Adıyaman Kamp Alanları

Advertisements

ADIYAMAN GEZİ REHBERİ 5. YAZI

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında tatilcilerkampçılardoğa severler, karavancılar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Adıyaman’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Adıyaman mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Adıyaman Kamp Yerleri

Kamp yapmak istiyor ama uygun kamp yerini bulamıyor musunuz? Doğru adrestesiniz.

Google haritalar, facebook sayfaları, instagram hesapları, yazılı ve basılı materyal, PDF tanıtım dosyaları, akademik makaleler, yerli ve yabancı basın kurumları ve bütün gezi bloglarını tarayarak Türkiye’nin ücretli ve ücretsiz bütün kamp alanlarının listesini hazırladık. Aşağıdaki listeyi yıllar süren outdoor tecrübemize dayanarak kullanıcılar tarafından en çok aranan gezi terimlerini ve cevaplarını içerecek şekilde hazırladık.

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp Uyarıları

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız

Kamp Çadırı

UNUTMAYIN KAMPÇILIK, GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız.

Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp alanları yazının yayınlandığı tarihten sonra el değiştirebilir, girişler yasaklanabilir, kamp alanı giriş ücretleri ve kamp alanlarında sunulan hizmetler değişebilir, hatta listedeki kamp tesisi kapanabilir. Dolayısıyla kamp alanına gitmeden önce mutlaka kamp yerinde bulunan tesis/işletme/kişiler ile irtibat kurup en son durumu öğrenin ve gerekli bilgileri alın.

Listemizde sadece ruhsatlı kamp işletmeleri/tesisleri değil kamp çadırı kurulabilecek, karavan ile konaklanabilecek yerler de bulunmaktadır. Bu hususu kamp yapacağınız yeri seçerken göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Adıyaman Kamp Alanları

Doğayla iç içe bir tatil hayali kuran vatandaşlar Adıyaman kamp yapılacak yerler araştırmalarını sıklaştırıyor. Özellikle Covid-19 nedeniyle otellerden uzak kalan tatilciler Adıyaman kamp noktalarını araştırmaya başladı. Peki, Adıyaman kamp yerleri nerede? Adıyaman kamp yeri var mı? Adıyaman kamp yapılacak yerler nereler? http://www.turkeyoutdoor.org tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı.

Adıyaman kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaşıyoruz. Adıyaman ’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Adıyaman ücretli kamp yerleri ve Adıyaman ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Adıyaman kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Adıyaman, yeşil doğası, tarihi ile birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir. Doğa ya da deniz kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz. Adıyaman ‘de birçok ücretsiz kamp alanları mevcut. Özellikle çadır kampı yapabilmeniz için pek çok alan bulunuyor. Adıyaman ’de kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri sizler için hazırladık.

Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

Adıyaman Kamp Yerleri

Türkiye’nin Outdoor Sayfası http://www.turkeyoutdoor.org sitesi olarak Türkiye’deki bütün ücretli kamp alanları ve ücretsiz kamp alanları listesini sizlerle buluşturuyoruz.  Adıyaman ’da kamp yapabileceğiniz, Adıyaman ücretli kamp alanları ve Adıyaman ücretsiz kamp alanları listesini paylaşıyoruz.

Adıyaman ’da yaylaları, Milli Parkları, Tabiat Parklarını, göl kenarlarını, dere bölgelerini ve daha pek çok ormanlık alanı ziyaret ederek keyifli bir kamp deneyimleyebilirsiniz.

Adıyaman kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Adıyaman , yeşil doğası, yaylaları, kanyonları, sebebiyle birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir.

Kamp alanları hakkında detaylı bilgi almak için alt kısımlarına bağlantıları ve GPS koordinatlarını da ekledik.

Adıyaman kamp yerleri ile ilgili blogumuzu sizler için derledik. Adıyaman ücretsiz kamp alanları ve Adıyaman ücretli kamp alanları olarak sıralamış olduğumuz kamp alanlarında huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Adıyaman ’da yer alan kamp yerleri ile ilgili olarak eksik gördüğünüz kamp alanını veya kamp alanı hakkında eksik gördüğünüz imkanları yorum yazarak ya da iletişim sayfalarımız üzerinden bize iletebilirsiniz. Adıyaman ’da çadır kampı ve karavan kampı yapabileceğiniz, en güzel kamp yerlerini derledik.

Aşağıdaki Adıyaman Kamp Alanları yazımızı genel olarak internet üzerinden google haritalar, Adıyaman Turizm Bürosu, Adıyaman outdoor kulüplerinin sosyal medya hesapları, diğer harita programları ve çeşitli internet sitelerinden derlediğimiz bilgilerle oluşturduk. Listeyi alfabetik olarak yaptık. Güzellik göreceli bir kavram olduğu için yorumunu herkesin kendine bırakıyoruz. Liste ticari işletmeleri de kapsamakta olup hiçbirisine önceden kefil olmadığımızı, listenin fikir verme ve turizme katkı amacıyla yazıldığını ifade edelim.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki önemli değerlerimizden Nemrut Dağı’na ev sahipliği yapan Adıyaman, hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile ön plana çıkan illerimizden biri. Kommagene Krallığı’na başkentlik yapmış bu topraklar her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Tarihi yapıları, şifalı suları ve lezzetli mutfağıyla dikkat çeken Adıyaman, aynı zamanda doğayla baş başa kalmak isteyenler için çok güzel kamp alanları da barındırıyor. Özellikle Kahta ilçesi ve Atatürk Barajı çevresi, Adıyaman kamp alanları listesinde öne çıkan mekanlar. Bu kesimlerde çadır ya da karavan kampı yapabileceğiniz uygun noktalar var. Şimdi Adıyaman ’da bulunan ücretli ve ücretsiz kamp alanlarına bakalım.

Yazımızın Adıyaman ’da kamp nerede yapılır, Adıyaman en iyi kamp yerleri, Adıyaman ’da kamp yapılacak parklar, Adıyaman kamp alanları gibi soruların cevaplarını bulmanıza yardımcı olmasını diliyoruz.

Adıyaman, coğrafi koşullarının da elverişli olmasından dolayı çok sayıda kamp noktası barındırmaktadır. Bu alanlardan kendinize uygun olanı tercih edebilir veya uzun bir sür bu noktaların her birinde kısa süreli kamplar yaparak eğlencenize devam edebilirsiniz.

Gölbaşı Tabiat Parkı başta olmak üzere Sugözü Mesire Alanı, Kahta, Dede Mesire Alanı, Nemrut Dağı, Alibey Dağı ve Mahmut El Ensari Türbesi güzergahı üzerinde kamp noktaları bulunmaktadır. Bu kamp noktalarının hepsinin kendisine haz özellikleri vardır. Bunların arasından kendinize uygun olanı tercih ederken yanınıza kamp malzemelerinizi eksiksiz bir şekilde almaya dikkat etmelisiniz. 

Listede yer alan kamp alanlarını harita üzerinde görmek için Adıyaman Kamp Alanları haritamızı tıklayınız.

https://goo.gl/maps/rLQAWsJGGXEXAafSA

İşte Adıyaman kamp alanları tam listesi…

1Alibey Dağı Kamp Alanı
2Arsameia Ören Yeri Kamp Alanı
3Bağlıca Mevki Kamp Alanı
4Beşpınar Mesire Alanı
5Cendere Kamping
6Damlacık Garden Kamping
7Doğanlı Tabiat Parkı
8Gazihan Dede Mesire Alanı
9Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı Kamp Alanı
10Kahta Yeni Kale Kamp Alanı
11Karadağ Kent Ormanı
12Kommagene Kamping
13Mahmut Ensari Türbe Mevki Kamp Alanı
14Nemrut Dağı Milli Parkı Kamp Alanı
15Sugözü Mesire ve Kamp Alanı
Adıyaman Kamp ve Karavan alanları tam liste

Adıyaman’da Kamp yapabileceğiniz kamp alanının listesini, tanıtımını, GPS koordinatlarını görmek için diğer sayfaya geçiniz.

Advertisements
error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et