ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

60    Ankara Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi

Ankara Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi
  • Ankara Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi Kısa Tanıtım:
  • Gökyay Cmtranç Müzesi, Altındağ Belediyesi sınırları içerisinde, merkezi bir konumda tarihi dokuyu yansıtan eski Ankara evi mimarisinde hizmete açılmıştır.
  • Akın Gökyay’ın 1975 yılında başladığı ve 412 satranç takımına ulaşan satranç koleksiyonu 31 Ocak 2012 tarihinde Guinness Rekorlar Kitabına girmiş; Türkiye’deki tescilli, ilk ve tek satranç koleksiyonudur.
  • Alındığı ülkelerin kültürel özelliklerini yansıtan satranç takımları arasında Harry Potter, Asteriks ve Şirinler gibi tematik setlerlerle beraber, tarihi ve politik olayları yansıtan takımlar da yer almaktadır. Koleksiyonda; ahşap, metal, balık kemiği, mermer, sabuntaşı, keçe, polyester gibi farklı maddelerden imal edilmiş satranç takımları bulunmaktadır.

Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi
  • Koleksiyonu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek ”Dünyanın En Geniş Cmtranç Koleksiyonu” unvanını kazanmış bir müze. 12 Ekim 2015 tarihinde ziyarete açılan müze, hem tasarımındaki güzelliği ile hem de birbirinden ilgi çekici satranç takımları ile ziyaretçilerini ağırlıyor.
  • 1008 m2′lik alan içerisinde 110 ülkeden 719  satranç takımının 4 ana tema üzerinde sergilendiği satranç müzesinde kültürel çağrışımlarla farklı bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Magagaskar, Şili, Fransa, Kazakistan, Türkmenistan ve Meksika gibi 100’den fazla ülkeden toplanan satranç takımlarının büyük bir kısmı Akın Gökyay’a aittir.  Bu koleksiyon, Türkiye’deki tescilli ilk ve tek satranç koleksiyonu olma özelliğine de sahiptir.
  • Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi, Pazartesi günleri haricinde haftanın altı günü ziyarete açıktır. Ayrıca 29 Ekim, Ramazan ve Kurban bayramlarının birinci günü gibi özel günlerde ziyaret edilememektedir. Müzenin ziyaret saati ise sabah 10:00’da başlamaktadır. 12:30-13:30 arasında öğle tatili nedeniyle kapanan müze, akşam 18:00’a gezilebilmektedir.
  • Özel müze olduğu için Müze kart geçmez. Ulus Samanpazarı civarında, eski bir konağın içinde. Dünyanın birçok yerinden toplanan satranç takımları koleksiyonu mevcuttur.
  • Hemen karşısında rahmi Koç müzesi ve Ankara kalesi gibi gezilecek görülecek yerler var, bir gününüz güzel geçsin isterseniz buralara mutlaka uğrayın.
  • Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi giriş bileti fiyatları, (2022 yılı) tam ziyaretçiler için 10 TL olarak belirlenmiştir.
  • Öğrenciler, öğretim elemanları, 65 yaş ve üstü ziyaretçiler için ise 5 TL ücret alınıyor. Ayrıca 10 kişi ve üzerindeki grup ziyaretlerinde indirim bilet fiyatı olarak 5 TL alınıyor.
  • Detaylı bilgi için iletişim adresleri:
  • https://www.gokyaysatrancvakfi.org.tr/
  • https://www.facebook.com/gokyaychessmuseum/photos/?ref=page_internal
  • https://www.instagram.com/gokyaychessmuseum/

Ankara Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi Adresi: Sakarya, Ulucanlar Cad, Basamaklı Sk No:3, 06230 Altındağ/Ankara

Ankara Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi Harita: Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetme, ,Ankara Gökyay Vakfı Cmtranç Müzesi,