Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’deki Kültür Ve Yürüyüş Yolları’nı tanıttığımız yazı dizisinde Artemea Yolu‘nu tanıtmıştık. Daha önceki yazılarımızda Artemea Yolu‘nu tanıtmış, proje koordinatörü Mete Dinç ile yaptığımız röportajı yayınlamıştık. Ayrıca detaylı bir yazı ile Artemea Yolu’nun özeliklerini tanıtmıştık.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak “Doğa Yürüyüşleri” hakkında onlarca yazımızı okuyucularımızla buluşturduk. Tema tema ayırarak doğa yürüyüşü, hiking, trekking ve diğer önemli noktalarda bilgilendirici yazılar yayınladık. Yazılarımızdan bazılarını burada hatırlatmak istiyoruz:

Doğa Yürüyüşüne HazırlıkHiking Ne Demek? Yürümenin Faydaları Nelerdir?Hiking ve Trekking Ne demek?Yürümenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?, Doğa Yürüyüşü Kıyafetleri Hakkındaki yazı dizimiz, İlk Doğa Yürüyüşü İçin Tavsiyeler ve Yeni Başlayanlar İçin Doğa Yürüyüşü gibi yazılarımızla doğa yürüyüşleri hakkında teorik bilgiler verdik. Doğa Yürüyüşü Hakkında Her şey! başlıklı yazımızda ise doğa yürüyüşüne dair gerekli bütün bilgileri işledik.


ARTEMEA DOĞA SPORLARI FESTİVALİ

Yazılarımızı yayınladığımız tarihten bugüne kadar Artemea Yolu projesi emin adımlarla hedeflerine yürümektedir. Facebook sayfalarını aktif olarak kullanan, birçok doğa yürüyüşü kulübünü ve outdoor sporcusunu ağırlayan Artemea Yolu proje ekibi çok kısa bir sürede yoğun bir çalışma temposuyla hedefine ulaştı.

Artemea Yolu ekibinin başarılı süreç yönetimi bir doğa festivali ile taçlanıyor.

Artemea Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü’nün ilmek ilmek işlediği 150 km’lik doğa yürüyüşü rotası Mayıs ayında Balıkesir Gönen’de düzenlenecek “Doğa Sporları Festivali” ile birlikte resmen açılıyor.

Artemea Yolu’nun açılışına doğa kulüpleri, dağcılık kulüpleri ve bireysel doğa sporcuları katılmaktadır.


Kulüp Başkanı Mete Dinç’in 7 Nisan tarihli duyurusunda: ” Merhaba Arkadaşlar. Artemea Yolu’nun açılışı maksadıyla düzenlenen “Artemea Doğa Sporları Festivali”ne katılım başvuruları sonlandırılmıştır. Çok yoğun katılım talebi için, tüm doğa yürüyüşçüsü dostlarımıza teşekkür ederiz. Kulüp katılım başvuruları 400 kişilik kapasitenin tamamını doldurmuş olup, bireysel katılımcılar için ilave kontenjan açabilmek için elimizden geleni yaptık ve sınırlı da olsa bir kontenjan sağladık.

Festivale katılabilecek bireysel katılımcıların listesi 10 Nisan Pazartesi günü sosyal medya hesaplarımızdan yayınlanacaktır. Başvurdukları halde katılım şansı bulamayan bireysel arkadaşlarımızdan özür dileriz. Gerek kamp alanının kapasitesi ve gerekse finansman sorunları ne yazık ki sınırsız bir katılıma izin vermiyor.

Bizleri anlayışla karşılayacağınızı umuyor ve hoş görünüze sığınıyoruz.. Festivalde görüşmek üzere” sözleriyle ARTEMEA DOĞA SPORLARI FESTİVALİ‘ne olan ilgiyi özetlemiştir.

Bireysel katılımcılarla birlikte yaklaşık 500 kişinin 19-22 Mayıs tarihleri arasında son derece profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan festivalde mutlu gün ve geceler geçireceğini şimdiden söyleyebiliriz.


ARTEMEA DOĞA SPORLARI FESTİVALİ‘ne katılacak doğa kulüplerinin listesi aşağıdadır.

SIRA NOKATILIMCI KULÜPLER/YÜRÜYÜŞ GRUPLARIİLİ
1ARTEMEA DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜBALIKESİR
2GÖNEN DOĞA GEZGİNLERİBALIKESİR
3BORNOVA BELEDİYESİ DAĞCILIK KULÜBÜ – BOBEDAKİZMİR
4SKEPSİS YÜRÜYÜŞ GRUBUÇANAKKALE
5TURGUTLU DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜMANİSA
6TODOSK DOĞA SPORLARI KULÜBÜANTALYA
7AYAK İZİ DAĞCILIKBURSA
8YENİ UFUKLAR DOĞA SPORLARI KULÜBÜİSTANBUL
9MEVSİM DAĞCILIK KAMPÇILIK DOĞA SPORLARI KULÜBÜİZMİR
10ALTIN ADIMLAR GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİKAYSERİ
11BİGAYI YENİDEN KEŞFET YÜRÜYÜŞ GRUBUÇANAKKALE
12ANKARA DAĞCILAR BİRLİĞİ SPOR KULÜBÜANKARA
13BİZ BİZE DOĞA SPORLARI KULÜBÜAYDIN
14TİRE DOĞA SPORLARI KULÜBÜİZMİR
15ROTAMIZ ÇIRPILAR DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜÇANAKKALE
169 EYLÜL DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜİZMİR
17SALİHLİ DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜMANİSA
19HYPERİON DOĞA SPORLARIANKARA
19SINIR TANIMAYAN DAĞCILAR SPOR KULÜBÜBURSA
20GEZGİN TAYFABURSA
21Ç-17 ÇANAKKALE TROYA DOĞA GRUBUÇANAKKALE
22İDA DAĞCILIK BALIKESİRBALIKESİR
23KAYSERİ İZCİLİK GENÇLİK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜKAYSERİ
24GÜNEY MARMARA DAYANIŞMASIBALIKESİR
25BANDAKBALIKESİR
26GÖNDAKBALIKESİR
27DOABURSA
Artemea Doğa Sporları Festivali”ne katılan gruplar

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak başta Mete Dinç olmak üzere Artemea Doğa Sporları Festivali düzenleme heyetini, aylardır bu festival için hazırlık yapan Artemea Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü‘nün kadın ve erkek üyelerini tebrik ediyoruz.

Gerçekten büyük bir azim ve yoğun bir tempoyla çok kısa bir sürede Artemea Yolu projesini bütün yönleriyle birlikte başardılar. Yurtiçi ve yurtdışından birçok doğa yürüyüşçüsünü parkurlarında ağırladılar.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası bütün outdoor severleri, doğa yürüyüşü kulüplerini, kampçıları 19 Mayıs’ta başlayacak olan doğa festivalini izlemeye, sonrasında da bu parkurlarda yürümeye, huzur içinde doğada vakit geçirmeye Artemea Yolu’na davet ediyoruz.

Artemea Yolu ekibinin bugüne kadar yaptıkları bu festival için de en iyi referanstır.


Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org