Antalya Kaş Gezi Rehberi 3 – Kaş’ta Gezilecek Yerler

Antalya Kaş Gezi Rehberi 3 – Kaş’ta Gezilecek Yerler
Türkiye’nin Doğa Aktiviteleri & Macera Sporları Sayfası, doğa sporlarına ilgi duyan herkes için Türkiye’nin en güncel ve kapsamlı bilgi kaynağıdır. 🏕️⛰️
🌿 Dağcılık kulüplerinden kampçılara, doğa yürüyüşçülerinden ekstrem spor meraklılarına kadar geniş bir kitleye hitap eden platformumuz, outdoor dünyasına dair etkinlikleri, rehberleri ve duyuruları tek çatı altında topluyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki doğa severlerle kurduğumuz güçlü iletişim ağı sayesinde, outdoor camiasının nabzını tutuyoruz.
🗺️📍 Sadece etkinliklerle sınırlı kalmıyoruz! Türkiye’nin dört bir yanını keşfetmek isteyen doğa tutkunları için illerin detaylı gezi rehberlerini de yayınlıyoruz.
🔥🚵♂️🌍 Kamp alanları, yürüyüş rotaları, doğa sporlarına uygun bölgeler ve gizli kalmış cennet köşeleri hakkında en güncel bilgileri bulabileceğiniz platformumuz, keşfetmeyi seven herkes için vazgeçilmez bir rehber! Siz de doğayla iç içe bir yaşamı benimseyenlerdenseniz, sayfamızı takip edin ve maceraya bizimle atılın!
🌿 TurkeyOutdoor, doğa sporları aracılığıyla çevre bilincini artırmayı amaçlar. Doğada spor yaparken çevreyi koruma, biyolojik çeşitliliğe saygı gösterme ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimser.
Topluluğumuza Katılın!
- Instagram: @turkey_outdoor_org
- Facebook: TurkeyOutdoor
İçindekiler
ToggleKaş’ta Gezilecek Yerler
Antalya Kaş Phellos Tanıtımı
Phellos, çevresindeki dağlık bölgeye hâkim bir tepe üzerinde, tarihi MÖ 700 yıllarına kadar uzanan bir antik şehirdir. Bölgedeki esas yerleşim, başlangıçta Phellos’tur, eski adı Antiphellos olan Kaş ise Phellos’un limanı işlevini görür. Arkaik ve klasik dönemlerde Phellos’un sahip olduğu ekonomik ve sosyal önem hem yerleşim ve sur boyutlarında hem de özellikle mezarlarında kendini göstermektedir. Kalenin doğu suruna yaslanan küçük Helenistik tiyatrosu, agorası ve mezarlarının bir arada oluşu ile Phellos’un planı, Xanthos’u andırır.
Bizans döneminde kalenin bazı bölümlerinin tadilattan geçirildiği ve burada depolanan tarım ürünlerinin Antiphellos limanından ticaret yapılan kentlere gönderildiği düşünülmektedir.
Phellos’ta Alman tarihçi Martin Zimmermann tarafından yüzey araştırması yapılmasına rağmen hiçbir kazı çalışması gerçekleştirilmemiştir. Üçağız, Simena ve Kekova Adası (Demre) görür. Küçük bir Akdeniz balıkçı köyü olan Üçağız (antik adı Theimioussa), turizmin nimetlerinden faydalansa da köylü kadınların hâlâ kayıklarla balık avlamayı bırakmadıkları özgün bir yerleşimdir. Turkuazla lacivertin sürekli oynaştığı denizde, hem Kekova tekne ve kano turlarının başlangıç noktası, hem de mavi tur yolculuğunun önemli bir durağı olan köyde az sayıda ama kaliteli restoranların yanı sıra pansiyon ve hediyelik eşya dükkanları bulunur.
Üçağız’dan, sadece deniz yoluyla ulaşılabilen Kaleköy (Simena), SİT alanına dönüştürüldüğü için yeni yapılaşmanın olmadığı, eski mimari dokunun korunduğu bir köydür. Kökeni ta Likyalılara kadar giden ve bildiğimiz kadarıyla Haçlı Seferleri sırasında yeniden inşa edilen kalesi, eski taş evleri ve kaya mezarları ile sizi tarih içinde bir yolculuğa çıkarır. Kalenin doğu tarafında lahit mezarların bulunduğu nekropol ve denizin içindeki mezarlar, eşsiz bir görüntü oluşturur. Kalenin içinde Likya’nın en küçük tiyatrosu bulunur. Bu 80 kişilik tiyatronun özelliği, yekpare bir kayadan oyularak yapılmış olmasıdır.
Kaleköy’ün tam karşısında Kekova Adası ve Batık Şehir yer alır. MS 141 ve 240 yıllarında meydana gelen depremlerden sonra şehir batmış, ada ise anakaradan ayrılmıştır. Sahipleri tarafından SİT alanı olan bu adada tutulan keçiler, batık şehrin merdivenlerinde yürür, sarnıçlardan su içerler.
Kaş Myra ve Aziz Nikolas Kilisesi (Demre) Tanıtımı
Myra, MÖ 5. yy’den sonra en önemli Likya şehirlerinden biri olmuştur. Akropol, antik tiyatro, bütün bir tepeye oyulmuş muhteşem ve kendine özgü kaya mezarları ile deniz metropolünden oluşan kentte, Likya döneminin en etkileyici taş oyma figürleri görülür. Antik şehrin diğer kısımları 6 metre derinliğinde kum ve toprakla örtülüdür.
Myra, Likya Birliği’nin en önemli altı şehrinden biriydi ve üç oy hakkına sahipti. MS 141’deki depremden sonra yerli zenginlerin yardımları ve Roma’dan gelen para ile yeniden inşa edilmiş ve Roma dönemi boyunca da önemini korumuştur. MS 408- 450 yılları arasında da politik ve dini açıdan iyi organize olan yönetim biçimi ile Likya’nın başkentliğini yapmıştır.
Bu antik kentin hemen yakınındaki Demre’de ise Noel Baba Kilisesi bulunur. Patara doğumlu Aziz Nikola, MS 350 yıllarında burada piskoposluk görevinde bulunurken; yardımseverliği, hastalara şifa vermesi ve mucizeler yaratmasıyla tanınmış; ölümünün ardından “Aziz” olarak kabul edilmiş. Günümüzde kilise hâlâ ayakta olan sütunları, mezar taşları, canlı renklerini koruyan mozaik ve freskleri görülmeye değerdir. Ortodokslar için özel bir önem taşıyan kilise, her yıl 6 Aralık’ta, Aziz Nikola’ya dua ederek hacı olmak isteyen ziyaretçilerin akınına uğrar.
Antalya Kaş Kasaba Nasrettin Camii
Kaş’a 21 km mesafede Kasaba Köyünde bulunan camii 1772 yılında yapılmıştır. Kesme taştan inşa edilen tarihi yapı, kare planlı ve üç kubbeli mimarisi ile dikkat çekicidir.
Antalya Kaş Sahil Kılınçlı (Apollonia Antik Kenti)
Kaş’a 22 km mesafede, Kekova yolu üzerinde (Kılınçlı Köyü’nde) Likya Birliği’ne bağlı olarak M.Ö.4.yy. da kurulmuş bir kenttir. Şehir L harfine benzeyen bir kayalığın üzerindedir ve kenti çevreleyen surların bir kısmı ayakta kalmıştır.
Akropole çıkarken lahitlerin yanı sıra 6 adet prizma gövdeli mezar anıtı ve üzüm salkımlı tasvirlerin bulunduğu kabartmalı mezar dikkat çekicidir. Kentte Bizans Kilisesi ve batısında Likya Tiyatrosu, bir hamam yıkıntısı ve sarnıç da yer almaktadır.
Antalya Kaş Kekova Tanıtımı
Doğa ile tarihin bütünleştiği ve turkuaz denizin binlerce koyla çevrildiği bir yeryüzü cennetidir. Kekova, kıyıda kurulmuş Üçağız (Theimussa) ve buradan teknelerle ulaşılan Kaleköy (Simena) ve karşısında uzanan ve Batıkşehir’in yer aldığı Kekova Adası”nı kapsar.
Yüzlerce yatın demirlediği eşiz koylar ve balıkçı köyleri her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti bu eşsiz mekâna çekmektedir.
Antalya Kaş Yeşilköy Ova ve Kınık Gezi Rehberi
Kaş’a 30 km. mesafede bulunan Yeşilköy beldesi önemli bir tarım bölgesi olarak bilinir. Burada bulunan Antik Delikkemer Su Yolu ve piknik alanı Pınarkürü dikkat çekicidir.
İlçemize 43 km. mesafede bulunan Ova beldesi önemli bir tarım bölgesidir. Burada bulunan Çayağzı Plajı ilgi çekicidir. Eşen Çayı’nda yapılan nehir kanosu buradan geçmektedir.
Ova’dan 2 km ileride bulunan Kınık beldesi önemli bir tarım bölgesidir. Kınık beldesi yanında bulunan Xanthos antik kenti, önemli Likya kentlerindendir. Eşen Çayı’nda yapılan nehir kanosu buradan başlamaktadır.
Kaş’ta Ne Yapılır?

- Güzelliği ve temizliği dünyaca ünlü olan kaş kumsal ve plajlarında denize girebilirsiniz.
- Tekne turu ile Kaş’ın güzelliklerini denizden görebilirsiniz.
- Kaş Uzun Çarşı’daki hediyelik eşya dükkanlarını gezip, bir ağaç altında serinleyebilirsiniz.
- Kaş’taki kamp alanlarından birisinde kamp yapabilirsiniz
- Her biri ayrı güzellikler sunan Kaş’ın tepelerinden bir gün batımını izleyebilirsiniz
- Cennet köşesi olan Kekova’da batık Simena Antik Kent’inde kano yaparak tarihin üzerinde yolculuk yapabilirsiniz.
- Türkiye’nin en turistik köylerinden Kaleköy sokaklarında gezebilirsiniz.
- Kaş’taki kulüplerden birisiyle irtibata geçip sahilde Coasteering (kıyı tırmanışı) yapabilirsiniz.
- Kaş’ın vazgeçilmezleri olan yanık dondurma ve tava dondurmayı tadabilirsiniz.
- 29 Ekim’in en coşkulu geçtiği ilçelerden birisi olan Kaş’ta Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına eşlik edip, coşkuya ortak olabilirsiniz.
- Ekstrem sporlardan olan canyoning yapabilirsiniz.
- Kaş’ın artık geleneksel hale gelen Jazz dinletilerine katılabilirsiniz.
- Dünyanın en güzel trekking rotalarından birisi olan Likya Yolu’nda kısa da olsa doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
- Yazımızda tanıttığımız Kaş Antik Kentlerini (Demre, Kekova, Patara, Simena, Xanthos) gezebilirsiniz.
- Patara plajında Caretta-Carettaları gözlemleyin balıklarla birlikte denize dalış yapabilirsiniz.
- Kaş’ta yamaç paraşütü yapabilirsiniz
- Saklıkent Kanyonu’nda hem trekking yapıp açlığınızı alabalık ile giderebilirsiniz.
- Komşu ada Meis’e gidebilirsiniz
- Denizin çölü denilebilecek Patara’da kum tepelerine çıkabilir, carettalarla birlikte denize girebilirsiniz.
Kaş’ta Gezilmesi ve Görülmesi Gereken Yerler
Kaş’ta çok sayıda doğal ve tarihi güzellik bulunuyor. Küçük bir ilçe olmasına rağmen hem beldelerinde hem de yakındaki diğer turistik ilçelerde gezilebilecek birçok yer var. Önceliği ilçe merkezine verirseniz Çukurbağ Yarımadası, Antiphellos Antik Kenti, Likya Kaya Mezarları ve Uzun Çarşı ilk olarak görebileceğiniz yerlerden.
Kaş seyahatinizde kültür gezisi yapmak için yakınındaki Demre ilçesine gidebilir; Noel Baba Kilisesi, Myra Antik Kenti ve batık şehir Kekova’yı görebilirsiniz. Kaş’ın batısına doğru yolunuz düşerse Patara Antik Kenti’ne ve Kalkan’a da uğramayı ihmal etmeyin.
Antalya Kaş Plajları
Kaş çevresinde coğrafi yapı kayalık olduğu için, deniz oldukça berrak ve temizdir. Kaş’ın denizinin cildi güzelleştirdiğine yönelik söylentileri siz de duymuş olabilirsiniz. Kaş tutkunları, turkuazdan başlayıp laciverte dönen denize bakmanın, o denizde yüzmenin verdiği keyfi çok iyi bilir. Belki de bu yüzden Kaş’a tatile gelip sonra burada kalmaya karar veren insanların sayısı bu kadar fazladır.
Türkiye’nin en sıcak bölgelerinden olan Kaş’ta su sıcaklığı, ocak- nisan dışında genelde 20 derecenin üstünde seyreder. Ancak kaynak sularının denize karıştığı Küçük Çakıl gibi birkaç bölgede, deniz suyu sıcaklığı daha düşüktür.
İlçe merkezindeki Küçük Çakıl’da bulunan iki plaj– restoran, her tür hizmeti sağlamaktadır. Yat limanının hem doğusu hem batısında yer alan otellerin, kayalıklar üzerinde denize girmenizi kolaylaştırmak amacıyla kurduğu iskele ve platformlar bulunur. Dolmuşla ya da yürüyerek ulaşabileceğiniz, merkezden yaklaşık 1 km uzaklıktaki Büyük Çakıl plajındaki kafe ve restoranlarda da yine her türlü hizmet veriliyor.
Kaş’ın en güzel plajlarından Limanağzı’na, dolmuş kayıklarla 15 dakikada ulaşmak mümkün. Karadan arabayla ulaşımın olmadığı, üç ayrı koyda plajlara sahip olan Limanağzı, doğal güzellikleriyle gerçek bir cennettir.
Kaş’ın batısında Kalkan’a giden yol üzerindeki Bucak Denizi, her iki kıyısında denize girilebilen doğal bir liman görünümündedir. Çukurbağ Yarımadası tarafına düşen İnceboğaz Plajı, sığ sularıyla ilgi çekicidir.
Kalkan yolu tarafına düşen Akçagerme Plajı ve diğer kampingler ise kampingcilere konaklama olanağı sunar. İlçe merkezine 3 km mesafede bulunan Akçagerme Plajı, bünyesindeki su kayağı ile, özellikle çocuklu aileler için uygundur.
Bölgeye Türk Rivierası adını kazandıran büyüleyici turkuaz denizin sembolü ise şüphesiz Kaputaş plajıdır.
Kaş’ın 20 km batısında olan ve eşsiz bir renk cümbüşünün dalgalandığı Kaputaş Plajı, yukarıdan denizi seyretmenin keyfini sunarken, yüzlerce basamaklık merdivenden inen ziyaretçilerine de berrak sularda yüzme zevkini sunarak bu çabanın hakkını verir.
Kalkan yolu üzerindeki Seyret Çakılı, güzel ve şirin bir plajdır.
Antalya Kaş Kalkan (Kalamaki) Gezi Rehberi
Turkuaz denizin güzel bir koyla buluştuğu Kalkan, Kaş’ın en güzel mahalleleri arasındadır. Mavi Yolculuk turlarının uğrak noktası durumundaki Kalkan Yat Limanı, teknelerin ihtiyaçlarını karşılayacak gelişmiş donanımlara sahiptir. Tekneler, dik bir burun gibi denize uzanan yedi burnu geçtikten sonra, emin bir liman konumunda bulunan Kalkan Yat Limanı’na sığınmaktadırlar. Burada güvenle dinlenen tekneler harekete hazır hale geldiklerinde gitmek istemezler. Çünkü deniz turkuaz ve tertemizdir.
Kıyıda uzanan nefis kumsal ve mavi deniz insanı tutkuyla kendine çeker. Yazlıkların bol miktarda görüldüğü Kalkan’da beğeninize uygun tipte evleri kiralayıp, istediğiniz süre kalabilirsiniz.
Evlerin büyük bir kısmı villa tipi müstakil, havuzlu olup, mimaride özgün Kalkan Evleri favori evler arasındadır. Geleneksel yapıları ile turistlerin büyük ilgisini çeken kırmızı ve mor begonvillerin bezediği evler, otantik görünümü ile de konuklarını özenle ağırlamaktadır. Kalkan sokaklarında dolaşırken korunan bitki dokusunun yanı sıra, evcil hayvanlar da dikkatinizi çekecektir.
Kalkan’ın ev sahibi edasıyla ziyaretçilere eşlik ederler ve fotoğraflarda tatlı anılara dönüşürler.
Kalkan Limanı, teknik donanımlarının yanı sıra, rengârenk yatlar ve tekneler sayesinde ziyaretçilerine görsel bir şölende de sunmaktadır. Özellikle tur teknelerinin arka arkaya ayrılış saatleri, kıyıdan izlenmeye değer bir manzara oluşturmaktadır.
Turistlerin büyük ilgi gösterdiği Güvercinlik Deniz Mağarası, Kalkan’a 2 km mesafededir. Güvercinleriyle tanınan mağaraya tekne gezileriyle veya şahsi teknelerle gitmek mümkündür. Hem tekneyle yapılan turun tadı hem de mağaranın gizemli doğal yapısı etkileyicidir. Kalkan’da plajların güzelliği ve aktiviteleri turistlerin vazgeçilmezidir. Denizin berraklığının yanı sıra, güneş ve kumsal birleşerek eğlenceli bir tatil alternatifi sunmaktadır.
Deniz keyfinizi, plaj kafelerinde sunulan doğal meyvelerle hazırlanmış soğuk içeceklerle serinliğe dönüştürebilirsiniz. Kalkan’da keyifli yemek molalarınız olacaktır. Restoranların deniz ürünleri mönüsü oldukça lezzetli ve çeşitlidir. Gündüz içinde serinlediğiniz turkuaz deniz, akşam size pek çok seçenek sunarak, damağınızda unutulmaz tatlar bırakacaktır. Deniz ürünlerinin yanı sıra Akdeniz Mutfağı’nın pek çok güzel yemeklerini tadabileceğiniz Kalkan’da salataların ve tatlıların yeri ayrıdır. Sıcak yaz günlerinin ve gecelerinin değişmez tatlısı olan dondurma yörenin taze meyvelerinden ve sütlerinden yapılmaktadır. Geleneksel hamur tatlılarının ve sütlü tatlıların yanında sunulan bu lezzetle serinlemeniz garantili ve keyiflidir.
Alışveriş mekânları ise genellikle rengârenk ürünlerle dolu olup, karar vermenizi zorlaştıracaktır. Her türlü ürünü bulabileceğiniz dükkânlarda deri, altın ve dokuma el işi ürünler tercih edilmektedir. Kalkan’da geceler oldukça eğlenceli ve hareketlidir. Birbirinden modern barların ve diskoların bulunduğu turistik beldede her zevke uygun eğlence olanakları sunulmaktadır. Bir yandan müzik dinlerken bir yandan içeceklerinizi yudumlayarak, Kalkan sahilinin ve mehtabın tadını çıkarabilirsiniz.
Kaş’ın yaklaşık 30 km batısında bulunan Kalkan, bir tabloyu andıran güzelliği ile küçük bir liman kasabasıdır. Kalkan’ın alameti farikası olan ve kasabayı meşhur eden eski Rum evleri başarılı tadilat çalışmalarıyla yenilenmiş ve eski muhteşem günlerine dönmüşlerdir.
Son yıllarda popüler olan Kalkan’ın çevresi, yazlık evlere yönelik hızlı bir yapılanma içine girmiştir. Yaz aylarında çok canlı olan Kalkan; hoş barları, küçük otel ve pansiyonları ve belki de hepsinden önemlisi, leziz tatlar sunan balık restoranları ile ünlüdür.
Kalkan’ın denize eğimli dar sokaklarından yat limanına yürüdüğünüzde, Akdeniz mimarisinin beyaz aydınlığı ve balkonlardan sarkan rengarenk çiçeklerin ve sarmaşıkların arasında büyüleneceksiniz.
Antalya Kaş Patara (Gelemiş) Gezi Rehberi
Tanrı Apollon’un doğum yeri Patara, muhteşem plajı, çölleri andıran kum tepeleri, antik kenti, Caretta-Caretta’ları ile göz alıcı bir destinasyondur. Benzersiz görsel şöleni ile Patara Plajı, 18 km. uzunluğu (en dar 280m. en geniş bölümü 1500m. ulaşan ölçümü) ile Türkiye’nin en uzun kumsalına sahip plajıdır. Denizin, güneşin keyfini kumsalıyla bütünleştiren ve tüm dünyanın bakir güzellikleri arasında bulunan Patara Plajı, Caretta-Caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanıdır. Çevre ve Orman Bakanlığı’nca ‘Özel Çevre Koruma Bölgesi’ ilan edilen Patara Plajı’nda Caretta– Caretta’ların üreme dönemleri ilgi odağıdır.
Uzmanlar kaplumbağaların ekolojik ortamlarının devamı için, koruma tedbirlerini titizlikle uygulamakta, ziyaretçiler de bu bilinçle çeşitli evreleri gözlemlemektedir.
Patara, ziyaretçilerine keyifli turistik olanaklar sunarken, onları rahat ettirecek konaklama seçenekleri de hazırlamıştır. Patara’da modern ve otantik pek çok konaklama tesisi bulunmaktadır. Otel, motel ve pansiyonlar konaklama hizmetinin yanı sıra, Akdeniz Mutfağı’nın zengin mönülerini de sunmaktadır.
Birbirinden lezzetli yemekleri Patara’nın pek çok restoranında tadabilir, gün batımında eşsiz manzarayı izlerken denizin kokusuyla kendinizi tazeleyebilirsiniz. Patara gezinizi unutulmaz kılmak, gezi hatıraları almak isterseniz, alışveriş mekanları zengin ürün seçenekleri ile sizleri beklemektedir. Çeşitler arasında seçim yapmak hem zor hem de keyifli olacaktır.
Doğal güzelliği ile ziyaretçilerini büyüleyen Patara’nın arkeolojik değerleri yüzyıllardır zengin bir hazineye dönüşmüştür. Mitolojide Tanrı Apollon’un doğduğu yer olarak tanımlanan Patara, Kaş’a 41 km. mesafede bulunmaktadır. Kaynaklarda kentin isminden ilk kez ünlü tarihçi Heredot’un söz ettiği görülür. Göz alıcı mimarisi ile dikkat çeken antik kent, limanın doğu yakasında geniş bir alana yayılmıştır. Uzmanlar, Eşen Çayı’nın (Ksanthos), yaklaşık 130 kilometrelik yolculuğunu Patara kumsalında tamamladığını ve buradan Akdeniz’e karıştığını belirtmektedirler. Eşen Çayı’nın getirdiği alüvyonlar, Patara Limanı’nı zamanla doldurmuş ve denize yaklaştıkça daha kumlu hale gelmiştir. Günümüzdeki çölleri andıran ilgi çekici kum tepeleri görünümü böylece oluşmuştur.
Yapılan bilimsel araştırmalar kentin tarihini M.Ö.6. ve 5.yüzyıla kadar götürmektedir. Tarihte büyük önem taşıyan Patara, Bizans Dönemi’nde de bu önemi korumuştur. Tüm dünyanın ‘Noel Baba’ olarak andığı Saint Nicholas, Patara doğumludur. Hz. İsa’nın havarilerinden Saint Paul, Patara’dan gemiye binerek yola çıkmış ve Roma’ya gitmiştir. Kent, Erken Hıristiyanlık Dönemi’nde Piskoposluk Merkezi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Patara Antik Kentinde bulunan yapıların bir kısmı, zamanın aşındıran sürecine direnmiş ve günümüze ulaşmıştır. Kentin girişinde Likya Tipi Roma Devri Mezar Anıtları yer almaktadır. Zafer Takı üç gözden oluşan etkileyici mimarisi ile sizleri karşılar. Hurmalık Hamamı ve Üç Nefli Liman Kilisesi’nin kalıntıları görülmeye değerdir. Yakın dönemdeki kazılarda bulunan Yol Kılavuzu, Patara’nın etkileyici eserleri arasında dikkat çekmektedir. Arkeologlar bunun dünya karayollarının en eski ve en kapsamlı yol levhası olduğunu ve Likya şehirleri arasındaki mesafeyi gösterdiğini belirtmektedirler.
Yapım tarihi M.S.69-79 olarak belirtilen Vespasianus Hamamı döneminin özelliklerini yansıtmaktadır. Tarihi hamamın yanında bulunan patikadan ilerlediğinizde Patara’nın Mermer Döşeli Ana Caddesi dikkat çeker. Döneminin önemli yapıları arasında bulunan Bizans Kalesi ise, Caddenin ilerisinde bulunan geniş duvarları ile heybetini sergilemektedir. Kalenin doğusunda yer alan Korinth Tapınağı ve batı ucundaki Bizans Kilisesi, antik kent ziyaretinizi keyifli bir zenginliğe dönüştürecektir.
Yıllar boyunca kumların gizlediği görkemli Patara Tiyatrosu arkeolojik çalışmalar sonucunda kumlardan temizlenmiş ve ziyaretçileri ile buluşmuştur. Yaklaşık 10.000 kişilik kapasitesi olan tiyatro M.Ö. 2. yüzyılda yapılmıştır. Roma imparatoru Neron tarafından yaptırılan ve hayatta kalabilmiş dünyanın bilinen en eski Deniz Feneri Patara’da bulunmaktadır. Yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkarılmış ve yüksekliği 11 metredir. Kitabesi mevcuttur.
Etkileyici bir yapıya sahip olan Meclis Binası, dikdörtgen bir temel üzerinde yükselmektedir. 1500 kişilik yapı, Asia Eyaletinin başkenti Ephesos’dakiyle kıyaslanabilecek ölçüleriyle (42,80 x 30,60 m.) dikkat çeker. Sardesli Dionysos’a ait bir yazıt, Meclis Binası’nın üstünün ahşap bir çatı ile örtüldüğüne ilişkin bilgi vermektedir. Bilimsel araştırmalar, yapının ana girişlerinin kuzey ve güney yönlerinde olduğunu; üst oturma sıralarına rahatlıkla ulaşmak için aynı yönlerde merdiven çıkışları da bulunduğunu ve doğu yüzden açılan iki küçük giriş kapısının da yönetim kadrosu için olabileceğini belirtmektedir.
Mermer döşeli küçük orkestra mekânı, Meclis Binası’nın merkezinde yer alır ve önünde sahne binası ile konuşmaların yapıldığı ahşap platform bulunur. Binanın oturma sıraları yerel kireç taşından yapılmış olup, yarım çember oluşturacak şekilde yerleştirilmiştir. Meclis Başkanı’nın oturduğu taht, yuvarlatılmış biçimiyle de farklılık göstermekte ve diğer oturma sıralarından daha yüksekte bulunmaktadır. Binanın aydınlatmasını zeminden 4 m yükseklikten başlayan ve doğu cepheye açılan üç pencere sağlamaktadır.
Mimarinin önemi şöyle vurgulanmıştır: “Yakınçağ tarihçileri ve araştırmacıları tarafından işleyişi ve anayasası çağdaş batı yönetimlerine örnek gösterilen Likya Birliği, antik dünyada tektir. İşte antik çağların bu en mükemmel demokrasisine hizmet veren Patara Meclis Binası; bir kısmı yerinde, bir kısmı kazıyla gün yüzüne çıkarılan ve kalanı da Doğu Roma Suru içinde devşirme olarak duran kendi özgün malzemesiyle ayağa kaldırılmalıdır.” Günümüzde Patara Meclis Binası’nın orijinaline uygun restorasyon çalışmaları büyük bir özenle yapılmakta olup, antik kent özverili, keyifli ve heyecanlı gelişmelere her gün bir yenisini eklemektedir.
12 km uzunluğundaki kumsalı ile dünyanın en güzel plajlarından birine sahip olan Patara antik kenti, bir dönem Likya Birliği’nin başkentliğini yapmış, üç oy hakkına sahip önemli bir kentti. Uzun zamandan beri Akdeniz Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Fahri Işık ve ekibi tarafından yapılan kazı çalışmalarında, son yılların en önemli arkeolojik bulguları olarak Likya Birliği Meclis Binası ve dünyanın en eski deniz feneri açığa çıkarılmıştır.
Görkemli antik tiyatrosu, agorası, limanındaki tahıl silolarıyla zamanında etkin bir ticaret şehri olduğu bilinen Patara; aynı zamanda Noel Baba’nın doğum yeri ve Tarsuslu Aziz Pavlos ve Aziz Luka’nın Tyros’a giderken gemi değiştirdikleri liman olarak da tanınır. Şehirdeki Apollon Tapınağı, Delphi ve Delos’takiler kadar ünlü ve önemliydi; Büyük İskender’in ve Roma İmparatoru Hadrianus ve karısının kente özel ilgi gösterdiğini biliyoruz.
Patara, bütün tarihi boyunca hem dış güçlerle hem de doğayla, kumullarla mücadele etmek zorunda kalmış. Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından biri olduğu için çevresel koruma altına alınan Patara Plajı hem doğası hem antik kalıntılarıyla nefes kesici bir güzelliğe sahip. Antik şehrin hemen yanındaki Gelemiş köyünde sezonda kalınabilecek yerler mevcuttur.
Patara’da Caretta-Carettalar
Olağan üstü güçlü sezgilerini ve mücadele yeteneklerini milyonlarca yıldır sürdüren Caretta Carettaları yakından tanıyalım. Bilimsel araştırmalar, deniz kaplumbağalarının yaklaşık 95 milyon yıldır dünyamızda yaşamakta olduğunu; atalarının ise yıllar önce, dinozorların yaşadığı devirde, deniz ortamına geçen dev kara kaplumbağaları olduğunu göstermiştir.
Bilim adamları bunların yedi değişik türünün dünyamızı çevreleyen sıcak ve ılıman okyanuslarda hâlâ yüzdüğünü belirtmektedirler. Oksijeni hava yoluyla alan ve uzun süre su altında kalabilen bu müthiş canlılar, yumurtlama dönemleri haricinde karaya çıkmaz ve suda yaşarlar. Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Caretta Carettalar, sadece yumurtlama dönemlerinde karaya çıkarlar. Ortalama ömürleri 47 ile 62 yıl arasında olan Caretta Carettalar, 70-75 cm. boyunda ve 50-55 cm. genişliğindedir.
Caretta Carettaların yuva yapmak için yoğun olarak seçtikleri alanlar Umman’daki Masirah Adası, Akdeniz Bölgesi’nde Yunanistan ve Türkiye sahilleridir. Deniz kaplumbağalarını korunması amacı ile izleme ve değerlendirme komisyonu kurulmuş ve komisyonca üreme alanı olarak 17 alan belirlenmiştir. Bunlar: Anamur, Samandağ, Belek, Dalyan, Dalaman, Demirtaş, Ekincik, Fethiye-Çalış, Tekirova, Gazipaşa, Göksu Deltası, Kumluca, Kızılot, Kazanlı, Akyatan, Demre ve Patara sahilleridir.
Dişi Caretta Caretta’lar yumurtalarını bırakmak için doğdukları sahili ya da oraya çok yakın sahilleri tercih etmektedirler. Bu yüzden daha önce yuva yapılan kumsalı bulmak için yüzlerce hatta binlerce mil katederler. Bilim adamları Caretta Carettaların yön bulma duygularını uzun yıllar incelemeleri neticesinde, kaplumbağaların dünyanın manyetik alanının açı ve yoğunluğunu bulabildiğini göstermiştir. Kaplumbağalar bu sayede gitmek istedikleri yerin enlem ve boylamlarını bulup, yönlerini belirleyebilmektedir.
İnanmak oldukça güç ama yumurtadan çıkan minicik Caretta kastederler ara vermeden 20 saat yüzebilmektedir. Beslenme alışkanlıkları incelendiğinde etobur oldukları ve istiridye, sünger, yengeç, denizanası ile beslendikleri görülür. Erişkin bir dişi kaplumbağa yumurtlama döneminde geceleri ve 2 kez yuva yapmaktadır. Bu dönemde oldukça duyarlı olan kaplumbağalar, insan varlığına ve suni aydınlatmalara karşı tepki vererek, yumurta yapmadan tekrar denize dönerler.
Yuvasına ortalama 100 yumurta bırakan dişi kaplumbağa, ortalama 45-65 gün kuluçkaya yatar. Yavruların yumurtadan çıkışı gece olur. Araştırmalar, yumurtadan yeni çıkan yavrunun yönünü ufuk aydınlığını kullanarak bulduğunu; kumsalda bulunan farklı suni ışıkların yönünü şaşırmasına neden olduğunu göstermiştir. Bu durum ise yavrunun ölümü demektir. Milyonlarca yıldır nesillerini sürdürmeyi başaran dünyadaki en eski canlı türlerinden olan Caretta Carettalar, gelişen sanayileşme ve insan aktiviteleri sonucunda kirlenen dünyada nesillerini devam ettirebilmek için büyük mücadele vermektedirler. Özel koruma alanları sayesinde türün devamı için uygun olanaklar sağlanmaya çalışılmaktadır. Turistik alan kapsamındaki bu bölgelere giden ziyaretçiler de konuyla ilgili bilgilendirilip, hassasiyet göstermeleri sağlanmaktadır.
Antalya Kaş Xanthos Gezi Rehberi
Xanthos, Likya’nın en uzun süreli başkenti ve politik ve kültürel başarıların yanı sıra büyük felaketleri de yaşamış bir kent. Tarihçi Heredot’tan öğrendiğimize göre, MÖ 545’de Pers generali Harpagus’un saldırısına direnmek için Xanthoslu erkekler, bütün mal varlıklarını yakıp ailelerini öldürür, sonra da kanlarının son damlasına kadar Perslilerle savaşırlar. Şehir daha sonra yeniden inşa edilerek Atina ile politik ve kültürel anlamda sıkı bir bağ kurar.
Büyük İskender’in Xanthos’u almasından sonra pek çok yönetici değiştiren şehir, daha sonra Roma İmparatorluğu ile yakın ilişkiler geliştirir. Brutus, Octavianus ve Antonius’u devirmek için Xanthos’a gelipasker ve para istediğinde halk ona karşı çıkar. Ardından çıkan savaşı kaybederek yüzyıllar önce yaşadığı trajedinin bir benzerini yaşar.
Daha sonra Marcus Antonius ve Vespasianus tarafından yeniden inşa edilmesine rağmen Xanthos, başkentliği Patara’ya kaptırır. Xanthos’un en önemli eserleri, 19. yy’da İngiltere’ye kaçırılmıştır. Bu nedenle Likya sanatının en güzel örnekleri olan Nereidler Anıtı, Harpyler Anıtı, Payava Lahidi ve benzer pek çok antik eser, bugün Londra’daki British Museum’da sergilenmektedir. Xanthos, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer almaktadır.
Antalya Kaş Saklıkent Gezi Rehberi
Benzersiz doğa ve macera sunan bir kanyon, sonrasında sizi bekleyen lezzetli alabalık keyfi ve ağaç evlerde dalacağınız serin bir uyku vadeder. Akdeniz’in muhteşem doğa güzellikleri arasında sayılan Saklıkent, Kaş’ın benzersiz turizm cazibe mekânıdır. Kaş’a 60 km. mesafededir ve yöre halkının anlattığı kadarıyla bir çoban burayı bulmuştur.
Doğa güzelliği, daha sonradan turistik açıdan değerlendirilerek, hizmete sunulmuştur. Macera severlerin tercih ettiği Saklıkent Kanyonu’na 100 m uzunluğundaki ahşap bir köprüden geçerek ulaşabilirsiniz. Köprü güvenli olmasına rağmen, kanyonun yüksekliği macera heyecanıyla içinizi saracaktır. 18 km. uzunluğa sahip kanyonun yaklaşık 6 km. mesafesi yürüyüş için önerilmektedir. Ayak seviyenizden başlayan su, bazı yerlerde dizlerin hizasını geçmekte, havanın sıcaklığına rağmen suyun soğukluğu turistleri etkilemektedir. Suyun akım gücüyle mücadele ederek yürümeye çalışan turistler, kanyonda heyecanla ilerleyerek, yüksek ve yarık kaya dokularını, farklı noktalardan sızan suları ve bitki dokusunu gördükçe hayrete düşerler.
Doğa ile yapılan eğlenceli mücadele ve macera dolu yürüyüşün ardından, kanyon çevresinde bulunan otantik restoran ve balık çiftliklerinde alabalık yemenin tadını çıkarabilirsiniz. Restoranlar, mini göletlerin üzerine ahşap desteklerle yapılmış olup, birbirlerine küçük köprülerle bağlanmıştır. Restoranların her yeri çiçeklerle bezelidir ve etrafını yemyeşil ağaçlar kaplamaktadır. Minik göletlerde yüzen ördekler, etrafınızı saran kuş ve su sesleri harikadır. Alabalık havuzlarını görebilir, istediğiniz balığı pişmesi için seçebilirsiniz.
Ağaçların gölgesinde yenen lezzetli balık ve salatadan sonra keyfinizi hamaklarda sürdürebilirsiniz. Kanyondan sonra biraz daha macera istiyorsanız, Saklıkent yakınlarında bulunan river-tubing, çamur banyosu gibi etkinliklere katılabilirsiniz.
Alışveriş mekânlarında anı olarak alabileceğiniz hediyelik eşyalar, yöreye özgü baharat, keçiboynuzu pekmezleri ve ballar oldukça lezzetlidir. Ayrıca pek çok türde bulabileceğiniz takılar, dekoratif ev eşyaları, geleneksel el sanatları dikkat çekmektedir. Saklıkent’e yapacağınız seyahat genellikle günübirlik olmakla birlikte bu geziyi konaklamalı hale dönüştürmek sizin elinizdedir.
Doğanın bozulmasına izin vermeden hazırlanan ağaç evlerde konaklamak müthiştir. Metrelerce yükseklikte ve her çocuğun düşlerinde yer alan ağaç evler Saklıkent’te düşlerinizi gerçekle buluşturmak için yapılmıştır. Doğa dostu olarak yapılan ağaç evlerde günün tüm sıcaklığına rağmen gece rahatlatan su sesleri arasında, tatlı ve serin ve bir uykuya dalabilirsiniz.
Torosların Akdeniz’e açılan birçok kanyonu arasında en etkileyici olanı Saklıkent’tir. Kaş ve Fethiye sınırları arasında bulunan Saklıkent, adını da kanyonun bitimindeki Likya şehri Arsada’nın konumundan alır.
Hem görüntü hem tat olarak çok hoş olan çağlayanın suyunda yaz döneminde yürünebilirken, kışın su seviyesinin yüksekliği ve hızı kanyona girişi engeller. Çamurunun deri hastalıklarına iyi geldiği söylenen kanyon, bir çoban tarafından tesadüfen keşfedilmiştir.
Doğa sporları için elverişli olan Saklıkent’te dinlenmek ve yiyecek için restoranlar, konaklamak için ağaç evler bulmak mümkündür.
Antalya Kaş Üzümlü ve İslamlar-Bezirgân Gezi Rehberi
Kalkan’ın kuzeyinde bulunan Üzümlü ve İslamlar, Toros köylerinin karakteristik özelliklerini taşır. 20 dakikalık bir yolculuğun ardından ulaşılan bu köyler; üzüm bağları ve çağlayan akarsularıyla insana kıyıyı ve kıyı iklimini unutturacak güzelliktedir. Üzümlü’de fabrikaların şarap üretiminde ve köylülerin pekmez yapımında kullandıkları meşhur Burgaz üzümleri yetişir.
İslamlar köyü, ağaçların arasındaki huzurlu havası ve muhteşem bir manzaraya bakan alabalık çiftliği restoranlarıyla ünlenmiştir. Yukarıya doğru devam edip yaylanın temiz havası eşliğinde dağ manzarasına dalmak ve diğer antik şehirleri gezmek kaçırılmayacak bir keyiftir. Köyde halen kullanılmakta olan su değirmeninin boruları antik dönemden kalmadır.
Antalya Kaş Gömbe ve Yeşil Göl Gezi Rehberi
Kaş’tan 70 km uzaklıktaki Gömbe, bölgenin en önemli yayla yerleşimlerinden biridir. Yaklaşık 1500 metre yükseklikteki bu kasabaya, muhteşem dağ manzaraları eşliğinde küçük köylerin içinden geçen dar bir yoldan, Türkiye’nin en güzel sedir ormanlarının arasından geçerek ulaşılır.
Her türlü meyvenin yetiştiği bitki örtüsü, yeşilin değişik tonlarına bürünmüş farklı bir dünyanın habercisidir. Kaş merkezinin tatlı Akdeniz esintisinden, serin dağ havasına bu kadar kısa sürede geçiş yapmak insanda düşsel bir his uyandırır. Sahil bölgesi sıcağın etkisi altındayken bile Gömbe ’de yorgansız uyunamaz.
Yayla kültürünün önemli merkezlerinden olan Gömbe, suyunun tadı ve bolluğu ile meşhurdur. Kaş ve çevre köylerinin su ihtiyacı burada yeni kurulmuş olan bir barajdan karşılanmaktadır. Gömbe bu özelliklerinden dolayı tarih boyunca tüm yayla köylerinin alışveriş ve yeme içme merkezi olmuştur. Tarihi panayırı günümüzde de temmuz ve ağustos aylarında kurulmakta; çevre halkının ve ziyaretçilerin yoğun ilgisine uğramaktadır. Kışların karlı ve soğuk geçmesi nedeniyle Gömbe ‘de bu mevsimde nüfus azalırken; yaz aylarında gerek günübirlik gelen ziyaretçiler gerek yörük geleneğini hâlâ sürdürerek yazı yaylada geçirenlerden dolayı nüfus kalabalıklaşır.
Muhteşem doğası ve temiz havası nedeniyle yürüyüşçüler için cazibe merkezi olan bu bölgede en gözde rota; Pınarbaşı, Çukurbağ, Akarsu ve devamında da Yeşil Göl’dür. Adını suyunun eşsiz renginden alan Yeşil Göl, dağ havası eşliğinde yürüyüşe çıkmayı özleyen ziyaretçiler için eşsiz bir gezi alanıdır.
Antalya Kaş Meis Gezi Rehberi
Kaş’ın tam karşısında tarihi dokusunu korumuş, küçük ve güzel Yunan adası Meis durmaktadır. Tarih boyunca Meis ve Kaş iyi komşuluk ilişkileri içinde olmuştur. İki yerleşim arasındaki günlük tekne seferleri Kaş’a gelen ziyaretçileri Meis’e taşırken, Meislileri de temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kaş’taki pazar ve marketlere getirir.
Ayrıca 2007 yazından itibaren resmi giriş kapısı kabul edilen Meis’ten, Rodos’a günlük feribot ve uçak seferleri yapılmaktadır. Avrupa’da Likya mezarının bulunduğu tek yer olan ada, I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı sonrası çok büyük göç yaşamış, halkın çoğunluğu adadan ayrılmıştır. Bugün sadece 300 kişilik nüfusu barındıran; marina etrafındaki eski evleri, ara sokakları, kiliseleri, restore edilen cami ve müzesiyle şirin bir beldedir.
Antalya Kaş Marinası ve Kaş Balıkçı Barınağı
Kaş ilçe merkezinde işletmeciliğini Kaş Belediye Başkanlığı’nın yaptığı Kaş Balıkçı Barınağı, günübirlik tur düzenleyen teknelerin, Meis Adası’na sefer düzenleyen teknelerin, dalış teknelerinin ve Mavi Yolculuk yapan yatların demirlediği şirin ve küçük bir limandır. Limanda elektrik, su, duş ve WC hizmetleri verilmektedir.
Bucak Denizi mevkiinde hizmete giren Kaş Marina; ilçemize gelen ve konaklama yapmak isteyen yatçılara hizmet vermektedir. Marina, 472 yat bağlama kapasitesine sahiptir. Kara kısmında 160 tekne kapasiteli çekek alanı bulunmaktadır.
Süper ve mega yatlar da dahil olmak üzere her boyda teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlanma imkanlarına sahiptir. Marinada yatçılara her türlü hizmet verilmektedir.
Bunları Yapmadan Kaş’tan Ayrılmayın
- Antiphellos’u görmeden, Likya medeniyetini tanımadan,
- Uluburun Batığına (Uluburun3) sualtı dalışı yapmadan,
- Kaputaş Plajında Turkuaz denizle buluşmadan,
- Yamaç Paraşütü yapmadan, Mavi Yolculuğa katılmadan,
- Patara’da Caretta-Carettaların üreme alanlarını görmeden,
- Uçsuz bucaksız çölleri andıran Patara Plajında yürümeden,
- Dünyanın en eski Meclis Binası’na sahip antik Patara kentini görmeden,
- Saklıkent’te kanyon turu yapmadan, alabalık yemeden,
- UNESCO Kültür Miras’ındaki Ksanthos’u görmeden,
- Limanıyla ve plajlarıyla göz alan Kalkan’da konaklamadan,
- Batık Şehrin (Kekova) gizemini hissetmeden,
- Kaş’ın gece hayatıyla tanışmadan, eğlence mekanlarını ziyaret etmeden,
- Kaş Mutfağını tatmadan, Mercan ve Kalkan yemeden,
- Tahıl Ambarlarını görmeden, Kaş’tan ayrılmayınız.

Antalya hakkında bütün yazılarımız için Antalya Outdoor, Turizm ve Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Antalya‘da kamp yapılacak yerleri toplu olarak haritada görmek ve bulunduğunuz konuma olan uzaklığını öğrenmek için Antalya Kamp ve Karavan Alanları haritasını tıklayabilirsiniz.
Antalya‘da Gezilecek Yerleri toplu olarak haritada görmek ve bulunduğunuz konuma olan uzaklığını öğrenmek için;
- Antalya Gezilecek Yerler Haritasını
- Antalya Müzeler Listesi Haritası
- Antalya’da Bulunan Mağaralar Haritası
- Antalya’da Bulunan Kumsal ve Plajlar Haritası
- Antalya Kaleiçi Gezi Rehberi Haritası
- Antalya’da Bulunan Antik Kentler Haritası
Kamp ve Karavan ile ilgili geniş bilgi almak ve kampçılıkla ilgili bütün yazılarımızı görmek için TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Doğal ve tarihi güzellikleri keşfederken tatilinizin keyifli ve güvenli geçmesi için bazı önemli noktalara dikkat etmelisiniz. Seyahatiniz öncesinde gideceğiniz bölge hakkında detaylı araştırma yaparak hava durumunu kontrol edin ve yanınıza uygun kıyafetler alın. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
- Doğa gezileri, kamp veya açık hava etkinlikleri planlıyorsanız, gerekli ekipmanlarınızı eksiksiz şekilde hazırlayın.
- Türkiye’de ormanlara ve bazı korunan alanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
- Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
- Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz! 🚴♀️⛺🌳🌲🚵♂️🏞️🌿🌄
📌 Instagram: @turkey_outdoor_org
📌 Facebook: TurkeyOutdoor
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Antalya'da Yasadışı Kelebek Toplayan Yabancı Yakalandı
Türkiye Hava Sporları Federasyonu’ndan Önemli Uyarı: Yetkisiz Faaliyetlere Karşı Hukuki Süreç Başlatılacak
Trekking'e Yeni Başlayanlara Kitap Önerisi: Doğayı Yaşamak
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni (5-6 Nisan Etkinlikleri)
Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri (3-13 Nisan)
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org