Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Balıkesir ilinin zengin tarihi ve benzersiz turistik yerlerini keşfedeceğiz. Balıkesir, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan eşsiz doğal güzelliklere ve tarihi hazinelere sahip bir ilimizdir. Her köşesinde farklı bir hikaye ve doğal güzellik barındıran Balıkesir, tatilcileri tarihin derinliklerine ve doğanın kucaklayıcı kollarına davet ediyor.

Balıkesir

Balıkesir: Doğa, Tarih ve Lezzet Dolu Bir Tatil Rüyası

Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Balıkesir, her dönemiyle büyüleyici ve çekici bir tatil rotası olarak karşımıza çıkıyor. 2023 yılı itibarıyla 1.360.061 nüfusuyla zengin bir kültürel mirasa ev sahipliği yapan bu il, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve lezzetli mutfağı ile öne çıkıyor. Balıkesir’in tüm güzellikleri ile tanışmaya hazır mısınız?

Balıkesir’de yapılacak şeyler bunlarla sınırlı değildir. İlde daha birçok aktivite bulunmaktadır. Balıkesir’e yolunuz düşerse mutlaka bu aktivitelere katılın.

Balıkesir, tarih kokan sokakları, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Hem tarih hem de doğa severler için çeşitli alternatifler sunan bu şehir, tatil planlarınızı renklendirecek harika bir destinasyondur. Planlarınızı yapın ve Balıkesir’in büyülü atmosferini keşfetmeye başlayın!

Bu yazı aşağıdaki yazılarımızın devamı niteliğindedir.

Tanıtımı yapılan mekanların GPS koordinatların görmek için tıklayınız.

Balıkesir Gezilecek Yerler Harita: https://goo.gl/maps/GNEnWK4RKNqB1B5Y6

Balıkesir Gezilecek Yerler Listesi

  1. Balıkesir Abdullah Efendi Konağı
  2. Balıkesir Adramytteion Antik Kenti
  3. Balıkesir Altınoluk
  4. Balıkesir Antandros Ören Yeri
  5. Balıkesir Avşa Adası
  6. Balıkesir Aya Nikola Kilisesi
  7. Balıkesir Ayışığı Manastırı
  8. Balıkesir Ayvalık Sahili
  9. Balıkesir Ayvalık Ayazması
  10. Balıkesir Bereketli Köyü
  11. Balıkesir Cunda Adası (Alibey Adası)
  12. Balıkesir Çamlık 
  13. Balıkesir Daskyleion Antik Kenti
  14. Balıkesir Değirmen Boğazı Tabiat Parkı
  15. Balıkesir Edremit Hanlar
  16. Balıkesir Ekinlik Adası
  17. Balıkesir Erdek Sahili
  18. Balıkesir Eybek Kulesi
  19. Balıkesir Gönen Kaplıcaları
  20. Balıkesir Güre Sahili
  21. Balıkesir Hasan Boğuldu (Sütüven) Şelalesi
  22. Balıkesir Havran Kent Müzesi
  23. Balıkesir Hisarköy
  24. Balıkesir İlk Kurşun Tepesi
  25. Balıkesir Kazdağları Milli Parkı
  26. Balıkesir Kirazlı Manastırı
  27. Balıkesir Koca Çınar
  28. Balıkesir Kuş Cenneti Milli Parkı
  29. Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi
  30. Balıkesir Küçükköy
  31. Balıkesir Kyzikos Antik Kenti
  32. Balıkesir Madra Dağı
  33. Balıkesir Marmara Adası
  34. Balıkesir Mıhlı Çayı
  35. Midilli Adası
  36. Balıkesir Ören Plajı
  37. Balıkesir Paşalimanı Adası
  38. Balıkesir Papazlık Köyü
  39. Balıkesir Pınarbaşı Piknik Alanı
  40. Balıkesir Pordoselene Kulesi
  41. Balıkesir Saat Kulesi
  42. Balıkesir Saatli Camii
  43. Balıkesir Suçıktı Mesire Alanı
  44. Balıkesir Şahinderesi Kanyonu
  45. Balıkesir Şeytan Sofrası ve Adalar
  46. Balıkesir Taksiyarhis Anıt Müzesi
  47. Balıkesir Taşlı Manastır (Tımarhane Adası)
  48. Balıkesir Zağnos Paşa Cami

Balıkesir Abdullah Efendi Konağı Kısa Tanıtımı

Balıkesir Abdullah Efendi Konağı, Balıkesir’in Edremit ilçesinin Altınoluk mahallesinde bulunan bir konaktır. Konağın inşa tarihi 1860’lı yıllara kadar uzanmaktadır. Konağın ilk sahibi, Rum bir papazdır. 1919 yılında, Papaz’ın Midilli Adası’na göç etmesi üzerine, konak Abdullah Efendi tarafından satın alınmıştır. Abdullah Efendi, konağı büyük bir özenle restore ettirmiştir.

Balıkesir Abdullah Efendi Konağı

Konağın iç dekorasyonu, Osmanlı ve Avrupa mimarisinden etkilenmiştir. Konakta, 19. yüzyıla ait mobilyalar, halılar ve tablolar bulunmaktadır. Konağın bahçesinde, bir havuz ve bir çardak bulunmaktadır. Abdullah Efendi Konağı, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Konağı ziyaret etmek için haftanın her günü 09:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Abdullah Efendi Konağı, Balıkesir’in en önemli tarihi yapılarından biridir. Konağın mimarisi, iç dekorasyonu ve bahçesi, ziyaretçilerini büyülemektedir. Konağı ziyaret ederek, Osmanlı ve Avrupa kültürlerinin bir arada uyum içinde nasıl harmanlandığını görebilirsiniz.

Balıkesir Adramytteion Antik Kenti Kısa Tanıtımı

Adramytteion Antik Kenti, Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Ören mahallesinde yer almaktadır. Kent, MÖ 10. yüzyılda Pelasglar tarafından kurulmuştur. MÖ 6. yüzyılda Perslerin egemenliğine giren kent, MÖ 334 yılında Büyük İskender tarafından fethedilmiştir. İskender’in ölümünden sonra kent, Bergama Krallığı’nın egemenliğine girmiştir.

Balıkesir Adramytteion Antik Kenti

MÖ 133 yılında Bergama Krallığı’nın Roma İmparatorluğu tarafından ilhak edilmesinin ardından kent, Roma İmparatorluğu’nun bir parçası olmuştur. Bizans İmparatorluğu döneminde önemini koruyan kent, 13. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmiştir. Kent, Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir süre önemini korumuş, ancak 17. yüzyılda yaşanan depremler nedeniyle büyük ölçüde yıkılmıştır.

Adramytteion Antik Kenti, günümüzde önemli bir arkeolojik sit alanıdır. Kentte, agora, tiyatro, hamam, su kemerleri, tapınaklar ve mezarlar gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Adramytteion Antik Kenti, ziyaretçilerine antik Yunan ve Roma dönemine ait bir yolculuk yapma imkanı sunmaktadır.

Adramytteion Antik Kenti, Balıkesir’in en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kente, her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Adramytteion Antik Kenti, ziyaretçilerine tarih, kültür ve doğanın bir arada sunmaktadır.

Balıkesir Altınoluk Kısa Tanıtımı

Altınoluk, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Kazdağları’nın eteklerinde yer alan Altınoluk, Ege Denizi’ne kıyısı olan bir sahil kasabasıdır. Altınoluk, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kasaba, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Altınoluk

Altınoluk, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir geçmişe sahiptir. Kasaba, Homeros’un İlyada ve Odysseia destanlarında adı geçen İda Dağı’nın eteklerinde yer almaktadır. Altınoluk, aynı zamanda Meryem Ana’nın Efes’e göç ettiği güzergah üzerinde yer almaktadır.

Altınoluk, doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir. Kasaba, masmavi bir denize ve yemyeşil bir doğaya sahiptir. Altınoluk’ta, birçok plaj, koy ve ada bulunmaktadır. Kasabanın en önemli plajları, Uzunkum Plajı, Kumburnu Plajı ve Küçükkuyu Plajı’dır.

Altınoluk, gece hayatı ile de ünlüdür. Kasabada, birçok bar, restoran ve gece kulübü bulunmaktadır. Altınoluk, her yıl düzenlenen Altınoluk Altın Portakal Film Festivali ile de dikkat çekmektedir.

Altınoluk, ziyaretçilerine tarihi, kültürel, doğal ve eğlenceli bir tatil imkanı sunmaktadır. Kasaba, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Antandros Ören Yeri Kısa Tanıtımı

Antandros Ören Yeri, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk mahallesinde yer alan bir antik kenttir. Kent, MÖ 8. yüzyılda kurulmuştur ve MÖ 6. yüzyılda Aiolis Birliği’ne katılmıştır. Kent, MÖ 334 yılında Büyük İskender tarafından fethedilmiştir. İskender’in ölümünden sonra kent, Bergama Krallığı’nın egemenliğine girmiştir. MÖ 133 yılında Bergama Krallığı’nın Roma İmparatorluğu tarafından ilhak edilmesinin ardından kent, Roma İmparatorluğu’nun bir parçası olmuştur.

Balıkesir Antandros Ören Yeri

Bizans İmparatorluğu döneminde önemini koruyan kent, 13. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmiştir. Kent, Osmanlı İmparatorluğu döneminde bir süre önemini korumuş, ancak 17. yüzyılda yaşanan depremler nedeniyle büyük ölçüde yıkılmıştır.

Antandros Ören Yeri, günümüzde önemli bir arkeolojik sit alanıdır. Kentte, agora, tiyatro, hamam, su kemerleri, tapınaklar ve mezarlar gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Antandros Ören Yeri, ziyaretçilerine antik Yunan ve Roma dönemine ait bir yolculuk yapma imkanı sunmaktadır.

Antandros Ören Yeri, Balıkesir’in en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kente, her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Antandros Ören Yeri, ziyaretçilerine tarih, kültür ve doğanın bir arada sunmaktadır.

Antandros Ören Yeri’nin en önemli yapıları şunlardır:

  • Agora: Kentin merkezi olan agora, MÖ 4. yüzyılda inşa edilmiştir. Agora, günümüzde büyük ölçüde yıkılmış olsa da, sütunlu düzeni ve anıtsal giriş kapısı ile ziyaretçilerini etkilemektedir.
  • Tiyatro: Kentin tiyatrosu, MÖ 3. yüzyılda inşa edilmiştir. Tiyatro, günümüzde iyi durumdadır ve her yıl yaz aylarında konser ve tiyatro festivallerine ev sahipliği yapmaktadır.
  • Hamam: Kentin hamamı, MÖ 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Hamam, günümüzde iyi durumdadır ve ziyaretçilere antik Yunan hamam kültürünü deneyimleme imkanı sunmaktadır.
  • Su kemerleri: Kente su sağlayan su kemerleri, MÖ 1. yüzyılda inşa edilmiştir. Su kemerleri, günümüzde iyi durumdadır ve ziyaretçilere antik Yunan su mimarisi hakkında bilgi vermektedir.
  • Tapınaklar: Kentte, birçok tapınak bulunmaktadır. Tapınaklar, günümüzde büyük ölçüde yıkılmış olsalar da, sütunlu düzenleri ve anıtsal giriş kapıları ile ziyaretçilerini etkilemektedir.
  • Mezarlar: Kentte, birçok mezar bulunmaktadır. Mezarlar, günümüzde büyük ölçüde yıkılmış olsalar da, mezar stelleri ve lahitleriyle ziyaretçilerini etkilemektedir.

Antandros Ören Yeri, ziyaretçilerine tarih, kültür ve doğanın bir arada sunmaktadır. Kent, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Avşa Adası Kısa Tanıtımı

Avşa Adası, Marmara Denizi’nin güneyinde yer alan bir adadır. Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlıdır. Ada, 9 kilometre uzunluğunda ve 4 kilometre genişliğindedir. Yüzölçümü 36 kilometrekaredir. Nüfusu yaklaşık 10.000 kişidir. Avşa Adası, yaz aylarında oldukça popüler bir tatil yeridir. Adanın plajları, temiz denizi ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunmaktadır.

Balıkesir Avşa Adası

Avşa Adası’nın en ünlü plajları şunlardır:

  • Altınkum Plajı
  • Çınar Koyu
  • Karadut Koyu
  • Çilek Koyu
  • Kadınlar Plajı
  • Kumtur Plajı

Avşa Adası’nda, ziyaretçilerine hizmet veren birçok otel, pansiyon, restoran ve bar bulunmaktadır. Ada, aynı zamanda günübirlik geziler için de ideal bir yerdir. Avşa Adası’ndan, Marmara Denizi’ndeki diğer adalara ve Kapıdağ Yarımadası’na günübirlik geziler düzenlenmektedir.

Avşa Adası, ziyaretçilerine hem deniz hem de doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunmaktadır. Ada, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Aya Nikola Kilisesi Kısa Tanıtımı

Aya Nikola Kilisesi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nda bulunan bir Rum Ortodoks kilisesidir. Kilise, 1873 yılında inşa edilmiştir. Kilise, neoklasik mimari tarzındadır.

Balıkesir Aya Nikola Kilisesi

Kilise, iki katlı olup, birinci katında kadınlar bölümü, ikinci katında ise erkekler bölümü bulunmaktadır. Kilisenin içinde, altın yaldızlı ikonostas ve avizeler bulunmaktadır. Kilise, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Balıkesir Ayışığı Manastırı Kısa Tanıtımı

Ayışığı Manastırı, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nda bulunan bir Bizans manastırıdır. Manastır, 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Manastır, adını, Ay ışığı altındaki güzelliğinden almıştır. Manastır, 19. yüzyılın ortalarında yıkılmış ve 1990’lı yıllarda restore edilmiştir. Manastır, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Balıkesir Ayışığı Manastırı

Ayışığı Manastırı, iki katlı bir yapıdır. Manastırın üst katında, kilise ve şapel bulunmaktadır. Manastırın alt katında, keşiş hücreleri ve depolama alanları bulunmaktadır. Manastırın duvarlarında, freskler ve mozaikler bulunmaktadır. Manastırın bahçesinde, bir şadırvan bulunmaktadır.

Ayışığı Manastırı, ziyaretçilerine, Bizans mimarisini ve kültürünü deneyimleme imkanı sunmaktadır. Manastır, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Ayvalık Sahili Kısa Tanıtımı

Ayvalık, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında yer alan bir ilçedir. İlçe, adını, Yunanca “Ay” anlamına gelen “Aya” ve “Ayvalık” sözcüklerinin birleşiminden almıştır. Ayvalık, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. İlçe, tertemiz denizi, yemyeşil doğası ve tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunmaktadır.

Balıkesir Ayvalık Sahili

Ayvalık Sahili, ilçenin en önemli turistik noktalarından biridir. Sahile, ilçenin her yerinden yürüyerek veya bisikletle kolayca ulaşılabilir. Sahil, uzun ve geniş bir kumsala sahiptir. Denizi tertemiz ve dalgasızdır. Sahil boyunca, birçok kafe, restoran ve bar bulunmaktadır. Sahil, gündüzleri yüzmek, güneşlenmek ve dinlenmek için idealdir. Akşamları ise, canlı müzik eşliğinde eğlenmek için idealdir.

Ayvalık Sahili, ziyaretçilerine hem deniz hem de doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunmaktadır. Sahil, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Ayvalık Ayazması Kısa Tanıtımı

Ayvalık Ayazması, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nda bulunan bir ayazmadır. Ayazmanın, Meryem Ana’nın göğe yükselişi sırasında ortaya çıktığına inanılmaktadır. Ayazmanın suyu, şifalı olduğuna inanılmaktadır. Ayazmanın suyu, içmek, cilt hastalıklarına iyi gelmek ve saç dökülmesini önlemek için kullanılmaktadır. Ayazmanın suyu, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Ayvalık Ayazması

Ayazmanın suyu, 1852 yılında bir rüya ile keşfedilmiştir. Rüyada, Meryem Ana, bir Rum kadınına ayazmanın yerini göstermiştir. Kadın, ayazmanın yerini bulmuş ve suyunu içmiştir. Kadının, suyu içtikten sonra şifa bulduğu söylenmektedir.

Ayazmanın suyu, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Ayazmanın suyu, şifalı olduğuna inanılmaktadır. Ayazmanın suyu, içmek, cilt hastalıklarına iyi gelmek ve saç dökülmesini önlemek için kullanılmaktadır.

Balıkesir Bereketli Köyü Kısa Tanıtımı

Mahallenin cumhuriyetle birlikte kullanılan adı Bereketli, cumhuriyet öncesi İstavra (İstaura), Nastavra daha sonra Mastavra olarak anıla gelmiştir.

Balıkesir Bereketli Köyü

Çamlı mezar, Türkler mezarı yumaklı dağı, Kale bölgelerinde eski yerleşim yerlerine ait kalıntılara toprak altında rastlanmaktadır. Bu kalıntılardan çıkan bazı kırık dökük tarihi eşyalar mahallenin eski okulunda 25 yıl öncesine kadar saklanmıştır. Köy halkının çoğunluğu Manav olup çok az da olsa 93 Harbi dolayısıyla gelen göçmenler vardır.

Balıkesir Cunda Adası (Alibey Adası) Kısa Tanıtımı

Cunda, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır. Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki en büyük adalarından biridir. Cunda, 13. yüzyılda Rumlar tarafından kurulmuştur. Ada, 1923 yılındaki mübadelede Türklere geçmiştir. Cunda, tarihi ve kültürel zenginliği ile dikkat çeken bir adadır.

Balıkesir Cunda Adası (Alibey Adası)

Adanın en önemli tarihi yapıları arasında Taksiyarhis Kilisesi, Aya Nikola Kilisesi ve Ayışığı Manastırı bulunmaktadır. Cunda, aynı zamanda yemyeşil doğası ve tertemiz deniziyle de ünlüdür. Adanın en önemli plajları arasında Badavut Plajı, Aşıklar Tepesi Plajı ve Cunda Plajı bulunmaktadır.

Cunda, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Cunda, Türkiye’nin en güzel adalarından biridir. Adanın kendine özgü atmosferi, tarihi ve kültürel zenginliği, yemyeşil doğası ve tertemiz denizi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır.

Balıkesir Çamlık Kısa Tanıtımı

Balıkesir Çamlık, Balıkesir’in merkez ilçede yer alan bir mahalledir. Mahalle, merkez ilçe merkezine yaklaşık 5 km uzaklıktadır.

Balıkesir Çamlık 

Mahalle, çam ağaçlarıyla kaplı bir tepenin üzerine kurulmuştur. Mahallenin adı, bu çam ağaçlarından gelmektedir. Mahalle, sakin ve huzurlu bir mahalledir.

Mahallenin sakinleri, mahallede düzenlenen etkinliklere ve faaliyetlere aktif olarak katılır. Mahalle, her yıl düzenlenen çamlık festivaline ev sahipliği yapar. Mahalle, festivale gelen ziyaretçilerine, yöresel yemekler ve içecekler sunar. Mahalle, ziyaretçilerine, çam ağaçlarının altında piknik yapma imkanı sunar. Mahalle, ziyaretçilerine, çam ağaçlarının altında yürüyüş yapma imkanı sunar. Mahalle, ziyaretçilerine, çam ağaçlarının altında fotoğraf çekme imkanı sunar.

Balıkesir Daskyleion Antik Kenti Kısa Tanıtımı

Daskyleion Antik Kenti, Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Ergili mahallesi sınırları içerisinde yer alan, MÖ 6. yüzyıldan MÖ 1. yüzyıla kadar kesintisiz olarak yerleşim görmüş bir antik kenttir. Kent, Lidya, Pers, Büyük İskender, Seleukos, Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir merkez olmuştur.

Balıkesir Daskyleion Antik Kenti

Daskyleion, MÖ 6. yüzyılda Lidya Kralı Kroisos tarafından kurulmuş bir başkenttir. Kent, Lidya’nın en önemli kentlerinden biri olmuş ve Pers İmparatorluğu’nun egemenliği altına girdikten sonra da önemini korumuştur. Büyük İskender’in MÖ 334 yılında Anadolu’yu fethetmesinden sonra Daskyleion, İskender İmparatorluğu’nun bir parçası olmuştur. İskender’in ölümünden sonra kent, Seleukos İmparatorluğu’nun eline geçmiş ve MÖ 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu’nun egemenliğine girmiştir. Bizans İmparatorluğu döneminde de önemli bir merkez olan Daskyleion, 14. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmiştir.

Daskyleion Antik Kenti, günümüzde önemli bir arkeolojik sit alanıdır. Kentte yapılan kazılarda, Lidya, Pers, Büyük İskender, Seleukos, Roma ve Bizans dönemlerine ait birçok eser bulunmuştur. Bu eserler arasında, mezar stelleri, heykeller, seramikler, sikkeler ve yazıtlar bulunmaktadır.

Daskyleion Antik Kenti, ziyaretçilerine zengin bir tarihi ve kültürel miras sunmaktadır. Kent, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Değirmen Boğazı Tabiat Parkı Kısa Tanıtımı

Değirmen Boğazı Tabiat Parkı, Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde yer almaktadır. Park, 24,89 hektarlık bir alana sahiptir ve 11 Temmuz 2011 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Park, Balıkesir-Bursa karayolu (D 565) kenarında, il merkezine 10 km mesafededir.

Balıkesir Değirmen Boğazı Tabiat Parkı

Değirmen Boğazı Tabiat Parkı, yemyeşil ağaçlarla kaplı bir vadide yer almaktadır. Parkta, dere, şelale, piknik alanları, yürüyüş parkurları ve kamp alanları bulunmaktadır. Park, ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir ortamda dinlenme ve eğlenme imkanı sunmaktadır.

Değirmen Boğazı Tabiat Parkı’na giriş ücretlidir. Park, haftanın her günü 08:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Değirmen Boğazı Tabiat Parkı’nda, ziyaretçilere sunulan bazı aktiviteler şunlardır:

  • Piknik yapmak
  • Yürüyüş yapmak
  • Kamp yapmak
  • Balık tutmak
  • Doğa fotoğrafçılığı çekmek
  • Doğa yürüyüşü yapmak

Balıkesir Edremit Hanlar Kısa Tanıtımı

Edremit Hanlar, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan bir tarihi mekandır. Hanlar, 18. yüzyılda inşa edilmiş ve uzun yıllar boyunca kervansaray olarak kullanılmıştır. Hanlar, günümüzde restore edilmiş ve kültürel bir merkez olarak hizmet vermektedir.

Balıkesir Edremit Hanlar

Hanlar, Edremit’in merkezinde, Cumhuriyet Meydanı’na yakın bir konumda yer almaktadır. Hanlar, iki katlı ve etrafı avlu ile çevrilidir. Avludaki ağaçlar ve çiçekler, hanlara oldukça güzel bir görünüm kazandırmaktadır.

Hanlar, içerisinde bir mescit, bir hamam ve bir şadırvan bulunmaktadır. Mescit, hanların en önemli bölümlerinden biridir. Mescit, günümüzde hala ibadete açıktır. Hamam, hanların diğer önemli bölümlerinden biridir. Hamam, günümüzde restore edilmiş ve kültürel bir merkez olarak hizmet vermektedir. Şadırvan, hanların avlusundaki çeşmedir. Şadırvan, günümüzde hala kullanılmaktadır.

Hanlar, Edremit’in önemli tarihi mekanlarından biridir. Hanlar, ziyaretçilerine Osmanlı döneminin kültürel ve mimari özelliklerini yansıtmaktadır. Hanlar, aynı zamanda Edremit’in kültürel yaşamına da katkı sağlamaktadır.

Ayrıca ikinci olarak Hanlar Mevkii vardır.

Balıkesir Edremit Hanlar

Edremit’ ten 25 kilometre uzaklıkta Kalkım yolu üzerinde ulu çınar ve çam ağaçlarının gölgesi altında sıcak yaz aylarında serin havayı soluyabileceğiniz ve aynı zamanda piknik yapabileceğiniz geniş bir alandır. Devamlı akan buz gibi suyu masa ve sandalyeleri ile çocuklar için kurulacak hamaklarla huzurlu bir tatil günü geçirebileceğiniz bir yerdir.

Balıkesir Ekinlik Adası Kısa Tanıtımı

Ekinlik Adası, Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı bir adadır. Marmara Denizi’nin güneyinde, Avşa Adası’nın kuzeybatısında yer almaktadır. Ekinlik Adası, 3,3 kilometrekarelik bir alana sahiptir ve yaklaşık 100 nüfusa sahiptir. Adanın en yüksek noktası 120 metredir.

Balıkesir Ekinlik Adası

Ekinlik Adası, çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplıdır. Adanın güneyinde bir plaj bulunmaktadır. Adanın suları tertemizdir ve dalış için uygundur. Ekinlik Adası, sakin ve huzurlu bir adadır. Ada, ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunmaktadır. Ada, aynı zamanda balıkçılık ve dalış için de uygun bir yerdir.

Ekinlik Adası’na ulaşım, Avşa Adası’ndan kalkan feribotlarla sağlanmaktadır. Feribot seferleri, yaz aylarında her gün düzenlenmektedir.

Balıkesir Erdek Sahili Kısa Tanıtımı

Erdek sahilinin 100 kilometrelik uzunluğunda toplam 160 otel bulunmaktadır. Erdek sahilinde otellerin yanı sıra, restoranlar, kafeler, barlar, alışveriş merkezleri, eğlence mekanları ve tarihi yapılar bulunmaktadır. Erdek sahilinin en önemli özelliği, temiz ve berrak denizidir. Erdek sahilinde denize girilebilecek birçok plaj bulunmaktadır. Erdek sahilinde bulunan plajlar arasında en popülerleri şunlardır:

Balıkesir Erdek Sahili
  • Çuğra Plajı
  • Narlı Plajı
  • Küçük Ova Plajı
  • Büyük Ova Plajı
  • Ocaklar Plajı
  • Turanköy Plajı
  • Tatlısu Plajı
  • Akçay Plajı
  • Altınkum Plajı
  • Balıkesir Plajı

Erdek sahilinde denize girilebilecek birçok plaj bulunmaktadır. Erdek sahilinde bulunan plajlar arasında en popülerleri şunlardır:

  • Çuğra Plajı: Çuğra Plajı, Erdek’in en büyük plajıdır. Çuğra Plajı, mavi bayraklı bir plajdır. Çuğra Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Narlı Plajı: Narlı Plajı, Erdek’in en sakin plajlarından biridir. Narlı Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine huzurlu bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Küçük Ova Plajı: Küçük Ova Plajı, Erdek’in en çocuk dostu plajlarından biridir. Küçük Ova Plajı, sığ ve dalgasız denizi ile ziyaretçilerine güvenli bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Büyük Ova Plajı: Büyük Ova Plajı, Erdek’in en uzun plajıdır. Büyük Ova Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Ocaklar Plajı: Ocaklar Plajı, Erdek’in en hareketli plajlarından biridir. Ocaklar Plajı, gece hayatı ile ziyaretçilerine eğlenceli bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Turanköy Plajı: Turanköy Plajı, Erdek’in en doğal plajlarından biridir. Turanköy Plajı, çam ağaçlarıyla kaplı bir koyda yer almaktadır. Turanköy Plajı, ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Tatlısu Plajı: Tatlısu Plajı, Erdek’in en sakin plajlarından biridir. Tatlısu Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine huzurlu bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Akçay Plajı: Akçay Plajı, Erdek’in en yakın plajlarından biridir. Akçay Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Altınkum Plajı: Altınkum Plajı, Erdek’in en popüler plajlarından biridir. Altınkum Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır.
  • Balıkesir Plajı: Balıkesir Plajı, Erdek’in en merkezi plajlarından biridir. Balıkesir Plajı, tertemiz ve berrak denizi ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır.

Balıkesir Eybek Kulesi Kısa Tanıtımı

Eybek Kulesi, Balıkesir’in Havran ilçesinde bulunan bir kuledir. Kule, 920 metre yüksekliğindeki Eybek Dağı’nın zirvesinde yer almaktadır. Kule, 1980 yılında inşa edilmiştir ve orman yangınlarını gözetlemek için kullanılmaktadır. Kule, 20 metre yüksekliğinde ve 6 metre çapındadır.

Balıkesir Eybek Kulesi

Kulenin duvarları 2 metre kalınlığındadır. Kulenin tepesinde, yangınları tespit etmek için kullanılan bir gözetleme kulesi bulunmaktadır. Kule, ziyaretçilere açıktır ve kulenin tepesinden Edremit Körfezi ve Kaz Dağları’nın muhteşem manzarasını görebilirsiniz.

Balıkesir Gönen Kaplıcaları Kısa Tanıtımı

Gönen Kaplıcaları, Balıkesir’in Gönen ilçesinde bulunan bir kaplıca merkezidir. Kaplıcalar, ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Kaplıcaların suyu, romatizmal hastalıklar, cilt hastalıkları, sinir hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir. Kaplıcaların suyu, 70-90 derece sıcaklığındadır. Kaplıcalarda, şifalı suyun kullanıldığı yüzme havuzları, saunalar, buhar odaları ve masaj salonları bulunmaktadır. Kaplıcalarda, konaklama imkanı da bulunmaktadır. Gönen Kaplıcaları, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Gönen Kaplıcaları

Gönen Kaplıcaları’nın suyu, magnezyum, kalsiyum, demir ve flor gibi mineraller bakımından zengindir. Bu mineraller, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kaplıcaların suyu, ayrıca cilt üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Cildin yenilenmesini ve gençleşmesini sağlar. Gönen Kaplıcaları, sağlık turizmi için önemli bir merkezdir. Kaplıcalar, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Güre Sahili Kısa Tanıtımı

Balıkesir Güre Sahili, Edremit Körfezi’nde yer alan bir sahil beldesidir. Güre Sahili, tertemiz denizi, kumlu plajları ve şifalı kaplıcaları ile ünlüdür. Güre Sahili, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Güre Sahili

Güre Sahili, Edremit Körfezi’nin en güneyinde yer almaktadır. Güre Sahili, yaklaşık 10 kilometre uzunluğundadır. Güre Sahili’nin plajları, ince kumlu ve tertemizdir. Güre Sahili’nin denizi, ılık ve dalgasızdır. Güre Sahili’nin denizi, yüzmek, güneşlenmek, balık tutmak ve su sporları yapmak için idealdir.

Güre Sahili, şifalı kaplıcaları ile de ünlüdür. Güre Sahili’ndeki kaplıcalar, romatizma, cilt hastalıkları, sinir hastalıkları ve kadın hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir. Güre Sahili’ndeki kaplıcaların suyu, 70-90 derece sıcaklığındadır. Güre Sahili’ndeki kaplıcalarda, şifalı suyun kullanıldığı yüzme havuzları, saunalar, buhar odaları ve masaj salonları bulunmaktadır. Güre Sahili’ndeki kaplıcalarda, konaklama imkanı da bulunmaktadır. Güre Sahili, tertemiz denizi, kumlu plajları ve şifalı kaplıcaları ile Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biridir.

Balıkesir Hasan Boğuldu (Sütüven) Şelalesi Kısa Tanıtımı

Hasan Boğuldu (Sütüven) Şelalesi, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan bir şelaledir. Şelale, Kazdağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Şelale, 18 metre yüksekliğinde ve 30 metre genişliğindedir. Şelalenin suyu, Kızılkeçili Çayı’ndan gelmektedir.

Balıkesir Hasan Boğuldu (Sütüven) Şelalesi

Hasan Boğuldu Şelalesi, hem doğal güzelliği hem de efsanesiyle ünlüdür. Şelalenin efsanesine göre, Hasan adlı bir genç, Emine adlı bir kıza aşıktır. Ancak Emine’nin babası Hasan’ı sevmez ve evlenmelerine izin vermez. Hasan, Emine’yi kaçırır ve birlikte Hasan Boğuldu Şelalesi’ne gelirler. Ancak Hasan’ın babası onları takip eder ve Hasan’ı öldürür. Emine, Hasan’ın öldüğünü görünce kendini şelaleden aşağı atar ve ölür.

Hasan Boğuldu Şelalesi, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Şelale, piknik yapmak, fotoğraf çekmek ve doğa yürüyüşleri yapmak için ideal bir yerdir.

Balıkesir Havran Kent Müzesi Kısa Tanıtımı

Havran Kent Müzesi, Balıkesir’in Havran ilçesinde bulunan bir müzedir. Müze, 2017 yılında Havran Belediyesi tarafından kurulmuştur. Müze, 1912 yılında inşa edilen Hocazade Konağı’nda yer almaktadır.

Balıkesir Havran Kent Müzesi

Müzede, Havran’ın tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgiler bulunmaktadır. Müzede, arkeolojik eserler, etnografik eserler, fotoğraflar ve belgeler bulunmaktadır. Müzede, ayrıca Havran’ın kültürel değerlerini tanıtan bir sergi salonu bulunmaktadır.

Müze, haftanın her günü ziyarete açıktır. Müze giriş ücreti ücretsizdir. Havran Kent Müzesi, Havran’ın tarihini ve kültürünü öğrenmek için ziyaret edilebilecek önemli bir müzedir. Müze, ziyaretçilerine Havran’ın zengin tarihini ve kültürünü tanıtmaktadır.

Balıkesir Hisarköy Kısa Tanıtımı

Hisarköy, Balıkesir ilinin Bigadiç ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalle, 98°C’de çıkan jeotermal su sayesinde Bigadiç ilçesinin merkezi ısıtma sistemi 2005 yılında faaliyete geçmiştir.

Balıkesir Hisarköy

Mahalle, Kaz Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Hisarköy, adını mahallede bulunan, ancak günümüzde eser kalmayan kaleden ve kale dışındaki surlardan aldığı sanılmaktadır. Termal suyun da etkisiyle zamanında köy alanında büyük Roma döneminden kalma bir kentin varlığı tespit edilmiştir.

Mahallede kaplıca bulunmaktadır. Kaplıca suyunun en önemli özelliği termomineralli su olması ve selenyum ihtiva etmesidir. Mahalle, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir İlk Kurşun Tepesi Kısa Tanıtımı

lk Kurşun Tepesi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan bir tepedir. Tepe, ilçenin en yüksek noktasıdır ve 288 metre yüksekliğindedir. Tepe, adını, Kurtuluş Savaşı sırasında, 15 Eylül 1922 tarihinde, Yunan işgal güçlerine karşı ilk kurşunun atıldığı yere dayanmaktadır.

Balıkesir İlk Kurşun Tepesi

İlk Kurşun Tepesi, ilçenin en önemli sembollerinden biridir ve her yıl binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir. Tepeye, Ayvalık’ın her yerinden yürüyerek veya araçla ulaşılabilmektedir. Tepenin zirvesinde, bir seyir terası bulunmaktadır ve bu terasta, Ayvalık ve Edremit Körfezi’nin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

İlk Kurşun Tepesi, hem tarihsel hem de doğal güzelliği ile ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Tepe, özellikle gün batımı manzarası ile ünlüdür ve bu manzarayı görmek için her yıl binlerce ziyaretçi tepeye gelmektedir.

Balıkesir Kazdağları Milli Parkı Kısa Tanıtımı

Kazdağları Milli Parkı, Balıkesir ilinin Edremit ve Burhaniye ilçelerinde yer almaktadır. Milli park, 21.463 hektarlık bir alana sahiptir ve 1993 yılında milli park ilan edilmiştir.

Balıkesir Kazdağları Milli Parkı

Kazdağları Milli Parkı, Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Milli park, zengin bitki ve hayvan türleri ile dikkat çekmektedir. Kazdağları Milli Parkı’nda 1.000’den fazla bitki türü ve 100’den fazla hayvan türü bulunmaktadır.

Kazdağları Milli Parkı’nda, çam, meşe, kayın, kestane ve ladin gibi ağaçlar bulunmaktadır. Milli parkta, ayrıca geyik, karaca, yaban domuzu, ayı, vaşak ve kurt gibi hayvanlar da yaşamaktadır.

Kazdağları Milli Parkı, trekking, kampçılık, dağcılık, fotoğrafçılık ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler için ideal bir yerdir. Milli parkta, ayrıca birçok tarihi ve kültürel yapı da bulunmaktadır.

Kazdağları Milli Parkı, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Milli park, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Kirazlı Manastırı Kısa Tanıtımı

Kirazlı Manastırı, Balıkesir’in Erdek ilçesinde, Yukarıyapıcı Köyü yakınlarında bulunan bir Rum Ortodoks manastırıdır. Manastır, 19. yüzyılda inşa edilmiştir ve günümüzde restore edilmiş durumdadır. Manastır, 1923 yılındaki mübadeleden sonra terk edilmiş ve 1980’li yıllarda tekrar keşfedilmiştir.

Balıkesir Kirazlı Manastırı

Manastır, iki katlı ve dikdörtgen planlıdır. Manastırın alt katında, bir kilise ve bir keşiş odası bulunmaktadır. Manastırın üst katında, bir çan kulesi ve bir balkon bulunmaktadır. Manastırın kilisesi, tek neflidir ve apsislidir. Kilisenin duvarlarında, freskler bulunmaktadır. Freskler, 19. yüzyıla tarihlenmektedir.

Kirazlı Manastırı, Balıkesir’in önemli kültürel miraslarından biridir. Manastır, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Koca Çınar Kısa Tanıtımı

Koca Çınar, Balıkesir’in Gömeç ilçesinde bulunan bir çınar ağacıdır. Ağaç, Ulubeyler Köyü’nde yer almaktadır ve 850 yaşında olduğu tahmin edilmektedir. Çınar ağacı, 12 metre çapında ve 30 metre yüksekliğindedir. Ağaç, 1998 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından anıt ağaç olarak tescil edilmiştir.

Balıkesir Koca Çınar

Koca Çınar, Gömeç’in en önemli simgelerinden biridir. Ağaç, ilçenin turizmine önemli katkı sağlamaktadır. Çınar ağacının altında piknik yapmak, dinlenmek ve fotoğraf çekmek mümkündür. Koca Çınar, Türkiye’nin en eski ve en büyük çınar ağaçlarından biridir. Ağaç, Gömeç’in kültürel ve doğal mirasının önemli bir parçasıdır.

Balıkesir Kuş Cenneti Milli Parkı Kısa Tanıtımı

Kuş Cenneti Milli Parkı, Balıkesir ilinin Bandırma ilçesinin Manyas ilçesinde yer almaktadır. Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biridir. Park, 1959 yılında milli park ilan edilmiştir.

Balıkesir Kuş Cenneti Milli Parkı

Kuş Cenneti Milli Parkı, 24.047 hektarlık bir alana sahiptir. Park, Manyas Gölü ve Kuşgölü’nün kuzeydoğusunda yer almaktadır. Park, 1976 yılında Avrupa Konseyi tarafından Ramsar Alanı olarak ilan edilmiştir.

Kuş Cenneti Milli Parkı, 266 türden kuşa ev sahipliği yapmaktadır. Parkta, Türkiye’de bulunan 367 kuş türünden 118 türü bulunmaktadır. Parkta, en çok görülen kuş türleri; tepeli pelikan, ak pelikan, balıkçıl, kaşıkçı, karabatak, yaban kazı, yaban ördeği ve ötücülerdir.

Kuş Cenneti Milli Parkı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Park, kuş gözlemciliği, fotoğrafçılık ve doğa yürüyüşleri için ideal bir yerdir.

Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi Kısa Tanıtımı

Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi, Balıkesir’in Karesi ilçesinde bulunan bir müzedir. Müze, 1996 yılında hizmete açılmıştır. Müze, Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne ve Kuva-yi Milliye mücadelesine adanmıştır.

Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi

Müze, iki kattan oluşmaktadır. Birinci katta, Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü anlatılmaktadır. İkinci katta, Kuva-yi Milliye mücadelesine katılanların kişisel eşyaları ve fotoğrafları sergilenmektedir. Müze, haftanın her günü ziyarete açıktır. Giriş ücretsizdir.

Müze, Balıkesir’in önemli kültürel miraslarından biridir. Müze, her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Küçükköy Kısa Tanıtımı

Küçükköy, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalle, ilçe merkezine 7 km uzaklıktadır. Mahalle, 1970 yılında belde belediyesi olarak kurulmuştur. 2014 yılında çıkarılan yasa ile mahalleye dönüştürülmüştür.

Balıkesir Küçükköy

Küçükköy, Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biridir. Mahalle, eski Rum evlerinin restore edilerek butik otel, kafe ve restoran olarak kullanılması ile dikkat çekmektedir. Mahalle, ayrıca Ayvalık’ın en önemli plajlarından biri olan Sarımsaklı Plajı’na da ev sahipliği yapmaktadır.

Küçükköy, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Mahalle, özellikle yaz aylarında oldukça hareketli bir yerdir.

Balıkesir Kyzikos Antik Kenti Kısa Tanıtımı

Kyzikos Antik Kenti, Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Belkıs mahallesinde yer almaktadır. Kent, MÖ 7. yüzyılda Miletliler tarafından kurulmuştur. Kent, konumu nedeniyle önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Kent, MÖ 6. yüzyılda Perslerin, MÖ 4. yüzyılda Büyük İskender’in ve MÖ 1. yüzyılda Romalıların egemenliğine girmiştir. Kent, MS 7. yüzyılda Arapların saldırıları sonucunda terk edilmiştir.

Balıkesir Kyzikos Antik Kenti

Kyzikos Antik Kenti, günümüzde önemli bir arkeolojik alanıdır. Kentte, birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar arasında; Hadrian Tapınağı, Bouleuterion, Gymnasium, Tiyatro, Nekropol ve Su Kemeri yer almaktadır.

Kyzikos Antik Kenti, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Kent, özellikle yaz aylarında oldukça hareketli bir yerdir.

Balıkesir Madra Dağı Kısa Tanıtımı

Madra Dağı, Balıkesir ilinde yer alan bir dağdır. Dağın yüksekliği 1.341 metredir. Dağın eteklerinde yer alan ilçeler Burhaniye, Havran, İvrindi ve Ayvalık’tır. Dağın etekleri ormanlıktır ve yüksek kesimlerinde çam ormanları bulunmaktadır. Dağın zirvesinden Edremit Körfezi ve Kazdağları’nın muhteşem manzarası görülebilir.

Balıkesir Madra Dağı

Madra Dağı, Türkiye’nin önemli biyolojik çeşitlilik alanlarından biridir. Dağın eteklerinde ve yüksek kesimlerinde birçok bitki ve hayvan türü bulunmaktadır. Dağın bitki türleri arasında çam, meşe, kestane, gürgen, kayın, kavak, çınar, zeytin, erik, kiraz, elma ve armut yer almaktadır. Dağın hayvan türleri arasında karaca, geyik, ayı, kurt, tilki, tavşan, sincap, kuşlar ve sürüngenler yer almaktadır.

Madra Dağı, trekking, kampçılık, dağcılık ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler için ideal bir yerdir. Dağın eteklerinde yer alan ilçeler, tatil ve turizm açısından önemli merkezlerdir.

Balıkesir Marmara Adası Kısa Tanıtımı

Marmara Adası, Marmara Denizi’nin güneybatısında, Kapıdağ Yarımadası ile Şarköy arasında yer alan bir adadır. Ada, Balıkesir ilinin Marmara ilçesine bağlıdır. Marmara Adası, Türkiye’nin en büyük üçüncü adası ve Gökçeada’dan sonra Marmara Denizi’nin en büyük adası olma özelliğini taşımaktadır.

Balıkesir Marmara Adası

Marmara Adası, 111,3 km² yüzölçümüne sahip olup, 52 km uzunluğunda ve 20 km genişliğindedir. Adanın nüfusu 2019 yılı itibarıyla 15.859 kişidir. Adanın en büyük yerleşim yeri Marmara ilçe merkezidir.

Marmara Adası, ılıman bir iklime sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Adanın bitki örtüsü, çam, meşe, zeytin, erik, kiraz, elma ve armut ağaçlarından oluşur.

Marmara Adası, turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Adanın plajları, tertemiz suları ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Adanın en popüler plajları; Avşa Plajı, Çınarlı Plajı, Yiğitler Plajı ve Topağaç Plajı’dır.

Marmara Adası, tarihi ve kültürel açıdan da önemli bir yere sahiptir. Adanın üzerinde, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Adanın en önemli tarihi yapıları; Marmara Kalesi, Aya Yorgi Kilisesi, Panagia Paraskevi Kilisesi ve Hagios Ioannis Prodromos Kilisesi’dir.

Balıkesir Mıhlı Şelalesi ve Çayı Kısa Tanıtımı

Mıhlı Çayı, Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı Altınoluk mahallesinde bulunan bir akarsu. Çay, Kazdağları’ndan doğarak Ege Denizi’ne dökülmektedir.

Balıkesir Mıhlı Şelalesi

Mıhlı Çayı, yaklaşık 15 kilometre uzunluğundadır. Çay boyunca, birçok şelale ve dere bulunmaktadır. Çay, özellikle yaz aylarında, yüzme, piknik ve doğa yürüyüşü için ideal bir yerdir.

Mıhlı Çayı, aynı zamanda, alabalık yetiştiriciliği için de önemli bir yerdir. Çay boyunca, birçok alabalık çiftliği bulunmaktadır. Mıhlı Çayı, Balıkesir’in önemli turizm merkezlerinden biridir. Çay, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Midilli Adası Kısa Tanıtımı

Midilli Adası, 1.630 km² yüzölçümüne sahip olup, 104 km uzunluğunda ve 43 km genişliğindedir. Adanın nüfusu 2011 yılı itibarıyla 100.715 kişidir. Adanın en büyük yerleşim yeri Midilli şehridir. Midilli Adası, ılıman bir iklime sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Adanın bitki örtüsü, çam, meşe, zeytin, erik, kiraz, elma ve armut ağaçlarından oluşur.

Midilli Adası

Midilli Adası, turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Adanın plajları, tertemiz suları ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Adanın en popüler plajları; Molyvos Plajı, Sigri Plajı, Petra Plajı ve Eftalou Plajı’dır.

Midilli Adası, tarihi ve kültürel açıdan da önemli bir yere sahiptir. Adanın üzerinde, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Adanın en önemli tarihi yapıları; Midilli Kalesi, Aya Triada Kilisesi, Panagia Ekatontapyliani Kilisesi ve Molyvos Kalesi’dir.

Midilli Adası, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ada, özellikle yaz aylarında oldukça hareketli bir yerdir.

Balıkesir Ören Plajı Kısa Tanıtımı

Ören Plajı, Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Ören beldesinde yer almaktadır. Plaj, mavi bayraklı plajlar arasında yer almaktadır. Plaj, 2 km uzunluğunda ve 75 m genişliğindedir. Plajın kumları ince ve altın sarısı rengindedir. Deniz suyu temiz ve berraktır. Plaj, şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini ve WC gibi olanaklarla donatılmıştır. Plaj, aile tatilleri için idealdir. Plaj, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Ören Plajı

Ören Plajı, Kazdağı Milli Parkı’nın yanı başında yer almaktadır. Plaj, Kazdağı Milli Parkı’nın tertemiz havası ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerine eşsiz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Plaj, ayrıca antik kentler, mağaralar ve şelaleler gibi birçok turistik cazibe merkezine yakın konumdadır.

Balıkesir Paşalimanı Adası Kısa Tanıtımı

Paşalimanı Adası, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir adadır. Ada, Marmara Denizi’nin güneyinde, Avşa Adası’nın doğusunda yer almaktadır. Adanın yüzölçümü 10,5 km² olup, nüfusu yaklaşık 2.000 kişidir. Adanın en büyük yerleşim yeri Paşalimanı Köyü’dür.

Balıkesir Paşalimanı Adası

Paşalimanı Adası, ılıman bir iklime sahiptir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçer. Adanın bitki örtüsü, çam, meşe, zeytin, erik, kiraz, elma ve armut ağaçlarından oluşur.

Paşalimanı Adası, turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Adanın plajları, tertemiz suları ve yemyeşil doğası ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Adanın en popüler plajları; Paşalimanı Plajı, Harmanlı Plajı ve Balıklı Plajı’dır.

Paşalimanı Adası, tarihi ve kültürel açıdan da önemli bir yere sahiptir. Adanın üzerinde, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Adanın en önemli tarihi yapıları; Paşalimanı Kalesi, Harmanlı Kilisesi ve Balıklı Kilisesi’dir. Paşalimanı Adası, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ada, özellikle yaz aylarında oldukça hareketli bir yerdir.

Balıkesir Papazlık Köyü Kısa Tanıtımı

Papazlık Köyü, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahalle, Edremit Körfezi’nin kuzeybatısında, Kaz Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Papazlık Köyü, 1927 yılına kadar Papazlık adıyla anılmıştır. Mahallenin adı, Osmanlı döneminde burada bulunan bir manastırdan gelmektedir. Papazlık Köyü, 2018 yılı nüfus sayımına göre 1.277 nüfusa sahiptir. Mahallenin ekonomisi, tarım ve turizme dayalıdır. Mahallede zeytin, üzüm ve incir yetiştirilmektedir.

Balıkesir Papazlık Köyü

Papazlık Köyü, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir. Mahalle, Edremit Körfezi’nin mavi suları, Kaz Dağları’nın yemyeşil doğası ve tarihi yapıları ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır.

Balıkesir Pınarbaşı Piknik Alanı Kısa Tanıtımı

Pınarbaşı Piknik Alanı, Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde yer almaktadır. Piknik alanı, Kazdağları’nın eteklerinde, çam ağaçları arasında yer almaktadır. Piknik alanı, 200.000 m² alana sahiptir ve içerisinde piknik masaları, kamelyalar, çocuk oyun alanları, çeşmeler ve otopark bulunmaktadır. Piknik alanı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Pınarbaşı Piknik Alanı

Pınarbaşı Piknik Alanı, yaz aylarında serinlemek için ideal bir yerdir. Piknik alanında bulunan çam ağaçları, ziyaretçilerine gölgelik sağlar. Piknik alanı içerisinde bulunan çeşmeler, ziyaretçilerine su ihtiyacını karşılar. Piknik alanı içerisinde bulunan çocuk oyun alanları, çocuklar için eğlenceli bir ortam sunar.

Pınarbaşı Piknik Alanı, ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir ortamda piknik yapma imkanı sunmaktadır. Piknik alanı, ziyaretçilerine huzurlu ve sakin bir ortamda vakit geçirme imkanı sunmaktadır.

Balıkesir Pordoselene Kulesi Kısa Tanıtımı

Pordoselene Kulesi, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı Maden Adası’nda yer almaktadır. Kule, MÖ 500-400 yılları arasında inşa edilmiştir. Kule, 12 metre yüksekliğinde ve 8 metre çapındadır. Kule, dörtgen bir plan üzerine inşa edilmiştir. Kulenin duvarları, moloz taşlardan yapılmıştır. Kulenin giriş kapısı, kuzey cephesindedir. Kulenin içerisinde, iki adet oda bulunmaktadır. Kule, günümüzde restore edilmiş ve ziyarete açıktır.

Balıkesir Pordoselene Kulesi

Pordoselene Kulesi, Maden Adası’nın en önemli tarihi yapılarından biridir. Kule, adanın Bizans dönemindeki önemini göstermektedir. Kule, aynı zamanda, adanın doğal güzelliklerini seyredebilmek için de ideal bir yerdir.

Balıkesir Saat Kulesi Kısa Tanıtımı

Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir’in merkezinde, Belediye Parkı içerisinde yer almaktadır. Kule, 1829 yılında Giritli Mehmet Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kule, silindirik bir plan üzerine inşa edilmiştir ve 5 katlıdır. Kulenin yüksekliği 20 metredir. Kulenin en üst katında, saat ve çan bulunmaktadır.

Balıkesir Saat Kulesi

Kulenin giriş kapısı, doğu cephesindedir. Kulenin dış cephesi, beyaz taşlarla kaplanmıştır. Kulenin iç cephesi, ahşap kaplama ile kaplanmıştır. Kule, günümüzde restore edilmiş ve ziyarete açıktır.

Balıkesir Saat Kulesi, Balıkesir’in en önemli simgelerinden biridir. Kule, Balıkesir’in tarihini ve kültürünü yansıtmaktadır. Kule, aynı zamanda, Balıkesir’in önemli turizm merkezlerinden biridir.

Balıkesir Saatli Camii Kısa Tanıtımı

Saatli Camii, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yer almaktadır. Cami, 1850 yılında Rumlar tarafından inşa edilmiştir. 1923 yılındaki mübadeleden sonra cami, Müslümanlara tahsis edilmiştir. Cami, 1942 yılındaki depremde hasar görmüş ve 1952 yılında restore edilmiştir. Cami, 1998 yılında Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescillenmiştir.

Balıkesir Saatli Camii

Caminin planı, haç planlıdır. Caminin kubbesi, sekizgen bir kasnak üzerine oturmaktadır. Caminin minaresi, tek şerefelidir. Caminin iç mekanı, ahşap tavanlı ve ahşap döşemelidir. Caminin duvarları, alçı ile kaplıdır. Caminin pencereleri, vitraylıdır.

Caminin mihrabı, mermerden yapılmıştır. Mihrabın üzerinde, bir ayet yazılıdır. Caminin minberi, ahşaptan yapılmıştır. Minberin üzerinde, bir ayet yazılıdır. Caminin vaaz kürsüsü, ahşaptan yapılmıştır. Vaaz kürsüsünün üzerinde, bir ayet yazılıdır.

Saatli Camii, Balıkesir’in önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir. Cami, Ayvalık’ın merkezinde yer almaktadır ve her yıl binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Suçıktı Mesire Alanı Kısa Tanıtımı

Suçıktı Mesire Alanı, Balıkesir ili Dursunbey ilçesine bağlı Suçıktı köyünde yer almaktadır. Mesire alanı, Kaz Dağları’nın eteklerinde, çam ve çınar ağaçları arasında yer almaktadır. Mesire alanı, 200.000 m² alana sahiptir ve içerisinde piknik masaları, kamelyalar, çocuk oyun alanları, çeşmeler ve otopark bulunmaktadır. Mesire alanı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Suçıktı Mesire Alanı

Suçıktı Mesire Alanı, yaz aylarında serinlemek için ideal bir yerdir. Mesire alanında bulunan çam ve çınar ağaçları, ziyaretçilerine gölgelik sağlar. Mesire alanı içerisinde bulunan çeşmeler, ziyaretçilerine su ihtiyacını karşılar. Mesire alanı içerisinde bulunan çocuk oyun alanları, çocuklar için eğlenceli bir ortam sunar. Suçıktı Mesire Alanı, ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir ortamda piknik yapma imkanı sunmaktadır. Mesire alanı, ziyaretçilerine huzurlu ve sakin bir ortamda vakit geçirme imkanı sunmaktadır.

Suçıktı Mesire Alanı’na ulaşmak için, Dursunbey ilçesine geldikten sonra Suçıktı köyüne doğru ilerlemeniz gerekmektedir. Suçıktı köyüne ulaştıktan sonra, mesiere alanı tabelalarını takip ederek mesiere alanına ulaşabilirsiniz.

Balıkesir Şahinderesi Kanyonu Kısa Tanıtımı

Şahinderesi Kanyonu, Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan bir kanyondur. Kanyon, 26 km uzunluğunda ve 100 metre derinliğindedir. Kanyon, Kazdağları’nın eteklerinde yer almaktadır ve içerisinde çam, kestane ve kayın ağaçları bulunmaktadır. Kanyon, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Şahinderesi Kanyonu

Şahinderesi Kanyonu’na ulaşmak için, Edremit ilçesine geldikten sonra Şahinderesi köyüne doğru ilerlemeniz gerekmektedir. Şahinderesi köyüne ulaştıktan sonra, kanyon tabelalarını takip ederek kanyona ulaşabilirsiniz.Şahinderesi Kanyonu’nda yürüyüş, kamp ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Kanyon içerisinde bulunan şelaleler ve mağaralar da görülmeye değerdir.

Balıkesir Şeytan Sofrası ve Adalar Kısa Tanıtımı

Şeytan Sofrası, Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nda bulunan bir seyir terası ve mesire yeridir. Cunda Adası’nın en yüksek noktası olan Şeytan Sofrası, 186 metre yüksekliktedir. Şeytan Sofrası’ndan, Ayvalık Adaları, Midilli Adası ve Ege Denizi’nin muhteşem manzarasını seyredebilirsiniz.

Balıkesir Şeytan Sofrası ve Adalar

Şeytan Sofrası, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Şeytan Sofrası’nda, piknik, yürüyüş, fotoğrafçılık ve gün batımı izleme gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Ayvalık Adaları, Şeytan Sofrası’ndan görülebilen 22 ada ve adacığın oluşturduğu bir ada grubudur. Ayvalık Adaları’nın en büyük adası Cunda Adası’dır. Diğer adaları ise Maden Adası, Alibey Adası, Yumurta Adası, Tavuk Adası, Sarımsaklı Adası ve Karaada’dır.

Ayvalık Adaları, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ayvalık Adaları’nda, tarihi ve kültürel yapılar, plajlar, koylar ve kaplıcalar bulunmaktadır. Ayvalık Adaları’nda, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Taksiyarhis Anıt Müzesi Kısa Tanıtımı

Taksiyarhis Anıt Müzesi, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan bir müzedir. Müze, 1844 yılında Rumlar tarafından inşa edilen bir kilisedir. Müze, 1923 yılındaki mübadeleden sonra depo olarak kullanılmıştır. 2012 yılında, müze Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiş ve 2013 yılında “Taksiyarhis Anıt Müzesi” olarak ziyarete açılmıştır.

Balıkesir Taksiyarhis Anıt Müzesi

Müze, üç katlıdır. Birinci kat, giriş katıdır ve içerisinde müze girişi, kafeterya ve hediyelik eşya dükkanı bulunmaktadır. İkinci kat, müzenin sergi katıdır ve içerisinde Ayvalık’ın tarihi ve kültürel eserleri sergilenmektedir. Üçüncü kat, müzenin sergi katıdır ve içerisinde Ayvalık’ın doğal güzelliklerini gösteren fotoğraflar sergilenmektedir.

Müze, her gün 09:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Müze giriş ücreti 10 TL’dir.

Taksiyarhis Anıt Müzesi, Ayvalık’ın en önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir. Müze, ziyaretçilerine Ayvalık’ın tarihini ve kültürünü öğrenme fırsatı sunmaktadır.

Balıkesir Taşlı Manastır (Tımarhane Adası) Kısa Tanıtımı

Tımarhane Adası, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan bir adadır. Ada, 4,5 hektarlık bir alana sahiptir ve üzerinde 18. yüzyılda inşa edilmiş bir manastır bulunmaktadır. Manastır, Rum Ortodoks Kilisesi’ne bağlıdır ve Agia Paraskevi Manastırı olarak da bilinmektedir.

Balıkesir Taşlı Manastır / Tımarhane Adası

Manastır, 1794 yılında Rumlar tarafından inşa edilmiştir. Manastırın inşasında, adanın doğal kayaları kullanılmıştır. Manastır, tek nefli bir yapıdır ve içerisinde bir apsis, bir narteks ve bir şapel bulunmaktadır. Manastırın duvarları, fresklerle süslenmiştir.

Manastır, 1923 yılındaki mübadele ile birlikte terk edilmiştir. Manastır, 1990 yılında restore edilmiş ve 1995 yılında ziyarete açılmıştır.

Tımarhane Adası, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir yerdir. Ada, deniz ve doğa manzarası ile ziyaretçilere huzurlu bir ortam sunmaktadır. Manastır, adanın en önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir.

Balıkesir Zağnos Paşa Cami Kısa Tanıtımı

Zağnos Paşa Camii, Balıkesir’in merkezinde bulunan bir camidir. Cami, 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in kayınpederi Zağnos Paşa tarafından yaptırılmıştır. Cami, Osmanlı mimarisinde inşa edilmiştir ve kare planlıdır. Caminin kubbesi, sekizgen bir kasnak üzerine oturmaktadır.

Balıkesir Zağnos Paşa Cami

Caminin minaresi, tek şerefelidir. Caminin iç mekanı, ahşap tavanlı ve ahşap döşemelidir. Caminin duvarları, alçı ile kaplıdır. Caminin pencereleri, vitraylıdır.

Zağnos Paşa Camii, Balıkesir’in en önemli tarihi ve kültürel yapılarından biridir. Cami, her yıl binlerce ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.

Balıkesir Gezi Rehberi Bütün Yazılar:

Balıkesir Tanıtımı ve Gerekli BilgilerBalıkesir Gezisinde Görülmesi Gereken YerlerBalıkesir Kaz Dağları (İda Dağı) Tanıtımı
Balıkesir Gezilecek YerlerBalıkesir’de Bulunan Müzeler ve Ören YerleriBalıkesir’de Bulunan Tarihi Yapılar
Balıkesir’de Kültür ve SanatBalıkesir Doğal Güzellikler ve Mesire YerleriBalıkesir Seyahatinde Ne Alınır?
Balıkesir Kamp Alanları ListesiBalıkesir’de Bulunan Müzeler ve Ören YerleriBalıkesir Gezilecek Yerler Listesi
Balıkesir Outdoor ve Doğa AktiviteleriBalıkesir’de Denize Girilebilecek Plaj ve KumsallarBalıkesir Kazdağı Milli Parkı Tanıtımı
Balıkesir Yemek RehberiBalıkesir Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı TanıtımıBalıkesir Sarımsaklı Tabiat Parkı Tanıtımı
Balıkesir İlçeleri TanıtımıBalıkesir Ayvalık Adaları Tabiat Parkı TanıtımıBalıkesir Darıdere Tabiat Parkı Tanıtımı
Balıkesir Değirmenboğazı Tabiat Parkı TanıtımıBalıkesir Ada Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Aldırmaz Camping Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Akaleos Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ağlayan Şelale Kamping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Antandros Camping Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Erdek Ant Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Burhaniye Altın Camp Park Hotel Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ayvalık Tanıtımı
Balıkesir Ay Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Arden Çadır ve Bungalov Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Çataldağ Gölü Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Cumhuriyet Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Cunda Fora Camping ve Glamping Alanı Tanıtımı
Balıkesir Darıdere Tabiat Parkı Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ayvalık Camping Saklı Cennet Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Değirmen Camping Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Deniz Camp Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ege Öğretmenler Çadır Kamp Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ela Kamping Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Endes Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Endemik Bungalov Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Göktür Camping Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir İnekobaşı Kamp Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Erdek Abant Pansiyon ve Kamping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Hızır Kamp Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Kapıdağ Camping Kamp Alanı TanıtımıKaz Dağları Kamp Alanları: En İyi Ücretli ve Ücretsiz Çadır Kamp İmkanlarıKazdağlarında Gezilecek ve Görülecek Noktalar
Balıkesir Kazdağı Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Kapıdağ Yarımadası Tanıtımı ve Kamp AlanlarıBalıkesir Erdek Kirazlı Manastırı Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Küçükova Koyu Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Mysia Beach Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Narlı Sahili Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Naturland Mesire ve Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ayvalık Murat Reis Çamlık Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Ören Cennet Camp Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Şir Motel Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Şahindere Kanyonu Piknik ve Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Patricya Burnu Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Sütüven Şelalesi Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Trolltunga Camping Kamp Alanı TanıtımıBalıkesir Şeytan Sofrası Kamp Alanı Tanıtımı
Balıkesir Turanköy Çamlıkaltı Camping TanıtımıBalıkesir Turanköy Yeşilçam Camping TanıtımıBalıkesir Ayvalık Doğal Kamp Alanları Listesi
Balıkesir Gezilecek Yerler Tam Liste

Balıkesir

Etiketler: Balıkesir bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Balıkesir görülmesi gereken yerler, Balıkesir gezecek yerler, Balıkesir gezi, Balıkesir gezi rehberi, Balıkesir gezi yazısı, Balıkesir gezilecek çarşı, Balıkesir gezilecek doğal yerler, Balıkesir gezilecek doğal yerler haritası, Balıkesir gezilecek tarihi yerler, Balıkesir gezilecek yerler, Balıkesir gezilecek yerler doğa, Balıkesir ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Balıkesir kalesi, Balıkesir merkezde gidilecek yerler, Balıkesir merkezde ne var, Balıkesir ne yenir nerede yenilir, Balıkesir ne yenir nereler gezilir, Balıkesir otelleri, Balıkesir seyahat rehberi, Balıkesir tarihi, Balıkesir tarihi yerler, Balıkesir turizm potansiyeli, Balıkesir turizm rehberi, Balıkesir turizm ve tanıtım, Balıkesir ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Balıkesir şehir rehberi, Balıkesir’de bir günde ne yapılır?, Balıkesir’de gezilecek doğal yerler, Balıkesir’de gezilecek mekanlar, Balıkesir’de ne yapılır, Balıkesir’de ne yenir, Balıkesir’de nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Balıkesir #Balıkesirmağaraları #mağara #mağaraturizmi #outdoor #Balıkesiroutdoor #ekoturizm #turkeyoutdoor #outdoor #outdoorlife

https://turkeyoutdoor.org/