Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Bolu ilinin benzersiz doğal güzelliklerini ve zengin turistik yerlerini keşfedeceğiz. Bolu, Karadeniz’in etkisi altında bulunan bir coğrafyada yer almasıyla birlikte doğanın büyülü dokusunu en iyi yansıtan destinasyonlardan biridir. İçinde barındırdığı doğal zenginlikler, tarihi mekanlar ve etkileyici manzaralarıyla Bolu, hem dinlendirici hem de keşif dolu bir tatil deneyimi sunuyor.

Bolu Harita

Bolu‘nun göz alıcı doğal güzellikleri, özellikle Abant Gölü ve Gölcük Tabiat Parkı gibi noktalarla kendini gösteriyor. Bu bölgeler, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmiş durumdadır.

Seben Gezilecek Yerler: Doğanın ve Tarihin Kucaklaştığı İlçe

Bolu ilinin büyülü güzelliklerle süslenmiş ilçesi Seben, hem tarihi zenginlikleri hem de doğal güzellikleriyle sizi karşılıyor. Seben‘de keşfedilecek yerler ve keyif alacağınız aktivitelerle dolu bir gezi deneyimi sizi bekliyor.

Seben İlçesi Tarihi ve Turistik Yerler:

Kuzeyindeki Kartalkaya Kayak Merkezi, 78 ºC sıcaklığındaki şifalı sularıyla Kesenözü Köyü’ndeki Pavlu Kaplıcaları, Firigyalılardan kalma kaya evleri, Çeltikdere Köyü çevresindeki kilise kalıntısı, peri bacaları ile en önemlisi yayla turizmi başlıca turizm potansiyelimizdir. Haziran – Temmuz aylarında her köy hacet bayramları düzenlemektedir. Ayrıca her yıl Ekim ayında Seben Panayırı ve Elma Festivali yapılmaktadır.

Kiraz Dağı çevresinde toplanmış, ortalama 1400 m yükseklikte olan Seben yaylalarının en önemlileri Gerenözü ve Kızık yaylalarıdır.

Seben Kaya Evleri: Çeltik Deresi, Hocaş, Kaşbıyıklar, Yuva, Solaklar ve Alpağut Köyleri‘nde derin vadiler içinde yükselen kayalar içine oyulmuş 3-4 katlı kaya evlerine rastlanmaktadır.

Tarihin İzleri: Çeşitli Medeniyetlerin Dokunuşu

Bolu Seben

Seben, tarihsel derinliğiyle dikkat çeker. İlk yerleşim izleri Hititler’e kadar uzanır. Cumgyalılardan Lidyalılara, Perslerden Romalılara kadar birçok medeniyetin hüküm sürdüğü bu topraklarda, geçmişin izleri hala canlıdır. Selçuklular ve Osmanlılar da bu topraklarda varlık göstermiştir.

Seben Gezisi: Tarih ve Doğa İç İçe

Bolu Seben

Seben ilçesi, hem tarihi dokusuyla hem de doğal güzellikleriyle size unutulmaz bir gezi sunuyor. Tarihin izlerini süzerek, şifalı suların tadını çıkararak, doğanın kucaklayıcı atmosferinde huzur bulabilirsiniz. Seben‘e gelerek, tarihi ve doğanın kucaklaştığı bu eşsiz deneyimi yaşayın.

Bolu Seben Ulaşım:

54 km’lik asfalt yolla Bolu‘ya ve 42 km’lik asfalt yolla Nallıhan‘a bağlıdır. Stabilize yolla Kıbrıscık, Beypazarı ve Mudurnu‘ya bağlantısı vardır. Ankara’ya uzaklığı 200 km’dir. İlçeden her gün düzenli olarak Bolu’ya ve belirli günlerde Ankara ile Nallıhan’a yolcu taşımacılığı yapılmaktadır.

Bolu Seben Yaylaları

Seben’in Yaylaları

Kiraz Dağı çevresinde toplanmış, ortalama 1400 m yükseklikte olan bu yaylaların en önemlileri Gerenözü, Taşlıyayla ve Kızık yaylalarıdır. Taşlıyayla Bölgesi‘nde yapılan Taşlıyayla Göleti çevresinde turistik tesisler yapıldığında, bölgede büyük bir turizm hareketliliğinin olması beklenmektedir.

Bolu Seben

Bolu il merkezine yaklaşık 54 kilometre uzaklıkta bulunan Seben, özel araçla veya ilçeler arası otobüslerle ulaşılabilir. Bolu – Seben yolu ve Bolu – Kıbrıscık yolu üzerinden, doğanın içinde keyifli bir yolculuk yaparak ortalama 1 saatte ilçeye varabilirsiniz.

Seben’in Kadim Köyleri

Seben bölgesinin geçmişinde, 1530’lu yıllarda var olan köyler, o dönemde Bolu-Viranşehir, Mudurnu ve Kıbrıscık ilçelerine bağlıydı. Örneğin, Güneyce Köyü, Karaağaç Köyü, Yağma Köyü ve Haccağız Köyü (Hacıcugaz Mezrası), Mudurnu’ya bağlıydı. Değirmenkaya (Mandır), Kuzgölcük, Yuva, Çeltikdere (Çeltükderesi) ve Kesenözü (Pavlı) köyleri ise Kıbrıscık’a bağlıydı. Kabak ve Kızık ise Viranşehir-Bolu’ya bağlıydılar. Yaklaşık 5 yüzyıl önce, yani 1530’da, günümüzde hala varlığını sürdüren bu köyler mevcuttu.

Seben’in Kadim Köyleri

Bu köylerin tarihinde birçok medeniyet gelip geçti ve Osmanlı Hanedanlığı’na ev sahipliği yaptı.

1915’te Çarşamba’da bir belediye teşkilatı vardı ve Belediye Başkanı, Bekiriakılar (Nimetli) köyünden Hacı Mehmet Efendi idi. Fırın ve kahve yerleri ise 1923 yılında kuruldu. 1924 yılında bölgede Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı dört ilkokul açıldı: Keskinli, Kızık, Tepe ve Kozyaka Mektepleri. Ancak, Keskinli (şu anda Merkez İlkokulu olarak bilinir), yatılı bir bölge okulu olarak öğretim yapmaktaydı. Okula ilk kayıt 1924 yılında Mehmet Bey için yapılmıştı.

Doğal ve Şifalı: Seben Pavlu Kaplıcası

Seben Pavlu Kaplıcaları

Pavlu Kaplıcası, bölgenin doğal ve şifalı hazinelerinden biridir. bölgede birçok özel kaplıca işletmesi bulunur.

Bolu ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıca, özellikle romatizma, kireçlenme, cilt hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa şifa arayanların uğrak noktasıdır. 70 – 80 derece sıcaklığındaki kaplıca suyu, yıllardır birçok insana rahatlık ve şifa sunmaktadır.

SEBEN PAVLU YÜMLİOGLU TERMAL KAPLİCA – Google Maps

Bolu Seben Kartalkaya Kayak Merkezi

Ülkemiz genelinde yeşil doğası, ormanları, doğal güzellikleri, gölleri, dağları ve yaylaları ile ünlü olan Bolu, özellikle kış turizminde ülke çapında çok önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin en önemli kış turizm merkezi olan Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu şehir merkezinin 38 kilometre güneydoğusunda bulunmaktadır.

Bolu Seben Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen “Bolu – Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” içinde yer almaktadır. Bölgedeki 5 adet tesis, kış sezonu olan Aralık – Nisan ayları arasında toplam 1600 yatağıyla faaliyet göstermektedir. Kartalkaya otelleri bünyesinde 2 adet ana kayak alanı içerisinde toplam 18 adet mekanik tesis ile çeşitli eğim ve zorluk derecelerinde toplam 25 adet pist vardır. Pistlerin toplam uzunluğu 40 kilometreyi bulmaktadır.

Kartalkaya’da özel teşebbüse ait 5 adet konaklama tesisi mevcuttur. Oteller, her türlü aktivite ve konfora sahiptir. Mekanik tesislerin toplam kapasitesi 8000 kişi/saattir. Tesislerde deneyimli kayak ve snowboard öğretmenleri ile personeli bulunmaktadır. Her otelin kendi bünyesinde ilk yardım ve sağlık hizmeti verilmektedir. Tesislerden her türlü kayak malzemesi kiralanabilmektedir.

Bolu Seben Kartalkaya Kayak Merkezi

Avrupa standartlarında Türkiye’nin en büyük “snowpark”ları Kartalkaya’da bulunmaktadır. Alanda çeşitli zorluk derecelerinde ana rampa-kicker line, bordercross, rail line ve rail-box’lar vardır.

Nasıl Gidilir:

  • Ulaşım: Ankara Esenboğa Hava Alanı: 2,5 saat, İstanbul Sabiha Gökçen Hava Alanı: 2,5 saat, İstanbul Atatürk Hava Alanı: 4 saat mesafededir.
  • TEM Otoyolu: 30 km
  • Bolu: 38 km
  • Ankara: 180 km
  • İstanbul: 280 km
  • Kartalkaya Ski Center – Google Maps

Bolu şehir merkezinden düzenli minibüs veya otobüs seferi yapılmamaktadır. Özel araçlarla ulaşılabilmekte, ayrıca kış sezonunda İstanbul ve Ankara’dan çeşitli seyahat acentalarınca gerek konaklamalı gerekse günübirlik turlar düzenlenmektedir.

Bolu Seben Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu – Kartalkaya yolu sezon süresince açık tutulmaktadır. Ayrıca Kartalkaya’ya İstanbul istikametinden özel aracıyla gelecekler için TEM otoyolu Bolu Batı çıkışından çıkılıp, D.100 Karayolu üzerinden Bolu istikametine devam edilip, Bolu’yu yaklaşık 10 kilometre geçtikten sonra sağda bulunan tabelalar takip edilerek 28 kilometre sonra Kartalkaya’ya ulaşılabilir. Ankara istikametinden ise TEM otoyolunun Dörtdivan veya Bolu Doğu çıkışını takip edilerek ulaşılabilir.

Kartalkaya Ski Center – Google Maps

Seben Gölü: Doğanın Kucağında Huzur

Seben Gölü

Seben Gölü, doğa severlerin ve piknik tutkunlarının favori adreslerinden biridir. Bolu – Seben yolunu takip ederek, gölün muhteşem manzarasına ulaşabilirsiniz. Göz alıcı güzellikteki bu göl, 663 metrekarelik yüzölçümü ile sizi büyüler. Göl çevresindeki yürüyüş parkuru ve geniş ormanlık alanlar, doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlere ideal bir ortam sunar.

Seben Gölü – Google Maps

Bolu Seben Hoçaş Nekropol Alanı

Hoçaş Köyü’nün kuzey batısında, Seben’e giderken yolun sağ tarafında ve yola yaklaşık 150 metre uzaklıkta bulunan Hoçaş Nekropol Alanı, Karataş Deve Gölü mevkisi olarak da bilinir. Bu kayalık bölgede zemin oyularak mezarlar oluşturulmuştur ve genellikle Roma Dönemi’ne ait oldukları düşünülmektedir.

Bolu Seben Hoçaş Nekropol Alanı
  1. Mezar yaklaşık 70 cm genişliğinde, 2 metre uzunluğunda ve 1,2 metre derinlikte kaya zemine oyularak yapılmıştır. Mezarın üst kapağı tahrip edilmiş olsa da mezarın konumu kuzeybatı-güneydoğu doğrultusundadır.
  2. Mezar ise 1,20 metre genişlik ve 2 metre uzunlukta yine kaya zemine oyulmuştur.
  3. Mezar, ikinci mezarın 4 metre kuzeydoğusunda bulunur. Güney-kuzey doğrultusunda 1,80 metre uzunluğunda ve 50 santimetre genişliğinde kaya kütlesine oyulmuştur. Bu iki mezarın ölçüleri birbirine yakın olmakla birlikte, bu bölgede kayalık zemine oyulmuş 2 mezar daha bulunmaktadır.

Yöre, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2009 yılında alınan kararla 1. derecede Arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmiştir.

Hoçaş – Google Maps

Bolu Seben Haccağız Yaylası: Doğanın Sessizliğinde

Bolu Seben Haccağız Yaylası

Haccağız Yaylası, sessizliği ve doğal güzellikleriyle huzur arayanların tercih ettiği bir noktadır. Doğal alanlarda piknik yapmak, yürüyüşe çıkmak, kamp yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Özellikle yaz aylarında ziyaret edilmeli, kış aylarında ise karlı koşullardan dolayı ulaşımın zor olduğu dikkate alınmalıdır.

Haccağız – Google Maps

Bolu Seben Yuva Köyü Arkeolojik Yerleşimi

Bolu Seben Yuva Köyü Arkeolojik Yerleşimi

Yuva Köyü Arkeolojik Yerleşimi, Yuva Köyü’nün yaklaşık 250 metre güneyinden başlayarak köy yerleşim alanının güneyine kadar uzanmaktadır. Bu alan üç ana mevkiden oluşmaktadır.

Bolu Seben Yuva Köyü Arkeolojik Yerleşimi
  1. İlk mevki, Yuva Köyü’nün hemen güneyinde bulunan Dibecik Mevkisi‘dir.
  2. İkinci mevki, Hasan Sekisi Mevkisi olarak adlandırılmıştır. Bu mevkide büyük boyutlu işlenmiş kaya bloklarından yapılmış iki mezar ve yer yer zeminde görülen kanal izleri bulunmaktadır.
  3. Yuva Köyü Arkeolojik Yerleşimi içindeki üçüncü alan, Çakılıçi Mevkisi‘dir. Bu mevki, Hasan Sekisi Mevkisi’nin güneyinde yer almaktadır ve burada yapılara ait kalıntılar bulunmaktadır. Oldukça büyük dikdörtgen planlı bir yapının kalıntıları kısmen görülebilmektedir.

Bu arkeolojik yerleşim, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2009 yılında 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir.

Yuva – Google Maps

Bolu Seben Aladağ Çayı

Bolu Seben Aladağ Çayı

Aladağ’ın güneyinde Sarı Alan Yaylası’ndan doğan ve güneye gittikçe küçüklü büyüklü birçok yan dereyle beslenen Aladağ Çayı, Seben ilçesinin içinden geçmektedir. İlçeden geçtikten sonra, soldan Yayla ve Ulu derelerini, sağdan da Abdal deresini alarak Seben sınırlarından çıkar. Aladağ Çayı, Sarıyar Barajı’na dökülür.

Aladağ Stream – Google Maps

Seben Solaklar Kaya Evleri: Tarihle İç İçe Bir Keşif

Seben Solaklar Kaya Evleri, ilçe merkezinden sadece 4 km uzaklıkta, İzzet Baysal Caddesi üzerinde konumlanmış bir tarihi hazinedir. Bu eşsiz kaya evleri, Solaklar Köyü sınırlarında yer alır ve geçmişin izlerini taşıyan tarihi evlerin oyularak yapıldığı bir yerdir.

Seben Solaklar Kaya Evleri

Alpagut Köyü, Çeltik Dere, Karca, Kaşbıyıklar ve Solaklar Köyü’nde yer alan bu evler arasında en çok ilgi görenler Solaklar Köyü Kaya Evleri’dir.

Seben Solaklar Kaya Evleri

Kuz Deresi’nin oluşturduğu vadide yer alan bu kaya evleri, 4 veya 5 katlıdır ve her kat merdiven ve bacalarla birbirine bağlanmıştır. Pencerelerden su akışının sağlandığı düşünülen bu evlerin zemin katları geniş alanlar sunarak hayvanların barınmasına hizmet ediyordu.

Seben Solaklar Kaya Evleri

Bu evlerde yer alan kırmızı haç işaretleri, Erken Hıristiyanlık Dönemi’nden Orta Bizans Dönemi’ne kadar uzandığını düşündürmektedir. Rivayete göre Osmanlı Dönemi’nde yaşanan şehzade savaşları sırasında Mehmet Çelebi, Seben Kaya Evleri’ne sığınarak güç toplamış ve Bursa’ya saldırarak Osmanlı tahtına oturmuştur.

Seben Solaklar Kaya Evleri

Ziyaretçiler kaya evlerine demir merdivenlerle ulaşabilir ve evlerin içinde dolaşabilirler. Ayrıca bölgede bir çay bahçesi ve alabalık tesisi de bulunmaktadır. Tesislerde lezzetli yemeklerle keyifli bir mola verebilirsiniz. Seben Belediyesi tarafından işletilen bu tesislerde konaklama da mümkündür.

Seben Solaklar Kaya Evleri, 2019 yılında Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. derece arkeolojik ve doğal sit alanı olarak tescillenmiş ve koruma altına alınmıştır. Giriş ücreti olmayan bu tarihi yapılar, her mevsim ziyaretçilerini bekliyor.

Seben lefties Rock Houses – Google Maps

Bolu Seben Çeltikdere Bizans Kilisesi: Gizemli Tarihin İzleri

Çeltikdere Bizans Kilisesi, ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıkta yer alır ve Dumlupınar Caddesi üzerinden özel araçla ya da taksiyle yaklaşık 30 – 35 dakikada ulaşabilirsiniz. Bu kilise, Seben ilçesine bağlı Çeltikdere Köyü’nde bulunan tarihi bir yapıdır.

Bolu Seben Çeltikdere Bizans Kilisesi

Kilisenin kesin yapım tarihi, adı ve inşa eden kişisi hakkında elimizde belge bulunmamakla birlikte, Orta Bizans Dönemi’ne, 10. ve 11. yüzyıla tarihlenmektedir. Bu kilise, bölgenin gizemli tarihini yansıtan yapısıyla ilgi çeker. Yapının üst katı, zaman içinde ahşap bir cami olarak kullanılmıştır.

Bolu Seben Çeltikdere Bizans Kilisesi

Kilisenin mimarisi kesme taş ve tuğladan oluşur. Doğu tarafında bulunan üç bölümlü apsis ve dört sütunla taşınan kubbesi, yapının dikkat çekici özelliklerindendir. Kilisenin uzunluğu yaklaşık 13 metre, genişliği ise 9 metredir. İç mekanında yer alan işlemeler ve mimari detaylar, ziyaretçileri büyüler.

Her mevsim açık olan kilise, tarih ve mimari meraklılarını bekliyor. Giriş ücreti talep edilmez. Bu tarihi yapı, Seben’in gizemli tarihini araştırmak isteyenleri ağırlamaya hazır.

Celtikdere Bizans Kilisesi – Google Maps

Bolu Seben Hoçaş Fosil Ormanı (Seben Fosil Araştırma Ormanı)

Bolu Seben Hoçaş Fosil Ormanı (Seben Fosil Araştırma Ormanı)

Hoçaş Fosil Ormanı veya diğer adıyla Seben Fosil Araştırma Ormanı, Türkiye’nin Bolu ilinin Seben ilçesinde bulunan, taşlaşmış bir ormandır. Bu orman, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2005 yılında 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edildi. Ormanda toplamda 54 fosilleşmiş ağaç bulunmaktadır; bunlardan 51’i hâlâ dikili durumda, 13’ü ise taşınmış durumdadır.

Bolu Seben Hoçaş Fosil Ormanı (Seben Fosil Araştırma Ormanı)

Bolu’nun Seben ilçesinde yer alan bu fosil ormanı, 18 ila 19 milyon yıl önceye tarihlenmektedir. Bu orman, bölgenin tarihi ve topraklarının geçirdiği değişimler hakkında önemli bilgiler sunar. Yakın gelecekte, yürütülen çalışmalar sayesinde bu orman ziyaretçilere açılacaktır.

Yapılan araştırmalar sonucunda, Bolu kent merkezine yaklaşık 63 kilometre uzaklıkta, yaklaşık 900 metre rakımlı bir alanda yer alan 975 hektarlık Fosil Araştırma Ormanı‘nda, palmiye, kavak, söğüt, sedir, 3-5 ibreli çam, sığla, meşe ve zelkova ağaçlarına ait yaprak ve dallarının 18 ila 19 milyon yıl önceye ait fosilleri bulunmuştur.

Bölgede, vatandaşlar tarafından fosil ormanı alanında killeşmiş tabaka içinde balık fosiline rastlandı.

Seben Fosil Araştırma Ormanı – Google Maps

Bolu Seben Muslar Kaya Evleri

Kaşbıyıklar Köyü’nde bulunan kayaevleri, ilçeye 7 km mesafededir. Muslar Kayaevleri, Kaşbıyıklar’a bağlı Muslar Mahallesi‘nin kuzey doğusunda Ulukayalar olarak adlandırılan kayalık alanda yer almaktadır. Burası büyük olasılıkla erken Hristiyanlık dönemine ait kaya yerleşimidir. Yerleşimin beş katlı olduğu ifade edilmektedir. Kaya yerleşiminin batısında zirvede ve düzlükte iki adet sarnıç olması muhtemel su kuyusu bulunmaktadır.

Bolu Seben Muslar Kaya Evleri

Bu yerleşimin bulunduğu vadinin doğu yamacındaki kayalıklarda da bir kısmının doğal bir kısmının ise insan eliyle açıldığı anlaşılan girişler bulunmaktadır. Vadinin doğu ve batı tarafında yer alan kayalıkların üst kısımlarında Nevşehir ve çevresinde görülen peribacalarının bir kısmının oluştuğu, bir kısmının ise oluşumlarını sürdürdüğü gözlenmektedir. Kaya evleri Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2009 yılında 1. Derece Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiştir.

Kaşbıyıklar – Google Maps

Bolu Seben Kozyaka Köyü Anıt Ev

Bolu Seben Kozyaka Köyü Anıt Ev

Kozyaka Köyü’nde bulunan bu ev, Kurtuluş Savaşı’nda Garp Cephesi Komutanı olarak görev yapan ve daha sonra Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün, Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da toplanmasının kesinleştiği sırada İstanbul’dan kaçarken 29 Mart 1920 tarihinde konakladığı yerdir.

Bu tarihi ev, daha sonra Bolu Milletvekili olarak görev yapacak olan Abdi Özkök’ün babası Ahmet Ağa’ya aittir ve Kozyaka Köyü Çavuşlar Mahallesi’nde, Kızık köyü-Seben yolunun solunda bulunmaktadır.

Evin yapısı giriş katı + 2 kat + çatı katı olmak üzere toplam 4 katlıdır. Bu konak, hem tarihi önemi hem de mimari özellikleri nedeniyle Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2009 yılında 2. Derecede Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescil edilmiştir.

KOZYAKA TARİHİ KONAK – Google Maps

Bolu Gezi Rehberi Tam Liste

Bolu Gezilecek YerlerBolu Gezilecek YerlerBolu Gezilecek Yerler
Bolu Tanıtımı ve Gerekli BilgilerBolu İlinin Coğrafi YapısıBolu Tarihi
Boluda Bulunan DağlarBoluda Bulunan Ova ve YaylalarBoluda Bulunan Akarsular
Boluda Bulunan GöllerBoluda Düzenlenen Festival ve EtkinliklerBolu Dörtdivan İlçesi Tanıtımı
Bolu Gerede İlçesi TanıtımıBolu Gerede’nin Gezilebilecek Tarihi YerleriBolu Gerede’nin Zengin Tarih ve Turizm Hazineleri
Bolu Gerede’nin Gezilebilecek Doğal GüzellikleriBolu Göynük İlçesi TanıtımıBolu Göynük Gezi Rehberi
Bolu Göynük Gezilebilecek Yerler RehberiBolu Kıbrıscık İlçesi TanıtımıBolu Kıbrıscık Gezi Rehberi
Bolu Kıbrıscık’ın Doğal Güzellikleri ve Gezilecek YerleriBolu Mengen Yöresel DeğerleriBolu Mengen Tarihi ve Turistik Yerleri
Bolu Mengen Gezilecek YerlerBolu Yöresel MutfağıBolu Mudurnu İlçesi Tanıtımı
Mudurnu Kültürü: Gelenek ve Lezzetin Buluştuğu İlçeTarihi Mudurnu Evleri ve KonaklarıMudurnu’nun Zengin Tarihi Eserleri
Bolu Mudurnu Gezilecek YerlerBolu Seben İlçesi TanıtımıBolu Seben’de Gezilebilecek Tarihi ve Turistik Yerler
Bolu Seben Gezilecek YerlerBolu Seben Doğa Yürüyüşü RotalarıBolu Yeniçağa İlçesi Tanıtımı
Bolu Yeniçağa İlçesi Gezilecek YerlerBolu Müzesi TanıtımıBolu’da Gezilecek Tarihi Yapılar
Bolu’da Bulunan Termal TesislerBolu’da Kış TurizmiBolu’da Gezilebilecek Yaylalar
Bolu’da Outdoor Doğa AktiviteleriBolu’da Outdoor ve Doğa Yürüyüşü RotalarıBolu’da Yapılabilen Outdoor Doğa Aktiviteleri
Bolu’da Bulunan Konaklama TesisleriBolu’da Bulunan Korunan AlanlarBolu Mudurnu Abant Tabiat Parkı Tanıtımı
Bolu Gölcük Tabiat Parkı TanıtımıBolu Beşpınarlar Tabiat Parkı TanıtımıBolu Kıbrıscık Karagöl Tabiat Parkı Tanıtımı
Bolu Suluklu Göl Tabiat Parkı TanıtımıBolu Göynük Sünnet Gölü Tabiat Parkı TanıtımıBolu Ayıkayası Tabiat Parkı Tanıtımı
Bolu Gölcük Kargılı Tabiat Parkı TanıtımıBolu Kamp ve Karavan AlanlarıBolu Kamp Alanları: Abant Çadırlık Camping
Bolu Kamp Alanları: Aladağ Göleti Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Abant Gölü Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Göksu Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Gölcük Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Çubuk Gölü Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Bolu Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Beşpınarlar Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Balıklı Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Haccagız Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Ayıkayası Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: At Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Yedigöller Milli Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Hera Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Kardüz Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Örencik Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Pürenli Yaylası Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Aladağlar Mountrain Kamping Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Sarıalan Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Seben Gölü Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Seben Taşlıyayla Gölü Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Sinekli Yaylası Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Sırınyazı Göleti Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Suluklu Göl Tabiat Parkı Kamp AlanıBolu Kamp Alanları: Sünnet Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı
Bolu Kamp Alanları: Gerede Yaylaları Kamp Alanları
Bolu Gezi Rehberi Tam Liste

Etiketler: Bolu bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Bolu görülmesi gereken yerler, Bolu gezecek yerler, Bolu gezi, Bolu gezi rehberi, Bolu gezi yazısı, Bolu gezilecek çarşı, Bolu gezilecek doğal yerler, Bolu gezilecek doğal yerler haritası, Bolu gezilecek tarihi yerler, Bolu gezilecek yerler, Bolu gezilecek yerler doğa, Bolu ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Bolu kalesi, Bolu merkezde gidilecek yerler, Bolu merkezde ne var, Bolu ne yenir nerede yenilir, Bolu ne yenir nereler gezilir, Bolu otelleri, Bolu seyahat rehberi, Bolu tarihi, Bolu tarihi yerler, Bolu turizm potansiyeli, Bolu turizm rehberi, Bolu turizm ve tanıtım, Bolu ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Bolu şehir rehberi, Bolu’da bir günde ne yapılır?, Bolu’da gezilecek doğal yerler, Bolu’da gezilecek mekanlar, Bolu’da ne yapılır, Bolu’da ne yenir, Bolu’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Bolu #BoluDoğası #BoluKeşif #BoluTur #BoluMacerası #BoluRota #BoluGüzellikleri #BoluManzaraları #BoluYolculuk #BoluKeşfet #BoluKeyfi #BoluAktiviteleri #BoluYürüyüş #BoluKamp #BoluDoğa #BoluMacera #BoluGeziRehberi #BoluKültür #BoluTarihi #BoluYemekleri #BoluAnıları #Boluİzlenimleri #BoluGezgin #BoluGözlemler #BoluKeşfedilmeyiBekliyor

#BoluGezisi #BoluDoğası #BoluKeşif #BoluTur #BoluMacerası #BoluRota #BoluGüzellikleri #BoluManzaraları #BoluYolculuk #BoluKeşfet #BoluKeyfi #BoluAktiviteleri #BoluYürüyüş #BoluKamp #BoluDoğa #BoluMacera #BoluGeziRehberi #BoluKültür #BoluTarihi #BoluYemekleri #BoluAnıları #Boluİzlenimleri #BoluGezgin #BoluGözlemler #BoluKeşfedilmeyiBekliyor

https://turkeyoutdoor.org/