https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Tunç Fındık (d. 1972, Ankara), Türk dağcılığına büyük katkılar sağlamış profesyonel bir dağcı, dağ rehberi, yazar ve motivasyon konuşmacısıdır. TED Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Fındık, dağcılık dünyasında birçok başarıya imza atmıştır.

Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.tuncfindik.com

Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: The North Face Spire 32 & 40 Tırmanış Çantası İncelemesi

The North Face Spire 32 & 40 Tırmanış Çantası İncelemesi
The North Face Spire 32 & 40 Tırmanış Çantası İncelemesi

Bu ürünlerin yerine 2011 yılı itibariyle Prophet 40  geçmiştir.

The North Face’in ürettiği,  en üst düzey ‘summit series’  koleksiyonuna ait olan teknik, hafif, sağlam ve kullanışlı  tırmanış çantaları. Spire 40, S-M ve M-L olarak iki bedende üretilmiş, üstten doldurmalı, 39-40 litrelik bir çanta, Spire 32 ise bunun 33-34 litrelik küçük kardeşi. Her iki modelin da tabanı  ve aşınma bölgeleri 315 D cordura naylon (araba airbag kumaşı!) ve 210 D normal naylon kumaştan yapılmış. Spire 40, iki toka ile kapatılıyor, 1260 gram ağırlıkta ve iki farklı renkte bulunuyor. Spire 32 ise yine iki farklı renkte üretilmiş ve 929 gram ağırlıkta; tek belirgin farkı tek bir  ön tokayla kapatılması. Birkaç günlük duvar ve teknik dağ çıkışlar ve trekking’e de uygun, sırt sistemleri gayet rahat  çanta modelleri.

Artıları: Kafada kask varken kullanması rahat çantalar, kask ile yukarı bakmayı, kafayı kaldırmayı engellemiyorlar.. Teknik kesimli olduğu için çanta sırttayken tırmanmak oldukça rahat, profili dar ve küçük olduğu için de neyse ki çok doldurulamıyor. Sırtın içinde, esas amacı hidrasyon torbası tutmak olan iç cebi guzel, ıvır zıvır ufak eşyaları saklamak için ideal. Yumuşak, destekli bel kayışı var; buna dikili iki adet malzeme askıları işlevsel. Teknik tırmanışta dik etaplarda çantayı iple çekmek için 3 adet askı halkası var (üç tanesi bir taneden  daha güvenli!). Sırt sistemi basit ve sabit ama çok rahat, sırtı ıslak tutmuyor.  Çıkartılabilir, şekilli  EVA matlı sırt sistemi var. 2 adet kazma askısını baton ve kazma bağlamakta kullanıyorsunuz.

Spire 40 modelinde yandan fermuarlı bir ön cep harita vb. saklamaya yarıyor. Çantaların renkleri güzel.   Çantanın plastik tokaları gayet sağlam ve küçük, sağa sola takılmıyor. Tepe kapak altında ip vb. sıkıştırmak için ayarlı kayış ve yanlarda kayak takmak için destekli perlonlar bulunuyor. 4 adet sıkıştırma kayışıyla çantanın boşluğunu alıp sallanması etkince engelleniyor ve yanlara mat, çadır gibi şeyleri takabiliyorsunuz…. Çanta çok hafif, kumaşlar hafifliğe oranla sağlam ve gereken yerler çift kat destekli, delinse bile açılmıyor… Çanta hidrasyon sistemleriyle kullanılabiliyor. Göğüs perlonunun tokasında acil durum için düdük var..

Eksileri: Üstteki fermuarlı tepe göz cebi çok küçük, benim gibi burada ilkyardım seti ve tırmanış esnasında çok kullanılan ıvır zıvırları tutmak alışkanlığınız varsa bazen sığmıyor! Çanta kumaşı, sağlam olsa da  bazen kayada tırmanırken, özellikle dar yerlerde sürtünüp sıkışınca hasar verilip delinebiliyor.

Dayanıklı bir malzeme, Spire 32 modelini  11 yıl sonra hala duvar tırmanışında kullanıyorum! Tabii artık bu malzeme uzun süredir üretilmediği için bulunmuyor..


Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz. http://www.tuncfindik.com

Önemli Hatırlatma: Yazı bir uzmanın kişisel görüşüne dayanmaktadır. Tanıtılan ürünlerin zaman içerisinde versiyonları, kullanılan malzeme ve özellikleri değişmiş olabilir. Çeşitli özellikleri kaybolmuş, azalmış ya da yazıda bulunmayan yeni özellikler eklenmiş olabilir. Ekipman ile ilgili en son bilgiler için ürünün güncel sitesinden bilgi almalısınız.


TurkeyOutdoor.org: Doğa İle Buluşma Merkezi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici açık hava platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyor.

Türkiye’nin Doğal Güzelliklerini Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Açık Hava Tutkunları İçin Özel Rehber! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de açık hava etkinliklerine ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkes için uygun olan bu platform, Türkiye’deki doğa aktiviteleri hakkında aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayışında olanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

https://turkeyoutdoor.org/