Alanya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı Tanıtımı
Alanya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı Tanıtımı
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
- Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
- Antalya Kamp Alanları
- Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
- Kamp Uyarıları
- Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
- Çadır Kurmak Yasak mı?
- Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
- Çadır Kurma cezası ne kadar?
- Kamp yasağı var mı?
- Sahile çadır kurulur mu?
- Plajda kamp yapmak yasak mı?
- Kamplar kapalı mı?
- Antalya’da Karavan Yasak mı?
- Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
- Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
- Antalya Kamp Yerleri
- Antalya Kamp Haritası
- Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
- Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
- Antalya Kamp Alanları 2023
- Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
- Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
- Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.
Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.
Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.
Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir.
Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır. Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.
Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.
İçindekiler
ToggleKamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.
- Kampçılık ile ilgili bilgiler verdiğimiz diğer yazılarımızı da okumadan,
- Kamp malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan,
- Doğada hayatta kalmanıza yardımcı olacak kamp setini edinmeden,
- Kampa giderken alınması gerekenler başlıklı listenizi kontrol etmeden,
- Kampçılık için gerekli malzemeleri tam olarak temin etmeden,
- Temel Outdoor ve Dağcılık gerekli bütün teorik bilgiyi bulacağınız yazı dizimizi okumadan
- Kampçılık ve kamp ekipmanları hakkında bilgileri içeren yazılarımıza göz atmadan,
- Kampçılık tecrübeleri ve kamp ipuçlarını önceden detaylı şekilde okumadan kampa gitmemenizi tavsiye ediyoruz.
- İlk doğa kampına hazırlık için yapılması gerekenler,
- Doğada hayatta kalma kitinde neler bulunmalıdır,
- Aile kamp çadırı tavsiyeleri,
- Aile Kampı için çadır seçimi konularında araştırma yapıyorsanız bağlantılara tıklayınız.
Kamp Uyarıları
Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
www.turkeyoutdoor.org
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.
Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.
UNUTMAYIN, KAMPÇILIK GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.
Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.
Antalya Kamp Haritası
Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.
Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7
Alanya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı
Kaynağı Toros Dağları’nda olan ve Antalya’nın Alanya ilçesinde, Tosmur ve Kestel Mahalleleri sınırlarında Akdeniz’e dökülen Dim Çayı, özellikle yaz aylarında bile serin kalan bir vadinin içinden akması sebebiyle bölgeye gelen yerli – yabancı turistlerin uğrak noktası konumundadır. Alanya Dim Çayı’nda çadır kampı yapabilirsiniz.
Alanya Tanıtımı serimizden
- Alanya Gezi Rehberi 1 – Alanya Tanıtımı
- Alanya Gezi Rehberi 2 – Alanya’da Gezilecek Yerler
- Alanya Gezi Rehberi 3 – Alanya Tatil Rehberi yazılarımıza da göz atabilirsiniz.
Alanya ilçe merkezine yaklaşık 16 km’lik mesafede bulunan Dim Çayı, piknik ve çadır kampı için hafta sonu sıklıkla tercih ediliyor. İzlediği rota üzerinde çok sayıda doğal güzellik, şelale, kamp alanı, zengin orman dokusu ve mağaraya sahip olan Dim Çayı, bu özelliği nedeniyle milli park statüsüne alınmış.
Dim Çayı, Antalya‘nın Alanya ilçesi sınırlarında yer alan, Toroslardan doğup 60 km boyunca uzanıp Akdeniz’e dökülen, bölgenin en önemli su kaynaklarından biri. Yaz-kış soğuk olan suyuyla özellikle yaz aylarında kavurucu sıcaklardan uzaklaşmak isteyenlerin imdadına yetişen Dim Çayı çevresinde çok sayıda piknik alanı, çay içerisine atılan masa ve sandalyelerden oluşan kır gazinoları bulunuyor.
Alanya Dim Çayı’nın merkezden kolay ulaşım imkânı bölgenin özellikle hafta sonunda kalabalığına neden olabiliyor. Ancak çadırınızı kuracağınız bölgede sakinliğin keyfini çıkartabiliyorsunuz. Ücretsiz kamp alanının merkeze yakınlığı birçok ihtiyaç için de avantaj sağlıyor. Çevre işletmelerden wc, elektrik ya da internet bağlantısı gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Yaz mevsiminde popüler bir hâle gelen Dim Çayı çevresi doğanın dinginleştirici güzellikleriyle çevrelenmiş. Üstelik bölgede ruhunuzu dinlendirirken vücudunuzu dinç tutmaya yetecek tertemiz bir oksijen de bulunuyor. Dolayısıyla ücretsiz kamp alanında yılın tüm stresinden arınabileceğiniz rahatlatıcı bir kamp tatili yapabiliyorsunuz.
Doğanın sade renkleriyle harmanlanan Dim Çayı’na ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanıyor. Bölgeye gelirken özel aracı tercih edecekseniz öncelikle Alanya ilçe merkezine gelmelisiniz. Ardından ilçe merkezi üzerinden Dim Çayı istikametine doğru sola dönerek yolunuza devam edebilirsiniz. Bölgede dağ bisikleti ve trekking gibi imkanlarda da ayrıca bulunmaktadır. Ormanlarla kaplı vadi içerisinde yazın sıcağından kurtulup serin bir şekilde doğa yürüyüşü yapılabilir.
Bölgede kamp yapmak isteyenler için birçok alternatif sunulmuştur. Çeşitli kamping işletmeleri Dim Çayı’nda kamp yapmak isteyenler için hizmete hazır durumdadır. Kampçılar ihtiyaçlarını karşılamaları için Dim Çayı üzerinde bulunan pek çok işletme ve tesisten yararlanabilirler.
Aynı zamanda çevrede bulunan restoran ve büfelerin doyurucu besinlerini satın alabilirsiniz. Dim Çayı’nın elverişli konumu merkezi işletmelerin yanı sıra olta balıkçılığı fırsatı da sağlıyor. Bu sayede akşam yemeklerinizi deniz mahsulleriyle tatlandırabiliyorsunuz. Gün içerisinde akan çayın buz gibi suyuyla serinlerken yoğun atmosferle vücudunuzu da dinlendirebileceksiniz. Akan çayın soğuk sularında serinleyip, baraja yakın kısmında ise rafting yapılabilir. Kampçılar için ise kamp alanları mevcuttur. İşletmeler sayesinde yeme içme ihtiyaçlarınızı giderebilir, lokantalarında lezzetli yemekleri tadabilirsiniz.
Doğanın mucize renkleriyle harmanlanmış Dim Çayı çevresinde çeşitli doğa sporlarını da deneyebiliyorsunuz. Buraya gelmişken Dim Mağarası’nı da ziyaret ederek unutulmaz birçok anı biriktirebilirsiniz. Aynı zamanda bölgede dağ bisikleti ya da trekking gibi vücudunuzu dinç tutacak aktiviteler yapabilirsiniz.
Dim Mağarası, zengin yaban hayatı, endemik bitki türleri ve yemyeşil orman dokusuyla Tarım ve Orman Bakanlığının milli park statüsü ile koruma altına aldığı bir yer. Serinlemek isteyenler, Dim Çayı’nın serin sularına kendilerini bırakabilirler, ekstrem sporlara ilgi duyanlar ise, 5 buçuk kilometrelik bir parkurda zorluk derecesi 1-2 olan bir rafting deneyimi yaşayabilirler. Çevreyi keşfetmek isteyenler için ise jeep ve atv safari, bisiklet ve doğa yürüyüşleri seçenekleri bulunuyor. Kampçıları bölgede ziyaret etmelerini tavsiye ettiğimiz bir diğer yer ise Dim Mağarası. Vadinin doğu yamacında bulunan bu mağaradan vadinin büyük kısmını seyredebilir, harika manzara fotoğrafları çekebilirsiniz.
Dim Çayı’nda eğlencenin doruklarına ulaşacağınız rafting etkinliklerine de katılabilirsiniz. Kendinizi hem dinlenmiş hem de dinç hissedebileceğiniz Dim Çayı’na ailenizle birlikte güvenle gelebilirsiniz. Burada bulunan birçok işletme sayesinde ihtiyacınızı da kolayca karşılayabiliyorsunuz.
Dim Çayı boyunca yer alan işletmelerden WC, elektrik, Wi-Fi ve yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bölgede birçok piknik tesisi ve birkaç tane özel kamp işletmesi de bulunmaktadır.
Alanya Tanıtımı serimizden
- Alanya Gezi Rehberi 1 – Alanya Tanıtımı
- Alanya Gezi Rehberi 2 – Alanya’da Gezilecek Yerler
- Alanya Gezi Rehberi 3 – Alanya Tatil Rehberi yazılarımıza da göz atabilirsiniz.
Antalya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölge tabiat parkı statüsündedir. Ruhsatlı yerler dışında çadır kurmak ve ateş yakmak için resmi makamlardan izin alınması gerekebilir.
Antalya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : Tabiat parkına giriş ücreti yoktur.
Antalya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: –
Antalya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
Antalya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı Adresi: 07400 Alanya/Antalya
Antalya Dim Çayı Milli Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Dim Çayı Milli Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz)
Antalya Kamp Haritası
Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.
https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7
Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.
Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
ANTALYA
- Antalya Gezi Rehberi 1. Yazımız: Antalya Tanıtımı ve Gerekli Bilgiler
- Antalya Gezi Rehberi 2. Yazımız: Antalya Gezilecek Yerler
- Antalya Gezi Rehberi 3. Yazımız: Antalya’da Kültür ve Sanat
- Antalya Gezi Rehberi 4. Yazımız: Antalya Kamp Alanları Listesi
- Antalya Gezi Rehberi 5. Yazımız: Antalya Outdoor ve Doğa Aktiviteleri
- Antalya Gezi Rehberi 6. Yazımız: Antalya Yemek Rehberi
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
- Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir.
- Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
- Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz.
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Erciyes Kayak Merkezi, Dağ Kurtarmada Türkiye’yi Temsil Ediyor!
5 - 15 Kasım Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 9 / 10 Kasım Hafta Sonu Etkinlikleri
Türkiye'nin Genç Sörfçülerinden Dünya Şampiyonasında Büyük Başarı
Kerem Kazaz Türkiye'nin En Genç Ralli Şampiyonu Oldu
Rüzgar Sörfçülerimiz Techno 293 Avrupa Şampiyonası’ndan Madalyalarla Döndü
Efeler Yolu ve Rozetlerle Taçlandırılan Yürüyüşler
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org