ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaşıyoruz. Ankara’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Ankara ücretli kamp yerleri ve Ankara ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Listemizde sadece ruhsatlı kamp işletmeleri/tesisleri değil kamp çadırı kurulabilecek, karavan ile konaklanabilecek yerler de bulunmaktadır. Bu hususu kamp yapacağınız yeri seçerken göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.


Ankara Kamp Haritası

Ankara Kamp Alanları yazımızda yer alan diğer mekanların GPS koordinatlarını da haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Adresi: https://goo.gl/maps/SkdCpSH2mFzS7v747


Bu yazı Ankara Kamp Alanları yazımızın eki mahiyetindedir. Ankara’da yer alan diğer kamp alanlarının listesini ve tanıtımlarını görmek için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.


Kızılcahamam Outdoor Potansiyeli

Kızılcahamam, ender bulunur ilginç yapısı ile turizmin her türlüsüne müsait bir görüntü arz eder. Soğuksu Millî Parkı, Güvem Karagöl mevkii ve bunların yanında Yıldırım, Işık, Karakiriş, Hıdır Dağları ve bunların üzerindeki Yemişen, Hıdırlar, Miyala, Salın, Eldelek, Başköy ve Yıldırım yaylaları ile Yıldırım Dağları üzerindeki Zindan denilen koyu orman alanı tabii güzellikler açısından görülmeye değer yerler olup doğa ve kır turizmi açısından mükemmel imkânlar sağlar.

Son zamanlarda oldukça rağbet gören dağ turizmi, doğa turları için ideal mekanlar yaz-kış turların ilk seçeneği haline gelmiştir.

Ayrıca Kurtboğazı, Bayındır, Eyrekkaya ve Akyer Barajları ile Üçbaş, Kurumcu, Karacaören, Kırköy, Pazar, Çeştepe göletleri de tabii ortama ayrı bir renk ve güzellik katar.

‘Zümrüt’ gibi bir yeşilliğin hâkim olduğu Soğuksu Milli Parkı, gerçekten bozulmaya yüz tutmuş tabii zenginlikler içinde orijinal yapısı ile ender güzellikleri saklayan ve her mevsim farklı görüntülerle insana sunan bir esrara sahiptir.

Park sahasında; yaban domuzu, ayı, tilki, çakal, sincap, tavşan gibi hayvan ve bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda 200 civarında kuş türü bulunduğu tespit edilmiştir. Yurdumuzda yaşayan yırtıcı kuş türlerinin hemen hepsi bölgede görülür. Hatta Türkiye’de nadir görünen deniz kartalı, bozkır kartalı ve atmaca kartalı yanında diğer yırtıcı kuşlardan kızıl şahin, küçük kartal, mısır akbabası, kara akbaba, küçük kerkenez ve baykuş da bu bölgede bulunur.

Kızılcahamam’da her çeşit av hayvanı bulunabiliyor. Özellikle tavşan, tilki, kurt ve domuz gibi hayvanlara her tarafta rastlanır. Keklik, çevrenin çalılık, taşlık ve su kaynaklarının bulunması sebebiyle Çeltikçi ve Pazar civarında daha çoktur. Bunlardan başka Kirmir vadisinde su samuru ve ayı, Avdan ve Çukurören yaylası gibi kayalık ve ormanlık yerlerde vaşak, Işık Dağı‘nda ise geyik görmek mümkündür.

Kızılcahamam barajlarında, gasma (kasma) denilen tatlı su kefali ve karabalık yanında kültür cinsi aynalı ve İsrail sazanı da tutulabiliyor.

Ankara Kamp Alanları Listesi         

14 Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alan

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı Tanıtımı

Akyar Barajı, 1992-2000 yılları arasında Eğrekkaya Barajı’nın beslenmesi amacıyla yapılmıştır. Ankara‘nın 90 km kuzeyinde, Kızılcahamam ilçesine 12 km uzaklıkta yer almaktadır. 13.347 metre uzunluğunda 1.000 mm çapında bir hat ile Eğrekkaya Barajı’nı beslemektedir. Akyar Barajını Bulak deresi beslemektedir.

Akyar Barajı Kamp alanı Ankara Kızılcıhamam’da yer alan ücretsiz kamp yapabileceğiniz yerlerden birisidir. Kamp alanı çevresinde ister çadır kampı, isterseniz de karavan kampı yapabilirsiniz.

Kızılcahamam-İstanbul karayolunun yaklaşık 20. kilometresinde, (Azaphane yokuşu başı) sağ tarafa Üyücek istikametine dönülüp 2 Km gittikten sonra Süleler köprüsüne varılıyor. Buradan dere boyu Karaağaç köyü ve Akyer Barajı‘na kadar ilginç görsel güzelliklerle dolu bir vadi kat ediliyor. Bu dere ayrıca Kirmir Çayı’ nın da doğduğu yere oldukça yakın.

Burada çeşitli çiçek ve bitki çeşitleri, uzun bir dönem çevreye güzellik veriyor. Ayrıca yer yer küçük şelaleler var. Dere kenarındaki patika, çok eskiden beri Berçin bölgesini Kızılcahamam ve Ankara‘ ya bağlayan bir yol olarak kullanılmış.

Üyücek köyü yanında Akyer barajının başladığı görülür. Göl manzarası seyir ve fotoğraf için güzel imkanlar sunar. Özellikle ilerideki Karaağaç köyünden görünüm daha ilginçtir.

Karaağaç ve Baraj duvarı arasında peribacası, fay kırıkları ve çeşitli jeolojik aşınımlar görülür. Baraj gölünde bol miktarda ördek olup, onları seyir imkanı vardır.

Doğal kamp alanlarından birisi olan Akyar Barajı kamp olanakları açısından zayıf, fakat doğa ve huzur bakımından çok zengin olanaklar sunmaktadır.

Kamp alanı manzarası ve doğasıyla göz alıcı olsa da kamp olanakları açısından yetersiz olduğunu söylemeliyiz. Akyar Barajı Kamp alanında balık tutabilir, mangal yakılabilir veya huzur veren bir doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.


Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kamp alanı ve çevresinde wc, duş, elektirik, market ve restoran gibi kamp olanakları bulunmamaktadır. Hazırlıklı gitmeniz uygun olacaktır.
Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : Ücretsiz
AnkaraKızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 
Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı Adresi: Kızılcahamam/Ankara
Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Ankara’da kamp yapılabilecek yerlerin tam listesi

1Ayaş Asartepe (Çanıllı) Barajı Kamp Alanı
2Ayaş Kirazdibi Göleti Kamp Alanı
3Bala Beynam Atatürk Ormanı Kamp Alanı
4Bala Kesikköprü Kamp Alanı
5Beypazarı As Balıkçılık Kamp Alanı
6Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı
7Beypazarı Kamp Bozayı Kamp Alanı
8Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı
9Çubuk Ay Kayası Mesire Ve Kamp Alanı
10Çubuk Karagöl Milli Parkı Kamp Alanı
11Çubuk Yaylak Göleti Kamp Alanı
12Güdül Sorgun Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı
13Kazan Kurtboğazı Barajı Kamp Alanı
14Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı
15Kızılcahamam Alicin Kültürel Jeositi, Alicin Manastırı
16Kızılcahamam Gebeler Köyü Yaylası Kamp Alanı
17Kızılcahamam Işık Dağı Kamp Alanı Karagöl Jeositi
18Kızılcahamam Kurumcu Göleti Kamp Alanı
19Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı
20Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı
21Kızılcahamam Yayla Mocamp Kamp Alanı
22Mamak Bayındır Barajı (Mavi Göl) Kamp Alanı
23Mamak Güney Kamping Kamp Alanı Kayaş
24Mamak Kıbrıs Köyü Kanyonu Kamp Alanı
25Nallıhan Çayırhan Gölü Kamp Alanı
Ankara Kamp ve Karavan Alanları

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin