Antalya Kaş Patara Medusa Camping Kamp Alanı
Antalya Kaş Patara Medusa Camping Kamp Alanı
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu: Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu olarak yürüyüş, trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.
Instagram: @turkey_outdoor_org
Türkiye’nin popüler Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkeziyiz: Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu hizmetinizde! Türkiye ve dünyadaki popüler gezilecek yerler hakkında detaylı ve güncel bilgileri sitemizde arama yoluyla bulabilirsiniz.
- E-posta: info@turkeyoutdoor.org
- Kulüp İletişim: turkeyoutdoorclub@gmail.com
- Facebook Sayfamız: @turkeyoutdoorblog
Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz. Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨
Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatil anlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.
Alanya Tanıtımı serimizden
Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.
Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir.
Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır. Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusunun cevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.
Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.
- Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
- Antalya Kamp Alanları
- Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
- Kamp Uyarıları
- Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
- Çadır Kurmak Yasak mı?
- Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
- Çadır Kurma cezası ne kadar?
- Kamp yasağı var mı?
- Sahile çadır kurulur mu?
- Plajda kamp yapmak yasak mı?
- Kamplar kapalı mı?
- Antalya’da Karavan Yasak mı?
- Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
- Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
- Antalya Kamp Yerleri
- Antalya Kamp Haritası
- Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
- Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
- Antalya Kamp Alanları 2023
- Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
- Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
- Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.
Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.
- Kampçılık ile ilgili bilgiler verdiğimiz diğer yazılarımızı da okumadan,
- Kamp malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmadan,
- Doğada hayatta kalmanıza yardımcı olacak kamp setini edinmeden,
- Kampa giderken alınması gerekenler başlıklı listenizi kontrol etmeden,
- Kampçılık için gerekli malzemeleri tam olarak temin etmeden,
- Temel Outdoor ve Dağcılık gerekli bütün teorik bilgiyi bulacağınız yazı dizimizi okumadan
- Kampçılık ve kamp ekipmanları hakkında bilgileri içeren yazılarımıza göz atmadan,
- Kampçılık tecrübeleri ve kamp ipuçlarını önceden detaylı şekilde okumadan kampa gitmemenizi tavsiye ediyoruz.
- İlk doğa kampına hazırlık için yapılması gerekenler,
- Doğada hayatta kalma kitinde neler bulunmalıdır,
- Aile kamp çadırı tavsiyeleri,
- Aile Kampı için çadır seçimi konularında araştırma yapıyorsanız bağlantılara tıklayınız.
- UNUTMAYIN, KAMPÇILIK GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.
Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.
Kamp Uyarıları
Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
www.turkeyoutdoor.org
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.
Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.
Antalya Kamp Haritası
Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz. Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7
İçindekiler
ToggleAntalya Kaş Tanıtımı
Popüler tatil ilçesi Kaş, Akdeniz kıyısında yer alan Kaş, tarihi, turistik, doğal ve outdoor sporları açısından oldukça zengin bir ilçedir.
- Kaş Tarihi: Kaş, eski bir Likya kenti olan Antiphellos’un kalıntıları üzerine kurulmuştur. Antik dönemde önemli bir ticaret merkezi olan Antiphellos, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Kaş’ta günümüzde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar arasında antik kentin kalıntıları, Likya kaya mezarları, Bizans kiliseleri ve Osmanlı camileri yer almaktadır.
- Kaş’da Turizm: Kaş, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kaş’ta her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Kaş’ın en önemli turistik yerleri arasında Kaputaş Plajı, Patara Plajı, Kalkan ve Kekova Adası yer almaktadır.
- Kaş Doğal Ortamı: Kaş, doğal güzellikleri ile de oldukça ünlüdür. Kaş’ta birçok dağ, orman, plaj ve ada bulunmaktadır. Kaş’ın en önemli doğal güzellikleri arasında Likya Yolu, Patara Plajı, Kaputaş Plajı ve Kekova Adası yer almaktadır.
- Kaş’da Outdoor Sporları: Kaş, outdoor sporları için de oldukça uygun bir yerdir. Kaş’ta birçok farklı outdoor sporları yapılmaktadır. Bu sporlar arasında trekking, dağcılık, kaya tırmanışı, dalış, su sporları ve yamaç paraşütü yer almaktadır.
- Kaş Hakkında Diğer önemli bilgiler: Kaş’ın nüfusu yaklaşık 40.000 kişidir. Kaş’ın ekonomisi turizm, tarım ve hayvancılık üzerine kuruludur. Kaş’ın iklimi Akdeniz iklimidir. Kaş’ta yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçer.
ANTALYA
- Antalya Gezi Rehberi 1. Yazımız: Antalya Tanıtımı ve Gerekli Bilgiler
- Antalya Gezi Rehberi 2. Yazımız: Antalya Gezilecek Yerler
- Antalya Gezi Rehberi 3. Yazımız: Antalya’da Kültür ve Sanat
- Antalya Gezi Rehberi 4. Yazımız: Antalya Kamp Alanları Listesi
- Antalya Gezi Rehberi 5. Yazımız: Antalya Outdoor ve Doğa Aktiviteleri
- Antalya Gezi Rehberi 6. Yazımız: Antalya Yemek Rehberi
Bu yazımızda Antalya’nın Kaş ilçesine gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kaş Belediyesi‘nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr) alınmıştır. Bu yazımızda aşağıdaki başlıklarda bilgi ve tanıtımlar bulunmaktadır.
Kaş, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biridir. Kaş’ta tarihi, turistik, doğal ve outdoor sporları ile ilgili birçok şey bulunmaktadır. Kaş, her yaştan insanın ilgisini çekebilecek bir yerdir. Denizi, doğası, sakinliği ve tarihiyle ön plana çıkan Kaş’a ulaşımın zor olması, turistik açıdan geç keşfine sebep oldu. Ulaşıma rağmen bir gelenin defalarca gelmeye devam etmesiyse ne kadar güzel olduğunun adeta kanıtıdır.
Kaş; begonvil çiçekleriyle kucaklaşan tarihi dokusu, eşsiz mavi bayraklı plajları, yerleşik Yörük- Türkmen kültürünü yansıtan dağ köyleriyle; Antalya ve ülkemiz turizminde farklı bir yeri vardır. Kaş Gezi Rehberi yazımızda tanıttığımız Kaş’a gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerlerin GPS koordinatlarını Kaş Gezi Rehberi haritamızda bulabilirsiniz.
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 1 – Kaş Tanıtımı
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 2 – Kaş Otelleri
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 3 – Kaş’ta Gezilecek Yerler
- Antalya Kaş Gezi Rehberi – Kaş’ta Yapılabilecek Outdoor Aktiviteleri yazılarımız da ilginizi çekebilir.
Kaş’da onlarca kamp alanı ve kamp yapabileceğiniz mekan bulunmaktadır. Bu yazı dizimizde sadece birkaç tanesini tanıttık.
Antalya Kaş Patara Medusa Camping Kamp Alanı Tanıtımı
Patara Tanıtımı: Antalya il sınırları Kaş ilçesi Kalkan beldesi yakınlarındaki Likya kentidir. Likya Birliğinin başkentliğini yapmıştır. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip altı kentinden biri ve belki de en önemlisidir.
Likya birliği toplantıları kentte bulunan birliğin meclis binasında yapılmaktaydı.Hititçe’de Patar, Likya dilinde Pttara olarak anılan kentin M.Ö. 8. yüzyılda var olduğu yapılan kazılar sonucu ele geçen somut verilerle kesinleşmiştir ve İskender’in kuşattığı kentler arasında yer aldığı bilinir.
Patara, Roma döneminde de çok önemli bir kent olmuş ve Likya-Pamphilya eyaletlerinin başkentliğini yapmıştır. Patara limanı, hububat deposu ve sevki açısından önem taşımıştır, bu nedenle doğu Akdenizde bulunan 3 hububat deposundan biri (Granarium) Patara’da bulunmaktadır. Bizans döneminde de gelişmesini sürdüren kent, hıristiyanlarca da önemli sayılmış.
Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas’ın da Pataralı olduğu söylenir.400 metre genişliğinde ve 1600 metre derinliğindeki Patara limanının kumla dolmaya başlaması ve teknelerin yanaşmakta güçlük çekmeleri, Patara’nın giderek önemini yitirmesine neden olur. Rüzgarın savurduğu kumlar zamanla limanı doldurur ve kenti büyük ölçüde örtüyor. Bugün kentte görülebilecek kalıntıların bir bölümünün kumlar altında olduğu dikkati çekecektir. Ancak son yıllarda yapılan arkeolojik kazılarla kent, üzerini örten kumlardan arınmaya başlamıştır.
Gelemiş köyünden 2 km sonra yol kenarında Patara’daki kalıntıların en görkemlilerinden Roma Zafer Takı görülür (Metius Modestus). Zafer takı, M.S. 1. yüzyıl sonlarında yaptırılmıştır. Tepeye doğru görülebilecek kalıntılar arasında Bizans bazilikası ve kutsal alanlar bulunmaktadır. Tiyatro tepenin yamacındadır. Tiyatronun yaslandığı tepede büyük bir sarnıç ile bir anıt mezar bulunmaktadır.
Medusa Bar’ın geriye doğru uzanan geniş bir bahçesi kamp alanıdır. Yaklaşık 1000 metrekarelik alan, çadırlar ve karavanlarıyla gelenlerin konaklamalarını sağlamak amacıyla yine 1989 yılında düzenlenerek hizmete açılmıştır.
Temel gereksinimleri gidermeye yönelik tuvalet ve duşların yanısıra, yemek pişirilebilecek, bulaşıkların yıkanabileceği bir mutfağımız da bulunmaktadır.
Patara’da, bu alanda hizmet veren tek yer konumundadır. Bu hizmet karşılığında gelenlerden alınan kişi başına günlük ücret, yaklaşık 5 €’ya tekabül eder.
Antalya Kaş Patara Medusa Camping Kamp Alanı Google Maps’te 4.5 yıldız üzerinden 5 yıldıza sahip. Kamp alanı, temizliği, huzurlu ortamı ve misafirperverliği ile övülüyor. Kamp alanında çadır, karavan ve bungalov gibi farklı konaklama seçenekleri bulunuyor. Kamp alanında ayrıca restoran, kafe, market ve plaj bulunuyor.
Kamp alanı, Patara Plajı’na ve Likya Yolu’na yakın bir konumda yer alıyor. Kamp alanı hakkındaki bazı yorumlar şöyle:
- “Çok güzel bir kamp alanı. Temiz, huzurlu ve misafirperver. Kesinlikle tavsiye ederim.”
- “Patara Plajı’na yakın bir konumda yer alan harika bir kamp alanı. Çadır ve karavan için uygun alanlar var. Restoran ve kafeleri de çok güzel.”
- “Çok güzel bir kamp alanı. Personel çok ilgili ve güler yüzlü. Kesinlikle tavsiye ederim.”
Medusa Bar Maps Koordinatları: 36.27507828001185, 29.318503758008447
Medusa Bar İletişim Numarası: 02428435193 +90 537 734 53 60 info@medusabarcamping.com
Medusa Bar web sitesi: https://medusabarcamping.com/v2/#
Medusa Bar Ulaşım: Ulaşım için kara ve havayolu seçilebilir. Dalaman havaalanı Patara’ya 110 kilometre uzaklıkta. Fethiye-Kaş karayolu üzerinde bulunan Patara’ya, Kaş ve Kalkan’dan direk otobüs seferleri var. Anayol üzerindeki sapaktan ise köye giden Patara minibüsleri bulunmaktadır.
ÖNEMLİ UYARILAR: DOĞA SPORLARI VE OUTDOOR
AKTİVİTELERİNDE GÜVENLİK
Doğa sporlarına meraklıysanız ve outdoor aktivitelerinde bulunmayı seviyorsanız, güvenlik konusunda dikkatli olmanız hayati önem taşır. Doğa sporları, doğru önlemler alındığında keyifli ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir.
Kişisel güvenliğinizi ve çevrenizi koruyarak, doğanın tadını çıkarmak sizin elinizde. Unutmayın, doğa sporları heyecan verici olduğu kadar ciddi sorumluluklar da gerektirir. Doğa Sporlarında Karşılaşabileceğiniz Tehlikeler ve Almanız Gereken Önlemler yazımızı mutlaka okuyun.
İşte doğa sporlarına başlamadan önce bilmeniz gerekenler:
- Güvenlik Önceliğiniz Olsun: Doğa sporları, adrenalin dolu ve heyecan verici olsa da, beraberinde ciddi tehlikeler de barındırır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsi deneyimin yerini tutamaz. Bu nedenle, outdoor aktivitelerine katılmadan önce mutlaka teorik mümkünse pratik eğitim alın ve deneyim kazanın.
- Doğa Sporlarının Tehlikeleri: Doğa sporları, tecrübeli sporcular için bile risk taşır. Dağcılık, kampçılık, doğa yürüyüşleri ve diğer outdoor aktiviteleri, ölüme veya ciddi yaralanmalara sebep olabilen kazalara yol açabilir. Uzun yıllara dayalı deneyim sahibi lisanslı sporcu basit bir doğa yürüyüşü esnasında yaşanan kazada hayatını kaybetmiştir. Dağcılık sporu zaten ciddi tehlikeler barındırmaktadır ve bütün önlemlere rağmen ölüme ya da ciddi yaralanmalara sebebiyet veren kazalar her zaman yaşanabilmektedir. En kolay doğa yürüyüşlerinde bile bilek burkulması, yabani arı, akrep ya da yılan gibi bir hayvan tarafından ısırılmanız/sokulmanız sıradan bir olaydır. Bu yüzden, her zaman hazırlıklı olun ve gerekli önlemleri alın. En kolay doğa yürüyüşünde bir dikkatsizlik sonucu yaşanan kazada tecrübeli bir dağcı arkadaşımız vefat etti.
Uzun yıllardır trekking yapan sporcu Ağrı dağında gruptan ayrıldı ve donarak öldü.
Yıllardır dağlara tırmanan tecrübeli dağcı bir kaza sonucu Aladağlar’da hayatını kaybetti.
Altınoluk Şahindere Kanyonu’nda 10 kişi trekking yaparken kayboldu ve Jandarma tarafından kurtarıldı.
Doğa yürüyüşünde arı saldırısına uğrayan sporcu hastaneye kaldırıldı. (2022) - Kişisel Güvenlik ve Ekip Uyumu: Özellikle ekstrem sporlarla uğraşıyorsanız, kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman ekip arkadaşlarınızla uyum içinde çalışın ve güvenliği ön planda tutun. Birlikte olduğunuz takımın güvenliği, sizin güvenliğiniz kadar önemlidir.
- Çevreyi Koruyun ve Saygılı Olun: Doğayı ve çevreyi korumak, outdoor aktivitelerinin ayrılmaz bir parçasıdır. Doğal, tarihi ve turistik mekanlara zarar vermemek, çöplerinizi yanınızda taşımak ve doğayı temiz tutmak temel sorumluluklarınızdandır. Doğa aktiviteleri sırasında vahşi hayvanlara ve doğal yaşam alanlarına zarar vermemeye özen gösterin.
- İlk Yardım Bilgisi Edinin: Doğa aktiviteleri sırasında karşılaşabileceğiniz acil durumlar için temel ilk yardım bilgisine sahip olun. “Doğada Sizi Öldürebilecek 6 Şey” başlıklı yazımızı okuyarak bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.
- Yasaklar ve Yasal Düzenlemeler: Türkiye’de ormanlara girişler, özellikle yaz aylarında yasaklanmaktadır. Bu yasaklara uymak, doğanın korunması ve sizin güvenliğiniz açısından önemlidir. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmeyi unutmayın. Ayrıca, doğada yapacağınız bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin almanız gerekmektedir. Aktiviteye başlamadan önce kolluk güçlerine bilgi vermek, olası risklerin önüne geçebilir.
- Görüş, Tecrübe ve Önerilerinizi Paylaşın: Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkındaki tecrübe, görüş, düşünce ve önerileriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilir ve deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize abone olarak en güncel bilgileri alabilir ve outdoor dünyasındaki gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.
- İletişim Kurun: Sadece okuduğunuz makale değil, outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını istediğiniz her konu hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz. İletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak görüşlerinizi paylaşın ve doğa sporları dünyasında aktif bir rol alın.
Güvenliğinizi ön planda tutarak, doğanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarın. 🌲🚵♂️🏞️
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
2019'da Uludağ'da Kaybolan 2 Dağcıyı Bulma Hikayesi
Dağcılık Faaliyetlerinde Alınması Gereken Tedbirler Genelgesi Üzerine Profesyonel Bir Yorum
Deli Güz Dağcılık Kulübü’nden Örnek Başarı
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 30 Kasım - 1 Aralık Hafta Sonu Etkinlikleri
Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri (27 Kasım- 5 Aralık 2024)
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Platformunda 1 Aralık Rekoru
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org