Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

İçindekiler

En Ünlü Antalya Kumsal Plajları ve Antalya’da Denize Girilecek Yerler

Antalya, deniz güneş kum turizmi için de birbirinden güzel plaj seçenekleri sunuyor. Görkemli kıyı şeridindeki kumsallar ve kayalık koyların arka planındaki yüksek Toros dağlarının muhteşem görüntüsüyle birleştiği şirin bir bölgedir.

Antalya’nın Batı Sahilleri

Antalya, Akdeniz’in en önemli tatil merkezlerindendir. Antalya’nın Batı sahilleri heyecan verici doğal güzelliklere ve en iyi tatil komplekslerine sahip mükemmel tatil alanlarından oluşmaktadır. Her koy ve körfez kendine has özelliklere sahiptir.

Bey dağları sahil şeridinin hemen arkasında yükselmekte olup, Konyaaltı sahilinden Kırlangıç Yarımadasına oradan Doğal Milli Park’a kadar uzanan geniş bir alanda denize girilebilmektedir.  

Antalya’nın Doğu Sahilleri

Geniş verimli ovalarla, parıldayan denizle çevrelenmiş sonsuz kumsallara uzanmaktadır. Bu sahillerdeki modern turizm tesisleri ve tarihi yerlerin hepsi iyi derecede korunmuş olup çok çeşitli etkinlik fırsatı sunmaktadır.

Türk Riviera’sı Antalya kıyılarının uzunluğu 630 km‘yi bulur. Dolayısıyla 630 km’ denize kıyısı olan Antalya’da halka açık veya özel şahıslara ait yüzlerce plaj bulunmaktadır. Antalya’da denize girilebilecek yüzlerce nokta bulunmaktadır. Dolayısıyla Antalya’da denize girilebilecek yerleri listeleme imkanı bulunmamaktadır.

Antalya Ücretsiz Kumsal ve Plajları

Antalya’yı her yıl gezmek amaçlı milyonlarca kişi ziyaret etmektedir. Bu milyonlar içerisinde çocuklu aileler, kampçılar, arkadaş grubuyla gezenler, tek başına gezen gezginler, paket tur hizmeti satın alanlar gibi çok çeşitli kesimler ziyaret etmektedir. Bu farklı kesimlerin deniz ve kum beklentileri de farklı olacaktır. Tek başına gezen bir gezgin bulduğu her yerde denize girebilirken çocuklu bir ailenin tercihi kurumsal bir kumsal olacaktır.

Çeşitli platformlarda plajlar hakkında birbirinin zıddı yorumlar görmekteyiz. Kumsal ve plajları kullanan kişiler kullandıkları gün sahip oldukları psikoloji ile subjektif yorumlar yapabilmektedir. Kimisi kalabalık kumsalları severken, kimisi tek başına denize girmek isteyebilir. Aynı plaj ve çalışan personel hakkında yapılan yorumların subjektif olduğunu, yorum yazanını kişiliğine, sosyal ve maddi durumuna, ailesiyle birlikte olup olmadığına ve kişisel beklentilerine göre değişiklik gösterdiğini aklınızda bulundurun.

Antalya’da sadece girişi ücretsiz olan birçok kumsal ve plaj bulunur. Ancak plajda alacağınız diğer hizmetlerin tamamı için ücret ödemek zorunda olduğunuzu unutmayın.

Antalya Plaj Ücretleri

Bu yazının hazırlandığı 2022 yılı itibariyle Türkiye’de resmi enflasyon %70, hissedilen enflasyon ise %150 civarındadır. Bütün sektörlerde fiyatlar sürekli olarak yukarı yönlü artmaktadır. Ayrıca aynı kumsal üzerinde farklı hizmetler sunan farklı ticari işletmeler dolayısıyla birbirinden çok farklı fiyatlar ortaya çıkmaktadır.

Kumsallarda plaj giriş ücretleri, giyinme kabinleri, içecekler, şezlong, aquapark, otopark veya duş gibi çok çeşitli giderler bulunabilmektedir. Ücretsiz plaj olarak tanıtılan bir kumsalda bu kalemdeki hizmetler ücretli olmaktadır. Dolayısıyla Antalya’da Denize Girilecek Yerlerin fiyatları hakkında yazımızda bilgi vermemeyi tercih ettik. Belediye halk plajlarında dahi sadece kumsal alanına girişler ücretsiz olup, diğer bütün hizmetler ücrete tabidir.

600 km’den fazla sahili olan Antalya’da denize girilebilecek yerleri listelemek mümkün değildir. Bu yazımızda bilinen Antalya’nın en popüler 25 plajın tanıtımını yapacağız. Plajların tanıtımını kısa olarak yapmaya gayret edeceğiz. Ayrıca En Ünlü Antalya Plajları ve Antalya’da Denize Girilecek Yerler hakkında olabildiğince nesnel bilgiler vermeye, yorumdan kaçınmaya çalışacağız.

Antalya Plajlarına Nasıl Gidilir?

Antalya şehrinin merkezinde ya da yakınlarında gidebileceğiniz Antalya plajlarının kısaca tanıtımını yaptık. Antalya Plajları listemizi ayrıca Google maps haritamıza da işledik. Haritayı tıklayıp ilgili plajın konumunu, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir, tol tarifi alabilirsiniz.

Antalya Plajları Haritası

Antalya Plajları Haritası: https://goo.gl/maps/PjrQeokiaYXF2Avp7


Antalya’da ailecek veya arkadaş grubunuzla gidebileceğiniz 25 harika plaj. Listemiz alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir.

  1. Adrasan Sahil (Antalya Kumluca)
  2. Ayışığı Plajı (Antalya Kemer)
  3. Beldibi Halk Plajı (Antalya Kemer)
  4. Çallı Halk Plajı (Antalya Kemer)
  5. Çamyuva Plajı (Antalya Kemer)
  6. Çıralı Plajı (Antalya Kemer)
  7. Engelsiz Kafe Plajı (Antalya Muratpaşa)
  8. Erenkuş Plajı (Antalya Muratpaşa)
  9. Gökliman Plajı (Antalya Finike)
  10. Göynük Plajı (Antalya Kemer)
  11. Hamitbey Plajı (Antalya Muratpaşa)
  12. İnciraltı Plajı (Antalya Muratpaşa)
  13. Karpuzkaldıran Plajı (Antalya Muratpaşa)
  14. Kemer Plajı (Antalya Kemer)
  15. Kiriş Plajı (Antalya Kemer)
  16. Konserve Halk Plajı (Antalya Muratpaşa)
  17. Konyaaltı Plajı (Antalya Muratpaşa)
  18. Lara Plajı (Antalya Muratpaşa)
  19. Mavi Plaj (Antalya Kumluca)
  20. Mermerli Plajı (Antalya Muratpaşa)
  21. Muratpaşa Plajı (Antalya Muratpaşa)
  22. Olympos Plajı (Antalya Kumluca)
  23. Phaselis Plajı (Antalya Kemer)
  24. Sarısu Kadınlar Plajı (Antalya Muratpaşa)
  25. Tekirova Plajı (Antalya Kemer)

Antalya’nın en popüler plajlarının tanıtımlarını görmek için yapmanız gereken tek şey yazımızı okumaya devam etmek.

Adrasan Sahil (Antalya Kumluca) Tanıtımı

Adrasan Sahil (Antalya Kumluca)

Antalyanın Kumluca ilçesine bağlı bir sahil beldesi olan Adrasan, Antalya’ya  95 km, Kemer’e 55 km, Çıralı’ya 24 km ve Olympos’a 8 km mesafededir. Adrasan yeşilin, mavinin ve denizden doğan güneşin keyfini çıkarabileceğiniz sakin bir tatil cennetidir. Adrasan sahili gerçek bir doğa harikasıdır. Genellikle öğleden sonra çıkan ve karadan denize doğru esen batı rüzgârı sayesinde koy, dalgasız ve bir göl gibi sakin bir denize sahiptir.

Adrasana ulaşmak için AntalyaKumluca ana yolundan Adrasan yönüne doğru ayrılıp 18 km sahile doğru yol almak gerekmektedir. Adrasanın doğal liman özelliğine sahip bir koyu vardır.

Adrasan da sahilin kuzey bölümündeki Musa dağının eteğinde ve Kocamuar bölümünde olmak üzere 2 adet tarihi kale bulunmaktadır. Adrasan dağ yürüyüşü ve serbest tırmanış yapmaya çok müsait olan parkurlarla doludur. Bu sayede doğanın zevkini sonuna kadar yaşayabileceksiniz.

Kuzey-güney yönüne doğru 1800 m uzanan Adrasan sahili 3 farklı çeşit kumsal tipi sunmaktadır. Sahilin kuzey bölümünde kumsal taşlı ve deniz aniden derinleşir, orta bölümü kumluk ve taşlık olan kısma göre deniz daha sığ bir yapıya sahiptir.sahilin güney kısmı ise ince kumlu ve yaklaşık 20 m açılsanız bile ayaklarınızın yere basacağı kadar sığ bir denize sahiptir.

Antalya Adrasan Sahil Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Ayışığı Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Ayışığı Plajı (Antalya Kemer)

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır. 

52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir. Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar. 

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Ayışığı Plajı

Kemer İlçe Merkezinin batısında yer alan çok özel bir koyda bulunur. Burası Ayışığı Parkı’nın deniz kenarında yer alır.

Ayışığı Parkı’nın sahil kısmında yer alan Ayışığı Plajı’nın turkuaz renkli denizi tatilcileri büyülüyor. Denize giriş bölümü kumlu olsa da bazı yerlerde çakıl taşları da bulunuyor.

Koyun bir ucunda tepe üstünde Kemer Folklorik Yörük Parkı / Açık Hava Müzesi, karşı tarafında ise ClubMed tatil Köyü bulunur. Bu güzelliği ile ziyaret edenleri etkileyen koyun etrafının büyük kısmı Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı ile çevrilidir. Turkuaz rengi denize giriş kum olmakla birlikte bir miktar büyükçe çakıl taşları vardır.

300 metrelik plaj ince kumlarla kaplı. Plajın bir bölümü halka açık; bu kısma ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Plajlara giriş ücretlidir.

Antalya Ayışığı Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Beldibi Halk Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Beldibi Halk Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır.  52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir.

Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar.  Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Beldibi Halk Plajı

Beldibi Halk Plajı Kemer Beldibi’nin yaklaşık 5 km.lik güzel ve oldukça uzun bir kumsalı bulunmaktadır. Bölgede denize komşu olan otellerin kendi plajları mevcuttur. Plajın bir kısmı kayalık ve çakıldır. Deniz suyu genelde sıcak ve tertemizdir,

Beldibi plajı ve deniz uzun sahil şeridiyle tatilciler için güzel imkanlar sunmaktadır. Mavi bayrağa sahip Beldibi plajı’nda güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve başta deniz paraşütü olmak üzere çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Beldibi plajlarında su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski ile dalış/scuba diving gibi popüler su sporlarını yapabilirsiniz. Ayrıca çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Su sporları merkezleri plaj civarında genellikle sarı tenteli bir alanda bulunuyor.

Ayrıca günübirlik tatilciler için bir de Beldibi Halk Plajı bulunmaktadır. Deniz ayakkabısı olmadan girmek imkansız ayağınızı kesebilir, çakıl olduğu için çocuklar için uygun olmayabilir.  Beldibi Halk Plajı’na giriş ücretsizdir ancak şemsiye ve şezlong isterseniz ücret ödüyorsunuz.

Antalya Beldibi Halk Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Çallı Halk Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Çallı Halk Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır.  52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir.

Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar. 

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Çallı Halk Plajı

Çallı Halk Plajı, Çıralı Plajı’nın bulunduğu sahildedir. Çallı Halk Plajı’nın bulunduğu Çıralı kumsalı güneyden Olimpos, kuzeyden ise Yanartaş ile çevrilmiştir.

Çallı Halk Plajı’nın bulunduğu Çıralı sahili 3,2 kilometre uzunluğundadır. Çıralı Plajı, yumurtlama dönemlerinde Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapan bir plajdır.

Çıralı Plajı’nın bir önemi de Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği Çıralı kumsalı civarında bölgede görülebilmesidir. Bu sebeplerle “Saklı Cennet” olarak anılan Çıralı, Antalya Plajları arasında oldukça büyük öneme sahiptir.

Dağlardan akıp gelen derelerin denize karıştığı yerde bulunan Çallı Halk Plajı’nın suyu bu sebeple biraz serindir. Çıralı Plajı’nda sizi berrak bir deniz, orman ve çam ağaçlarının kokusu, tarihi kalıntılar beklemektedir.

Çallı Halk Plajı ve Çıralı Kumsal ve Plajı’nın bulunduğu bölge 1. Derece doğal ve tarihi sit alanıdır. Be sebeple bölgede beton yapılara izin verilmemektedir.  Plajda hiçbir tesis bulunmadığından denize girerken ihtiyacınız olacak bütün malzemeyi yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Ayrıca plaj yakınlarında kalabileceğiniz birçok kamp ve Bungalov tesisi bulunmaktadır.

Antalya Çallı Halk Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Çamyuva Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Çamyuva Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır. 52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir.

Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar.  Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Çamyuva Plajı

Çamyuva Mahallesinin yaklaşık 3 km.lik kumsalı oldukça güzel ve uzun olup, denize sıfır otellerin ise kendi plajları bulunmaktadır.

Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde yaklaşık 350 metre sahil uzunluğuna sahip olup 33 bin 261 metrekare alanda toplam bin 500 şezlong kapasiteli “Kemer Çamyuva Halk Plajı”nın açılışı 2019 yılında yapıldı. Uzun kumsalı , pırıl pırıl denizi ile çok güzel bir tatil beldesidir. Çamyuva sahili mavi bayraklı kumsal statüsündedir.

Günübirlik tatilcilerin kullanabileceği Çamyuva Halk Plajı tatilciler için güzel imkanlar barındırmaktadır. Su sporları merkezleri plaj civarında genellikle sarı tenteli bir alanda bulunuyor.

Çamyuva plajlarında su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski ile dalış/scuba diving gibi popüler su sporlarını yapabilirsiniz. Çamyuva plajı’nda güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Yine Kemer ve Çamyuva civarından kalkan teknelerle bölgede bulunan koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz.

Günübirlik tatilciler için ayrıca bir de Çamyuva Halk Plajı bulunmakta. Çamyuva Halk Plajı’na giriş ücretsizdir ancak şemsiye ve şezlong isterseniz bölgedeki işletmelerden kiralayabilirsiniz.

Antalya Çamyuva Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Çıralı Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Çıralı Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır. 

52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir.

Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar. 

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Çıralı Plajı

Antalya‘nın ünlü plajlarından biri olan Çıralı Plajı, Caretta Caretta Bölgesi olarak da bilinmektedir. Türkiye’nin önemli tatil şehirlerinden biri olan Antalya‘nın Kemer ilçesinde yer alan Çıralı Plajı, Antalya‘ya 70 km uzaktadır.

Hem kumlu hem de küçük çakıllı plajların, yaz aylarında da deniz kaplumbağası yuvalarının yer aldığı geniş, rustik plajdır

Güneş, deniz ve eşsiz tarihi güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken bir yerdir. Oldukça gelişmiş bir alt yapıya sahip olan plaj, tatilcilerin uğrak mekanıdır. Çallı Halk Plajı’nın bulunduğu Çıralı kumsalı güneyden Olimpos, kuzeyden ise Yanartaş ile çevrilmiştir.

Antalya‘nın en ünlü plajı olan Çıralı, Yunan mitolojisinin ilginç özelliklerini barındırmaktadır. Burada bulunan ve Yanartaş olarak adlandırılan belde akşamları oldukça güzel görünmektedir.

Çallı Halk Plajı’nın bulunduğu Çıralı sahili 3,2 kilometre uzunluğundadır. Çıralı Plajı, yumurtlama dönemlerinde Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapan bir plajdır. Nesli tükenmekte olan caretta carettalar için eşsiz denizi ve temiz kıyısı ile önemli bir yumurtlama alanıdır.

Plajın iki tarafı kayalarla çevrildiği için oldukça serin ve ılık bir havaya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Denizi hafif taşlı ve ılıktır. Kumsalı ince kumludur. Bu sebeple ailecek tatil yapılabilecek güzel bir plaj olduğunu söylemek mümkündür.

Çıralı Plajı; denizi, kumu ve güneşi ile ünlü doğal güzellikleri barındıran bir plajdır. Antalya‘nın Kemer ilçesinde yer almaktadır. Tatil beldesi olması sebebiyle oldukça gelişmiş olup, gece ve gündüz saatlerinde güzel vakit geçirilebilecek alanları mevcuttur.

Çıralı Plajı’nın bir önemi de Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği Çıralı kumsalı civarında bölgede görülebilmesidir. Bu sebeplerle “Saklı Cennet” olarak anılan ÇıralıAntalya Plajları arasında oldukça büyük öneme sahiptir.

Plajın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi dokusu da oldukça zengindir. Tarihi dokusu Yunan Mitolojisine dayanmaktadır. Plajın güneyinde Olympos ve kuzeybatısında Yanartaş bulunmaktadır. Özellikle Yanartaş akşam saatlerinde güzel vakit geçirmek için eşsiz bir bölgesidir.

Dağlardan akıp gelen derelerin denize karıştığı yerde bulunan Çallı Halk Plajı’nın suyu bu sebeple biraz serindir. Çıralı Plajı’nda sizi berrak bir deniz, orman ve çam ağaçlarının kokusu, tarihi kalıntılar beklemektedir.

Çıralı Plajının bir diğer önemli özelliği ise caretta caretta kaplumbağalarının en önemli yumurtlama bölgesi olmasıdır. Bu özelliğiyle de birçok ziyaretçinin dikkatini çektiği bilinen bir gerçektir. Çallı Halk Plajı ve Çıralı Kumsal ve Plajı’nın bulunduğu bölge 1. Derece doğal ve tarihi sit alanıdır.

Be sebeple bölgede beton yapılara izin verilmemektedir.  Plajda hiçbir tesis bulunmadığından denize girerken ihtiyacınız olacak bütün malzemeyi yanınızda getirmeniz gerekmektedir. Ayrıca plaj yakınlarında kalabileceğiniz birçok kamp ve Bungalov tesisi bulunmaktadır. Etrafı ağaç evlerle ve kamp alanlarıyla kaplıdır.

Antalya Çıralı Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Engelsiz Kafe Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Engelsiz Kafe Halk Plajı

Engelsiz Kafe Falez Plajı olarak da bilinir. Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu ile birlikte Engelsiz Kafe falez plajları tatilcilere farklı bir seçenek sunuyor.

Antalya’nın doğa harikası falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan ve ahşap platform üzerine kurulu plajlara giriş ücreti ödenmiyor.

Mobil Falez Plajı hariç, dört plajda belediyenin uygun fiyata yiyecek, içecek ve şezlong-şemsiye hizmeti de bulunuyor.

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın yine falez bandı üzerinde yer alan Engelsiz Kafe’ye Eski Lara Yolu‘nda bulunan Engelsiz Kafe‘nin içerisinden aşağıya inerek ulaşabilirsiniz.  

Antalya Engelsiz Kafe Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Erenkuş Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Erenkuş Plajı

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu ile birlikte Engelsiz Kafe falez plajları tatilcilere farklı bir seçenek sunuyor.

Antalya’nın doğa harikası falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan ve ahşap platform üzerine kurulu plajlara giriş ücreti ödenmiyor.

Mobil Falez Plajı hariç, dört plajda belediyenin uygun fiyata yiyecek, içecek ve şezlong-şemsiye hizmeti de bulunuyor.

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın yine falez bandı üzerinde yer alan Erenkuş Plajı’na Metin Kasapoğlu Caddesi paralelinden bulunan Atan Park Oteli’nin ön kısmından merdivenler ile aşağıya inerek Erenkuş Halk Plajı’na ulaşabilirsiniz. 

Sağ tarafında İnciraltı Plajı ve İnönü Parkı sol tarafında Erenkuş bulunuyor. Sabah erken saatte gidilmezse şezlong almakta zorlanılan, Lara’nın gözde halk plajıdır. Belediyeye ait işletme var. Duş ve soyunma kabini bulunmaktadır.

Muratpaşa Belediyesine ait halk plajı 2 bölümden oluşmaktadır.

Birincisi: Şezlong ve güneş şemsiyesi alabileceğiniz bölüm ve 3 adet tahta masa ve bunlara ait oturakların ve 2 soyunma kabininin bulunduğu bölümdür.

İkinci bölüme kendi yiyecek ve içeceğinizi getirebilirsiniz.

Antalya Erenkuş Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Gökliman Plajı (Antalya Finike) Tanıtımı

Gökliman Plajı

Gökliman Plajı ve Şezlong Alanı Finike’ye bağlı Boldağ Mahallesi’nin sahil şeridinde yer alır. Finike merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunan Gökliman Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarındandır.

Finike’nin en temiz suyuna sahip, mavi bayraklı bir plajdır. Kıyı şeridi çakıl taşlar ile kaplıdır. Sessiz ve sakin bir atmosfer sunduğu için genellikle kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilir.

Gökliman kendi içinde Mendikli adında küçük ama şirin bir koya sahiptir. Sessiz ve sakin ortamı seven ailelerin uğrak yerlerindendir. Çakılların oluşturduğu kıyıda nezih bir plaja sahip olan Gökliman‘da, Finike Belediyesine ait bir tesis de yer almaktadır.

Andrea Doria koyundan bir yarımada ile ayrılan bu koyun antik dönemde liman olarak kullanıldığı bilinmektedir. Yarımada üzerinde Likya dönemine ait kalıntıların olması bunu doğrulamaktadır. Yalnızca yüzmek için değil, ayrıca tarihi açıdan da büyük önemi vardır. Likya Dönemi’nde liman olarak kullanılmıştır. Bu yüzden gelen ziyaretçilerine tarihi kalıntıların yanında yüzme fırsatı sunar.

Gökliman Plajı’nı halk plajı konsepti ve belediye işletiyor. Denizi çok temiz ve berrak olsa da çakıllı bir plaja sahip. Burası sakin bir tatil yapmak isteyenlerin uğrak noktası.

Şezlong ve şemsiye gibi gereksinimleri karşılayan işletmesinde yiyecek ve içecek hizmeti de verilmektedir.  Gökliman Plajı kayalıktır (taşlık) ve birden derinleşiyor. Duba iskeleyi U şeklinde çevirip çocuklara özel havuz gibi bir alan yapılmıştır.

Gökliman Plajı’na giriş için belirli bir ücret ödenmesi gereklidir. Sonrasında şezlong, şemsiye, duş, wc, otopark ücretsiz. Giriş ücretli, plaj bir taşlık, bir bölüm kum, dışarıdan yemek getiremiyorsunuz, plaj içerisinde işletme mevcut.

Gökliman Plajı’nda deniz genelde durgun ve temiz, ancak rüzgar durumuna göre dalgalanabiliyor. Şemsiyelerin dışında, sizi tamamen gölgede bırakan üstü kapalı alanlar da var. Suyu biraz soğuk olan Gökliman Plajı’nda Mendikli isminde ufak bir koy bulunuyor. Bu şirin koyda amatör balıkçıları avlanırken görürseniz şaşırmayın.

Gökliman Plajı taşlı olduğu için gelmeden önce plaj ayakkabısı alırsanız harika olur yoksa taşlar batıyor.

İşletmesi Finike Belediyesi tarafından yapılan Gökliman Plajının giriş ücreti şezlong ve şemsiye dahil fiyatlar uygulanmaktadır. Tesiste tuvalet, sıcak duș, büfe, otopark ve mescit bulunuyor.

Antalya Gökliman Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Göynük Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Göynük Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır.  52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar. 

Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır. Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor.

Göynük Plajı

Göynük Plajı Antalya’nın Kemer İlçesinin Göynük Mahallesi’ndedir. Göynük Halk plajı Antalya şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktadır.

Toplu taşıma araçları ile ulaşılabilen plaj halk plajı kapsamındadır.

Göynük’te yaklaşık 2,9 km.lik güzel bir kumsalı bulunmaktadır, bölgede çeşitli otellerin kendi plajları da bulunmaktadır.

Göynük Halk Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından biridir.

Göynük Halk Plajı ilk defa 2008 yılında mavi bayrak almış ve bu konumunu 2009 yılında da sürdürmüştür. Plaj zemini kumdur. Engelliler için tuvalet ve ilkyardım personeli bulunmaktadır.

Göynük Halk Plajı ve denizi de tatilciler için güzel imkanlar sunmaktadır. Mavi bayrağa sahip Göynük plajı’nda güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve başta deniz paraşütü olmak üzere su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski ile dalış/scuba diving gibi çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Ayrıca çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Göynük Halk Plajı’nın çevresindeki özel sektöre ait otel ve tesisler ilginç mimarileri ile dikkat çekmektedir.

Antalya Göynük Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Hamitbey Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Hamitbey Plajı

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu ile birlikte Engelsiz Kafe falez plajları tatilcilere farklı bir seçenek sunuyor. Hamitbey Plajı’da bunlardan birisidir.

Antalya’nın doğa harikası falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan ve ahşap platform üzerine kurulu plajlara giriş ücreti ödenmiyor.

Hamitbey Plajı Antalya’nın en küçük ücretsiz plajıdır. Hamitbey Plajı sadece küçük bir platform ve kayalıklardan oluşuyor. Mahalle içi falez inişli plajlardandır.

Hamitbey Plajı’na giriş ücretsizdir. Mahalle arasındaki merdivenlerle inilir, tahta bir platform ve platformdan da denize merdiven bulunur. Hamitbey Plajı sadece bu merdiven ve platformdan ibarettir.

Hamitbey Plajı’nda alan dar olduğu için yer bulma problemi yaşanıyor. Alanın darlığı ve falez olması sebebiyle çocuklu ailelerin ziyaret etmemesi uygundur.

Antalya Hamitbey Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


İnciraltı Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

İnciraltı Plajı

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu ile birlikte Engelsiz Kafe falez plajları tatilcilere farklı bir seçenek sunuyor. Falez adıyla da bilinen bu oluşum yüksek kıyılarda dalgaların etkisiyle kıyıların alt kısımlarının aşınması sonucu oluşan oyuk ve sonucunda oyukların çökmesiyle oluşan dik kıyılardır.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Muratpaşa Belediyesi Antalya İnciraltı Plajı denize kenarına dikey bir kayalık oluşumun kıyısına kurulmuştur. Şehir merkezine yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunan plaj Muratpaşa Belediyesi tarafından işletilmektedir. Mehmet Manavoğlu Parkı içerisinden isterseniz asansör, isterseniz merdiven ile inebilirsiniz. 

Antalya’nın doğa harikası falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan ve ahşap platform üzerine kurulu falez plajları içinde en güzeli Antalya İnciraltı Plajı’dır.

Antalya İnciraltı Plajı 1 Derece doğal sit alanı olan plaj tamamen kayalıklardan oluşuyor. Deniz kıyısına yapılan ahşap platformlar ve merdivenler ile size yaz tatilinde farklı bir keyif yaşatan İnciraltı Falez Halk Plajı manzarası ile ayrı bir güzellik sunmaktadır.

Antalya İnciraltı Plajı’nda genellikle saat 08:00 ile 20:00 arası hizmet veriliyor. Çalışma saatleri değişiklik gösterebilir. Saat 18:00’de kapanıyor.(Mayıs 2022)

Antalya İnciraltı Plajı platforma iniş ve çıkışlar için bir asansörde bulunuyor.  Falezlerden asansörle inilebilen tek plaj olma özelliğine sahiptir. Antalya İnciraltı PlajıMavi bayrağa sahip masmavi denizi ile Akdeniz’in muhteşem suyu yüzme keyfini kat kat arttırıyor.

Antalya İnciraltı Plajı’nagiriş için cüzi ücret ödemeniz yeterli.  Şezlong ve şemsiye de ücretlidir.  Şezlog fiyatı 20 tl (2022 yılı). Antalya İnciraltı Plajı genelde kalabalıktır, erken gitmekte fayda vardır. Falez plajı olduğu için çocuklu aileler için uygun değildir.

Antalya İnciraltı Plajı’nda bulunan büfeden ihtiyaçlarınızı karşılayacak ürünler mevcuttur. Bu plaja dışarıdan yemek de getirebilirsiniz. Ayrıca şehrin hemen yanında olduğu için ilçe merkezinde bir çok imkandan faydalanabilecek işletmeler mevcuttur.

Antalya İnciraltı Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Karpuzkaldıran Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Karpuzkaldıran Plajı

Karpuzkaldıran Sahili, Aşağı Düden Şelalesinin doğusunda kalan kumsal plajların genel adıdır. Karpuzkaldıran kumsallarının neredeyse tamamını Askeri Karpuzkaldıran Özel Eğitim Komutanlığı dinlenme tesisleri kaplamıştır.

Karpuzkaldıran Özel Eğitim Komutanlığı tarafından, emekli askeri personellerin kullanımına açık olan bir plaj ve dinlenme tesisi olarak faaliyetini sürdürmektedir.

Türkiye’nin en büyük askeri dinlenme kampıdır asker veya yakını olmayanlar giremez. Ancak askeri tesisin doğusunda kalan sahilde özel işletmeler ve çeşitli ücretli plajlar bulunmaktadır.

Karpuzkaldıran bölgesi o kadar güzeldir ki Karpuzkaldıran Askeri Kampı her geçen yıl halka açılması için çeşitli taleplerle karşı karşıya kalmaktadır. Çünkü Karpuzkaldıran Tesisleri Antalya’nın en güzel harikalarından biri olan Karpuzkaldıran Şelalesi’ne çok yakın bir bölgededir.

Antalya’nın Lara ilçesinde bulunan, falezler üzerinden akan ender bir şelale olan Karpuz Kaldıran Şelalesi Türkiye’de 45 metre yükseklikten akan tek şelaledir. Şelalenin en aşağısını görmek isterseniz tekne turlarına katılabilirsiniz.

Bölgedeki deniz suyunun aşırı tuzlu olmasından dolayı 10 kg ye kadar karpuzların bile batmadığı söylenir. Bu yüzden Karpuzkaldıran denmiştir. Karpuz Kaldıran Askeri Kampı bölgesinde güneş ışınlarının devamlı kırılması sebebiyle her an her saniye gökkuşağı görebilmeniz mümkündür.

Türkiye’de bölgeye tatil yapmak için gidenlerin çoğu kamp kurmaktadır. Eğer askeri bir geçmişiniz yoksa, ya bir otelde kalarak ya da bir kamp kurarak bölgenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Antalya Karpuzkaldıran Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Kemer Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Kemer Plajı

52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır. 

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar. 

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Kemer Halk Plajı

Bölgedeki uzun sahillerde kumsal ve taşlık olan birkaç tane farklı halk plajı bulunmaktadır. Kemer’in Beldibi mevkiinde bulunan Kemer Merkez Batı Halk Plajı, ilçede bulunan mavi bayraklı oldukça berrak plajlardan birisidir. Hemen her türlü ulaşım seçeneği bulunan plajın yaklaşık 20 metre genişliğinde incecik kumları bulunan kumsalı vardır. Kemer’e bağlı Beldibi’nde yer alan plaj, bölgedeki mavi bayraklı plajlar arasındadır.

Uzunluğu 270 metre olan plajda, yemek, tuvalet, duş ve diğer kişisel ihtiyaçların karşılandığı tesis bulunmaktadır. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye de kiralamak mümkündür. İlçe merkezine yakınlığından dolayı yerli halkın da sıklıkla tercih ettiği Kemer Merkez Batı Halk Plajı’nın deniz zemini hemen derinleşmez bundan dolayı yüzmek için ideal bir nokta olmuştur.

Kemer ilçe merkezinden yat limanı marina tabelalarını takip ederek kemer plajına ulaşabilirsiniz. Otellerin ve özel plaj işletmelerinin yanı sıra halk plajının da bulunduğu güzel çarşaf gibi denizi ve çakıl taşlarından oluşan plaj gerçekten yüzmek için ideal bir yer. Çocuklar içinde dalga olmayan denizi gayet keyifli zaman geçireceğiniz bir plajdır.

Plaja ulaşımlar özel araçla, yürüyerek veya şehir içi minibüsler ile yapılabilmektedir. Etrafında hizmet veren tesislerden günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz plajda bar ve restoran gibi işletmeler de bulunmaktadır. Kemer Halk Plajı’na girişler ücretsiz olurken; şezlong ve şemsiye kiralamaları için ücret talep edilmektedir.

Kemer Halk Plajı Kemer Belediyesi’ne ait çok uygun fiyatlı şezlong kiralanan güzel bir sahildir. Hemen yanında yine belediyeye ait uygun fiyatlı yemek yiyip çay kahve içebileceğiniz bir kafesi de mevcuttur. Sadece yazın değil kışın da fotoğraflık görüntüler veren upuzun bir sahildir Kemer Halk Plajı. Antalya‘dan sadece 40 km uzaklıktadır.

Kemer Halk Plajı kumsal ve plaj olarak çok güzel ve merkezi bir konumdadır. Etrafında fast food yerleri var, denizi de sakin ve suyu sıcaktır. Kemer Halk Plajı’nda Şezlonglar ücretlidir, duş alma yerleri ve kabinleri de bulunur.

Antalya Kemer Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Kiriş Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Kiriş Plajı

52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır. 

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar. 

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Kiriş Plajı

Türkiye’nin bütün mevsimlerini bir arada yaşayan il olan Antalya’da kış ve yaz olarak yapılabilecek olan aktiviteler mevcut olup macera severler, doğa ile iç içe olmak isteyen bütün herkes için vazgeçilmez iller arasında yer alır. Bu güzelliklerin yanında tarih kokan yapıları, coğrafi konumuyla da bütünleşerek mevcut durumunu iyi bir şekilde koruyor. Kiriş Plajı ise Antalya Kemer’de yer alan plajlardan birisi olarak bilinmektedir.

Kiris plajı, Türk Rivierası’nda, Kemer şehri yakınlarında bulunan aynı adı taşıyan tatil beldesinin mülküdür. Plaj, yüzme havuzları ve pitoresk bahçeleri olan otel kompleksleri ile çevrilidir. Otel binaları arasında yürüyerek Kiriş‘e giden patikalar var.

Kiriş’in yaklaşık 2,1 km.lik kumsalı oldukça uzun ve aynı zamanda denize sıfır otellerin kendi plajları bulunmakta. Kiriş plajı ve denizi de tatilciler için güzel imkanlar sunmakta. Kiriş plajı’nda güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Kiriş plajı konum olarak bulunduğu denizine olan otellerine sıfır olması, beldesinde Antalya’nın en ünlü ve lüks otellerinin bulunması turistlerin ilgisini çekmiş durumdadır.

Kemer ilçesinde gezip görülecek mekânlar arasında yerli ve yabancı turistlerin çokça tercih ettiği yerlerden olan kiriş plajı, turkuaz mavisi denizi ve yazın yapılabilecek en güzel su sporlarını içermesi açısından kendini önemli kılıyor.

Kiriş’in Denizinde jet ski kullanabilir, paraşütle atlayabilir, muz, su kayağı gibi daha birçok eğlenceli anılarınızı burada geçirebilirsiniz. Ayrıca yemyeşil ağaçlarıyla ve tertemiz havasıyla da kiriş plajı gelenlerin gözünü ve ruhunu doyurmaktadır.

Kiriş sahili açık kahverengi kum ve çakıllarla kaplıdır. Bu kaplama kıyı dibi için tipiktir, ancak muhtemelen özel ayakkabılara ihtiyacınız olmaz. Burada su temiz, bu nedenle şnorkelle yüzmek için iyi fırsatlar var. Plajda otel misafirleri için bol miktarda şezlong ve şemsiye bulunur, ancak duş, tuvalet ve kafe yoktur.

Kiriş plajının denizi sığ ve çoğunlukla dalgalı olması orada su sporlarını yapmak için doğal bir alternatif oluyor. Güneşin ve sahilin tadını çıkarmak isteyenler kumsalda voleybol da oynayabilirler. Kiris günübirlik ziyaretçileri jet ski, pedallı bot veya kano ile seyahat ederek ve parasailing yaparak kıyı şeridinin güzelliğini keşfedebilirler. Tatilcilerin güvenliği, kurtarıcılar tarafından yakından izlenir.

Temiz ve turkuaz denizini görmek isteyenler için tekne turları da dahi düzenlenir. Kiriş plajı bu özellikleriyle insanlara güzel imkânlar sunar. Kiris çocuklu aileler arasında popülerdir ancak oyun alanları sadece otellerde konaklayan misafirler için mevcuttur. Eğlence için uygun olmayan sert zemin nedeniyle genç tatilcilerin çoğu zamanını plajda değil havuzlarda geçiriyor.

Antalya Kiriş Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Konserve Halk Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Konserve Halk Plajı

Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu ile birlikte Engelsiz Kafe falez plajları tatilcilere farklı bir seçenek sunuyor. Falez adıyla da bilinen bu oluşum yüksek kıyılarda dalgaların etkisiyle kıyıların alt kısımlarının aşınması sonucu oluşan oyuk ve sonucunda oyukların çökmesiyle oluşan dik kıyılardır.

Konserve Halk Plajı, Fener Mahallesi yakınında pırıl pırıl denizi, serin ferahlatıcı suyu ile deniz keyfi için çok iyi bir alternatif sunar. 135 merdivenle inilip çıkılır.

Konserve Halk Plajı, eski Lara yolu üzerindedir. Merdivenle inilen ahşap plajda duş,wc,soyunma kabinleri mevcuttur. Şezlong, şemsiye için ücret ödenir. Çay, kahve, tost ve simit bulmak mümkündür.

Muhtemelen kıyıda yerden çıkan yeraltı suyu tatlı ve buz gibidir. Yüzme bilmeyenler için burası uygun olmayabilir. Belediyenin kafe, şezlong ve diğer hizmetleri ile birlikte Antalya’da denizin tadını çıkarabileceğiniz keyifli noktalardandır.

Antalya Konserve Halk Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Konyaaltı Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Konyaaltı Halk Plajı

Türkiye genelinde her yıl en fazla turisti ağırlayan plajlardan biri de Konyaaltı Plajı‘dır. Özellikle yurt dışından gelen turistler yoğun olarak Konyaaltı Plajı‘na gidiyorlar. Aynı zamanda Halk Plajı da olan Konyaaltı Plajı‘nda herhangi bir giriş ücreti ödenmiyor. Konyaaltı Plajı halk plajı olması sebebi ile yerli ve yabancı turistler ücretsiz bir şekilde plaja giriş yapabiliyorlar.

Antalya‘da bulunan Konyaaltı Plajı şehir merkezinin batısında yer alıyor. Konyaaltı Plajı aynı zamanda mavi bayraklı plajlar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Konyaaltı sadece gündüz değil gece de oldukça hareketlidir. Bitki örtüsünün kapladığı yeşil ağaçlar ile Akdeniz’in maviliğinin birleştiği bir bölgede konumlanan ilçenin en ünlü plajı olan Konyaaltı Plajı, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin uğradığı bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Berrak ve dalgasız denizi ile birlikte ilçede denize girilebilecek pek çok sahil ve plaj bulunmaktadır.

Antalya’nın şehir merkezine yakın ilçesi Konyaaltı, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarının yanı sıra plajları ile de ziyaretçilerine pek çok seçenek sunmaktadır. Konyaaltı ilçe merkezine çok yakın bir konumda bulunan Konyaaltı Plajı, ilçeye bağlı Altınkum Mevkii’nde yer almaktadır. Bölgenin en ünlü plajı olan Konyaaltı Plajı’na ulaşımlar yürüyerek, özel araç veya şehir içi minibüsler ile yapılabilmektedir. Konyaaltı’ndaki plaj sayısı, etrafındaki popüler tatil merkezlerine göre daha kısıtlı olsa da ilçenin konumu bu durumu avantaja çevirmektedir.

Ülkemizin en uzun plajlarından birisi olan Konyaaltı Plajı, 7 kilometre uzunluğundadır.Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Konyaaltı Plajı Antalya‘nın en çok tercih edilen plajları arasında yer alıyor. Gündüz Konyaaltı Plajı‘nda denize girilirken gece ise dinlenme alanı olarak görülür. Özellikle Konyaaltı Plajı‘nın çevresinde bulunan restoranlar sayesinde gece de bu alan oldukça hareketli oluyor. Falezlerin bulunduğu bölgede yer alan Konyaaltı Plajı yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğa sahiptir.

Antalya il merkezinin sadece 4 kilometre uzağında yer alan bu plaj, şehir merkezinden denize girebileceğiniz müthiş bir yer. Mavi bayraklı olan bu güzel plaj, turkuaz renkli sulara sahiptir.

Şezlong veya şemsiye kiralamak isteyenler cüzi bir kiralama ücreti ödüyorlar. Bunun yanı sıra isteyen kendi şemsiyesini ve şezlongunu da getirebiliyor. Böylece hiç ücret de ödenmemiş olur.

Sahil kısmı çakıl taşlarından oluşan plajın denizi 2-3 metre ilerledikten sonra hızla derinleşiyor. O yüzden dikkatli olmanızı ve deniz ayakkabısı kullanmanızı öneriyorum.

Konyaaltı Plajı oldukça ince kuma sahip. Aynı zamanda tertemiz ve duru sular ile birlikte Konyaaltı Plajı gündüz ne kadar hareketli ise geceleri de o kadar hareketli olabiliyor. Mavi bayrak sahibi olan Konyaaltı Plajı‘nın sahil şeridi 4,5 kilometre uzunluktadır. Bunun yanı sıra 70 metrelik de bir genişliğe sahiptir.

Konyaaltı Plajı‘nın büyük bir bölümü ücretsiz halk plajıdır.

Ayrıca Konyaaltı Plajında deniz başlangıçta sığ bir şekilde ilerler. Sonrasında ise denize adım atıldıkça deniz daha da derinleşir. Türkiye’nin güneyinde yer alan Konyaaltı Plajı‘nda su sıcaklığı oldukça yüksektir. Bunun yanı sıra tuzluluk oranı da diğer denizlere göre çok yüksektir.

Ayrıca plajda spor yapmak isteyenler için hem yürüyüş hem de bisiklet yolu bulunuyor. Antalya‘da bulunan Konyaaltı Plajı‘na özellikle Nisan ayından itibaren tatilciler gelmeye başlıyor. Konyaaltı Plajı‘na her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist geliyor. Berrak ve temiz bir denize sahip olan Konyaaltı Plajının ince ve altın rengi kumları vardır. Özellikle başlarda sığ olan deniz ilerledikçe derinleşir.

Çocukları ile gelen aileler ve yüzmeyi öğrenen kişiler de rahatlıkla Konyaaltı Plajı‘nda denize girebilirler. Konyaaltı Plajı‘nın gündüzü kadar gecesi de bir başka güzeldir. Özellikle Antalya şehir merkezine çok yakın olan bu plajın çevresinde çok sayıda restoran ve işletme bulunuyor. Tatilciler eşsiz deniz manzarası eşliğinde yemek yiyerek sevdikleri ile zaman geçirebiliyorlar.

Antalya‘nın en önemli plajları arasında yer alan Konyaaltı Plajı eşsiz ve doğal bir güzelliğe sahiptir. Özellikle yurt dışından gelen turistler de Konyaaltı Plajı‘na gelmeyi tercih ederler. Bu plaja ulaşım ise oldukça kolaydır. 7 Kilometre uzunluğunda olan plajın çevresinde vakit geçirilebilecek pek çok alan bulunuyor. Bunun yanı sıra Konyaaltı Plajı çevresinde çok sayıda otel ve konaklama alanı da yer alıyor. Özellikle spor yapılabilecek olan alanların yanı sıra yemek yemek için restoranlar da bulunuyor.

Konyaaltı Plajında yeterli sayıda duş, tuvalet ve kabin bulunuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Plajı Sosyal tesislerinde cüzi ücretlerle şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz.

Antalya Konyaaltı Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Lara Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Lara Plajı

Lara Plajı Antalya’nın doğu sahilinde bulunur. Lara Plajına ismini veren Lara kelimesi, Hitit dilinde kum manasını taşımaktadır. Ülkemizde yer alan eşsiz doğal güzelliklerle bezeli plajlar arasında Lara Plajı, en uzun kumsala sahip plaj olarak bilinmektedir.

Turizm potansiyeli yüksek olan bu özel plaj, huzur ile iç içe bir tatil planlayanlar için ideal bir tercih olacaktır. Lara Plajı, her geçen zaman daha da gelişerek tercih edilen plajlar listesinde üst sıralarda yer almaya devam ediyor.

Şezlong, şemsiye, atıştırmalık ve duş imkanı bulunan, berrak deniziyle mavi bayrak kazanmış popüler plajdır. Lara plajı boyunca özel firmaların birçok etkinliğine katılabilirsiniz. Su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski ile dalış/scuba diving gibi popüler su sporlarını Lara Plajı’ndadeneyimleyebilirsiniz.

Lara Plajı, ülkemizde en fazla ilgi gören, popüler plajlar sıralamasında dikkat çekiyor. Plajın bulunduğu bölgedeki turistik alanların kapasitesi 30.000 yatak civarındadır. Lara plajı, Türkiye’nin en uzun kumsalı olarak bilinmektedir ve turizm açısından her geçen gün daha da gelişmektedir.

Lara plajı ve çevresi, sakin tatillerden keyif alan insanlar için en iyi alternatif seçenekleri sunuyor. Turistik konaklama tesislerinin çoğalması ile birlikte Lara Plajının kalabalık ve hareketli bir plaj haline gelmesi hedeflenmektedir.

Lara Plajının arka tarafında ise küçük bir ormanlık alan bulunuyor. Ormanın içerisinde tatilciler için piknik ve kamp yapmaları için doğa ile iç içe uygun alanlar göze çarpıyor. Aileniz ve sevdiklerinizle mutlu ve eğlenceli zamanlar geçirmek için tercih edebileceğiniz mesire alanlarını burada bulmanız mümkün.

Lara Plajı’ndaki piknik sahasında Belediye tarafından ziyaretçiler düşünülerek yerleştirilen mangal şömineleri var. Bu şöminelerde mangalınızı rahatlıkla ve güven içinde pişirebilir, yine piknik yerlerinde bulunan masalarda yemeklerinizi hep birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Lara Plajı’ndanbiraz yürüyerek falezlere ulaşabilir ve oradan denize girebilirsiniz. Falezlerin üzerinde yer alan yemyeşil parka biraz manzarayı izleyebilir ve daha sonra bölgede yer alan balık restoranlarında akşamın tadına varabilirsiniz. Düden Şelalesi, Lara Plajında bulunan denize direkt olarak dökülmektedir.

Lara Plajına gitmek isteyenler tarafından bu meşhur plajın yeri merak edilmektedir. Lara Plajı, Antalya ilinde bulunan plaja ulaşım için pek çok seçenek bulunuyor. Lara Plajı‘na Antalya otogarından kalkan dolmuşlar ile kolaylıkla ve kısa sürede ulaşılabilmektedir. Lara bölgesine ulaştıktan sonra Lara Plajı yürüme mesafesinde kalmaktadır. Lara Plajı‘nın Antalya Havalimanından uzaklığı ise ortalama 15 kilometredir. Şehir merkezinden plaja gelmeyi düşünenler ise merkezden hareket eden Muratpaşa minibüslerini tercih edebilirler.

Lara Plajında deniz oldukça sakindir. Denizin suyu ise soğuk değildir. Lara Plajı, sahip olduğu kumsal ile de beğeni kazanmaktadır. Beğenilen kumsalı oluşturan kumlar, çakıllı bir yapıda değil aksine pürüzsüz bir oluşuma haizdir. Denizin yosunlu olması ise deniz yosununun protein kaynağı olması ve sayısız faydaları düşünüldüğünde oldukça olumlu bir özelliktir.

Bununla birlikte çok yoğun bir yosun durumunun olmaması Lara Plajı’ndayüzmeyi kolaylaştırmaktadır. Lara Plajı’nın kum ve denizi çok temizdir. Lara Halk Plajı girişi ücretsizdir. Sahil boyunca ise çeşitli ücretli plajlar mevcuttur.

Antalya Lara Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Mavi Plaj (Antalya Kumluca) Tanıtımı

Adrasan Mavi Plaj

Antalya’nın Teke Yarımadası üzerinde bulunan ve en verimli topraklardan birisine ev sahipliği yapan Kumluca, diğer ilçelere göre en renkli coğrafyalardan birisi olarak ön plana çıkar. Arka tarafında Toros Dağları’nın eşsiz görüntüsünün yanı sıra güneyinde bulunan Akdeniz ile doğal bir görsel şölen oluşturmaktadır.

İnce kumlara ev sahipliği yapan kumsalları ve bünyesinde barındırdığı dünyaca ünlü plajları ile dikkat çekmektedir. Özellikle Olimpos ve Adrasan plajlarının eşsiz kumsalları yıl boyunca birçok yerli yabancı insanı ağırlamaktadır.

Adrasan sahilindeki kumsal mavi plaj olarak da bilinir. Mavi plaj mükemmel, güzel bir koyda bulunur. Burada kadife gibi deniz bulunur.

Gezi tekneleri de Mavi plajdan kalkıyor. Park yeri bulmakta sıkıntı yaşamıyorsunuz ama park ücretlidir. Mavi plajda derinlik birden yükselir, su çok temizdir. Adrasan civarında çok sayıda kamp alanı bulunur.  

Antalya Adrasan Mavi Plaj Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Mermerli Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Mermerli Plajı

Mermerli Plajı, Antalya şehir merkezinde çeşitli yemek yerleri ve tekne turları sunan, taş merdivenlerle erişilebin kalabalık plajdır.

Kaleiçi’ne en yakın gidilebilecek plaj Mermerli Plajıdır. Yat limanının yanında, küçük ve korunaklı bir plajdır. Kaleiçi’nin girişinden tarihi sokaklar arasında yürüyerek 15 dakikada Mermerli Plajı’na ulaşmanız mümkün.

Mermerli Plajı’nda dalgakıranlar nedeniyle su her zaman havuz gibidir.

Kaleiçi Mermerli Plajı, Kaleiçi‘nde, yat limanının iki yanında uzanan yüksek traverten kayalıklar arasındaki tek kumsaldır.

Tarihi dokusu ve eşsiz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakan Mermerli Plajı‘nı, Antalya‘ya yolunuz düştüğünde mutlaka görmelisiniz.

Kaleiçi‘nde bulunan Mermerli Plajı kayalıklardan denize girmeyi sevenler için güzel bir plaj.  Genelde çok kalabalık olmasından şikayet edilir bu sebeple erken saatlerde gitmekte fayda var. Mermerli Plajı’na giriş ücretlidir ve şezlong, şemsiye, wc, duş ve kabin ücrete dahildir.

Eğer kayalıklarda dalmayı seviyorsanız, çeşit çeşit balıklar arasında yüzmekten zevk alırsanız tam size göre bir plaj olacaktır Mermerli Plajı.

Antalya Mermerli Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Muratpaşa Halk Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Muratpaşa Plajı

Antalya’nın falezli plajları ile ünlü ilçesi Muratpaşa, bölgenin en ünlü kumsallarına ev sahipliği yapmaktadır. Kıyı şeridinin ince kumlu sahilleri, birbirinden farklı işletmeleri ve oldukça berrak suları ile yıl boyunca yerli yabancı birçok kişinin stres attığı bir yerdir.

Mavi bayraklı plajları, çevreye duyarlı işletmelerin yardımı ile temiz ve doğal yapısını korumaktadır. Bünyesinde barındırdığı oldukça fazla plaj ve beach ile yaz tatillerinin vazgeçilmez bir noktası olmuştur. Seçenek bakımından oldukça zengin bir yapısı bulunur.

Muratpaşa Plajı Yüzme Alanı Yeşilbahçe Mahallesi üzerinde yer alan halk plajıdır. Falezler üzerinden denize girilebilecek en ideal noktalardan birisidir.

Dalgalı bir denize sahiptir. Sığ olmayan denizi, çocuklar için önerilmemektedir. Platform üzerinden denize giriş sağlanır.  Duş, soyunma kabini ve tuvalet de mevcuttur.

Plajda şezlong, şemsiye, WC, duş ve soyunma kabini hizmeti veren bir işletme mevcuttur. Ayrıca yiyecek ve içecek alınabilecek bir adet kafeteryası da vardır. Muratpaşa Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak için belirli bir ücret ödenmesi gereklidir.

Antalya Muratpaşa Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Olympos Plajı (Antalya Kumluca) Tanıtımı

Olympos Plajı

Olimpos Plajı , Kumluca’nın Yazır Köyü Olimpos mevkisinde yer alan bu plaj, aynı zamanda Olimpos Beydağları Sahil Milli Parkı’nın bir parçasıdır.

Türkiye’de Akdeniz Bölgesi’nin nadide plajlarından birisi olan Olimpos Plajı, Kumluca ilçesine bağlı noktada yer almaktadır. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan plajın önemi oldukça büyüktür.

Olimpos Plajı, doğanın içinde huzurlu bir yer. Birinci derecede sit alanı olduğu için şezlong ya da şemsiye temin edebileceğiniz bir işletme bulunmuyor. Bu yüzden kendi malzemelerinizle gelin mutlaka, yoksa zamanında benim yaptığım gibi taşların gölgesinde oturmak zorunda kalabilirsiniz.

Milli park statüsünde yer alan Olimpos Plajı’nın çevresinde özel işletme veya oteller bulunmaz. Bu nedenle duş, WC gibi hizmetleri de bulmak mümkün değildir. Sakin ve en temiz plaj olma özelliğine sahip plajın tarihi açıdan da önemli bir yere ev sahipliği yapar. Antik uygarlıkların kalıntılarının yer aldığı sahile Likya Yolu’ndan yürüyerek ulaşılır. Özel araçlarıyla gelmek isteyenler içinse otopark imkânı yoktur. Çevredeki pansiyonların otoparkları kullanılabilir.

“Yüksek dağ” anlamına gelen Olimpos çakıllı bir plaja sahip. Normalde ılık bir suyu olan denizde plaja yakın bir yerden çıkan kaynak suyu sayesinde ara ara soğuk su dalgaları ile karşılaşabilirsiniz.

Doğal sit alanı içerisinde olduğu için temiz kullanmak her turistten beklenen bir davranıştır. Ayrıca plaj kullanımı için bir ücret ödemeniz gerekmez. Olimpos plajının çevresi olarak tabir edilebilecek orman içinde kamp ve bungalov tarzı konaklama yerleri yer almaktadır. Bölgenin doğasına uygun olan bu konaklama mekânları oldukça rağbet görür.

Olimpos Örenyeri’nin içinden geçerek ulaşabileceğiniz Olimpos Plajı’nın giriş ücretlidir. MüzeKart’ınız varsa bu güzel antik kente ve plaja ücretsiz olarak girebilirsiniz.

Antalya Olympos Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Phaselis Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Phaselis Plajı

52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı bir noktadadır. 

Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır.  Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.

Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar. 

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.

Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadediyor. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.

Kemer Marina’nın batı tarafında bulunan Ayışığı Plajı ve Marina’nın doğu tarafında bulunan Kemer Halk Plajı ve Oteller bölgesi plajları bulunur. Halk plajından sonra gelen oteller bölgesi plajları doğu ve batı plajları olarak adlandırılmaktadır. Kemer Marina’nın doğu tarafında ise, plaj arkası sahil yürüyüş yolu ile birlikte öncelikle Kemer Halk Plajı ve sonrasında da 3,7 km.lik sahil şeridi boyunca konumlanan otellerin plajları bulunmaktadır.

Phalesis Kumsal ve Plajı

Antalya‘da Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Phaselis Plajı, kendisiyle aynı adı taşıyan antik kentin yanı başında. Kemer’e 16 km uzaklıkta olan plaj, bölgede şehirleşmeden uzak, sessiz, sakin ve tarihi mirasla bir arada keyif yapabileceğiniz bir cennet.

Kemer’e 16 kilometre uzaklıktaki bu plajlar Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırlarının içinde. Bu güzel tarihi şehirdeki güney, merkez ve kuzey liman bölümlerinde denize girebilirsiniz.

Phaselis antik kentinin üç adet doğal limanının her birisinde kendine has plaj bulunuyor. Kuzey, Merkez ve Güney liman plajları arasında özellikle Güney limanı plajı, Phaselis’in en popüler ve en büyük plajı. Burayı aynı zamanda günübirlik plaj ve kamp keyfi yapmaya gelen ziyaretçiler dolduruyor.

Hem antik kenti gezme hem de denize girme fırsatı sunan Phaselis eşsiz bir tatil yeridir. Kemer merkezinde yaklaşık 12 km. mesafede, muhteşem doğal güzellikleri, antik kent kalıntıları ve kendine has güzellikte plajları ile Phaselis‘e bir gün ayırıp gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Gün boyunca denizde vakit geçir, ara sıra minikler ile antik kentin geniş caddelerinde, agoralarında dolaş, onlarla eski zamanlarda buralarda bu yapılarda birilerinin yaşamış olduğunu mistikliğini paylaş. Müzenin cafesinde otur, biraz pahalıcana da olsa bu güzel ortamda çocuklarla dondurma keyfi yap… Başka hangi tatil köyü böylesi bir tecrübe sunabilir ki insana. Bunlar bu toprakların zenginlikleri ve güzellikleri, onları temiz tutup koruyup kollayıp; gelecek nesillerin de bizim gibi aynı keyfi yaşayabilmesini sağlamak gerek…

Phaselis Antik Kenti’nin yanı başında Phaselis plajları olarak bilinen 3 farklı koy var. Kuzey, merkez ve güney liman olarak adlandırılan bu plajların her biri taşıdığı farklı özellikleriyle plajdan beklentinize göre seçim yapıp tadını çıkarabileceğiniz güzellikte.

Kemer ile Tekirova arasındaki Phaselis sapağına saptıktan ve sadece bir km’lik düzgün bir yoldan gidildikten sonra ören yeri girişine ulaşılıyor. Buradan bilet alıp veya Müze kart ile ücretsiz giriş yapıp yine bir iki km ilerideki deniz kıyısındaki antik kalıntıların bulunduğu alana ulaşılıyor.

Phaselis Antik Kenti’ne girişte ziyaretçileri karşılayan ilk koy Kuzey Liman Plajı. Kuzey Liman Plajı’ndan ilerleyince Merkez Liman ve son olarak da Güney Liman Plajı’na ulaşılıyor. Her bir plajın bir diğerine göre artı ve eksileri var. Phaselis’e kadar gelmişken her bir plajı görüp, anlık değerlendirme yapmak ve ona göre karar vermek en doğrusu. Plajların hiçbirinde şezlong ve şemsiye bulunmadığını hatırlatmakta yarar var.

Phaselis Plajı olarak adlandırılan bölgede 3 ayrı koy bulunuyor. Antik kentteki 3 plaj, geçmişte her biri liman olan kıyı şeridinde yer alıyor. Kuzey Liman, Merkez Liman ve Güney Liman olarak adlandırılan Phaselis Plajları, yaz aylarında kenti ziyaret edenlerin keyifle zaman geçirdiği, serinlediği doğa harikası yerler.

Phaselis Kuzey Limanı Plajı

Kuzey limanı plajı, antik kentin girişinde ilk göreceğiniz, bölgenin ikinci büyük plajı. Burada sahil sakin, deniz berrak ve kumsal çakıl taşlı.

Phaselis Merkez Limanı Plajı

Merkez limanı plajı, kentin en küçük ve de en sakin plajı. Liman daire şeklinde taşlarla ve ağaçlarla çevrili olduğundan burada kendinizi sakin doğal bir havuzdaymış gibi hissediyorsunuz. Burada su sıcaklığı da diğer yerlere göre bir iki derece daha fazla.

Phaselis ören yerinin merkezinde, merkez limanı plajına yakın otopark alanında aynı zamanda bir de Cafe bulunuyor. Buradan yiyecek ve içecek temin edebiliyorsunuz.

Phaselis Güney Limanı Plajı

Güney limanı plajı, Phaselis’in en popüler ve en büyük plajı. Burayı aynı zamanda günübirlik plaj ve kamp keyfi yapmaya gelen ziyaretçiler dolduruyor. Plajda tuvalet ve banyo imkanı bulunuyor. Buraya aracınız ile gelip ağaçlar altındaki park yerlerine park edebiliyorsunuz.

Güney limanı plajı ve koyunda deniz ve manzara muhteşem. Günübirlik tekne turları ve çok sayıda yat ve teknenin de uğrak noktasıdır.

Antalya Phaselis Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Sarısu Kadınlar Plajı (Antalya Muratpaşa) Tanıtımı

Sarısu Kadınlar Plajı

Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki Anet A.Ş. tarafından işletilen Kadınlar Plajı’nda et, restoranları, pastane, kuaför SPA ve hamama kadar her türlü hizmet sunuluyor. Plaj içerisinde market, butik, restoran, cafe ve kadınlar hamamı da bulunmaktadır.

Sarısu mesire alanının yanında yer alan plajda her türlü imkan mevcuttur. Ulaşım açısından oldukça kolay konumda olması ve girişlerin ücretsiz olması sebebi ile Antalya halkı tarafından oldukça fazla kullanılmaktadır. Sadece kadınların alındığı bir plajdır.

Kadınlar için spor alanı ve çocuklar için oyun parkının da bulunduğu tesiste, spor aletleri, plaj voleybolu ve basketbol sahası da yer almaktadır. plaj çok büyük taşlı ve kumlu sahili var, tüm çalışanlar bayan içeride çocuk parkı hamam cafe restoran vs. hizmetler mevcuttur.

Engelliler için tahta platformlu denize geçiş ve denize girebilecekleri özel engelli şezlongları mevcuttur. Güvenlik ve cankurtaranlar da dahil sadece kadın personeller görev yapmaktadır.

Sarısu Kadınlar Plajı içerisinden ücretsiz otopark, kafe ve restoranlar, unlu mamülleri, kadın kuaförü, kadınlar hamamı, spor alanları, basket ve voleybol sahaları, engelli iskelesi ve şezlongu, soyunma kabinleri ile duş alma yerlerine kadar ihtiyacınız olan her şey vardır.

Sarısu Kadınlar Plajının denizi mavi bayraklı olup mesai saatleri içerisinde cankurtaran hizmeti de mevcuttur. Sarısu kadınlar plajı bir piknik alanı değildir, bu nedenle dışarıdan yiyecek içecek getirilmesi yasaktır!

Belediye plaja girerken nelerin getirilip nelerin getirilmeyeceğini anlatan bir tabelayı plajın girişine asmış. Buna göre plaja girerken;

  • Tencere yemekleri
  • Her türlü hazır yemek (kebap, lahmacun, fast food)
  • Kahvaltılıklar
  • Karpuz Kavun
  • 5 Lt ve üzeri su termosları
  • Tabak, bıçak, sofra bezi
  • Şampuan ve sabun getirilmesi yasaktır!

Ekmek arası sandviç, tost ve aperatif yiyecekler getirmek serbesttir. Plajda alkol tüketilmesi yasaktır!
Denize mayo, bikini ve haşema dışında kıyafet ile girilmesi de yasaktır!

Antalya Sarısu Kadınlar Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Tekirova Plajı (Antalya Kemer) Tanıtımı

Tekirova Halk Plajı

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı bir yerleşim yer olan Tekirova, hem doğası, hem tarihi güzellikleri hem de dillere destan deniziyle Akdeniz Bölgesi’nde seyahat severlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri.

Tekirova Plajı, Antalya ili Kemer‘e 12 km uzaklıkta, aynı adı taşıyan ünlü bir tatil köyünün kıyısında yer almaktadır. Antalya‘dan buraya, dağlar ve deniz arasında giden pitoresk bir otoyol üzerinden otobüs veya kiralık araba ile ulaşabilirsiniz.

Tekirova Belediye plajı, köyün ortasında sahilde yer almaktadır. Sahil şeridinin geri kalanı birkaç otel tarafından paylaşılıyor. Tekirova Halk plajı çakıllarla kaplıdır ve temizliğinden dolayı Mavi Bayrak ödülüne sahiptir. İniş düzgün, kademeli derinlik yükselişi ve deniz tabanı çakıllıdır. Su kristal berraklığındadır ve dalgaları yoktur.

Sahili masmavi ve turkuaz renklerinde uzun, temiz bol kum ve çakıllı, sahil kenarında çadır alanı var. Denizi çok sığ değil yüzmek isteyen için ideal sıcaklıkta. Güzel tesisler var ama kendi malzemelerinizle de plaja kurulabilirsiniz. Tekirova Belediye plajında şemsiye ve şezlonglar, su ekipmanı olan kiralık mağazalar, duşlar, tuvaletler, soyunma odaları, kafeler ve snack barlar bulunur.

Plaj küçük çocuklar için mükemmel koşullara sahiptir. Plastik halılarla kaplı uzun dubalar ziyaretçilerin rahatlığı için kurulmuştur. Onlarla derin sulara ulaşabilirsiniz. Dubalardan dalış yapmak yasaktır. Güvenlik, kurtarma görevlileri ve plaj personeli tarafından garanti edilmektedir.

Tekirova Plajı çok kalabalık bir plajdır. Birçok yerli ve turist buraya geliyor. Çok çeşitli etkinlikler genç ziyaretçilerin ilgisini çekiyor:

Tekirova Belediye plajında paraşütle atlama, dalış, şnorkelle yüzme, su kayağı, jet ski, tekne turu, yamaç paraşütü gibi imkanlar bulunur.

Tekirova köyünün eteklerinde güzel taş koylarda birkaç vahşi plaj bulunur ve yalnızlık ve sakinliği tercih edenler burayı sevecektir. Otel alanlarının çoğu suya inene kadar kumla kaplıdır. Tekirova Belediye plajında plaj taşlıdır, deniz ayakkabısı ile girmeniz lazım aksi halde taşlar ayağınızı kesebilir.

Antalya Tekirova Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.


Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

Detaylı bilgi almak için yukarıdaki bağlantıların üzerine tıklayarak ilgili ve detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.

Etiketler: :Antalya bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Antalya görülmesi gereken yerler, Antalya gezecek yerler, Antalya gezi, Antalya gezi rehberi, Antalya gezi yazısı, Antalya gezilecek çarşı, Antalya gezilecek doğal yerler, Antalya gezilecek doğal yerler haritası, Antalya gezilecek tarihi yerler, Antalya gezilecek yerler, Antalya gezilecek yerler doğa, Antalya ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Antalya kalesi, Antalya merkezde gidilecek yerler, Antalya merkezde ne var, Antalya ne yenir nerede yenilir, Antalya ne yenir nereler gezilir, Antalya otelleri, Antalya seyahat rehberi, Antalya tarihi, Antalya tarihi yerler, Antalya turizm potansiyeli, Antalya turizm rehberi, Antalya turizm ve tanıtım, Antalya ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Antalya şehir rehberi, Antalya’da bir günde ne yapılır?, Antalya’da gezilecek doğal yerler, Antalya’da gezilecek mekanlar, Antalya’da ne yapılır, Antalya’da ne yenir, Antalya’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası,

Antalya Kumluca Adrasan Sahil, Antalya Kemer Ayışığı Plajı, Antalya Kemer Beldibi Halk Plajı, Antalya Kemer Çallı Halk Plajı, Antalya Kemer Çamyuva Plajı, Antalya Kemer Çıralı Plajı, Antalya Engelsiz Kafe Falez Plajı,  Antalya Erenkuş Plajı, Antalya Finike Gökliman Plajı,  Antalya Kemer Göynük Plajı, Hamitbey Plajı Antalya,  İnciraltı Plajı Antalya, Antalya Karpuzkaldıran Plajı,  Kemer Plajı Antalya Kemer,  Antalya Kemer Kiriş Plajı, Konserve Halk Plajı Antalya,  Konyaaltı Plajı Antalya, Antalya Lara Plajı, Antalya Mavi Plaj, Mermerli Plajı Antalya,  Muratpaşa Plajı, Olympos Plajı Antalya, Antalya Kemer Phaselis Plajı,  Sarısu Kadınlar Plajı Antalya, Tekirova Plajı Antalya Kemer,