Bolu Mengen İlçesi Tanıtımı
Bolu Mengen İlçesi Tanıtımı
İçindekiler
ToggleTürkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde Bolu ilinin benzersiz doğal güzelliklerini ve zengin turistik yerlerini keşfedeceğiz. Bolu, Karadeniz’in etkisi altında bulunan bir coğrafyada yer almasıyla birlikte doğanın büyülü dokusunu en iyi yansıtan destinasyonlardan biridir. İçinde barındırdığı doğal zenginlikler, tarihi mekanlar ve etkileyici manzaralarıyla Bolu, hem dinlendirici hem de keşif dolu bir tatil deneyimi sunuyor.
Bolu‘nun göz alıcı doğal güzellikleri, özellikle Abant Gölü ve Gölcük Tabiat Parkı gibi noktalarla kendini gösteriyor. Bu bölgeler, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi haline gelmiş durumdadır.
Mengen: Doğanın ve Lezzetin Buluşma Noktası
Mengen, Türkiye’nin Bolu iline bağlı bir ilçedir. Bu güzel ilçe, zengin ormanlık alanları ve yüksek yaylaları ile tanınır. Soğucak, Akçakoca, Bürnük, Sırıklı, Çukur Yayla, Çorakkadirler Yaylası, Göl Yaylası, Aktepe, Ağalar, Küçükkuz, Civcivler, Mamatlar, Elemen ve Afşar Yaylaları gibi eşsiz doğa güzellikleri ile çevrilidir. Ödek, Kemal Savaş, Şirinyazı ve Hızarderesi Göletleri de ziyaretçileri cezbeden önemli mesire yerlerindendir.
Mengen’in en büyük özelliği, yetiştirdiği çok sayıda ünlü aşçıdır. Her yıl düzenlenen geleneksel “Mengen Aşçılar ve Turizm Festivali”, uluslararası platformda kutlanır. İlçenin aynı zamanda Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi, Aşçılık Yüksek Okulu ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü gibi prestijli eğitim kurumları da bulunmaktadır.
Mengen’in Tarihi Dokusu
Mengen’in adının kökeni konusunda farklı teoriler bulunsa da, mengel (ayak bileğine takılan süs bileziği) ya da mengü/bengü (ölümsüz, ebedi) kelimelerinden türetildiği düşünülmektedir. Mengen, tarih boyunca farklı medeniyetlerin etkisi altına girmiştir. Hititler, Cumgyalılar, Persler, Roma ve Bizans İmparatorlukları bölgeye hükmetmiştir. 1071 Malazgirt Zaferi ile bölge Türkleşmeye başlamış, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de önemini korumuştur.
Mengen’in Geçmişi ve Bugünü
Mengen, Candaroğlu beyliği döneminde hüküm sürmüş ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilmiştir. Ankara Savaşı sırasında Candaroğlu Beyi İsfendiyar, Timur‘un saflarına geçmiş, ancak Timur’un galip gelmesiyle yeniden bağımsızlığına kavuşmuştur. Çelebi Mehmet döneminde ise Candaroğlu beyliği sona ermiş, bölge Osmanlı yönetimine geçmiştir.
Mengen’in Yönetimi ve Gelişimi
XVI. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğunun yönetimi altında olan Mengen, zamanla idari açıdan Bolu Sancağına bağlı bir nahiye olmuştur. 1811 yılında Sultan II. Mahmud tarafından sancağın yönetimi değiştirilmiş ve mutasarrıflık dönemi başlamıştır. 1864 Vilayet Nizamnamesi ile Mengen, kaza (ilçe) statüsüne kavuşmuş, ardından Cumhuriyet döneminde de ilçe olarak devam etmiştir.
Mengen, doğal güzellikleri, gastronomi eğitim kurumları ve tarihi dokusuyla Türkiye’nin önemli destinasyonlarından biridir.
Bolu Gezi Rehberi Tam Liste
Etiketler: Bolu bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Bolu görülmesi gereken yerler, Bolu gezecek yerler, Bolu gezi, Bolu gezi rehberi, Bolu gezi yazısı, Bolu gezilecek çarşı, Bolu gezilecek doğal yerler, Bolu gezilecek doğal yerler haritası, Bolu gezilecek tarihi yerler, Bolu gezilecek yerler, Bolu gezilecek yerler doğa, Bolu ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Bolu kalesi, Bolu merkezde gidilecek yerler, Bolu merkezde ne var, Bolu ne yenir nerede yenilir, Bolu ne yenir nereler gezilir, Bolu otelleri, Bolu seyahat rehberi, Bolu tarihi, Bolu tarihi yerler, Bolu turizm potansiyeli, Bolu turizm rehberi, Bolu turizm ve tanıtım, Bolu ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Bolu şehir rehberi, Bolu’da bir günde ne yapılır?, Bolu’da gezilecek doğal yerler, Bolu’da gezilecek mekanlar, Bolu’da ne yapılır, Bolu’da ne yenir, Bolu’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Bolu #BoluDoğası #BoluKeşif #BoluTur #BoluMacerası #BoluRota #BoluGüzellikleri #BoluManzaraları #BoluYolculuk #BoluKeşfet #BoluKeyfi #BoluAktiviteleri #BoluYürüyüş #BoluKamp #BoluDoğa #BoluMacera #BoluGeziRehberi #BoluKültür #BoluTarihi #BoluYemekleri #BoluAnıları #Boluİzlenimleri #BoluGezgin #BoluGözlemler #BoluKeşfedilmeyiBekliyor
#BoluGezisi #BoluDoğası #BoluKeşif #BoluTur #BoluMacerası #BoluRota #BoluGüzellikleri #BoluManzaraları #BoluYolculuk #BoluKeşfet #BoluKeyfi #BoluAktiviteleri #BoluYürüyüş #BoluKamp #BoluDoğa #BoluMacera #BoluGeziRehberi #BoluKültür #BoluTarihi #BoluYemekleri #BoluAnıları #Boluİzlenimleri #BoluGezgin #BoluGözlemler #BoluKeşfedilmeyiBekliyor
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
2019'da Uludağ'da Kaybolan 2 Dağcıyı Bulma Hikayesi
Dağcılık Faaliyetlerinde Alınması Gereken Tedbirler Genelgesi Üzerine Profesyonel Bir Yorum
Deli Güz Dağcılık Kulübü’nden Örnek Başarı
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 30 Kasım - 1 Aralık Hafta Sonu Etkinlikleri
Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri (27 Kasım- 5 Aralık 2024)
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Platformunda 1 Aralık Rekoru
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org