- Bu etkinlik geçti.
İzmir Tire Küçükkale – Kartal Dağı – Büyükkale Doğa Yürüyüşü
İmzir Tire Küçükkale Kartal Dağı Büyükkale Doğa Yürüyüşü
İzmir Tire Küçükkale – Kartal Dağı – Büyükkale Doğa Yürüyüşü
Etkinliğimiz başlangıç noktası olan Ķüçükkale köyüne kulüp binası önünden saat 08.30 da hareket ediyoruz.Sabah Kahvaltımızı sağlık açısından evimizde yaparak geliyoruz.
Saat 09.00 gibi Küçükkale köy kahvemizde sabah çaylarımızı içtikten sonra etkinliğimize saat 9.30 da köy meydanından başlıyoruz.
A ve B grubu olarak 2 grup oluşturacağız.A grubu 450 m.kadar yükselerek 11 km.B grubu 800 m.kadar A grubu mola verilen yerinden yukarıya çikışla Kartal Dağı zirve yaparak 15 km.sonra Büyükkale’ye gelinecektir.Öğle molası doğada verilecektir.Büyükkale kahvelerinde 20 dk.lik çay molası verilecektir.
.Yanınıza enerji verici atıştırmalıklar alabilirsiniz.
Araç tutulacak ve ulaşım ücreti kişi sayısına göre belirlenecektir Faaceooktaki işaretlemeler dikkate alınmaz.Etkinliğe katılmak isteyen sporcu ve misafirlerimiz 24 Kasım Cuma günü saat 20.00 kadar WhatsApp yada 0532 324 80 67 nolu telefona katılım durumunu bildirmelidir.
Kişi sayısına göre araç tutulduğundan sonraki vazgeçmelerde o günün ulaşım ücreti kişilerden alınır.
ĶÜÇÜKKALE KÖYÜ Tire-Selçuk yolundan yaklaşık 1 km kadar yukarıda yer alıyor. Gerek Küçükkale ve gerekse Büyükkale, tarih boyunca Sardes’i Ephesos’a bağlayan stratejik Kral Yolu’nu denetleyen bir konumda olması nedeniyle kaleleşmiş yerleşimleri barındırmışlar. Hitit Dönemi’ne kadar götürülen bu kaleleşme eğilimleri, bugüne erişen kalıntılarda; Helenistik duvar örgüleriyle daha yakın zamanlara kadar aynı işlevin sürdüğünü bize haber veriyor.Alıntı(Dağa Kaçtım)
Tire Doğa Sporları Spor Kulübü Türkiye Dağcılık Federasyonundan tesçilli sportif faaliyetler düzenleyen bir oluşumdur. FaaliyetlerimizTDF onaylı ve Gençlik ve Spor il Müdürlüğünden izinlidir
Araçta toplanan ücretler ulaşım ücretidir. Toplanan ücret şoföre teslim edilir.Kulübümüz parasal işlere karışmaz.
**Yürüyüş sorumlusu Rehberdir.
**Yürüyüşlerde Sigara ve Alkol kullanımı yasaktır
** Birlik, Beraberlik ve Dayanışma içinde doğanın tüm güzelliklerini paylaşarak keyifli bir gün geçirmek için hafta sonları Doğa etkinliklerimize bekliyoruz…
**Faaliyete katılanların O günün Etkinlik Sorumlusu ve Rehberin talimatlarına uymaları zorunludur..
GEREKLİ MALZEMELER
**Sırt çantası
**Yürüyüş Botu(bileğinizi saran, tırtıklı ve sert tabanlı)
-**Yürüyüş batonu (Tırmanış ve İnişlerde dizlerinize binecek yükü azaltacaktır.)
**Şapka-bere ve güneş gözlüğü, güneş kremi -yaz kış yanınızda Olsun..
**En az 1.5 -2 litre su
**Öğlen Kumanyası
**Yürüyüş sırasında atıştırabileceğiniz enerji veren yiyecekleri (incir ,kuruüzüm ,ceviz ,meyve gibi)bulundurun..
**Hava koşullarına göre yağmurluk-rüzgarlık –yedek kıyafet
**Sürekli kullandığınız ilaçlar.