Değerli Ziyaretçilerimiz,

Etkinliğin organizatörü sayfanın alt kısmındadır. Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu bu etkinliğin organizatörü değildir.  Web sitemiz, Türkiye genelindeki tur, gezi ve etkinliklerin duyurularını paylaşarak turizme katkı sağlamayı hedefleyen bir platformdur. Etkinlikler sadece bilgilendirme amaçlı olup, organizasyonu biz üstlenmemekteyiz.

Sitemizde yayımlanan içerikler, organizatörlerden gelen bilgiler doğrultusunda paylaşılmaktadır. Ancak, etkinliklere katılmadan önce doğruluğunu araştırmanız ve güvenilir kaynaklardan bilgi almanız önemlidir. Ödeme ve rezervasyon gibi işlemlerde dikkatli olmanızı, dolandırıcılık girişimlerine karşı tedbirli davranmanızı tavsiye ederiz.

Amacımız, turizm sektörüne destek olmak ve sizlere en iyi deneyimleri sunmaktır. Etkinliklere dair tüm sorumluluk katılımcılara aittir.

Daha fazla bilgi ve kayıt için etkinlik organizatörü ile iletişime geçebilirsiniz. Güncel etkinliklerden haberdar olmak için Instagram hesabımızı takip edin: Instagram: Turkey Outdoor

Turkey Outdoor Ekibi Keyifli ve güvenli geziler dileriz! Aktivite bölgenizdeki hava durumu bilgisini aşağıdan sorgulayabilirsiniz.

Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti.

İzmir Urla Azmak Plajı & Sığacık Doğa Yürüyüşü

Ekim 6, 2024
İzmir Urla Azmak Plajı & Sığacık Doğa Yürüyüşü

İzmir Urla Azmak Plajı & Sığacık Doğa Yürüyüşü

İzmir Urla Azmak Plajı & Sığacık Doğa Yürüyüşü

 

PUSULA 35 DAĞCILIK
6 Ekim 2024 Pazar
PUSULA 35 İLE URLA AZMAK PLAJI-AKVARYUM KOYU-ÇAMCAZ PLAJI-SIĞACIK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
ETKİNLİK TÜRÜ :Doğa Yürüyüşü
ETKİNLİĞİN ADI :URLA AZMAK PLAJI-AKVARYUM KOYU-ÇAMCAZ PLAJI-SIĞACIK DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
ETKİNLİK TARİH i :: 6 Ekim 2024 Pazar
ETKİNLİK SÜRESİ : Günübirlik (Saat: 7.00- 17.30 )
ETKİNLİK KONUMU : URLA-SIĞACIK
HAVA DURUMU : 30 *
PARKUR BİLGİLERİ :
MESAFE : : 7.5-8 km
ZORLUK DERECESi : Kolay
YÜKSELTİ :50 m
MOLA YERİ : Çamcaz Koyu
GRUPLAR : Buraya özel Tek grup halinde yürünecektir.
Not :Kahvaltı Yelki’de yapılacaktır.İhtiyaçlarımızı oradan karşılayabilirz.
ETKİNLİK SORUMLUSU :Sabri Çetin
YÜRÜYÜŞ LİDERİ : Sabri Çetin
ETKİNLİĞİMİZ SÜRESİNCE KESİNLİKLE ALKOL ve SİGARA KULLANIMI YASAKTIR. DENETİMLİ TEK ATEŞ YAKILACAKTIR.
*****Bu bir arkadaş grubu doğa yürüyüşü spor etkinliğidir, tur, gezi değildir. Ticari amaç güdülmemektedir.
P R O G R A M :
Sezonun ilk yürüyüşünde bitlkte olalım.Hep birlikte sonbaharın son günlerinde keyfini çıkaralım.Sonbaharda yürüyüş ve deniz keyfini birlikte yapalım.. Azmak Koyu’ndan Sığacık’a kıyı boyunca bütün koyları dolaşarak yürüyeceğiz.Azmak Plajı-Akvaryum Koyu- Kokarca -Çamcaz Koyu-Sığacık.Denize girip yürüyeceğiz.Yürüyüşümüz Sığacıkta son bulacak.
BELLİ BİR SÜRE SIĞACIK’TA DİNLENİP GEZDİKTEN SONRA iZMİR’E DÖNECEĞİZ.
Not 1 :Deniz kıyafetlerimizi almayı unutmayın.
Not 2 :Yürümeyecek olan arkadaşlar araçla direk SAIĞACIK’a gidip orada gezip,deniz keyfi yapabilirler.
*** KATILIMINIZIN KESİNLEŞMESİ İÇİN ;
Katılımcıların servislere binecekleri durakları en geç CUMA günü saat 22.00 ‘ye kadar PUSULA 35 Facebook sayfasına işaretleyip telefonla Tülay Salkır ‘a (0530 607 7502) veya Sabri Çetin’e (0505 578 0806 ) teyit ettiriniz.Teyit ettirilmeyen işaretlemeler geçersiz sayılacaktır. Araç temini konusunda problem yaşamamak için mutlaka teyit ettirmek gereklidir.Bu bir arkadaş grubu ETKİNLİĞİDİR. Ticari amaç güdülmemektedir. Toplanan para araç giderleri için harcanmaktadır.Etkinlik yol ücreti toplanıp doğrudan araç sürücüsüne verilmektedir.Derneğimizle bir ilgisi yoktur.Katılımcılar bütün giderlerini kendileri karşılamaktadır.
***Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda veya bir sorun tespit ettiğinizde yöneticilere veya rehberlerle iletişime geçiniz.
LÜTFEN OKUYUNUZ
KATILIMCILARIN BİLMESİ VE UYMASI GEREKEN KURALLAR :
*** REHBERLERİN UYARILARINI DİKKATE ALINIZ.
*** Kendi sağlığınız ve can güvenliğiniz için Aile Hekimi’nden sağlık raporu alınız.
***Katılacak misafir veya sporcularımızın sağlık dahil her türlü sorumlulukları kendilerine aittir.
*** Doğa sporları tehlikeli sporlardır, her türlü emniyet tedbiri alınsa da kaza riski her daim vardır, bu bilinçle hareket edip ve bu riski en aza indirebilmek için sizden daha tecrübeli olanların ve özellikle yürüyüş esnasında rehberlerin ve seçilmiş olan arkadaşların uyarılarını dikkate alıyor ve uyguluyoruz…
*** Doğa yürüyüşlerimize sağlık durumu uygun olmayan, Kalp-damar rahatsızlığı, dolaşım sistemi ve eklem romatizması, solunum yolu, epilepsi-sara hastalığı gibi rahatsızlığı olanlar ile hamile ve sürekli ilaç kullanmak zorunda olanların faaliyetlerimize katılması uygun değildir.
İLETİŞİM : TÜLAY SALKIR : 0530 607 7502
SABRİ ÇETİN : 0505 578 0806
PUSULA 35
YÜRÜYÜŞ KURALLARI
Kendi sağlığımız için yürüyüş kurallarına uyalım.
1-Etkinlik rehberlerin ve yöneticilerin denetiminde gerçekleşir.Rotayı değiştirebilir,duruma göre hareket edebilir. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda rehber veya yöneticilere başvurunuz.
2-Yürüyüş süresince rehberin önüne geçilmez, artçının arkasında kalınmaz.
3-Etkinlik süresince başkalarını rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşulmaz, müzik dinlenmez.
4-TDF ve Yönetim Kurulu kararı gereği Etkinlik süresince alkol kullanılması kesinlikle yasaktır.
5-Etkinlikte rehber ve yöneticilerin denetiminde tek ateş yakılır.
6-Din,dil,ırk,siyasi düşüncelere hassas davranıp saygılı olalım, hiç kimseye ayrımcı davranmayalım, hor görmeyelim.
7-Yürüyüşümüzü engellemeden fotoğraf çekelim.Molalarda eşyalarımızı kontrol edelim,unutmayalım.
8-Herhangi bir nedenle gruptan ayrılacağınız vakit mutlaka rehberlere haber verin,verelim.
9-Sağlıklı ve sorunsuz bir yürüyüş için Rehber ve yöneticilerin uyarılarını dikkate alınız.
ETKİNLİKTE GEREKLİ MALZEMELER ve GÜVENLİĞİMİZ İÇİN ÖNERİLER :
1- 1.5 – 2 Litre su.
2- Kahvaltılık,öğle yemeğimiz ve enerji veren kuru meyveler.
3- Kişisel ilaçlar,güneş gözlüğü,naylon poşet,şapka,çabuk kuruyan sentetik-mikrofiber yedek giysiler,çorap vb.
4- Mevsimine göre Soğuk ve yağmurlu havalarda ;eldiven ,bere,yağmurluk,kalın giysiler almayı unutmayınız.
Özellikle ayakkabınız ve giysileriniz doğa yürüyüşüne uygun olmalıdır.Bu bir park veya bahçe yürüyüşü değildir.
5- Baton ,sırt çantası,tozluk ve bilekleri saran yürüyüş botu.Yürüyüş botu bilekleri sarmaz ise ayak bilekleriniz için tehlikeli olabilir.
6- Kendi güvenliğiniz için yürüyüş esnasında rehberi geçmeyiniz,yürüyüş esnasında sigara içmeyiniz ve alkol almayınız.Vücudunuzu susuz bırakmayız.
7- Rehberlerden habersiz gruptan ayrılmamalıyız.Artçının gerisinde kalmamaya özen göstermeliyiz..Herhangi bir olumsuz durumda kendi sağlığımız ve grubun güvenliği için rehberlere veya yöneticilerle iletişime geçmemiz gerekir.
8-İlk kez doğa yürüyüşü etkinliğine katılacak olanlar ,yöneticilere veya rehberlere bildirmek zorundadır, sorumluluk kendilerine aittir.İlk kez katılanlar, kendi sağlıkları için rehberlerin belirleyeceği grupta yürümek zorundadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
***Duraklara ON dakika önce geliniz.
İLÇE İLETİŞİM:
TÜLAY SALKIR : 0530 607 7502
SABRİ ÇETİN : 0505 578 0806
***** YÜRÜYÜŞ FAALİYETLERİMİZ
BİR SPOR ETKİNLİĞİDİR. ETKİNLİKLERİMİZ TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU VE İL GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINAN İZİNLERLE YAPILMAKTADIR.
ETKİNLİĞE KATILACAK HERKES AŞI KARTLARINI YADA AZAMİ 48 SAAT ÖNCEDEN YAPILMIŞ NEGATİF SONUÇLU PCR TESTİNİ GÖSTERMEK ZORUNDA OLUP AŞI OLMAYAN VEYA PCR TESTİ BULUNMAYAN HİÇ KİMSE ETKİNLİKLERİMİZE KABUL EDİLMEYECEKTİR.
ARAÇ İÇİNDE HERKESİN MASKE TAKMASI ZORUNLUDUR.
ETKİNLİĞE KATILAN HERKESİN TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU TARAFINDAN HAZIRLANAN ONAY FORMUNU DOLDURUP İMZALAMASI GEREKMEKTEDİR.
MİSAFİR OLARAK KATILACAK KATILIMCILAR FAALİYETLERİMİZE DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ KURALLARI, SAĞLIK SORUNLARI VE RİSK BİLGİLENDİRME FORMUNU OKUYUP İMZALAYARAK KATILABİLİR.
LİSANSI BULUNAN SPORCULARIMIZIN LİSANSLARINI YANINDA BULUNDURMASI GEREKMEKTEDİR.
FAALİYETLERDE KULLANILAN TÜM ULAŞIM ARAÇLARININ İLGİLİ FİRMA TARAFINDAN DEZENFEKSİYON İŞLEMİNİN YAPILDIĞI KULÜBÜMÜZCE KONTROL EDİLMEKTEDİR.
****PUSULA 35 DAĞCILIK KULÜBÜ TÜRKİYE DAĞCILIK FEDERASYONU’ NUN (TDF) TESCİLLİ ÜYESİDİR.
Bu bir spor etkinliğidir. Etkinliklerimiz Türkiye Dağcılık Federasyonu ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünden alınan izinler çerçevesinde hazırladığımız yıllık faaliyet programına göre yapılmaktadır. Faaliyetlerimizden ticari bir gelir beklenmemekte olup maliyetler ( Ulaşım-Yiyecek ücretleri) katılan kişiler (üye ve misafirler) tarafından karşılanır. Ulaşım ücretleri ilgili firma için toplanır ve teslim
edilir.
İzmir Urla Azmak Plajı & Sığacık Doğa Yürüyüşü

Doğa Sporları ve Outdoor Aktivitelerinde Güvenlik Önlemleri

Doğa sporlarına ilgi duyuyorsanız ve outdoor aktivitelerinden keyif alıyorsanız, güvenlik konusunu her zaman öncelikli bir yerde tutmalısınız. Doğru hazırlık ve önlemlerle, bu aktiviteler hem güvenli hem de keyifli bir hale gelebilir. Aktiviteye göre ekipmanı mutlaka seçmeli ve bilinçli kullanmalısınız.

Doğanın eşsiz güzelliklerini keşfederken hem kendinizi hem de çevrenizi koruyarak, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Ancak unutmayın, doğa sporları heyecan dolu olduğu kadar ciddi sorumluluklar da gerektirir.

İşte başlamadan önce bilmeniz gereken temel güvenlik ipuçları:

Güvenlik Her Zaman Öncelikli Olmalı: Doğa sporları adrenalin dolu ve büyüleyici olsa da, beraberinde bazı riskler de getirir. Hiçbir video ya da yazı, pratik deneyim ve doğru eğitimin yerini tutamaz. Bu yüzden, teorik eğitim aldıktan sonra mutlaka uygulamalı eğitimlere katılın ve deneyim kazanın.

Doğa Sporlarında Karşılaşılabilecek Tehlikeler: Doğa sporları, en deneyimli sporcular için bile tehlike içerebilir. Dağcılık, kampçılık, trekking gibi aktivitelerde şu durumlarla karşılaşabilirsiniz:

Kazalar ve Yaralanmalar:
Basit bir dikkatsizlik bile ciddi sonuçlara yol açabilir. Örneğin, tecrübeli bir doğa yürüyüşçüsü, basit bir doğa yürüyüşünde yaşanan bir kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir. Dağcılık gibi zorlu sporlarda bu riskler daha da artar.

Ağrı Dağı’nda gruptan ayrılan iki sporcu donarak yaşamını yitirmiştir.

Aladağlar’da tecrübeli bir dağcı, yaşadığı çığ felaketinde hayatını kaybetmiştir.

Altınoluk Şahindere Kanyonu’nda trekking yapan 10 kişilik bir grup kaybolmuş ve jandarma ekiplerince kurtarılmıştır.

Hayvan Saldırıları:
Doğada, yabani arılar, akrepler, yılanlar gibi hayvanların saldırılarına uğrama riski her zaman vardır. Hazırlıklı olun ve gereken önlemleri alın.

Kişisel Güvenlik ve Ekip Uyumu: Doğa sporları yaparken öncelikli olarak kendi güvenliğinizden siz sorumlusunuz. Ancak takım çalışması da bir o kadar önemlidir. Ekip arkadaşlarınızla uyum içinde çalışarak, tüm grubun güvenliğini sağladığınızdan emin olun.

Doğaya ve Çevreye Saygılı Olun: Outdoor aktivitelerinin vazgeçilmez bir parçası, çevreyi korumaktır. Şu noktalara dikkat edin:

Çöplerinizi doğaya bırakmayın, yanınızda taşıyın.

Tarihi ve doğal alanlara zarar vermeyin.

Vahşi hayvanlara ve doğal yaşam alanlarına saygılı olun.

İlk Yardım Bilgisi Hayat Kurtarır: Doğada karşılaşabileceğiniz olası acil durumlara karşı temel ilk yardım bilgisine sahip olun. Basit bir bilgi bile hayat kurtarabilir. “Doğada Sizi Öldürebilecek 6 Şey” yazımızı inceleyerek bu konuda daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yasal Düzenlemelere Her zaman Uyun: Türkiye’de özellikle yaz aylarında ormanlara girişler yasaklanmaktadır. Bu yasaklara uymak, hem doğanın korunması hem de sizin güvenliğiniz için kritik önem taşır.

Güncel yasakları, ilgili Orman Bölge Müdürlüklerinden öğrenin.

Planladığınız aktiviteleri kolluk kuvvetlerine bildirin.

Paylaşım ve İletişim: Deneyimlerinizi Bizimle Paylaşın: Outdoor dünyasında tecrübelerinizi ve görüşlerinizi paylaşmak hem topluluğa fayda sağlar hem de daha bilinçli aktivitelerin önünü açar. Doğaya dair tecrübe, öneri ve uyarılarınızı lütfen bizimle paylaşın ve bütün outdoor camiasına duyuralım.

Son Söz: Doğanın eşsiz güzelliklerini keşfederken, güvenliğinizi ön planda tutmayı unutmayın. Hazırlıklı, dikkatli ve bilinçli olduğunuzda, doğa sporlarının sunduğu benzersiz deneyimlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Keyifli ve güvenli bir doğa/outdoor serüveni dileriz! 🚴‍♀️⛺🌳🌿🌄