Etkinlikler sadece bilgilendirme ve duyuru amaçlı kısaca paylaşılmaktadır. 

Etkinliğin organizatörü sayfanın alt kısmındadır. Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu bu etkinliğin organizatörü değildir. 

Etkinlik hakkında detaylı bilgi, kayıt ve diğer sorularınız için organizatör ile iletişime geçiniz.

Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti.

Manisa Spil Dağı Kamplı Trekking

Haziran 8 - Haziran 9

Dağcılık 9 / Dağcılık Güvenliği

Manisa Spil Dağı Kamplı Trekking

Manisa SPİL DAĞI TREKKİNG (KAMPLI) ETKİNLİK
Spil Dağının belkide en güzel zamanı; Çünkü Kiraz zamanı..
‘’Gediz havzası üzerinde, Bozdağlar’ın Kuzeybatı ucunda ayrı bir kütle oluşturarak doğu-batı doğrultusunda uzanan Spil Dağı (Manisa Dağı), 1513 metre yüksekliği bulan kalker bir kütledir. Jeolojik ve Jeomorfolojik yapıdaki kalker kayalar, kanyon vadiler, dolin gölleri, lapyalar, mağaralar, zengin bitki örtüsü, yaban hayatı ortamı ile mitolojik öykülere konu olan taşınmaz kültür varlıklarını bağrında taşımaktadır. Bu özellikleri göz önünde alınarak “Milli Park” ilan edilmiştir. Spil Dağı 22 Nisan 1968 tarihinde milli park olarak halka açılmıştır. Orman ve açık alan olarak toplam 6860 hektarlık alanı kaplayan Spil Dağı Milli Parkı, 1995 yılında At Alanı Yaylası’nın bir bölümü “turizm merkezi” kurulması için ayrılmıştır. Milli parkın doğusunda 600 metre yükseklikte bulunan Sülüklü Göl kalkerlerin erimesiyle oluşmuştur. Derinliği 1-2 metreyi geçmeyen gölün çapı 100 metredir. Flora bakımından son derece zenginlik gösteren dağda kızılçam, karaçam, saçlı meşe karışık olarak bulunur. Burada alt floranın ağaççıklarından meşe türleri, sürüngen ardıç, laden, funda, defne ve mersin göze çarpar. Otsu bitkilerden geven, buğdaygiller, çayırotları ballıbabagiller, sütleğen, eğrelti otları görülmektedir. Sümbül, çiğdem, siklamen, yabani karanfil, glayöl, menekşe, papatya, gelincik, yaban gülü, böğürtlen hemen her mevsim açan türler arasındadır.Sipil Dağı 120’yi aşan endemik bitki türüyle de eşsiz bir değer taşır. Sayısı yetmişe yakın şifalı bitki bulunmaktadır. Bunların arasında en ünlüsü kuşkusuz Manisa Lalesi’dir. Manisa Lalesi, Anemone türlerine (ranunculaceae) verilen genel bir ad. Çok yıllık, parçalı yapraklı, büyük çiçekli ve otsu bitkilerdir.’’
8 Haziran/Cumartesi günü saat 07:00 Ankara’da 16 kişilik aracımızla Kızılay’dan başlayıp Eskişehir yolu boyunca katılımcılarımızı araca alıp yola devam edeceğiz.
Takriben aynı gün saat 16:00 da kamp yerimize (Sülüklü Göl) varacağız. Çadırlarımızı kurduktan sonra çevre gezisi yapacağız.(Kamp yerinin 1 km. ilerisinde Manisaya tepeden bakan Yarıkkaya Kanyonunun üst tarafında aşağıya bakacağız) Akşam yemeğini kamp yerinden yapıp yiyeceğiz.
9 Haziran/Pazar Sabah 06:00 da kahvaltımızı yine kamp yerinden yapıp. Spil Dağına doğru tırmanışa geçeceğiz. 8 km orman içi patikalarda geçip zirveye varacağız. Takriben 11:00 gibi zirvede olacağız. Zirve sonrası dönüş rotamız milli park üzerinden geçerek inişli olacak 16:00 gibi kampa varacağız. Kampımızı toplayıp Ankaraya doğru yola çıkacağız. Saat 22:00 da Ankara’ya varacağız.
ÖNEMLİ: Bu bir sportif grup etkinliğidir, katılımcıların grup ile uyum içinde hareket etmeleri beklenir. Hava durumu vb. olağan dışı diğer koşullar nedeni ile etkinlik planlarında değişiklik yapılabilir.
Doğada yapılan etkinlikler ÇEŞİTLİ RİSKLER içermektedir. Hava şartları, sis, taş düşmesi, hayvan tehlikesi, bilgi, tecrübe, antrenman, konsantrasyon, fiziksel güç, dikkat ve malzeme eksikliği sorun teşkil edebilir. Doğada bulunduğumuz sırada o yerin gerçek sahiplerini rahatsız etmeme, doğayı bozmama öncelikli kuralımızdır. Doğadan fotoğraftan başka bir şey alınmaz ve ayak izinden başka bir şey bırakılmaz.
Etkinlik Sorumlusu ve Lideri: AHMET UÇAR 5552471981
ETKİNLİK KURALLARI:
Katılım ücreti ortak masrafları paylaşma/karşılamak şeklinde belirlenecektir.
MALİYET BİLGİSİ
Bu faaliyette maliyeti oluşturan unsurlar;
-Ulaşım
-Rehberlik
-Kamp yerinde Çay, Kahve ve sıcak su
-Zorunlu Seyahat Sigortası
Katılım Ücreti: 1.999 TL
Bu Faaliyet boyunca yemek ve su ihtiyaçlarını katılımcılar kendileri sağlayacaktır. (Katılımcılar ocak vb.getirip kamp yerinde kendi yemeklerini yapabilirler. Ayrıca ORTAK MUTFAK konusu da katılımcılar ile değerlendirilebilinir)
Önerdiğimiz Malzemeler :
Kamp yerine ihtiyaç malzemelerinizi taşımak üzere BÜYÜK KAMP ÇANTASI VEYA HURÇ
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel Malzemeleri, Düdük, Kafa Feneri, Mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüyüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir kültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25’e kadar azaltır.
Baş: Kask kullanacağız. Ayrıca yanınızda bere, baf, şapka olsun yerinde kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için Pztt yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan giysiler kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 3 lt. su kabınız olmalıdır. Termos kullanılabilir.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.
25 Mayıs/ Cumartesi Sabah 07: 00 sularında Giden Gelmez dağlarının güneyinde köyden başlayarak Yayla yolundan devam ederek kuzey tarafın (Seydişehir) geçeceğiz. Yolumuz üzerinde Giden Gelmez dağlarının görsel bir şölen olan karstik oluşumları ve yaylalar, yaylaların çiçekleri olacak. Mevsimsel bir sunum olarak da yeni doğan yavruları ile birlikte dağ keçilerini görebileceğiz. Akşam isteyenler kendi hazırladıkları kumanyalar veya kampımızın yakınlarındaki tesislerde yemeklerini yiyebilirler. Ayrıca kampımızda her daim sıcak su, çay ve kahve olacak.

 

Dağcılık 4 / Dağcılık Aktiviteleri İçin Temel Kurallar

Manisa Spil Dagi Kampli Trekking

Değerli Ziyaretçilerimiz,

Web sitemiz, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen çeşitli tur, gezi ve etkinliklerin duyurularını yaparak turizme katkıda bulunmayı amaçlayan bir platformdur. Sizlere en güncel ve doğru bilgileri sunmak için çaba gösteriyoruz. Ancak, sitemizde yer alan duyurular ve etkinliklerle ilgili maddi konularda hiçbir sorumluluk kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.

Etkinlikleri bize gönderildiği şekilde, içeriğine dokunmadan yayınlıyoruz. Sitemizde yayımlanan bilgilerin doğruluğunu sağlamak için azami özen göstermemize rağmen, herhangi bir etkinliğe katılmadan önce gerekli araştırmaları yapmanız ve güvenilir kaynaklardan bilgi almanız önemlidir.

Her bireyin kendi maddi güvenliğini sağlaması, ödeme ve rezervasyon işlemlerinde dikkatli olması gerekmektedir. Dolandırıcılık girişimlerine karşı uyanık olmanızı, şüpheli durumlarda ilgili mercilere başvurmanızı tavsiye ederiz. Web sitemizdeki içerikler, sizlere rehberlik etmek amacıyla hazırlanmış olup, herhangi bir taahhüt veya garanti niteliği taşımamaktadır.

Amacımız, turizm sektörüne katkı sağlamak ve siz değerli ziyaretçilerimizin en iyi deneyimleri yaşamasına yardımcı olmaktır. Bu bağlamda, sitemizde yer alan duyurulara dair tüm sorumluluk katılımcılara aittir. Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, keyifli ve güvenli geziler dileriz.

Saygılarımızla, Turkey Outdoor Ekibi