Muğla Datça Deniz & Doğa & Kaya Tırmanışı Ve Tatil Kampı
Eylül 26 - Eylül 30
Muğla Datça Deniz & Doğa & Kaya Tırmanışı Ve Tatil Kampı
Muğla Datça Deniz & Doğa & Kaya Tırmanışı Ve Tatil Kampı
DATÇA TATİL KAMPI
26-29 EYLÜL 2024 ( 3 gün, 2 gece)
DOĞA, KAMP, DENİZ, TARİH, DİNLENCE. EĞLENCE ve KAYA TIRMANIŞI
Datça Muğla iline bağlı, en batısında kalan, sadece Marmaris ile kara bağlantısı olan bir yarımadadır. Gökova Körfezi ile Hisarönü Körfezinin arasında yer alır. Yunanistan’ın Simi adası ile karşı karşıyadır. Şehrin tarihi yaklaşık MÖ 2000 yıl öncesine dayanır. Bilinen ilk yerli halk Karlar’dır. Akdeniz ve Ege’yi buluşturan 235 km’lik sahil şeridine ve irili ufaklı 52 koya sahiptir. Mavi bayraklı 7 plajı vardır. Balı, bademi ve balığı ile ünlüdür. Şehirde sanayi tesislerinin ve büyük yerleşim yerlerinin olmayışı sayesinde havası tertemiz, denizi akvaryum gibidir. Tarihi evleri, Arnavut kaldırımlı temiz sokakları, ufak cafeleri, butik pansiyonları ile şirin bir yapıya sahiptir. Datça’ya gitmek için bir neden arıyorsanız, havası, denizi ve tabii ki Datça deyince akla ilk gelen, Datça’da yaşayıp ölen şair Can YÜCEL, ve de Yunan tarihçi, filozof ve coğrafyacı Strabon’un “Tanrı çok sevdiği kulunu uzun ömürlü olsun diye Datça Yarımadası’na gönderir” sözleri yeterli nedenlerden değil midir!..
PROGRAM 26 Eylül Perşembe, gece 21.00 Bakırköy İncirli’den Anadolu yakası yönüne doğru hareket ediyoruz. Sabah saatlerinde Datça’da olmayı planlıyoruz.
27 Eylül Cuma, sabah erken saatlerde Datça’ya ulaşıyoruz. Şehir merkezinde kahvaltı ve alışveriş sonrası Ovabükü mevkiinde yer alan kamp alanımıza yerleşiyoruz. Hemen kendimizi denizin serin sularına bırakıp, gün boyu bol yüzme, dinlenme, yani serbest zaman(free today). Yeterli talep olur ise Kaya Tırmanış Bahçesine geçebiliriz. Malzemeler bizden..Deneyimlemek sizden. Akşam, civarda görülecek yerler için kamp alanından hareket ediyoruz. Eski Datça Arnavut kaldırımlı şirin sokakları, sanat galerileri, Romantik Sevgi Yolu, Can Yücel’in evini, Datça Bal Müzesi, Datça Limanı, yaklaşık 300 yıllık Yel Değirmenleri (Kızlan Değirmenler)görüyoruz. Vakit kalırsa bir seramik atölyesi, Batır Kalesi ve Kilisesini, ipekböceği dokuma atölyesini de ziyaret edebileceğiz. Merkezde yemeğimizi yedikten, Badem Gazozu ve ve Badem Kahvemizi içtikten sonra kamp alanına dönüyoruz.
28 Eylül Cumartesi, sabah kamp alanında kahvaltımızı yapıyoruz. Bugün tekne turu zamanı. Buraya kadar gelmişken, akvaryum gibi suyu, birbirinden güzel koyları olan Datça’da tekne turu yapmadan dönülmez. Bütün gün tekneyle denizdeyiz, koy koy geziyoruz, gezi güzergahımızda MÖ 1000’li yıllarda kurulduğu bilinen Knidos Antik Kentini de ziyaret edeceğiz. Akşamüstü kamp alnına dönüyoruz, serbest zaman, isteyen istediğini yapsın.
29 Eylül Pazar, sabah kahvaltımızı yapıp, denizin keyfini sürdürüyoruz. Bugün dönüş gerçekleştirilecek. Kampı toplayıp yolumuzun üstündeki Hızırşah Tırmanış Bahçesine yol alıyoruz. Hava kararmadan Kaya Tırmanış aktivitemizi gerçekleştiriyoruz.
Etkinliğimizin sonunda Usta şair Can Yücel’in de dediği gibi, “ne harika bir yermiş bu Datça” demeyi ümit ediyor, yüzünüzde tatlı bir gülümseme bırakmak istiyoruz.
NOT: Rehber gerekli gördüğü durumlarda programda değişiklik yapabilir.
Konaklama Ovabükü mevkiinde olacak. Çadır Konseptli. Pansiyon seçeneği isteyen ayrıca tarafımıza bildirimde bulunmalı..
ÜCRETLENDİRME: 5.500 TL kişi başı maliyet paylaşımlı etkinlik. Ücrete Dahil Olanlar: Ulaşım+Konaklama+2 gün kahvaltı, Rehberlik, Eğitim-Güvenlik Brifingi ücrete dahil.
Dahil Olmayanlar: Her türlü kişisel harcamalar, öğle ve akşam yemekleri, tekne turu…vs.
GETİRİLMESİ GEREKENLER- ÖNERİLENLER: Küçük, yaklaşık 25 lt. sırt çantası, rahat bir yürüyüş ayakkabısı, sandalet, şapka, mayo, havlu, güneş kremi, yedek kıyafetleriniz, fotoğraf makinesi, kamera, deniz gözlüğü, şnorkel, kafa lambası. çadır, yazlık uyku tulumu, mat, kişisel tabak-çanak-bardak-çatal-kaşık, çakmak.
Not: Doğada çöp bırakmıyoruz, tek kullanımlık malzemeler yerine dayanıklı kişisel malzemeler (çatal, kaşık, tabak, bardak) tercih edilmelidir.
Rehber: Hanife YAVUZ – 0 532 461 00 03 Sönmez ERKAYA – 0 555 318 80 29 Başvurularınızı aşağıdaki web sitemiz üzerinden yapınız.
Web sitemiz, Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen çeşitli tur, gezi ve etkinliklerin duyurularını yaparak turizme katkıda bulunmayı amaçlayan bir platformdur. Sizlere en güncel ve doğru bilgileri sunmak için çaba gösteriyoruz. Ancak, sitemizde yer alan duyurular ve etkinliklerle ilgili maddi konularda hiçbir sorumluluk kabul etmediğimizi belirtmek isteriz.
Etkinlikleri bize gönderildiği şekilde, içeriğine dokunmadan yayınlıyoruz. Sitemizde yayımlanan bilgilerin doğruluğunu sağlamak için azami özen göstermemize rağmen, herhangi bir etkinliğe katılmadan önce gerekli araştırmaları yapmanız ve güvenilir kaynaklardan bilgi almanız önemlidir.
Her bireyin kendi maddi güvenliğini sağlaması, ödeme ve rezervasyon işlemlerinde dikkatli olması gerekmektedir. Dolandırıcılık girişimlerine karşı uyanık olmanızı, şüpheli durumlarda ilgili mercilere başvurmanızı tavsiye ederiz. Web sitemizdeki içerikler, sizlere rehberlik etmek amacıyla hazırlanmış olup, herhangi bir taahhüt veya garanti niteliği taşımamaktadır.
Amacımız, turizm sektörüne katkı sağlamak ve siz değerli ziyaretçilerimizin en iyi deneyimleri yaşamasına yardımcı olmaktır. Bu bağlamda, sitemizde yer alan duyurulara dair tüm sorumluluk katılımcılara aittir. Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür eder, keyifli ve güvenli geziler dileriz.