- Bu etkinlik geçti.
Uşak Banaz Kızılhisar Göleti & Üzeyir Yaylası Doğa Yürüyüşü
Uşak Banaz Kızılhisar Göleti & Üzeyir Yaylası Doğa Yürüyüşü
Etkinlik Tarihi : 06 Ekim 2024
Hareket Saati : 09:00
Toplanma Yeri : Atapark Karun AVM Önü. Kapalı otopark alanı önü
Kızılhisar göletinden başlayacak olan yürüyüşümüz Üzeyir Yaylasında verilecek olan mola sonrasında Aydınyatak, Domuzpınarı, Çobanköy ve çürükceviz tepeleri çevresinde yapılacak olan yürüyüşle tekrar başlangıç noktasına geri dönerek yürüyüşümüzü sonlandırıyoruz.
– Toplam yürüyüş mesafemiz 10.Km. civarında olacaktır.
– Yürüyüş bitiminde hava şartlarının da uygun olması halinde Kızılhisar Göletinde mola verilecektir. İsteyen arkadaşlar yanında getirdiklerini yiyebilirler.
-Yürüyüş Esnasında yanınızda;
-Baton, Kask, Şapka, Eldiven, YAĞMURLUK, Tozluk, İlkyardım seti.
-Ayak bileğini kavrayan, Su almayan ve kaymayan bot.
– Yürüyüş sırasında En az 1,5 lt sıcak/soğuk su, enerji verici kuru incir, kuru kayısı, fındık, ceviz, taze meyve vb. bulundurmanız önerilir.
Gültekin Uğuzeş 0 555 286 4585
Gültekin Uğuzeş 0 555 286 4585
Rafet Gezer 0 535 280 12 60
Taner Kuşdemir 0 533 227 9179
– KATILIM VE İPTAL : Katılacakların en geç 05 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 15:00’e kadar isimlerini ilgili arkadaşa yazdırmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra KATILIMCI alınmayacaktır.
**** Facebook üzerinden yapılan işaretlemeler yeterli değildir. ****
#Yol_ulaşım_ücreti; Etkinlik için ulaşım kendi araçlarımızla sağlanacaktır. Katılımcı sayısına göre Etkinliğe katılacak arkadaşların araçlarından yeterli sayıda araç ayarlanacak; Bunlara ait yakıt giderleri yine katılımcılar arasında eşit olarak toplanarak karşılanacaktır.
– Etkinliklerde herhangi bir ticari kazanç sağlanmadığı için lütfen bu konuda hassas davranalım.
* Her türlü yürüyüş ekibinin başında bir rehber ve sonunda bir artçı bulunur. Yürüyüşe katılan her kez tarafından bu kişiler tanınırlar.
* Yürüyüşe katılan her kişi rehberin ve artçının talimatlarına uymak zorundadır.
* Yürüyüşe katılan her kişi rehberi geçmemeli ve artçıdan geri kalmamalıdır.
* Yürüyüş esnasında ekibin temposuna uyulmalı, keyfi durmalar ve yavaşlamalar yapılmamalıdır.
* Yürüyüşçü yürüyüşün bir yarış olmadığını daima hatırlamalı, yürüyüş esnasında birbirlerini geçmeye çalışmamalıdır.
* Grup düzenini bozucu hareketlerde bulunulmamalıdır. Grup içerisinde ve özellikle yürüyüşlerde, bir başkası hakkında ileri geri konuşan ve bir başkasını dedikodu malzemesi yapacak davranışlarda bulunan kişileri kulübümüzde ve etkinliklerimizde görmek istemiyoruz.
* Yürüyüş esnasında çevrenin kirlenmemesine önem verilmeli ve yürüyüşte ortaya çıkan bütün atıklar geri getirilerek yerleşim birimlerindeki çöplüklere atılmalıdır. Bu konuda, doğal atıkların doğada bırakılabileceği yönünde fikirler üretilmektedir. Ancak 20 kişilik bir grubun ardında bırakacağı doğal atıklar, doğanın güzelliğini bozarak, bizden sonra oradan geçecek doğaseverleri rahatsız edecek hatta bazı kişilere kötü örnek olabilecektir.
* Doğada kalabalık gruplar halinde gezerken doğada #göz_hakkı diye bir şey yoktur. Hiçbir sahipli bahçe veya tarladan bir şey almıyoruz. Sadece doğada kendiliğinden yetişen Böğürtlen, kuşburnu, kızılcık, muşmula, Ahududu, Yaban mersini, Kuzu kulağı, kekik gibi bitki ve meyvelerden az miktarda topluyoruz veya tadına bakıyoruz.
* Yürüyüşler de iniş/çıkışlar eğimi azaltmak ve zorlanmamak için S harfi çizerek yapılmaktadır. Kestirme yapmak amacıyla grubun rotasını bozmak hem kendimizi gereksiz yere yoracak, hem de grubun sizi izlemesi sonucu rotanın bozulmasına neden olacaktır. Daha da önemlisi sizi izleyen kişiler sizin kadar deneyimli olmayabilir ve bu durum tehlike yaratabilir. Bu nedenle rehberin izlediği rotadan çıkılmamalıdır.
Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edilmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz.
#Yürüyüş #Ayakkabısı; yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.
Yanınızda Mutlaka Bulunması Gerekenler:
• İki omuzdan geçmeli rahat bir Sırt Çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir),
• Yağmurluk veya Rüzgârlık,
• Bir öğünlük yiyecek,
• Asgari 1,5 litre Sıcak/Soğuk su,
• Fotoğraf Makinesi,
• İlaçlarınız ( kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa)
• Yedek giysi,
• Düdük,
• Termos,
• Baton,
• Kask,
• Tozluk,
• Bere, Balaklava
• Güneş Gözlüğü ve Güneş Kremi.
Yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal seker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.
TÜM MİSAFİRLERİMİZ BUNU BİLEREK FAALİYETLERİMİZE KATILMALIDIRLAR.
Keyifli yürüyüşler ve sağlıklı günler dileriz.
Karun Dağcılık Yönetim Kurulu