Muğla Ortaca’da 3. Klasik Otomobil Şenliği Düzenlendi

Muğla Ortaca’da 3. Klasik Otomobil Şenliği Düzenlendi
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
İçindekiler
ToggleMuğla’da 3. Klasik Otomobil Şenliği Düzenlendi
Muğla’nın Ortaca ilçesinde, Ege Yolcu Dergisi ve İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (İZKOD) organizasyonuyla 3. Klasik Otomobil Şenliği düzenlendi. Etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisini çekti ve birbirinden güzel klasik otomobiller Ortaca pazaryerinde sergilendi.








Şenlikte Sergilenen Klasik Otomobiller
Şenliğe 15 klasik otomobil katıldı ve bu otomobiller konvoy halinde Ortaca’dan yola çıkarak Dalyan mahallesinde ve sokaklarında tur attı. Organizasyon yetkilisi ve Ege Yolcu Dergisi Sorumlusu Nadir Şahin, katılan otomobillerin çoğunun 1960’lı yıllarda üretildiğini belirtti. Şahin, vatandaşların klasik otomobilleri genellikle film sahnelerinde ve müzelerde görebildiğini ve bu tür organizasyonlarla geçmişi yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti.
Dalyan Kanalında Tekne Turu
Klasik otomobil tutkunları, şenliğin ardından Dalyan kanalında tekne turuna katılarak bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı buldular. Dalyan’ın eşsiz manzarası eşliğinde yapılan tekne turu, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Gelecek Yıllarda Devam Edecek
Ortaca’da üçüncü kez düzenlenen Klasik Otomobil Şenliği’nin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği bildirildi. Etkinlik, hem klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiriyor hem de bölgenin tanıtımına katkıda bulunuyor.
Ege Yolcu Dergisi’nin Rolü
Yaklaşık 15 yıldır 3 ayda bir yayınlanan Ege Yolcu Dergisi, bu tür organizasyonlarla bölgenin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmayı amaçlıyor. Derginin sorumlusu Nadir Şahin, şenliklerin geçmişi yaşatma ve toplumsal hafızayı canlı tutma açısından önemli olduğunu vurguladı.
Muğla’da düzenlenen bu etkinlik, hem otomobil meraklılarını hem de bölge halkını bir araya getirerek unutulmaz bir gün yaşattı. Klasik otomobillerin nostaljik havası, Dalyan’ın doğal güzellikleriyle birleşince, katılımcılara keyifli anlar sundu.
Kaynak: (https://www.facebook.com/mugladanhabervar)
https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.
Site, Türkiye’nin dört bir yanındaki açık hava etkinlikleri için kapsamlı bir bilgi kaynağıdır. Sitede, her etkinlik için detaylı bilgiler, rotalar, fotoğraflar ve videolar bulunmaktadır. Site ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleri hakkında güncel haberler ve etkinlikler hakkında bilgi vermektedir.
Sitenin hedef kitlesi, açık hava etkinliklerine ilgi duyan herkestir. Site, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için faydalı bilgiler sunmaktadır. Site, Türkiye’de açık hava etkinlikleri hakkında bilgi edinmek ve bu etkinliklere katılmak isteyenler için ideal bir kaynaktır
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Bodrum'da BodRUN Ultra Maratonu 2025 Heyecanı Başlıyor!
İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) 23. Bozdağ Kış Şenliği
Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) Yürüyüş, Tırmanış ve Dağcılık Bildirgesi
Alman Dağcı Jost Kobusch, Tek Başına Everest Kış Tırmanışını Sonlandırdı
Dağcılıkta Eğitim ve Kazalar Tartışılıyor
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni (1-2 Şubat 2025 Hafta Sonu Etkinlikleri)
Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri (28 Ocak - 08 Şubat)
KAMPÇILIK






Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org