ADANA GEZİ REHBERİ 6. YAZI

Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında tatilcilerkampçılardoğa severler, karavancılar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Adana’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Adana mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Bu yazımızda Adana’da kamp yapılabilecek kamp alanlarını, Adana Mesire yerlerini ve Tabiat parklarının en geniş listesini yayınlıyoruz.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.


Adana Kamp Yerleri

Kamp yapmak istiyor ama uygun kamp yerini bulamıyor musunuz? Doğru adrestesiniz.

Google haritalar, facebook sayfaları, instagram hesapları, yazılı ve basılı materyal, PDF tanıtım dosyaları, akademik makaleler, yerli ve yabancı basın kurumları ve bütün gezi bloglarını tarayarak Türkiye’nin ücretli ve ücretsiz bütün kamp alanlarının listesini hazırladık. Aşağıdaki listeyi yıllar süren outdoor tecrübemize dayanarak kullanıcılar tarafından en çok aranan gezi terimlerini ve cevaplarını içerecek şekilde hazırladık.

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp Uyarıları

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız

Kamp Çadırı

UNUTMAYIN KAMPÇILIK, GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız.

Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp alanları yazının yayınlandığı tarihten sonra el değiştirebilir, girişler yasaklanabilir, kamp alanı giriş ücretleri ve kamp alanlarında sunulan hizmetler değişebilir, hatta listedeki kamp tesisi kapanabilir. Dolayısıyla kamp alanına gitmeden önce mutlaka kamp yerinde bulunan tesis/işletme/kişiler ile irtibat kurup en son durumu öğrenin ve gerekli bilgileri alın.

Adana Kamp Alanları

Doğayla iç içe bir tatil hayali kuran vatandaşlar Adana kamp yapılacak yerler araştırmalarını sıklaştırıyor. Özellikle Covid-19 nedeniyle otellerden uzak kalan tatilciler Adana kamp noktalarını araştırmaya başladı. Peki, Adana kamp yerleri nerede? Adana kamp yeri var mı? Adana kamp yapılacak yerler nereler? www.turkeyoutdoor.org tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı.

Adana kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaştık. Adana’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Adana ücretli kamp yerleri ve Adana ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Adana kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Adana, yeşil doğası, yaylaları, birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir. Doğa ya da deniz kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz. Adana’da birçok ücretsiz kamp alanları mevcut. Özellikle çadır kampı yapabilmeniz için pek çok alan bulunuyor. Adana’da kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri sizler için hazırladık.

Adana Kamp Yerleri

Türkiye’nin Outdoor Sayfası www.turkeyoutdoor.org olarak Türkiye’deki bütün ücretli kamp alanları ve ücretsiz kamp alanları listesini sizlerle buluşturuyoruz.  Adana’da yaylaları, Milli Parkları, Tabiat Parklarını, göl kenarlarını, dere bölgelerini ve daha pek çok ormanlık alanı ziyaret ederek keyifli bir kamp deneyimleyebilirsiniz.

Adana kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Adana, yeşil doğası, denizi, yaylaları, kanyonları, lagünleri sebebiyle birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir. Doğa, yayla ya da deniz kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz.

Kamp alanları hakkında detaylı bilgi almak için alt kısımlarına bağlantıları ve GPS koordinatlarını da ekledik. Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz kamp alanı hakkında detaylı bilgiye, kamp alanının özelliklerine, fotoğraf ve yorumlarına ulaşıp tek tıkla yol tarifi alabileceğiniz konumunu görebilirsiniz.

Adana’da çadır kampı ve karavan kampı yapabileceğiniz, en güzel kamp yerlerini derledik.

Adana ücretsiz kamp alanları ve Adana ücretli kamp alanları olarak tanıttığımız kamp alanlarında huzurlu vakit geçirmenizi diliyoruz. Adana’da yer alan kamp yerleri ile ilgili olarak eksik gördüğünüz kamp alanını veya kamp alanı hakkında eksik gördüğünüz imkanları yorum yazarak ya da iletişim sayfalarımız üzerinden bize iletebilirsiniz.

Aşağıdaki Adana Kamp Alanları yazımızı genel olarak internet üzerinden google haritalar, Adana Turizm Bürosu, Adana outdoor kulüplerinin sosyal medya hesapları, diğer harita programları ve çeşitli internet sitelerinden derlediğimiz bilgilerle oluşturduk. Listeyi alfabetik olarak yaptık.

Güzellik göreceli bir kavram olduğu için yorumunu herkesin kendine bırakıyoruz. Listemiz mesire yerlerini, tabiat parklarını ve özel/ticari işletmeleri de kapsamakta olup hiçbirisine önceden kefil olmadığımızı, listenin fikir verme ve turizme katkı amacıyla yazıldığını ifade edelim.

Mekan isimlerine müdahale etmemek adına yazımızda Camping, Kamping, Kamp, Kampçılık gibi farklı kelimeler kullanmak zorunda kaldık. Okuyucularımızdan özür diliyoruz. “TÜRKÇE” İLE İLGİLİ ZORUNLU AÇIKLAMA yazımıza göz atabilirsiniz.

Yazımızın Adana’da kamp nerede yapılır, Adana en iyi kamp yerleri, Adana’da kamp yapılacak parklar, Adana kamp alanları gibi soruların cevaplarını bulmanıza yardımcı olmasını diliyoruz.

Listede yer alan kamp alanlarını harita üzerinde görmek için Adana Kamp Alanları haritamızı tıklayınız.

https://www.google.com.tr/maps/@36.9798895,35.2589084,10z/data=!3m1!4b1!4m3!11m2!2sZG6qg7hYXLMTfM_pwE6mbiQ3npmvjA!3e3

İşte Adana kamp alanları tam listesi

1Akyatan Milli Parkı
2Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı – Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı
3Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı
4Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı
5Belemedik Tabiat Parkı
6Can Camping
7Çağrı Kamp Yeri
8Çobandede Parkı
9Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı
10Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı
11DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı – DSİ Eğitim Dinlenme Tesisleri
12Esen Kamping
13Türk Harb İş Sendikası Kampı
14Kabaklık Camping
15Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı
16Karadenizliler Ormanı
17Karataş Barınak Plajı
18Karataş Kumluk Mesire Yeri – Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı – Karataş Tabiat Parkı Kamp Alanı (Kumluk Mesire Yeri)
19Karboğazı Kamp Yeri
20Kızıldağ Yaylası
21Konak Aile Pansiyonu ( Özel Plaj )
22Körkün Çayı – Körkün Şelalesi – Körkün Kanyonu Kamp Alanı
23Küp şelaleleri – Küp Şelalesi Kamp Alanı – Aladağ Küp Şelaleleri
24Magarsus Camping
25Medcezir Kamping
26Örcün Kamp Alanı
27Toprak Kamping
28Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı
29Tuzla Milli Parkı
30Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı – Yerköprü Dinlenme ve Piknik Alanı
31Yeşil Kamping, Kafe Ve Market
32Yılmaz Kamping
33Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı
34Yumurtalık Lagünü Milli Parkı – Yumurtalık Kuş Cenneti
Adana Kamp Karavan Alanları Tam Liste

Adana Kamp yapabileceğiniz 34 kamp alanının listesini, tanıtımını, GPS koordinatlarını görmek için diğer sayfaya geçiniz.

Adana Kamp Alanları Listesi         

1    Akyatan Milli Parkı Kamp Alanı

Akyatan Gölü Nerede-Nasıl Gidilir? - Akyatan Lagünü - Kuş Cenneti
Akyatan Milli Parkı
  • Adana Akyatan Milli Parkı Kısa Tanıtım:
  • Adana  İli sınırlarında yer alan Akyatan, 1987 yılından beri Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından korunan bir  Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’dır. 
  • Burası, Türkiye’nin en büyük lagün gölü ve kuş cennetidir.
  • Deltada bulunan lagünler ve göller, Akdeniz’in su seviyesinin düşmeye başladığı dönemlerde oluşmaya başlamıştır. (muhtemelen 10 bin yıl önce) Akyatan gölünün bulunduğu yerde deltayı oluşturan nehirlerin yataklarından taşmaları sonucu, bataklık oluşur. Bu bataklık, daha sonra dalgaların taşıdığı kumların zamanla kıyıda oluşturduğu kordonla denizden ayrılır ve bugünkü durumunu alır. Yani, burası tipik bir alüvyon baraj gölüdür.
  • Karataş ilçesine bağlı olan Akyatan Gölü, Adana’ya 48 kilometre uzaklıktadır. Yaklaşık olarak 10.000 yıl önce oluşmaya başlayan Akyatan Gölünde nehirlerin taşması sonucu önce bataklık haline gelmiş, sonra kumların etkisiyle de denizden ayrılmış, sonuç olarak bugünkü halini almıştır.
  • Türkiye’de bulunan Lagün göllerinin en büyüğü olan Akyatan Gölünün su seviyesi ortalama 4.900 hektardır.
  • Akyatan Gölü, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin oluşturduğu Çukurova delta ovasında yer alan ülkemizim en büyük lagün gölüdür. Delta alanlarının deniz kıyısına yakın alanlarda göller, bataklıklar ve lagünler oluşur. Göl Adana ilinin Karataş ilçesi sınırlarında yer alır.
  • Lagün alanı 14.000 ha, en derin yeri 4 m, genişliği 4 km, uzunluğu 17 km’dir. Deniz ile arasında yer alan 20 m yüksekliğindeki kum tepeleri arasından 2 km’lik bir kanalla fazla sularını Akdeniz’e boşaltır.
  • Miktarı mevsime ve denize yakınlığa göre değişse de göl suları tuzludur. Gölde dalyan balıkçılığı, kuş gözlemi, balık tutma ve avlanma gibi etkinlikleri yapılır.
  • Lagün çevresi göçmen kuşların göç yollarının kavşak noktasıdır. İç bölgelerin kışın donması ve Balkanlar ile Kafkasya’dan güneye inen göç yollarının üzerinde yer alması binlerce kuşun burada kışlamasına neden olur.
  • Göl çevresinde kışlayan kuş türleri; Yaz ördeği, turaç, sazhorozu, kocagöz, akça cılıbıt, mahmuzlu kız kuşu ve küçük sumru, suna, fiyu, elmabaş patka, dikkuyruk, sakarmeke ve flamingodur.
  • Yaz süresinde gölü besleyen suların azalması ve buharlaşması nedeniyle, göl alanı küçülür, suyun çekildiği alanlarda geniş çamur düzlükleri oluşur ve yaz sonuna doğru tamamen kurur.
  • Çamur düzlükleri, özellikle gölün kuzeydoğu ve batı kesimlerinde görülür ve Kapıköy yakınlarındaki bazı adalar, kara ile birleşir.
  • Adana Akyatan Milli Parkı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Akyatan lagünü, 1988 yılında Sulak Alanları Koruma Sözleşmesi kapsamına alınmış ve 2005 yılında Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak ilan edilmiştir.
  • Adana Akyatan Milli Parkı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Akyatan Milli Parkı Adresi: Karataş/Adana
  • Adana Akyatan Milli Parkı web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.wwf.org.tr/ne_yapiyoruz/doga_koruma/doal_alanlar/akyatanyabanhayatgelistirmesahas_/
  • Adana Akyatan Milli Parkı İletişim Bilgileri:
  • Adana Akyatan Milli Parkı Harita (GPS) Koordinatları: Akyatan Gölü (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

2    Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı

Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı – Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı
  • Adana Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı – Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı olarak bilinir.
  • Doğal güzellikler açısından zengin olan Karaisalı’da yer alan Bahçecik, Kapıkaya Kanyonu’ndan sonra 10 dakika yürüme mesafesindedir.
  • Adana’lılar tarafından fazla bilinmediği için bakir kalmış, güzelliğini hiç bozmamış bir mesire yeri, kamp karavan alanıdır.
  • 20 metrelik mesafeden akan Bahçecik Şelalesi izleyenlere harika bir manzara sunuyor. Temiz hava, şelale manzarası ve çeşitli ağaçların içine kurulu bir mesire alanı mevcut.
  • Belediyenin çadır ve piknik masaları ve tuvaletleri bulunmakta.
  • Adana Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kamp alanında orman içi yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Duş, çeşme ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Gerekli kamp ekipmanı, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Adana Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı Adresi: Kıralan, 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.facebook.com/Bahçecik-şelalesi-kapıkaya-yerköprü-1714309515305414/
  • https://www.instagram.com/p/BjLO_chn_U9/
  • Adana Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı – Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

3    Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı

Çakıt Vadisi Kamp Alanı (Karaisalı,Adana) - Geziyoo.co
Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı
  • Adana Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Etrafı dik dağlarla çevrili Çakıt Vadisi, Pozantı ilçesinde yer almaktadır. Pozantı ilçesi merkeze 100 km mesafede bulunmaktadır.
  • Kişisel aracınızla gitmiyorsanız ilçeye geldikten sonra araç kiralayarak vadiye ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Yemyeşil doğaya sahip vadide, masmavi gökyüzünün altına kamp yapılabilir.
  • Vadinin ortasından akan yeşil suyun sesi eşliğinde huzurlu zamanlar geçirebilirsiniz.
  • Adana Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Vadide duş, tuvalet ve çeşme imkânı yok. Gerekli kamp ekipmanı, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Adana Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı Adresi: 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

4    Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı Kamp Alanı

BELEMEDİK ANIT AĞACI | Mapio.net
Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı
  • Adana Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı Kısa Tanıtım: Belemedik, Pozantı’ya 12 km, Adana’ya ise karayoluyla 110 km, demiryolu ile 90 km uzaklıkta yer almaktadır.
  • Belemedik isminin nereden geldiğinin hikâyesi de ilginçtir. Bağdat Demiryolu inşaatı sırasında zorlu Toros tünellerini açmak için tünelin ortasında birleşmek üzere her iki taraftan çalışan ekipler bazen karşılaşmayınca birbirlerine “Bilemedik” derler ve zamanla bu isim Belemedik’e dönüşür.
  • Tabiat anıtının ve anıt ağacının ne olduğunu merak ediyorsanız ilgili yazımıza tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
  • Belemedik Adana’nın Pozantı İlçesinde Çakıt Çayı boyunca yer alan yeşil doğası,  yaban hayatı, demiryolu ve tünelleri, Alman kalıntıları ile dikkat çeken etkileyici bir turistik değerdir.
  • Burada belediye tarafından hizmete açılan ve yörenin dokusuyla uyumlu bungalov evlerde konaklanabileceği gibi, meydandaki kamp alanı da çadır veya karavanla konaklayacaklar için güzel bir alternatiftir.
  • Belemedik’te doğa ve outdoor aktiviteleri açısından da zengindir.
  • Burada bisiklet kiralama imkânı bulunmaktadır.
  • Yine yürüyüş yolları ile dağ yürüyüşü seven kişilerce tercih edilmektedir.
  • Ayrıca Çakıt kıyısında olta balıkçılığı ve kayalık alanlarda kaya tırmanışı burada gerçekleştirilebilecek aktiviteler arasındadır.
  • Adana Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Burada piknik masaları, mangal alanları, otopark, mescit, çeşme tuvalet gibi tüm altyapı imkânları mevcuttur. Yine anıt çınarın hemen yanında Pozantı Belediyesi tarafından işletilen restoran serpme kahvaltı ve ızgara çeşitleri ile hizmet vermektedir.
  • Adana Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı Adresi: Belemedik, 01472 Pozantı/Adana
  • Adana Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı İletişim Bilgileri:
  • Adana Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı Harita (GPS) Koordinatları: Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

5    Belemedik Tabiat Parkı Kamp Alanı

Belemedik Tabiat Parkı Nerede - Nasıl Gidilir? - Pozantı Belemedik Yaylası
Belemedik Tabiat Parkı
  • Adana Belemedik Tabiat Parkı Kısa Tanıtım:
  • Adana’ya 112 kilometre ve Pozantı’ya 11,6 kilometre uzaklıkta yer alan Belemedik Tabiat Parkı, Adana’nın Pozantı ilçesinde yer alan Belemedik Tabiat Parkı çadır kampı ve karavan kampı için uygundur. 
  • Adana’nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Tabiat Parkı, sonbahara özgü görsellikleriyle doğa fotoğrafçıları, yürüyüşçüler ve ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.
  • Zengin doğa manzarası, taş ve ahşaptan yapılmış yayla evleriyle ünlü tabiat parkı, özellikle sonbaharın simgesi olan sarı rengin bütün tonları, yeşil ve turuncu renkleri ile ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.
  • Parkın en önemli özelliği hiç el değmemiş olmasıdır. Her mevsim, yeşil ve toprak tonlarını görebileceğiniz bir yerdir.
  • Tabiat Parkı sahası içerisinde lokanta ve restoranda bulunmaktadır. Tabiat Parkı içerisinde, yerde ateş yakmak yasaktır.
  • Yerli halk, Çakıt Suyu kıyısında kurulmuş Belemedik’te taş ve ahşaptan yapılmış yayla evlerinde konaklanmaktadır.
  • Yaban hayatı yönünden hayli zengin olan yörede yabankeçisi, yabandomuzu ve yırtıcı kuşlar gözlemlenebilir. 
  • 1. Dünya Savaşı’ndan kalan yapılar ve Almanlara ait mezarlıklar bulunmaktadır.
  • Bölgede istediğiniz yerde çadırınızla kamp yapabilirsiniz.
  • Trekking, fotoğrafçılık, sportif aktiviteleri, bisiklet turu ve manzara seyri gibi outdoor aktivitelerini gerçekleştirebilirsiniz. 
  • Keşfedilmesi gereken bu doğa harikası yer sarı ve yeşilin en güzel tonları bulunuyor.
  • Adana Belemedik Tabiat Parkı Diğer Bilinmesi Gerekenler:
  • WC, kamp alanı, yürüyüş parkuru, tırmanma parkuru ve bisiklet yolu var.
  • Duş, elektrik gibi imkânlar bulunmuyor.
  • Gerekli kamp ekipmanı, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Adana Belemedik Tabiat Parkı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Belemedik Tabiat Parkı Adresi: 01472 Pozantı/Adana
  • Adana Belemedik Tabiat Parkı web-sosyal medya sayfaları:
  • http://belemedik.tabiat.gov.tr/
  • Adana Belemedik Tabiat Parkı İletişim Bilgileri:
  • Adana Belemedik Tabiat Parkı Harita (GPS) Koordinatları: Belemedik Tabiat Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

6   Can Camping Kamp Alanı

Adana Can Camping
  • Adana Can Camping Kısa Tanıtım:
  • Özel kamp ve pansiyon işletmesidir.
  • Adana, Yumurtalık’ta denize yürüme mesafesinde hizmet veren Can Camping bungalov tatili için uygundur.
  • Çift kişilik yatak, tek kişilik yatak, tuvalet, banyo, mutfak, buzdolabı, klima, televizyon, balkon, masa, sandalye ve mangal imkanları bulunmaktadır.
  • Yazımızda geçen Toprak Kamping, Esen Camping ve Medcezir Camping ile aynı bölgededir.
  • Ayrıca tesis içerisinde öğrenciler için apart kiralaması hizmeti de mevcuttur.
  • Detaylı bilgiler için aşağıda verilen sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.
  • Adana Can Camping Diğer Bilinmesi Gerekenler: Tekne kiralama hizmeti de sağlayan işletme ailelerin rahatlıkla konaklama yapabileceği işletmelerden bir tanesidir. 
  • Adana Can Camping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Can Camping Adresi: Yumurtalık, Küçük Yumurtalik Zeytinbeli Mahallesi 94 sokak no /2 ADANA, 01680 Adana
  • Adana Can Camping web-sosyal medya sayfaları:
  • https://can-camping.business.site/
  • https://www.facebook.com/cancamping/?ref=page_internal
  • Adana Can Camping İletişim Bilgileri: 0533 146 38 68
  • Adana Can Camping Harita (GPS) Koordinatları: Can Camping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

7    Çağrı Kamp Yeri Kamp Alanı

Kozan Göller Yaylası
  • Adana Çağrı Kamp Yeri Kısa Tanıtım:
  • Kamp Alanları, Seyahat ve taşıma faaliyetlerinde bulunan Çağrı Kamp Yeri özel işletmesi Adana’nın Yumurtalık İlçesinde bulunmaktadır.
  • Sahile çok yakındır.
  • Tesis KALICI OLARAK KAPATILMIŞ veya el değiştirmiş olabilir.
  • Adana Çağrı Kamp Yeri Diğer Bilinmesi Gerekenler: HARİTALARDA TESİS KALICI OLARAK KAPALI GÖRÜNMEKTEDİR.
  • Adana Çağrı Kamp Yeri Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Çağrı Kamp Yer iAdresi: Kemalpaşa, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Çağrı Kamp Yeri web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Çağrı Kamp Yeri İletişim Bilgileri: +905312569422
  • Adana Çağrı Kamp Yeri Harita (GPS) Koordinatları: Çağrı Kamp Yeri (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

8   Çobandede Parkı ve Rekreasyon Alanı

Çobandede Parkı
  • Adana Çobandede Parkı Kısa Tanıtım:
  • Adana Gezilecek Yerler 1 yazımızda da tanıttığımız Çobandede Parkı kamp karavan alanı DEĞİLDİR. Rekreasyon ve mesire yeridir.
  • Adana Büyükşehir Belediyesi Çobandede Türbesi, Parkı ve Mini Hayvanat Bahçesi: Çoban Dede Türbesi ve Parkı Çoban Dede parkı içerisinde bir türbe bulunuyor.
  • Çobandede Türbesi, Seyhan ilçesine bağlı Karsli köyünde, Baraj gölü kıyısındaki bir tepe  üzerindedir.
  • Türbenin ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. 1981 yılına kadar bakımsız olan türbe, bir hayırsever tarafından yeniden yetirilmiştir.
  • Mezarın/sandukanın üstü Türk bayrağı ve yeşil örtülerle kaplanmıştır.
  • Rivayete göre buraya park yapılması için gidildiğinde iş makineleri çalışmamış ve bir süre sonra bir mezar bulunmuş.
  • Zamanında yaşayan Çoban Dedeye ait olduğu söylenen bu mezar daha sonra türbeye dönüştürülmüş.
  • Günümüzde de burası Adana halkının yeşil ile iç içe zaman geçirdiği güzel bir gezi noktasıdır.
  • Çoban Dede Türbesinin ve Parkın bulunduğu alanın bir kısmı 2015 yılında kuş cenneti ve mini hayvanat bahçesine dönüştürüldü.
  • Küçük bir göletin etrafında yer alan hayvanların dışında hayvanların için veterinerler ve poliklinikte bulunmaktadır. Doğal yaşamda bir şekilde yaralanmış ve hasta olmuş hayvanlar burada iyileştirilerek rehabilite edilmekte ve gelen misafirlerle tanıştırılmaktadır.
  • Adana Çobandede Parkı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Hayvanat bahçesinde memeliler, su kuşları, yırtıcı kuşlar, süs tavukları gibi hayvanlar yer almaktadır.
  • Adana Çobandede Parkı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Çobandede Parkı Adresi: Karslılar, 82068. Sk. No:9, 01170 Çukurova/Adana
  • Adana Çobandede Parkı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Çobandede Parkı İletişim Bilgileri:
  • Adana Çobandede Parkı Harita (GPS) Koordinatları: Çobandede Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

9   Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı

Adana Kamp Alanları Adana Ücretli ve Ücretsiz Kamp Alanları Yol Tarifi
Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı
  • Adana Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı, Adana / Yumurtalık ilçesinde ki Küçük Yumurtalık mahallesindedir.
  • Çukurova Üniversitesi Kamp Alanında hem kumsalda kamp yapabilir hem ateş yakabilir hem de denizin keyfini çıkarabilirsiniz. 
  • Çukurova Üniversitesi Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için gıda ihtiyaçlarının kamp alanına gelmeden önce temin edilmesi gereklidir.
  • Tuvalet ve duş ihtiyacının karşılanacağı bir alan bulunmamaktadır.
  • Adana Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Google haritalarda KAPALI olarak görünüyor. (2021)
  • Adana Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı Adresi: Küçük Yumurtalık köyü Adana
  • Adana Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.instagram.com/explore/locations/270656899/cukurova-universitesi-yaz-kamp-yumurtalk/
  • Adana Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

10    Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı

ADANA KARAİSALI DOKUZOLUK - Evde Yoksam Yoldayım
Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Karaisalı’da yer alan Dokuzoluk Kanyonu, Adana şehir merkezine yaklaşık 55 km mesafe yer almaktadır.
  • Dokuzoluk kanyonu kamp alanı çadır kampı için uygundur.
  • Ağaçların arasında doğa manzarası eşliğinde piknik yapabilmeniz için masalar ve mangal alanları mevcut.
  • Bu doğal kamp alanında çadır kampı ve karavan kampı yapmanız mümkün.
  • Dokuzoluk Kanyonu, adını, dokuz ayrı oluktan akan sulardan alıyor.
  • Bu kanyonda çardak, wc, çeşme vb. imkanlar bulunuyor ve bu kamp yerinde piknik yapılabiliyor.
  • Çeşme ve tuvalet ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz alanlara sahip olan kanyona giriş ücretsizdir.
  • Herhangi bir tesis bulunmayan kanyon içerisinde; fotoğrafçılık, trekking ve manzara seyri aktiviteleri gerçekleştirilebilir. 
  • Kanyonda balık tutabilir, doğa yürüyüşü yapabilir ve yüzebilirsiniz. 
  • Merkezboztahta köyü bu alana 1,5 km uzaklıktadır, küçük ihtiyaçlarınızı oradan temin edebilirsiniz.
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kontrollü olduğu sürece ateş yakmaya izin veriliyor. Elektrik yok.
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Merkezboztahta, Merkezboztahta Köyü Yolu, 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

11    DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı – DSİ Eğitim Dinlenme Tesisleri

Annerehberi - Dsi - Çamlık Pİknik Alanı
DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı
  • Adana DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Seyhan’ın Yüreğir bölgesinde, Devlet Su İşleri’ne ait bir araziye kurulan piknik ve kamp alanı şehir merkezine oldukça yakındır.
  • Bölgeyi Adana halkı ve kamp severler sıklıkla tercih etmektedir.
  • Uzun ağaçların arasına kurulmuş alanda mangal, piknik masaları ve çadırlar için bölümler bulunmaktadır.
  • Özellikle hafta sonları aşırı yoğunluk yaşanmaktadır.
  • Kamp alanını kullanmak ücretsizdir.
  • Yakın çevrede alışveriş yapabileceğiniz marketler mevcut.
  • Adana DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için gıda ihtiyaçlarının kamp alanına gelmeden önce temin edilmesi gereklidir. Ayrıca tuvalet ve duş ihtiyacının karşılanacağı bir alan bulunmamaktadır.
  • Adana DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı Adresi: Dörtler, Adnan Kahveci Blv., 01170 Çukurova/Adana
  • Adana DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

12    Esen Kamping Kamp Alanı

Esen Kamping (Yumurtalık,Adfana) - Geziyoo.co
  • Adana Esen Kamping Kısa Tanıtım:
  • Esen Kamping Adana Yumurtalık bölgesinde yer alan ücretli kamp alanlarından birisidir.
  • Aynı bölgede Can Camping, Medcezir Camping ve Yılmaz Kamping işletmeleri de bulunmaktadır.
  • Kamp alanı hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygundur.
  • Kamp Alanında wc ve duş gibi imkanlar vardır.
  • Denize çok yakın bir mesafededir. .
  • Adana Esen Kamping Diğer Bilinmesi Gerekenler: Çevrede büyük bir market veya mağaza bulunmamaktadır. Bu sebeple kamp ekipmanınızı ve ihtiyaçlarınızı gitmeden karşılayın.
  • Adana Esen Kamping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Esen Kamping Adresi: Yumurtalık, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Esen Kamping web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Esen Kamping İletişim Bilgileri:
  • Adana Esen Kamping Harita (GPS) Koordinatları: Esen Kamping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

13   Türk Harb İş Sendikası Kamp Alanı

Türk Harb İş Sendikası Kampı - Kamp Alanı
Türk Harb İş Sendikası Kampı
  • Adana Türk Harb İş Sendikası Kampı Kısa Tanıtım:
  • Karataş Harb-İş Plajı Adana’nın Karataş ilçesinde bulunmaktadır.
  • Akyatan Milli Parkı’nın sahile bakan kısmında kuruludur.
  • Burada yeşil ve mavinin tonlarını birlikte görebilirsiniz.
  • Karataş İlçesi’nin batısında yer alan bu plaj 3000 metre uzunluğu ile öne çıkmaktadır. Duş, WC, restoran, soyunma kabini ile evcil hayvanların girebildiği plaj Adana’nın en dikkat çeken noktalarından birisidir.
  • Karataş merkeze 5 kilometre uzaklıktadır. Akyatan Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan plaja ister arabanız ile isterseniz de güzel bir doğa yürüyüşü yaparak rahatça ulaşmanız mümkündür. 
  • 60 km’lik kumsal ile dünyanın sayılı uzun kumsallarından birine sahip olan Karataş; Ata Park Plajı, Barınak Plajı, Mavi Kum Plajı, Orman Altı Plajı, Tuzla Plajı, Bahçe Plajı ve Harbiş kumsalları günübirlik tatilcilerin kullanabileceği ve denize girebileceği alanları oluşturmaktadır.
  • Aynı zamanda karavan ve çadır turizmini tercih edecek tatilciler için de bu bölgeler geniş alan seçenekleri sunmaktadır.
  • Uzun ve geniş kumsalı ile harika bir yer.
  • Adana Türk Harb İş Sendikası Kampı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Uzun bir sahilde Karataş Harb-İş Plajı, Harp-İş Halk plajı ve Harb-İş Kamping işletmeleri birlikte bulunmaktadır.
  • Adana Türk Harb İş Sendikası Kampı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Türk Harb İş Sendikası Kampı Adresi: Karşıyaka, 01900 Karataş/Adana
  • Adana Türk Harb İş Sendikası Kampı web-sosyal medya sayfaları: —
  • Adana Türk Harb İş Sendikası Kampı İletişim Bilgileri:
  • Adana Türk Harb İş Sendikası Kampı Harita (GPS) Koordinatları: Türk Harb İş Sendikası Kampı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

14    Kabaklık Camping Kamp Alanı

Adana Kabaklık Camping
  • Adana Kabaklık Camping Kısa Tanıtım:
  • Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı olan Kabaklık Kamping Körkün Çayı kenarında kurulmuştur.
  • Nezih ve hoş bir doğası olan kamp ve piknik alanıdır.
  • İşletmede kahvaltı verilmektedir.
  • Karaisalı üzerinden ulaşımı kolay, şehir stresinden kaçmak isteyenlerin tercih ettiği bir işletmedir.
  • Adana Kabaklık Camping Diğer Bilinmesi Gerekenler: Özel işletme olduğu için yorum yapmıyor, yorumu okuyucuya bırakıyoruz.
  • Adana Kabaklık Camping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Kabaklık Camping Adresi: Hacılı, D:no:1, 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Kabaklık Camping web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.instagram.com/kabaklik_adana/
  • Adana Kabaklık Camping İletişim Bilgileri: +905079807957
  • Adana Kabaklık Camping Harita (GPS) Koordinatları: Kabaklık Camping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

15   Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı

KAPIKAYA KANYONU | Kültür Portalı
Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı
  • Adana Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Adana Kapıkaya Kanyonu’nu tanıttığımız ilgili detaylı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.
  • Yüzlerce çeşit bitki bulunan Kapıkaya Kanyonu, Karaisalı ilçe merkezine yaklaşık 6 km mesafede bulunmkatadır.
  • Kapıkaya Kanyonu, Adana ili Karaisalı ilçesinde Kapıkaya köyünde bulunan kanyon. Kanyonu Seyhan Nehri’nin kollarından Çakıt Deresi açmıştır.
  • Toplu taşıma, yiyecek, içecek, elektrik ve tuvalet gibi imkanlar bulunmamaktadır
  • Kanyonda 7 km uzunluğunda bir yürüyüş parkuru mevcuttur.
  • Karaisalı ilçesinde bulunan Kapıkaya Kanyonu ziyaretçilerine muhteşem bir doğal güzelliği vadediyor.
  • Yerde ateş yakmak yasak.
  • Çınar, meşe, zakkum, kızılçam gibi yüzlerce çeşit bitki kanyonu renklendiriyor.
  • Suyunuzu ve temel ihtiyaç malzemelerini yanınızda götürmeyi ihmal etmeyiniz.
  • Kanyonun girişinde çay, tuvalet ve küçük ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz bir tesis bulunmaktadır.
  • Adana Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: WC, duş, çeşme ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Adana Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Kıralan, 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp yapabileceğiniz 34 kamp alanının listesini, tanıtımını, GPS koordinatlarını görmek için diğer sayfaya geçiniz.

Adana Kamp Alanları Listesi         

16    Karadenizliler Ormanı Kamp Alanı

Karadenizliler Ormanı - Sarıçam / Adana
Karadenizliler Ormanı
  • Adana Karadenizliler Ormanı Rekreasyon Alanı Kısa Tanıtım:
  • Seyhan Baraj Gölü’nün doğu yakasında yer alan bu orman tamamen sarıçamdan oluşmaktadır.
  • Baraj gölünün de etkisi ile adeta saklı bir cennet olarak nitelendirilmektedir. Bu alana kurulan tesisler ile turizme kazandırılmaya çalışılmaktadır. 
  • Küçük tepeler ve bol bol çam ağacından oluşan bir rota.
  • Yürüyüş yapmak ve nefes almak için oldukça ideal bir yer olduğu söylenebilir. İçerisinde yürüyüş alanları, parklar, piknik alanları haricinde binicilik ve farklı oyunlar için bazı tesisler de bulunmaktadır.
  • Seyhan Baraj Gölü’ne yakın bir konumda yer alan bu orman yalnızca sarıçam ağaçları ile doludur.
  • Ormanı ününe, Prof. Dr. Yılmaz Ergün kavuşturmuş olup, 1998 yılından bu yana bölgeye fidanlar dikerek günümüzdeki görünümüne kavuşmasını sağlamıştır.
  • İçerisinde ata binebileceğiniz, farklı oyunlar oynayabileceğiniz tesislerde bulunmaktadır.  Adana’nın yakın zamanda büyük gelişim gösteren ormanında bir gününüzü harika bir şekilde geçirmeniz mümkündür.
  • Çukurova Üniversitesi’nin yanında bulunan ormana ulaşmak için Seyhan Baraj Gölü üzerindeki köprüleri kullanmanız ayrı bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. 
  • Çukurova Üniversitesi civarında bulunmaktadır. Ulaşım, özel araç ve taksi ile yapılmakta olup toplu taşıma ile sadece Çukurova Üniversitesi’ne varılabilmektedir.
  • Tutkunları için bisikletle seyahatin de mümkün olduğu Karadenizliler Ormanı, şehrin stresinden uzak bir konumdadır.
  • Bisiklet yolları ile de bilinen Karadenizliler Ormanı ziyaretçilerine nefes kesen bir göl manzarası ve doğayla iç içe olma fırsatı sunmaktadır.
  • Adana Karadenizliler Ormanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bisiklet kiralayarak bu noktaya gelebilir ve harika baraj gölü manzarasını izleyebilirsiniz. Adana’yı buradan izlemek ayrıca keyifli olmaktadır.
  • Adana Karadenizliler Ormanı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Karadenizliler Ormanı Adresi: 01000 Sarıçam/Adana
  • Adana Karadenizliler Ormanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Karadenizliler Ormanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Karadenizliler Ormanı Harita (GPS) Koordinatları: Karadenizliler Ormanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

17   Karataş Barınak Plajı Kamp Alanı

Karataş Barınak Plajı
  • Adana Karataş Barınak Plajı Kısa Tanıtım:
  • Karataş ilçe merkezindedir.
  • Özellikle hafta sonları aşırı yoğun olmaktadır.
  • Halk plajıdır.
  • Kampçılık ve karavana uygundur.
  • Adana Karataş Barınak Plajı Diğer Bilinmesi Gerekenler: İlçe merkezinde, açık halk plajı.
  • Adana Karataş Barınak Plajı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Karataş Barınak Plajı Adresi: Karataş Limanı yanı, Karataş/Adana
  • Adana Karataş Barınak Plajı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Karataş Barınak Plajı İletişim Bilgileri:
  • Adana Karataş Barınak Plajı Harita (GPS) Koordinatları: Karataş Barınak Plajı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

18   Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı

adana bungalov evleri
Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı
  • Adana Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Karataş Kumluk Mesire Yeri – Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı – Karataş Tabiat Parkı Kamp Alanı (Kumluk Mesire Yeri) olarak bilinir.
  • Adana, Karataş’ta denize sıfır konumda yer alan Karataş Tabiat Parkı; çadır kampı, karavan kampı ve bungalov ev konaklaması için uygundur. 
  • Karavan ve çadır kampçılığı, balıkçılık, yüzme, piknik ve fotoğrafçılık için oldukça uygun ve popüler bir kamp alanıdır.
  • Tuvalet ve duş belirli bir ücret karşılığında kullanılabilir.
  • Büfe, market ve restoranların da bulunduğu bu alanda konaklamak oldukça güvenlidir.
  • Çeşme, çocuk oyun alanı, soyunma kabini, güvenlik, restoran, ücretsiz otopark, kafe, kamelya ve lokanta duş, trekking parkuru, WC ve su bulunan Tabiat Parkında kamp ve piknik yapabilirsiniz.
  • Atıştırmalık yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanındaki kafeden karşılayabilirsiniz.
  • Adana Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Giriş ücretlidir, kamp ücreti yok ancak bungalov konaklaması için ücret talep edilmektedir.
  • Adana Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı Adresi: Yeni, 01900 Karataş/Adana
  • Adana Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

19    Karboğazı Kamp Alanı

Karboğazı, Medetsiz Dağı Tırmanışı Kamp Alanı ve Karboğazı Baskını,
  • Adana Kısa Tanıtım:
  • Karboğazı Adana Pozantı’da bulunmaktadır. Bazı bölgeleri Mersin il sınırları içerisindedir.
  • Mersin Tarsus’a bağlı Gülek Belediyesinin sınırları içerisinde, Toros ve Bolkar dağlarının eteklerinde bulunan 1900 metre rakımdaki Karboğazı, çam ağaçları ile çevrili karşısındaki karlı zirveleri ile vadi içerisinde yer alıyor.
  • 27-28 Mayıs 1920 tarihinde 44 Kuvayi Milliyeci’nin 700 kişilik Fransız Taburunu esir alarak,  yazdıkları destanın anısına Karboğazı’nda Karboğazı doğa ve Spor Festivali düzenlenmektedir.
  • Karboğazı Adana ve Mersin başta olmak üzere dağcılık ve trekking kulüplerince yoğun olarak tercih edilen bir rotadır.
  • Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa tutkunları, dağcılar ve sporcular festival kapsamında düzenlenen aktivitelere katılım sağladı. Festival’de yüzlerce çadır kuran kampçılar düzenlenen programlarla eğlenmektedir.
  • Bölgeyi  3524 metrelik yüksekliği ile Bolkar dağlarının en yüksek noktası olan Medetsiz Dağı‘na tırmanan dağcılar kamp yeri olarak kullanmaktadır.
  • Karboğazı Savaşı Çukurova’nın kurtuluşunda da bir dönüm noktasıdır. Ankara Anlaşmasının temelini oluşturması yönüyle de çok önemlidir.
  • Karboğazı baskını, insanlık tarihine örnek bir kahramanlık destanıdır. Bölgeye dikilen kuvayı milliye anıtı ile bu kahramanlar ölümsüzleştirilmiştir.
  • Adana Karboğazı Kamp Yeri Diğer Bilinmesi Gerekenler: Adana-Mersin sınırında 1900 rakımlı kamp alanıdır.
  • Adana Karboğazı Kamp Yeri Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Karboğazı Kamp Yeri Adresi: Akçatekir, 01490 Pozantı/Adana
  • Adana Karboğazı Kamp Yeri web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Karboğazı Kamp Yeri İletişim Bilgileri:
  • Adana Karboğazı Kamp Yeri Harita (GPS) Koordinatları: Karboğazı Kamp Yeri (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

20   Kızıldağ Yaylası Kamp Alanı

Kızıldağ Yaylası Özellikleri & Nerededir & Nasıl Gidilir? – Adana Başka
Kızıldağ Yaylası
  • Adana Kızıldağ Yaylası Kısa Tanıtım:
  • Yayla hakkında detaylı bilgi için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.
  • Adını Kızıldağ’dan alan yayla Karaisalı İlçesi’ne 27 kilometre mesafededir. Karaisalı İlçesi halkının yoğun olarak rağbet ettiği Kızıldağ Yaylası‘nda kır kahveleri, kır lokantaları, bakkallar, fırınlar ve kasaplar hizmet vermektedir.
  • Elma, armut, kiraz, vişne ve ceviz ağaçları ile iç içe olan yaylada kamp kurarak Kızıldağ’da yürüyüş yapılabilir, yaban hayatı incelenerek fotoğraf çekilebilir.
  • Çam, ardıç, ladin köknar ve katran ağaçlarından oluşan zengin bitki örtüsünün yanı sıra kurt, vaşak, dağ keçisi, kartal, şahin ve keklik gibi hayvanların da bulunduğu Kızıldağ Yaylası, vahşi yaşam açısından zengin bir doğaya sahiptir.
  • Ayrıca bazıları tarihi niteliğe sahip çeşme ve pınarlarından akan buz gibi suyu ile piknik için de tercih edilmektedir.
  • Yazın Adana’da sıcaktan iştahı kapanan insanlar, buz gibi havası meşhur kasapları, lokanta ve tatlıcıları ile yeme içme için de burayı tercih etmektedir.
  • Merkeze 27 kilometre uzaklıkta bulunan yayla, tertemiz havası ve yüksek rakımlı olması sebebiyle yarattığı serin hava oldukça rağbet görmesine katkı sağlıyor.
  • Adana Kızıldağ Yaylası Diğer Bilinmesi Gerekenler:
  • Adana Kızıldağ Yaylası Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Kızıldağ Yaylası Adresi: Çevlik, Unnamed Road, 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Kızıldağ Yaylası web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Kızıldağ Yaylası İletişim Bilgileri:
  • Adana Kızıldağ Yaylası Harita (GPS) Koordinatları: Kızıldağ Yaylası (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

21    Konak Aile Pansiyonu ( Özel Plaj ) Kamp Alanı

Erzin Konak Aile Pansiyonu
Konak Aile Pansiyonu
  • Adana Konak Aile Pansiyonu Kısa Tanıtım:
  • Erzin Konak Pansiyon‘un 9 odası vardır.
  • Her odasında internet, uydu yayını, banyo, eşya dolabı, fön makinesi, klima, televizyon, havlu ve WC bulunmaktadır.
  • Tesisin bahçesinde mangal yapabilir, özel plajında ücretsiz şezlongları kullanarak denize girebilirsiniz.
  • Nakit ve kredi kartı ile ödeme imkanlarına sahipsiniz.
  • Tesis yılın her mevsimi hizmet vermektedir.
  • Adana Konak Aile Pansiyonu Diğer Bilinmesi Gerekenler: Yukarıdaki bilgileri işletmenin kendi sitelerinden derledik.
  • Adana Konak Aile Pansiyonu Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Konak Aile Pansiyonu Adresi: Ayas Mah. Kaleiçi no1 Atatürk Caddesi01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Konak Aile Pansiyonu web-sosyal medya sayfaları:
  • http://www.erzinkonakpansiyon.com/
  • https://www.facebook.com/ErzinKonak/
  • https://www.instagram.com/konak_pansiyon/
  • Adana Konak Aile Pansiyonu İletişim Bilgileri: 0322 671 28 090538 277 13 580538 525 44 72 – erzinkonak@hotmail.com
  • Adana Konak Aile Pansiyonu Harita (GPS) Koordinatları: Konak Aile Pansiyonu (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

22    Körkün Kanyonu Kamp Alanı

Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı
  • Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Körkün ÇayıKörkün ŞelalesiKörkün Kanyonu Kamp Alanı olarak bilinir.
  • Körkün Kanyonu’nun Adana’ya uzaklığı 68 km, Karaisalı İlçesi’ne uzaklığı ise 19 km’dir.
  • Seyhan Nehri’nin kollarından Körkün Çayı üzerinde yer alan bu kanyonun içinde irili ufaklı birçok şelale ve doğal havuz var.
  • Körkün Kanyonu, şehir merkezine yakın olması, eşsiz doğa manzarası, bol su kaynaklarının bulunması ile kamp severler için güzel bir alternatiftir.
  • Körkün Kanyonu kamp alanı için Körkün Çayı boyunca birçok seçenek mevcuttur. 
  • Çok bilinmediği için hala temiz ve sakin bir yer olma özelliğini koruyor.
  • Körkün Kanyonu’nun bazı kısımlarına ulaşım ancak profesyonel ekipmanlarla ve dağcılık-kanyoning eğitimi alan kişilerce yapılabilmektedir.
  • Yürüyüş aktiviteleri için uygun bir yerdir.
  • Görkemli ağaçlara sahip, tertemiz bir dere kıyısında ve kuş cıvıltılarını dinleme imkânı bulabileceğiniz bir yer.
  • Körkün Kanyonu ortalama bir turistin ekipmansız olarak şahane manzaralar görebileceği ve eşsiz deneyimler yaşayabileceği bir doğa harikasıdır.
  • Münferit olarak kamp yapmak isteyenler için de kanyon boyunca birçok kamp noktası mevcuttur.
  • Adana’nın cennetlerinden biri olan Körkün Kanyonu, hafta içi kamp yapılabilecek alanlardan biridir. Özellikle sessizliği ve huzuru arayan kampçıların hafta içi günlerde kanyonda çadır kurmalarını tavsiye ediyoruz. 
  • Kamp yapmak isteyenlere sakin, huzurlu bir ortam sunan Körkün Kanyonu, Körkün Çayı üzerinde birçok şelale bulunmaktadır.
  • Doğa yürüyüşü yapabileceğiniz uzun doğal patikalara da sahiptir.
  • Kanyona ilerlerken göletlerde yüzebilir, şelalelerde fotoğraf çekilebilir, film gibi sahneler sunan Körkün Kanyonu manzarasında kamp ve piknik yapabilirsiniz.
  • Kanyona ücretsiz giriş yapabilirsiniz.
  • Muhteşem doğa güzelliği ile hem doğaseverlerin hem de doğa fotoğrafçılarının tercih edeceği yerlerden biridir. 
  • Çadırla kamp yapmak için idealdir.
  • Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölgede tuvalet, duş ve market imkânı olmadığı için gelmeden önce temin etmeniz gerekiyor.
  • Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Unnamed Road, 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Körkün Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Körkün Çayı – Körkün Şelalesi – Körkün Kanyonu Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

23    Aladağ Küp Şelaleleri Kamp Alanı

Çukurova'nın gizli cenneti: Küp Şelaleleri
Aladağ Küp Şelaleleri
  • Adana Aladağ Küp Şelaleleri Kısa Tanıtım:
  • Türkiye genelinde gezilip görülmesi gereken yerler arasında gösterilen Küp Şelaleleri ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.
  • Küp Şelaleleri Adana’nın Aladağ ilçesinde yer alıyor. Adana ili Aladağ ilçesi sınırları içinde yer alan Küp Şelaleleri, yaban hayatı ve görsel güzellikleri ile ziyaretçilerin beğenisini kazanan yerlerden biridir.
  • Son yıllarda popülaritesi artan Adana kamp alanı ve yürüyüş rotalarından birisidir.
  • Doğu Akdeniz bölgesinde Torosların arasında bulunan Küp Şelaleleri toplam 10 şelaleden oluşur.
  • Doğa ve spor tutkunları tarafından en sık gidilen bölgelerden Doğu Akdeniz bölgesinden çok sık ziyaretçi ağırlayan bu şelaleler 1,5 kilometrelik bir kanyon içerisinde yer alır.
  • Bu coğrafyada bulunan yaban hayatı ve doğa güzellikleri de bölgenin öne çıkan güzellikleri arasında yer alıyor.
  • Doğa yürüyüşü, trekking, spor yapmak ve yüzmek için tercih edeceği rotalardandır.
  • Adana’nın Aladağ ilçesine 37 kilometre uzaklıkta bulunan Küp Şelaleleri toplamda 10 şelaleden oluşmuştur. Bu şelalelerin çevresinde her mevsim farklı renklere bürünen ormanlar da mevcuttur.
  • Kuş seslerinin su üzerinde yükseldiği eşsiz doğa güzellikleri gözleri kamaştırır. Yürüyüş alanları ve doğal güzellikleri ile birlikte Küp şelalelerine gitmek de oldukça kolaydır.
  • Bir vadinin içerisinde bulunan sıra şelaleleri gerçek bir Amazon ormanını anımsatır.
  • Küp şelalelerinin yanında Simit Şelaleleri de bulunuyor.
  • Şelale çevresinde ücretsiz kamp yapabileceğiniz güzel doğal ortamlar var. 
  • Her mevsim farklı renklere bürünen ormanları ile suyun ve kuş seslerinin birbirleriyle uyumlu bir şekilde karıştığı huzur veren bir doğası bulunmaktadır. 
  • Küp Şelalelerinde su derinliği açısından oldukça yüksektir. dolayısıyla dikkatli olmalısınız.  
  • Adana Aladağ Küp Şelaleleri Diğer Bilinmesi Gerekenler:  WC, duş, market gibi imkânlar bulunmamaktadır. Kamp için yanınızda yiyecek ve içeceklerinizi götürmelisiniz. Küp Şelalelerindeki su seviyesi baraj kapakları açıldıktan sonra bir anda artabilir.
  • Adana Aladağ Küp Şelaleleri Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Aladağ Küp Şelaleleri Adresi: Küp, 01720 Aladağ/Adana
  • Adana Aladağ Küp Şelaleleri web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Aladağ Küp Şelaleleri İletişim Bilgileri:
  • Adana Aladağ Küp Şelaleleri Harita (GPS) Koordinatları: Küp şelaleleri – Küp Şelalesi Kamp Alanı – Aladağ Küp Şelaleleri (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

24   Magarsus Camping Kamp Alanı

Adana Kamp
  • Adana Magarsus Camping Kısa Tanıtım:
  • Adana’da bulabileceğiniz en temiz plajlardan birine sahip olan Magarsus Kamping, Karataş ilçesi sınırında bulunuyor. Şehir merkezinden yaklaşık 55 km uzaklıktadır.
  • Karataş ilçesinde bulunan Adana Magarsus Camping, Karataş Kumluk Mesire Yeri’nin sahil kesiminde yer alıyor.
  • Aileye uygun sakin bir ortam sunan tesiste ister çadır kampı ister karavan kampı yapabilirsiniz.
  • Karavan, çadır ve bungalovlarda konaklayabilirsiniz.
  • Kamp alanı denize 20–30 metre uzaklıktadır. Magarsus Kamp alanında çevrede yürüyüşler yapabileceğiniz parkurlarda bulunuyor.
  • Tuvalet, duşa kabin ve Wi-Fi hizmeti mevcut. Alanda sıcak su bulunmamaktadır.
  • Sahili bakımlı ve temiz, duş, WC, soyunma kabini imkanları var.
  • Adana Magarsus Camping Diğer Bilinmesi Gerekenler: Yazları oldukça rağbet gördüğü için mutlaka erken rezervasyon yapmalısınız. 
  • Adana Magarsus Camping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Magarsus Camping Adresi: Yeni, 43. Sok., 01900 Karataş/Adana
  • Adana Magarsus Camping web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Magarsus Camping İletişim Bilgileri: 0538 484 01 16
  • Adana Magarsus Camping Harita (GPS) Koordinatları: Magarsus Camping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

25    Medcezir Kamping Kamp Alanı

Medcezir Camping (Yumurtalık,Adana) - Geziyoo.co
Medcezir Kamping
  • Adana Medcezir Kamping Kısa Tanıtım:
  • Medcezir Kamping Yumurtalık sahilindeki en beğenilen ve en çok tercih edilen kamp alanlarının başında geliyor.
  • Konuklarına denize sıfır bungalov ve çadırlarda konaklama şansı sunan işletmede buzdolabı, duş, çeşme ve tuvalet gibi imkânlar bulunmaktadır.
  • Tanıtımlarını yaptığımız diğer Adana kamp alalarından Can Camping, Yılmaz Camping, Toprak Camping ve Esen Camping ile aynı bölgede bulunmaktadır.
  • Çadırın yanı sıra bungalov evlerde kalma fırsatı da sunan Medcezir Kamping, sıcak bir ortamda keyifli bir kamp tatili yapmak isteyenler için çok iyi bir seçenek.
  • İsterseniz bot kiralayabilirsiniz. Güneşlenmek isteyenler için ücretsiz şemsiye hizmeti de verilmektedir.
  • Gıda ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceğiniz restoran ve marketlerde bulunmaktadır.
  • WC, duş, sıcak su, restoran, kafe, market gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz mekanın sahili de oldukça temiz.
  • Adana Medcezir Kamping Diğer Bilinmesi Gerekenler: Aşağıda bağlantıları verile sayfalar üzerinden iletişim kurabilirsiniz.
  • Adana Medcezir Kamping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Medcezir Kamping Adresi: Yumurtalık, 98 sokak No:7, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Medcezir Kamping web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.medcezircamping.com/
  • bilgi@medcezircamping.com
  • https://www.facebook.com/medcezircamping
  • https://www.instagram.com/medcezircamping
  • Adana Medcezir Kamping İletişim Bilgileri: 0531 466 40 02 – +90 536 993 66 92
  • Adana Medcezir Kamping Harita (GPS) Koordinatları: Medcezir Kamping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

26   Örcün Kamp Alanı

Adana Çukurova Örcün - Kamp Pusulası
Örcün Kamp Alanı
  • Adana Örcün Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Örcün mahallesi Adana merkeze yaklaşık 20 km uzaklıktadır.
  • Seyhan ve Çatalan Barajı’nın aralarındaki çay yakınında bulunan bir kamp alanıdır.
  • Çukurova Örcün Kamp Alanı Adana Çukurova’da yer alan ücretsiz kamp alanlarından birisidir.
  • Doğal kamp alanlarını seven kampçılar için uygun bir yerdir.
  • Örcün Kamp Alanı çay ve orman manzarası eşliğinde sakin bir tatil yapabilmek için idealdir.
  • Kampçıların özellikle tercih ettiği Örcün Kamp Alanı ağaçlık bölgedir. 
  • Yakınında market bulunan alanda tuvalet ve duş ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir tesis ise yoktur. 
  • Kamp alanına giriş ücretsizdir.
  • Özellikle hafta sonları bölge halkı tarafından merkeze yakın olması sebebiyle mesire alanı olarak kullanılması, yoğunluğa sebep olabilmektedir.
  • Trekking faaliyetleri yapabilirsiniz. 
  • Adana Örcün Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: WC, duş, çeşme ve elektrik gibi imkânlar bulunmadığından ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin edin.
  • Adana Örcün Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Örcün Kamp Alanı Adresi: Örcün, 01170 Çukurova/Adana
  • Adana Örcün Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Örcün Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Örcün Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Örcün Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

27   Toprak Camping Kamp Alanı

Toprak Camping | Adana Kamp Yerleri
Toprak Camping
  • Adana Toprak Camping Kısa Tanıtım:
  • Toprak Kamping Adana şehir merkezine 1 saat uzaklıkta olup yaklaşık 80 kilometre mesafededir.
  • Kendi özel aracınız ve karavanınızla rahat ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
  • Adana’nın yumurtalık ilçe merkezinden arabayla 10 dakikada ulaşabileceğiniz Adana Kamp Alanı Toprak Camping sizlere son derece sessiz, huzurlu ve güvenli bir tatil imkanı sunuyor.
  • Toprak Camping, Adana ilçesinin en güzel ve en doğal bölgesi olan Yumurtalık bölgesinin Yumurtalık mahallesinde yer alıyor.
  • Kampçılar kendi çadırlarını getirmeyi tercih edebileceği gibi, Toprak Camping tarafından temin edilen çadırlardan da kiralayabilirler. 
  • elektrik, mangal alanı, kafe, wc, duş, masa-sandalye ve kiralık çadır gibi imkanlar vardır.
  • Tanıtımlarını yaptığımız diğer Adana kamp alalarından Can Camping, Yılmaz Camping, Medcezir Camping ve Esen Camping ile aynı bölgede bulunmaktadır.
  • İşletme denize sıfır olup dalga sesleriyle uyanmayı seven kampçılar için idealdir. 
  • Toprak Kamping Adana Yumurtalık’da yer alan ücretli kamp alanlarından birisidir.
  • Adana Toprak Camping Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kamp alanı hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygundur.
  • Adana Toprak Camping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Toprak Camping Adresi: Yumurtalık, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Toprak Camping web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.instagram.com/toprak_kamping/
  • Adana Toprak Camping İletişim Bilgileri: 0535 466 66 39
  • Adana Toprak Camping Harita (GPS) Koordinatları: Toprak Camping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

28   Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı Kamp Alanı

Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı, Kemalpaşa Mahallesi, 01680  Yumurtalık/Adana, Türkiye
Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı
  • Adana Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı Kısa Tanıtım:
  • Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı, Adana / Yumurtalık ilçesinde Kemalpaşa mahallesindedir. 
  • Kamp alanı bakımsız, sakin hatta ıssız olduğu söylenebilir.
  • Adana ‘da Kamp alanı arayanlar için Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı tercih edilebilecek bölgelerden birisi olabilir.
  • Adana Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Hakkında internette pek fazla bilgi bulunmadığından tercih ve yorumu okuyucuya bırakıyoruz.
  • Adana Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı Adresi: Kemalpaşa, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı İletişim Bilgileri:
  • Adana Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı Harita (GPS) Koordinatları: Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

29   Tuzla Milli Parkı Kamp Alanı

Tuzla Milli Parkı, 01900 Tuzla Bld./Karataş/Adana, Türkiye
Tuzla Milli Parkı
  • Adana Tuzla Milli Parkı Kısa Tanıtım:
  • Tuzla Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak da bilinir.
  • Doğa harikası bir manzarası var.
  • Flamingo, pelikan, balıkçıl ve birçok kuş türünü aynı anda görme imkanı var.
  • Kamp alanı olarak değil de daha çok günlük doğa yürüyüşü ve gezileriniz için kullanabilirsiniz.
  • WC, duş, market gibi tesisler bulunmamaktadır.
  • Adana Tuzla Milli Parkı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Hakkında birçok olumsuz yorum bulunuyor. Kamp alanı olarak kullanacaksanız bunu göz önünde bulundurun.
  • Adana Tuzla Milli Parkı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Tuzla Milli Parkı Adresi: 01900 Tuzla Bld./Karataş/Adana
  • Adana Tuzla Milli Parkı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Tuzla Milli Parkı İletişim Bilgileri:
  • Adana Tuzla Milli Parkı Harita (GPS) Koordinatları: Tuzla Milli Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

30    Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı

Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı - Kamp Pusulası
Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı
  • Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Yerköprü Mesire Alanı Adana şehir merkezine 53 kilometre, Karaisalı İlçesi’ne ise 13 kilometre mesafede yer almaktadır.
  • Yerköprü Mesire Alanı, bahar aylarında yeşilin her tonunun görülebileceği insanları şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaştıracak günübirlik piknik ve dinlenme alanıdır.
  • Adana Yerköprü Kanyonu Karaisalı ilçesine ise 10 kilometre uzaklıktadır. Özel aracınızla kamp alanına kadar rahat bir şekilde gidebilirsiniz.
  • Yerköprü mesire alanı, bahar aylarında yeşilin her tonunun görülebileceği insanları şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaştıracak günübirlik piknik ve dinlenme alanıdır.
  • Adana merkez ilçesinden Karaisalı’ya bağlı olan Yerköprü Kanyonu; yeşil bitki örtüsü, şırıl şırıl akan şelaleleri ile yazın sıcaklıktan bunalanlar için ideal bir rotadır.
  • Yerköprü Kanyonunda çadırınızla kamp yapabilir, yürüyüş veya piknik yapabilirsiniz.
  • Toros Dağları’ndan gelen buz gibi sularında yazın serinlerken, aynı zamanda muhteşem fotoğraflarda çekebilirsiniz.
  • Güzel bir manzaraya sahip, şelalenin oluşturduğu göletlerde kazlar, ördekler bulunmaktadır.
  • Ailenizle birlikte gidilebilecek yerlerden biri, kamp yapmak için uygundur.
  • Bölgede restoran, tuvalet imkanı, oturacak yerler ve kamelya var.
  • Elektrik ve market yok.
  • Yeme içme ihtiyaçlarınızı, isterseniz gelmeden önce alabilir ya da restorandan temin edebilirsiniz.
  • Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Gelmeden önce ilçede yeme-içme eşyalarını ve diğer kamp ekipmanlarınızı hazırlayın.
  • Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?:
  • Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Gülüşlü, 01770 Karaisalı/Adana
  • Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri: +905073551989
  • Adana Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

31    Yeşil Kamping Kamp Alanı

Yeşil Camping Kafe - Yumurtalık / Adana - 0 (538) 573 00 ** | Birmilyonnokta
Yeşil Kamping (Özel İşletme)
  • Adana Yeşil Kamping (Özel İşletme) Kısa Tanıtım:
  • Yeşil Kamping Kafe ve Market Adana / Yumurtalık ilçesinde Yumurtalık mahallesindedir.
  • Burası esasında restoran olarak işletilen aile işletmesidir. Bahçesinde kamp yapabilirsiniz.
  • Tanıtımlarını yaptığımız diğer Adana kamp alalarından Can Camping, Yılmaz Camping, Medcezir Camping, Toprak Camping ve Esen Camping ile aynı bölgede bulunmaktadır.
  • Yeşil Camping Kafe olarak Adana Yumurtalık’ta faaliyet gösteren işletme denize sıfır kamp alanıyla yoğun çalışma temposundan ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenlere imkân sağlıyor.
  • Kamp yapılacak deniz kenarında bir bahçesi bulunmaktadır.
  • Denize sıfır bir mekanda kahvaltı yapabilir, çadırınızı kurabilirsiniz.
  • Tesiste market kafe ve konaklama yeri mevcuttur
  • Adana Yeşil Kamping Diğer Bilinmesi Gerekenler: Özel işletme hakkında yorum yapmıyor, kararı okuyucuya bırakıyoruz.
  • Adana Yeşil Kamping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Yeşil Kamping (Özel İşletme) Adresi: Yumurtalık, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Yeşil Kamping web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Yeşil Kamping İletişim Bilgileri: 05385730033
  • Adana Yeşil Kamping Harita (GPS) Koordinatları: Yeşil Kamping (Özel İşletme) (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

32    Yılmaz Kamping Kamp Alanı

  • Adana Yılmaz Kamping Kısa Tanıtım:
  • Yılmaz Kamping Adana Yumurtalık’da yer alan ücretli kamp alanlarından birisidir.
  • Yılmaz Kamping, Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, sahile yakın bir konumda bulunuyor.
  • Kamp alanı hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygundur.
  • Hem çadır kampı hem de kendisine ait kulübelerde konaklama şansınız mevcut. 
  • Mavi bayraklı plajında tatil ve kamp yapabilirsiniz.
  • Adana Yılmaz Kamping Diğer Bilinmesi Gerekenler:
  • Kamp alanı yakınlarında ve çevresinde market olmadığı için ilçe merkezinde alışveriş yapmanızı öneririz.
  • Özel işletme hakkında iyi ya da kötü yorum yapmıyor, kararı okuyucuya bırakıyoruz.
  • Adana Yılmaz Kamping Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Yılmaz Kamping Adresi: plaj, küçük, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Yılmaz Kamping web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.instagram.com/yilmaz_kamping/
  • http://www.yilmazkamping.com/ (Site açılmıyor.)
  • Adana Yılmaz Kamping İletişim Bilgileri: +905462566868 – 0541 884 48 83
  • Adana Yılmaz Kamping Harita (GPS) Koordinatları: Yılmaz Kamping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

33   Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı

Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı
Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı
  • Adana Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kampı Barakaları Şehir merkezine 1 saatlik mesafededir.
  • Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kampı, deniz kenarındadır.
  • Kamp alanında barakalar ve çadır alanları mevcuttur.
  • Kamp alanından faydalanmak ücretsizdir.
  • Tuvalet, su imkanları mevcuttur.
  • Yiyecek teminini kamp alanına gelmeden önce temin edebilirsiniz veya kamp alanına yakın yerdeki işletmelerden satın alabilirsiniz.
  • Adana Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Belediye işlettiğinden dolayı bazı hizmetlerde aksaklıklar yaşandığı yönünde yorumlar var.
  • Adana Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Adana Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı Adresi: Kemalpaşa, 01680 Yumurtalık/Adana
  • Adana Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Adana Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Adana Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Adana Kamp Alanları Listesi         

34   Yumurtalık Lagünü Milli Parkı

Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Kamp Alanı – Adana – Bushcraft Okulu Forumları
Yumurtalık Lagünü Milli Parkı
  • Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Kısa Tanıtım:
  • Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bulunan, 272 bitki ve 252 kuş türüne ev sahipliği yapan Yumurtalık Lagünleri, 2016 yılında Tabiatı Koruma Alanı statüsünden, Milli Park statüsüne geçirildi.
  • Denize yaklaşık 20 – 25 metre mesafede olan kamp alanı denize girebilmenize olanak sağlıyor. Aileler için güzel bir kamp yeri seçimi olacaktır.
  • Seyhan-Ceyhan deltası üzerindeki göl lagünlerindeki bitki ve hayvan türleri ile özellikle halep çamı olarak bilinen (Pinus halepensis) gibi nadir yayılışı olan bitki türü için korunan doğal ortam oluşturmaktadır.
  • Millî Park’ta ayrıca Caretta caretta ve özellikle Chelonia mydas olmak üzere 2 tür deniz kaplumbağasının varlığını sürdürdükleri alan özelliğine sahiptir.
  • Yumurtalık Lagünü Milli Parkının toplam alanı 16.430 hektardır.
  • Yumurtalık Lagünü Ramsar Alanı’nın toplam alanı ise 19.853 ha.’dır. Lagün, Yumurtalık ilçe merkezine 30 km, Karataş ilçe merkezine ise 35 km mesafededir.
  • Alanda değişik türden binlerce ördek, sakarmeke, flamingo, kılıçgaga, akça cılıbıt ve küçük kumkuşu gibi kuş türleri kışlarken, geçmişte bu sayının 70 bini aştığı öğrenildi.
  • Yumurtalık Lagünleri, Ceyhan Nehri’nin denize döküldüğü nokta ile Yumurtalık Körfezi arasında kalan lagünler, tatlı ve tuzlu su bataklıkları, geniş çorak düzlükler, sazlıklar ve Halep çamı ormanından oluşan oldukça kompleks bir yapıya sahip sulak alan sistemini kapsamaktadır.
  • Doğa Yürüyüşü, fotoğrafçılık, yaban hayatı gözlemciliği, kuş gözlemciliği yapılabilir.
  • Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Kamp Alanı Adana Yumurtalık’da yer alan ücretli ve doğa içerisinde kamp yapabileceğiniz yerlerden bir tanesidir.
  • Kamp alanı hem çadır kampı için hem de karavan kampı için uygundur.
  • Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Yasal statüsünden dolayı kamp yapmadan önce ilgili birimlere bilgi vermekte fayda var.
  • Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Adresi: Yumurtalık, Adana
  • Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı web-sosyal medya sayfaları:
  • http://yumurtaliklagunu.tabiat.gov.tr/
  • Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı İletişim Bilgileri: +903226712151
  • Adana Yumurtalık Lagünü Milli Parkı Harita (GPS) Koordinatları: Yumurtalık Lagünü Milli Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Yukarıdaki Adana Kamp Alanları yazımızı genel olarak internet üzerinden google haritalar, Adana Turizm Bürosu, Adana outdoor kulüplerinin sosyal medya hesapları, diğer harita programları ve çeşitli internet sitelerinden derlediğimiz bilgilerle oluşturduk. Listeyi alfabetik olarak yaptık.

Yazımızı hazırlarken Adana Kamp alanları olarak hazırladığımız listede yer alan tesis, işletme, park ve koruma alanları hakkında iyi ve kötü onlarca yoruma rastladık. Listemizi iyi veya kötü yorumları hesaba katmadan sadece tanıtım amaçlı hazırladık.

  • Kamp yapmadan önce kamp yapmayı planladığınız işletme ile irtibat kurup en son/güncel bilgileri alın.
  • Özellikle kırsal alanda yapacağınız kamplarla ilgili kollluk güçlerinden gerekli izni alın. (Yazının başında açıkladığımız genelgeye göre)
  • Yukarıda bağlantısını verdiğimiz KAMPÇILIK ile ilgili yazılarımızı dikkatle okuyun.

Adana’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Adana mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org

Etiketler: Adana Gezilecek Yerler, Adana Gezi Rehberi, Adana Gezilecek Yerler Listesi, Adana Gezi, Adana Gezecek Yerler, Adana Gezi Yazısı, Adana  Turizm, Adana Turizm Bürosu, Adana Tarihi Yerler, Adana Ne Yenir Nereler Gezilir, Adana Ne Yenir Nerede Yenilir, Adana’da Ne Yapılır, Adana Otelleri, Adana’da Gezilecek Doğal Yerler, Adana Gezilecek Yerler, Adana Gezilecek Çarşı, Adana Gezilecek Yerler Doğa, Adana Gezilecek Doğal Yerler, Adana Gezilecek Doğal Yerler Haritası, Mersin Gezilecek Yerler, Adana’da Gezilecek Mekanlar, Adana Merkezde Gezilecek Yerler, Adana’da Gezilecek Tarihi Yerler, Adana Çukurova’da Gezilecek Yerler, Türkiye’nin En Geniş Gezi Rehberi,  Adana Seyahat Rehberi,  Adana Şehir Gezi Rehberi,  Türkiye Gezi Rehberi,  İstanbul Gezi Rehberi, Adana Görülmesi Gereken Yerler, Adana Turizm Rehberi, Türkiye Gezi Ve Tatil Rehberi,  Doğa Ve Kültür Turları,  Adana  Turizm Ve Tanıtım, Adana Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler,  Adana’da Nereye Gidelim?, Adana’da Bir Günde Ne Yapılır?, Adana İlinin Doğal Güzellikleri Nelerdir?, Adana Merkezde Neler Var?, Adana Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler, Adana’da Ne Yenir?, Adana Gezilecek En Popüler Yerler, Adana Kalesi, Adana Karataş İlçesi, Adana Kozan İlçesi, Adana Müzesi Adana Seyhan Merkez İlçe, Adana Aigeai Antik Kenti, Adana  Akçatekir Yaylası,  Adana Akyatan Gölü, Adana Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Ve Ramsar Alanı , Adana Aladağ – Meydan Yaylası, Adana Aladağlar Milli Parkı, Adana     Anavarza Antik Kenti (Anavarza Kalesi Ve Antik Kenti), Adana Anıt Müzesi (Adana Etnografya Müzesi), Adana Atatürk Bilim Ve Kültür Müzesi, Adana  Atatürk Parkı, Adana   Bahçecik Şelalesi, Adana Bebekli Kilise (Aziz Paul Kilisesi), Adana Beledemik Vadisi (Belemedik Yaylası), Adana   Botaş Plajı, Adana Büyük Saat Kulesi, Adana Ceyhan Nehri, Adana   Çakıt Vadisi, Adana         Çoban Dede Parkı , Adana Dilberler Sekisi, Adana  Dinozor Parkı, Adana   Feke – İnderesi Yaylası, Adana  Feke Kalesi, Adana Feke-Göksu Nehri, Adana Hippokampos Mozaikleri, Adana Horzum Yaylası, Adana Hoşkadem Cami, Adana İncirli Plajı, Adana   Kapıkaya Kanyonu, Adana Kapuzbaşı Şelalesi, Adana Karaisalı – Kızıldağ Yaylası, Adana Karaisalı Dokuzoluk Kanyonu, Adana Karakilise, Adana Karanfil Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Adana Karasis Kalesi, Adana Karataş Tabiat Parkı, Adana Kız Lisesi (Askerı Rüştiye Mektebi), Doğada Kamp, Kamp, Kamp Çadırı, Outdoor, Outdoor Kampı, Outdoor Türkiye, Türkiye Outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, Kozan – Göller Yaylası, Kozan (Sis) Kalesi, Kurtkulağı Kervansarayı, Küp Şelaleri, M1 Adana Avm, Magarsus Antik Kenti, Mavi Su Aqualand, Merkez Park, Mısır Çarşısı ve Çakmak Caddesi, Misis Höyük Ve Köprüsü (Misis Antik Kenti ve Mozaik  Müzesi), Obruk Şelalesi, Optimum Avm, Park Adana Avm, Pozantı – Armutoluğu Yaylası, Pozantı – Asar Yaylası, Pozantı – Belemedik Yaylası, Pozantı – Fındıklı Yaylası, Ramazannoğulları Camii, Ramazanoğlu Konağı, Sabancı Merkez Cami, Saimbeyli – Çatak Yaylası, Saimbeyli – Obruk Yaylası, Saimbeyli Kalesi, Sakıp Sabancı Parkı, Seyhan Barajı ve Gölü, Seyhan Nehri, Sinema Müzesi, Sirkeli Höyük Ve Hitit Kaya Kabartması, Süleyman Kulesi, Şar Antık Kenti, Tarihi Kazancılar Çarşısı, Taş Köprü, Tatarlı Höyük (Lawazantıya), Tekir Yaylası, Tepebağ Höyük Evleri Ve Kültür Yolu, Toros Dağları, Tufanbeyli – Kürebeli Yaylası, Tuzla Gölü, Varda Köprüsü, Yağ Cami (Eski Camii), Yerköprü Mesire Alanı, Yılan Kale (Yılankale), Yumurtalık Plajı, Yumurtalık Tabiatı Koruma Alanı Ve Ramsar Alanı, Ziya Paşa Bulvarı, Adana Kebap, Adana Tava , Adana Usulü Lahmacun, Analıkızlı Ekşili Yuvarlama , Avgan Pilavı, Bamya Dolması, Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) , Ciğer , Deniz Mahsulleri, Dul Avrat Çorbası, Eşkili Topalak, Fellah Köftesi, Fıstıklı Kebap, Gül Mantı, Hamur Çorbası, Ispanak Başı, İşkembe Dolması, Kabak Çintmesi, Kamhi Çorbası, Kaz Başı, Kırkkat, Mahluta çorbası, Mansaf, Mumbar, Mumbar Dolması, Pişirim Pide, Sarımsaklı Fıstık Köfte, Şırdan Dolması, Tırşik çorbası, Vardabit Paçası, Yüksük Çorbası, Acebek Terator , Adana İçli Köfte (Kibbe), , Adana Kısırı , Adana Simidi, Adana Usulü Soğan Salatası, Adana Usulü Su Böreği, Aşlama, Babagannuş, Bici Bici, Ebegümecili Lepe (Kömeç), Fatuş, Misis ayranı, Muzlu Süt  , Peynirli Sıkma veya Sıkma, Süllüm, Tezgah Kebapçısı Salatası, Karakuş (Taş Kadayıf), Karsambaç, Kaynar (Lohusa şerbeti), Pekmezli Kedi Batmaz, Sarı burma, Adana Yemekleri Tarifleri, Gaziantep yemekleri, adana’nın meşhur tatlıları, Adana’nın en meşhur yemeği nedir, adana’nın meşhur baharatları, Mersin yemekleri, adana’nın neyi meşhur hediyelik, Adana yemekleri slayt, Adana’ya özgü 13 lezzet ve tarifi, Adana’nın Meşhur Yemekleri, yolunuzu Adana’ya düşürecek doyulmaz lezzetler,  Adana damak çatlatan lezzetler, Adana’da ne yenir, ne içilir? Adana’nın meşhur yemekleri, Adana’nın meşhur yemekleri, Akyatan Milli Parkı, Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı – Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı, Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı, Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı, Belemedik Tabiat Parkı, Can Camping, Çağrı Kamp Yeri, Çobandede Parkı, Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı, Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı, DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı – DSİ Eğitim Dinlenme Tesisleri, Esen Kamping, Türk Harb İş Sendikası Kampı, Kabaklık Camping, Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı, Karadenizliler Ormanı, Karataş Barınak Plajı, Karataş Kumluk Mesire Yeri – Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı – Karataş Tabiat Parkı Kamp Alanı (Kumluk Mesire Yeri), Karboğazı Kamp Yeri, Kızıldağ Yaylası, Konak Aile Pansiyonu, Körkün Çayı – Körkün Şelalesi – Körkün Kanyonu Kamp Alanı, Küp şelaleleri – Küp Şelalesi Kamp Alanı – Aladağ Küp Şelaleleri, Magarsus Camping, Medcezir Kamping, Örcün Kamp Alanı, Toprak Kamping, Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı, Tuzla Milli Parkı, Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı – Yerköprü Dinlenme ve Piknik Alanı, Yeşil Kamping, Kafe Ve Market, Yılmaz Kamping, Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı, Yumurtalık Lagünü Milli Parkı – Yumurtalık Kuş Cenneti,

Adana Kamp Alanları: Akyatan Milli Parkı, Bahçecik Piknik Ve Kamp Alanı – Bahçecik Şelalesi Piknik ve Kamp Alanı, Belemedik – Hacıkırı (Kıralan) Çakıt Vadisi Kamp Alanı, Belemedik Piknik Alanı ve Anıt Ağacı, Belemedik Tabiat Parkı, Can Camping, Çağrı Kamp Yeri, Çobandede Parkı, Çukurova Üniversitesi Kamp Alanı, Dokuzoluk Kanyonu Kamp Alanı, DSİ – Çamlık Piknik Ve Kamp Alanı – DSİ Eğitim Dinlenme Tesisleri, Esen Kamping, Türk Harb İş Sendikası Kampı, Kabaklık Camping, Kapıkaya Kanyonu Kamp Alanı, Karadenizliler Ormanı, Karataş Barınak Plajı, Karataş Kumluk Mesire Yeri – Karataş Kumluk Tabiat Parkı Kamp Alanı – Karataş Tabiat Parkı Kamp Alanı (Kumluk Mesire Yeri), Karboğazı Kamp Yeri, Kızıldağ Yaylası, Konak Aile Pansiyonu, Körkün Çayı – Körkün Şelalesi – Körkün Kanyonu Kamp Alanı, Küp şelaleleri – Küp Şelalesi Kamp Alanı – Aladağ Küp Şelaleleri, Magarsus Camping, Medcezir Kamping, Örcün Kamp Alanı, Toprak Kamping, Turizm Bakanlığı Yumurtalık Gençlik Kampı, Tuzla Milli Parkı, Yerköprü Kanyonu Kamp Alanı – Yerköprü Dinlenme ve Piknik Alanı, Yeşil Kamping, Kafe Ve Market, Yılmaz Kamping, Yumurtalık Belediyesi Gençlik Kamp Alanı, Yumurtalık Lagünü Milli Parkı – Yumurtalık Kuş Cenneti

#gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo,  #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,   #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #antalya, #fotoğraf, #adana, #seyahatblog, #seyahatname,#seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography,#seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, #Adana #seyahatcantasi, #seyahatetmek,