Türkiye’nin Outdoor Sayfası:

Outdoor ayakkabı seçiminin incelikleri ile ilgili olarak yazmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin Outdoor Sayfası outdoor üzerine düşünmeye ve yayın yapmaya devam ediyor. Doğa yürüyüşü kıyafetleri seçimi ile ilgili serimize devam ediyoruz. Doğa yürüyüşü ile ilgili ilk yazımızda doğa yürüyüşü tanımını içeren hiking ve trekking kavramlarını açıklamıştık. İkinci yazımızda doğa yürüyüşüne (hiking-trekking) hazırlık aşamasında yapılması gerekenleri, sonraki yazılarımızda ise doğa yürüyüşü kıyafetleri seçilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylı olarak yayınladık. Dördüncü yazımızda outdoor pantolon seçiminde dikkat edilecek hususları , beşinci yazımızda outdoor bot seçimi ile ilgili bilgileri, son yazımızda ise outdoor ayakkabı seçilirken dikkat edilmesi gereken 10 özelliği yayınladık.

Bu yazımızda (https://www.campingforwomen.com/what-is-the-best-hiking-attire-for-women/) adresinden çeviri yoluyla elde ettiğimiz “Kadınlar İçin En İyi Yürüyüş Kıyafeti Nedir? başlıklı yazıyı okuyucumuzla buluşturuyoruz.

Yazının orijinalini (https://www.campingforwomen.com/what-is-the-best-hiking-attire-for-women/) adresinde bulabilirsiniz.

Not: Yazıyı çeviri programı aracılığıyla birebir çeviri yöntemiyle çevirip yayınladığımız için bazı kavram ve terimlerde tam Türkçe karşılık bulunmayabilir, anlatım bozukluğu olabilir, yazıda geçen bir kısım özel isimler tam anlamıyla çevrilemeyebilir, bazı yabancı markalar Türkiye’de bulunmayabilir. Bu hususu okuyucunun dikkate alması gerekir.

Kadınlar İçin En İyi Yürüyüş Kıyafeti Nedir?

Kadınlar İçin Doğa Yürüyüş Kıyafet Seçimi

Yürüyüş, güneş ışığı, temiz hava ve fiziksel aktivite içeren harika bir eğlencedir. Hepsi zihinsel ve fiziksel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olmak için birlikte çalışır. Yine de, özellikle bir kadınsanız, en iyi kıyafetin ne olduğunu bulmak bazen zor olabilir.

En iyi olduğunu iddia eden, sadece onları kullanmanızı ve büyük bir hayal kırıklığına uğramanızı bekleyen birçok marka var. Kadınlar için en iyi yürüyüş kıyafetlerini yapan nedir? Sizi hava şartlarından koruyan, defalarca giyilebilecek kadar güvenilir, kapana kısılmış ve hareket edemez hale getirmek yerine vücudunuzla birlikte hareket edecek malzemeden yapılmış yürüyüş kıyafetlerine sahip olmak isteyeceksiniz.

Aşağıda, sizi rahat ve tepeden tırnağa gitmeye hazır tutan, kadınlar için en iyi yürüyüş kıyafetleri için bazı öneriler bulunmaktadır.

Doğa Yürüyüşünde Kadınlar İçin İç Çamaşırlarının Önemi

Kadınlar İçin Doğa Yürüyüş Kıyafet Seçimi

İç çamaşırları, kadınların patikalarda giymeleri gereken yürüyüş kıyafetleri hakkında en az düşünülen parçalardan biridir. Günlük rutinimizin bir parçasıdırlar, ancak bir seyahat planlarken kolayca unutulabilirler.

Yürüyüş sırasında giyilmesi gereken iç çamaşırları, açık hava deneyiminizi artıracak ve daha uzak mesafelere gidebilmenize yardımcı olacaktır.

Teri dışarı atacak malzeme sizi rahat ettirecek. Yürüyüş gezileriniz için iç çamaşırı ararken bunu aklınızda bulundurun. %100 pamuk nefes alabilirsiniz. Çabuk kuruyan, kokuya dayanıklı ve giydiğinizi unutabileceğiniz kadar rahat iç çamaşırı tercih edilmelidir.

Sütyenlere baktığınızda, egzersiz için giydiğiniz tür, gitmenin en iyi yoludur. Yüksek yoğunluklu antrenmanlarda en çok kullanılan sutyen, yürüyüş yorucu olsun ya da olmasın yürüyüşte size iyi hizmet edecektir. Herhangi bir yüksek yoğunluklu sutyen işinizi görür, ancak Nike Swoosh sutyen iyi yapılmış ve iyi bilinen bir seçenektir.

Doğa Yürüyüşünde Kadın Üst Giyim

Kadınlar İçin Doğa Yürüyüş Üst Giyim Seçimi

Yürüyerek bir macera için çok uygun yürüyüş kıyafetleri ararken “kuru fitilleme” sizin için anahtar kelimedir. (moisture wicking fabric: Nem emici kumaş, nemi vücuttan uzaklaştırmak için tasarlanmış bir kumaştır. Başka bir deyişle, nem emici kumaşlar sizi kuru tutmak için tasarlanmıştır.)

Birçok şirketin artık nem emici üstler için bir veya iki seçeneği var. Genellikle, sizi çiğnemeden uzun süreler boyunca giyilebilen, forma uygun, yumuşak malzemelerdir.

Ayrıca bir atletle yürüyüş yapmayı da seçebilirsiniz, ancak uygun miktarda güneş kremi sürdüğünüzden ve sık sık tekrar uyguladığınızdan emin olmak isteyeceksiniz.

Doğa Yürüyüşünde Kadın Alt Giyim

Kadınlar İçin Doğa Yürüyüş Pantolon Seçimi

Şort mu pantolon mu? Yürüyüş kıyafetleri için hangisi daha iyi? Bu, yürüyüşçüler arasında yaygın bir sorudur. Şortlar genellikle daha havalı hissettirir, ancak pantolonlar sizi hava koşullarından daha iyi koruyabilir. Ya aynı zamanda havalı bir pantolon bulabilseydiniz? Kaliteli outdoor pantolonlar hızlı kuruma teknolojisine, büzme ipine sahiptir ve arazide aşınmaya ve yıpranmaya karşı dayanıklıdır.

Çabuk kuruyan teknoloji, terlediğinizde sizi rahat ettirmeye yardımcı olacak ve diğer öğelerle etkileşime girdiğinizde kuru kalmanıza yardımcı olacaktır. Yürüyüş yaparken sudan geçmek istediğinizde veya pantolonun farklı şekilde oturmasını istiyorsanız ipleri yukarı çekebilirsiniz.

Hâlihazırda sahip olduklarınızdan bazılarını kullanmak istiyorsanız, kesinlikle normal antrenman kıyafetlerinizi giyebilirsiniz. Bunun tek dezavantajı, antrenman kıyafetlerinizin, açık havada yürüyüş yapan kadınlar için özel olarak oluşturulmuş altlar kadar dayanıklı olmayabilmesidir. Kadın yürüyüş kıyafetleri için yapılmış bu pantolonların en iyi yanı? Her zaman cepleri vardır! Cepleri kim sevmez?

Doğa Yürüyüşünde Kadın Ayakkabı

Kadınlar İçin Doğa Yürüyüş Ayakkabı Seçimi

Birçok insan, açık hava maceraları için sandaletler giymeyi sever. Bunlar, sizi serin tutacak ve seyahatiniz sırasında bazı su birikintileri veya derelerden geçerseniz çabucak kuruyabilecek dayanıklı ayakkabılardır.

Ancak, ayaklarınızın üst ve yan kısımları için fazla koruma sağlamazlar. Bu nedenle, kaliteli ve iyi bir çift yürüyüş botu düşünmek akıllıca olacaktır. Yürüyüş botları, genel yürüyüş kıyafetlerinin önemli bir parçasıdır ve uzun yürüyüşler için rahat olmanın yanı sıra sizi tüm unsurlardan koruyacaktır.

Ayrıca ekstra destek ve koruma sağlamak için tipik olarak ayak bileğine çıkarlar. Yürüyüş botları ayrıca tabanda daha derin bir çıkıntıya sahip olma eğilimindedir ve zorlu tepeleri tırmanmanıza yardımcı olmak için iyi bir tutuş sağlar.

Daha kısa ve yorucu olmayan bir yürüyüş yapmayı planlıyorsanız, arazi koşusu ayakkabısı gibi daha hafif bir ayakkabı tercih edebilirsiniz. Bunlar yola ayak uydurmanıza, korunmanıza ve ağır bir ayakkabının yükünü azaltmanıza yardımcı olabilir.

Doğa Yürüyüşünde Kadın Yağmurluk

Kadınlar İçin Doğa Yürüyüş Yağmurluk Seçimi

Açık havada eğlenmek isteyen herkes, her zaman yağmur olasılığının olduğunu bilir. Elinizde kaliteli bir yağmurluk bulundurmak sizi kuru tutacak ve patikaları fethetmeye hazır olacaktır.

Outdoor için özel olarak tasarlanan birçok yağmurluk uzundur ve mümkün olan en fazla yüzey alanını korumaya yardımcı olur. Ayrıca tipik olarak, istediğiniz gibi aşırı ısınmanızı önlemeye yardımcı olacak hava cepleri veya havalandırma delikleri bulunur.

Rahat ve kuru bir yağmurluk bulundurmak, hava nasıl olursa olsun parkurun tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Biliyorsunuz ki; kötü hava diye bir şey yoktur, sadece kötü kıyafetler vardır!

Sizi koruyan ve sizi tüm unsurlarda rahat ettiren etkili yürüyüş kıyafetlerine sahip olmak, keyifli bir yürüyüş deneyimi için çok önemlidir. Kadınlar özellikle ihtiyaçları için yapılmış giysiler bulmakta zorlanabilirler, ancak birçok marka tam size göre ürünler yaratır. Rahatlık, dayanıklılık ve nefes alabilirlik dahil olmak üzere dış giyimde aradığınızı unutmayın.

Gözlerini açık tutarsan bunları bulacaksın. Ayrıca mağazaya gittiğinizde sormaktan çekinmeyin! En iyi yürüyüş kıyafetleriniz için ihtiyacınız olanı bulmanıza yardımcı olacak en iyi kişi bir çalışandır.


Yazının orijinalini (https://www.campingforwomen.com/what-is-the-best-hiking-attire-for-women/) adresinde bulabilirsiniz.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 
Türkiye'nin Outdoor Sayfası

http://www.turkeyoutdoor.org