Kemer Gezi Rehberi 6 – Kemer’in En Güzel Plaj, Kumsal ve Koyları
Kemer Gezi Rehberi 6 – Kemer’in En Güzel Plaj, Kumsal ve Koyları
Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 1 – Kaş Tanıtımı
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 2 – Kaş Otelleri
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 3 – Kaş’ta Gezilecek Yerler
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 4 – Kaş’ta Yapılabilecek Outdoor Aktiviteleri
- Antalya Manavgat Gezi Rehberi 1 – Manavgat Tanıtımı
- Manavgat Gezi Rehberi 2 – Manavgat Tatil Rehberi
- Manavgat Gezi Rehberi 3 – Side Tatil Rehberi
- Manavgat Gezi Rehberi 4 – Side Gezi Rehberi başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir.
İçindekiler
ToggleKemer Kumsal ve Plajları
Bu yazı dizimizde Antalya Kemer’e gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr ve https://visitkemer.net/ adreslerinden) alınmıştır.
- Antalya Kemer Tanıtımı
- Kemer Gezi Rehberi 2 – Kemer Tatil Rehberi
- Kemer Gezi Rehberi 3 – Kemer’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler
- Kemer Gezi Rehberi 4 – Kemer Coğrafyası ve Outdoor Potansiyeli
- Kemer Gezi Rehberi 5 – Kemer Outdoor Aktiviteleri başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir.
Aşağıda tanıttığımız Kemer kumsal ve plajlarını da Antalya haritamıza ekledik. Hem Kemer‘de hem de Antalya‘nın diğer bölgelerinde denize girilebilecek kumsal ve plajları harita üzerinde görmek için Antalya’da Bulunan Kumsal ve Plajlar haritamıza bakabilirsiniz.
Harita için: https://goo.gl/maps/BD21ErFPkf9EwND47
Türk Riviera’sı Antalya kıyılarının uzunluğu 630 km’yi bulur. Dolayısıyla 630 km’ denize kıyısı olan Antalya’da halka açık veya özel şahıslara ait yüzlerce plaj bulunmaktadır. Antalya’da denize girilebilecek yüzlerce nokta bulunmaktadır. Antalya’nın Kumsal ve Plajların tanıtımını görmek için tıklayınız: https://turkeyoutdoor.org/2022/06/27/antalyada-bulunan-kumsal-ve-plajlar/
Bu yazımızda aşağıdaki konu başlıklarında detaylı bilgiler veriyoruz.
Kemer’de Gidilebilecek En Güzel Plaj, Kumsal ve Koylar
Kemer, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Kemer, denizi, dağları ve çam ormanlarıyla, turizm açısından bir cennetidir. Tatillerinde denizden kopmak istemeyenlerin tercihi haline gelen Kemer plaj ve koyları, özellikle pırıl pırıl olan yapısı ile Antalya’daki birçok plajdan farklı imkanlar sunar. Kemer, Antalya’nın yaklaşık 43 kilometre batısında yer alır. Denizi, dağları ve çam ormanlarıyla, turizm açısından bir cennetidir. Batı Torosların eteklerindeki Kemer, ismini eskiden halkın selden korunmak için yaptığı duvarlardan alıyor.
Antalya’nın Kemer ilçesi, merkezi ve yakın çevresindeki plajları ile tatilcilere güzel bir tatil sunar. Yaklaşık 4,2 km.lik kumsala sahip Kemer’in merkezi, Kemer Marina bölgesi ve merkez oteller bölgesi plajları olarak iki bölgeye ayrılmış durumdadır. Bunun yanında Kemer’in merkezi ve çevre tatil beldelerinde çok sayıda muhteşem koy ve plaj bulunmakta. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.
Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.
Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar.
Işıl ışıl bir denize sahip olan Kemer, sadece denizi ile binlerce insanı kendisine çeker. Her sene binlerce turist ağırlayan Kemer plajları, bu ününü korumak için plajlarını da çok iyi korumaktadır. Bu nedenle yılın her ayı temiz bir yapıya sahip olan Kemer plajları, yerli ve yabancı misafirlerin beğenisini toplar.
Kemer merkez ve beldelerinde çok sayıda koy ve plaj bulunuyor. Bu plajların hepsi de tatilciler için sundukları imkânlarla dikkat çekiyor. Kemer plajlarında keyifli bir gün geçirmek için kumsalda güneşlenebilir, denizde serinleyebilirsiniz. Ayrıca deniz paraşütü, jet-ski, sörf, dalış gibi su sporları yapabilirsiniz.
Kemer plajlarında denize girmek ve güneşlenmenin dışında da farklı aktivitelerde bulunabilirsiniz. Su sporları konusunda da çok gelişmiş bir yapıya sahip olan Kemer plajları, güneşlenmekten sıkılanlara adrenalin de vadeder. Kemer merkezde bulunan Ayışığı plajı, Kemer‘in en popüler plajıdır. Ayrıca tatil beldeleri Beldibi, Göynük, Tekirova, Çamyuva, Kiriş ve Çıralı plajları da misafirlerin büyük beğenisini toplar.
Kemer’de gidilebilecek kumsal, plaj ve koylar şunlardır:
- Kemer Alacasu Koyu
- Kemer Ayışığı Koyu
- Kemer Beldibi Plajı
- Kemer Beycik Bükü
- Kemer Boncuk Koyu
- Kemer Bostanlık Koyu
- Kemer Çamyuva Plajı
- Kemer Çıralı Plajı
- Kemer Göynük Plajı
- Kemer Halk Plajı
- Kemer Kiriş Plajı
- Kemer Kleopatra Koyu
- Kemer Maden (Atbükü) Koyu
- Kemer Mehmetali Bükü
- Kemer Phaselis Koyu
- Kemer Porto Ceneviz Koyu
- Kemer Teke Koyu (Tekirova Bükü)
- Kemer Üç Adalar Koyu
Kemer Alacasu Koyu Tanıtımı
Kemer’e 10 km uzaklıkta olan Alacasu koyu, Kemer’den çıkıp Tekirova istikametinde D400 karayolu takip edilerek Çamyuva mahallesi geçildikten sonra ulaşılır. D 400 karayolu üzerinde Teleferik kavşağından u dönüşü yapılarak Alacasu koyu sapağından sağa giden stabilize yol takip edilerek sahile ulaşılır.
Antalya il merkezine 50 km, Kemer ilçe merkezine 10 km mesafededir, Çamyuva mevkiinde bulunan Cennet Koyu’na karadan ulaşmak için çevre yolundan koya kadar yaklaşık 600m’lik sık ağaçların bulunduğu stabilize yoldan geçmeniz gerekir.
Çakıllı plajı ve ormanı bulunan; tekne gezileri, piknikler ve durgun denizde yüzmek için tercih edilen kayalıklı koydur.
Phaselis koyu ile Çamyuva arasında kendine has güzellikleri olan, arka tarafından Beydağları milli parkı ve çam ormanlarıyla kaplı bir koyda yer alan Alacasu Cennet Koyu, 175 metrelik plajı, yürüyüş yolları ve camping alanı ile Kemer’de tatilcilerin uğrak noktası plajlardan bir tanesidir.
Alacasu cennet köyü ücretsiz kamp yapabileceğiniz suyu olan güzel bir koydur, bölge genelinde halka açık ve ücretsiz tek kamp alanı olma niteliği taşır. Bölgede tuvalet bulunmamaktadır.
Araçla kolayca ulaşabileceğiniz Alacasu Koyuna giriş ücretsizdir. Bölgede günübirlik piknik ve deniz keyfini yaşayabileceğiniz eşsiz koylardan bir tanesidir. Alacasu Koyu, daha çok hafta sonu piknik, kamp ve yüzme için gelen özellikle yerel tatilcilerin tercih ettiği bir noktadır.
Alacasu Cennet Koyu ve Alacasu Koyu olmak üzere iki farklı koy bulunur. Burada her iki koyun da GPS koordinatlarını veriyoruz: Alacasu Cennet Koyu ve Alacasu Koyu. Her iki koy ile ilgili GPS bilgilerini haritamızda bulabilirsiniz.
Kemer Alacasu Cennet Koyuna nasıl gidilir? Phaselis ile Çamyuva arasında kalan Alacasu Cennet Koyu’na özel araçla ulaşım imkanı vardır. Kumluca Kemer yolu üzerindeki sapaktan sapılarak dar bir orman yolunu 1 km civarı kullanarak koya ulaşılır. (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Ayışığı Koyu Tanıtımı
Kemer İlçe Merkezinin batısında yer alan çok özel bir koyda bulunur. Burası Ayışığı Parkı’nın deniz kenarında yer alır.
Hilal biçiminde görüntüsüyle muhteşem bir ambiyansa sahip olan Ayışığı Koyu, Kemer’in bir dünya cenneti olarak anılmasında oldukça etkendir. Altın sarısı kumsalı ve berrak denizi ile Kemer’in en güzel koyu kabul edilen Ayışığı’nda bulunan Ayışığı Plajı ise Kemer’in en popüler plajları arasında yer almaktadır.
Ayışığı Parkı’nın sahil kısmında yer alan Ayışığı Plajı’nın turkuaz renkli denizi tatilcileri büyülüyor. Denize giriş bölümü kumlu olsa da bazı yerlerde çakıl taşları da bulunuyor.
Kemer merkezde bulunan Ayışığı Koyu, Kemer’in bir dünya cenneti olarak anılmasında çok büyük bir katkıya sahiptir. Ayışığı koyu ile iç içe olan Yörük Parkı ziyaretçilerine sunduğu doğal yaşam alanları ile kültürümüzü yansıtmada son derece önemli bir paya sahiptir. Koyun bulunduğu bölgede hizmet veren birçok restoran mevcuttur.
Ayışığı Koyuna Nasıl Gidilir? Ayışığı Koyu’na deniz ve karayoluyla ulaşım mümkündür ve şehir merkezine 10 dakika yürüyüş mesafesindedir.
300 metrelik plaj ince kumlarla kaplıdır. Plajın bir bölümü halka açık; bu kısma ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Plajlara giriş ücretlidir.
Kemer Ayışığı Koyuna nasıl gidilir? (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Beldibi Plajı Tanıtımı
Beldibi Halk Plajı Kemer Beldibi’nin yaklaşık 5 km.lik güzel ve oldukça uzun bir kumsalı bulunmaktadır. Bölgede denize komşu olan otellerin kendi plajları mevcuttur. Plajın bir kısmı kayalık ve çakıldır. Deniz suyu genelde sıcak ve tertemizdir,
Beldibi plajı ve deniz uzun sahil şeridiyle tatilciler için güzel imkanlar sunmaktadır. Mavi bayrağa sahip Beldibi plajı’nda güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve başta deniz paraşütü olmak üzere çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.
Beldibi plajlarında su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski ile dalış/scuba diving gibi popüler su sporlarını yapabilirsiniz. Ayrıca çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz. Su sporları merkezleri plaj civarında genellikle sarı tenteli bir alanda bulunuyor.
Ayrıca günübirlik tatilciler için bir de Beldibi Halk Plajı bulunmaktadır. Deniz ayakkabısı olmadan girmek imkansız ayağınızı kesebilir, çakıl olduğu için çocuklar için uygun olmayabilir. Beldibi Halk Plajı’na giriş ücretsizdir ancak şemsiye ve şezlong isterseniz ücret ödüyorsunuz.
Antalya Beldibi Halk Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.
Kemer Beycik Bükü Tanıtımı
Kemer’e 25.5 km uzaklıkta olan Beycik Bükü koyuna, Tekirova mahallesi içerisinden Maden yolu üzerinden 3,5 km stabilize orman yolu takip edilerek ulaşılır. Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova bölgesinde bulunan en ıssız ve en küçük koylardan olan Beycik Bükü Koyu çakıllı sahili ve berrak suyu ile küçük bir koy olan Beycik bükü doğa ile iç içe sakin bir deniz keyfi yaşamak isteyenlere göredir. Beycik Bükü Koyu Antalya’nın Kemer ilçesinin Tekirova mahallesinde bulunan küçük ama sessiz koylardan bir tanesidir.
Plaj bölgesinde çakıl taşları bulunmaktadır ve deniz berrak bir görünümdedir. Doğa fotoğrafçılığı, olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, yüzme ve çadırlı kampçılık gibi aktiviteler yapabileceğiniz, Beycik Bükü Koyu’nda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Tamamen izole, ulaşımı zor olduğundan tenha, temiz güzel bir koydur.
Aynı zamanda ücretsiz kamp alanlarından olan Beycik Bükü Koyu’nda ateş yakmak yasaktır. Koyun doğası ve kendine özgü sessizliği kampçılar için tercih sebebidir. 4×4 ve yüksek bir arazi aracı haricinde ulaşmak zordur.
Kemer Beycik Büküne nasıl gidilir? (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Boncuk Koyu Tanıtımı
Çıralı Sahilinden 4 km uzaklıkta bulunan boncuk koyuna araç ile ulaşım yoktur. Çıralı sahilinden tarihi Likya yolu patikası takip edilerek ile ulaşılabilen kızıl çam ormanı içerisinde saklı bakir koyda çakıllı bir plaj sizi karşılar. Likya Yolu üzerinde bulunması Boncuk Koyu’nu sırt çantalı gezginler için önemli bir durak haline getirmiştir. Kemer Boncuk Koyu Maden Koyu’nun batısındadır.
Boncuk Koyu, Çıralı sahilinden 4 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Araç ile ulaşımın olmadığı koya, Likya Yolu takip edilerek ulaşılıyor. Kızılçam ormanları içinde saklı kalmış olan bu koy, deniz keyfi ve doğa keşfini sevenler için en iyi noktalardan biridir.
Kemer Boncuk Koyunda sahil kısmı kum ve çakıl taşlarından oluşuyor. Denizi berrak ve dibi yer yer çakıl taşlarıyla doludur. Sığ bir yapıya sahip olan deniz çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenler için tercih edilebilecek bir yerdir.
Likya yolu yürüyüşçülerinin eşsiz Akdeniz manzarası eşliğinde ulaştıkları ve yürüyüşçülerin uğrak yeri olan koyda küçük bir su kaynağı bulunmaktadır. Boncuk koyu hem doğa yürüyüşü hem de deniz keyfini birleştirmek isteyenler için mükemmel bir alternatif rotadır.
Kemer Boncuk Koyuna nasıl gidilir? Araçla ulaşım yoktur. (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Bostanlık Koyu Tanıtımı
Phaselis Antik Kenti’nin güney limanında yer alan Bostanlık Koyu bölgenin bakir kalabilmeyi başarmış ender yerleri arasında yer almaktadır. Bostanlık Koyu Antalya’nın Kemer ilçesine 10 km, Phaselis Antik kentine yakın bir bölgede yer almaktadır. Phaselis Bostanlık Koyu olarak da bilinir.
Kemer’den 15 km uzaklıkta bulunan Bostanlık Koyuna araç ile ulaşım belli bir noktaya kadar yapılabiliyor. En yakın ulaşım ise Tekirova Cumayeri mevkiinde bulunan Sundance Kamping üzerinden olabilir. Phaselis antik kentinin güney limanın hemen yanında bulunan Bostanlık Koyu bölgedeki bakir koylardan birisidir. Doğa ile iç içe sakin bir deniz keyfi yaşamak isterseniz bu koy tam size göre olabilir.
Kemer Bostanlık Koyunun sahil ve denizi oldukça temizdir. Deniz suyu kıyılarda turkuaz açıklarda koyu mavidir. Kemer Bostanlık Koyunda deniz tabanı kumdur, dalgasız sakin bir yapıya sahiptir. Sessiz, sakin bir gün geçirmek ve denizin tadını doyasıya çıkarmak için Bostanlık Koyu bölgede gelmeye değer yerlerden biridir.
Bu koya araç ile ulaşım belli bir noktaya kadar sağlanabiliyor. Boncuk Koyu, Kemer’den 15 kilometre uzaklıkta. Bu koyda dilerseniz denizin mavisine, dilerseniz ağaçların yeşiline dalabilirsiniz. Tarihin ve doğanın aynı anda keyfine varabileceğiniz nadir koylarımızdan bir tanesidir. Bostanlık Koyu ayrıca nesli tükenmek üzere olarak bildiğimiz Caretta deniz kaplumbağalarının önemli yumurta bırakma alanlarından bir tanesidir. Kemer Bostanlık Koyu Antalya Kemer’de kamp çadırı atılabilecek noktalardan birisidir.
Kemer Bostanlık Koyuna nasıl gidilir? (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Çamyuva Plajı Tanıtımı
Kemer ilçe merkezine Kiriş’ten sonraki en yakın yerleşim yeri Çamyuva’dır. Kemer ilçe merkezinin yaklaşık 7,5 kilometre batısında yer alan Çamyuva, adından da anlaşılabileceği gibi çamlara yuva olan bir kumsaldır. Çamların serinliği ve denizin serinliği birleşir ve sizi rahatlatır.
Kemer Çamyuva Plajının merkeze uzaklığı yaklaşık 8 kmdir. Çamyuva Mahallesinin yaklaşık 3 km.lik kumsalı oldukça güzel ve uzun olup, denize sıfır otellerin ise kendi plajları bulunmaktadır. Yanınızda havlu, şemsiye gibi malzemeler yoksa cüzi bir ücret karşılığında buradaki ücretli yerleri kullanabilir, WC, soyunma kabini ve duş gibi imkânlardan da faydalanabilirsiniz.
Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde yaklaşık 350 metre sahil uzunluğuna sahip olup 33 bin 261 metrekare alanda toplam bin 500 şezlong kapasiteli “Kemer Çamyuva Halk Plajı”nın açılışı 2019 yılında yapıldı. Uzun kumsalı , pırıl pırıl denizi ile çok güzel bir tatil beldesidir.
Çamyuva sahili mavi bayraklı kumsal statüsündedir. Adını içerisinde bulunan yemyeşil çam ormanlarından alan Çamyuva Plajı, yeşilin ve mavinin muhteşem uyumunu görebileceğiniz yerlerden biridir.
Günübirlik tatilcilerin kullanabileceği Çamyuva Halk Plajı tatilciler için güzel imkanlar barındırmaktadır. Su sporları merkezleri plaj civarında genellikle sarı tenteli bir alanda bulunuyor.
Çamyuva plajlarında su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski ile dalış/scuba diving gibi popüler su sporlarını yapabilirsiniz. Çamyuva plajında güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.
Çamyuva Plajı çevresi çadır kurmak için uygun yerlere de sahip. Akdeniz bölgesini gezmeye çıkmış sırt çantalı gezginler herhangi bir ücret ödemeden plaj çevresindeki müsait alanlara çadırını kurarak geceyi burada geçirebilirler.
Kemer Çamyuva Plajına nasıl gidilir? (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Çıralı Plajı Tanıtımı
Antalya‘nın ünlü plajlarından biri olan Çıralı Plajı, Caretta Caretta Bölgesi olarak da bilinmektedir. Türkiye’nin önemli tatil şehirlerinden biri olan Antalya‘nın Kemer ilçesinde yer alan Çıralı Plajı, Antalya‘ya 70 km uzaktadır.
Kemer’e 28 km. mesafede bulunan Çıralı, muhteşem doğal güzellikleri ve 3.5 km’lik plajı ve kumsalı ile mutlaka görülmesi gereken önemli tatil beldelerinin başını çekmektedir. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin tercih ettiği Çıralı Plajı, sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve insana huzur veren sessizliği ile Akdeniz bölgesinin albenisi yüksek yerlerinden biridir.
Gözde tatil ve turizm merkezlerinden olan Olimpos ve Yanartaş’a yakınlığı sebebiyle son dönemde oldukça popüler bir tatil merkezi konumuna gelmiş olan Çıralı, bölgenin en huzurlu ve popüler sahillerinden birisi konumundadır. Çıralı Plajında yiyecek ve içecek hizmeti veren birçok restoran bulunur.
Antalya‘nın en ünlü plajı olan Çıralı, Yunan mitolojisinin ilginç özelliklerini barındırmaktadır. Burada bulunan ve Yanartaş olarak adlandırılan belde akşamları oldukça güzel görünmektedir.
Çallı Halk Plajı’nın bulunduğu Çıralı sahili 3,2 kilometre uzunluğundadır. Çıralı Plajı, yumurtlama dönemlerinde Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapan bir plajdır. Nesli tükenmekte olan caretta carettalar için eşsiz denizi ve temiz kıyısı ile önemli bir yumurtlama alanıdır.
Plajın iki tarafı kayalarla çevrildiği için oldukça serin ve ılık bir havaya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Denizi hafif taşlı ve ılıktır. Kumsalı ince kumludur. Bu sebeple ailecek tatil yapılabilecek güzel bir plaj olduğunu söylemek mümkündür.
Çıralı Plajı; denizi, kumu ve güneşi ile ünlü doğal güzellikleri barındıran bir plajdır. Antalya‘nın Kemer ilçesinde yer almaktadır. Tatil beldesi olması sebebiyle oldukça gelişmiş olup, gece ve gündüz saatlerinde güzel vakit geçirilebilecek alanları mevcuttur.
Çıralı Plajına Nasıl Gidilir? Şehir merkezinden araçla 1 saatlik mesafede olup, girişler ücretsizdir. Toplu taşıma ile ulaşım mümkündür. Antalya Çıralı Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.
Kemer Göynük Plajı Tanıtımı
Göynük Plajı Antalya’nın Kemer İlçesinin Göynük Mahallesi’ndedir. Göynük Halk plajı Antalya şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktadır. Doğal bir yapıya sahip olan plaj yeterince genişlikte ve plajın hemen arkası ağaçlık alanlardan oluşuyor.
Toplu taşıma araçları ile ulaşılabilen plaj halk plajı kapsamındadır. Masmavi ve berrak bir denize sahip olan halk plajı, Kemer’in diğer plajlarından farklı olarak kumlarla kaplı ve bu özelliğiyle de diğer halk plajlarından bir adım öne çıkıyor.
Göynük’te yaklaşık 2,9 km.lik güzel bir kumsalı bulunmaktadır, bölgede çeşitli otellerin kendi plajları da bulunmaktadır. Kemer’den 6 kilometre uzaklıktaki Göynük, deniz paraşütü gibi sporlara da imkân veren denizi, Göynük Kanyonu ve daha ileride yer alan Üçoluk Yaylası’yla doğayı seven tatilciler için en uygun yerlerden biridir.
Göynük Halk Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarından biridir. Plaja giriş ücretsiz. Yeme içme, WC ve duş gibi olanaklar bulunuyor.
Göynük Halk Plajı ilk defa 2008 yılında mavi bayrak almış ve bu konumunu 2009 yılında da sürdürmüştür. Plaj zemini kumdur. Engelliler için tuvalet ve ilkyardım personeli bulunmaktadır.
Göynük Halk Plajı ve denizi de tatilciler için güzel imkanlar sunmaktadır. Mavi bayrağa sahip Göynük plajında güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve başta deniz paraşütü olmak üzere su kayağı, deniz paraşütü, muz ve jet ski ile dalış/scuba diving gibi çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.
Kemer Göynük Plajına nasıl gidilir? (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Halk Plajı Tanıtımı
Bölgedeki uzun sahillerde kumsal ve taşlık olan birkaç tane farklı halk plajı bulunmaktadır. Kemer’in Beldibi mevkiinde bulunan Kemer Merkez Batı Halk Plajı, ilçede bulunan mavi bayraklı oldukça berrak plajlardan birisidir. Hemen her türlü ulaşım seçeneği bulunan plajın yaklaşık 20 metre genişliğinde incecik kumları bulunan kumsalı vardır. Kemer’e bağlı Beldibi’nde yer alan plaj, bölgedeki mavi bayraklı plajlar arasındadır.
Uzunluğu 270 metre olan plajda, yemek, tuvalet, duş ve diğer kişisel ihtiyaçların karşılandığı tesis bulunmaktadır. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye de kiralamak mümkündür. İlçe merkezine yakınlığından dolayı yerli halkın da sıklıkla tercih ettiği Kemer Merkez Batı Halk Plajı’nın deniz zemini hemen derinleşmez bundan dolayı yüzmek için ideal bir nokta olmuştur.
Kemer ilçe merkezinden yat limanı marina tabelalarını takip ederek kemer plajına ulaşabilirsiniz. Otellerin ve özel plaj işletmelerinin yanı sıra halk plajının da bulunduğu güzel çarşaf gibi denizi ve çakıl taşlarından oluşan plaj gerçekten yüzmek için ideal bir yer. Çocuklar içinde dalga olmayan denizi gayet keyifli zaman geçireceğiniz bir plajdır.
Plaja ulaşımlar özel araçla, yürüyerek veya şehir içi minibüsler ile yapılabilmektedir. Etrafında hizmet veren tesislerden günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz plajda bar ve restoran gibi işletmeler de bulunmaktadır. Kemer Halk Plajı’na girişler ücretsiz olurken; şezlong ve şemsiye kiralamaları için ücret talep edilmektedir.
Kemer Halk Plajı Kemer Belediyesi’ne ait çok uygun fiyatlı şezlong kiralanan güzel bir sahildir. Hemen yanında yine belediyeye ait uygun fiyatlı yemek yiyip çay kahve içebileceğiniz bir kafesi de mevcuttur. Sadece yazın değil kışın da fotoğraflık görüntüler veren upuzun bir sahildir Kemer Halk Plajı. Antalya‘dan sadece 40 km uzaklıktadır.
Antalya Kemer Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.
Kemer Kiriş Plajı Tanıtımı
Kiriş plajı, Türk Rivierası’nda, Kemer şehri yakınlarında bulunan aynı adı taşıyan tatil beldesinin mülküdür. Plaj, yüzme havuzları ve pitoresk bahçeleri olan otel kompleksleri ile çevrilidir. Otel binaları arasında yürüyerek Kiriş‘e giden patikalar var. Kemer ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Kiriş Koyu, rüzgâra karşı korunaklı yapısı ve dalgasız denizi ile Yaz ve Sonbahar mevsimi boyunca denize girmeye elverişli yerlerden biridir. Kemer’den batıya doğru giderken yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta olan Kiriş, plajlarıyla ve deniziyle Kemer’de denize girilecek yerlerden biridir.
Kiriş’in yaklaşık 2,1 km.lik kumsalı oldukça uzun ve aynı zamanda denize sıfır otellerin kendi plajları bulunmakta. Kiriş plajı ve denizi de tatilciler için güzel imkanlar sunmakta. Kiriş plajı’nda güneşlenebilir, berrak denizin tadını çıkarabilir ve çeşitli su sporları imkanlarından yararlanabilirsiniz.
Kiriş plajı konum olarak bulunduğu denizine olan otellerine sıfır olması, beldesinde Antalya’nın en ünlü ve lüks otellerinin bulunması turistlerin ilgisini çekmiş durumdadır. Zemini yarı kumluk, yarı kayalık olan dalış yerinde orfoz, vatoz, ahtapot ve deniz kaplumbağası gibi deniz canlılarını da görebilmek mümkündür.
Kemer ilçesinde gezip görülecek mekânlar arasında yerli ve yabancı turistlerin çokça tercih ettiği yerlerden olan kiriş plajı, turkuaz mavisi denizi ve yazın yapılabilecek en güzel su sporlarını içermesi açısından kendini önemli kılıyor. Kiriş’in Denizinde jet ski kullanabilir, paraşütle atlayabilir, muz, su kayağı gibi daha birçok eğlenceli anılarınızı burada geçirebilirsiniz. Ayrıca yemyeşil ağaçlarıyla ve tertemiz havasıyla da kiriş plajı gelenlerin gözünü ve ruhunu doyurmaktadır.
Kiriş sahili açık kahverengi kum ve çakıllarla kaplıdır. Bu kaplama kıyı dibi için tipiktir, ancak muhtemelen özel ayakkabılara ihtiyacınız olmaz. Burada su temiz, bu nedenle şnorkelle yüzmek için iyi fırsatlar var. Plajda otel misafirleri için bol miktarda şezlong ve şemsiye bulunur, ancak duş, tuvalet ve kafe yoktur.
Antalya Kiriş Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.
Kemer Kleopatra Koyu Tanıtımı
Tekirova’da, Antalya’ya 50, Kemer ilçe merkezine ise 17 km mesafede yer alan Kleopatra Koyu, nadide koylardan biridir. Kleopatra Koyu olarak bilinen koy aynı zamanda yukarıda tanıtımını yaptığımız Alacasu Cennet Koyu olarak da bilinir. Kemer’e 10 km uzaklıkta olan Alacasu koyu, Kemer’den çıkıp Tekirova istikametinde D400 karayolu takip edilerek Çamyuva mahallesi geçildikten sonra ulaşılır. D 400 karayolu üzerinde Teleferik kavşağından u dönüşü yapılarak Alacasu koyu sapağından sağa giden stabilize yol takip edilerek sahile ulaşılır.
Antalya il merkezine 50 km, Kemer ilçe merkezine 10 km mesafededir, Çamyuva mevkiinde bulunan Cennet Koyu’na karadan ulaşmak için çevre yolundan koya kadar yaklaşık 600m’lik sık ağaçların bulunduğu stabilize yoldan geçmeniz gerekir. Yeşilin bin bir tonuna Akdeniz’in masmavi suları eşlik ediyor ve ortaya seyir zevki yüksek şahane manzaralar çıkıyor. İnsana verdiği huzur ve sakinlik de burayı tam bir cazibe merkezi yapıyor.
Phaselis koyu ile Çamyuva arasında kendine has güzellikleri olan, arka tarafından Beydağları milli parkı ve çam ormanlarıyla kaplı bir koyda yer alan Alacasu Cennet Koyu, 175 metrelik plajı, yürüyüş yolları ve camping alanı ile Kemer’de tatilcilerin uğrak noktası plajlardan bir tanesidir. Alacasu cennet köyü ücretsiz kamp yapabileceğiniz suyu olan güzel bir koydur, bölge genelinde halka açık ve ücretsiz tek kamp alanı olma niteliği taşır. Bölgede tuvalet bulunmamaktadır. Kleopatra Koyu ile ilgili birçok efsane vardır. Kleopatra Koyu Kleopatra ve Sezar’ın ilk defa tanıştıklarına inanılan yerdir. Ayrıca Kleopatra Koyunun batı ucunda Kleopatra olduğuna inanılan bir de siluet bulunur.
Araçla kolayca ulaşabileceğiniz Alacasu Koyuna giriş ücretsizdir. Bölgede günübirlik piknik ve deniz keyfini yaşayabileceğiniz eşsiz koylardan bir tanesidir. Kamp alanı, denize girilecek yerleri, yürüyüş parkurları ile bölgede doğayla baş başa kalmak istediğinizde tercih edebileceğiniz Kleopatra Koyu daha çok hafta sonu piknik, kamp ve yüzme için gelen özellikle yerel tatilcilerin tercih ettiği bir noktadır.
Kemer Alacasu Cennet Koyuna nasıl gidilir? Phaselis ile Çamyuva arasında kalan Alacasu Cennet Koyu’na özel araçla ulaşım imkanı vardır. Kumluca Kemer yolu üzerindeki sapaktan sapılarak dar bir orman yolunu 1 km civarı kullanarak koya ulaşılır. (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Kleopatra Koyuna nasıl gidilir? (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Maden (Atbükü) Koyu Tanıtımı
Kemer’den 32 km uzaklıkta bulunan Maden Koyuna, yine Tekirova mahallesi içerisinden maden yolu üzerinden 4×4 araçlarla 10 km stabilize orman yolu takip edilerek ulaşılır. Maden Koyu, bir diğer adıyla Atbükü Koyu, Kemer’de bakir kalabilmeyi başarmış, tüm gözlerden uzak, doğayla iç içe harika yerlerden biridir.
Koy aynı zamanda ünlü Likya Yolu parkuru içerinde yer almaktadır. Bu bölgede sıkça yürüyüş yapan insanlar görmeniz pek mümkün. Maden Koyu, Kemer’den 32 kilometre uzaklıkta bir koydur. Maden Koyundan 1990 yılına kadar krom madeni çıkarıldığı için bu adla anılır. Maden tünelleri halen görülebiliyor. Maden Koyu, bölgedeki en büyük bakir koylardan biri. Tekirova beldesinden 12 kilometrelik bir patika yol ile buraya inilebiliyor. Bu sebeple, 4×4 dışındaki araçlarla buraya ulaşmak biraz zor. Ulaşınca da bu güzelliğin, yeşilin, mavinin, huzurun tadını alınca; vazgeçmek de zor oluyor.
Maden Koyu, günübirlik tekne turlarının uğradığı popüler duraklardan biridir. Karadan ulaşım bir hayli zor olsa da 4×4 arazi tipi araçla ulaşabilmek mümkün. Bölgedeki en büyük bakir koylardan bir diğeri olan Maden Koyunda 1938-1990 yılları arasında krom madeni çıkarılmıştır ve hala o yıllara ait eski yapılar bulunmaktadır. Maden Koyu, ince çakıllı bir sahile ve berrak bir deniz yapısına sahiptir. Korunaklı bir yapıda olduğu için denizi oldukça sığ ve dalgasızdır. Koyun bulunduğu bölge ormanlık alandan oluştuğu için çadır kampı yapmaya müsait yerler bulunuyor.
Maden (Atbükü) koyuna kızıl çam ormanı içerisinden Akdenize paralel ilerleyen eşsiz bir yol ile ulaşılır. İnce çakıllı plajı ve berrak denizi ile kamp tutkunlarının uğrak yeri olan koya Çıralı Plajından tarihi Likya yolu patikası ile de ulaşmak mümkün. Maden koyunda yemyeşil ormanlar ve Akdeniz’in masmavi deniz manzarası insana sonsuzluk hissinin yanı sıra muhteşem bir dinginlik katıyor.
Ayrıca dileyen Maden koyunda çadır kampı da atabilir.
Bölgede çadır kurulacak kadar büyük bir alan var. Su ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir çeşmede var. Alan geniş olduğundan ve çok bilinmemesinden dolayı izole bir kamp geçirebilirsiniz.
Kemer Maden (Atbükü) Koyuna nasıl gidilir? (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Mehmetali Bükü Tanıtımı
Kemer’den 24 km uzaklıkta bulunan Mehmet Ali Bükü Koyuna Tekirova üzerinden ulaşabilirsiniz. Kemer Tekirova Mahallesinin içerisinden güney batı yönünde 2 km stabilize Maden yolu üzerinden araç ile ulaşabilirsiniz. Tur teknelerinin de uğrak noktalarından biri olan koy, doğa ile iç içe bir gün geçirmek, berrak denizine kulaç atmak ve eşsiz günbatımı manzarasına doymak için tercih ediliyor. Dingin sakin bir koy görünümüne sahip olan Mehmet Ali Bükü Koyuna kara yoluyla ulaşılabilir konumdadır.
Tekirova sahilinin güneyinde yer alan irili ufaklı koylardan birisi olan Mehmet ali bükü koyu bölgedeki bakir koylardan bir diğeridir. Mehmet Ali Bükü Koyu, yemyeşil kızılçam ormanları ile çevrili. Çadır kampı için de ideal sayılabilecek yerlerden biridir.
Kemer’den 24 kilometre uzaklıkta olan ve Tekirova’dan ulaşım sağlanan Mehmetali Bükü, bölgenin bakir koylarından biri olarak deniziyle tercih edilmektedir. Bölge mavi yolculuk teknelerinin de uğrak yerlerindendir. Koya girişler ücretsizdir.
Koyun denize girilen kısımlar taşlık ve yer yer büyük kayalardan oluşmaktadır. Çıplak ayakla gezmek tehlikeli olabilir. Denizin berraklığı ve güzelliği tüple dalış yapmak için oldukça uygun bir zemin hazırlar.
Kemer Mehmetali Büküne nasıl gidilir? Tekirova Mahallesi’ne girdikten sonra Maden Yolu üzerinden 2 km daha yol giderek ulaşılabilir. Koya giden yol stabilize ancak normal binek araçla da ulaşım sağlanabiliyor. (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Phaselis Koyu Tanıtımı
Kemer‘den yaklaşık 12 km. mesafede, Tekirova köyü yakınlarında bulunan ve eski bir Likya antik kenti olan Phaselis, muhteşem doğal güzellikleri, tarihi ve plajı ile Antalya Kemer‘de mutlaka görülmesi gereken önemli tatil ve ören yerlerinden birisidir.
Antalya‘da Olimpos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Phaselis Plajı, kendisiyle aynı adı taşıyan antik kentin yanı başında. Kemer’e 16 km uzaklıkta olan plaj, bölgede şehirleşmeden uzak, sessiz, sakin ve tarihi mirasla bir arada keyif yapabileceğiniz bir cennet.
Phaselis antik kentinin üç adet doğal limanının her birisinde kendine has plaj bulunuyor. Kuzey, Merkez ve Güney liman plajları arasında özellikle Güney limanı plajı, Phaselis’in en popüler ve en büyük plajı. Burayı aynı zamanda günübirlik plaj ve kamp keyfi yapmaya gelen ziyaretçiler dolduruyor.
Hem antik kenti gezme hem de denize girme fırsatı sunan Phaselis eşsiz bir tatil yeridir. Kemer merkezinde yaklaşık 12 km. mesafede, muhteşem doğal güzellikleri, antik kent kalıntıları ve kendine has güzellikte plajları ile Phaselis‘e bir gün ayırıp gezmenizi tavsiye ediyoruz.
Koy kısmı dalga almayan ve sakin denizi ile dikkat çekiyor. Burada denize girdiğinizde bol miktarda balık bile görebilirsiniz. Dalga olmadığı için turkuaz rengi muhteşem bir güzelliği olan deniz sizi çok memnun edecektir. Muhteşem bir doğa ve deniz ile karşılaştığınızda başınızı sağa doğru çevirirseniz, Antik Kentin tüm ihtişamı ile sizi beklediğini görürsünüz.
Gün boyunca denizde vakit geçir, ara sıra minikler ile antik kentin geniş caddelerinde, agoralarında dolaşıp, onlarla eski zamanlarda buralarda bu yapılarda birilerinin yaşamış olduğunu mistikliğini paylaşabilirsiniz. Burası Kemer bölgesinde önemli bir turistik cazibe merkezidir. Tarihi Tapınak, Hadrian Kapısı ve Phaselis Tiyatrosu gibi önemli yapılar görülebilir.
Phaselis Plajı olarak adlandırılan bölgede 3 ayrı koy bulunuyor. Antik kentteki 3 plaj, geçmişte her biri liman olan kıyı şeridinde yer alıyor. Kuzey Liman, Merkez Liman ve Güney Liman olarak adlandırılan Phaselis Plajları, yaz aylarında kenti ziyaret edenlerin keyifle zaman geçirdiği, serinlediği doğa harikası yerler.
Koya ulaşmak için Phaselis Antik Kenti’ne giriş yapmak gerekiyor. Bu nedenle girişte ücret ödemeniz gerekir. Müzekart sahipleri ücretsiz giriş yapabiliyorlar. Koy ve çevresinde soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi olanaklar bulunmamaktadır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da antik kente girişte yer alan büfeden temin edebilirsiniz.
Phaselis Koyuna Nasıl Gidilir? Phaselis Koyu, Kemer şehir merkezine araçla 20 dakika uzaklıktadır. Tekne turları dışında özel araç ile de gidebilirsiniz ya da toplu taşıma ile Antik Kent girişine kadar gidebilir ve 30 dakikalık bir yürüyüşle Phaselis Koyuna varabilirsiniz. Girişte otopark bulunmaktadır ve girişler ücretlidir.
Antalya Phaselis Plajı Adresi: Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.
Kemer Porto Ceneviz Koyu Tanıtımı
Ceneviz Koyu, Porto Ceneviz Koyu Antalya Kemer‘den batıya doğru giderken karşınıza çıkacak muhteşem koylardan sadece bir tanesidir. Musa dağının eteklerinde açık denize bakan Ceneviz Koyu, Porto Ceneviz Koyu olarak da anılmaktadır.
Ceneviz Koyu Akdeniz sahil şeridi boyunca rastlayacağınız az sayıda bakir kalmış koylardan biridir. Adrasan ve Olimpos arasında, Beydağı Milli Parkı içerisinde, 1. derece sit alanı olarak geçen Porto Ceneviz Koyu, karadan ulaşımın olmadığı son derece doğal ve bakir kalmış bölgenin en güzel yerlerinden biridir.
Cenevizlilerin 11. ve 15. yüzyıllarda Akdeniz, Karadeniz, Atlantik Okyanusu ve Kuzey Avrupa’da ticaret kolonileri kurup kıyılarda kaleler inşa ettikleri veya eski kale kalıntılarını onarıp kullandıkları bilinmektedir. Ceneviz Koyu, Porto Ceneviz Koyu isminin yamacında bulunan kale kalıntısından geldiği söylenmektedir.
Adrasan ile Olimpos arasında kalan Ceneviz Koyu, Porto Ceneviz Koyu, denizinin temizliği, berraklığı ve doğasının güzelliği ile görenleri hayran bırakan bir yerdir. Karayolu ile ulaşım sağlanamıyor olması bu güzelliğin hala bakir kalmış olmasında en önemli etkendir.
Ceneviz Koyu, Porto Ceneviz Koyunun sahil kısmı incecik kumlarla kaplıdır. Deniz suyu ise dalgasız ve berrak bir yapıya sahiptir. Koya giriş ücretsiz olmakla birlikte etrafta ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir işletme yeri de bulunmuyor. Ceneviz Koyunun hemen arkasındaki sırta tırmanınca Yalancı Koyu görmek mümkündür. İki koy sırt sırta durmaktadır. Ceneviz Koyu, Porto Ceneviz Koyu Akdeniz fokunun yaşam alanı olup bazı dönemlerde caretta caretta kaplumbağalarında da rastlanmaktadır.
Geçmiş zamanlarda Akdeniz korsanlarının sığınaklığını yapmış bir koydur. Tekne gezisi sırasında kaptanın verdiği bilgiye göre denizin açığından koyun iç kısmına bakılınca nesneler çok fazla seçilemiyor, görünemiyormuş ancak içerden uzağa bakılınca oldukça net ve belirgin bir şekilde görülebiliyormuş.
Çıplak gözle dahi denizin dibinin görülebileceğiniz koy dalış tutkunları için de bölgenin vazgeçilmez duraklarından biridir. Turkuaz rengi suları ile çok güzel bir sahile sahiptir. Derin bir yapıya sahip olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için pek tercih edilecek bir yer değildir.
Tekneler bu koyda da müşterilerini sahile çıkarmaktadır. Adrasan‘dan günübirlik tekne turları ve özel teknelerle denizden ulaşılmaktadır. Ceneviz Koyu tur teknelerinin yüzme ve öğle yemeği için uzun mola verdiği koydur.
Ceneviz Koyunda çadırınızı termosunuzu da yanınıza alıp kamp atabilirsiniz. Ceneviz Koyunun hemen ardında yürüme mesafesinde akvaryum koyu, onun da ötesinde sazak koyu bulunur. Adrasan’dan hareket eden günübirlik teknelerden birine binerek güzel bir gün geçirebilir, koyun maviliklerine kulaç atarak anın keyfini çıkarabilirsiniz. Rivayete gore Kleopatra’nin annesi bu koydaki çamurla banyo yaparmış.
Nasıl Gidilir: Ceneviz Koyu Adrasan ile Olimpos arasında bulunan koyların en güzellerinden biridir. Karadan ulaşımı yoktur.Araçla ulaşımın sağlanamadığı Ceneviz Koyuna, Kemer‘den veya Adrasan‘dan yat turuyla ulaşabilirsiniz. Porto Ceneviz Koyu’na Adrasan’dan kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Kemer Porto Ceneviz Koyu Bağlantının üzerine tıklayıp harita üzerinde GPS koordinatlarını görebilir, bulunduğunuz yere olan uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.
Kemer Teke Koyu (Tekirova Bükü) Tanıtımı
Tekirova’da, Kemer ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Teke Koyu (Tekirova Bükü), zorlu bir yolculuğun ardından ulaşılan, bölgenin doğa harikası cennet koylarından biridir. Kemer’den 27 km uzaklıkta bulunan Tekirova Büküne, Tekirova mahallesi içerisinden maden yolu üzerinden 5 km stabilize orman yolu takip edilerek ulaşılır. Bölgedeki en büyük bakir koylardan birisi olan Teke Koyu (Tekirova Bükü) kızıl çam ormanı içerisinden Akdenize paralel ilerleyen eşsiz bir yol ile ulaşılır. Plajında kum yoktur, minik taşlık plajı var.
Yeşil ve mavinin buluştuğu Teke Koyu (Tekirova Bükü) ince çakıllı bir plaj ve alabildiğine berrak bir deniz sizi karşılayacak. Caretta Carettaların da yumurtlama alanlarından biri olan koyun bir kısmı bu nedenle şeritlerle çevrilmiştir.
Teke Koyu (Tekirova Bükü)ne girişler ücretsizdir. Herhangi bir işletmenin olmayışı nedeniyle henüz gelmeden önce havlu, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz. Koyda bir de kaynak suyu bulunur.
Koyda su kaynağı bulunurken doğada kamp yapmayı sevenler için Teke Koyu (Tekirova Bükü) bulunmaz noktalardan bir tanesidir. Denizi hemen derinleşmiyor, sığ ve dalgasız bir suyu var. Çadır kampçılığına müsait olan koy ve çevresi harika bir gün geçirmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir.
Kemer Tekirova Büküne nasıl gidilir? Antalya-Kemer-Kumluca istikametini takip edip Tekirova beldesi yönüne dönüp biraz ilerledikten sonra toprak yola girersiniz ve 5 km yol kat ederek ulaşılır. (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer Üç Adalar Koyu Tanıtımı
Antalya Kemer ilçesi yakınlarında bulunan Üç Adalar dünyaca ünlü dalış yerlerinden biridir. Tekirova sahillerinde ve aslında bölgede isimleri Martı, Mağara, Piknik ve Küçük Ada olan dört ada vardır. Üç Adalar, Antalya‘nın batısında yer alıp, dünya kriterlerine uygun nadir dalış merkezlerinden birisidir.
Tekirova‘nın tatil köylerinde ve otellerinde amatör dalgıçlar için eğitim veren dalış merkezleri bulunmaktadır. Dalış bölgelerine en fazla 30 dakikalık bir tekne yolculuğu ile varılır. Üç Adalar, 9 adet resifin ve 2 adet su altı mağarasının bulunduğu oldukça geniş bir dalış bölgesidir.
Görülebilen bazı canlılar: Papaz balığı, Orfoz, Akya, Trompet balığı, Akdeniz Müreni (ufak ve normal boylarda), Barakuda (yalnız halde), Trakunya, Ahtapot (gece dalışında), Deniz Tavşanı (gece dalışında), Kalamar (sürü halinde), Akdeniz foku (çok seyrek), Üç Adalara Nasıl Gidilir? Kemer‘den tekne turuyla gidilebilen Üç Adalara, aynı şekilde Tekirova‘dan tekneyle kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Kemer Üç Adalar Koyuna nasıl gidilir? Kemer Üç Adalar Koyuna karayolu ile ulaşım yoktur. (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.)
Kemer’de Yapmadan Dönmeyin
- Tekne turları ile turkuaz koylarda Akdenizin tadını çıkarın.
- 2365 m Tahtalı Dağına teleferik ile çıkıp tüm batı Antalya’yı kucaklayın.
- Liman Caddesinden başlayıp marina ve Ayışığı Parkına kadar yürüyüş yapıp şehrin bir parçası olun!
- Dağların zirvesinden Akdenize kadar ilerleyen bisiklet parkurlarında dağ bisikleti keyfini sürün.
- Phaselis Antik kentinde eski medeniyetlerin izlerini sürün ve geçmişte yolculuğa çıkın.
- Enfes restoranlarda Akdeniz mutfağının ve yöresel lezzetlerin mutlaka tadına bakın.
- Jeep safari turları ile Toros dağlarını ve yaylaları keşfe çıkın.
- Yanartaş’da binlerce yıldır sönmeyen Chimera’nın ateşini yakından görün.
- Dalış tutkunuysanız dünyaca ünlü Paris Batığında ve Üç Adalar da dalış keyfini yaşayın.
- Göynük ve Kesme Boğazı Kanyonunun buz gibi sularında kanyon yürüyüşünü deneyin.
- Yörük Çadırlarında yörük yaşamını yakından görüp, bir birinden nefis gözlemelerin tadına bakın.
- Doğa yürüyüş rotalarını takip ederek eşsiz güzellikteki Beydağlarını ve yaylaları keşfe çıkın.
- Tatilinize Adrenalin katıp dünyanın en yüksek yamaç paraşütü noktası olan 2365 m den atlamaya ne dersiniz?
- Kemer Cumhuriyet meydanında Saat Kulesi ile öz çekim yapın.
- Kemer gece hayatını keşfedin ve ünlü gece kulüplerinde sabaha kadar eğlenin.
Bu yazı dizimizde Antalya Kemer’e gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr, https://visitkemer.net/) alınmıştır.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.
Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
ANTALYA
- Antalya Gezi Rehberi 1. Yazımız: Antalya Tanıtımı ve Gerekli Bilgiler
- Antalya Gezi Rehberi 2. Yazımız: Antalya Gezilecek Yerler
- Antalya Gezi Rehberi 3. Yazımız: Antalya’da Kültür ve Sanat
- Antalya Gezi Rehberi 4. Yazımız: Antalya Kamp Alanları Listesi
- Antalya Gezi Rehberi 5. Yazımız: Antalya Outdoor ve Doğa Aktiviteleri
- Antalya Gezi Rehberi 6. Yazımız: Antalya Yemek Rehberi
Yukarıdaki bağlantıların üzerine tıklayarak ilgili ve detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.
Etiketler: :Antalya bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Antalya görülmesi gereken yerler, Antalya gezecek yerler, Antalya gezi, Antalya gezi rehberi, Antalya gezi yazısı, Antalya gezilecek çarşı, Antalya gezilecek doğal yerler, Antalya gezilecek doğal yerler haritası, Antalya gezilecek tarihi yerler, Antalya gezilecek yerler, Antalya gezilecek yerler doğa, Antalya ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Antalya kalesi, Antalya merkezde gidilecek yerler, Antalya merkezde ne var, Antalya ne yenir nerede yenilir, Antalya ne yenir nereler gezilir, Antalya otelleri, Antalya seyahat rehberi, Antalya tarihi, Antalya tarihi yerler, Antalya turizm potansiyeli, Antalya turizm rehberi, Antalya turizm ve tanıtım, Antalya ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Antalya şehir rehberi, Antalya’da bir günde ne yapılır?, Antalya’da gezilecek doğal yerler, Antalya’da gezilecek mekanlar, Antalya’da ne yapılır, Antalya’da ne yenir, Antalya’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık,
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Bolu Valiliği'nden Yeni Karar: Yedigöller'e Karavan Girişi Yasaklandı
Antalya Finike'de Trekking Esnasında Kaza Geçiren Turistler Kurtarıldı
Antalya Toros Keçisi Bisiklet Tırmanış Yarışı Ekim'de
Türkiye’nin Outdoor Doğa Kulüplerini Tanıyalım: Antalya Toros Trekk Manavgat Doğa Yürüyüşü Grubu
KAMPÇILIK
Türkiye'yi Keşfet
Sorularınız ve sponsorluk için
info@turkeyoutdoor.org