Kemer Gezi Rehberi 4 – Kemer Coğrafyası ve Outdoor Potansiyeli
Kemer Gezi Rehberi 4 – Kemer Coğrafyası ve Outdoor Potansiyeli
Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 1 – Kaş Tanıtımı
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 2 – Kaş Otelleri
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 3 – Kaş’ta Gezilecek Yerler
- Antalya Kaş Gezi Rehberi 4 – Kaş’ta Yapılabilecek Outdoor Aktiviteleri
- Antalya Manavgat Gezi Rehberi 1 – Manavgat Tanıtımı
- Manavgat Gezi Rehberi 2 – Manavgat Tatil Rehberi
- Manavgat Gezi Rehberi 3 – Side Tatil Rehberi
- Manavgat Gezi Rehberi 4 – Side Gezi Rehberi başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir.
Kemer Outdoor ve Doğa Sporları Potansiyeli
Bu yazı dizimizde Antalya Kemer’e gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr ve https://visitkemer.net/ adreslerinden) alınmıştır.
- Antalya Kemer Tanıtımı
- Kemer Gezi Rehberi 2 – Kemer Tatil Rehberi
- Kemer Gezi Rehberi 3 – Kemer’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler başlıklı yazılarımız da ilginizi çekebilir.
Bu yazımızda aşağıdaki konu başlıklarında detaylı bilgiler veriyoruz.
Kemer’de Yapılabilecek Outdoor Aktiviteleri ve Doğa Sporları
- Kemer’de gezerken “Yaşayan Açık Hava Folklor Müzesi” Ay ışığı Parkının giriş kapısının hemen solundan Marina’nın bahçe duvarlarının yanındaki yoldan ilerleyerek yaklaşık 5 dakika içinde Yörük parkına ulaşılırken, parkın içinde yer alan Yörük kültürüne ait otantik doku ile karşılaşıyorsunuz.
- Kendinizi sıcacık bir ortamda Yörük kültürü ile yaşayan açık hava Müzesinde buluyorsunuz. Akdeniz yöresinde 700 yılı aşkın geçmişi bulunan, günümüzde tüm özellikleriyle kaybolarak yok olma noktasına gelen Yörük yaşam tarzını yansıtan Açık Hava Folklor Müzesi günümüzde folklorik değer kazanan geleneksel yaşam tarzı, otantik dokusu ve folklorik atmosferini içinde özümleyen ziyaretçilere alternatif bir turizm anlayışı sunuyor.
- Her gün binlerce yerli yabancı turist Kemer‘in simgesi olan bu bölgeye gelerek, bu kültürü yerinde görüyorlar. Yörük çadırında kıl çadırda dinlenip, gözlemelerini yiyorlar ve ardından muhteşem manzarasında Ay ışığı ve Kemer sahillerini izleyebilirsiniz.
- Kemer plajları tatilciler için muhteşem imkanlar sunar. Kemer plajlarında güzel bir gün geçirebilir, deniz paraşütü, jet-ski ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz. Ayrıca çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılabilirsiniz.
- Kemer, 320 yat kapasiteli modern marinasıyla yat turizminde de önemli bir yer teşkil eder. Marina ve 52 km’lik sahil şeridi Avrupa Çevre Eğitim Vakfı (FEEK)’in belirlediği kriterleri sağlayarak Mavi Bayrak almaya hak kazanmıştır.
Kemer’de Bulunan Kanyonlar
Kemer, açık hava aktivitelerini beğenenler için birbirinden farklı fırsatlar sunmaktadır. Kemer bölgesinde bulunan olan Göynük Kanyonu ve Kesme Boğazı, muhteşem doğası, ağaçları, şelaleleri ve havuzları ile doğa sporu sevenler açısından muhteşem bir yerdir.
Antalya’da bulunan tüm kanyonların listesi ve tanıtımını Türkiye’deki Kanyon ve Vadiler / 2 başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.
Antalya Kemer Kesme Boğazı ve Kanyonu
Turistlerin ağırlıklı olarak dinlenme ve rekreasyon amacıyla ziyaret ettiği Kesme Boğazı; Beydağları Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Kesme Boğazı; floristik yapısı gereğince Kemer Orkidesi ve Olimpos Safranı gibi endemik bitki türünün bilim dünyasına tanıtıldığı yer olması nedeniyle de oldukça önemli bir özelliğe sahiptir.
Antik dönemde orduların, yükseklerden kıyıya inen tüccarların ve yaylaların sakini Türkmen Yörüklerinin geçiş noktası olan Kesme Boğazı Vadisi, cip safari turları ve yürüyüşçülere ev sahipliği yapıyor şimdilerde. Lykia ülkesinin, Pisidia ve Attaleia’ya (Antalya) bağlandığı kavşak noktasında yer alan vadi, Beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı içerisinde güzel doğası ve buz gibi sularıyla sizleri bekliyor.
- Torostaki Türkmen yaylalarına ulaştıran, Kesme Boğaz Kanyonu, yürüyüş, safari ve doğa sporları için harika bir seçimdir.
- Kesme Boğazı Kanyonu Antik dönemden günümüze kadar gelen, Beydağları Milli Parkı içerisinde bulunuyor. Üç derenin birleştiği kanyonda eski bir Roma köprüsü yer alıyor.
- Antik dönemde Likya bölgesinin 2 önemli kenti olan, Pisidya ve Attaeia’yı (yani şimdiki Antalya) bağlayan kavşak noktası diyebileceğimiz, Beydağları-Olimpos Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde bulunmaktadır.
- Eşen (Ksanthos) ve Alakır vadileri bu dağlar arasından sahile ulaşan bir elin parmakları gibidir.
- Harika bitki örtüsü, yüzlerce tür çiçek, doğal yabani yaşam alanı ile, heyecanlandırıcı bir coğrafyası ile Kesme Boğaz Kanyonu, antik dönemde, tüccarların kullandığı tarihi bir geçittir.
- Küçük şelaleler ve minik göletler yaratan dere, birçok noktada yüzme imkânı sağlıyor.
- Kesme Boğaz Kanyonunun en daralan kısmında sizi tarihi bir Roma köprüsü bekliyor.
- Kesme Boğaz Kanyonu Nerede? Nasıl gidilir? Özellikleri ve Fotoğrafları Yüksek kesimleri sedir ağaçlarının oluşturduğu ormanlar ile kaplı Toroslar, adeta bir anne gibi Akdeniz bölgesini batıdan doğuya doğru sarmalıyor.
- Toros Dağlarının batı kolu olan Teke yarımadası üzerindeki Beydağları, yeşilin maviye çaldığı sedir ağaçlarıyla meşhurdur. Beydağları, Anadolu platosu ile Batı Akdeniz sahilini ayırmakta ve içlerinden çok az yerde geçitler barındırmaktadır.
Kesme Boğazına Nasıl Gidilir ? Kemer Merkezden araçla 20 dakikalık bir mesafede yer alır. Ayrıca, Kemer ve Kesme Boğazı yolu bisiklet severlerin tercih ettiği rotalardan biridir. Kesme Boğazına girişler ücretsizdir.
Antalya Kemer Göynük Kanyonu
Muhteşem doğası, ağaçları, şelaleleri ve havuzları ile doğa sporu sevenler açısından eşsiz bir yerdir. Göynük Kanyonu, Kemer‘in popüler tatil beldesi olan Göynük‘ün yaklaşık 4 km. mesafededir. Yaklaşık 4,5 km.lik bir etaba sahip Göynük Kanyonuna günübirlik gezi turu yaparak, kanyon yürüyüşü ve trekking keyfi sürebilir, bölgenin doğal güzelliklerini yakından görebilirsiniz.
Dünyanın en iyi 10 yürüyüş parkurlarından biri olarak kabul edilen Likya yolunun önemli bir bölümü Göynük Kanyonu‘nun içerisinden geçmektedir. Göynük Kanyonu ayrıca tüm Likya yolu boyunca mevcut olan en uygun kamp ve ihtiyaç giderme mola noktası konumundadır. Bireysel veya gruplar halinde düzenlenen Göynük kanyon turları ile tatilciler tarafından canyoning, zipline yani kanyon üzerinden telle geçiş gibi hem eğlence hem de adrenalin yüklü etkinliklere iştirak edilmektedir.
Göynük kanyonu boyunca ziyaretçiler için serinlemek üzere doğal havuzlar ve göletler bulunmaktadır. Tesiste Kanyona girişler için güvenlik ekipmanları sağlanmakta ve ayrıca rehberli turlar düzenlenmektedir.
- Antalya ili Kemer ilçesi içinde bulunan Göynük Çayı, başladığı kaynak olan yaylaya, içinden geçtiği Kanyona ve denize döküldüğü yerdeki yerleşim yerine ismini vermiştir. Bolu’daki Göynük ile çok karıştırılır.
- Göynük, Antalya il merkezine 30 kilometre uzaklıktadır.
- Göynük Kanyonu, Antalya’da trekking, canyoning ve zip wire (kanyon üzerinden telle geçiş) gibi etkinliklere katılabileceğiniz kanyon, Kemer ilçesinde bulunuyor.
- 10 kilometre uzunluğu olan Göynük Kanyonu, profesyonel kişilerce geçilen, teknik ekipman ve bilgili kişilerin spor yapacağı özel yerlerden biridir.
- Dünyanın en iyi 10 trekking parkurlarından biri olarak kabul edilen Likya yolunun da önemli bir bölümü Göynük Kanyonu’nun içerisinden geçmektedir.
- Bölgede dikkat çeken macera park olmasıdır.
- Sarıçınar ve Kavaklı dağları arasında kalan derin vadi içinde akan Göynük Çayı, bir kaç kolla Göynük yaylasından geçerek, sonrasında birleşip, kimi yerde şelalelere, kimi yerde ise göletlere neden olmaktadır.
- Kanyon girişinin sağ tarafında, Sarıçınar’dan gelen dere yatağını 30 dakika takip edildiğinde, doğal bir yüzme havuzu göreceksiniz.
Göynük Kanyonuna Nasıl Gidilir ? Göynük Kanyonu‘na Göynük‘ten yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş veya Göynük‘ten jip, dört tekerlekli safari veya motorsiklet gibi araçlar kiralanarak ulaşım sağlanmaktadır. Bu şekilde vadinin başına kadar gelinebilmekte olup sonrasında yaklaşık 2-3 km.lik bir dağ yolunu yürüyerek ya da bisikletle geçerek Göynük Kanyonuna ulaşabilirsiniz. Kanyonun hemen girişinde çeşitli büfeler, restoran ve muhtelif tesisler mevcuttur. Kanyona girişler ücretlidir.
Kemer’de Gezilebilecek Yaylalar
Doğası ve coğrafi yapısı ile dikkat çeken Kemer, yaylaları ile de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker. Yaylaların özellikle sıcak yaz dönemindeki serin iklimi turistleri kendisine çeker. Kemer yaylaları yaz aylarında sıcaklıktan bunalanlara nefes aldırmaktadır.
Kemer’in bir tarafı denizle bir tarafı da yüksek dağlarla çevrilidir. Yaz aylarında sıcak ve kurak yapısı ile dikkat çeken Kemer, yüksek kesimlerde yer alan yaylaları ile hem görsel bir şölen hem de iklimi ile misafirlerini büyülemeyi başarıyor.
Beycik, Ovacık, Yayla Kuzdere ve Üçoluk başta olmak üzere, Kemer yaylaları olağanüstü manzarası ve doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Kemer’de yaşayan yerleşik halkın yazın sıcağından nefes almak için çıktığı yaylalar, günümüzde yerli ve yabancı turistlerinde uğrak yeri olmaktadır.
Antalya Kemer Beycik Yaylası
Beycik, Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı sessiz, sakin, harika bir dağ köyü. Bey Dağları Sahil Milli Parkı içinde, Tahtalı Dağı’nın denize bakan eteklerinde kurulmuş harika deniz ve dağ manzaralı bir yerleşim alanı. Köyün herhangi bir yerinden görebileceğiniz olağanüstü dağ manzarası, insanı durup şöyle derin bir nefes almaya davet ediyor. Bir yandan da Tekirova Üç Adalar manzarası kendini gösteriyor. Öyle ki tüm manzarayı bir nefeste içinize çekip yanınızda taşımak istiyorsunuz. Deniz seviyesinden 850 metre yükseklikte yer alan Beycik Yaylası’nın en güzel özelliklerinden biri de havasıdır. Nem oranının düşük oluşu, şehir gürültüsünden uzak oluşu, doğal beslenme imkânı gibi etkenler köy halkının daha sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlıyor.
Beycik Yaylası tarihi Likya yolunun Çıralı-Beycik-Tahtalı Dağı – Yaylakuzdere güzergahında yer almaktadır ve trekking gruplarının en önemli uğrak noktalarından birisidir. Ayrıca bölgede Kemer Beydağları Yürüyüş Parkurları bulunmakta ve doğa ile iç içe gün geçirmek isteyen doğa severlere bir çok seçenek sunmaktadır. Tahtalı Dağının en güzel manzarasına sahip Beycik Yaylasından dağ tırmanış rotaları ile 2365 m zirveye macera dolu bir serüvende yaşamanız mümkün. Yaylada konaklama tesislerinin yanı sıra restaurant işletmeleri de bulunur.
Beycik Yaylasına Nasıl Gidilir ? Beycik Yaylası Antalya‘ya 70 km, Kemer‘e ise 25 km uzaklıktadır. Asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Hem yazın hem de kışın minibüsler ve seyahat acenteleriyle kolay bir şekilde Beycik Yaylasını ziyaret edebilirsiniz.
Beycik Yaylasında yapabileceğiniz aktiviteler;
- Konaklama
- Trekking Turu
- Köy Turu
- Dağ Bisikleti Turları
- Jeep Safari Turu
- Eşek Turu
Beycik Yaylası Outdoor Aktivite Rotaları;
- Beycik – Tahtalı Dağı 10 km – 6 saat (Trekking)
- Beycik – Tekirova 10,5 km -5,30 saat (Trekking)
- Beycik – Çıralı 15 km – 7 saat (Trekking)
- Laodikeia Turu 10,7 km – 5 Saat (Trekking)
- Beycik Kanyon Turu 4 km -1 saat 40 dk. (Trekking)
- Beycik – Üç Tepeler 7,2 km – 4 saat (Trekking)
- Beycik Köy Turu 1,7 km – 45 dk (Trekking)
- Beycik – Üçoluk Yaylası 7 km – 3 saat 30 dk (Trekking)
- Beycik – Üçoluk Yaylası – Altınyaka 28 km (Dağ Bisikleti)
- Tekirova – Beycik – Çıralı 26.7 km (Dağ Bisikleti)
Beycik Yaylası (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Antalya Kemer Gedelme Yaylası
Kemer’in 18 km batısında, Kuzdere Mahallesi sınırlarında yer alan Gedelme Yaylası eski bir yerleşim yeridir. Özellikle yaz aylarında nüfusu artan yaylada kış aylarında da yaşayan yöre halkı bulunmaktadır. 700 m rakımlı yaylada elma ve ceviz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Tarihi Likya yolunun Beycik-Yaylakuzdere-Gedelme-Göynük Yaylası güzergahın da bulunan yayla, trekking gruplarının en önemli uğrak yerlerinden birisidir.
Ayrıca bölgede bulunan Kemer Beydağları Yürüyüş ve Bisiklet parkurları ile de yılın her mevsiminde yerli ve yabancı doğa sever Gedelme yaylasına ilgi göstermektedir. Bölgede çok iyi korunmuş birde Bizans Ortaçağı kalesi bulunmaktadır. Kale, Jacobek tarafından İ.S. 9. yy.’a tarihlenmiş. Adı, “tahıl phrygmos’u -tahıl kurutma, hububat çukuru” anlamında gelen Kadrama / Gedelma Bizans Kalesidir. Gedelme’ye gidildiğinde görülmesi gereken yerlerden birisi de Peynir Deliği mağarasıdır.
Kalenin hemen yanında bulunan Peynir Deliği mağarasının toplam uzunluğu 74 m. Yine mağaranın girişe göre en derin yeri -19 m. olarak belirtiliyor. Yine Kale yanında dev gövdesi ile Türkiye’nin anıt ağaçları arasında yer alan 2500 yıllık Koca Çınar bulunmaktadır. Yaylada konaklama tesisinin yanı sıra restaurant işletmeleri de bulunur.
Gedelme Yaylasına Nasıl Gidilir? Gedelme Yaylası Antalya şehir merkezine 60 km, Kemer’e ise 18 km uzaklıktadır. Kuzdere Mahallesi Kesme Boğazı mevkiinden asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında minibüsler ve özel araç ile Gedelme Yaylasını ziyaret edebilirsiniz.
Gedelme Yaylasında yapabileceğiniz aktiviteler;
- Konaklama
- Trekking
- Köy Turu
- Dağ Bisikleti Turları
- Jeep Safari Turu
- Eşek Turu
Gedelme Yaylası Outdoor Aktivite Rotaları;
- Gedelme – Çukuryayla 14,5 km – 7 saat (Trekking)
- Gedelme – Altınyaka 16 km – 7,5 saat (Trekking)
- Gedelme – Kuzdere 9 km – 4 saat (Trekking)
- Kemer – Gedelme-Ovacık-Sapandere 38 km (Dağ Bisikleti)
- Kemer-Gedelme-Sumakseniri-Gedelme-Kemer 25,9km (Dağ Bisikleti)
- Tahtalı Dağı-Çukuryayla-Gedelme-Kemer 37,5 km (Enduro Dağ Bisikleti)
Gedelme Yaylası (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Antalya Kemer Kuzdere Yaylası
Yaylakuzdere, Kemer ilçesi Kuzdere mahallesine bağlı sessiz, sakin, Tahtalı Dağı’nın kuzey yamaçlarını karşıdan gören muhteşem dağ manzaralı bir yerleşim alanı. Daha çok yaz aylarında köy halkı tarafından tercih edilen yaylada kış aylarında da birkaç aile kalmakta.
Tarihi Likya yolunun Beycik- Yaylakuzdere-Gedelme güzergahında kalan yayla yürüyüş gruplarının konaklama alanlarından birtanesidir. Yaylada köy evi konaklama sağlayan işletmeler bulunmakta. 950 m rakımlı yaylada yöre insanı tarafından ceviz yetiştiriciliği yapılmakta. Kıyı Beydağlarını tepeden izleme şansı bulacağınız yaylalardan birisi olan Yayla kuzdere, yeşillikler içinde dağ manzarası eşliğinde doğa ile baş başa kalabileceğiniz ender bölgelerden bir tanesi.
Yayla Kuzdere’ye Nasıl Gidilir ? Yayla Kuzdere Antalya‘ya 70 km, Kemer‘e ise 28 km uzaklıktadır. Asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında özel araç ile Yayla Kuzdere yaylasını ziyaret edebilirsiniz.
Yayla Kuzdere’de yapabileceğiniz aktiviteler;
- Konaklama
- Trekking Turu
- Dağ Bisikleti Turları
Yayla Kuzdere Outdoor Aktivite Rotaları;
- Yayla Kuzdere – Tahtalı Dağı 11,5 km 6 saat (Trekking)
- Yayla Kuzdere – Kemer 28 km (Dağ Bisikleti)
Kuzdere Yaylası (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Antalya Kemer Ovacık Yaylası
Kemer’in 24 km batısında yer alan Ovacık Yaylası geniş bir alana sahip bir yayla yerleşim yeridir. Kıyı Beydağları ile merkezi Beydağları arasında yeşil bitki örtüsü arasında kurulu bulunan yayla 1100 m rakımı ile ideal bir yayla yerleşim yeridir. Ovacık yaylası sınırlarında son yıllarda dağ tırmanışçıların gözde mekânı olan 2150 m rakımı ile Teke Dağı bulunmaktadır. Ovacık yaylasından Kıyı Beydağlarının üzerinden doyumsuz Akdeniz manzarasını izleyebilirsiniz.
Bölgede doğa ile iç içe konaklayabileceğiniz bir de Dağ oteli olarak hizmet veren tesis bulunmaktadır. Yöre halkı bölgede ceviz yetiştiriciliğinin yanı sıra küçük ovacık ve büyük Ovacık düzlüklerinde buğday yetiştiriciliği yapmaktadır.
Ovacık yaylası konumu itibari geçmişten günümüze kadar Beydağları arasında bir geçiş noktası olmuştur. Tarihi Likya yolunun Beycik-Göynük Kanyonu ve Phaselis – Göynük Kanyonu rotaları Ovacık yaylasından geçmektedir. Ayrıca bölgede bulunan Kemer Beydağları Yürüyüş ve Bisiklet parkurları ve jeep safari turları ile de yılın her mevsiminde yerli ve yabancı doğa sever Ovacık yaylasında bulunan rotaları kullanmaktadır.
Ovacık Yaylasına Nasıl Gidilir? Ovacık Yaylası Hisarçandır üzerinden Antalya şehir merkezine 50 km, Kemer üzerinde ise 68 km uzaklıktadır. Kemer’den Kuzdere Mahallesi Kesme Boğazı mevkiinden asfalt yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaz aylarında minibüsler ve özel araç ile Ovacık Yaylasını ziyaret edebilirsiniz.
Ovacık Yaylasında yapabileceğiniz aktiviteler;
- Konaklama
- Trekking
- Dağ Tırmanışı
- Dağ Bisikleti Turları
- Jeep Safari Turu
Ovacık Yaylası Outdoor Aktivite Rotaları;
- Ovacık – Göynük Kanyonu 6 saat – 23 Km (Trekking)
- Ovacık – Teke Dağı 4 km – 5 saat (Dağ Tırmanışı)
- Kemer – Ovacık – Sapandere 38 km (Dağ Bisikleti)
- Kemer – Ovacık – Yayla Kuzdere – Kemer 51 km (Dağ Bisikleti)
Ovacık Yaylası (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Antalya Kemer Üçoluk Yaylası
Kemer‘den yaklaşık 37 km. mesafede bulunan 1500 metre yükseklikteki Üçoluk Yaylası, Ulupınar mahallesi sınırları içerisinde kalmakta ve muhteşem doğal güzellikleri sedir ağaçlarıyla birlikte kamp tutkunları için çok ideal bir yerdir.
Üçoluk Yaylası’na Kemer‘den önce çam yükseldikçe de sedir ağaçları arasından uzanan yaklaşık 37 km.lik yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Yaklaşık 1500 metre yükseklikte bulunan Üçoluk yaylası flora ve fauna açısından oldukça zengindir. Elektrik ve telefon gibi alt yapı hizmetleri olmayan yayladaki basit yayla evleri, sedir ve ardıç ağaçları ile bütünleşmiştir ve muhteşem doğal güzellikler sunmaktadır.
Bölge Kemer Beydağları Yürüyüş ve Bisiklet parkurları ile kış ayları dışında bölgede yürüyüş ve bisiklet turları imkanı sunmaktadır.
Üçoluk Yaylasına Nasıl Gidilir? Üçoluk Yaylası’na Kemer‘den 37 km Beycik Yaylası üzerinden stabilize bir yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Kemer ve Çıralı bölgesinden seyahat acentaları aracılığıyla kamp ve trekking programları düzenlenmektedir.
Üçoluk Yaylasında yapabileceğiniz aktiviteler;
- Trekking Turu
- Dağ Bisikleti Turları
- Doğa Kampı
Üçoluk Yaylası Outdoor Aktivite Rotaları;
- Üçoluk Yaylası – Beycik 7 km – 3,5 saat (Trekking)
- Üçoluk Yaylası – Çukuryayla 8 km 4 saat (Trekking)
- Beycik – Üçoluk Yaylası – Altınyaka 28 km (Dağ Bisikleti)
- Üçoluk Yaylası – Çukuryayla – Gedelme – Kemer 41,5 km (Dağ Bisikleti)
Üçoluk Yaylası (Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz yer hakkındaki yorumları okuyabilir, resimlerini görebilir, bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)
Kemer’de Yapmadan Dönmeyin
- Tekne turları ile turkuaz koylarda akdenizin tadını çıkarın.
- 2365 m Tahtalı Dağına teleferik ile çıkıp tüm batı Antalya’yı kucaklayın.
- Liman Caddesinden başlayıp marina ve Ayışığı Parkına kadar yürüyüş yapıp şehrin bir parçası olun!
- Dağların zirvesinden Akdenize kadar ilerleyen bisiklet parkurlarında dağ bisikleti keyfini sürün.
- Phaselis Antik kentinde eski medeniyetlerin izlerini sürün ve geçmişte yolculuğa çıkın.
- Enfes restoranlarda Akdeniz mutfağının ve yöresel lezzetlerin mutlaka tadına bakın.
- Jeep safari turları ile Toros dağlarını ve yaylaları keşfe çıkın.
- Yanartaş’da binlerce yıldır sönmeyen Chimera’nın ateşini yakından görün.
- Dalış tutkunuysanız dünyaca ünlü Paris Batığında ve Üç Adalar da dalış keyfini yaşayın.
- Göynük ve Kesme Boğazı Kanyonunun buz gibi sularında kanyon yürüyüşünü deneyin.
- Yörük Çadırlarında yörük yaşamını yakından görüp, bir birinden nefis gözlemelerin tadına bakın.
- Doğa yürüyüş rotalarını takip ederek eşsiz güzellikteki Beydağlarını ve yaylaları keşfe çıkın.
- Tatilinize Adrenalin katıp Dünyanın en yüksek yamaç paraşütü noktası olan 2365 m den atlamaya ne dersiniz?
- Kemer Cumhuriyet meydanında Saat Kulesi ile öz çekim yapın.
- Kemer gece hayatını keşfedin ve ünlü gece kulüplerinde sabaha kadar eğlenin.
Bu yazı dizimizde Antalya Kemer’e gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr, https://visitkemer.net/) alınmıştır.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.
Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.
Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.
Özellikle kampçılar, doğa severler, karavancılar, doğa tatilcileri, macera turizmi, kültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.
Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.
ANTALYA
- Antalya Gezi Rehberi 1. Yazımız: Antalya Tanıtımı ve Gerekli Bilgiler
- Antalya Gezi Rehberi 2. Yazımız: Antalya Gezilecek Yerler
- Antalya Gezi Rehberi 3. Yazımız: Antalya’da Kültür ve Sanat
- Antalya Gezi Rehberi 4. Yazımız: Antalya Kamp Alanları Listesi
- Antalya Gezi Rehberi 5. Yazımız: Antalya Outdoor ve Doğa Aktiviteleri
- Antalya Gezi Rehberi 6. Yazımız: Antalya Yemek Rehberi
Yukarıdaki bağlantıların üzerine tıklayarak ilgili ve detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.
Etiketler: :Antalya bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Antalya görülmesi gereken yerler, Antalya gezecek yerler, Antalya gezi, Antalya gezi rehberi, Antalya gezi yazısı, Antalya gezilecek çarşı, Antalya gezilecek doğal yerler, Antalya gezilecek doğal yerler haritası, Antalya gezilecek tarihi yerler, Antalya gezilecek yerler, Antalya gezilecek yerler doğa, Antalya ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Antalya kalesi, Antalya merkezde gidilecek yerler, Antalya merkezde ne var, Antalya ne yenir nerede yenilir, Antalya ne yenir nereler gezilir, Antalya otelleri, Antalya seyahat rehberi, Antalya tarihi, Antalya tarihi yerler, Antalya turizm potansiyeli, Antalya turizm rehberi, Antalya turizm ve tanıtım, Antalya ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Antalya şehir rehberi, Antalya’da bir günde ne yapılır?, Antalya’da gezilecek doğal yerler, Antalya’da gezilecek mekanlar, Antalya’da ne yapılır, Antalya’da ne yenir, Antalya’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası,
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
Bisikletiyle Dünya Turuna Çıkan Turist Bitlis'te Bıçaklandı. Ağır Yaralı!
Türkiye Dağcılık Federasyonu'nda 2024 Seçim Takvimi Başladı
13 - 19 Eylül Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 14 / 15 Eylül Hafta Sonu Etkinlikleri
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 7 / 8 Eylül Hafta Sonu Etkinlikleri
5- 14 Eylül Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri