Türkiye’ni Outdoor Sayfası olarak çıktığımız yolda emin ve kararlı adımlarla devam ediyoruz. Outdoorun hemen her alanında derin, akademik, yerli ve yabancı kaynaklar taranarak ve sahadan bilgilerin yer aldığı sitemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Yerli ve yabancı site ve yayınları takip edip yeni yazılar üretiyoruz.

Nekahet Dönemi Türkçe’de Ne Demektir?

Hastane tedavisinden sonra neden yürümek en iyi ilaçtır?

Nekahet dönemi nedir sorusunun cevabı tam olarak “geçirilen bir hastalıktan sonra sağlık ve güç kazanıncaya kadar devam eden zayıflık dönemi”dir. Nekahet dönemi nedir sorusunun çeşitli tanımları verilebilir:

  • Bir hastalık veya ameliyat geçiren şahsın, tamamen eski sağlığına kavuşabilmesi için geçen süre,
  • Hastalıktan yeni kalkıp henüz iyileşmiş, iyiliğe yüz tutmuş olmak hâli. Hastalıkla sıhhat arasındaki hâl.
  • Hastalıktan yeni kalkıp henüz iyileşmiş, iyiliğe yüz tutmuş olmak hâli. Hastalıkla sıhhat arasındaki iyileşme hâli. Fehmetmek, anlamak, bilmek.

Nekahet dönemi nasıl geçirilmeli sorusunun birçok farklı cevabı olabilir. Hastalıktan ve hastaneden kurtulan ve şifa bulan kişi nekahet döneminde yeniden eski sağlıklı haline geçmeye başlamıştır. Nekahet döneminin nasıl geçirileceği kişinin yaş, bünye, geçmişi ve hastalığın / ameliyatın ağırlık derecesine göre değişse de temel olarak evde istirahat, hafif egzersiz ve yürümeler şekline yapılır.

Nekahet dönemi

Doğa sporlarının sağlık üzerindeki etkileri ile ilgili birçok yazı yayınladık. Hem dünyada hem Türkiye’de her geçen gün doğa sporları / outdoor aktivitelerinin sağlık üzerine olumlu etkileri üzerine yeni yeni araştırmalar yapılmakta ve yayınlanmaktadır.

Nekahet Dönemi Nasıl Geçirilmeli?

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak outdoor / doğa sporları veya doğada vakit geçirmenin nekahet döneminde yapılması gereken en temel aktivitelerden birisi olduğunu aşağıda açıklıyoruz.

Yakın zamanda hastanede tedavi gördüyseniz, iyileşmenize yardımcı olacak yollar arayacaksınız. Öyleyse neden yürümeye başlamıyorsun? Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin…

Hastane Sonrası Sağlık

Hastane tedavisinden kurtulmak zor olabilir. Aldığınız tedavinin türüne ve kontrolünüz dışında olan olası sorunların olup olmadığına bağlı olarak, iyileşmeye giden yol uzun ve göz korkutucu görünebilir.

Hastane yatağınızdan nihayet uzaklaştığınızda ve kendi evinizin konforunun keyfini çıkarabildiğinizde, iyileşme sürecini nasıl hızlandıracağınızı düşünmeye başlayacaksınız. İyileşme yolunuza başlamak için bir yürüyüş noktası almaktan daha iyi ne olabilir?

Ağır bir ameliyat geçirdiyseniz veya hastanede kaldığınız süre boyunca klinik ihmalin etkilerini hissediyorsanız, tam da ihtiyacınız olan şey bu olabilir. Daha fazlasını öğrenmek için okumaya devam edin.

Sağlığınızı Tekrar Kazanmak İçin Doğa Yürüyüşü

Hastane tedavisinden sonra yürüyüşün en iyi iyileşme yöntemi olmasının nedenleri

Sağlığınıza Dönmek İçin Hafif Egzersiz

Hastaneye yeni geldiyseniz, herhangi bir zorlu egzersize hemen geri dönmek isteyeceğiniz şüphelidir. Ağırlıklar bekleyebilir! Bunun yerine, hafif egzersiz günün sırasıdır, bu da yürüyüşün listenizin başında olması gerektiği anlamına gelir.

Hastane tedavisinden sonra kendinizi mümkün olduğunca hareket ettirmek önemlidir, ancak kesinlikle aşırıya kaçmak istemezsiniz. Yürümek, başlamak için mükemmel bir yerdir.

Yürümek Kalori Yakarak Sağlıklı Olmayı Sağlar:

Pek çok insan, fiziksel sağlığınız için yürüyüşün ne kadar iyi olduğunu hafife alıyor. Normal koşullar altında bile yürümek kalori yakmanın harika bir yoludur, bu da hastanede tedaviden sonra kendinizi hareket halindeyken almanın da aynı derecede önemli olduğu anlamına gelir.

Tedavinizden sonra kabuğunuzun içinde kalma arzusu olabilir, ancak bu sadece fiziksel sağlığınızın ilerlemesini olumsuz etkileyebilir. Öyleyse, harekete geçelim!

Ameliyat Sonrası Sağlık

Yürümek Başkalarıyla Yapabilir

Yürümenin en güzel yanı, tek başınıza eğlenmek zorunda olmamanızdır. Aslında, hemen hemen herkesle gidebilirsiniz!

Elbette bu sadece diğer insanlar anlamına gelmez. Bir köpeğiniz varsa, sizinle harika açık havada biraz zaman geçirmekten daha fazla zevk almazlar. Bu, özellikle bir süredir hastanede iseniz geçerlidir.

Doğada Yürümek Ruh Sağlığı İçin Harikadır:

Ruh sağlığınız, fiziksel sağlığınız kadar önemlidir. Kaygı, depresyon ve genel olarak olumsuz bir ruh halini azaltmaya yardımcı olduğu için yürüyüşün zihinsel sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olmanın harika bir yolu olduğu kanıtlanmıştır.

Hastane tedavisi, özellikle hastane ihmalinden daha kötü hale gelen travmatik bir deneyimden muzdaripseniz, herkesi savunmasız bırakabilir. Bu nedenle, bu akıl sağlığı sorunlarıyla mücadeleye yardımcı olmak için, her gün 30 dakikalık kısa bir yürüyüş yapmak çok faydalı olabilir.

Doğa Yürüyüşü Güven Oluşturmaya Yardımcı Olur

Kendinize güveniniz yetersiz olduğunda, kendinizi bir rutinden kurtarmanın yollarını bulmak zor olabilir. Yürümeyi, kendinize olan güveninizi yeniden kazanmanıza ve normal halinize geri dönmenize yardımcı olacak bir platform olarak kullanabilirsiniz.

Doğuştan kendine güvenen bir kişi olsanız bile, hastanede olmanın bir etkisi olması kaçınılmazdır. Yürüyüşlere çıkarak, hedefler belirleyebildiğinizi ve bunlara ulaşabileceğinizi kendi kendinize kanıtlayabilirsiniz, bu da daha yorucu görevlere doğru yolunuza devam edebileceğiniz anlamına gelir.

Doğada Yürümek Eklem Ağrısını Azaltır

Hastane tedaviniz veya hastanede tedaviniz sırasında meydana gelen herhangi bir klinik ihmal hareketliliğinizi kısıtladıysa, eklem ağrısı yaşama riskiniz olabilir. Bu, artrit gibi daha ciddi bir şeye yol açabilir, bu nedenle mümkünse harekete geçmek önemlidir.

Her gün kısa yürüyüşler eklemlerinizi korumaya, destekleyici kasları yağlamaya ve güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Nekahet döneminde Sağlık

Yürümek Diğer Koşulların Yönetilmesine Yardımcı Olur

Bir nedenden dolayı hastanede olmanıza rağmen, başka bir ilgisiz klinik durumdan muzdarip olma ihtimaliniz vardır. Bazen, hastane ziyaretiniz nedeniyle günlük hareketiniz kısıtlanırsa bu koşullar kötüleşmeye başlayabilir.

Yürümek, genel sağlığınızı her yönden iyileştirerek ve hareketlilik eksikliğinden muzdarip olabileceğiniz olumsuz etkileri en aza indirerek bu sorunla mücadeleye yardımcı olur.

Yürümek Çok Vakit Almaz :

Hepimiz zamanın değerli bir meta olduğunu biliyoruz, bu yüzden hiç israf etmek istemiyoruz. O halde iyi haber – yürümek günün çoğunu almayacak!

İstediğiniz kadar uzun süre veya istediğiniz kadar yürüyebilirsiniz – bu tamamen size ve neyi başarabileceğinizi düşündüğünüze bağlıdır. Blok çevresinde sadece 15 dakikalık kısa bir yürüyüşe çıkmak istiyorsanız, o zaman karar sizindir.

Yürümeyle Sosyalleşirsiniz:

Uzun süreli bir hastane ziyareti, çoğu zaman insanları eve döndüklerinde yalnız hissetmelerine neden olabilir, bu nedenle olabildiğince çok insanla bağlantı kurmak önemlidir. Özellikle yürüyüş kulüplerine üye olarak yapılan doğa aktiviteleri sosyalleşmek için çok önemlidir.

Yürüyerek Bağışıklık Fonksiyonunuzu Artırın

Hastane ziyaretinden sonra iyileşirken isteyeceğiniz son şey hastalanmaktır. Yürümenin kullanışlı olduğu yer burasıdır.

Önceki bir araştırma, düzenli olarak yürüyen insanların, yürümeyenlere göre yılda yüzde 43 daha az hasta günü aldığını gösterdi. Sadece bu değil, hastalandıklarında semptomları da azaldı.

Hastane Tedavisinden Kurtuluyor Musunuz?

Uzun bir süredir hastanedeyseniz, yol boyunca çok sayıda hız darbesi olması kaçınılmazdır. Bununla birlikte, umarım bu, hastanede tedaviyi takiben iyileşme yolunuza başlamak istiyorsanız, yürümenin cevabınız olduğuna sizi ikna etmiştir. Temiz havaya çıkmak sizi doğru yola koymalıdır.

Hastane tedavisinden kurtulmanın bir yolu olarak yürümeye başladınız mı?


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu