Çocuklar İçin Eğlenceli Kamp Oyunları

Çocukları kampta tüm yaz boyunca nasıl eğlendirir ve aktif tutarsınız? Herkesin seveceği yaz kampı aktiviteleri için uzun bir eğlenceli, heyecan verici, zorlu fikir listesine ihtiyacınız var. Harika kamp etkinlikleri, programınızın topluluk ruhunu oluşturmanıza yardımcı olur ve kampçılara her yaz geri gelmelerini sağlayacak yeni bir şeyler sunar. 

Oyunlardan el sanatlarına, projelere, deneylere ve daha fazlasına kadar, her yaştan çocuğun ilgisini çekecek ve memnun edecek aktiviteleri sizler için derledik. Ailece kamp tatili düzenlemede ne kadar organize olursanız olun, kesinlikle “sıkıldım!” kelimesini duyacağınız bir zaman gelecek. Bu, tüm kalbimize yakın bir şekilde, daha fazla nakit için elinizi cebinize koymanıza gerek kalmadan bol miktarda eğlenceye ilham vermek için bu basit listeden yararlanmanız gereken zamandır.

Çocukları Eğlendirmek İçin Kolay Kamp Oyunları

Aşağıdaki Çocuklar İçin Eğlenceli Kamp Aktiviteleri listesi yerli ve yabancı onlarca kaynak taranarak oluşturulmuştur. Tabii olarak listedeki her aktivite her yaş grubundaki çocuk için geçerli olmayacaktır. Kampta çocukları eğlendirmek için aşağıdaki liste fikir vermesi açısından hazırlanmıştır. Eğlenceli kamp aktiviteleri hakkında detaylı bilgi almak için de ilgili yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Aile Kamp Oyunları

Öncelikle Kampta Yapılmaması Gerekenler:

  • Çocuklarla Saklambaç Oynamayın!
  • Saklambaç oyununda sizden uzaklara saklanmak isteyen çocuğunuz yönünü kaybedip kontrolünüzden çıkabilir.
  • Çocukları kamp esnasında göz önünden ayırmayın. Bütün aktivitelerinizi birlikte planlayın.
  • Ateşe çocukları belli mesafede tutun.
  • Tehlikeli kamp ekipmanlarına (bıçak, ocak, kibrit..) çocukların erişimini kısıtlayın.
  • Çocukların boynunda her zaman bir acil durum düdüğü bulundurun.
  • Vahşi hayvan ve özellikle zehirli böcek ihtimaline karşı her zaman duyarlı olun, mümkünse önceden ilaç temin edin.

Çocuklar İçin Eğlenceli Kamp Aktiviteleri

Çadır kazıklı. Ateş çatırdıyor. Ama çocuklarınız sıkılmaya başlıyor.

Onlara göre, bu güzel göl manzarası o kadar da iyi değil ve anne ve babanın neden fotoğraf çekmeye bu kadar takıntılı olduklarını merak ediyorlar.

Bu, kamp oyunlarını çekmenin zamanı geldi. Sadece küçüklerinizi eğlendirmekle kalmazlar, aynı zamanda onlara doğa, hayatta kalma ve harika dış mekan hakkında bir iki şey de öğretebilirler.

Bir sonraki kamp gezinizde yapacak eğlenceli, aile dostu şeyler arıyorsanız, işte size değişik fikirler.

Kamp Oyunları

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Sahil Çöpçü Avları

Çöpçü avları her zaman eğlencelidir ve kartlarınızı doğru oynarsanız, öğretilebilir anlar da sağlayabilir.

Örneğin, çocuklara belirli kelebek türlerini veya kuş yuvalarını aramalarını sağlayabilir veya “yenilebilir bir bitki” veya “tortul bir kaya” getirmeleri için onlara meydan okuyabilirsiniz. Bir patlama yaşarken bile doğa hakkında daha fazla şey öğrenecekler!

Bu aktivite 9 yaşın altındaki çocuklar için idealdir, ancak biraz daha rekabetçi hale getirilirse ve daha büyük çocuklar da katılmaya ikna edilebilir. Aynı zamanda, bir kamp alanında bir araya gelen çocuk grupları için buzları kırmaya yardımcı olacak ideal bir etkinliktir. Aşağıdaki öğeleri yerel bölgede mevcut olanları içerecek şekilde uyarlayabilirsiniz, böylece bunun plajda olması gerekmez. En iyi yanı, bu avların ücretsiz olması, herkesi aktif hale getirmesi, temiz havaya çıkması ve çevrelerini öğrenmesidir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Sahil Kampında Yapılabilecekler:

Öncelikle her çöpçüye bir plaj kovası veya benzeri bir şey verin ve onlardan şunları toplamalarını isteyin:

  • Sıyırma (veya atlama) için bazı düz çakıl taşları.
  • Bir çakmaktaşı ve / veya kireçtaşı ve onlara nasıl kullanılabileceklerini anlatın;
  • Kumdaki hayvan izleri.
  • Farklı deniz yosunu türleri;
  • Farklı kabuklar;
  • Bir tüy;
  • Küçük bir ağaç parçası;
  • Plastik veya insan yapımı bir şey. Onlara neden çöp olduğunu, sahile ait olmadığını söyleyin ve birlikte çöpe atın;
  • Kumsalda uzun bir yol kat etmiş bir şey. Nereden gelmiş olabileceğini keşfedin.
Aile Kampı

Aynı oyun, kamp alanında veya nerede kalıyorsanız olun bir hazine avına dönüşmek için biraz uyarlanabilir. Daha büyük çocuklar yakınlarda farklı şeyleri saklamakla görevlendirilebilirken, küçükler onları ararlar. Küçük bir değişiklik kullanırsanız, çocuklar kayıp hazineyi bulan korsanlar gibi davranabilir ve daha sonra bir muameleye harcayabilir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yerel Turist Olun

İPad veya iPhone için harika ve ücretsiz gezi uygulamaları, nerede olursanız olun yerel bölgenizdeki tüm tesisler hakkında hızlı bir şekilde bilgi bulmanızı sağlar. Kendinizi hakkında hiçbir şey bilmediğiniz yerlerde bulduğunuzda kamp gezileri için idealdir.

Çeşitli turizm uygulamaları konumunuzu hızlı bir şekilde belirler ve ihtiyaç duyabileceğiniz en yakın tesisi seçmenize olanak sağlar. Bulunduğunuz kategorideki her şeyin tam bir listesini ve bulunduğunuz yerden ne kadar uzakta olduğunu gösterir. Yerel bir cazibe merkezini ziyaret etmeden önce dizel doldurmanız gerekiyorsa, GPS en yakın benzin istasyonunu hızlı ve zahmetsiz bir şekilde bulacaktır. Konumunu bir Harita üzerinde görmeyi, bulunduğunuz yerden rotayı görüntülemeyi seçebilir, bilgileri kişi listenize ekleyebilir ve hatta bilgileri bir arkadaşınıza e-posta ile gönderebilirsiniz. Yakındaki listesi, Wikipedia’yı kullanarak çevrenizdeki diğer turistik yerler hakkında bilgi bulmanızı sağlar.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Pikniğe gitmek

Bir harita ve bir piknik alın ve mükemmel konumu bulmak için yüzlerce millik ormanları, parkları, plajları ve koyları keşfedin.

Çocuklarla Kamp

Ancak harika bir piknik yeri bulmak sadece başlangıç. Ücretsiz uygulamalarda ve yardımcı olabilecek kitaplarda düzinelerce lezzetli ve basit adım adım tariflerin yanı sıra şunları da yapabilirsiniz:

Kameranızı kullanarak kendi hazine avınızı oluşturun,

  • Bir sonraki kamp ziyafetiniz için 5 günlük tahmini kontrol edin
  • Güzel resimli kılavuzlarla kuş, ağaç veya bulut tespitine gidin
  • Bir bükülme ile pikniklerin tadını çıkarın: gece pikniklerinden romantik inzivalara
  • Doğanın kendi İlk Yardım çarelerini bulun
  • Nerede olursanız olun en iyi yerel çiftlik dükkanı malzemelerini keşfedin
  • Artırılmış gerçeklik kullanarak ülkede sanal izinizi bırakın

Ve hepsi ücretsiz. Bizim mütevazi görüşümüze göre hangisi, büyük bir piknik için en iyi şeydir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Hayal Kurun

Bu, halkın düzenli üyeleri tarafından yeni gezegenler bulunduğundan beri çok fazla tanıtımı olan büyük bir konudur. Teleskoplar talep görüyor ve bunun iyi bir nedeni var. Yıldızlara bakmak, siz onu görmeden yıllar önce üretilen ışığa zamanda geriye bakmamız için bize gerçek bir fırsat verir. Tıpkı zamanda geriye bakmak gibi!

Yıldızlara bakmanın en iyi anı, kamp yaptığınız zamandır. Genellikle, aile geceleri normalden çok daha geç dışarıdadır, daha az sokak lambası nedeniyle gökyüzü de çok karanlıktır ve açık bir gece ise yıldızlar çok parlaktır.

İhtiyacınız olan tek ekipman sıcak giysiler ve üzerine uzanabileceğiniz bir halı. Bu, gece gökyüzünü rahatça izlemenizi ve kayan yıldızları ve uyduları tespit etmenizi sağlayacaktır. Gözlerinizi gevşetin ve belirli bir noktaya bakmayın. Kendinizi özellikle zeki hissediyorsanız, takımyıldızları belirleyip isimlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yengeçleri Keşfedin

Herkes sert bir naylon ipten ve elde tutulabilen kalın bir tahta parçasından bir yengeç çizgisi yapabilir. Bununla birlikte, sahildeki birçok dükkan gerçekten ucuz yengeç ipleri satmaktadır, bu nedenle bu yöntem ücretsiz olmasa da, çok ucuzdur.

Yapmanız gereken bir sonraki şey, biraz pastırma almak ve onu güvenli bir şekilde hattınıza bağlamak. Deniz dünyasının uzmanları olan yengeçler, füme çeşidi en çok seviyor gibi görünüyor. Sonra kovanı ve ağını alıp bir ısırık bekliyorsun. Kolay, pratik olarak ücretsizdir ve çocuklar buna bayılır. Yengeçleri daha sonra tekrar suya koyduğunuzdan emin olun, böylece mutlu yollarına devam edebilsinler.

Kamp Oyunları

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Balık Tutun

Balık tutmak, her yaştan çocuğun zevk aldığı başka bir aktivitedir. Ekipmanı satın almayı zorlayamazsanız, başka birinden ödünç alabilir veya arkadaşlarınıza ve ailenize garajlarında veya çatı katlarında size ödünç vermeye hazır olacakları yedek bir şey olup olmadığını sorabilirsiniz. Etrafta soru sormak ve çocukları balık tutmaktan hoşlanıyorsanız,  önceden hazırlıklı olun.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Su Rölesi Oyunu

Sıcak bir gün için mükemmel olan bu oyun herkesi güzel ve serin tutacak. Çocukların boş plastik bardaklarla tek sıra halinde durması ile oynanır.

İlk oyuncu bakmadan bardağını suyla doldurur ve her şeyi omzunun üzerinden atar; Amaçları, bir sonraki oyuncunun kupasına mümkün olduğunca çok su koymaktır. Süreç, herkesin bir dönüşü olana kadar satır boyunca tekrar eder.

Son kupada ne kadar su kalacak? Herkes ne kadar ıslanacak? Öğrenmenin tek bir yolu var. Oynamak!

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Uçurtma Uçurmak

Bir meydan okumaya ihtiyacınız varsa ve doğru malzemelere sahipseniz bir uçurtma yapabilirsiniz. Uzun vadede karşılığını kesinlikle alacak küçük bir yatırım yapmanızı öneririz. Etrafta yatmış olabileceğiniz sıradan eşyaları geri dönüştürerek uçurtma ve diğer olağanüstü şeyleri nasıl yapacağınızı öğrenebilir ve ek bir bonus olarak daha dünya dostu bir kampçı bile olabilirsiniz .

Kamp Oyunları

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Molkky (Skittle Dağılımı)

Molkky, Finlandiya’dan bir atış oyunudur. At nalı ile bowlingin kesişmesi gibi; Oyunun amacı, puanlarla işaretlenmiş bir dizi pimi devirmektir.

50 puan alan ilk kişi kazanır, ancak tam olarak 50 puan olmalıdır. Üstüne geçerseniz, puanınız 25’e sıfırlanır. Molkky, tüm seyahatiniz boyunca duraklar ve başlangıçlar halinde oynanabilir, bu nedenle her yeni kamp alanında devam eden bir oyun olarak mükemmeldir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kuş Gözlemine Git ve Ördekleri Besle

Çocuklar, kuşları biraz bayat ekmek beslemekten ve onlar hakkında biraz daha fazla şey öğrenmekten başka hiçbir şeyi sevmezler. Yeterli ekmeğiniz, kuşlarınız ve internetten ücretsiz olarak kolayca edinebileceğiniz küçük bir bilgi birikiminiz varsa, bu gerçekten zaman geçirecek. Ödünç aldığınız bir çift dürbünü atın, o zaman gerçekten herkesi dahil edeceksiniz.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kamp Konuşması

Camp Talk, aileler için harika bir bağ kurma aracıdır. Gamı aptalca samimi hale getirebilen kartların yönlendirdiği bir soru-cevap oyunudur, bu yüzden aynı anda eğlenceli, yaratıcı ve düşündürücü olmayı başarır.

Yediğin en iğrenç şey nedir? Hangi nitelikler iyi bir arkadaş yapar? Camp Talk, çocuklarına daha yakın olmak isteyen ebeveynler için gerçekten aydınlatıcı bir egzersiz olabilir.

Aile Kampı

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Atış Talimi

Birkaç boş teneke kutu veya dizilmiş plastik bardak ve onları yere serecek küçük taşlarla bu kadar eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Kendinizi bir meydan okuma gibi hissediyorsanız, bunun yerine onları yere sermek için bir yay ve ok bile yapabilirsiniz. Skoru korumak, oyunu yetişkinler de dahil olmak üzere herkes için daha da rekabetçi ve eğlenceli hale getirir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kupa Oyunu

Kupa oyununun resmi bir adı yoktur, ancak Pitch Perfect’i gördüyseniz , bunun ne olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Oyuncuların, herkesin sırayla hatırlaması gereken alkışlar veya büyük şarkılar yaratmak için boş, baş aşağı plastik bardaklar kullandıkları bir müzikal hafıza oyunu. Herkes oynayabilir, ancak bunun güzel yanı, yetişkinler meşgulken çocukların bunu kendi başlarına yapabilmesidir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Çizim Yapın

Plajdaysanız, biraz dalgaların karaya attığı odun ile kuma resimler çizin. Şehirde iseniz kaldırımlara veya duvarlara tebeşirle resimler çizin (tabi ki sahiplerinden izin aldığınızdan emin olun). Bu kadar büyük ölçekte herhangi bir şey çizmek, büyük yaratıcılığa ilham verir ve diğerlerinin günün sonunda yürürken görmesi harika bir şeydir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kamp Alanına Uygun Sporlar

Çocuk Kampı

Futbol, kaçma topu, tombik, yakan top, yarışlar, yumurta ve kaşık yarışı, çuval yarışı ve bizim favorimiz… engelli parkur. Bu sporlar, herkesin gülmesini, egzersiz yapmasını ve birlikte eğlenmesini sağlamak için mükemmeldir ve çocukların daha fazla arkadaş edinmesine yardımcı olur. Ayrıca bir oyunu başlatmak için doğru sete sahip olmadığınızı da garanti edebilirsiniz.

Her yaştan çocuk, her türlü açık hava mücadelesinde ellerini deneyebilecekleri üç ayaklı yarış, su balonlu sıcak patates, kaşık üzerinde yumurta ile bayrak yarışı, patates çuvalı yarışı, puf savaşı, fıskiye limbo, süper sağanak etiketi vb. Gibi grup aktiviteleri ile birkaç istasyon kurun. Eğlenmek için hayal gücünüzü kullanın. çocukların ıslanmasını, kirlenmesini ve bitkin düşmesini sağlayan açık hava oyunları. Çocukları kabinlere göre gruplayın, her birine tek bir istasyonda başlayın ve havalı korna sesini duyduklarında yeni bir istasyona dönmelerini sağlayın.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Cup-for-Cup Oynayın

Her grup bir sıra halinde durur ve birinci kişi bardağını bir kova sudan doldurur. Daha sonra bardağı başlarının üzerinden kaldırırlar ve arkalarındaki kişinin bardağına mümkün olduğunca çok su almaya çalışarak geriye doğru dökerler.

Bu, kalan tüm suyu boş bir kovaya döken sıradaki son kişiye geçer. Gruplar işlemi tekrarlar ve bir doldurma çizgisine ulaşana kadar bir sonraki aktiviteye geçemez.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kan Jam (Basket)

Kan Jam, basketbol ve dart arasında bir haç gibi küçük bir konserve açıklığa uçan bir disk batırmaya çalıştığınız bir disk atma oyunudur. Hem dikkat hem de hassasiyet gerektirir, ancak sonunda başarılı olduğunuzda çok tatmin edicidir!

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Doğadaki Çöpü Temizleme

Çöpçü avları her zaman popülerdir ve kampçılarınızın yaşına bağlı olarak bunları istediğiniz kadar basit veya zorlu hale getirebilirsiniz. İşte gerçekten sevdiğimiz bir indirilebilir doğa çöpçü avı . Diğer bir ipucu, kampınızda bulunan bitki ve kuşları araştırmak ve listenizi bu şekilde oluşturmaktır.

Bir not: Kampçıların temas edebileceği zehirli bitkiler varsa, bu etkinliği başlatmadan önce onları nasıl tanımlayacakları ve bunlardan nasıl kaçınacakları konusunda eğitin.

Kamp Oyunları

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Su Tabancası İle Eğlence

Bu karnaval tarzı oyun oldukça basit: Bir piknik masasına boş teneke kutular veya soda şişeleri koyun ve onları denemek ve düşürmek için su tabancalarını kullanın.

Yardım eli kullanabilecek küçükler varsa, tek başınıza veya ikili veya takımlarla oynayabilirsiniz. İşler biraz ıslanabilir, ancak yaz kampı gezileri sırasında serin ve canlandırıcı bir oyun olacak! Yani evet, su tabancaları eğlencelidir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yetenek Gösterisi

Çocuklar inanılmaz yeteneklerini sergilemeye bayılırlar. Tek ihtiyacınız olan bir sahne ve izleyicilerinizin oturabileceği bir yer.

Çocuklara oyunlarını planlamaları ve provaları yapmaları için boş zaman verin, ardından akşam yemeğinden sonra yetenek gösterinizi yapın. Oyunlarında kullanabilecekleri çeşitli aksesuarlar sağlayarak çocuklar için daha da eğlenceli hale getirin.

Bazı utangaç kampçıların katılmayacağından endişeleniyorsanız, birkaç danışmanı tüm kabinleri için bir grup eylemi önermeye teşvik edin.

Çocuk Kamp Eğlenceleri

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Bayrağı Ele Geçirin

Gerçekten heyecan verici bir oyun için büyük takımlara ihtiyacınız olacak, ancak Capture the Flag’in bu kadar ikonik ve kalıcı bir eğlence olmasının bir nedeni var.

Şans, beceri, strateji, el becerisi ve eski moda cesareti birleştirir ve herkes her şeyi verirse saatlerce sürebilir. Kamp alanında yeni arkadaşlar edinirseniz “aile ve aile” bile oynayabilirsiniz.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Ahşap İşleri

Çocuklar ahşapla çalışmayı ve ağaç işleme aletlerini nasıl kullanacaklarını öğrenmeyi severler. İşte çocukların yapabileceği konforlu ağaç işleme projelerinden oluşan bir koleksiyon . Basit projelerle başlayabilir ve çocuklar ağaç işleme araçlarını güvenle kullanmayı öğrendikçe, kuş evleri veya asılı saksı gibi daha karmaşık projelere geçebilirsiniz. Yaz aylarında kampta birkaç ahşap proje yapmak çocuklar için eğlenceli olabilir.

Kampınızda bir odun dükkanınız yoksa, dondurma çubuğu projeleri bir sonraki en iyi şey olabilir. Çocuklarla yapılacak 50 buzlu şeker çubuğu projesinden oluşan bu listeye göz atın . Favori önerilerimizden birkaçı:

  • Yer imleri
  • Mermer labirentleri
  • Resim çerçeveleri
  • Minyatür hokey sopaları
Kamp Oyunları

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yemek pişirme

Çocukları yemek pişirmeye tanıtın, ama aynı zamanda eğlenceli ve kurnaz da yapın. Maya gerektirmeyen iki bileşenli pizza hamuru yapmak için bu tarifi kullanın. Her kampçıya bir porsiyon verin ve her türlü malzemeyi yerleştirin. Bunlar tatlı, tuzlu, baharatlı olabilir, ne istersen.

Her kampçının kendi özel kombinasyonunu folyo paketler halinde pişirmesine izin verin. Sonra, tıpkı bir ye

mek pişirme gösterisi gibi, herkes yerken bir daire içinde dolaşın ve yemeklerini adlandırıp tarif etmelerini isteyin. Ayrıca bahçenizdeki malzemeleri süslemelerinize dahil edebilirsiniz.

Tarifler ayrıca eğlenceli bir buz kırıcı yapabilir. Kampçılara dizin kartları verin ve en sevdikleri yemek, yemek veya tarifi yazmalarını sağlayın. Kartları karıştırın ve her kampçının birini seçip yüksek sesle okumasını sağlayın. Sonra grubun geri kalanı kimin tarifi olduğunu tahmin etmeye çalışır. Aktivitenin sonunda tüm kartları toplayın ve yaz sonunda kampçılarla birlikte eve göndermek için bir yemek kitabı yapmak için kullanın.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Harekete Geçin ve Tepki Verin

Act and React, kağıt parçalarına yazılmış senaryoları canlandırmayı içerdiği için biraz sessiz sinema gibidir.

Bununla birlikte, daha ayrıntılı fikirlere izin verir ve onlara bir doğa teması vermek kolaydır. Olası senaryolar, “uyku tulumunuzda bir yılan keşfetmek” veya “kamp alanınızı bir keseli sıçandan korumak” gibi şeyleri içerebilir. Çocukların istedikleri kadar vahşileşmesine izin verin!

Kamp Oyunları

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Hikaye Anlatımı

Çocukların hikaye fikirlerini bir kağıda yazmalarına izin verin, sonra onları katlayın ve bir kavanoz veya şapkaya koyun. Çocukları kabinlere göre ayırabilir veya seçtikleri hikaye uyarısını canlandırmak için birlikte çalışacak ortaklarını seçmelerine izin verebilirsiniz. Yine, yaratıcı olmalarına ve teatral yönlerini keşfetmelerine yardımcı olacak bol miktarda sahne sağlayın.

Bunun bir başka çeşidi de işbirlikçi hikayeler yazmaktır. Her kampçının büyük bir kağıda iki cümle yazmasını sağlayın. Ardından, ilk cümleyi katlayın ve kağıdı uzatın, böylece bir sonraki kampçı yalnızca ikinci cümleyi okuyabilir. Kağıt geçtikçe, her kampçı sadece gördüklerine göre yeni bir satır yazabilir. Sonunda, etkinlik boyunca ne kadar aptalca davrandıklarını görmek için kampçıların hikayeleri yüksek sesle okumalarını sağlayın.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yaprak İpliği Açma

Çelenk oluşturmak için tatilleri beklemenize gerek yok. Yaprak geçirme , her yaştan zevk alabilecek eğlenceli, basit bir aktivitedir ve yaratıcı düşünceden ince motor becerilere kadar her şeyi teşvik eder.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Hikayeye Ekleme

Muhtemelen bu oyunun varyasyonlarını oynamışsınızdır. Her kişi devam eden bir hikayeye bir satır ekler ve sonuç genellikle komik, tuhaf ve tamamen saçma bir karışımdır. En iyi sonuçlar için, bir önceki kişinin yazdığı tek bir satır dışında hikayeyi gizlemek için bir kağıt parçası kullanın. Akşam yemeği hazırlanırken piknik masasında vakit geçirmenin güzel bir yolu.

Çocuklarla Kamp

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yaz kampı aktiviteleri için saha gezileri

Kamptan uzakta yapılan saha gezileri, yaza eğlenceli bir çeşitlilik katar. Sık kullanılanlar arasında itfaiye istasyonları, fabrikalar, müzeler, kütüphaneler veya hayvanat bahçeleri bulunur. Ayrıca çocukları yerel su parklarına, sinema bovlingine veya mini golf oynamaya götürebilirsiniz.

Otobüs yolculuğu ve lojistik içermeyen maceralara çıkmanın yolları vardır. Her kampçıdan hayallerindeki tatili planlamasını isteyin. Onlara nereye gideceklerini, oraya nasıl gideceklerini ve ne yapacaklarını sorun. Planlarını diğer kampçılara sunabilirler.

Kampçılarınız sanat projelerini tercih ederse, onlara bir ülkenin basılı bir taslağını verin ve bulabildikleri malzemeleri kullanarak onu sanatsal bir yorumlamalarını sağlayın. Onları bir dünya haritası yönünde yerleştiriyorlar ve herkesin göreceği bir yere asıyorlar.

Park Ranger Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Park Ranger

Hem eğitici hem de eğlenceli kamp aktiviteleri arıyorsanız, Park Ranger’ı düşünün. Geniş, boş bir alanı temizleyerek ve iki uç bölge oluşturarak başlarsınız. Bir oyuncu park bekçisidir ve ortada dururlar ve belirli bir hayvanın özelliklerini söylerler.

Kamp Aktiviteleri

Diğer tüm oyuncular bir hayvanı temsil eder ve eğer özellikleri çağrılırsa, park bekçisi onları yakalamadan onu bir uç bölgeden diğerine yapmaları gerekir. Temiz bir eğlencedir ve küçüklerinize hayvan krallığı hakkında önyükleme yapmayı öğretebilir!

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Gölge Kuklaları

Hiçbir şey gölge kuklaları kadar güzel bir yangını tamamlayamaz. Alevlerin ışığını arabalara, kampçılara, kayalara veya çadırınızın kenarına düşürmek için kullanabilirsiniz.

Daha fazla rekabet için, herkesin yaptığınız hayvanı veya nesneyi tahmin etmesi gereken bir sessiz sinema oyununa dönüştürün.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Geocaching

Geocaching’e aşina değilseniz, temelde, diğer gezginlerin gömdüğü “önbellekleri” bulmak için elde taşınan GPS cihazlarını kullandığınız yüksek teknolojili bir hazine avıdır. Özel yer önbellek sitelerinden ipuçları ve koordinatlar alabilir veya bir sonraki kişi için gömmek üzere kendi önbelleğinizi oluşturabilirsiniz.

Çocuklar katılabilir, ancak haritaları okuyamazlar, işaretleri takip edemezler ve GPS ekipmanlarını kullanamazlarsa, bu onlar için en eğlenceli aktivite olmayabilir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Hiç Yapmadım

Bir içki oyunu olarak “Hiç Sahip Olmadım” konusuna aşina olabilirsiniz, ancak tadını çıkarmak için alkole ihtiyacınız yok.

Sadece eğlence olsun diye kamp ateşinin etrafında oturup sırlarınızı açığa çıkarabilirsiniz. Ayrıca çekim yerlerinde bozuk para, şekerleme, M & Ms veya soda içeren değiştirilmiş bir versiyonu da oynayabilirsiniz. Şişesinde bir şey kalan son kişi kazanır.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kamp Ateşi Yakın

Kamp ateşi olmadan kamp tamamlanmış sayılmaz. S’mores yapma, kamp şarkıları söyleme ve hayalet hikayeleri dinleme zamanı. Ayrıca harika eklentiler olan ve oynamak için çok fazla hazırlık çalışması gerektirmeyen eğlenceli kamp ateşi oyunları da var. Favorilerimizden bazıları:

Telefon – Çocukların çocuktan çocuğa bir cümle geçirmelerini sağlayın ve değişmeden ateşin etrafından dolanıp gidemeyeceklerini görün

İki gerçek ve bir yalan – Her çocuğun kendi hayatıyla ilgili gerçekleri paylaşmasına izin verin ve diğerlerinin hangisinin doğru olmadığını belirleyip belirleyemeyeceğini görün

Bu melodiyi adlandırın – Kampta yerleşik bir gitaristiniz var mı? Birkaç akor çalmalarına izin verin ve çocukların şarkıyı tahmin edip edemeyeceklerini görün.

Eğlenceli Kamp Aktiviteleri

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yeni Buluşlar Yapın

Çocukları yaratıcı icatlarını bulmaya teşvik etmek için “eğer” oyununu oynayın. Örneğin, çocuklara “Ya tuvaleti sifonu çektiğinde seni Çin’e götürdüyse?” Diye sorun. Buluş fikirleri üzerine beyin fırtınası yapmaları için onlara zaman verin ve bir isim, slogan ve satış konuşması oluşturmalarını sağlayın. En Yaratıcı, En Yararlı vb. Kategoriler için şeritler sunabilirsiniz.

Bunun bir başka çeşidi de “Daha İyi Bir Fare Kapanı Yapın”. Temel olarak, onlara mevcut bir ürünü gösterirsiniz ve farklı ekiplerin onu iyileştirmenin yollarını bulmasını sağlarsınız.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Nuh’un Gemisi Hafıza Oyunu

Nuh’un Gemisi, kamp ateşlerinden araba gezilerine kadar her yerde oynanabilen bir hafıza oyunudur. Başlamak için ilk oyuncu, “Nuh’un gemisine gitti (A harfiyle başlayan bir hayvan)” der. İkinci oyuncu “Nuh’un gemisine gitti (ilk A hayvanı) ve (ikinci bir B hayvanı)” ile devam ediyor.

Amaç, kimseyi karıştırmadan Z’ye ulaşmaktır. Göründüğünden çok daha zor, özellikle de ona bir doğa dokunuşu verirseniz. Örneğin, yalnızca seyahatinizde gözlemlediğiniz hayvanların adlarını söylemenize izin verilebilir.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Çamurdan Malzeme Üretin (Çömlek)

Güneşin gücünü kullanarak küçük kızları pişiren bu eğlenceli, kolay ve lezzetli projeyle çocuklarınıza güneş enerjisinin tüm ayrıntılarını öğretin

Doğada Yürüyün

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Bocce Topu

Muhtemelen eski Mısırlıların günlerine dayandığını fark etmeden bocce top oynamışsınızdır. Kurallar basit: Herkes özel olarak işaretlenmiş bir orta topa bir top atar ve hedefe en yakın olan kişi kazanır. Sadece topunuzu, orta topunuzu veya oyun alanındaki diğer herhangi bir topu nakavt etmekte özgür olan rakiplere dikkat edin.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kendi Oyun Hamurunuzu Yapın

Bu tarifle çocuklarınız oyun hamurunu hazırlarken önce kendilerini eğlendirecekler. Oyun hamurunu yaptıktan sonra, tüm öğleden sonra oynayacakları eğlenceli bir zanaat yapacaklar.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kuş Besleyicileri Yapın

Bu, çocuklarınızın doğayı keşfetmesine ve bölgenizdeki kuş popülasyonları hakkında bilgi edinmesine yardımcı olmanın kolay bir yoludur. Tek ihtiyacınız olan bir tuvalet kağıdı rulosu, kuş tohumu, fıstık ezmesi ve işte, kuş besleyicileriniz var

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Bulutları Tanımlayın

Bu bulut tanımlayıcı projesini seviyoruz! Bu etkileşimli proje, çocuklarınızın farklı bulut oluşum türleri hakkında her şeyi öğrenirken temiz havanın tadını çıkarmasına yardımcı olacak. Burada yazdırılabilir ücretsiz bir bulut görüntüleyici bulun!

Çocuklarla Kamp

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Sessiz Sinema Oynayın

Bir sebepten dolayı bir klasik. Sessiz sinema her yaştan, cinsiyetten ve beceri düzeyinden oynanabilir ve aktif bir hayal gücü dışında herhangi bir araç veya malzeme gerektirmez. Bireysel olarak veya takım halinde oynayabilirsiniz. Her türlü ortamda oynayabilirsiniz.

Sessiz sinema, özellikle bir kamp teması verdiğinizde nihai kamp oyunudur. Herkesin doğadaki şeyleri veya yalnızca bir kamp alanında tamamlanabilecek görevleri yerine getirmesini sağlayın. Bu eğlenceli ve kolay klasik, çocuklarınızı doğaçlama tiyatroyla tanıştırmanın harika bir yoludur!

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Ailecek Doğa Yürüyüşü Planlayın

Bir aile yürüyüşü planlamak size tüm hafta boyunca dört gözle bekleyeceğiniz bir şey verecektir! Şehrinizin yakınında eğlenceli yollar bulmak için , Tüm Yollar’daki bu kolay arama aracına bakın

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Cumzbi Oyunları

Bir frizbi ile rüzgârda sıkıştırmaktan çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Cumzbi atmayı tenis, futbol, ​​golf, rugby ve yakan topla birleştiren tüm sporlar var.

Kamp Oyunları

Çocuklarınızın yaşlarına ve arabanın arkasında takmak istediğiniz ekipmana bağlı olarak kendi Cumzbi aktivitelerinizi oluşturabilir veya özelleştirebilirsiniz.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Engel Kursu Kurun

Çocuklarınız ve arkadaşları, engel parkurunu önce kimin tamamlayabileceğini görmek için yarışmaya bayılacak! Küçük bir pentatlon hazırlayın ve oynayın.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yangın İhalesi

Bu oyun gerçek bir ateşle oynanmaz, ancak önemli olan ruhtur. Gözü kapalı bir oyuncu, dallar, sopalar ve dallardan oluşan bir koleksiyonun ortasında oturuyor.

Diğer herkes, ateş merdiveni onları duymadan ve onları çağırmadan gizlice yaklaşmaya ve bazılarını yakalamaya çalışıyor. Cezalar, zaman sınırları veya hışırdayan yapraklarla ekstra büyük dallar gibi şeylerle oyunu daha kolay veya daha zor hale getirebilirsiniz.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Yaşam boyu tahta oyunları

Bir başka eğlenceli aktivite de çocukların oynayabileceği gerçek boyutlu tahta oyunları yaratmaktır. Örneğin, çocuklarla bir dama tahtasını parçalar olarak haritalamak için çimlerin üzerine sprey boya kullanın. Veya bir tic-tac-toe tahtasını spreyle boyayın ve çocukların X’leri ve O’ları temsil etmesini sağlayın. Daha büyük çocuklarınız varsa, bir satranç tahtası oluşturabilir ve çocukların interaktif bir aktivite yapmak için piyon, kale, piskopos vb. Olmasını sağlayabilirsiniz.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Ahşap boyama

Çocuklarla ormandan topladığınız ağaç ve dal parçalarını boyayın.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Bankalar Aşağı

Kamp ateşinin etrafında oturan bir aile için mükemmel olan Down by the Banks, daire şeklinde giden bir el tokatlama oyunudur.

Herkes ellerini birbirine bağlar ve bir sonraki kişinin avucuna nazikçe tokat atarken bir kafiye söyler ve kafiye bittiğinde, tokatçı kesin bir şaplak atma şansı bulur. Ancak uyarılmalıdır! Tokatçı, son saniyede avucunu hareket ettirebilir ve kendini kurtarabilir, bunun yerine diğer kişiyi dışarıya zorlayabilir. Oyun, yalnızca bir kişi kalana kadar devam eder.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Kukla Tiyatrosu Kurun

Dallardan yapacağınız oyuncak bebeklerle oyuncak kukla tiyatrosu kurun ve çocuğunuzun yaratıcılığını izleyin.

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: İki Gerçek ve Bir Yalan

“İki gerçek ve bir yalan”, “doğruluk mu cesaret mi” in daha karmaşık bir versiyonudur. Ayrıca, cesaretleri tamamlamak için karanlıkta dolaşmadan herkesi güvenli bir şekilde kamp ateşinin etrafında tutmanın iyi bir yoludur. Kurallar basit ve her turda çocuklarınızı biraz daha iyi tanıyacaksınız.

Yalan söyledikleri zaman söylediklerini bile anlayabilirsiniz; bu, eve geri döndüklerinde uygunsuz davranışlardan sıyrılmaya çalıştıklarında işe yarayabilir!

Kamp Oyunları

Çocuklar İçin Kamp Aktivitesi: Harita öğrenmeyi deneyin.

Önceden götürdüğünüz Atlas veya cep telefonlarında bulunan GPS tabanlı haritaları çocuklarla birlikte inceleyip yön bulma ve harita okuma etkinlikleri yapın.

Bunlar, hiçliğin ortasında olsanız bile ailenizi eğlendirebilecek birkaç kamp aktivitesidir. İyi vakit geçirmek için televizyona ihtiyacın olduğunu kim söylüyor? Bu çocuk dostu oyunlar, el işleri ve sporlarla fişten çekin, derin bir nefes alın ve doğanın tadını çıkarın.

Çocuğunuzu Özgür Bırakın:

Güzel bir deterjan reklamı vardı: Kirlenmek güzeldir. Aile Kampı yaparken çocuklarınızı kısıtlamayın, gereksiz yere kızmayın, tecrübe etmelerine imkan tanıyın, çocuklarınıza karşı öğretici olun, en önemlisi de birlikte kaliteli vakit geçirin. Kitap okuyun. Yukarıdaki sayılanlar sadece örnektir. Çocuğunuzun sevdiği herhangi bir oyunu oynayın ve aile kampından mutlu ve güzel anılarla dönün. Aile kampı yaparken çocuklarınız için anı biriktirin. Yukarıdaki liste yetmezse aşağıdaki 4. sırada bulunan yazımıza da göz atın. İyi eğlenceler….


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu