Doğa Sporları: Doğa Sporları Nelerdir: Doğal ortamlarda (doğada) genellikle yardımcı malzemeler kullanarak (veya kullanmayarak) yapılan sportif amaçlı etkinliklere doğa sporları denilmektedir. Kadınlar için yazlık kamp kıyafetleri ve kadınlar için kamp malzemeleri seçimi aşamasındaysanız bu yazımız sizlere iyi bir fikir verebilir.

Kadınlar İçin Temel Kamp Ürünleri

COVID-19 pandemisi 2020 ve 2021 için en temel olmayan seyahat için yeni bir durum ortaya koymuştur, nispeten güvenli seyahat ettiğiniz bir biçim kamp alanıdır. Çevresinde sınırlı sayıda insanın bulunduğu geniş açık alanlarda olmak, balonunuzun dışındaki insan gruplarıyla daha az temas anlamına gelir.

Siz de kamp yapmak istiyorsanız ve kamp kombinleri kadın aramaları yapıyorsanız doğru yerdesiniz. Kamp kıyafetleri bayan ya da outdoor kombin kadın hakkında daha önce bir yazı yazarak outdoor Kamp kombinleri Kadın kıyafetlerinin artık şehir hayatına da ulaştığını yazmıştık.

Kadınlar için Kampçılık

Geçtiğimiz yıl Amerikalılar, sürüş mesafesindeki yarı yerel parklara ve vahşi yaşam alanlarına günübirlik veya hafta sonu gezileri yaparak harika dış mekanlardan yararlandı.

UNUTMAYIN KAMPÇILIK, GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR. Bu yazımızda rahat bir kamp yapmak için nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazacağız.

Kadınlar İçin Kamp

Kadın Kamp

Günlerinizi içeride geçirmekten, evden çalışmaktan ve yerinde barınmaktan yoruluyorsanız, kamp yapmak iyi bir çıkış noktası olabilir. Kampta ne giyilir kadın sorusunun cevabı esasında sizi en rahat ettiren kıyafeti giymek olacaktır. Eyalet ve yerel halk sağlığı kurallarına ve sosyal mesafeye uyduğunuz sürece, kamp yapmak nispeten düşük riskli bir çaba olmalıdır. Ancak kamp için yola çıkmadan önce tamamen hazırlıklı olmanız önemlidir. Hafta sonu kamp gezinizin sorunsuz ve rahat geçmesini sağlamak için, kadınlar için dokuz temel kamp ürününün bulunduğu bu listeye bakın.

1. Rahat Uyku Pedi

Kampçı Kadın

Bugün, onu vahşi doğada kaba yapmak atalarımız kadar zor değil. Modern teknoloji ve yeni icatlar sayesinde doğada vakit geçirmek göründüğü kadar rahatsız edici olmak zorunda değil. Kamp yapmak için yatırım yapmanız gereken en önemli ekipmanlardan biri rahat bir uyku pedi. Seyahat programınıza bağlı olarak, büyük olasılıkla zamanınızın çoğunu yürüyüş yaparak ve çevrenizdeki alanı keşfederek geçireceksiniz. İsteyeceğiniz son şey, uykusuzluk nedeniyle bitkin olmaktır. Birinci sınıf bir uyku pedi ile, her pozisyon değiştirdiğinizde aranızda kaya, kök ve sert toprak hissetmeyeceksiniz. Daha da iyisi, çoğu uyku pedi son derece hafiftir ve paketlemesi kolaydır, yani sizi ağırlaştırmazlar veya değerli kargo alanını kaplamazlar.

 2. Bir Çadır

Yıldızların altında uyumak büyülü bir deneyim olabilir, ancak sivrisinekler ve diğer sinir bozucu yaratıklar size saldırdığında, deneyim idealden daha az olabilir. Kamp yaparken bir işlev çadırı şarttır. Kamp yapmak için mükemmel çadırı ararken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç özellik vardır, örneğin:

  • Ne kadar alan sağlar
  • Su geçirmez ve rüzgar geçirmez olsun
  • Depolama için ek bölmeler veya cepler
  • Pzttaj kolaylığı
  • Ağırlık ve boyut
  • Sineklik kapağı veya ekranı

Evinizden uzakta evinizi bir ev gibi hissettirmek için, sizi rahat ettirecek ve uzun süre dayanacak kaliteli bir çadıra yatırım yapmak çok önemlidir.

 

 3. Tuvalet ve Temizlik Malzemeleri

Köklerinize geri dönmek ve doğayla bir olmak teoride kulağa iyi gelebilir, ancak insanların ortak hijyen ürünlerini icat etmelerinin bir nedeni var, bu da sağlığımızı korumak. Fön makinesi ve tam makyaj seti gerekli olmasa da, rahat bir kamp gezisi sağlamak için yanınızda bulundurmanız gereken bazı temel tuvalet malzemeleri vardır, örneğin:

  • Diş fırçası
  • Diş macunu
  • Diğer tuvalet malzemeleri ve ilaçlar (örn.  Sivilce kremi kullanıyorsanız, getirin!
  • Hepsi bir arada sabun
  • Deodorant
  • Biyobozunur mendiller
  • Yüz havlusu

Bu liste kapsamlı olmasa da, kamp gezinizi rahatlatıcı ve taze kılmak için eklemeniz gereken kadınlar için temel kamp ürünlerini oluşturan tuvalet malzemeleri için bir başlangıç bloğu görevi görür.

 4. Kadınlara Özel Sırt Çantası

kadın kamp

İki vücut aynı şekilde inşa edilmemiştir. Üniseks yürüyüş sırt çantaları söz konusu olduğunda, kadınlar vücut yapıları dikkate alınmadığı için genellikle dezavantajlı duruma düşerler. Kadınlara özel bir sırt çantası, dağlarda, dağlarda ve çayırlarda dolaşırken vücudunuzu harikalar yaratacaktır. Kadınlara özel sırt çantaları, ağır bagajların sizi ağırlaştırmamasını veya ağrıya neden olmamasını sağlamak için konturlu omuzlar ve kalça kayışlarıyla birlikte gelir. Sırt çantasının rahat yürüyüş için güzel ve rahat olmasını sağlamak için ayarlanabilir kayışlar da vardır. Sırt çantalarını ararken, tüm eşyalarınızı ve ekipmanınızı tutacak kadar yeterli depolama alanına sahip olduklarından emin olun.

 5. Uyku Tulumu

Hafif bir uyku tulumu, kamp gezisi için sahip olunması gereken bir diğer şeydir. Uyku tulumları bir ve aynı gibi görünse de, büyük ölçüde değişebilir. Rahat bir gece uykusu için, ısıyı düzenleyen ve sizi soğuk gecelerde sıcak, sıcak gecelerde serin tutabilen bir uyku tulumu istiyorsunuz. Ve önemli bir başkasıyla yürüyüşe çıkmayı planlıyorsanız, hem size hem de eşinize rahatça sığabilecek çift kişilik bir uyku tulumuna yatırım yapmayı düşünün. Kadınlar için kendi temel kamp ürünleri listenizi düşünürken bu mutlak bir zorunluluktur.

 6. Büyük Su Bidonu

Muhtemelen bildiğiniz gibi, insanlar susuz ancak yaklaşık üç gün yaşayabilir. Bu nedenle, seyahatiniz boyunca sulu kalmanızı sağlayacak büyük bir su şişesini yanınızda bulundurmanız çok önemlidir. Kamp yaptığınız yere bağlı olarak, her susadığınızda şişenizi kolayca doldurabileceğiniz tatlı su kaynaklarının yakınında olmayabilirsiniz. Bol miktarda ons tutabilen büyük bir su şişesi, susuz kalmanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda bir de değerinde yatırım var hidrasyon paketi çantanda üzerinde taşır ve böyle bir CamelBak hidratasyon paketi olarak halindeyken, kendinizi yakıt anlamına.

 7. Taşınabilir Soba

Yürüyüşle geçen bir günün ardından, kamp alanınıza oldukça aç bir şekilde döneceksiniz. Portatif sobanın devreye girdiği yer burasıdır. Portatif sobalar çeşitli şekil ve boyutlarda olabilir, bu nedenle kolayca saklayabileceğiniz ve hazırlamayı düşündüğünüz yemekleri pişirebileceğiniz bir sobaya yatırım yapmak önemlidir. Bir ocağın yanı sıra, yemeğinizi pişirmek için bir alevi tutuşturmaya yetecek kadar propan getirdiğinizden emin olmalısınız.

 8. Atıştırmalıklar

Büyük öğünlerinizi çoğunlukla geceleri kamp alanında hazırlayacak olsanız da, yürüyüş yaparken gün boyunca enerjinizin dolu kalması önemlidir. Sandviç gibi öğle yemeğinin yanı sıra bol miktarda atıştırmalıkla hazırlanmak iyi bir fikirdir. Yolculuğunuza yanınızda getirebileceğiniz bazı kullanışlı, protein ve besin maddesi dolu atıştırmalıklar şunları içerir:

  • Diyet bisküvi
  • Elma, armut ve portakal gibi sert meyveler
  • Trail karışımı
  • Tahıl karışımından oluşan tatlı
  • Fıstık ezmesi
  • Kurutulmuş meyve
  • Fındık
  • Tohumlar

Bunlar, maceranıza getirebileceğiniz farklı atıştırmalık türlerinden sadece birkaçı. Tat tercihlerinize ve sırt çantanızdaki yer miktarına bağlı olarak, daha fazla veya daha büyük atıştırmalıklar getirebilirsiniz.

Aile Kampı

 9. Kişisel Koruyucu Ekipman

Bütün bir yıldan sonra bile, salgın hala dünyanın büyük bir kısmını rahatsız ediyor. Kamp yapmak, sosyal olarak mesafeli ve diğerlerinden uzak durmanın harika bir yolu olsa da, virüsü yaymak veya yakalamak hala mümkündür. Kendinizi ve etrafınızdakileri güvende tutmak için, COVID-19’un yayılmasını yavaşlatmak için birden fazla maske, el dezenfektanı ve dezenfekte edici mendil gibi KKD ekipmanını yanınızda getirdiğinizden emin olun.

Açık vahşi doğada derin bir temiz hava solumaktan daha iyi bir şey olamaz. Doğada kopmak ve zaman geçirmek hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınız için harikadır ve bu gibi zamanlarda çok ihtiyaç duyulur. Gelecekte bir kamp gezisi planlıyorsanız, kadınlar için bu dokuz temel kamp ürününü yanınızda getirdiğinizden emin olun. (Yazar: Samantha Rupp)


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu