Covid-19 ve Kampçılık

Bu yazının yazıldığı 2021 yılının Nisan ayı itibariyle Covid19 pandemi kısıtlamaları 1 yılı aşmış olacak. Pandemi tedbirlerinin yanında bütün kış hafta içi çalışıp, hafta sonu soğuk havalardan dolayı eve kapanmak zorunda kaldınız. Artık baharın yavaş yavaş kendisini hissettirdiği bugünlerde hafta sonu aktiviteleri için planlar yapmaya başladık ve uzun kış mevsiminin stresini atmak ve doğada yaşanan bahar gibi bedeninize ve zihnimize bahar yaşatmak için mükemmel ve sorunsuz bir kamp yapmayı hak ettik. Kamp yaparken her ne kadar teknolojiden uzaklaşmak istesek de, teknolojiyi faydalı bir şekilde kullanabilir ve kampta geçireceğimiz zamanı kolaylaştırabiliriz. Bunun için yapmanız gereken tek şey kampta çok işinize yarayacak bazı uygulamaları telefonunuza yüklemek.

En iyi kamp Uygulamaları denilince Türkiye ve dünyada akla gelen uygulamaları tanıtmaya devam ediyoruz. Olmazsa Olmaz En Faydalı ve Popüler Kamp Uygulamalarını bu yazımızda okuyabilirsiniz. Dünyada Kamp Mobil alanında en çok indirilen ve en popüler kamp uygulamalarını hem yerli hem yabancı outdoor ve kampçılık sitelerinden takip ediyor, kampçılık alanında en geniş teorik bilgiyi okuyucumuza sunmaya gayret ediyoruz.

Olmazsa Olmaz En Faydalı Kamp Uygulamaları

Kamp uygulamalarının açık hava çabalarımızda bizi eğlendirmesinin ve yardımcı olmasının pek çok yolu vardır, özellikle de glamping yapıyorsak ve gezimizi olabildiğince rahatlatıcı hale getirmek istiyorsak. Apple iPhone ve iPad için mevcut olan en iyilerden bazılarını araştırdık (özellikle bunlar bizim kendi silahlarımız olduğundan) ve kamp alanı nesli için kamp uygulaması deneyimini geliştirmeye yardımcı olabileceğini düşündüğümüz aşağıdaki önerilerle karşılaştık. Android ve diğer akıllı cihazlar için kamp uygulamaları da mevcuttur. Daha fazlasını öğrenmek için bağlantıları takip etmeniz yeterli.

Kampçılık Uygulamaları

Doğada kamp yapmaya gitmeyi planlayan herkes için bu harika akıllı telefon uygulamalarını da bulduk .

  1. Kampçılık Programları: Accuweather

Piyasada birçok hava durumu uygulaması var, ancak hızlı bir bakışta anlaşılması oldukça kolay olduğu için Accuweather’ın görünümünü seviyoruz. Mevcut yerel koşullarınızın köpek gezdirme ve yıldız izleme dahil 20’den fazla etkinliği nasıl etkileyebileceğini belirleyen akıllı bir yaşam tarzı sayfasına sahiptir, bu nedenle kamp yapmak için idealdir. Saatlik tahminler, 15 günlük tahminler ve faydalı hava durumu haritaları var. En iyisi, İngiltere’yi ve dünyanın diğer bölgelerini kapsamasıdır.

2. Kampçılık Programları: Bushcraft Skills

Bushcraft Becerileri Bu uygulamada, arazinizi (çöl, kar, orman, sahil, denizde) seçebilir, eğitim videosunun saatlerini izleyebilir, düzinelerce resim ve şemaya bakabilir, ilk yardım hakkında bilgi edinebilir ve tarafından kullanılan gelişmiş hayatta kalma tekniklerine başvurabilirsiniz.

Kampçılık Uygulamaları

3. Kampçılık Programları: CameraBag

Kamera çantası: Bu bizim tarafımızdan şiddetle tavsiye edilir! Her zaman kullanıyoruz ve Seviyoruz! Cult of Mac’in dediği gibi … “Şaşırtıcı derecede harika … Hiç bu kadar zarif ve kullanımı kolay bir fotoğraf uygulaması gördüğümü sanmıyorum.” Bu herşeyi açıklıyor! Bu uygulama hakkında gerçekten yeterince iyi şeyler söyleyemiyoruz, bu yüzden yukarıdaki bağlantıya gitmenizi veya sadece satın alıp denemenizi öneririz. Özellikle kamp alanına götürdüğünüz kamp uygulamalarından biriyse hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

4. Kampçılık Programları: Camping List

Kamp Listesi: Bu, kampın temelini bir daha unutma olasılığını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Önerilen öğelerle birlikte gelir veya kendinizinkini ekleyebilirsiniz. Öyleyse, bir kalem ve kağıt sizin eşyalarınız değilse, bu uygulama gerçekten bir yolculuğa hazırlanmanıza yardımcı olabilir. Size iyi bir başlangıç yapmak için nihai kamp listemize de göz atabilirsiniz.

5. Kampçılık Programları: Camping Manual

Kamp Kılavuzu Bu uygulama, kampa gitmek isteyen ancak daha önce bunu yapma deneyimi olmayan bir aile veya birey için mükemmeldir. En iyi çadırın, sırt çantasının, uyku tulumunun ve kamp kıyafetlerinin nasıl seçileceğiyle ilgilenir. Bir kamp ateşinin nasıl inşa edileceğini ve kamp kurmanın yanı sıra genel gıda temellerini gösterir. Ayrıca, seyahat ederken ve kamp yaparken eğlenceli aktiviteler, ilk yardım çantasını nasıl hazırlayacağınız, çocukları mutlu etme, hedef önerileri ve çocukların yapması için 10 eğlenceli şey gibi bir dizi bonus da var. Temelde herhangi bir acemi için kamp yapmaya harika bir giriş.

6. Kampçılık Programları: Classic Camping Cookbook and Meal Planner

Kampçılık Uygulamaları

Coleman® tarafından geliştirilen (Klasik Kamp Yemek Kitabı ve Yemek Planlayıcı) Cookout Cookbook & Meal Planner iPhone uygulaması, ailelerin yoğun yaz kampı ve yemek sezonunda yemek hazırlamasına yardımcı olur. Bu, glamping için glampinglerin yiyecek türüne, kategorisine ve malzemelerine göre mükemmel yemeği bulmasına olanak tanıyan üst düzey lüks kamp uygulamalarından biridir.

Ayrıca en sevdiğiniz yemeği planlayabilir ve sahip olduğunuz yiyecek ve malzemelere göre mükemmel bir tarif arayabilirsiniz. Ayrıca, tüm bir kamp gezisi için yemek planlamanıza da olanak tanır, bu nedenle, sadece rahatlamak isteyen büyük aileler veya kampçılar için idealdir. Tek yapmanız gereken, kamp yapacağınız gün sayısını seçmek ve uygulamanın gerisini halletmesine izin vermek. Alışveriş ve ekipman listeleri oluşturmanıza bile yardımcı olur, böylece temel malzemeleri bir daha asla unutmazsınız.

7. Kampçılık Programları: First Aid

Doğada İlk yardım: Bu uygulama, acil durumlarla başa çıkmak için en son ilk yardım tavsiyelerini ve protokolleri içerir. Resimli kılavuzlar ve sesli talimatlarla takip etmek kolaydır. Uygulama, bir St John Ambulans kursunda ilk yardım öğrenmenin faydalarının yerini almaz ve tam bir ilk yardım kılavuzu kadar derinlemesine değildir. Ancak acil bir durum olduğunda, temel ilk yardım bilgisinin fark yaratabileceği o birkaç önemli anda ne yapmanız gerektiğini bilmenize yardımcı olacaktır. İlk yardım tavsiyesi yalnızca İngiltere protokollerine dayanmaktadır, ancak hem Birleşik Krallık hem de Avrupa acil servis numaraları uygulama içinde verilmektedir. Diğer ilk yardım kamp uygulamaları burada diğer ülkeler için mevcuttur.

8. Kampçılık Programları: Flashlight El feneri

El feneri, çadırınızı, karavanınızı veya karavanınızı aydınlatmak için ekranı parlak beyaz ışıkla doldurmak için iPhone’daki LED ışığı kullanır. Hatta Strobe Light, SOS, Yin-Yang, Halloween, Candy Hearts, Holiday Lights, Fotoğraflar ve çok daha fazlasını içeren özelleştirilebilir özel efektler içerir! Bu, kamp alanında sahip olunması gereken gerçekten kullanışlı bir uygulamadır ve Android ve Blackberry’de mevcuttur, ancak pilinizi tükettiği bilinmektedir, bu nedenle yeniden şarj etmenin bir yolunu bulduğunuzdan emin olun.

9. Kampçılık Programları: GeoCaching Treasure Hunts

Kampçılık Uygulamaları

GeoCaching Hazine Avları: Geocaching, küresel bir hazine avıdır. Katılımcılar açık havada yer önbellek adı verilen gizli fiziksel konteynırları gizler ve arar ve ardından maceralarını çevrimiçi olarak paylaşır. Geocaching’de bu inanılmaz derecede popüler hazine avı hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz . Google Maps ile uyumludur ve sisteme giriş yaptığınızda yorum göndermenize izin verir. Geocaching hazine avı içindeyseniz, bu kesinlikle sizin için bir kamp uygulamasıdır.

10. Kampçılık Programları: GoCmt Watch – Cmtellite Gazing

GoCmt Watch – Uydudan Bakma: Kamp ateşinin yanında sırt üstü yatmayı ve kayan yıldızları ve uyduları izlemeyi seviyorsanız, bu uygulamayı almayı düşünmelisiniz. Gökyüzünde ve bir dünya haritası üzerinde takip etmek istediğiniz her şeyi gerçek zamanlı olarak izler. Şimdiye kadarki en iyi şey, görüş alanınıza bir şey geldiğinde sizi uyarması için ayarlayabileceğiniz alarmdır.

11. Kampçılık Programları: GoSky Watch – Stargazing

GoSky İzle – Yıldız Gözlem: Bu, cihazınızı öğrenmek istediğiniz yöne doğru çevirdiğinizde (yukarıdakine benzer) çalışan ve hatta deneyiminizi geliştirmek için Wikipedia’ya bağlanan muhteşem bir uygulamadır. Temel olarak, gece gökyüzüne bakmak için kendi kişisel teleskopunuz olur.

12. Kampçılık Programları: iHandy Level

iHandy Düzeyi: Karavanınızın her zaman biraz eğildiğini mi görüyorsunuz, yoksa siz ve aileniz gece yokuş aşağı eğimde uyku tulumlarının dibinde mi buluyorsunuz? Peki, iHandy size neyin düz neyin olmadığını söyleyerek size yardımcı olabilir. Bu basit bir araçtır, ancak pusula olarak kamp alanına yapılacak bir gezi için gerekli olabilir.

13. Kampçılık Programları: Knot Behind

Kampçılık Uygulamaları

Ray Mears veya Bear Gryll’leri bile utandıracak düğüm atma konusunda uzman olmak ister misiniz? Pekala, başka yere bakmayın. Bu uygulama size virajların nasıl yapılacağını, düğüm düğümlerini, tırmanma düğümlerini, dekoratif düğümleri, balık düğümlerini, askıları, bağları, halkaları, deniz kuvvetleri mühür düğümlerini, ip bakımı, yelken düğümlerini, keşif düğümlerini, kısaltmaları, ekleri, durdurucu düğümleri ve kırbaçları nasıl yapacağınızı gösterir. Düğüm atma konusunda uzman olmak istiyorsanız ideal.

14. Kampçılık Programları: Knots Guide

İlk defa kampa gidecekler için bulunmaz bir uygulama olan Knots Guide, size farklı düğüm atma şekillerini öğretiyor. Özellikle tek başınıza çadır kuracaksanız bu tür bağları bilmeniz gerekecektir. Son dakikada kamp ortamında kriz yaşamak istemiyorsanız bu uygulamaya önceden göz atmakta fayda var. Eğer buna vaktiniz kalmadıysa, kamp ortamında vakit geçirmek için de süper bir seçenek.

15. Kampçılık Programları: Leafsnap

Ormanda yürüyüş yaparken karşınıza çıkan ağaçların türünü biliyor musunuz? Elbette hepsini bilmenize imkan yok. Kolombiya Üniversitesi’nin hazırladığı Leafsnap uygulaması yeşil dünyanın Shazam’ı adeta. Tek yapmanız gereken ağacın yaprağının fotoğrafını çekip uygulamada aratmak. Burada öğrendiklerinizi dönüşte arkadaşlarınıza ballandıra ballandıra anlatabilirsiniz.

16. Kampçılık Programları: Maps.Me

Yanınızda bir navigasyon cihazı yoksa en azından Maps.Me uygulamanız olsun. Doğayla baş başa kaldığınızda internetinizden olma ve Google Map’in yerinizi saptayamama olasılığına karşı bu uygulama hayatınızı kurtarabilir. Çevrimdışı olarak çalışan uygulamada dünyanın dört bir yanında yönünüzü bulabilirsiniz. Ancak gideceğiniz yerin haritasını yola çıkmadan indirmeyi unutmayın.

Kampçılık Uygulamaları

17. Kampçılık Programları: Meteoroloji Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet’in ilk yıllarından bu yana gözlem ve hava tahmini çalışmalarını sürdürmekte; kamuya, özel sektöre ve halkımıza hizmet vererek onların güvenini kazanma yolunda çalışmalarına durmaksızın devam etmektedir. Akıllı cihazlar için geliştirdiğimiz, Android hava durumu uygulaması kurumumuzun temel ilkelerini baz alarak her türlü sektöre ve vatandaşlarımıza ulaşmamızı sağlayacaktır. Uygulama sayesinde, bulunduğunuz her yerden, istediğiniz noktanın anlık hava durumu ve tahminlerine erişebilecek, planlarınızı rahatlıkla ve hızlıca yapabileceksiniz.

Özellikleri: İllerimiz ve belirli ilçelerimiz için,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Anlık Bilgiler:

Kampçılık Uygulamaları
  • Hava Durumu
  • Sıcaklık
  • Basınç
  • Rüzgar
  • Nem
  • Dinamik görüntüler
  • Güneşin doğuş ve batış saatleri ile anlık konumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Tahmin

  • Gün içinde tahmin edilen saatlik hava durumu
  • Saatlik tahmin grafiği
  • Gelecek 5 güne ait tahmin edilen hava durumu, en yüksek ve en düşük sıcaklıklar
  • Üzerine basıldığında açılan saatlik ve günlük tahmin detayları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Harita Görünümleri

  • Uydu
  • Radar
  • Deniz Suyu Sıcaklıkları
  • Kar Kalınlıkları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kayıtlı Merkezler

  • İl ve ilçe arama ve kaydetme
  • Kayıtlı merkezlerin düzenlenmesi
  • GPS üzerinden hesaplanan en yakın merkezin hava durumu ve tahmin bilgileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyarılar

  • Yapılan son meteorolojik uyarı, değerlendirmeler ve uyarı bildirimleri
  • Meteorolojik uyarıların sosyal medyada paylaşılması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Paylaşım

  • Son durum ve tahmin verilerinin sosyal medyada paylaşımı
  • Kamera görüntülerinin son durum verileriyle beraber sosyal medyada paylaşımı
Kampçılık Uygulamaları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Radyo

  • Uygulama içinden “Meteorolojinin Sesi Radyosu”nu dinleyebilme

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Widget

  • Farklı tasarımlara sahip widget’lar ile uygulamayı açmadan bulunulan konumdaki ya da seçilen merkezin hava durumu ve tahmin bilgisini görüntüleme

18. Kampçılık Programları: Milli Parklar

Tam olarak nereye gideceğiniz konusunda kafanız karışıksa, Milli Parklar uygulamasına göz atmanızda yarar var. İster şehir seçerek, isterseniz konuma göre arama yaparak Türkiye’deki milli parklar listesini görebilirsiniz. Uygulama size aktivite alanında da arama yaptırıyor. Olta balıkçılığı, bisiklet turu, doğa yürüyüşü ve buna benzer aktivitelerden birini seçerek nokta atışı da yapabilirsiniz.

19. Kampçılık Programları: Multi Spirit Level

Çok Kullanımlı Su Terazisi: Multi Su Terazisi, bir yüzeyin düz olup olmadığını kontrol etmek için cebinizde bulunan basit ama son derece kullanışlı bir araçtır. Kamp alanınıza giderken ve kamp yapmak için en iyi yeri bulmanız gerektiğinde veya karavanınızı tekerlek takozlarıyla dengelemeniz gerektiğinde mükemmeldir.

20. Kampçılık Programları: MyCast Weather Radar

Bu uygulama bir ödül kazanmıştır. Cephaneliğinde, hareketli radar, bulutlar ve StormWatch şiddetli hava durumu uyarılarını gösteren, havanın gününüzü nasıl etkilediğinin zahmetsizce yorumlanmasına olanak tanıyan, dağınık olmayan temel haritalara sahiptir. Mevcut hava durumunu kontrol ederken, farklı hava temaları canlanırken sürüklenen bulutlar veya yağan yağmur görebilirsiniz. Bugün, yarın veya gelecek hafta hava durumuyla ilgileniyor olun, bu uygulamada her şey var.

Kampçılık Uygulamaları

21. Kampçılık Programları: MyNature Animal Tracks

Hayvan İzleri: Bu, hayvan izlerini tanımlayıp anlamak ve onlara bırakılan hayvan türü ve onların yaşam alanları hakkında biraz daha fazla şey öğrenmek için kullanabileceğiniz çocuklar için harika bir uygulama. Esas olarak kuzey ABD için veri tabanlarını kullanır ve hem ön hem de arka ayakların resimlerini içerir, yol ölçümleri, kullanılan yürüyüş paternleri ve hayvan yaşam döngülerinin tam bir tanımını içerir. Hayvanın seslendirmesinin ses dosyalarıyla birlikte her bir hayvanın muhteşem fotoğrafları var. Farklı ülkeler için diğer hayvan izleme uygulamaları burada bulunabilir.

22. Kampçılık Programları: Plane Finder and  Ship Finder Apps

Uçak Bulucu ve   Gemi Bulucu Uygulamaları: Yukarıdaki uygulamaya benzer şekilde, bu uçak ve gemileri hava ve su alanınızda takip edin. En iyi özellik, cihazınızı baktığınız yöne doğru tutup teknelerin ve uçakların detaylarını, geldikleri ve gittikleri yönü ve seyahat yollarını görebilmenizdir. Bir daha asla söylemek zorunda kalmayacaksınız… “Bu uçağın nereye gittiğini merak ediyorum?

23. Kampçılık Programları: Skyview Free

Kamp Uygulamaları

Kamp alanında arkadaşlarınızla mesajlaşırken, telefonda konuşmaktan ya da internette sörf yapmaktan daha zevkli şeyler olacak. Bunlardan biri de gökyüzündeki yıldızları keşfetmek. Bunun için bir gökbilimci olmanıza gerek yok. Çevrimdışı da çalışabilen Skyview uygulamasıyla yıldızların konumlarını ve rotalarını takip edebilir, yıldızları üç boyutlu inceleyebilirsiniz. Gece görüşüyle çekeceğiniz fotoğraflar da adeta bir oyun gibi.

24. Kampçılık Programları: Spyglass – A Compass App Spyglass

Bir Pusula Uygulaması Spyglass, video kameradan gelen görüntünün üzerine yerleştirilen bir pusula görüntüsünü kullanan iPhone için harika bir uygulamadır. Bu, uzaktan görebileceğiniz belirli bir noktaya kadar navigasyonu kolaylaştırır. Ayrıca telefonu düz tutarsanız, pusula Google Earth Haritalarının üstüne yerleştirilir, böylece konumunuzu bulabilir ve hızınızı ve potansiyel varış zamanınızı hesaplayabilirsiniz. Yürüyüşçüler için inanılmaz derecede kullanışlı olan bir eğimölçere bile sahiptir. Diğer kullanışlı araçlar: yüksek teknolojili bir vizör, milspec pusula, cayro pusula, haritalar, GPS izleyici, hız göstergesi, keskin nişancı telemetre, sekstant, gyro ufuk, eğim ölçer, açısal hesap makinesi ve 5x yakınlaştırma kamerası

25. Kampçılık Programları: Star Walk Stargazing

Yıldız Yürüyüşü Yıldız Gözlemi: Bu, yıldızlar, takımyıldızlar ve uydularla ilgileniyorsanız kesinlikle satın almanız gereken başka bir ödüllü uygulama. İPhone’unuzu ona doğrultabilirseniz, hangi takımyıldızlara ve uydulara baktığınızı öğrenebilir ve birçok heyecan verici ve eğitici bilgi edinebilirsiniz. Hatta gece gökyüzünün neye benzeyeceğini veya görüneceğini görmek için zamanda veya geleceğe bakmak için uygulamayı kullanabilirsiniz. Yıldızlara bakmakla pek ilgilenmeseniz bile, kesinlikle harika kamp ateşi sohbetleri uyandıracak bir şey. Ayrıca, kamp alanına yapacağınız bir sonraki seyahatiniz için bir araya getirdiğimiz bu yıldız gözlem rehberine göz atın.

26. Kampçılık Programları: Paz Seeker – Tracks The Paz

Kamp Uygulamaları

Paz Paz Seeker – Güneşin İzini Sürer: Hiç bir kamp alanına adım atmak, sandalyelerinizi çıkarmak ve bir birayı kırmak isteyen, ancak güneşin o tepenin veya ağaçların ardında ne zaman kaybolacağını bilmeden geldin. Pekala, bu uygulama size yardımcı olabilir ve bir fotoğrafçı gibi güneşin ne zaman nerede olacağını bilmesi gereken herkes. İki harika işlevi vardır… Gün boyunca güneşin konumunu gösteren Google Haritalar işlevi ve size güneşin gökyüzünde hangi saatte olacağını gösteren 3B harita. Temel olarak, nerede olduğunuza göre güneşin nerede olacağına göre her gün ışığı saatini izlemenizi sağlar.

27. Kampçılık Programları: Survival Guide

Hayatta kalma Rehberi Hayatta kalma becerileri, bir kişinin zor veya tehlikeli durumlarda (örneğin bir doğal afet) kendisini veya başkalarını kurtarmak için kullanabileceği tekniklerdir. Bununla birlikte, doğayı daha iyi değerlendirmek ve rekreasyon için de kullanılabilirler. Bu uygulamada paylaşılan teknikler, su, yiyecek, barınak, yaşam alanı, yardım sinyali, güvenli bir şekilde gezinme, hayvanlar ve bitkilerle istenmeyen etkileşimlerden kaçınma ve ilk yardım gibi temel ihtiyaçların karşılanması için öneriler sağlar. Bu uygulama kesinlikle daha ciddi kampçı ve sırt çantalı gezginler içindir.

28. Kampçılık Programları: TomTom Navigator

TomTom Navigator Bu, diğer uygulamaların çoğundan biraz daha pahalıdır, ancak dünyanın her yerinde kullanılabilen harika bir uydu navigasyon sistemidir. Tüm alışılagelmiş CmtNav işlerini yapıyor ama çok az kesinti ile gerçekten iyi yapıyor. En iyi yanı, eğer gizli kamp yapıyorsanız veya vahşi kamp yapıyorsanız, bulunduğunuz yerin fotoğrafını çekebilir, bir arkadaşınıza gönderebilir ve fotoğrafa gitmek için TomTom’larını kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Ardından, resimdeki konum verileriyle onları bulunduğunuz yere götürecektir.

29. Kampçılık Programları: Türkiye’de Kamp Alanları

Kamp Uygulamaları

Biraz uzun olsa da bu bir uygulama adı ve eğer Türkiye sınırları içinde kamp yapmayı planlıyorsanız, yola çıkmadan önce bu uygulamayı mutlaka telefonunuza indirin. Tek başınıza kamp yapmaya çekiniyorsanız, bu uygulama üzerinden konumunuza en yakın kamping alanlarını bulabilirsiniz. Konumları, genel özellikleri ve iletişim bilgileri de cabası.

30. Kampçılık Programları: Weather Channel

Hava durumu: Telefonunuzda mutlaka bir hava durumu uygulaması olmasına özen gösterin. İster Weather Channel, isterseniz Türkçe bir uygulama. Önemli olan lokasyon bazlı bilgiler veriyor olması. Bunlara ek olarak nem oranı, yağış durumu, rüzgarın şiddetiyle ilgili bilgi verenler de sizi beklenmedik koşullara hazırlar.

Peki siz ne düşünüyorsunuz ? Kamp alanı için harika olduğunu bildiğiniz uygulamaları kaçırdık mı? Bize daha fazlasını anlatmak için aşağıdaki yorumlar bölümünü kullanın. Sizden haber almaktan ve kamp ve göz kamaştırıcı ipuçlarınızı ve püf noktalarınızı okuyucularımızla paylaşmaktan mutluluk duyarız .

Kamp yaparken kullanılan mobil uygulamalar

Mutlu Kamplar!


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu