Bu yazımızda Baton Modelleri ve Fiyatları hakkında bilgi vereceğiz. Yürüyüş Batonu, Yürüme Aparatları ve Baston Çeşitleri ile Baton Fiyatları ve Modelleri batonu üreten markaya, Baton Modelleri’ne göre değişmektedir.

Aşağıda tanıtacağız Doğa Yürüyüşü Bastonları Türkiye’de bulunmayabilir ama benzeri malzemeden yapılanlar Türkiye’deki outdoor mağazalarında bulunabilir. En İyi Yürüyüş Batonları Modelleri hakkında aşağıda detaylı bilgi vereceğiz.

Doğa aktivitelerinde yürüyüş batonları en önemli destek malzemelerinden birisi olduğundan Baton Modelleri ve Fiyatları baton seçiminde önem arz etmektedir. Peki Yürüyüş Baton alırken nelere dikkat etmeli? Yürüyüş Bastonları  hakkında yabancı bir siteden yaptığımız çeviri ve en iyi 10 trekking batonu yazımıza göz atın.

Trekking Batonu

En İyi 10 Trekking Batonu

Doğa yürüyüşüne hazırlık başlıklı makalemizde: “Genç veya yaşlı olun hiç fark etmek özellikle engebeli arazide en önemli ekipman ayakkabı ile birlikte batondur. Baton hakkında ileride detaylı yazacağımız için burada kesiyoruz ancak öneminin çok büyük olduğunun altını çizelim.” diyerek Yürüyüş Batonu nedir? sorusunun cevabını vermiştik.

Yeni başlayanlar için doğa yürüyüşü başlıklı yazımızda: “Yürüyüş batonları, baston, veya aynı işlevi görecek sopalar yürüyüş sırasında, dere geçişlerinde ve eğimli arazilerde denge sağlanması açısından faydalıdır.”

İlk doğa yürüyüşü için tavsiyeler başlıklı yazımızda “Yürüyüş batonu temel olarak yürürken yanınızda taşıyacağınız sopa, değnek, baston ya da özel yapım dayanak sağlayan hiking ekipmanı için kullanılan tabirdir.”

Temel Dağcılık Ekipmanları başlıklı yazımızda “Dağcılıktaki temel malzemelerden birisinin Dağcılık Batonu olduğunu belirterek Dağcılık Batonu nedir? sorusunun cevabını vermiştik.”

Temel outdoor eğitimi ve dağcılık başlıklı yazımızda “Yürüyüş Batonu nedir? ve Yürüyüş Batonu nasıl kullanılır?“sorularının cevaplarını vermiş ve outdoor yürüyüş batonlarının faydalarını yazmıştık.

Outdoor ekipmanları nelerdir başlıklı yazımızda outdoor yürüyüşlerinde kullanılan Baton çubuk ve Yürüyüş Bastonu olarak bilinen batonları tanıtmış ve Baton nedir sorusunun cevabını vermiştik.

Trekking Batonları

Trekking batonları, yürüyüşçülere ve sırt çantalı gezginlere, engebeli yollarda ek denge ve dengeden, özellikle yokuş aşağı yürüyüş yaparken dizlerde ve kalçalarda daha az aşınma ve yıpranmaya kadar birçok fayda sağlar. Yürüyüşçüler ve sırt çantaları tarafından kullanılan en popüler trekking yürüyüş batonları, daha güvenilir ve düzeltilmesi daha kolay oldukları için, döndürme kilitleri yerine kelepçe tarzı bir kol kilidi ayar sistemi ile uzunlukları ayarlanabilir.

Son yıllarda karbon fiber yürüyüş sopaları giderek daha popüler hale geldi ve hafif olmaları nedeniyle alüminyum Batonları tutmaya başladı. Ürünlerinin bazıları, özellikle yeni başlayanlar ve sırt çantalı gezginler için gerçekten oldukça iyi değerler ve bankayı bozmadan trekking batonlarını denemek için harika bir yol sunuyor.

Yürüyüş Batonları

Trekking Batonları Cmtın Alırken Önemli Hususlar

Artıları ve eksileri de dahil olmak üzere hangi trekking yürüyüş batonunu satın alacağınızı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken önemli özellikler.

Üç Parçalı, İki Parçalı, Sabit Boylu veya Katlanır Direkler

Çoğu yürüyüşçü ve sırt çantalı gezgin, iki parçalı veya sabit uzunluktaki yürüyüş sopaları yerine üç parçalı sırıkları veya katlanır sırıkları tercih eder çünkü kullanılmadıklarında istiflemeleri daha kolaydır. Katlanır direkler özellikle seyahat için kullanışlıdır, ancak aynı zamanda üç parçalı Batonları ayırabilir ve vardığınızda yeniden monte edebilirsiniz.

Kol Kilidi veya Döndürme Kilidi Yürüyüş Pole Ayarlayıcıları

Çok parçalı trekking sopaları, daha ince bölümlerin daha kalın olanlara çökerek iç içe geçmesidir. Uzatıldıklarında, istenen uzunlukta kalmalarını sağlamak için iki ana ayar mekanizması vardır. Bazı yürüyüş batonlarında daha ince bölümün üzerine katlanan ve daha fazla çökmelerini önleyen harici kelepçeler bulunur.

Ayarlaması, onarımı kolaydır ve çok dayanıklıdır. Bazı yürüyüş batonlarında ise daha kalın segment içinde genişleyen ve daha ince borunun daha yükseğe hareket etmesini önleyen kutupların içindeki plastik bir genişletici bulunur. Bu genişleticiler zamanla yıpranma ve çalışmayı bırakma eğilimindedir; bu, hiçbir yerin ortasında iseniz gerçekten sinir bozucu olabilir. Her ikisini de kullandık ve uzaklaştıkça kol kilit Batonlarıni tercih ettik çünkü gevşerlerse bakımı ve sıkılaştırmaları çok kolay.

Karbon Fiber veya Alüminyum Yürüyüş Batonları

Birçok şirket, karbon fiber batonların alüminyum olanlardan daha hafif olduğunu veya daha az titreştiğini veya daha dayanıklı olduklarını iddia ediyor. Bir malzemenin diğerinden daha iyi olduğuna dair herhangi bir kanıt gördük, çünkü her ikisiyle yapılan direkler, ucu kayaların arasına sıkıştırırsanız veya üzerine düşerseniz hala kırılır. Alüminyumun tek avantajı, karbon fiber parçalanırken genellikle onları yeniden şekillendirebilmenizdir. İkisi arasında karar verirken fiyatın yanı sıra (karbon fiber her zaman daha pahalıdır) en önemli şey, bir segmenti veya bir direk ucunu kırdığınızda satıcıdan yedek parçalar satın alabilmenizdir.

Trekking Bastonları

Mantar Kulplu Yürüyüş Batonları

Çoğu yürüyüş batonu mantar saplı veya köpük saplı olarak gelir. Her ikisi de nemi uzaklaştırır ve mükemmel bir tutuş sağlar. Aslında, yokuş yukarı çıkarken ellerinizi indirmeniz gerekiyorsa, birçok mantar direk sapının altında köpük uzantılara sahiptir. Bazı insanlar mantarın daha iyi olduğunu iddia edecek çünkü zamanla elinize teri ve küfleri emiyor, ancak biz de buna çok ikna olmuyoruz. Nihayetinde kişisel tercih ve fiyata bağlıdır.

Şok Emici Yürüyüş Batonları

Bazı trekking batonları, kaya parkurlarında veya asfaltta yürürken bileklerinizde veya kollarınızda hissedeceğiniz şoku azaltan, genellikle sapın içine veya şaft bölümleri arasında bir yay olarak yerleştirilmiş şok emici bir bileşene sahiptir. Karpal tünel sendromu veya artritten muzdaripseniz, bileklerinizde tekrarlayan stres yaralanmaları veya iltihaplanma riskini azaltmak için çok yardımcı olabilirler.

Trekking Baton Sepetleri

Trekking sopası sepetlerinin birkaç amacı vardır. Trekking sepetleri denilen küçük olanlar, sırık uçlarınızın kayaların arasına takılıp kırılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Kar sepetleri adı verilen daha geniş olanlar, karın üzerinde yüzecek şekilde tasarlanmıştır, böylece içeri dalmazlar. Pek çok bütçe direği şirketi, kar ayakkabısıyla yürüyüş için istemenize rağmen, kutuplarının satın alma fiyatına kar sepetleri dahil etmez.Dört mevsim kullanım için direk istiyorsanız baton sepetlerine dikkat etmeniz gerekir.

Trekking Baton İpuçları

Çoğu trekking sopası, çıplak zeminde ve kayada yürüyüş yapmak için karbür uçlarla baş eder. Bunları giymek çok zordur ve onları kırmanız daha olasıdır. Her iki durumda da, satın aldığınız Batonların değiştirilebilir uçlara sahip olduğundan ve bunları ayrı olarak satın alabileceğinizden emin olmak istersiniz. Pek çok direk, asfaltta kullanılabilen lastik uçlarla birlikte gelir. Bunlar altta kıvrımlı olabilir veya sadece soğanlı kauçuk kapaklar olabilir. Her iki tip de iyi çalışıyor.

Baton Modelleri

Cinsiyete Özgü Direklere Karşı Üniseks Batonlar

Üniseks ve cinsiyete özgü batonşar arasındaki tek fark uzunluktur. Erkek ve unisex direkler, kadınların kutuplarından bir inç daha uzun olma eğilimindedir. Aksi takdirde, birbirlerinin yerine kullanılabilirler.

İşte Tavsiye Ettiğimiz En İyi 10 Trekking Batonu

Hangi Batonları satın alacağınızdan hala emin değilseniz, yürüyüş direği seçim kriterlerimizin açıklamasını ve aşağıdaki önemli hususları okuyun. Farklı trekking direği özelliklerinin ve tasarım seçeneklerinin artıları ve eksileri için iyi bir giriş sağlar.

1. Black Diamond Trail Ergo Cork Yürüyüş Batonları

Black-Diamond-Trail-Ergo-Cork-Trekking-Poles

Black Diamond’ın Trail Ergo Cork Trekking Batonları, Black Diamond’ın zamanla kalıpları ellerinize iddia ettiği ve kayganlaşmadan teri emdiği, doğal mantar tutuşlu ayarlanabilir alüminyum direklerdir. Kulplar, bileklerinizi rahatlık için nötr bir pozisyonda tutarken, tekrarlayan gerginlik veya bilek yaralanması riskini azaltmaya yardımcı olan 15 derecelik bir düzeltme açısına sahiptir. Bu üç bölümlü direkler, Black Diamond’ın güvenilir flick-lock ayar sistemi kullanılarak ayarlanır. Çift başına ağırlık 18 onstur. Erkek uzunluğu (27 ″ -55 ″) ve Kadın uzunluğu (25 ″ -49 ″) Batonları de mevcuttur.

2. Siyah Elmas Alpine Carbon Cork Trekking Batonları

Black-Diamond-Alpine-Carbon-Cork

 Black Diamond Alpine Carbon Cork Trekking Batonları, Black Diamond’ın kanıtlanmış flick-lock ayar sistemini kullanan üç parçalı ayarlanabilir karbon fiber yürüyüş sopalarıdır. EVA köpük uzantılarına sahip doğal mantar tutacakları vardır, böylece engebeli arazide direk uzunluğunu ayarlamadan elinizin konumunu yukarı veya aşağı kaydırabilirsiniz. Ağırlık, çift başına sadece 17 onstur. Hem erkek hem de kadın uzunlukları mevcuttur.

3. Leki Micro Vario Carbon AS Yürüyüş Batonu

Leki-Micro-Vario-Carbon-AS

 Leki Micro Vario Carbon AS , kolay uzunluk ayarı için harici bir kol kilidine sahip, ayarlanabilir bir üst segmente sahip katlanır bir direktir. Bu direkler, kasları, eklemleri ve bağları korumak için sert arazide tepe direği etkilerini% 40’a kadar azaltmak için yastıklanmıştır. Daha soğuk havalarda ekstra rahatlık, hafiflik ve yalıtım sağlayan bir termal köpük tutuşa ve bileğinizi nötr bir konumda tutmak için 8 derecelik bir açıya sahiptirler.

Batonlar/yüksek modüllü karbon şaft bölümleri güvenilir, hafif performans sağlarken, polietilen kaplı, Kevlar ile güçlendirilmiş gergi kordonu uzun vadeli güvenilirlik sunar. Leki’nin değiştirilebilir sepet sistemi, çeşitli farklı boyutlarda Leki sepetlerinin (ayrı satılır) farklı mevsimler ve kullanımlar için kolayca vidalanmasına / kapatılmasına izin verir. Wçift başına sekiz, 44″ -52 uzunluğunda ve 15: daraltılmış uzunlukta sadece 17.7 ons’dur,

4. Leki Cressida Cor-Tec Yürüyüş Batonu

Leki-Cressida-Cor-Tec

Leki Cressida Cor-Tec Yürüyüş Batonları, daha küçük sırt çantalarına uyacak şekilde daha küçük sapları, daha kısa kayışları ve genel olarak daha küçük boyutları olan kadınlar için özel olarak tasarlanmıştır. Hızlı ve güvenli uzunluk ayarlamaları sunan bir SpeedLock Plus kol kilitleme mekanizmasına ve% 80 doğal zemin mantardan yapılmış bir Cor-Tec mantar tutacak malzemesine sahiptirler.

Bileğinizi nötr bir pozisyonda tutmanıza yardımcı olan 8 derecelik pozitif bir açıya sahipken, Leki’nin değiştirilebilir sepet sistemi, çeşitli farklı boyutlarda Leki sepetlerinin (ayrı satılır) farklı mevsimler ve kullanımlar için kolayca vidalanmasına / kapatılmasına izin verir. Çift başına w sekizi, 36 ″ -5o ”uzunluğunda sadece 16,2 ons’dur.

5. Kara Elmas Mesafe Z-Kutbu Yürüyüş Batonları

Black-Diamond-Distance-Z-Trekking-Poles

Black Diamond Distance Z-Pole Trekking Batonları , çantalara ve valizlere kolayca uyan çok yönlü bir katlanır tasarıma sahiptir ve bu da onları sırt çantasıyla seyahat ve seyahat için ideal hale getirir. Tamamen açıldığında dört farklı uzunlukta mevcuttur: 100 cm, 110 cm, 120 cm, 130 cm, katlandıklarında uzunlukları 14″ -17 ″’ye kadar katlanabilirler.

Açma ve katlama, bir basmalı düğme mekanizması kullanılarak basittir. Direkler, minimal örgü bilek kayışları ile uzatılmış EVA köpük saplara sahiptir. İz bırakmayan kauçuk uçlar standarttır ancak karbür uçlar da dahildir. Çift başına ağırlık, kutup uzunluğuna bağlı olarak 11 ila 13 onstur. Üniseks.

6. Paria Outdoor Üç Katlı Karbon Fiber Yürüyüş Bastonları

Paria-Outdoor-tri-fole-CF-Trekking-Poles

 Paria Outdoor Üç Katlı Karbon Fiber Trekking Batonları, seyahat ve sırt çantasıyla seyahat için mükemmel hale getiren, 15 ″ uzunluğa kadar katlanabilen mantar kulplu 3 bölümlü katlanır direklerdir. Ergonomik şekilli, mafsallı bir tutuşa sahip doğal mantar tutacaklar, tırmanırken yokuş yukarı itme gücünü artırırken, bombeli üst kısım yokuşlarda frenlemeyi kolaylaştırır. Hava dokulu, esnek kayışlar hızla kurur ve stabiliteyi ve güvenliği artırır. Aşınmayı başarırsanız değiştirilebilen sepetler ve karbür uçlar içerir. Çift başına ağırlık 18 onstur. Uzunluk 24.4 ″ ila 53.1 ″ arasındadır. Üniseks olsalar da, iki boyutta mevcutturlar: biri 5’9 than’dan uzun, diğeri daha kısa insanlar için.

7. REI Travers Trekking Batonları

275REI-Traverse-Cork-Trekking-Poles

REI Travers Trekking Batonları, 3 parçalı ayarlanabilir, ergonomik mantar tutamaklı alüminyum trekking sopalarıdır. Daha fazla destek ve rahatlık için ayarlanabilir yastıklı neopren bilek kayışları dahildir.

Travers Batonları, bir kaldıraç kilidi stili ayar sistemine sahiptir ve trekking sepetleri ve ekstra dayanıklı tungsten karbür uçları içerir. Kısa boy kutupların ağırlığı çift başına 18,5 ons ve daha uzun boylar için 19,5 ons olmak üzere iki uzunlukta mevcuttur.

8. Basamaklı Dağ Mantarı Karbon Fiber Yürüyüş Batonları

Cascade-Mountain-Tech-CORK-CF-Trekking-Poles

Cascade Mountain Cork Karbon Fiber Yürüyüş Batonları, çift başına sadece 15,4 ons ağırlığında, üç bölümlü, karbon fiber yürüyüş Batonları. Black Diamond veya Leki karbon fiber Batonların maliyetinin yarısından daha az bir fiyatla, yürüyüş ve sırt çantasıyla seyahat için flick-lock tarzı bir trekking direği arıyorsanız, bunlar olağanüstü bir değerdir.

Bunlar, ayarlanabilir uzunlukta tutma kayışları, mantar tutacakları, uzatılmış tutacakları ve titanyum karbür uçları olan tam özellikli, dayanıklı ve ayarlanabilir yürüyüş sopalarıdır. Kulptan uca uzunluk 26 ″ -54,5 from arasında değişir. Kar sepetleri, lastik ayaklar ve eğimli kaldırım ayakları dahildir. Üniseks.

9. Hiker Karbon Fiber Trekking Batonu 2.0

Hiker-Hunger-Carbon-Fiber-trekking-Poles

Hiker Hunger Carbon Fiber Trekking Poles 2.0, 3 bölümlü direklerde, kar sepetleri de dahil olmak üzere 4 mevsimlik eksiksiz bir aksesuar setiyle birlikte gelen mantar tutacakları ve flick-lock ayarlayıcıları vardır. Geniş EVA köpük saplarına sahiptirler, böylece tepelerde ve dağlarda yürüyüş yaparken direk uzunluğunu yeniden ayarlamak zorunda kalmadan elinizin konumunu hızlı bir şekilde ayarlayabilirsiniz.

Beton yüzeyler için koruyucu uç kapakları, yürüyüş sepetleri ve lastik uçlar dahildir. Üç yıl garantilidir. Ağırlık çift başına 15,2 ons ve bir unisex uzunluğunda (24 ″ -54 ″) mevcuttur .

10. Pacerpole Çift Kilitli Karbon Fiber Yürüyüş Batonları

Pacerpole-Trekking-Poles

Pacerpole Çift Kilitli Karbon Fiber Yürüyüş Bastonları, tepelere ve dağlara tırmanırken daha büyük kol kaslarınızı çalıştırmanıza yardımcı olurken daha iyi biyomekanik verimlilik, duruş ve hız sağlayan benzersiz bir el tutamağına sahip üç parçalı yürüyüş batonlarıdır.

Birleşik Krallık’ta en iyi bilinen, Amerika Birleşik Devletleri’nde yürüyüşçüler, sırt çantalı gezginler ve dağcılarla takip eden bir kültleri var. İkili Kilit Batonları, hızlı ayarlama için bir üst kol kilidine ve en alt bölümü yerinde tutmak için bir pim kilidine sahiptir. Kalıplanmış el tutamakları, kalın el kayışlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır ve yalnızca gevşek bir tutuş gerektirir, ön kol gerginliğini azaltır ve yorgunluğu azaltır.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu