Afyonkarahisar Gezi Rehberi 5. Yazı

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında tatilcilerkampçılardoğa severler, karavancılar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Afyonkarahisar’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Afyonkarahisar mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Afyonkarahisar Outdoor

Bu yazımızda Afyonkarahisar’da outdoor aktivitesi yapılabilecek yerleri ve Afyonkarahisar’da Outdoor sektörünün potansiyelini ve paydaşlarını tanıtıyoruz.

Afyonkarahisar’ın Coğrafi Yapısı Ve Outdoor Doğa Sporları

Afyonkarahisar Anadolu’nun kavşak noktasında yer alan, her karışında binlerce yıllık tarihin izleri görülebilen, dağları, peribacaları, akarsuları, geniş ormanları ve tabiat parklarıyla dolu bir ildir.

Bu potansiyele rağmen outdoor ve doğa sporları açısından Afyonkarahisar’ın pek de aktif olmadığını, ilde organize outdoor aktivitesi yapan dernek veya kurum sayısının çok çok az olduğu, Afyonkarahisar’ın outdoor sektörünü şehir dışından gelen turistlerin oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Afyonkarahisar Outdoor

Yapı Orta Anadolu’yu Batı Anadolu’ya bağlayan, Ege’nin Akdeniz ve İç Anadolu’ya kapısı olan kara ve demiryollarının kavşak noktası durumunda bulunan Afyonkarahisar, denizden 1000-1500 m yükseklikte çoğu püskürük kitlelerden meydana gelmiş coğrafik yapı üzerindedir.

Doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan Afyonkarahisar, Anadolu Yarımadasının batısında, Ege Bölgesinin İç batı Anadolu Bölümü’nde yer almaktadır.

Afyonkarahisar Coğrafya

Afyonkarahisar Outdoor

Afyonkarahisar arazisinin %47,5’ini Dağlar, %32,6’sını platolar ve %19,9’unu ovalar oluşturur.

Afyonkarahisar doğuda Konya, batıda Uşak, kuzeybatıda Kütahya, güneybatıda Denizli, güneyde Burdur, güneydoğuda Isparta ve kuzeyde Eskişehir İlleriyle komşudur. Rakımı 1.034 m olup, yüzölçümü 14.719 km²’dir. Türkiye coğrafi yapısının 55’te 1’ini Afyonkarahisar oluşturur.

Afyonkarahisar coğrafi olarak 4 bölgeye ayrılır:

  1. Birinci Bölge: Merkez (Afyon) ile Bolvadin, Sincanlı ve Şuhut ilçelerini ihtiva eden ovadır. Buradaki akarsulardan Seyitler, Akarçay, Kalı Çayı; Eber Gölüne dökülür.
  2. İkinci bölge: Sakarya Irmağına yakın olan Emirdağ ovasıdır.
  3. Üçüncü bölge: Sandıklı Ovasıdır. Küfi Çayı bu bölgede doğar ve Büyük Menderes’e karışır.
  4. Dördüncü bölge: Dinar ve Dazkırı ovalarıdır.

Afyonkarahisar Dağları

Afyonkarahisar Outdoor

Afyonkarahisar‘ın dağları yüksek ve intizamsızdır. Sultan Dağları, Torosların batıya doğru uzanan son kısımlarını teşkil eder. En yüksek yeri Gelincikana 2647 metredir.

Kumalar dağının en yüksek yeri Kilimatan 2221 m, Emirdağ 2307 m, Sandıklı Dağı 2247 m, Akdağ 2446 m, Ahırdağı 1915 m, Kocatepe 1900 metredir.

Afyon şehrinin tarihi kalesini üzerinde taşıyan Yalçınkaya (Sivritepe) 1226 metredir. 2647 metre rakımlı Gelincikana Tepesi, 2519 metre rakımlı Toprak Tepe ve 2063 metre rakımlı Kırkkaya Tepe yörenin en yüksek noktalarını oluşturmaktadır.

Afyonkarahisar’da Dağcılık Yapılabilecek Yerler

Afyonkarahisar Outdoor

Afyonkarahisar’da bulunan önemli dağların kısa tanıtımı:

  1. Afyonkarahisar Gelincikana Zirvesi: 2.647 metre. Deresinek Köyü, Çay sınırlarındadır. Sultandağı sıradağları içinde, Afyon’un en yüksek zirvesidir.
  2. Afyonkarahisar Akdağ: 2.446 metre. Sandıklı İlçesinde Afyon sınırları içindeki Akdağ sıradağlarının en yüksek noktasıdır. Yeşil örtüsü çoktur.
  3. Afyonkarahisar Emirdağ: 2.307 metre. Büyükkarabağ Köyü, Emirdağ’dadır. Emirdağ sıradağları içindedir.
  4. Afyonkarahisar Sultanana Zirvesi: 2.293 metre. Çay ilçesi sınırlarındadır. Sultandağı sıradağları içindedir.
  5. Afyonkarahisar Kilimatan Zirvesi: 2.221 metre.  Başören köyü-Sandıklı sınırlarındadır. Kumalar sıradağları içindedir.
  6. Afyonkarahisar Taşoluk Zirvesi: 2.128 metre.  Taşoluk, Sinanpaşa sınırlarındadır. Kumalar sıradağları içindedir.
  7. Afyonkarahisar Kadılar Dağı: 2.127 Kadılar köyü, Dinar sınırlarındadır. Karakuş sıradağları içindedir. Eğirdir göl manzaralıdır.
  8. Afyonkarahisar Söğüt Dağı: 2.004 metre. Yassıörenköyü-Başmakçı sınırlarındadır. Yeşili ve ağaç dokusu bol Eğridir ve Acıgöl manzaralı enfes bir dağımızdır.
  9. Afyonkarahisar Babageçti Zirvesi: 1.976 metre. Arızlı köyü-Şuhut sınırlarındadır. Karakuş sıradağları içinde ve Eğridir göl manzaralıdır.
  10. Afyonkarahisar Ahır Dağı: 1.932 metre. Uluköy, Hocalar sınırlarındadır. Ahır dağı sıradağları içindedir.
  11. Afyonkarahisar Zafer Yolu Zirvesi: 1.908 metre. Çakırözü, Şuhut sınırlarındadır. Büyük taarruzun için askerlerimizin gittiği zirvedir.
  12. Afyonkarahisar Kocatepe: 1.874 metre. Büyükkalecik, Afyon sınırlarındadır. Büyük taarruzun yönetildiği komuta merkezinin bulunduğu zirvedir.
  13. Afyonkarahisar Kocayayla Zirvesi: 1.820 metre. Sorkun Beldesi, Sandıklı sınırlarındadır.
Afyonkarahisar Outdoor

Ayrıca; Akdağ sıradağları içinde, Akdağ ana kampının yer aldığı, afyon ilinin orman ve yeşil örtüsüyle Karadeniz bölgesini aratmayan bir bölgedir.

Afyonkarahisar sınırları içinde en yüksek zirve Sultandağı sıradağlarında yer almış Deresinek köyü sınırları içinde 2.647 metre yükseklikteki Gelincikana zirvesidir.

Afyonkarahisar‘daki dağların bazıları Karadeniz’i aratmayan yeşil örtü ve ormanlık alanlar bulunmaktadır.

Özellikle Akdağ, Kocayaylası, Tokalı kanyonu bitki örtüsü görülmeye değerdir. İstiklal Savaşının en büyük cephelerinden birisi olan Büyük taarruzun yapıldığı ve yönetildiği zirvede Afyon il sınırları içinde yer almaktadır.

Afyonkarahisar Outdoor ve Doğa Turizmi

Afyonkarahisar Outdoor

Outdoor doğa turizmi açısından Kocayayla ve Akdağ Afyonkarahisar için ayrı bir önem arz etmektedir. Sandıklı ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve bir kısmı Hocalar ve Kızılören ilçelerine taşan Akdağ eteklerindeki Kocayayla ortalama 1.600 m. Akdağ’ın Denizli il sınırları içinde kalan zirvesi ise 2.449 m. yüksekliktedir. Kocayayla civarında görünmeye değer pek çok mağara vardır.

Tokalı Kanyon boyunca insanoğlunun ayak basmadığı mağaralar, trekkingcilerin ilgisini çekecek rotalar bulunmaktadır. Akdağ; kanyonu, mağarası, yaylası, tarihi yapısı, yılkı atları, yaban hayatı, bitki örtüsü ile Karadeniz yaylarını aratmayacak bir güzelliktedir.

Cumg ve Göynüş vadileri kampçılık ve trekking açısından zengin imkanlar sunmaktadır.

Afyonkarahisar‘da en çok yapılan outdoor aktivitesi hiking, trekking ve dağcılık/tırmanma aktiviteleridir.

Afyonkarahisar’da ne yapılır?

Afyonkarahisar Outdoor

Afyonkarahisar Anadolu’nun kavşak noktasında yer alan, her karışında binlerce yıllık tarihin izleri görülebilen, dağları, peribacaları, akarsuları, geniş ormanları ve tabiat parklarıyla dolu bir ildir.

Afyonkarahisar Outdoor

Bu potansiyele rağmen outdoor ve doğa sporları açısından Afyonkarahisar’ın pek de aktif olmadığını, ilde organize outdoor aktivitesi yapan dernek veya kurum sayısının çok çok az olduğu, Afyonkarahisar’ın outdoor sektörünü şehir dışından gelen turistlerin oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Afyonkarahisar’da yapılabilecek outdoor doğa sporları genel olarak şöyle sıralanabilir:

  • Afyonkarahisar Kamp alanları başlıklı yazımızda tanıttığımız yerlerde kampçılık,
  • Afyon il merkezi: ATV ve binicilik, bisiklet,
  • Akdağ ve Emirdağı: Dağcılık, fotoğrafçılık ve tırmanma,
  • Tokalı Kanyonu, Kurtini ve Buzluk mağarası: Kanyoning ve mağara aktiviteleri,
  • Akdağ başta olmak üzere tabiat koruma alanlarında trekking, hiking ve kampçılık
  • Akdağ’da rafting,
  • Sandıklı’da off road
  • Cumg ve Göynüş vadisinde binicilik, hking, trekking, kamp ve fotoğrafçılık
  • Afyonkarahisar’da bulunan bazı göllerde balıkçılık, kuş gözlemi, fotoğrafçılık, kano ve kürek aktivitesi yapılabilir.

Afyonkarahisar’da bulunan outdoor ve doğa kulüplerinin listesi ile Afyonkarahisar Outdoor mağazalarının listesi için 2. sayfaya geçiniz.

www.turkeyoutdoor.org sitesi olarak birlikte çalıştığımız https://tr.wikiloc.com sitesinin Afyonkarahisar’da yapılan outdoor aktiviteleri bölümünü incelediğimizde Afyonkarahisar’da en çok yapılan outdoor aktivitelerinin:  hiking, trekking, tırmanma, dağcılık, off road ve kaya tırmanışı olduğunu görüyoruz.

Afyonkarahisar Outdoor

Siz de Afyonkarahisar’da bulunduğunuz konumda sizden önce kim hangi doğa aktivitesini yapmış görmek istiyorsanız  (https://tr.wikiloc.com/rotalari/outdoor/turkiye/afyonkarahisar) adresinden detaylı bilgi bulabilirsiniz. Biz yazımızı kısa tutmak adına okuyucumuza (https://tr.wikiloc.com/rotalari/outdoor/turkiye/afyonkarahisar) adresini ziyaret etmesini tavsiye ediyoruz.

Afyonkarahisar Doğa ve Outdoor Kulüpleri

Afyonkarahisar Outdoor

Afyonkarahisar’da outdoor ve doğa sporlarına katılmak istiyorsanız ilk yapacağınız iş nerede, ne zaman, kimlerle, hangi ekipman ile outdoor aktivitesi yapacağınızı araştırmaktır. Zaten bu yazıyı okuyorsanız bu konuda en önemli aşamayı geçmişsiniz demektir.

Outdoor aktiviteleri yapmanın hem dünyada hem de Türkiye’de en popüler yolu arkadaşlar, trekking grupları, kulüp, doğa ve yürüyüş dernekleri ve profesyonel liderler ile birlikte ve profesyonellerin eşliğinde yapmaktır. Bunun için ise outdoor kulüpleri en iyi tercih olacaktır.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Afyonkarahisar’da outdoor ve doğa sporları kulübü sayısı pek fazla değildir. Afyonkarahisar’ın outdoor endüstrisini genellikle yutiçi ve yurtdışından gelen turistler ve macera severler oluşturmaktadır.

Afyonkarahisar Outdoor

Aşağıdaki Afyonkarahisar Outdoor Kulüpleri listesini internet ve sosyal medya sitelerinden yaptığımız araştırma sonucunda oluşturduk. Tanıtımını yaptığımız kulüp ve derneklerin Afyonkarahisar’da outdoor aktivitelerinin tamamını yaptığını iddia etmiyor

uz. Bu listeyi kısa bir internet araştırmasıyla oluşturduk. Listeye eklenmesini istediğiniz kulüp, dernek, firma var ise iletişim sayfalarından bizlere ulaşabilirsiniz.

Bu kulüplerin dışında birçok bireysel outdoor sporcusunun aktiviteleri (https://tr.wikiloc.com/rotalari/outdoor/turkiye/afyonkarahisar) adresinde yer almaktadır. Dilerseniz oraya da göz atabilirsiniz.

Afyonkarahisar Outdoor

Afyonkarahisar Outdoor Kulüpleri

  • Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS)
  • Hasan Karaağaç, Merkez/Afyonkarahisar
  • m62bilgicer@hotmail.com
  • Tel: 05492828222

  • Kocatepe Doğa Sporları Kulübü
  • (https://kodak-tr.com)
  • kocatepedogasporlari@gmail.com
  • 5316261838

  • Afyon Kocatepe Üniversitesi Kocatepe Dağcılık Kulübü
  • Hasan Karaağaç, Merkez/Afyonkarahisar

  • Afyon Gençlik Merkezi Gençlik Ve Spor Kulübü
  • 2722139000


Afyonkarahisar Outdoor

Afyonkarahisar Outdoor Mağazaları

  • Samuray Sport
  • Güvenevler, Mareşal Fevzi Çakmak 5. Sk. No:2,Merkez/Afyonkarahisar

  • Arma Sport
  • Marulcu, Kurtuluş Cd. No:43 Merkez/Afyonkarahisar

  • Sport in Street
  • Güvenevler, Merkez/Afyonkarahisar


Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında tatilcilerkampçılardoğa severler, karavancılar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Afyonkarahisar’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Afyonkarahisar mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.


Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org

Etiketler: Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu, Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı, Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı, Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı, Afyonkarahisar Eber Gölü, Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı, Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı, Afyonkarahisar Gazligol Piknik ve Kamp Alanı, Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı, Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı, Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı, Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Gezilecek yerler, Afyonkarahisar Gezi Rehberi, Afyonkarahisar gezilecek yerler listesi, Afyonkarahisar gezi, Afyonkarahisar gezecek yerler, Afyonkarahisar gezi yazısı, Afyonkarahisar  turizm, Afyonkarahisar turizm bürosu, Afyonkarahisar tarihi yerler, Afyonkarahisar ne yenir nereler gezilir. Afyonkarahisar ne yenir nerede yenilir, Afyonkarahisarda ne yapılır, Afyonkarahisar otelleri, Afyonkarahisar Gezilecek Yerler,  Afyonkarahisar Gezi Rehberi,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler Listesi,  Afyonkarahisar Gezi,  Afyonkarahisar Gezecek Yerler,  Afyonkarahisar Gezi Yazısı,  Afyonkarahisar  Turizm,  Afyonkarahisar Turizm Bürosu,  Afyonkarahisar Tarihi Yerler,  Afyonkarahisar Ne Yenir Nereler Gezilir, Afyonkarahisar Ne Yenir Nerede Yenilir, Afyonkarahisar’da Ne Yapılır,  Afyonkarahisar Otelleri,  Afyonkarahisar’da Gezilecek Doğal Yerler,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler, Afyonkarahisar Gezilecek Çarşı,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler Doğa, Afyonkarahisar Gezilecek Doğal Yerler, Afyonkarahisar Gezilecek Doğal Yerler Haritası, Mersin Gezilecek Yerler,  Afyonkarahisar’da Gezilecek Mekanlar, Afyonkarahisar Merkezde Gezilecek Yerler,  Afyonkarahisar’da Gezilecek Tarihi Yerler,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler, Türkiye’nin En Geniş Gezi Rehberi,   Afyonkarahisar Seyahat Rehberi,   Afyonkarahisar Şehir Gezi Rehberi,  Türkiye Gezi Rehberi,  İstanbul Gezi Rehberi, Afyonkarahisar Görülmesi Gereken Yerler,  Afyonkarahisar Turizm Rehberi, Türkiye Gezi Ve Tatil Rehberi,  Doğa Ve Kültür Turları, Afyonkarahisar  Turizm Ve Tanıtım,  Afyonkarahisar Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler,   Afyonkarahisar’da Nereye Gidelim?, Afyonkarahisar’da Bir Günde Ne Yapılır?,  Afyonkarahisar İlinin Doğal Güzellikleri Nelerdir?,  Afyonkarahisar Merkezde Neler Var?, Afyonkarahisar Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler,  Afyonkarahisar’da Ne Yenir?,  Afyonkarahisar Gezilecek En Popüler Yerler, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Abdülkadir Geylani Türbesi, Acıgöl, Afyon Kent Ormanı, Afyon Macera Parkı, Afyon Masal Dünyası Parkı, Afyonkarahisar (Arkeoloji) Müzesi, Afyonkarahisar Kalesi, Afyonkarahisar Taşhan, Akarçay Kültür Park, Akdağ Tabiat Parkı, Akşehir Gölü, Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği, Altıgöz Köprüsü, Amorium Antik Kenti, Anıtkaya (Eğret) Kervansarayı, Anıtkaya (Eğret), Şehitliği, Apameia Antik Kenti, Asar Kalesi (Kedrea), Aslankaya Tapınağı, Aslantaş, Avdalas Kalesi, Ayazini Ören Yeri, Bayramaliler Kalesi, Bininler Kaya Evleri, Bolvadin Belediye Müzesi, Böcü İni Kaya Yerleşimleri, Buzluk Mağarası, Büyük Taarruz Şehitliği , Cumhuriyet Şehitliği, Çay Taş Medrese, Çeşmeli Konak (Afyon Kültür Ve Çevre Evi), Döğer Kervansarayı, Dört Göz Köprüsü, Eber Gölü, Ebheri Kümbeti, Emre Tekkesi (Yunus Dergahı), Cumgya – Göynüş Vadisi, Gazlıgöl Kaplıcaları, Ömer ve Gecek Kaplıcaları, Gedik Ahmet Paşa Cami, Giresunlular Şehitliği, Haşhaş Tarlaları, Hattat Ahmet Şemsettin Karahisari Türk İslam Sanatları Galerisi, Hava Şehitliği (Garnizon Şehitliği), Hayran Veli Sultan Türbesi, Heybeli Kaplıcası (Kızılkirse), Hüdai Kaplıcaları, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, İscehisar Seydiler Peribacaları, İshaklı Han, İsmail Kumartaşlı Yumurta Sanatları Tanıtım Merkezi, Kadınana Türbeleri, Karacaahmet Türbesi, Karacamal Mağarası, Karakuyu Göleti, Karamık Gölü, Karapınar Kuzuini Mağarası, Kırk Göz Köprüsü, Kocatepe Atatürk Anıtı Ve Kitabesi, Kurt İni Mağarası, Leylek Kayalığı, Mevlevi (Türbe) Camii ve Mevlevihane Müzesi, Mısri Camii, Millet Hamamı (Afyonkarahisar Kültür ve Semt Evi), Ot Pazarı Camii, Oyuncak Müzesi, Sandıklı Kalesi ve Sandıklı Ulu Camii, Selimiye Kaya Mezarları, Şuhut Atatürk Evi (Büyük Taarruz Karargahı), Şuhut Kurtuluş Savaşı Şehitliği, Tarihi Bedesten Çarşısı, Tokalı Kanyonu, Ulu Camii, Utku (Zafer) Anıtı, Zafer Müzesi#gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo,  #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,   #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #antalya, #fotoğraf, # Afyonkarahisar, #seyahatblog, #seyahatname,#seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography,#seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, #Afyonkarahisar #seyahatcantasi, #seyahatetmek, #Afyon, #Afyonkarahisar, #kamp