En İyi 10 Yürüyüş Sırt Çantası

Advertisements

Türkiye’nin Outdoor Sayfası:

Outdoor ekipman seçiminin incelikleri ile ilgili olarak yazmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin Outdoor Sayfası outdoor üzerine düşünmeye ve yayın yapmaya devam ediyor. Doğa yürüyüşü kıyafetleri seçimi ile ilgili serimize devam ediyoruz. Doğa yürüyüşü ile ilgili ilk yazımızda doğa yürüyüşü tanımını içeren hiking ve trekking kavramlarını açıklamıştık. İkinci yazımızda doğa yürüyüşüne (hiking-trekking) hazırlık aşamasında yapılması gerekenleri, sonraki yazılarımızda ise doğa yürüyüşü kıyafetleri seçilirken nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylı olarak yayınladık. Dördüncü yazımızda outdoor pantolon seçiminde dikkat edilecek hususları , beşinci yazımızda outdoor bot seçimi ile ilgili bilgileri, son yazımızda ise outdoor ayakkabı seçilirken dikkat edilmesi gereken 10 özelliği yayınladık.

Genel olarak Doğa yürüyüşü kıyafetlerini detaylı olarak tanıtmıştık. Bu yazımızda beğendiğimiz bir yazıyı birebir çeviri yoluyla yayınlayacağız. Yazının İngilizce orijinalini (https://modernsurvivalonline.com/cold-weather-clothes-layering/) adresinden okuyabilirsiniz.

Outdoor Kıyafet Seçimi ile ilgili yazılarımız.

  1. Doğa Yürüyüşüne Hazırlık Aşamaları
  2. Trekking Kıyafetleri ve Ekipmanları Nasıl Seçilir?
  3. Outdoor Dış Katman Giyimi Nasıl Olmalıdır?
  4. 3’ü 1 Arada Outdoor Mont Nedir?
  5. Outdoor Pantolon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
  6. Outdoor Ayakkabı Seçimi Nasıl Yapılır?
  7. Outdoor Ayakkabı Seçiminde Göz Önünde Bulundurulması Gereken 10 Özellik
  8. Outdoor Ayakkabılarının Sınıflandırılması
  9. Outdoor Ayakkabı Satın Alma Kılavuzu
  10. Outdoor Ayakkabı Alma Süreci

Bu yazımızda (https://sectionhiker.com) adresinden çeviri yoluyla elde ettiğimiz “2022’nin En İyi 10 Yürüyüş Sırt Çantasıbaşlıklı yazıyı okuyucumuzla buluşturuyoruz.

Yazının orijinalini (https://sectionhiker.com/sectionhiker-gear-guide/10-best-hiking-daypacks/) adresinde bulabilirsiniz.

Not: Yazıyı çeviri programı aracılığıyla birebir çeviri yöntemiyle çevirip yayınladığımız için bazı kavram ve terimlerde tam Türkçe karşılık bulunmayabilir, anlatım bozukluğu olabilir, yazıda geçen bir kısım özel isimler tam anlamıyla çevrilemeyebilir, bazı yabancı markalar Türkiye’de bulunmayabilir. Tanıtım yazısı olduğu için markalar hakkında reklam mahiyetinde tanıtımlar yapılabilir. Yazının orijinalinde reklam amaçlı anlatımlar olabilir. Bu hususları okuyucularımızın dikkate alması gerekir.


Sırt Çantası Satın Alma Rehberi

Outdoor sırt çantası

Günlük paketleme için bir sırt çantası satın alırken bu değişkenleri göz önünde bulundurun:

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Sırt Çantası Hacmi

Outdoor sırt çantası

Bir sırt çantası ne kadar büyük olmalı? Çoğu daypack, hacim olarak 20l’den 35l’ye kadar değişir. İhtiyacınız olan boyut, yürüyüşlerinizin uzunluğuna ve kendinizi rüzgâra, yağmura veya karlara karşı korumak için ne kadar kıyafet ve dişli taşımanız gerektiğine bağlıdır. 1/2 Günlük yürüyüşler için daha düşük kapasiteli bir sırt çantası yeterli olsa da ekstra yiyecek, giysi katmanları, su ve 10 Temel taşımanız gereken tüm günlük yürüyüşler, yoğun torbalama veya kulübeden kulübeye geziler için 30L ila 35L aralığında boyutlandırmanızı öneririz.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Fiyat

Outdoor sırt çantası

Günlük sırt çantaları, çok günlük sırt çantalarından çok daha ucuzdur, ancak üst uçta 50 ila 200 dolar arasında herhangi bir yerde ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Genellikle 100 dolar aralığında iyi bir sırt çantası bulabilirsiniz, ancak daha fazla hacim veya ayarlanabilir uzunluk çerçevesi için daha fazla ödemeyi bekleyebilirsiniz. Birçok sırt çantası üreticisi, sırt çantalarını yılda bir kez günceller, bu nedenle, geçen yılın modeli için favori perakendecinizin outlet bölümüne bakmanızı öneririz. Önceki yılın günlük paketleri genellikle aynı derecede iyi ve önemli ölçüde daha ucuzdur. En iyi seçimi bulmak için REI Outlet’e göz atın.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Kullanım Amacı

Outdoor sırt çantası

Çoğu sırt çantası yürüyüş, dağ bisikleti, tırmanma, kayak veya snowboard gibi çok sporlu aktiviteler için kullanılabilir. Örneğin, çantanızı yürüyüş ve dağ bisikleti için kullanmayı düşünüyorsanız, kask tutucusu, yanıp sönen ışık eki ve yansıtıcı vurgulu olanları arayın. Yürüyüş ve tırmanış için, ipler de dahil olmak üzere ekstra tırmanma ekipmanı taşıyabilen, tırmanma koşum takımıyla giyilebilen ve kaskınızı tutabileceğiniz bir yeri olan sırt çantalarına bakın. Yürüyüş ve kayak ya da snowboard için yalıtımlı bir hidrasyon cebi, kayakları veya tahtayı tutmak için kayışları ve bir kürek, çığ işareti ve sonda saklamak için bir yeri olan sırt çantaları arayın.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Ayarlanabilir Uzunluk

Outdoor sırt çantası

Sırt çantası boyutu, giysi boyutu gibi, genellikle bir sırt çantasının giymenin iyi olup olmadığı konusunda en önemli değişkendir. Sırt çantaları, kalçalarınız ile omuzlarınızın üst kısmı arasındaki mesafeyi ölçen gövde uzunluğu denilen bir boyuta göre boyutlandırılmıştır. Ayarlanabilir uzunluktaki sırt çantası, sırt çantasını özel dikim bir takım elbise gibi tam olarak size uyacak şekilde yeniden boyutlandırmanıza olanak tanır. Bu birinci sınıf bir özelliktir ve çok arzu edilir. Sabit uzunluktaki sırt çantaları, 16 “-19” gibi bir dizi gövde uzunluğuna uyacak şekilde boyutlandırılmıştır; bu, gövde uzunluğunuz boyutlandırma aralığının sonundaysa kötü bir uyumla sonuçlanabilir. Güne yeni başlayan yürüyüşçülerin, farklı gövde uzunluklarını deneyebilmeleri ve uygun bir uyum içinde arama yapabilmeleri için ayarlanabilir uzunlukta bir sırt çantası satın almalarını öneririz.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Hava alma

Sıcak veya nemli havalarda yürüyüş yapıyorsanız veya çok terliyorsanız, arkanızdaki hava akışını artıran havalandırmalı bir sırt çantası almayı düşünün. Sırtınızı serin ve gömleğinizi kuru tutarak konfor seviyenizde gerçek bir fark yaratabilir. Sırt çantası havalandırması büyük ölçüde değişir. Bazı paketler, ekstra hava akışı sağlayan ağ kaplı bir boşluğa sahiptir. Bunlar en iyi şekilde çalışır. Yine de diğerleri, hava akışını teşvik etmek için paket çerçevesindeki arka dolgu veya köpük oyukları arasında uzanan hava kanallarına sahiptir.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Yağmur ve Su koruma

Outdoor sırt çantası

Birçok sırt çantasında, ayrı olarak satın alma zahmetinden ve masrafından sizi kurtarabilecek bir yağmur örtüsü bulunur. Sırt çantanızı plastik bir çöp torbasıyla doldurabilirsiniz, ancak muhtemelen en değerli eşyalarınızı sakladığınız çantanızın üst kısmındaki daha küçük cepleri korumazlar.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Cepler ve Organizasyon

Outdoor sırt çantası

Farklı sırt çantaları arasındaki en büyük fark, genellikle ceplerinin ve depolarının düzenlenme biçiminde yatmaktadır. Çoğu sırt çantası, hava koşullarına maruz kalan açık ceplere ve eşyaları temiz ve kuru tutmak için kapalı ceplere sahiptir. Açık cepler ceket, kazak, atıştırmalıklar, su şişeleri veya su filtresi gibi sık erişilen öğeler için iyidir. Bu öğelerden birine her ihtiyacınız olduğunda durup sırt çantanızı kazmak istemezsiniz. Açık cepler ayrıca nemli eşyaları saklamak için de iyidir, bu nedenle kururlar ve sırt çantanızın içindeki eşyaları da nemli hale getirmezler. Ana bölme dahil kapalı cepler, anahtarlarınız, cep telefonunuz, ilk yardım çantanız, yalıtımlı ceketiniz veya dizüstü bilgisayarınız gibi daha az sıklıkta ihtiyaç duyduğunuz ve kuru ve güvende tutmak istediğiniz eşyaları saklamak için iyidir. Çoğu sırt çantası bunların bir kombinasyonuna sahip olacaktır.

Günlük paketler arasında seçim yaparken aradığımız birkaç şey:

  • Bir hidrasyon sistemi yerine su şişeleri taşıyorsanız, yan ceplerde bulunan şişelere sırt çantanızı çıkarmadan ulaşabildiğinizden emin olun.
  • Elektronik eşyalarınızı veya değerli eşyalarınızı kalça kemeri cebinde saklamayı planlıyorsanız, daha dayanıklı ve suya dayanıklı oldukları için ağla kaplı değil, sağlam kalça kemeri cepleri olan sırt çantaları arayın.
  • Üst kapaklı sırt çantaları, genellikle sık erişmek istediğiniz küçük eşyalar için mükemmel ceplere sahiptir.
  • Ön streç file cep, üç mevsimlik yürüyüş için katmanları doldurmak için iyidir, ancak katı malzemeden yapılmış bir ön cep, daha dayanıklı ve suya dayanıklı olduğu için kış yürüyüşleri için daha iyidir.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Hidrasyon Uyumluluğu

Tüm sırt çantaları ve sırt çantaları hidrasyon sistemi uyumludur, bu yüzden bu bir endişe olmamalıdır. Bununla birlikte, çoğu pahalı olabilecek bir hidrasyon sistemi satın almanızı gerektirir. Paradan tasarruf etmek için, bunun yerine su şişelerini taşımak için kullanılabilecek örgü yan cepli sırt çantaları arayın.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Ağırlık

Outdoor sırt çantası

Bir sırt çantasının ağırlığı, çok günlük bir sırt çantasının ağırlığından daha az önemlidir çünkü çok fazla teçhizat, yiyecek veya su taşıyamazsınız. Daha az ağırlık taşımak her zaman iyi olsa da bunu yaparken kişisel güvenliğinizden ödün vermeyin. Paketlendiğinde kendi kendine devrilmeyecek, omuzlarınızda değil, kalçalarınızda gezinecek bir sırt çantası almanızı öneririz. 40 ons veya daha hafif olan paketleri arayın. Bu, size yine de birçok seçenek sunması gereken iyi bir ağırlık sınırıdır.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Kalça Kemerleri

Outdoor sırt çantası

Sırt çantası kalça kemerleri sağladıkları dolgu miktarına göre değişir. Bazı sırt çantaları kalça kemerleri ile gelmez, bazıları ince bir dokuma kayışla gelir ve diğerleri çok sayıda dolgu ve cep ile gelir. Basit dolgusuz kalça kemerleri, bir sırt çantasının yürürken kalçalarınıza ve sırtınıza çarpmasını önlemek için kullanılırken, kalça kemerleri daha fazla dolgu, ağırlığı omuzlarınızdan alıp kalçalarınıza kaydırmak için tasarlanmıştır. Dolgulu bir kalça kemeri takarken doğru oturması çok önemlidir. Makalemize bakın Sırt Çantası Kalça Kemeri Nasıl Uyur? derinlemesine bir açıklama için.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Omuz Askıları

Outdoor sırt çantası

Omuz askısı kalınlığı ayrıca daha fazla dolguya sahip daha büyük hacimli paketlerle sırt çantası hacmine göre değişir. İşte aradığımız birkaç şey:

  • Sternum kayışı kolayca ayarlanabilir olmalıdır. Bir raya bağlı göğüs kemiği kayışları, ayarlanması en kolay olanlardır.
  • Omuz askılarınıza aksesuar cepleri takmayı planlıyorsanız, içinden klips geçirebileceğiniz dokuma halkaları olan cepleri arayın.
  • Yüksek hacimli sırt çantaları, yük kaldırma kayışlarına sahip olmalıdır. Bunlar, omuzlarınızdan ve kalçalarınıza daha fazla ağırlık vermenize yardımcı olabilir. Özellikle daha ağır yükleri taşımak, kış aylarında yürüyüş yapmak, tırmanmak veya kayak ve snowboard yapmak için iyidirler.

Sırt Çantası Alırken Dikkat Edilecekler: Kadın Sırt Çantaları

Outdoor sırt çantası

Kadınların, bir erkek için tasarlanmış bir sırt çantası yerine kadına özgü bir sırt çantası kullanma seçeneğine sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz (unisex için geçer.) Kadın sırt çantaları daha küçük boyutlarda mevcuttur, düz parçalamak yerine göğüslerin etrafına sarılan omuz kayışları ve erkeklerin ihtiyaç duyduğu kare kutulu olanlar yerine kıvrımlı kadın kalçalarının etrafına sarılan kalça kemerleri vardır.

2022’nin En İyi 10 Yürüyüş Sırt Çantası

En iyi yürüyüş sırt çantaları işlevseldir, iyi oturur ve dayanıklıdır. Evden uzaktaki eviniz oldukları için olmalılar, dış mekân malzemeleri, yiyecek, su ve hayatta kalma malzemeleri dahil olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarınızı taşırlar.

2022’nin En İyi 10 Yürüyüş Sırt Çantası

Birçok sırt çantası, dağ bisikleti, tırmanma, kayak veya snowboard gibi birçok spor için de iyidir. Bunları işe gidip gelmek veya seyahat etmek için de kullanabilirsiniz.

Ancak oradaki yüzlerce sırt çantasıyla yürüyüş, gece sırt çantasıyla gezme veya diğer sporlar için hangisinin en iyi olduğunu belirlemek zor olabilir. Bu yüzden yürüyüşçülere, sırt çantalı gezginlere ve diğer açık hava meraklılarına önerdiğimiz bu sırt çantası listesini oluşturduk. Hedefleriniz veya tutkularınız ne olursa olsun, bu listede ihtiyaçlarınıza uyacak ve kısa listenizde olması gereken bir sırt çantası var.

1. Osprey Pençesi 22 Sırt Çantası

1. Osprey Pençesi 22 Sırt Çantası

Osprey Talon 22, bugün satılan açık ara en popüler sırt çantasıdır. Ayarlanabilir bir gövdesi vardır, böylece kalçalarınızı gerçekten saran ve sırtınız için havalandırma sağlayan, etrafı saran bir file kalça kemeri ile mükemmel bir uyum içinde arama yapabilirsiniz. Ekstra katmanları ve içecekleri tutmak için bir ön streç ağ cep ve yan ağ ceplerin yanı sıra, bir hidrasyon kesesinin yeniden doldurulmasını süper kolay hale getiren harici bir hidrasyon kılıfı vardır. Talon ayrıca kask tutucusu ve yanıp sönen ışık eki ile faydasını ikiye katlayan harika bir bisiklet paketi yapar. Büyük ana bölme, malzeme çuvallarını ve kazaklar veya yalıtımlı ceketler gibi daha büyük eşyaları alacak kadar geniştir. Kadın versiyonu Tempest 20 olarak adlandırılmıştır.

2. Deuter Speed ​​Lite 20 Sırt Çantası

2. Deuter Speed ​​Lite 20 Sırt Çantası

Deuter Speed ​​Lite 20 aynı zamanda yürüyüş, bisiklet, tırmanma veya kayak için harika bir çoklu spor sırt çantasıdır. Speed ​​Lite’ın ana bölmesinde, içinde paketlenmiş teçhizatı bulmayı kolaylaştıran kapaklı tarzı bir fermuar ve anahtarlarınızı, cüzdanınızı, telefonunuzu ve diğer küçük temel eşyalarınızı saklamak için üstte bir güvenlik cebi bulunur. Pakette bir ön streç file cep ve su şişeleri için yan ceplerin yanı sıra paketin ön tarafında kayak, snowboard, kar ayakkabısı veya kask taşımak için kullanılabilen ters çevrilebilir yan kayışlar bulunur. Kadın modelinin adı Deuter Speed ​​Lite 22 SL.

3. Gregory Zulu 30 Sırt Çantası

3. Gregory Zulu 30 Sırt Çantası

Gregory Zulu 30, havalandırmalı bir çerçeveye ve rahatlık sağlayan etrafı saran kalça kemerine ve size ağırlık yapmayacak dinamik bir taşıma özelliğine sahip ayarlanabilir bir uzunluk paketidir. İki yan file su şişesi cebi, bir ön streç cep, iki iç cep (biri isteğe bağlı yağmurluk içerir), değerli eşyalar için bir iç fermuarlı cep ve iki kalça kemeri cebine sahiptir. U-şekilli bir fermuar, iç hidrasyon manşonuna sahip ana bölmeye kapaklı erişim sağlar. Kadın modelinin adı Gregory Jade 28. 

4. REI Trail 25 Sırt Çantası

4. REI Trail 25 Sırt Çantası

REI Trail 25, günlük yürüyüşler, işe gidip gelme ve seyahat için ideal olan çok sporlu bir sırt çantasıdır. Trail 25, paketin alt kısmındaki eşyayı yerleştirmeyi veya bulmayı kolaylaştırmak için arka kısmın önünü açan büyük U-şekilli bir fermuara sahip bir panel yükleyicidir. İki harici papatya zinciri, buz baltası halkaları ve şaft tutucularla birlikte trekking direklerini veya buz aletlerini paketin dışına bağlamayı kolaylaştırır. Paket, hidrasyon sistemi uyumludur ve bir yağmurluk ile birlikte gelir. Bir kadın Trail 25 de mevcuttur. 

5. Osprey Skarab 30 Nemlendirme Paketi

5. Osprey Skarab 30 Nemlendirme Paketi

Osprey Skarab 30 Hydration Pack, tüm gün süren yürüyüşler için organizasyon ve depolamaya sahiptir. Paket, 2.5 litrelik bir Osprey hidrasyon sistemi ve kendi özel cebine sıkışan hortumla birlikte gelir. Paket, yağmurluk, yalıtımlı bir ceket, öğle yemeği ve yürüyüş atıştırmalıkları, elektronik cihazlar ve diğer yürüyüş temelleri için bol miktarda alana sahip geniş ağızlı bir kova tarzı bölmeye sahiptir. Paketin dışında yan cepler, fermuarlı kalça kemeri cepleri, büyük esneklik sağlayan ön saklama cebi dahil çok sayıda cep bulunur. Çift sıkıştırma kayışları, papatya zincirleri ve trekking direği tutucuları, ekipmanı paketin dışına kolayca takmanıza olanak tanır. Kadın modelinin adı Osprey Skimmer 28.

6. Osprey Stratos 36 Paket

6. Osprey Stratos 36 Paket

Osprey Stratos 36, daha teknik yürüyüşler, kış yürüyüşleri veya kulübeden kulübeye gecelemeler için iyi olan daha yüksek hacimli bir sırt çantasıdır. Ayrıca, gömleğinin sıcak veya nemli koşullarda kuru kalmasına yardımcı olan havalandırmalı file arka panele sahip ayarlanabilir uzunlukta bir sırt çantasıdır. Üst kapakta iki kapalı cep, önde bir açık streç cep yerine orta fermuarlı cep ve kalça kemerinde iki büyük fermuarlı cep vardır. Paket, ana bölmenin içeriğine erişmek için uzun bir yan fermuarın yanı sıra bir alt kapak ve kapağın altında üstten büzme ipi erişimi içerir. Bir yağmurluk, buz baltası halkası, şaft tutucusu ve trekking direği tutucusu dahildir. Kadın modelinin adı Osprey Sirrus 36. 

7. Mystery Ranch Scree 32 Sırt Çantası

7. Mystery Ranch Scree 32 Sırt Çantası

Mystery Ranch Scree 32, zorlu ve zorlu maceralar için tasarlanmış teknik bir sırt çantasıdır. Üçlü fermuarlı tasarımıyla paketin üst kısmına veya içeriğine hızlı erişim sağladığı için profesyonel rehberlerin de gözdesi. Ana bölmede dişli organizasyonu ve hidrasyon sistemi depolaması için üç dahili cep bulunur, üst kapakta iki ek cep ve kalça kemerinde iki ek cep vardır. Paketin arkasındaki iki papatya zinciri ve etrafı saran sıkıştırma kayışları, ekstra vites takmayı kolaylaştırır. Gövde uzunluğu ayarlanabilir ve kalça kemeri de tırmanma kemeri ile kullanım için çıkarılabilir. Fermuarların tümü dayanıklılık için üretan kaplamalıdır ve suya dayanıklılık eklenmiştir, bu da Scree’yi sağlam bir paket haline getirir. Bir Kadın Scree 32 de mevcuttur. 

8. Ultimate Direction Fastpack 20

8. Ultimate Direction Fastpack 20

Ultimate Direction Fastpack 20, arazide hızlı hareket etmek isteyen yürüyüşçüler ve koşucular için vücuda tam oturan bir sırt çantasıdır. Bu modern roll-top, su şişeleri önde olan bir yelek gibi benzersiz bir şekilde uyuyor ancak ağırlığı bir paket gibi dağıtıyor. Ayrıca çok sayıda özel harici depolama alanı, üstten açılan bir açıklık ve içerideki her şeye kolay erişim için tam yandan harici bir fermuara sahiptir. Papatya zincirleri ve buz baltası halkaları/trekking direği tutucuları ek bağlantı noktaları sağlar. Kadınlara özel versiyonun adı FastpackerHer 20. 30L versiyonu da mevcuttur.

9. REI Traverse 32 Sırt Çantası

9. REI Traverse 32 Sırt Çantası

REI Traverse 32, daha uzun, daha teknik rotalar, kış yürüyüşleri ve hatta bir gecelik kabin gezileri için harika bir pakettir. Sıcak havalarda sizi kuru tutmak için havalandırmalı bir arka panele ve daha fazla taşıma verimliliği için ağır yükleri sırtınıza çeken benzersiz bir yan sıkıştırma sistemine sahiptir. Paket giyildiğinde yan su şişesi ceplerine erişilebilir ve nemli katmanları veya malzemeleri saklamak için büyük bir açık ön cep vardır. Üst kapakta, altında yağmur yoncasını tutan file manşonlu büyük bir fermuarlı cebe sahiptir. Daha küçük eşyaları elinizin altında taşımak için kalça kemeri cepleri sağlanmıştır ve Traverse’te bunları güvende tutmak için buz baltası/trekking direği halkaları ve şaft tutucuları bulunur. REI ayrıca bir Kadın Travers 32 satıyor.

10. Deuter Trail 30 Paket

10. Deuter Trail 30 Paket

Deuter Trail 30, dağ ortamları için tasarlanmış ciddi bir yürüyüş paketidir. Aynı zamanda ön panelden erişim sağlayan bir üstten yükleyicidir, böylece çantanızın derinliklerine gömülü donanımlara ulaşabilirsiniz. Dolgulu sırtta havalandırma için geniş bir hava kanalı, iyi dolgulu omuz askıları ve en kemikli kalçaları harika bir şekilde saran geniş bir köpük kalça kemeri bulunur. Yük kaldırıcılar, tırmanırken doğru duruşun sağlanmasına yardımcı olur ve öne doğru çekilen bir kalça kemeri ayarı, güvenli bir oturma sağlar. Bir buz baltası halkası, trekking direği tutucusu ve çift şaft tutucusu da ekstra teknik ekipmanı kolaylıkla taşımanıza olanak tanır. Kadın modelinin adı Deuter Trail 28 SL . 

Yazının orijinalini (https://sectionhiker.com/sectionhiker-gear-guide/10-best-hiking-daypacks/) adresinde bulabilirsiniz.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir. 
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et