Alanya Gezi Rehberi 3 – Alanya Tatil Rehberi

Advertisements

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Alanya Tanıtımı serimizden


Bu yazımızda aşağıdaki konu başlıklarında bilgiler vereceğiz.

Alanya Tatil Rehberi

Alanya Hakkında Genel Bilgiler

Alanya Hakkında Genel Bilgiler

Antalya’nın bir ilçesi olan Alanya, ülkemizde turizm konusunda öne çıkmış ilçeler arasında yerini alıyor. Alanya da Antalya‘nın en popüler noktalarından birisidir. Antalya’nın en gözde tatil beldelerinden biri olan Alanya, her yıl binlerce yabancı ve yerli turisti ağırlıyor.

Her bütçeye uygun otelleri ve tatil köyleriyle her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından tercih edilen Alanya, Toros Dağları’nın yemyeşil eteklerinde Akdeniz’in masmavi sularına karşı bir tatil için ideal adrestir.

Haziran, Temmuz ve ağustos aylarında nispeten daha kalabalık olan Alanya’da daha sakin bir tatil yapmak için ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Akdeniz ikliminin etkilerinin görüldüğü Alanya’da tatil sezonu Nisan ayında başlayıp Kasım ayına kadar devam ediyor.

Antalya’nın Gazipaşa, Gündoğmuş ve Manavgat ilçelerine ve Konya ile Karaman’a komşu olan Alanya’da her şey dahil, ultra her şey dahil, alkolsüz her şey dahil konseptli lüks oteller bulunuyor.

Alanya Piri Reis Haritası

Selçuklu döneminden kalma önemli tarihi eserleriyle Alanya tarihi ve kültürel bir tatil de vadeder.  Ayrıca korsan konseptli tekne turları, farklı kültürlere hitap eden eğlence mekanlarıyla Alanya’da deniz tatilinizi daha da eğlenceli hale getirmeniz mümkün. Ailece bir tatil yapmak için birbirinden kapsamlı hizmetleriyle ailelerin tüm üyelerini düşünen aile otellerinde kalabilirsiniz.

Alanya, balayı otelleri ile de ünlüdür, bölgede sadece yetişkinlere hizmet veren denize sıfır otellerde unutulmaz bir balayı geçirebilirsiniz. Birçok hizmet ve avantajı misafirlerinin kullanımına sunan 5 yıldızlı resort otellerde konaklayabileceğiniz gibi merkezde bulunan pansiyonlar ve apart otelleri de tercih edebilirsiniz. Bunların yanında Alanya İslami oteller açısından da zengin bir yelpazeye sahiptir.

Alanya’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Tarih boyunca ev sahipliği yaptığı farklı uygarlıkların tarihi ve kültürel izlerini halen taşımaya devam ediyor. Alanya denince ilk akla gelen Alanya Kalesi görmeniz gereken yerler arasında ilk sırayı alıyor. Dim Çayı ve Mağarası ile Damlataş Mağarası da Alanya’ya gelenlerin görmeden dönmediği yerlerden. Sultan Keykubat’ın yaptırdığı Tersane ve Kızıl Kule de gezilerinize farklılık katacak. Alanya’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta konumlanan Laertes Antik Kenti ve Syedra Antik Kenti de görülmeye değer.

Alanya’nın Mutlaka Görülmesi Gereken Yerleri Nerelerdir?

Alanya, hem Akdeniz kıyısında olmasıyla gelen muhteşem plajları hem de tarih boyunca stratejik olarak kilit bir nokta olmasının getirdiği tarihi dokuyla zenginliğini koruyor. Kleopatra Plajı, Damlataş Plajı, İncekum Plajı ve Ulaş Plajı arasından seçiminizi yapıp Akdenizin maviliğinin ve altın rengi kumların tadını çıkarabilirsiniz. Alanya Kalesi, Damlataş Mağarası, Alanya Müzesi, Kızılkule ve farklı antik kentleri gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Alanya Tatil Rehberi

Alanya’da Ne yapılır?

Alanya’nın tekne turları çok meşhur. Tekne turu yapacak tekneler korsan gemisi konseptiyle tasarlanıyor. Alanya’ya gittiğinizde mutlaka bu teknelerle tura çıkmalısınız. Sabahın erken saatlerinde başlayan turlar beldenin farklı plajlarına ve mağaralarına uğrayarak yüzme molası veriyor. Öğle saatlerinde yemek servisi yapılıyor. Öğleden sonra düzenlenen köpük partileri ve animasyon şovlarıyla çok eğleneceksiniz.

Alanya’da Bulunan Plaj ve Kumsallar

Akdeniz’in kıyısında uzun bir sahil şeridi üzerinde bulunan Alanya’nın plajları genellikle ince kumludur. Hatta bazı plajlarında bulunan kumlar, altın sarısı rengindedir. Masmavi Akdeniz’e bu ince kumlu plajlardan girdiğinizde tatilinizin tadı ikiye katlanacak. Plajların çoğu Mavi Bayrak Ödülü’nü almıştır ve çoğunun denizi sığdır.

Altın renkli incecik kumlarıyla turistler tarafından sevilen Kleopatra Plajı, Toros Dağları’nın yamacında bulunan Portakal Plajı, kilometrelerce bir şeridi kaplayan İncekum Plajı, Damlataş Plajı ve Kargıcı Plajı, Alanya’da gidebileceğiniz plajlar arasında.

Özellikle Kleopatra Plajı, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sevilir. Damlataş Plajı’nın tertemiz denizi de her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlar. Kleopatra Plajı, Damlataş Plajı, Portakal Plajı, Ulaş Plajı ve İncekum Plajı gibi Mavi Bayrak ödülüne sahip plajlarda yüzmenin keyfini çıkarmalısınız.

Plajlarda serinleyemezseniz kendinizi Dimçayı’nın serin sularına bırakabilirsiniz. Ayrıca Dimçayı kenarında piknik de yapabilirsiniz.

Alanya tatiliniz esnasında Damlataş Mağarası, Fosforlu Mağara, Alanya Kalesi mutlaka görmeniz gereken yerlerden. Alanya’da su altı dünyasını keşfedebileceğiniz dalış merkezlerinde dalış sporunu deneyimleyebilirsiniz.

Alanya Tatilinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alanya yaz aylarında çok sıcak olabiliyor. Bu sıcaklıkta gezerken kimi zaman bunalabilir ve rahatsız olabilirsiniz. Bu nedenle gezerken yanınızda mutlaka su bulundurmanızı öneririz. Bol su içerek sıcağın rahatsız edici yanlarını azaltabilirsiniz. Ayrıca güneş kreminizi sürmeyi ve yanınıza almayı da unutmayın.

Alanya Turizm Potansiyeli

Yabancı turistler arasında popülaritesi oldukça fazla olan Alanya, ülkemizin en çok turist ağırlayan tatil beldelerinden biridir. Akdeniz kıyısında upuzun bir sahil şeridi üzerinde konumlanan Alanya’da birbirinden temiz plajlarda tüm yorgunluğunuzu atacağınız bir deniz tatili yapabilirsiniz. Plajlarıyla maviye doyururken doğal güzellikleriyle de yeşilin her bir tonunu da yansıtan Alanya, ülkemizin en güzel tatil beldesidir.

Alanya Tatil Rehberi

Alanya Restoranları, Alanya’da Ne Yenir Ne İçilir?

Akdeniz ikliminin etkileriyle Alanya’da meyve ve sebze çeşitliliği oldukça zengindir. Bu nedenle de Alanya mutfağında da bu çeşitliliği onurlandıracak lezzetler mevcuttur.

Bölgenin yöresel lezzetleri arasında nohut ve tahinle yapılan hibeş, birçok yeşilliğin bir araya gelip nar ekşisiyle süslendiği Toros salatası ve ilibada yapraklarının pirinç ya da bulgurlu harçla sarılmasından oluşan ilibada sarması bulunuyor.

Bitki ağırlıklı lezzetlerin yanında taze balıklardan yapılmış hafif yemekler bulabilirsiniz. Alanya’ya gittiğinizde bölgede yetişen turunçgillerden yapılan leziz reçellerle de harika bir kahvaltı yapabilirsiniz. Turunç reçeli en sevilen reçellerden biridir.

Alanya’da Türk ve dünya mutfaklarından da lezzetler bulabilirsiniz. Gürül gürül akan sularıyla insanı rahatlatan Dimçayı’nın kenarında bulunan restoranlarda taptaze balıklardan yiyebilirsiniz. Dimçayı’nın ilerisindeki regülatöre giderseniz yeni tutulmuş alabalıkları da tadabilirsiniz.

Alanya’nın Neyi Meşhur?

Alanya denilince akla gelen turistik noktaları genelde plajlar ve tarihi yapılardır. 2 kilometre uzunluğundaki Kleopatra Plajı, Mavi Bayrak ödülünün yanında her duyanı etkileyen hikayesiyle de dikkat çekiyor.

Alanya’ya Ulaşım İmkanları

Alanya’ya havayolu ya da karayolu seçeneklerinden birini kullanarak ulaşabilirsiniz. Alanya Merkez’e 40 km uzaklıkta bulunan Gazipaşa Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Alanya’ya uçakla ulaşmak için Gazipaşa ilçesinde bulunan GazipaşaAlanya Havalimanı ya da Antalya Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. GazipaşaAlanya Havalimanı, Alanya merkeze yaklaşık 40 kilometre kadar uzaklıkta konumlandığı için 125 kilometre uzaklıktaki Antalya Havalimanı’ndan daha avantajlı oluyor.

Alanya’da bulunan lüks oteller havalimanından transfer hizmeti de sağlayabiliyorlar.

Gazipaşa Havalimanı yerine Antalya Havalimanı’nı tercih ederseniz yerel transfer firmalarının hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Antalya Havalimanı’ndan Alanya’ya ulaşmak için ise yerel transfer firmalarını kullanmanız ya da Antalya Otogarı’na gidip Alanya otobüslerine binmeniz gerekiyor.

Alanya’ya otobüsle gitmek isterseniz, Merkez’e oldukça yakın olan Alanya Otogarı’nda inebilirsiniz. Alanya Otogarı şehir merkezindeki konumu nedeniyle birçok noktaya kolayca ulaşım imkânı sağlıyor. Ülkemizin birçok şehrinden Alanya’ya otobüs seferleri düzenleniyor. Antalya seferlerinin birçoğu Alanya’ya ulaşım sağlayabiliyor. Havaş ile Antalya Otogarı’na giderek Alanya’ya giden otobüslere de binebilirsiniz.

Alanya’da gitmek istediğiniz yerlere belediyenin halk otobüslerini kullanarak gidebilirsiniz. Otobüse binmek için şehir ulaşım kartı alabilir ya da ödemeniz nakit olarak şoföre yapabilirsiniz. Otobüs beklemek istemezseniz taksileri de kullanabilirsiniz. Bisiklet, motor ya da araç kiralayarak da gezmeyi tercih edebilirsiniz.

Alanya Tatil Rehberi

Alanya’da İklim, Alanya’ya Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz ikliminin etkisi altında olan Alanya’da kış aylarında hava sıcaklıkları ılıman oluyor ve çok fazla yağış görülüyor. Havalar mart ayı itibariyle ısınmaya başlıyor ve ekime kadar hava sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Özellikle yaz aylarında havalar çok sıcak olabiliyor. Bu nedenle yaz aylarında yüksek sıcaklık nedeniyle bunalmamak için ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında da Alanya’da gönül rahatlığıyla denize girebilirsiniz.

Alanya’nın en meşhur yerlerinden biri, her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olan Kleopatra Plajı’dır. Ayrıca Akdeniz’de yüzme keyfini iki katına katlayacak olan İncekum Plajı ve Oba Plajı da bölgenin en meşhur plajları arasında yer alır.  Alanya Kalesi ise beldenin en meşhur simgelerinden biridir.

Mısır kraliçesi Kleopatra‘nın Roma İmparatoru Antonius ile birlikte yüzmesi ile ünlü olan bu plaja uğrayıp Akdeniz‘in sıcak sularının tadını çıkarabilirsiniz.

Büyüleyici sütunları ve astım hastalarına iyi gelmesi ile bilinen Damlataş Mağarası ise yine Alanya‘da uğranması gereken bir numaralı duraklardan kabul ediliyor.

Tarih severlerin mutlaka değerlendirmesi gereken birçok farklı fırsata sahip Alanya‘nın en ünlü yapısı Alanya Kalesi’dir. 83 adet kulesi ve 140 adet burcu ile Helenistik dönemi en iyi şekilde yansıtan kale Selçuklu esintileri de taşıyor.

Gastro tatile önem verenler için de İlibada sarması Alanya‘nın bir numaralı yöresel yemeklerinden biri sayılıyor.

Alanya’da Nerede Kalınır?

Her yıl artan turist sayısına uygun şekilde konaklama olanaklarını düzenleyen Alanya‘da her türlü tatil planına uygun seçenekler bulmak mümkün oluyor. Alanya‘nın bir turizm ilçesi olarak bilinmesi ve ekonomisinin ağırlıklı olarak turizm üzerinden dönmesinin sonucunda uygun Alanya otellerinin kalitesi de artıyor. Beş yıldızlı otel, butik otel, apart otel ve pansiyon gibi farklı seçenekler arasından size uygun olanını seçip tatilinize başlayabilirsiniz.

Alanya’da Alışveriş, Alanya’da Ne Alınır?

Alanya‘da tüm genel alışveriş ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz ve kıyafet satın alabileceğiniz birden fazla alışveriş merkezi bulunuyor. Bunlar dışında daha yöresel ürünlerle ilgilenen turistler için ideal olan farklı pazarlar ve küçük butiklere de uğrayabilirsiniz. Magnet ve biblo gibi klasik ürünlerin yanında rengarenk ve dekoratif su kabakları; ipek dokuma şal, karpuz, zeytin, bergamot ya da patlıcan reçeli gibi bölgeye has ürünlere erişebilirsiniz.

Alanya’nın merkezinde gezip alışveriş yapabileceğiniz birçok mağaza bulunuyor. İlçenin merkezinde bulunan çarşı ise tüm turistlerin sevdiği uğrak noktası. Hediyelik eşyalar, bitkisel ürünler ya da giysilere bu çarşıda ulaşabilirsiniz. Bölgede ipekböcekçiliği işiyle uğraşıldığı için ipekli dokumalar oldukça zarif hediyelik eşyalar. Sevdiklerinize ve kendinize Alanya’yı hatırlatacak ipek dokumaları da bu çarşıda bulabilirsiniz.

Alanya’nın meşhur lezzetlerinden olan turunç reçelini de sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz. Yöre halkının el emeği olan reçeller birçok farklı sebze ve meyveden yapılabiliyor. Patlıcan, bergamot ve karpuz reçelleri, ilginizi çekebilecek sevebileceğiniz reçeller arasında. Alanya’da su kabağı işlemeciliği de önemli bir yer tutuyor. Su kabağıyla yapılabilecek farklı ürünler arasından hediyelik eşyalar seçebilirsiniz.

Alanya’da Gece Hayatı

Alanya Gece hayatı: Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti Alanya’ya çeken etmenlerden biri de gece hayatıdır. Küçük bir tatil bölgesi olmasına rağmen yoğun turistik yapısı dolayısıyla Alanya‘nın gece hayatı oldukça canlı ve hareketli oluşu ile dikkat çekiyor. Alanya’da gece hayatı, yazın oldukça hareketli geçiyor.

Eğlencenin sabahın ilk saatlerine kadar sürdüğü mekanlar, Barlar Sokağı adı verilen gibi tek bir cadde ya da sokaktan ziyade daha büyük bir alana yayılmış.

Her türlü eğlence anlayışı ve tercihine uygun mekân Alanya Limanı ve çevresinde bulunabilir. Genelde liman çevresinde yoğunlaşan eğlence restoranları birbirinden çok farklı müzik tarzlarına hitap ederek tüm turistleri aynı düzeyde memnun ediyor. Herkesin zevklerine hitap edebilecek çok sayıda eğlence mekanına ev sahipliği yapan Alanya’da liman bölgesine gittiğinizde birçok bar bulabilirsiniz.

Rock bar, türkü bar, gece kulübü ve meyhane gibi seçeneklerin yanında ağırlıklı olarak pop çalan barlar da bulunuyor. Böylece hem yemek yiyerek eğlenebileceğiniz hem de teknoparti gibi konsept partilere de katılabileceğiniz birçok alternatifi bir arada bulabilirsiniz. Robin Hood Night Club, Havana Club & Bar gibi gece kulüpleri de sabahın ilk ışıklarına kadar eğlence vadediyor. Alanya’da bulunan otellerin kendi gece kulüpleri ve barları da bulunabiliyor.

Farklı kültürlerden insanların tatil ve eğlence için bir araya geldiği için yabancı müzikler çalan barlardan rock ya da pop müzik ağırlıklı mekanlara, Türkçe pop şarkılarının çalındığı yerlerden türkü barlara kadar seçenekler mevcut.

Damlataş Mağarası Nerededir?

Damlataş Mağarası

Alanya ilçe sınırları içerisinde bulunan Damlataş Mağarası, şehir merkezine yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Sahil şeridinde yer aldığı için ulaşım konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadan gezilebilir.

Alanya’da Yapılan Festival ve Fuarlar

Uluslararası Alanya Triatlonu: Yerli ve yabancı pek çok sporcunun ağırlandığı Uluslararası Alanya Triatlonu, 1991 yılından beri düzenlenen köklü bir organizasyon.

Alanya Uluslararası Caz Günleri: Alanya Kalesi’nin ışıkları altında düzenlenen Alanya Uluslararası Caz Günleri, Türkiye’den ve dünyadan ünlü caz sanatçılarını ağırlıyor.

Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali: Her yıl bir tema seçilerek o tema hakkında sergiler, aktiviteler düzenlenen ve ünlü sanatçıların konserleriyle eğlendiren Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Festivali haziran ayında gerçekleşiyor.

Alanya Tatilinde Ne Yapılır?

Alanya Mağara Turları

Alanya tatilinizde Alanya Kalesi’nden Akdeniz’i İzlemek, Alanya’da Mağara Gezisi ve Tekne Turlarına Katılma, Alanya’nın Mavi Bayraklı Plajlarını Ziyaret, Alanya’da Kızılkule ve Alanya Etnografya Müzesi’ni Ziyaret, Damlataş Mağarası Gezin ve Altın Kumda Güneşlenme, Alanya Köprülü Kanyon’da Rafting, Alanya Yamaç Paraşütü, Alanya’da Mağaralarda Dalışları, Alanya’da Dim Çayı ve Dim Mağarası Gezisi, Alanya’da ATV, Jeep Ve At Safarileri İle Toros Dağları’nı Keşfi, Alanya Müzesi’nin Gezisi, Alanya’da Manavgat Şelalesi Gezisi, Alanya Tersanesi’nde Gezi, Sapadere Kanyonu’nda Outdoor Aktiviteleri, Alanya’nın Gece Hayatında Eğlenmek gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Alanya’da ne yapılır?

Alanya, sahil şeridi ve Akdeniz’in muhteşem maviliğiyle deniz tatili ile anılsa da aslında Alanya’da kültürel ve tarihi geziler de yapabilirsiniz. Doğal güzellikleriyle ön planda olan bu gözde tatil beldesinde keyifli doğa yürüyüşlerine mutlaka çıkın. Alanya’nın sıklıkla ziyaret edilen yerlerinden biri olan Dim Çayı’nda rafting deneyimini de yaşayabilirsiniz. Ayrıca tekne turlarına çıkabilirsiniz.  

Alanya genelinde yapabileceğiniz çeşitli aktiviteler ve tabi mutlaka yapmanız gerekenlerin listesini aşağıda sunuyoruz.

Alanya’da Manavgat Şelalesi Gezisi

Alanya merkezine oldukça yakın olan Manavgat Şelalesi her yıl bir milyona yakın yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. El değmemiş doğal güzellikleri içinde barındırtan şelalenin çevresi de seyir alanları, balık restoranları, yerel ürünler alabileceğiniz hediyelik eşya dükkanları ve çay bahçeleriyle çevrili. Turlarla veya minibüslerle kolayca gidebileceğiniz Manavgat Şelalesi’nde Köprülü Kanyon’a göre daha az tehlikeli parkurlarda rafting yaparak da eğlenebilirsiniz.

Alanya Kalesi’nden Akdeniz’i İzlemek

Alanya’nın simgesi olan bu etkileyici kale, gördüğünüz diğer kalelerden oldukça farklı. Deniz kenarında, 250 metre yükseklikteki sarp kayalar üstünde devasa surlarıyla ilgi çeken Alanya Kalesi; 83 kulesi, 140 burcu ve 1200 sarnıcıyla hem Alanya’nın hem de Akdeniz’in panoramik manzaralarını izleyebileceğiniz bir yerdir.

Kalenin iç bölümlerinde el işi ürünleri ve gözlemeler satan yerel tezgahlar ve yöresel yemekler tadabileceğiniz restoranlar sıralanıyor. Minibüslerle belde merkezinden kısa sürede ulaşabileceğiniz Alanya Kalesi’nden harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Alanya Tatil Rehberi

Alanya’nın Mavi Bayraklı Plajlarını Ziyaret

Alanya, tarihi güzelliklerinin yanı sıra altın kumsallı ve mavi bayraklı plajlarıyla da dünyanın her yerinden milyonlarca turisti kendine çekiyor.

2 kilometre boyunca uzanan ve merkezi konumuyla her zaman hareketli olan Kleopatra Plajı, ismini güzelliğiyle ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra’dan alıyor ve kraliçenin antik dönemlerde burada yüzdüğü söyleniyor.

Berrak denizi, geniş ve altın renkli kumsalıyla Kleopatra Plajı, denizin tadını çıkarmak için ilk uğramanız gereken yerlerden. Oba Çayı’ndan Alanya Yat Limanı’na kadar uzanan Keykubat Plajı da mavi bayraklı sahili ve hemen karşısındaki yarımadanın muhteşem manzaralarıyla çok popülerdir.

Alanya merkezine 24 kilometre uzaklıktaki Avsallar beldesinde bulunan ünlü İncekum Plajı ise incecik kumları ve sığ deniziyle çocuklu aileler için ideal. Arkası çam ormanlarıyla çevrili plaj, bölgenin en güzel plajlarından biri olarak görülmeye değer. Portakal Plajı, Kargıcak Plajı, Damlataş Plajı, Ulaş Plajı, Mahmutlar Plajı ve Kestel Plajı da her türlü imkanı bulabileceğiniz diğer mavi bayraklı plajlar.

Alanya Müzesi’nin Gezisi

Alanya, binlerce yıllık geçmişe sahip bir yer. Pek çok medeniyet ve kültürden izler taşıyan şehrin hazinelerini ise en iyi şekilde Alanya Müzesi’nde görebilirsiniz. Roma dönemi, Helenistik dönem ve Bizans dönemi olarak ayrılan müzede el yazması Kur’an-ı Kerim, Herakles’in 50 metrelik bronz heykeli, Osmanlı dönemi sanat eserleri ve iyi korumuş Roma lahitlerine kadar pek çok tarihi eseri yakından görebilirsiniz.  Zengin içeriğinden dolayı Alanya Müzesi, tarih meraklılarının yanı sıra turistlerin de çok ilgisini çekiyor.

Alanya’da Kızılkule ve Alanya Etnografya Müzesi’ni Ziyaret

I. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan Kızılkule, Alanya merkezinde kolayca ulaşılabilir bir konumdadır.

Beş katlı ve sekizgen şekilde tasarlanmış kulenin içinde dolaşabilir ve 2. katta hizmet veren Alanya Etnografya Müzesi’nin zengin sergilerini gezebilirsiniz. Açık teras alanlarında etkileyici Alanya manzaraları sunan Kızılkule, Alanya’nın en çok fotoğraflanan simgelerinden biridir.

Damlataş Mağarası Gezin ve Altın Kumda Güneşlenme

Merkezi konumuyla kolayca ulaşabileceğiniz ve keyifle gezebileceğiniz bir diğer Alanya simgesi de Damlataş Mağarası’dır. Mağaranın hemen önünde yer alan, altın kumsalı ve temiz deniziyle ünlü Damlataş Plajı’ndan dolayı da çok popüler olan bölgeye turistik turlar düzenleniyor.

Farklı renkleriyle ilginç manzaralar sunan sarkıtlarla süslü mağaranın havası da özeldir. 20-25 derecede sabitlenmiş sıcaklığa ve %90 neme sahip mağara havasının solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor. Damlataş Mağarası’nı gezdikten ve bolca fotoğraf çektikten sonra kendinizi Damlataş Plajı’nın masmavi sularına bırakarak Akdeniz’in tadını çıkarabilirsiniz.

Alanya’da Mağaralarda Dalışları

Alanya, berrak sularıyla büyüleyici mağaralara ve zengin su altı zenginliğine sahip. Bu yüzden bölge, yılda on binlerce dalış yapılan popüler dalış alanlarıyla dolu.

Alanya merkezindeki pek çok dalış okulu, her yaş grubu için dalış eğitimleri veriyor ve turlar düzenliyor. Korsan Mağarası, Aşıklar Mağarası, Akvaryum Koyu, Orta Mağara, Fosforlu Mağara ve Amfora gibi dalış alanları, rengarenk balıklar ve deniz canlılarıyla birlikte tüplü ve tüpsüz yapabileceğiniz en popüler yerler.

Alanya Köprülü Kanyon’da Rafting

Türkiye’nin en önemli rafting alanlarından olan Köprülü Kanyon, doğa sporlarını seven ve macera arayanların mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Alanya’da pek çok tur firması kanyona rafting turları ve doğa yürüyüşleri düzenliyor.

Antik Roma köprüleri ve orman uçurumlarıyla sarılı rafting parkurunda bütün güvenlik önlemleri alınarak ve uzmanlarla birlikte rafting yapabilirsiniz. Köprülü Kanyon’un dar ve dik kanalları, el değmemiş doğal güzellikler ve vahşi yaşam zenginliğiyle dolu. Köprülü Kanyon, buz gibi sularda doğa yürüyüşü yapmak veya kaya tırmanma gibi sporlar için de idealdir.

Alanya Tatil Rehberi

Sapadere Kanyonu’nda Outdoor Aktiviteleri

Alanya merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Sapadere Kanyonu, bölgenin en popüler gezi ve doğa yürüyüşü rotaları arasında. 400 metre yüksekliğinde sarp kayalar, küçük şelaleler, doğal göletler, iyi düzenlenmiş ve çelikle desteklenmiş yürüyüş yollarıyla çevrili kanyon, 360 metre uzunluğunda. Çevresinde manzaralı piknik alanları ve kır bahçeleri de bulunan kanyonda çeşitli zorluk derecelerine göre ayarlanan doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz.

Alanya’da Mağara Gezisi ve Tekne Turlarına Katılma

Alanya merkezinde bulunan Alanya Yat Limanı’nda, her zaman saatlik ve günübirlik tekne gezileri bulabilirsiniz. Pek çok farklı rotası olan bu turlardan mutlaka katılmanız gerekenlerden biri ise mağara tekne turlarıdır.

Gezinizde ilk uğrayacağınız mağara olan Korsanlar Mağarası, 10 metre uzunluğunda ve mağaranın içi, farklı renk ve şekillerde kayalarla süslü. Tekneler 5 metre yüksekliğindeki mağaranın içine kadar giriyor ve verilen molada mağaranın serin sularında yüzebilir veya dalış yapabilirsiniz.

Aşıklar Mağarası ise 72 metrelik geniş girişiyle içinde tekneyle gezebileceğiniz ve romantik renklerinden dolayı bu ismi alan bir doğa harikası.

Fosforlu Mağara ise bölgenin en ünlü mağaralarından ve tekne gezilerinin değişmez adreslerinden. Mağaranın altından sızan ışıklar, denize fosforlu bir renk veriyor. Işık çok güçlü ve geceleri hava karardığında bile bu rengarenk sularda keyifle yüzebilirsiniz.

Alanya Yamaç Paraşütü

Alanya ve Akdeniz üzerinde uçmak ve bu eşsiz manzarayı kuş bakışı izlemek için yamaç paraşütü yapabilir ve unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

800 metre yüksekliğindeki yassı tepeden başlayan ve rüzgarla 1000 metreye ulaşacağınız bu yolculuk, Kleopatra Plajı’nın altın kumlarında sonlanıyor. 15-20 dakika süren ve uzmanlarla birlikte iki kişilik olarak yapılan yamaç paraşütünü kısa bir eğitim alarak siz de deneyebilirsiniz.

Alanya’da Dim Çayı ve Dim Mağarası Gezisi

Nehir kenarında yeni tutulmuş balıkları tatmak, rafting yapmak veya etkileyici bir mağarayı gezerek doğanın içinde bir gün geçirmek istiyorsanız hepsini bir arada bulabileceğiniz Dim Çayı ve Dim Mağarası’na gidebilirsiniz.

Alanya merkeze 6 kilometre uzaklıktaki Dim Çayı, Toros Dağları’nda doğuyor ve 60 kilometre boyunca uzanıyor. Çevresi birbirinden güzel balıkçı restoranlarıyla çevrili Dim Çayı’nda rafting yapabilir veya kayıkla gezebilirsiniz.

Dim Mağarası ise donmuş şelaleye benzeyen etkileyici kaya oluşumları ve sunduğu panoramik Alanya manzarasıyla ünlü. Ülkemizin en büyük mağaralarından olan Dim Mağarası’nın içi de devasa sarkıt ve dikitlerle çok etkileyici. Turistik turların da uğrak yeri olan mağarayı rehberler eşliğinde gezebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Alanya’da ATV, Jeep Ve At Safarileri İle Toros Dağları’nı Keşfi

Toros Dağları’nın çam ormanları, dereleri ve antik kentleri arasında yapılan safariler Alanya’da çok seviliyor. Her yaş grubu için uygun olan ATV, jeep ve at safarileriyle temiz havada doğayla baş başa keyifli zamanlar geçireceksiniz.

25 kilometrelik bir araziyi kapsayan turlarda çevre köylerde verilen molalarda köy kahvaltıları ve yöresel yemekler tadabilir veya alışveriş yapabilirsiniz. Dağ zirvelerine kadar uzanan safarilerde çarpıcı manzaralar görebilirsiniz.

Alanya’nın Gece Hayatında Eğlenmek

5 yıldızlı otelleri, doğal güzellikleri ve mavi bayraklı plajlarının yanında Alanya, canlı gece hayatıyla da ünlü. Belde, dünyanın dört bir yanından turisti misafir ediyor, bu nedenle gece hayatı da oldukça çeşitli. Irish Pub’lardan rock barlara, sahilde sıralanmış gece kulüplerinden plaj partilerine kadar her türlü mekan ve eğlenceyi burada bulabilirsiniz.

Tarihi Alanya Tersanesi

Alanya Tersanesi’nde Gezi

Kızılkule’nin hemen yanında, plajın bitişinde bulunan ve I. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan Alanya Tersanesi’ni Kızılkule’yle birlikte gezebilirsiniz. Devasa sularla çevrili tersane; 56 metrelik tersane kapısı, yazıtlar ve armalarıyla görülmeye değer bir yer. Günümüze kadar sağlam kalmayı başarmış tersane, mistik atmosferiyle denizcilik müzesi olarak da hizmet veriyor.


Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

Detaylı bilgi almak için yukarıdaki bağlantıların üzerine tıklayarak ilgili ve detaylı yazımıza ulaşabilirsiniz.

Etiketler: :Antalya bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Antalya görülmesi gereken yerler, Antalya gezecek yerler, Antalya gezi, Antalya gezi rehberi, Antalya gezi yazısı, Antalya gezilecek çarşı, Antalya gezilecek doğal yerler, Antalya gezilecek doğal yerler haritası, Antalya gezilecek tarihi yerler, Antalya gezilecek yerler, Antalya gezilecek yerler doğa, Antalya ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Antalya kalesi, Antalya merkezde gidilecek yerler, Antalya merkezde ne var, Antalya ne yenir nerede yenilir, Antalya ne yenir nereler gezilir, Antalya otelleri, Antalya seyahat rehberi, Antalya tarihi, Antalya tarihi yerler, Antalya turizm potansiyeli, Antalya turizm rehberi, Antalya turizm ve tanıtım, Antalya ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Antalya şehir rehberi, Antalya’da bir günde ne yapılır?, Antalya’da gezilecek doğal yerler, Antalya’da gezilecek mekanlar, Antalya’da ne yapılır, Antalya’da ne yenir, Antalya’da nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası,

Advertisements
error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et