Antalya Gezi Rehberi 2. Yazı

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA


Antalya Gezi Rehberi

Antalya, Helenistik dönemde Bergama Kralı II. Attalos (M.Ö. 159-138), bölgenin stratejik dönemini dikkate alarak buraya bir liman şehir istemesiyle kurulmuştur. Söylentilere göre, İ.Ö.2. yüzyılın ortalarında Bergama Kralı Attalos’un; bana bir yeryüzü cenneti bulun; buyruğuyla kurulan ve adını kurucusundan alan Attaleia, bugünün Antalya’sı Antik Pamfilya, Psidya, Likya Bölgelerinin kesiştiği, Anadolu’nun en bereketli coğrafyasında kurulmuştur.

Kent, kurucusunun adından dolayı “Ataleia” olarak anılmıştır. Arap kaynaklarında şehrin adı “Antaliye”, Türk kaynaklarında ise “Adalya” olarak geçmektedir. Yerleşme, 20. yüzyılın ilk çeyreğinden başlayarak “Antalya” olarak adlandırılmıştır. Antalya, tarihi boyunca hep kültürün, sanatın, mimarinin, mitolojinin doruğundadır. Çünkü doğasını oluşturan lacivert denizleri, görkemli Torosları, coşkun çağlayanları insanlığa esin kaynağı olmuştur.

Akdeniz Bölgesinin en önemli kentlerinden olan Antalya, batıdan doğuya doğru Muğla, Burdur, Isparta, Konya ve İçel illeri, güneyde Akdeniz ile çevrelenmektedir. Masmavi denizi ve yemyeşil sahilleri ile eşsiz güzelliklere sahiptir.

Antalya’da gezilecek yerler hakkında bilgi almak için Antalya Gezi Rehberi sayfasında yayınlanmış olup, izin alarak buraya kopyaladığımız haritaya bakabilirsiniz.

Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Doğası, palmiyelerle sıralanmış bulvarları, geleneksel mimarisini korumuş merkezi Kaleiçi ve büyük ölçekli turizm yatırımları ile Türkiye’nin dünyada tanınan turizm markasıdır.

Antalya’da yapılabilecekler listesi çok geniş, hatta tüketilemez bir listedir. Bungee jumping’ten kum tatiline, tarihi gezi, rafting, kamp karavancılık, yayla turizmi, kanyon geçişi, doğa yürüyüşü, dağcılık, eşsiz tarihi kalıntıları gezme, mağara turizmi, yelken, dalma, yüzme başta olmak üzere bütün ekstrem outdoor doğa sporlarını, kültürel turları ve turizm aktivitelerini Antalya’da yapabilirsiniz.

Antalya Gezilecek Yerler

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak diğer illerimizde yaptığımız gibi “Antalya’nın Gezilecek Yerleri” adı altında bir liste hazırlamak niyetindeydik. Ancak Antalya denizi, tarihi, turistik tesisleri, outdoor potansiyeli ile tek bir listeye sığmayacak kadar dolu bir ilimiz.

Antalya’nın il sınırlarının her karışı şehir merkezinden, dağından, ovasından, akarsuyundan, mağarasından, sahilinden, sahildeki eğlence mekanlarından, denizine, denizinden havasına kadar gezilmesi ve görülmesi gereken yer statüsünde olduğundan tek bir yazıda tanıtma imkânı bulamadık.

Antalya Gezilecek Yerler başlıklı yazılarımızı temelde Antalya İl Kültür Müdürlüğü’nün dokümanlarından faydalanarak hazırladık. Yazılarımızda yer alan resimleri internet üzerinden sosyal paylaşım sitelerinden ve wikiloc programından temin ettik. Yazılarımızı harita ile destekledik, dilerseniz görsel yönü güçlü olan haritalarımızdan da faydalanabilirsiniz.

Antalya Gezilecek Yerler hakkında detaylı ve tanıtıcı bilgi arıyorsanız aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsiniz.

  • Antalya Gezi Rehberi 1. Yazı (Antalya Tanıtımı, Antalya Coğrafi Yapısı, Antalya Tarihi,)
  • Antalya Gezi Rehberi 2. Yazı (Antalya ve İlçeleri, Antalya’da Bulunan Üniversiteler, Antalya’da Bulunan Yeşil Alanlar, Eğlence Ve Dinlenme Alanları, Mesire Yerleri, Antalya’da Bulunan AVM’ler, Antalya İklimi, Antalya’da Bitki Örtüsü, Antalya Ulaşım, Antalya Kamu Kurumları ve Acil Telefonlar)
  • Antalya Gezi Rehberi 3. Yazı (Antalya’da Bulunan Akarsular ve Göller, Antalya’nın Tarihi ve Arkeolojik Mirası, Antalya’da Bulunan Tarihi Eserler, Antalya Doğal Güzellikleri, Antalya Kış Sporları, Antalya Köprülü Kanyon Turizmi ve çok daha fazlası)