https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Afyonkarahisar Cumg Vadisi Kaya Mezarları

Cumg soyluları ve krallar öldüğünde kendilerine yakışır bir cenaze töreni yapılırdı. Gordium ve çevresinde gördüğünüz yığma topraktan yapılan mezarlara tümülüs diyorsunuz. Dağlık Cumgyada ise kayalara oyulmuş mezarlar yapılırdı. Ölen kral yada soylu için yemek töreni yapılırdı. Bu son yemekten kralın mezar odasında çeşitli kaplara da doldurulurdu. Onu seven halkı bu son yemeğe katılır ardından sevdiği kralı için mezarına toprak taşırdı. Böylece kral için hazırlanmış tümülüs mezar odası halkın sevgisi ölçüsündeki büyüklükte toprakla üzeri örtülmüş olurdu.

Kaya mezarları ise daha çok dağlık Cumgya bölgesinde olur, Kybele’yi koruyan aslanların aynısı ölen soylu yada kral için de yapılırdı bu mezarlara.

Kümbet’te yer alan bu mezar odasının üstü aslanlı kabartmalar ve kartal ile süslenmişti. Mezar odasının iki yanında yapılan merdivende onun adına yapılan törene eşlik edenler duruyordu.

Bu mezarın sahibi belkide büyük bir kralın annesi olabilirdi. Tıpkı Kybele’nin oğlu olduğu anlatılan Midas gibi bir kralın. Böylece iki aslanlı kabartma daha anlamlı hale gelirdi.

Arslanlı Mabed Cumg döneminde yapılmış bir mezar olmakla birlikte çok sonraları bir Roma İmparatorluğu soylusuna yeniden mezar olarak kullanıldığı tahmin edilir. Doğuya ve batıya iki girişe sahip bu mezar bölgedeki en önemli eserler arasında yer alır.

Mezarın ismini ana odanın kapı lentosundaki yazıtta yazan “Solon” yazısı nedeniyle “Solon’un mezarı olarak da bilinir. Mezar üstünde işlenmiş Roma Kartalları defineciler tarafından tahrip edilmiş durumdadır.

https://www.facebook.com/necmettinalbayrak053


“Yol yoktur, sen yürürsen yol olur.”
Varmak istiyorsan yol arama, sadece yürü. Sen yürüdükçe yollar açılacaktır.


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/