https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Manisa Spil Zirve Tırmanışı –Manisa Yarıkkaya Kanyon Geçişi Anıları

Yeşil Bursa Dağcılık İhtisas Spor Kulübü Olarak Bayram Tatilinde Manisa Spil Zirve Tırmanışı –Manisa Yarıkkaya Kanyon Geçişi ve Balıkesir Nusret Tırmanış Bahçesinde Kaya Tırmanışı yapalım dedik ve 11 Nisan 2024 Perşembe gecesi 23.50 Bursa Arabayatağından hareket ettik yol üstündeki arkadaşlarımızıda alıp 6 kişi Balıkesir Susurlukta Ayran içme molasına doğru yolculuğumuza başladık. Saat 02.00 Susurlukta ayran molası sonrası Manisa yoluna devam ettik sabah 05.20 de manisada bir parkta uyku molası verdik dinlendik 12 Nisan Cuma 2024 sabahı manisada bir simitçide kahvaltı molasını verdikten sonra alışveriş yapıp 09.40 da arkadaşlarımız farklı bir rotadan Spil dağına tırmanışa geçti yaklaşık 6 km ve 1100 rakım tırmanacaklardı aracın Spil zirveye gitmesi gerekiyordu o yüzden Sema yani BEN ) arkadaşlarımı gözden kaybolana kadar seyrettikten sonra aracı spil zirveye götürmek için çıktım yola etrafı seyrede seyrede milli park girişine geldim kapı girişi 70 tl ödedikten sonra seyir tepesine doğru devam ettim sonrası termosumu alıp seyir tepesi bazen bekleyerek bazen etrafı dolaşarak yaklaşık 6 saat bekledikten sonra arkadaşlarım kayalıklarda gözükmeye başladı hava ve manzara çok güzel olduğu için çok molalı ve bol fotoğraflı bol kaya tırmanışlı yürüyüş yapmışlardı zirvede yaklaşık 40 dk mola sonrası arcımıza binip spil dağı eteğinde bulunan gecen senede kaldığımız Mevlana Çay Bahçesinde çadırlarımızı kurduk akşam yemeği için hazırlıklarımızı yapıp yemeklerimizi yedik çay bahçesinde yanımızda getirdiğimiz BORCCE OYUNUNU oynadık çaylarımızı içtik okey oynadık sabah 08.00 kahvaltı etmek üzere dinlenmeye çekildik.

13 Nisan 2024 Cumartesi Sabahı 09.00 da kahvaltımızı yaptık MANİSALI DOSTUMUZ FIRTINA KARA MURATLA saat 10.00 da buluşmak üzere markete uğrayıp kanyon girişine doğru yola çıktık.10.50 de hazırlanıp 7 kişi kanyon inişi için çıkmaya başladık 430 mt irtifa alırken orman içi patikayı Kadir hocanın getirdiği 2 ad bahçe makasıyla KADİR HOCA VE KARA MURAT temizleye temizleye yola devam ettiler .12.40 ta Kanyonun 1 numaralı inişine gelmiştik emniyet kemerlerimizi giydik hazırlandık Kadir hoca önde Fırtına murat arkada devam edecektik MALZEMELER EMNİYET KEMERİ –KASK- İP-SEKİZLİ-ATC- 27 adet farklı kaya inişleri vardı kısa uzun negatif vs vs hepside boltlandığı için emniyet sistemi kurmuyorsunuz sadece ipinizi geçiriyorsunuz.

Kadir hoca önden gidip iniş yapıyor ardından ben sonra 2 ip boşalınca kadir hoca yenı inişe geçiyordu 2 ip kullanınca daha rahat ve seri geçiyorsunuz kanyonu saat 17.00 Yarıkkaya Kanyonu Tamamlanmıştı sonrası kamp alanına geri döndük temizlendik merkez 10 dk aşağıdaydı merkeze gidip bir pideciden pide –lahmacun ve sabah içinde kahvaltılık alışverişlerimizi yapıp kamp alanına varıp yemeklerimizi yedik çay bahçesinde çaylarımızı içtik Fırtına Murat arkadaşımız geldiğinde okey oynama geçtik sabah 08.00 da uyanmak için Murat arkadaşımızla vedalaşıp uyuma çekildik .

14 Nisan 2024 Pazar sabahı 08.00 uyandık kahvaltımızı yaptık çadırlarımızı topladık 09.40 manisa merkeze doğru yola çıktık MİNYATÜR PARKI gezelim dedik giriş ücretsizdi ve çok güzeldi Şehzadeler Minyatür camiler DİORAMİK MESİR MÜZESİ –MASAL PARK gerçekten çok güzeldi hepsini ücretsiz geziyorsunuz Manisa Belediyesine Teşekkür ederiz bu yerleri fotoğraflardan seyredebilirsiniz.

Yol üstünde bulunan köyleri gezdik bisikletle dolaşan eski dondurmacılardan dondurma yedik çiçek tarlalarında fotoğraf molaları verdik saat 15.20 de BALIKESİR NUSRET KAYALIKLARINA vardık farklı rotalardan Lider ve TAPRAP Tırmanışlar yaptık yemeğimizi yedik çayımızı içtik saat 19.00 da toplanıp bursanıza evimize varmak için yola çıktık .

YOLCULUK YAPTIĞINIZ İNSANLAR ÇOK ÖNEMLİDİR GÜNÜNÜZÜN NASIL GEÇECEĞİNİ BELİRLER 6 KİŞİLİK YOLCULUKTA GÜNÜ GÜZELLEŞTİREN KADİR SOYALTIN-SEMA KIZILASLAN-ERAY ERDEM-AHMET ALRAFAİ-UMUT PADAK-EMRE AYDEMİR HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ VE TEBRİK EDERİZ YOLDAŞLIĞINIZ İÇİN

YENİ FAALİYETLERİMİZDE GÖRÜŞMEK ÜZERE

YEBUDAK HERYERDE YEBUDAKLA KALIN HOŞÇA KALIN DOSTÇA KALIN

https://www.facebook.com/KIZILASLANSEMA

“Yol yoktur, sen yürürsen yol olur.”
Varmak istiyorsan yol arama, sadece yürü. Sen yürüdükçe yollar açılacaktır.


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/