https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Tunç Fındık (d. 1972, Ankara), Türk dağcılığına büyük katkılar sağlamış profesyonel bir dağcı, dağ rehberi, yazar ve motivasyon konuşmacısıdır. TED Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Fındık, dağcılık dünyasında birçok başarıya imza atmıştır.

Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.tuncfindik.com

Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: Grivel G14 Teknik Tırmanış Kramponu İncelemesi

Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: Grivel G14 Teknik Tırmanış Kramponu İncelemesi
Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: Grivel G14 Teknik Tırmanış Kramponu İncelemesi

Alpin zeminde teknik tırmanış, buz kulvarları, drytooling ve genel alpinizm  için ideal krampon. Hem klasik dağcılık, hem teknik tırmanış için tek kramponum olsun derseniz doğru seçim G14 olur. Grivel’in klasik, harika  G12 kramponunun daha extrem bir gelişimi olan G14, son derece teknik bir model olan Rambo’nun ön dişlerini ve G12’nin tüm geri kalanını almış. 36-47 numara arasında ayakkabılara uyumlu, krom molibden çeliğinden dövülerek  imal edilen kramponun çiftinin ağırlığı, 2017 modeli için anti-kar plakası ile 1215 gram.

Bağlama olarak Grivel’in Crampomatic (önü metal tokalı, arkası plastik tokalı sistem), Newmatic (önü plastik kayışlı, arkası plastik tokalı sistem) ve GSb (Scarpa botlara uyumlu özel Grivel sistemi) seçenekleri ile donatılmış olan G14’ün ön dişleri Rambo 4 modeliyle  ile aynı; dövülmüş, dayanıklı çelikten ve T profilli dikey dişler teknik buz tırmanışı için yapılmışlar ve eskiyince değiştirilmeleri zor değil; gerekirse monopoint uç sistemine çevrilebiliyor (bu iş için gereken parçalar sete dahil). Geri kalan kısmı G12 ile aynı olan krampon yarı oynak yapıda; sağ ve sol ayak için farklı ve asimetrik şekillerde yapılmış. G14 ile beraber, bir çift anti kar plakası da veriliyor ve ıslak, yapışkan karda kramponun kar tutmasını ve ayağınızın kaymasını  etkin olarak önlüyor.. Kramponun Crampomatic bağlaması, miks veya buz tırmanışı için ileri veya geri konumda   takılabiliyor ve ön dişlerin uzatılıp kısaltılması sağlanıyor (miks için kısa, buz için uzun uç sağlar). G14 çok sağlam ve güvenilir bir krampon; ayarlaması ve takılması kolay, kullanımı etkin.

İlk  modellerde tokalarla takılan  latex esnek plakadan oluşan kalitesi düşük  bir  anti kar plakası  vardı;  bunlar kramponun ön kısmına, dişlerin arasına iyi oturmuyor ve alta doğru çok çıkıntı yapıyordu, aradan kar ve buz birikimi oluyor ve plaka hızlı aşınıp tahrip oluyordu.  Ancak 2010’dan sonraki tasarımlarda  yeni ve sağlam, işlevli  anti-kar plakalarıyla bu sorun aşılmış. Jilet gibi keskin dikey ön dişler miks zeminde ve drytooling ortamında (aynı Rambo modelindeki  gibi)  aşınıp köreliyor. Ancak hem  görece sıkıntı olmadan değiştirilebilir, hem de kolay törpülenebilir-sivriltilebilir olmaları sebebiyle aşınma büyük bir dert değil.

Alpin tırmanış ve donmuş şelale tırmanışı için ideal bir modeli, tavsiye edilir.


Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz. http://www.tuncfindik.com

Önemli Hatırlatma: Yazı bir uzmanın kişisel görüşüne dayanmaktadır. Tanıtılan ürünlerin zaman içerisinde versiyonları, kullanılan malzeme ve özellikleri değişmiş olabilir. Çeşitli özellikleri kaybolmuş, azalmış ya da yazıda bulunmayan yeni özellikler eklenmiş olabilir. Ekipman ile ilgili en son bilgiler için ürünün güncel sitesinden bilgi almalısınız.


TurkeyOutdoor.org: Doğa İle Buluşma Merkezi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici açık hava platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyor.

Türkiye’nin Doğal Güzelliklerini Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Açık Hava Tutkunları İçin Özel Rehber! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de açık hava etkinliklerine ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkes için uygun olan bu platform, Türkiye’deki doğa aktiviteleri hakkında aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayışında olanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

https://turkeyoutdoor.org/