Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz. İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Türkiye Dağcılık Federasyonu Tek İp Boylu Kaya Tırmanış Eğitimi (A)-Niğde Başvuruları

Turkiye Dagcilik Federasyonu1
Turkiye Dagcilik Federasyonu

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2024 yıllık faaliyet programında yer alan  Tek İp Boylu Kaya Tırmanış Eğitimi (A) Kampı başvuruları başlamıştır. Başvurular DYS üzerinden yapılacaktır. Kulüp yöneticileri DYS  üzerinden kayıt yaptıktan sonra federasyon tarafından  yapılacak gerekli kontroller  sonrası  sporcular onaylanacaktır. Bu onay geçici onay olup, katılımcı listesi ilan edilmesi ile kesinleşecektir. Ferdi sporcular başvurularını federasyon aracılığı ile yapabilirler.

Eğitimde görev almak isteyen Antrenörler için başvuru linki TIKLAYINIZ.  Vizesi olmayan antrenörlerimiz ile eğitim gerekli seminer belgesi olmayan antrenörlerin başvurusu onaylanmayacaktır.

TDF Eğitim Talimatı gereği bu eğitime Dağcılık Temel Eğitimini bitirmiş olup ve Eğitimi Bitirme Sertifikasını alanlar katılabilir. Başvuru sonrasında bu belgesi olan kişilere onay verilmektedir.

Kamp Adı: Tek İp Boylu Kaya Tırmanış Eğitimi (A)  Niğde, Aladağlar

Kamp Tarihi : 02-06 Temmuz 2024  Sınav : 07 Temmuz 2024

Kamp Yeri : TDF Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ Evi  Çamardı/ Niğde

İletişim: Şahap ERYILMAZ – 0 533 647 59 24 (Niğde İl Temsilcisi)

Son Başvuru Tarihi: 24 Haziran 2024 Saat: 17:00

Kontenjan: 45  Sporcu

Türkiye Dağcılık Federasyonu
Türkiye Dağcılık Federasyonu

Başvuru yapmış ancak sonrasında mazereti oluşmuş sporcular başvurularını DYS üzerinden kulüpleri aracılığı ile sildirmelidirler. Geçerli bir mazereti olmadan kampa katılmayan sporcular için resmi işlem yapılma hakkı saklıdır. Bu durumdaki sporcular kontenjan olması halinde bir sonraki kampa diğer kampın ücretini de yatırmak sureti ile alınır.

Kurs Ücreti: 600₺ Kulüp Sporcuları için (23 yaş altı ücretsiz) / 2000 ₺ Ferdi Sporcular için (23 yaş altı ferdi sporculardan da ücret alınacaktır.)

Son başvuru tarihini kaçıran sporcular  900 ₺, ferdi sporcular ise 3000 ₺ geç kayıt ücretini  yatırdıklarına dair dekontu federasyona iletmeleri durumunda kulüpleri aracılığı ile ilgili eğitime kayıtları yapılacaktır. Bu ücretlendirme, sadece son başvuru tarihinden sonra yapılacak başvurular için geçerlidir.

Faaliyete katılması kesinleşen kişiler eğitim ücretini ilgili hesaba yatırarak banka dekontlarını, eğitimin ilk günü kayıt masasında kamp teknik direktörüne ibraz edecektir. Dekontlar faks yada e-posta  ile Federasyona gönderilmeyecektir.

Kurs ücretleri Türkiye Dağcılık Federasyonu (Türk Ekonomi Bankası (TEB), Şube: Ulus Ankara Şubesi, IBAN No: TR32 0003 2000 0000 0060 7704 27 ) hesabına “2024 Tek İp Boylu Kaya Tırmanış Eğitimi A Kampı ” açıklaması ile birlikte yatırmaları gerekmektedir.

Unutmayınız! – Faaliyete katılacak tüm sporcular yanlarında 2024 yılı vizeli lisanslarını getirmeleri gerekmektedir. Vizeli lisanslarını  ibraz etmeyen sporcular kampa kesinlikle alınmayacaktır.

Faaliyet başvuruları öncesi sporcularımızın DYS’ye güncel kayıtlarının yapılması, sistemde kayıtlı bulunan sporcuların vize işlemlerinin tamamlanması, sporcu ve kulüp bilgilerinin eksiksiz ve güncel olması gerekmektedir.  Ayrıca geç başvuru ücreti ödenmemesi için ilan edilen faaliyet başvurularında, sürelere dikkat edilmesini  rica ederiz.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu