Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak outdoor üzerine düşünmeye, araştırmaya ve yazmaya devam ediyoruz. Aşağıda outdoor aktiviteleri için GPS ihtiyacınız olduğunda bilmek isteyeceğiniz bütün bilgiler özet olarak yer almaktadır.

Bu yazı dizisinde yer alan bilgiler profesyonel olmayan bütün kullanıcılar için yeterli düzeydedir. Çok daha detaylı bilgiler çeşitli platformlarda yer almakta olup, profesyonel GPS kullanımları için teknik bilgiler içeren platformlara bakılması tavsiye olunur.

GPS cihazları ile ilgili üçüncü yazımızda CPS cihaz çeşitleri tanıtılacaktır. İlk ve ikinci yazılarımızı okumanızı öneririz. Ayrıca veya detaylı bilgiye ihtiyacınız olursa bizimle iletişime geçebilirsiniz.  

GPS Cihaz Çeşitleri

El Tipi GPS Cihazları

Outdoor Faaliyetleri İçin GPS Cihazı Seçimi

El tipi GPS’ler yalnızca doğadaki navigasyon ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiş cihazlardır. Bu cihazların kasaları, donanımları, yazılımları, ekranları, antenleri ve enerji ihtiyaçları doğada kullanılmak üzere, gereksiz özelliklerden arındırılarak tasarlanmıştır.

Her fırsatını bulduğunuzda doğaya gidiyor, uzun mesafeler yürüyüp, daha önce bulunmadığınız yerlerde sportif amaçlı geziyorsanız; doğadaki navigasyon ihtiyaçları için üretilmiş el tipi GPS’ler kullanımı en kolay, güvenilir ve stabil cihazlardır.

El GPS ünitesi özellikleri

Genel olarak şöyle sıralanabilir.

  • Uydu ve GPS doğruluğu – Galileo (Avrupa uyduları) – El GPS Ünitesi
  • Tüm yeni nesil GPS üniteleri, hem ABD hem de Rusya Uydu türlerinde çalışarak çarpıcı bir doğruluk sağlar.
  • Yeni Garmin GPSMAP66s / 66i ve CmtMap Active 20 GPS üniteleri, doğruluğu yaklaşık 2 metreye indirebilen Galileo uydularını da kullanır.
  • Elektronik pusula – El GPS Birimi
  • Tüm GPS üniteleri (Garmin eTrex 10 ve 22x hariç) dahili 3 eksenli elektronik pusulalara sahiptir, bu, GPS’e küçük hareketlerde üstün doğruluk sağlar. Bunlar üç eksenli pusulalar olduğundan, geleneksel bir pusula gibi düz tutulmaları gerekmez. Bu nedenle, GPS’i çok küçük hareketlerle döndürdüğünüzde, yön oku ve / veya harita sizinle birlikte olacaktır.
  • Hava basıncından çalışan altimetre – El GPS Ünitesi
  • GPS ünitesi size gezegendeki konumunuzu sabitleme konusunda çok iyidir, ancak size doğru yükseklik verilerini vermede o kadar iyi değildir, çoğu GPS ünitesinde (Garmin eTrex 10 ve 22x hariç) size daha doğru yükseklik verileri sağlamak için barometrik altimetre bulunur.

El GPS Ünitesinin Avantajları

Özel bir outdoor GPS ünitesi önemli avantajlar sunar:

Ipg Garmin Oregon 700/750 / 750T El Tipi Gps Cihazı Fiyatı
  • Çok daha sağlam ve suya dayanıklı
  • Sahada değiştirilebilir piller
  • Uzak yerlerde üstün uydu alımı
  • Özellikle outdoor kullanımı için geliştirilmiş sağlam özellikler

Haritanızı ve pusulanızı terk etme fikriyle bir GPS alıcısı satın almayın. Vahşi doğadan çıkış yolunu bulmak, yalnızca pille çalışan elektronik cihazlara güvenebileceğiniz bir şey değildir.

  • Ordnance Survey Haritalarına geniş ve net bir ekranda sahip olabilirsiniz
  • Bir bisiklet veya motosikletle yürümek ve üzerine monte etmek için uygundur.
  • İki yönlü uydu iletişimi (inReach teknolojisi) az sayıda Garmin el ünitesinde yerleşiktir, yani her zaman iletişim kurabilirsiniz (ve bir SOS düğmesini etkinleştirebilirsiniz).
  • Harika rota planlama yazılımı onlarla birlikte çalışır, böylece hareketlerinizi yola çıkmadan önce bir PC veya Mac’te planlayabilirsiniz, harika rota planlama aracı.
  • Eksiksiz bir navigasyon deneyimi, bir rota programlandığında sadece oku takip etmenin bir örneğidir.
  • Seyahat ettiğiniz mesafeyi, durdurulan zamanı, hareket süresini ve ortalamaları vb. ölçen seyahat bilgisayarı
  • Mükemmel pil ömrü ve çok sayıda ünite AA pillerle çalıştığı için (doğrudan ünitede veya bir yuva kullanılarak), yalnızca birkaç pil alarak pil ömrünüzü günlerce kolayca artırabilirsiniz.
  • Kasaları darbeye, düşmeye, hava koşullarına, toza ve sıvıya karşı dayanıklıdır.
  • Ekranları parlak güneş ışığı altında bile rahatlıkla okunabilmektedir.
  • Antenleri sık ağaçlık alanlarda, dar vadilerde, sisli ve yağışlı havalarda bile GPS, Galileo, Glonass, Beidou, QZSS uydularından yeterli sinyal alacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Enerji tüketiminde saat ve telefona kıyasla daha cimrilerdir.
  • Herhangi bir bakkal veya marketten temin edilebilen pillerle çalışmaları, şarj bağımlılığından kurtulmak bakımından avantajlıdır.

Gereksiz yazılım ve donanımdan arındırıldıkları için, kilitlenme, çalışmayı durdurma, sıfırlanma ve diğer yazılımlardan etkilenme gibi problemler daha az yaşanır.

Dezavantajları

  • Ayrı bir cihaz taşımanızı gerektirirler.
  • Pahalı olduklarını söyleyebiliriz.

Tuşlu GPS cihazları

Garmin Gpsmap 64s: Amazon.com.tr

Tuşlu cihazları yağışlı havalarda kullanmak, kuru havalarda kullanmaktan farksızdır. Ayrıca eldivenle de bu cihazlara hükmetmek mümkündür. Tuşlu, dokunma özelliği olmayan ünitelerin ekranlarının önünde plastik bir koruyucu olur. Plastikten mamul şeffaf koruyucu dış katman, cihazı yere düşürdüğünüzde en fazla çizilir, çatlar. Altta yer alan ekran ünitesi ile plastik dış katman arasında mesafe bulunduğu için (0,5-1 cm), büyük ihtimalle ekrana bir zarar gelmeyecektir.

Dokunmatik GPS Cihazları

Dokunmatik ünitelerin narin cihazlardır. Çok soğuk havalarda dokunmatik duyarlılığını kaybedebilir. Ekran ıslandığında bazen kendi kendine ekranlar arası geçiş yapabilir, bastığınız yeri algılayamayabilir, rota kaydını durdurabilir, hatta kapanabilir. Bu olayı canlandırmak için, cep telefonu ekranınıza birkaç damla su damlatıp kullanmayı deneyin ve sonucu kendiniz görün!

Dokunmatiklerin bir diğer handikapı kalın eldivenle kullanmanın imkansız olmasıdır. Bir de büyük ekranın pil tüketimi işin içine girince, dokunmatik cihaz kullanmanın akıllı cep telefonu kullanmaktan çok da bir farkı kalmaz.

Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlara yüklenen doğada navigasyon yazılımlarının Garmin, Magellan gibi cihazlarda yüklü yazılımlardan eksiği yok, fazlası var.

Akıllı Telefonların Avantajları

Premium Photo | Hand holding smartphone with gps navigator map on display

Hemen hepimizin akıllı telefonları var. Bu nedenle yeni bir navigasyon cihazına para harcamaktansa $ 10-30 ücret karşılığında telefonu doğada navigasyon cihazına çevirmek çok kolay.

GSM şebekesine bağımlı olmaktan kurtaran bir çok ücretsiz çevrimdışı (offline) harita mevcut. Çoğu uygulama birden çok formatta harita desteğine sahip. Raster haritalardan, uydu görüntülerine kadar pek çok harita seçeceği mevcut.

Cep telefonlarında birden fazla navigasyon uygulaması kullanabilirsiniz. Telefon GSM şebekesine bağlandığında yeni rota, harita, hatta uygulama indirip değişen ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Dezavantajları

Akıllı telefonun öncelikle iletişim maksatlı tasarlanmasından kaynaklanan, hem yazılımsal hem de donanımsal enerji gereksinimleri var. Telefonu uçak moduna alsanız dahi, iletişimle alakalı hem yazılım hem de donanım modülleri enerji harcamaya devam ediyor.

Güneşli havalarda ekranları rahat okuyabilmek için ışık şiddetini arttırmanız gerekiyor. Bu da pil tüketimini en çok etkileyen hususların başında geliyor. Ayrıca çoğu GPS cihazında ışığı tamamen kapatıp ekranı sürekli açık bırakarak faydalanmak mümkün. Telefonlarda böyle bir özellik bulunmuyor.

Navigasyon uygulamanızın stabil çalışmasını etkileyen, navigasyon esnasında kilitlenmelere, donmalara, yeniden başlatmaya sebep olabilecek pek çok yazılım arka planda çalışıp navigasyon uygulamanızı etkiliyor. Örneğin Facebook uygulamasını güncelliyorsunuz, bir bakmışsınız bu yeni güncelleme mevcut navigasyon uygulamanızda kararsızlıklara neden olmuş. Ne demek istediğimi sistem destek ve yazılım alanında çalışan arkadaşlar daha iyi anlayacaktır.

Akıllı telefonlar GPS ünitelerine alternatif olabilir mi?

Elbette olabilir. Ancak bazı sınırlamalar mevcut. Hafta sonları grup halinde yürüyüş yapıyor, yürüyüşü hobi maksatlı kayda alıp paylaşmak istiyorsanız, bu işi çok güzel yapıyorlar. Ancak bazen nedensiz biçimde kilitlenip, kendini tekrar başlatarak hevesinizi kursağınızda da bırakabiliyorlar.

Yüksek kapasiteli taşınabilir şarj cihazı bulundurarak, Likya yolu benzeri yürüyüşlerde de akıllı telefonlardan faydalanabilirsiniz. Ancak sürekli telefona bakıp durur; navigasyon maksatlı kurcalamanın yanı sıra, iletişim amaçlı da kullanmaya başlarsanız, 10000 mAh kapasiteli bir ünite bile ancak 2 günü çıkarmanıza yetecektir.

Kol Saatleri

GPS özellikli kol saatleri özellikle “medeniyete yakın” outdoor aktiviteleri için idealdir. Çok sık şarj edilme ihtiyacı bu aletleri elektiriğe yakın yerlerde kullanmak zorunda bırakmaktadır.

GPS Saati, daima yanınızda, bileğinizdedir. Birçok Outdoor GPS Saati, yönlendirilebilir (bir araba uydu navigasyon gibi, ancak yol dışında) uygun dijital haritalar çalıştırır, böylece yolda ve yol dışında rotayı çevirerek dönüş yapabilirsiniz. Bu haritalar dijital olduğundan, yakınlaştırdıkça daha fazla ayrıntı elde edersiniz.

Hem açık havada, hem spor salonunda hem de yüzmede kondisyonunuzu ve egzersizlerinizi ölçen harika egzersiz özellikleri yerleşiktir. Telefonunuzdaki / tabletinizdeki uygulamaların yanında çalışın, böylece rotalar (kurslar) saatinize kolayca aktarılabilir, saatler bir kez tam bir seyir deneyimine dönüşür.

GPS saat alırken aşağıda belirtilen noktalara tek tek dikkat etmelisiniz.

  • GPS saat ile ilgili en önemli şey, kasanın yapım kalitesidir
  • Paslanmaz Çelik – Temel model, tırmanma, karıştırma vb. durumlarda hasar görebilir.
  • Titanyum – Daha sert aşınma ve daha hafiftir.
  • Ekran kalitesi önemlidir. Ekran kalitesi temel hususlardan biridir, camları çizilebilir ve kırılabilir Gorilla Glass veya Safir ekranlar tercih edilmelidir.
  • Uydu ve GPS doğruluğu
  • Tüm yeni nesil Outdoor GPS, hem ABD hem de Rusya Uydu türlerinde çalışarak çarpıcı doğruluk sağlar. Yeni modellerden bazıları, doğruluğu% 100 artıran Avrupa Galileo uydularını da kullanır.
  • Smartwatch yetenekleri: Saati her gün takacağınız için artık bileğinizde bir akıllı saat var, telefonunuzla eşleştirildiğinde artık tüm telefon bildirimlerinizi (uygulamalardan vb.) saatinize de alacaksınız. Endişelenmeyin, bunu istediğiniz gibi kapatmayı seçebilirsiniz.

Outdoor GPS saatinin size vereceği diğer bilgiler şuna benzer şeylerdir:

  • Sizi daha aktif olmaya teşvik etmek için otomatik hedef ile attığınız adımlar.
  • Hareketsiz kaldığınız süreleri gösteren çubuğu hareket ettirin, sıfırlamak için birkaç dakika yürüyün.
  • Uyku izleme, üç tür uykunuzu ölçer – derin, hafif ve REM (hızlı göz hareketleri, rüya) uyku.
  • Yakılan kalori.
  • Tırmanma ölçüsü.
  • Kat edilen mesafe
  • Nabız izleme, çoğu Outdoor GPS Saati, kalp atış hızınızı bileğinizden ölçer; bu, kaydedilen yol verilerinde saklanır, böylece aktivitenizde kalp atış hızınızın en yüksek olduğu yeri ve ne olduğunu görebilirsiniz.
  • Oksijen seviyesi izleme bileğinizden kan oksijen seviyenizi ölçer, bu yüksek rakımda dağ tırmanışı yaparken harikadır.
  • Haritalama seçenekleri Outdoor GPS birimlerinin çoğu Topo Active haritalama ile birlikte gelir. Bu, uygun bir dijital haritadır, böylece yakınlaştırdıkça daha fazla ayrıntı elde edersiniz ve uzaklaştırdığınızda daha az elde edersiniz. Topo Aktif haritalama güncellenebilir ve GPS Saatinizi PC / Mac’inize taktığınızda, harita setine daha fazla veri eklendikçe her seferinde güncellenecek ve daha iyi hale gelecektir.

GPS Cihazı Kullanımına Başlama

Basit bir GPS ünitesi bile çok çeşitli ayarlara ve özelliklere sahiptir. Her birimin çalışması değişiklik gösterdiğinden, bu makale adım adım ayrıntılar sağlamayacaktır. Kendinizi tanımak için kullanıcı el kitabını okuyun. Sonra her şeyin nasıl çalıştığından emin olana kadar mahallede veya parkta pratik yapın.

Adımlar değişiklik gösterse de, tüm GPS alıcıları aşağıdaki temel işlevleri yerine getirir:

Garmin Etrex 10 El Tipi GPS - Garmin Etrex 10 El Tipi GPS - Fotoğraf  Makinaları | Fotoğraf Makinesi | Nikon Fotoğraf Makinesi | Canon Fotoğraf  Makinesi | Nikon Lens | Canon

Görüntüleme Konumu:

GPS, koordinatlarınızı görüntüleyerek nerede olduğunuzu söyler; ayrıca konumunuzu temel harita veya topo haritası üzerinde gösterir.

İzleri Kaydetme:

İzleme açıldığında, GPS otomatik olarak düzenli aralıklarla “izleme noktaları” adı verilen dijital ekmek kırıntılarını yerleştirir. Bunları daha sonra adımlarınızı takip etmek veya seyahat ettiğiniz yolu değerlendirmek için kullanırsınız.

Noktadan Noktaya Gitme:

GPS, size bir konumun yönünü ve mesafesini veya “ara nokta” bilgisini vererek sizi yönlendirir. Evinizde koordinatlarını girerek ara noktaları önceden işaretleyebilirsiniz. Sahada ünitenin, patika başı veya kamp yeriniz gibi geri dönmek istediğiniz bir yerde bir ara nokta işaretlemesini sağlayabilirsiniz. Bir GPS ünitesi, bir yol noktasına “karga uçarken” yön ve mesafeyi sağlar. Patikalar düz bir çizgi izlemediği için, siz yürürken yön değişir. Hedefinize yaklaştıkça seyahat edilecek mesafe de değişir (yanlış yöne gitmediğiniz sürece azalır).

Yolculuk Verilerini Görüntüleyin:

Bu kilometre sayacı benzeri işlev, ne kadar ilerlediğiniz ve ne kadar yükseğe tırmandığınız gibi kümülatif istatistikleri size söyler.

GPS ve Bilgisayarınız:

GPS üniteleri, haritaları yönetmenize, rotaları planlamanıza, gezileri analiz etmenize ve daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyan güçlü bir yazılım programıyla birlikte gelir. Öğrenmek ve tüm yeteneklerini kullanmak için zaman ayırın.

GPS’inizi Ayarlama

Yolculuk Öncesi Ayarları

Ünitenizin işlevlerini özelleştirmenize izin vermek için, kurulum menüsü çok sayıda seçenek sunabilir. Bunların çoğu hakkında endişelenmeden temel gezinmeye başlayabilirsiniz. Hem pozisyon formatını hem de harita verisini içeren pozisyon formatı menüsü, ayarlamanız gereken bir menüdür:

Konum biçimi (koordinatlar):

Canon : Ürün Kılavuzu : EOS R6 : GPS Cihazı Ayarları

GPS’iniz koordinatları düzinelerce sistemde görüntüleyebilir. Bu ayarı istediğiniz zaman en rahat olduğunuz sisteme değiştirebilirsiniz. Yol noktalarını işaretlerken, kitabınız, haritanız veya diğer konum bilgisi kaynağınızla aynı sistemi seçmelisiniz. (Bu ayarı her değiştirdiğinizde, GPS bilgilerinizi sorunsuz bir şekilde mevcut ayara uyacak şekilde dönüştürecektir.)

Harita Verisi: Bu hem belirsiz hem de önemlidir. Temel fikir, GPS’inizde ayarladığınız verinin, topografik haritanızın verisine (açıklamada bulunur) veya herhangi bir yol kılavuzunun verisine veya kullandığınız diğer konum bilgisi kaynağına uyması gerektiğidir. Aksi takdirde, GPS’inizdeki konum koordinatları, haritanızda yanlış konuma bir nokta yerleştirir. Datum, bir haritanın üretildiği sırada Dünya’nın coğrafi modellemesiyle ilgilidir. Bunun ilgili ayar olan “Map Spheroid” için aynı bilgileri otomatik olarak dolduracağını unutmayın, bu bir sorun değildir.

Uydulara Kilitleme

“GPS”, bir GPS biriminin aldığı sinyalleri yayınlayan dünya çapındaki uydular ağı olan “Global Konumlandırma Sistemi” anlamına gelir. Bugünün GPS alıcılarının birçoğu Rus GLONASS uydularından da sinyal alabildiğinden, özellikle ağır bir ağaç gölgelik gibi durumlarda öncekilerden çok daha güvenilir bir şekilde çalışıyorlar.

GPS Cihazı Kullanımına Başlangıç

Her rotada olduğunuzda izleyeceğiniz adımlar geliştirin. Rutin, GPS ünitenizin özelliklerine göre değişir, ancak aşağıdakilerin çoğunu içermelidir:

  • Uyduları senkronize edin,
  • Yolculuk verilerini sıfırlayın,
  • Güzergah kaydını temizleyin,
  • Patikada bir ara nokta ayarlayın
  • Pusulayı kalibre edin,
  • Barometre / altimetreyi kalibre edin
  • Pusula ve barometre / altimetre için kalibrasyon talimatları tipik olarak ünitenin kendisinde bulunabilir.
Mini GPS Tracker Locator Finder Navigation with Electronic Compass for Outdoor  Starting Point Directing Destination Accurate|Anti-Lost Alarm| - AliExpress

Aktivite Esnasında GPS Kullanımı:

İlk uydu kalibrasyonunu kolaylaştırmak için, sadece dışarı çıkın, GPS’inizi açın ve aramaya başlasın. Başladıktan sonra uyduların alınması birkaç dakika sürer. Bundan sonra, siz seyahat ederken uyduları kolayca bulur.

Üniteyi kapattığınızda, tepedeki uydular hareket etmeye devam eder. Bu nedenle, ünitenizin uyduları her açtığınızda yeniden almak için her zaman birkaç dakikaya ihtiyacı olacaktır. Uzun bir süre kapalıysa veya tekrar açmadan önce uzun bir mesafe kat ederseniz, edinme birkaç dakika daha uzun sürer.

Yoğun bir ağaç örtüsünün altındaysanız veya yarıklı bir kanyondaysanız sinyaller engellenir. Gökyüzünün engellenmediği bir noktaya ulaştığınızda, uydularla yeniden kalibre etmek birkaç dakika alır. Bulutların güneş ve ay görüşünüzü engellemesine rağmen GPS sinyallerinin bulut örtüsü tarafından engellenmediğini unutmayın.

Yürüyüş yaparken GPS’inizi büyük bir cebin derinliklerine veya çantanızın dibine saklayarak uydu sinyallerini engellemeyin. Üniteyi elinizde veya askılı bir cepte taşımak işe yarayacaktır.

Not: GPS birimleri, ayrıntılı bir uydu sayfası, bir dizi çubuk veya bir fitlik doğruluk özelliği dahil olmak üzere sinyal gücünü (doğruluğunu) birden çok şekilde görüntüleyebilir. GPS’iniz pusulanız, seyahat bilgisayarınız ve harita sayfalarınızdaki alanları özelleştirmenize izin veriyorsa, bir sinyal gücü alanı eklemelisiniz. Buna göz kulak olmak, hassas navigasyon gerektiğinde GPS’e ne kadar güveneceğinize karar vermenize yardımcı olacaktır.

GPS Pil Kullanımı İpuçları

Şarj edilebilirler günlük yürüyüşler için harikadır.

Gece gezileri için uzun ömürlü lityum piller en iyi seçeneğinizdir.

Başlamadan önce pillerin yeni olduğundan emin olun.

Daima yedek parça taşıyın.

Arka ışığınızın kısılması pil ömrünü uzatır.

Kısa bir ekran zaman aşımı ayarına geçmek de pillerin korunmasına yardımcı olur.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu