Outdoor el feneri seçiminin nasıl gerektiğini bu yazıda açıklayacağız. Outdoor üzerine düşünmeye ve yayın yapmaya devam ediyoruz. Yerli ve yabancı internet siteleri, kaynaklar, kitaplar ve her türlü yayınları takip ediyor ve Türkiye’nin Outdoor Sayfası olmanın hakkını veriyoruz. Outdoor El feneri alırken nelere dikkat edilmelidir veya polis el feneri nasıl seçilir gibi soruların cevaplarını arıyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyunuz.

Hem günlük hayatta ev içinde kullanılabilecek, hem güvenlik güçlerince kullanılabilecek, hem de ağır ektrem sporlarda ve kampçılıkta kullanılan el fenerleri alırken el fenerinin hangi özelliklerine bakmanız gerektiği bu yazımızdadır. Siz de süper Parlak LED El Feneri almayı düşünüyor ve el feneri özelliklerinin neler olduğunu merak ediyorsanız buyrun okuyun yazımızı. Ayrıca outdoor giyim, outdoor ekipman ve outdoor uygulamaları ile ilgili bilgi almak istiyorsanız ilgili sayfamızda yer alan yazılara bakmanızı tavsiye ediyoruz.

10 En İyi Taktik El Feneri İncelemeleri

Bir outdoor hayranıysanız, kamyon şoförü gibi profesyonel bir çalışansanız, orduda veya poliste çalışıyorsanız, iyi yapılmış, sağlam bir el feneri gerçekten günün her saatinde sahip olunması gereken bir alettir.

Outdoor El Feneri

İyi bir taktik el feneri, ilk başta doğru el fenerini seçmeyi biraz kafa karıştırıcı hale getirebilecek farklı benzersiz özelliklere sahiptir. Maruz kalmanızın muhtemel olduğu tüm zorlu ortama dayanacak en iyi taktik el fenerini seçebilmek için, el fenerinin yapısında ve özelliklerinde neye bakmanız gerektiğinin farkında olmak önemlidir.

Uygulamanız için ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahip olduğundan emin olmak için tüm el feneri özelliklerini dikkatlice okuyun. Aşağıdakilere göz atın: lümenler, el feneri çalışma süresi, su geçirmezlik derecesi, yapı tipi ve düşme derecesi. İşte en iyi 10 taktik el feneri listemiz – En iyi el fenerini alın.

Taktik El Feneri Cmtın Alma Rehberi, Nasıl Seçilir?

Taktiksel bir el feneri satın almak istiyorsanız, genel konsept hakkında olabildiğince fazla fikir edinmeniz gerekir. Neyi arayacağınızı ve neyi önleyeceğinizi bilmek, incelemeye değer modellerin ayrıntılı bir seçimini yapmanızı sağlar. Bu nedenle, zamandan, emekten ve en önemlisi paradan tasarruf edersiniz. İnternette arama yapmak ve karşılaştığınız ilk modeli satın almak yerine bu makaleyi okuyun ve çok daha iyi bir seçim yapacaksınız.

Taktik El Feneri nedir?

Birini aramaya başlamadan önce, taktiksel fenerlerin tanımını bilmeniz gerekir.

Bu fenerler genellikle diğer modellerden çok daha parlaktır. Avcılar, kanun görevlileri, hayatta kalma uzmanları ve güvenlik görevlileri gibi insanlar, işleri için süper parlak birimlere ihtiyaç duyar. Taktik bir el feneri, yaydığı anormal parlaklık sayesinde nefsi müdafaada da kullanılabilir. Bir kişiyi geçici olarak kör edebileceğinden, aydınlatma aracı olarak kullanılmasının yanı sıra mükemmel bir kendini savunma aracı olarak hizmet eder.

Parlaklık seviyesi lümen cinsinden ölçülür ve çoğu LED el fenerinin yaklaşık 500-1200 lümeni vardır. Piyasada bazı akkor modeller var, ancak eski oldukları için incelemeye değmezler. Xenon modellerini bulmak oldukça zor ve çoğunun yüksek bir fiyatı var. Bu nedenle, LED teknolojisi doğru seçimdir.

El Feneri

Alıcılar için faydalı ipuçları

El Feneri Alırken Bütçe

Yapmanız gereken ilk şey, ne kadar para harcamak istediğinizi belirlemek ve belirlemektir. Pazarın kitleselliği nedeniyle fiyatlar 10 dolardan yüz dolara kadar çıkıyor. Temel kural – ödediğinizin karşılığını alırsınız. Bu nedenle, birkaç kuruşa mal olan anahtarlık modellerinden herhangi bir mucize beklemeyin, bu gerçekleşmez.

İyi bir el fenerinin başlangıç fiyatı 20-30 dolar civarında. Bu fiyatın altındaki her şey ya kalitesiz ya da diğer modellerin minyatür bir versiyonudur. Gördüğünüz gibi, bu birimler oldukça uygun fiyatlıdır ve bunlara para ayırmamalısınız. Bunun yerine, en kaliteli modellerden birini seçin, fiyatını ödeyin ve başınız ağrımasın.

El Feneri Alırken Boyuta dikkat edin

Çoğu insan, birim ne kadar küçükse, performansının o kadar kötü olduğunu düşünür. Ancak, bu tamamen yanlış bir varsayımdır. Aslında, bazı küçük modeller daha büyük modellerden kolayca daha iyi performans gösterebilir. Her şey lümen sayısı ve pillerden aldığı güç miktarı ile ilgilidir.

Ev kullanımı için bir el feneri kullanmak istiyorsanız, boyutu oldukça önemsizdir. Öte yandan, eğer bir profesyonelseniz, kompakt bir model almak öncelik olmalıdır. Söylemeye gerek yok, kimse büyük ve hantal bir alet taşımak istemiyor, özellikle de askeri personel.

El Feneri Alırken Güç kaynağı

Pil türü, taktiksel bir el fenerinin tartışmasız en önemli unsurudur. Şarj edilebilir mi yoksa tek kullanımlık pil mi istediğinizi belirlemeniz önemlidir. Ayrıca, bulması kolay standart boyutlu bir pil mi yoksa daha güçlü ancak bulunması daha zor olan özel bir pil mi istediğinize karar vermelisiniz.

En iyi evrensel çözüm, Li-İyon olanlarla gitmektir. Bin lümenden fazlasını sağlamak için yeterli güce sahipler. Li-Ion pillerin ömrü de oldukça etkileyicidir. Ancak, tek kullanımlık lityum pilleri ve Li-Ion pilleri karıştırmayın, bunlar aynı değildir.

Outdoor El feneri

Farklı El Feneri Türleri ve Karşılaştırmaları

Karanlık hakkında düşündüğünüzde aklınıza gelen ilk şey nedir? Elbette Farklı El Feneri Türleri. Artık taş devrinde yaşamıyoruz ve diğer herhangi bir ışık kaynağı çok geç.

El fenerleri kompakt oldukları, saklanması ve taşınması kolay olduğu için ve ayrıca çok güvenilir oldukları için günümüzün bir parçası.

Ne tür karanlıkta olursanız olun, bir el feneri size her zaman yolu gösterecektir. Yararlılıkları tartışılamaz veya sorgulanamaz.

Gerçeği söylemek gerekirse, elektrik kesintisi olması durumunda her zaman elinizin altında bir el feneri bulundurmalısınız. Ailenizle kamp turları gibi daha heyecanlı zamanlar için bir veya iki el feneri güvenlik ve kefil sağlayacaktır.

Kötü aydınlatılmış bodrum katınıza bir şeyler getirmek için yapılan geziler gibi diğer sıradan işletmeler için de bir el feneri gerekir. Ancak buradaki zorluk, sizin için mükemmel olan bir el feneri seçmektir. Piyasada ve bir tane satın almadan önce çeşitli el fenerleri mevcuttur; hangisine ihtiyacın olduğunu bilmelisin.

Temel fark, kullanımları ile kullandığı ampuller arasındadır. Farkı anlamanıza yardımcı olacak birkaç örnek aşağıda verilmiştir.

El Feneri Alırken El Feneri Sallayın:

Bunlar aynı zamanda faraday fenerleri olarak da bilinirler, isimlerini elektromanyetik prensibi keşfeden ve üzerinde çalışan adamdan alırlar. Çalkalama fenerleri olarak biliniyorlar çünkü çalışabilmeleri için içlerindeki mıknatısları en az bir dakika sallamanız gerekiyor. Bundan sonra, mucizevi bir şekilde bölgenizde saatlerce LED ışığı parlıyor. Bu ışık, kaynağı nedeniyle belli ki çok parlak değil. Ancak pillere veya elektrik şarjına ihtiyaç duymadıklarından, neredeyse her zaman kullanıma hazırdırlar. Bu yüzden acil durumlar için idealdirler. Elektronik öğelere zarar verebilecek güçlü mıknatıslara karşı dikkatli olun.

El Feneri Alırken Farlar:

Bunlar, tıpkı el fenerleri gibi çok çeşitli ampullerle mevcuttur. Farların en iyi yanı, ellerinizin tamamen serbest olmasıdır. Bu benzersiz özellik, onu yürüyüşçüler, bisikletliler, avcılar ve madenciler arasında çok popüler hale getirdi.

Ayarlanabilir parlaklığa ve ayarlanabilir açılara sahip olmaları onları her kullanım için mükemmel kılar. Bu ışığın bir varyasyonu, bir kalem taşıdığımız gibi bir cepte kolayca taşınabilen bir kalem ışığıdır.

Outdoor El Feneri

El Feneri Alırken Xenon, Halojen ve Kripton ampuller:

Akkor ampullerin bir kısmı basınçlı gaz dolmasına sahip olduğunda daha verimli hale gelirler. Temel olarak, basınçlı gaz nedeniyle filamanın yanmaması, kaynak pili tüketmeden ampul ışığını daha parlak hale getirir. Şu anda, bunlar insanlığın bildiği en parlak fenerler olarak biliniyor. Bunlar LED kadar uzun ömürlü ve sağlam değildir ve bu nedenle LED el fenerlerinden daha az popülerdir.

El Feneri Alırken Akkor ampuller:

En eski ve en ucuz ve aynı zamanda en verimsiz olanlardır. Parlaktırlar ama aynı zamanda ısı üretirler. Bu nedenle çok uzun sürmezler.

El Feneri Alırken HID:

Ayrıca Yüksek Yoğunluklu Deşarj ampulleri olarak da bilinirler. Çok büyükler ve büyük ölçüde inşa edilmişler ve çok pahalıdırlar. Bu kadar sık kullanılmamalarının nedeni budur. İyi yanı, karanlığın içinden çok kararlı ampullerle tam anlamıyla yarmalarıdır.

El Feneri Alırken LED Işıklar:

El feneri

Işık yayan diyotlar temelde uzun ömürlü yarı iletken tiptir. Isı yaparak enerji israf etmemelerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca herhangi bir cam veya filamana da ihtiyaç duymazlar. Bu parçaların yokluğu, kırılmalarını ve dolayısıyla dayanıklılığı zorlaştırır. Pil ömrü de enerji israf etmediği için uzar. Çoğu LED ışığı beyazımsı mavimsi bir renk verir. En çok çeşitli özelliklerinden dolayı kullanılırlar. Bazıları onlara pahalı diyebilir ama bu özneldir!

El Feneri Alırken Dikkat Edilecekler:

Tüm bu fenerler farklı olsa da hepsi benzersiz. Kullanımları belirli bir sektörle sınırlıdır. LED fenerler, diğer ışıklara kıyasla birçok özelliğe sahip oldukları için devraldı. Yine de, sizin için en iyi olanı seçmelisiniz.

Bir çevrimiçi mağazadan el feneri satın alırken, el feneriyle ilgili garanti bilgilerini aramaya dikkat edin. Ayrıca, bir satın alma işlemi yapmadan önce satıcının itibarı zorunludur!

En İyi Taktik el Fenerleri:

El Feneri: Fenix PD35 2014 Tactical Flashlight

El Feneri: Fenix PD35 2014 Tactical Flashlight

Bu, Fenix PD35’in en yeni modelidir. 87 gram ağırlığında ve 14 santimetreden kısa. Bu el feneri, çok daha iyi bir fiyata diğer çoğu flaş ışığından daha iyi bir yapı kalitesine sahiptir.

5 parlaklık seviyesine ve bir flaş ayarına sahiptir. 4. ve 5. seviyeler en parlak olanlardır ve ışığı çok uzun mesafelerde verirler. Çoğu durumda, ışığı sadece 2. seviyede çalıştırmanız veya durum gerektirdiğinde 1. ve 3. seviyeyi kullanmanız gerekecektir.

Ayrıca, bir saldırganı kör etmek için kullanılabilen flaş ayarı ile bir kendini savunma aracı görevi görür. Bu taktik el fenerinin ayrıca iki anahtarı vardır; ışığı açan (anlık anahtar özelliği ile) bir kuyruk kapağı anahtarı ve yoğunluk seviyelerini kolayca ayarlayan ve flaşı etkinleştiren bir yan anahtar. Bu el fenerinin bir başka harika özelliği de, onu kapatıp açtığınızda, ışığı kapatmadan önceki yoğunluk seviyesinde olmanızdır.

Bu el feneri hafiftir ve klips genellikle el fenerini taşımak için cebinize koyarken yuvarlanma önleyici bir dirence sahiptir. O kadar hafif ki, cebinizde bir şey taşıdığınızı neredeyse hiç fark etmeyeceksiniz. Yüzeydeki yüksek sıcaklıkları düşürmek için aşırı ısınma koruması ile birlikte gelir.

El Feneri: SureFire G2X Series LED Flashlights

El Feneri: SureFire G2X Series LED Flashlights

Surefix markasının, dayanıklı ve işlevsel olan en yüksek ve iyi yapılmış taktik el fenerlerini ürettiği bilinmektedir. Bu bir istisna değildir. Acil bir durumda savunma şekli olarak kullanılabilecek biraz keskin vuruş çerçevesine sahiptir.

 Aynı zamanda, güneşi tutuyormuşsunuz hissini veren, çok yuvarlatılmış 600 lümen ışında yüksek performanslı LED’inden ışığı şekillendiren mikro dokulu bir reflektöre sahiptir. Aktivasyonu çok hızlıdır ve özellikle kendini savunma gerektiren durumlarda kullanışlıdır. Alüminyum gövdesi, her türlü hava koşulunda size rahat ve güvenli bir tutuş sağlamak için sorunsuz bir şekilde tamamlanmıştır.

El Feneri: Pelican Flashlights 7060-001-110X 7060

El Feneri: Pelican Flashlights 7060-001-110X 7060

Bu, şüphesiz piyasada bulunan en iyi el feneri. İnanılmaz bir atış mesafesine sahip ve parlaklığı göz kamaştırıcı. Makul fiyatlı ve bu kadar harika bir fiyata daha iyisini elde edemezsiniz. Ne çok büyük ne de çok küçük.

 Bu el feneri, ışığın gövdeye monte bir devriye anahtarı veya kuyruğa monte bir taktik anahtar tarafından etkinleştirilmesini sağlayan en yeni ikili anahtar teknolojisini kullanır. Anlık bir mod içeren farklı anahtarlar, kullanıcının ışığı çeşitli konumlarda tutmasına ve aktivasyonu kontrol etmesine izin verir. Şarj edilebilir lityum-iyon piller kullanır.

El Feneri: Streamlight 88040 ProTAC HL High Lumen

El Feneri: Streamlight 88040 ProTAC HL High Lumen

Bu, 250’den fazla ışın mesafesi ile 600 lümen kolay kör ışığa sahip Pro TAC serisinin en son üyesidir. En son güç LED teknolojisine ve seçilmesi kolay üç tip kullanıcı programına sahiptir.

Küçük boyutludur ve taşıması kolaydır, bu da onu pek çok durum için ideal bir flaş ışığı haline getirir. Cep klipsi ve kılıfı ile birlikte gelir. Ayrıca ayarlanması kolay üç farklı ışık çıkış seviyesine sahiptir.

El Feneri: Streamlight 88031 Protac Tactical Flashlight

El Feneri: Streamlight 88031 Protac Tactical Flashlight

Bu flaş ışığı, kolluk kuvvetleri müşterilerinin ve outdoor fanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlanmıştır. Bu el feneri boyut olarak küçük olsa da C4 LED’den bol miktarda parlak ışık alıyorsunuz. Bu el feneri yüksek modda çalışırken 260 lümen, düşük modda ise 13 lümen sağlar. Bu Pro TAC serisi el feneri, güçlü ve kompakt olup, kullanıcının seçim yapabileceği üç farklı program sunar.

Ancak boyutunun sizi aldatmasına izin vermeyin. Boyutuna göre en parlak taktik ışıklardan birini üretir. Kauçuktan yapılmış çok işlevli bir basma düğmesi, tek elle kolay kullanım için taktik kuyruk anahtarı ve farklı yoğunluklara sahiptir. Kullanıcının üç farklı programdan birini seçmesine olanak tanıyan TEN-TAP kolay program anahtarına sahiptir: yüksek / strobe / düşük, düşük / yüksek ve yalnızca yüksek. Alüminyum gövdesi ve darbeye dayanıklı temperli cam lensi ile çok güçlü ve dayanıklıdır. Aynı zamanda su geçirmezdir ve kırılmayan bir cep klipsi ve kıvrılma önleyici başlığı ile birlikte gelir.

El Feneri: Streamlight 69240 TLR-4 Tactical flashlight

El Feneri: Streamlight 69240 TLR-4 Tactical flashlight

Bu el feneri, özelliklerine entegre edilmiş en son C4 LED teknolojisi ile hafif ve kompakttır. Işık, çift modda yüksek güçlü görünür lazer ile sürekli 1,5 saat çalışma süresi sunar. Streamlight 69240 TLR-4 Compact, silahın yan tarafından hızla takılıp çıkarılacak şekilde tasarlanmıştır.

Kasa gövdesi darbeye dayanıklı mühendislik polimeri kullanılarak üretilmiştir. Yüz kapağı, siyah anodize kaplamalı işlenmiş uçak alüminyumundan yapılmıştır. Işık kaynağı, 50.000 saat limiti ile şoka dayanıklı C4 LED teknolojisini kullanır. Optimum aydınlatma ile odaklanmış bir ışın üreten parabolik bir reflektör ile dokulandırılmıştır.

El Feneri: Inova T5 Tactical LED Flashlight

El Feneri: Inova T5 Tactical LED Flashlight

Bu taktik el fenerinde 672 lümen ve 767 fitten fazla alanı kaplayan bir ışın vardır. El fenerinin başının hemen altında bulunan bir basma düğmesi vardır. Tek anahtar, 3 farklı parlaklık türüne ve hızlı yanıp sönmeye hızlı ve kolay erişim sağlar. Uçak alüminyumundan ve tip 3 anodize kaplamalardan yapılmış oldukça dayanıklı bir flaş ışığıdır.

Yansıma önleyici kaplamalı mineral cam mercek ile birlikte gelir. Aynı zamanda suya dayanıklıdır ve patentli bir optik sistemle her türlü hava koşullarına dayanabilir. Karartmayan sabit parlaklık için güç düzenleme devresine sahip 3 lityum pil ile çalışır.

El Feneri: UltraFire WF502B Flashlight

El Feneri: UltraFire WF502B Flashlight

Bu, piyasada bulunan en parlak el feneri. Üç farklı moda sahip 500 lümen ile küçük ama çok güçlü. Oldukça dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve her türlü sert işleme dayanabilir.

Özellikle iç mekanlarda parlak bir ışığı vardır. Neredeyse tavandan sektirebilirsin ve bütün bir oturma odasını aydınlatır. Kiriş, yaklaşık 150-200 yarda hafif bir atışla yüzer ve özellikle bisiklet sürücüleri için harikadır.

Yüksek modda sürekli 1.5 saat kullanım ile çok uzun bir pil ömrüne sahiptir. Genel olarak, fiyat için harika bir el feneri!

El Feneri: Olight Freyr – Best Multi-colour Tactical LED Torch

El Feneri: Olight Freyr – Best Multi-colour Tactical LED Torch

Olight UK, beyaz – Olight Freyr Çok Renkli LED El Feneri’ne ek olarak RGB ışıklı yeni bir taktik feneri piyasaya sürdü.

Birçok kişi Olight Freyr’in serbest bırakılmasını bekliyor.

Olight UK, bazı kontrol edilemeyen nedenlerden dolayı Olight Freyr’in serbest bırakılmasını erteledi. Size daha iyi bir ürün sunmak için, sizi bu kadar uzun süre beklettiğimiz için üzgünüz. Freyr’in beklentilerinizi hayal kırıklığına uğratmayacağına inanıyoruz.

El Feneri: Olight Freyr’in özellikleri

Olight Freyr, hem beyaz ışık hem de RGB ışıklar üreten çift anahtarlı bir el feneridir. El fenerinin tamamı 7.13oz / 202g ağırlığındadır (Pil ve Cep Klipsi Dahil). Ana beyaz ışık, maksimum 1.750 lümen çıkışa ve 360 metreye kadar ışın mesafesine sahiptir.

  • Beyaz ışık için 3 mod vardır.
  • Mod 1: 300-1750 lümen, 360 metre ışınlama mesafesi.
  • Mod 2: 300 lümen, 150 metre ışınlama mesafesi.
  • Mod 3: 5 lümen, 19 metre ışınlama mesafesi. 5000mAh şarj edilebilir lityum iyon pil ile güçlendirilmiş, ay ışığı modunu kullanırken 15 güne kadar çalışır.

Nasıl geçilir?

Yan ve kuyruk anahtarları tasarımı, beyaz / kırmızı / mavi / yeşil ışık modunda 1 tıklama ile açılır. Strobe moduna 3 tıklama.

Normal beyaz ışığın yanı sıra, gece görüş koruması, inceleme, sinyal verme ve trafiği yönlendirmek için kırmızı, yeşil ve mavi ışık da üretir. Bu aynı zamanda bu el fenerinin en önemli özelliğidir.

Kırmızı el fenerinin işlevi nedir?

Kırmızı ışık, gece versiyonunuzdan uzaklaşmaz, bu nedenle arka lambalar kırmızıdır, bu nedenle bu kırmızı ışığın acil durumlarda kullanılması çok faydalıdır, ayrıca avcılık için de iyidir, hayvanlar Kırmızı LED el feneri tarafından korkutulmaz, bulun karanlıktaki domuzlar, çakallar, tilki gibi hayvanlar … kırmızı ışığa daha az duyarlıdır, bu yüzden onları rahatsız etmeden bulabilirsiniz.

Mavi el fenerinin işlevi nedir?

Mükemmel Av Işığı, Mavi LED’ler ayrıca polis ve olay yeri araştırmacıları tarafından da kullanılır çünkü genellikle çıplak gözle görülemeyen kan ve vücut sıvılarını görünür kılar. Mavi ışık sisi kesebilen tek ışıktır, bu yüzden sis farları için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yeşil el fenerinin işlevi nedir?

Yeşil LED’ler gece görüşü için kullanışlıdır. Yeşil (525 nm). Birçok avcı, yeşil ışığın geyikleri ve diğer vahşi hayvanları cezbettiğini ve yeşil ışığın balıkları, geyikleri ve parlak beyaz bir ışık gibi diğer hayvanları korkutmayacağını iddia ediyor.

Olight Freyr, farklı renklerdeki el fenerleri için tüm ihtiyaçlarınızı karşılar. Ayrıca görev sırasında size daha fazla kolaylık sağlayan iki yönlü bir cep klipsi ve birinci sınıf bir kılıfla birlikte gelir.

  • Pakete dahil olanlar:
  • Freyr (Pil Dahil) x 1
  • MCC3 Manyetik USB Şarj Kablosu x 1
  • Silikon Trafik Değneği x 1
  • Cep Klipsi x 1
  • Kılıf x 1
  • Kullanım Kılavuzu x 1

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu