Outdoor Kampçılık Soğutucuları

En iyi Outdoor Kamp Buz dolapları arayışı, Piyasadaki en iyi buz dolapları hangileri?

Güneşin ışıldadığı, vücudunuzun susuz kaldığı ve ağzınızın serinletici bir içeceğin tadına can attığı sıcak bir günde, buzdolabınız kadar soğuk tutarken yanınıza bir içki almanın bir yolu var mı diye düşünmeye başlıyorsunuz?

Outdoor Kampçılık Buzdolabı Cmtın Alma Rehberi 2021

İyi ki soğutucularımız, kamp buzluklarımız, kamp için mini buzdolabı var!

Bir piknikte ilerlemesine kadar basit bir içecek için, bir serinletmenin birçok nedeni vardır; değerli avlarını günlerce taze tutan balıkçılar, en iyi buz dolaplarını aramaya değer birçok neden var.

Outdoor Kamp Soğutucuları Nasıl çalışır?

Outdoor Buzdolabı

Piyasadaki en iyi buzdolaplarını ararken, içeceklerinizi serin ve ferahlatıcı bir tada sahip tutmak için, gerçekte ne satın aldığınızı ve soğutucuların nasıl çalıştığını anlamak en iyisidir. Bir soğutucunun biraz bilimle nasıl çalıştığını anlamaktan daha iyi ne olabilir?

Buz üç ana yoldan eriyse de:

  • • İletim
  • • Konveksiyon
  • • Radyasyon

Soğutuculara uygulandığında, ana ısı transferi türü konveksiyon ve iletimdir. Bu fenomen nedeniyle içecekler ısınır. Buz, güneş ışınlarından ve çevreden gelen ısıyı emdiğinden, Buz moleküllerinin ısınmasına neden olarak zamanla ısı enerjisi vererek buz eriyecek ve çevresine kadar ısınacaktır.

Bu yalıtıcı, sıkışmış küçük hava cepleriyle dolu olduğundan, temel soğutucularda Strafor gibi yalıtkanlar kullanılmasının nedeni budur. Hava zayıf bir iletken olduğundan, bu durumda konveksiyon akımları gerçekte gerçekleşemez.

“Gerçekten” diyorum, küçük olmasına rağmen, bir miktar ısı kalıyor ve yalıtkan malzemeden dışarı atılıyor, bu da soğutucuların zamanla ısınmasının sebebidir.

Bu nedenle, buz dolabı ndan gelen soğuk hava konveksiyon akımları ile çevreye maruz kaldığında ısınacağından, soğutucuları kullanılmadığında kapalı tutmak en iyisidir. En iyi buz dolapları, içecekleri veya iç içeriği 5 güne kadar ve daha uzun süre buz gibi tutabilir.

Şimdi aradığımız şeyi daha iyi anladık, şimdi en iyi kamp buzdolaplarının nasıl serinletici buz gibi tadı korumanıza yardımcı olmak için modellendiğini görebiliriz. Aşağıdaki Buz dolapları 3 ana yönden değerlendirilmiştir: Verimlilik, Sağlamlık ve taşınabilirlik.

Soğutucu Türleri – En İyi Kampçılık Buz Dolapları:

En iyi buz dolapları için piyasadaki soğutucu türlerine genel bir bakış elde etmek iyi bir fikirdir, birkaç günlük korumalı gelişmiş soğutuculardan basit günlük yemek kutusu soğutucusuna kadar pek çok ürün vardır. .

Outdoor Kamp Buzdolabı

Ana türler:

Sırt Çantası Soğutucular

Plaj Soğutucular

Yumuşak Soğutucular

Kamp Soğutucular

Ağır Hizmet Soğutucular

Küçük Soğutucular

Tekerlekli Soğutucular

Rotomolded Soğutucular

Termo-elektrik Soğutucular

Marin Soğutucular

Kampçılık Buzdolapları Markaları

Soğutucu sunan pek çok marka var, neye gideceğini nereden biliyorsun?

Her üründe, her zaman en iyi buz dolaplarından biri olan, kaliteli kalitesi için pazara hakim olan güvenilir bir popüler marka grubu vardır. Bu nedenle, piyasadaki en iyi outdoor buz dolaplarını sunan markalara aşina olmak iyi bir fikir olacaktır. Not: Bu yazı çeviri olduğu için ABD’deki markalar incelenmiştir. Bu tanıtılan outdoor kamp buzdolaplarının benzerleri ülkemizde de var olmakla birlikte uluslar arası alışveriş sitelerinden bu ürünler temin edilebilmektedir.

Yeti Marka Kampçılık Buzdolabı:

Neden satışa Yeti soğutucularla başlamıyorsunuz ve bu şirketin 2006’da başladığı 10. yıl dönümünü kutlarken Austin Texas, balıkçıların ve meraklıların nişlerine yüksek kaliteli soğutucular sunan soğutucu pazarını yeniliyor.

Pelikan Marka Kampçılık Buzdolabı:

Pelican Corporation, fenerler ve soğutucular gibi outdoor ürünleri üreten çok uluslu bir ABD şirketidir. 1975’te, Torrance California merkezli yaratılan, benzersiz, sağlam ve pratik ürünler yaratmak onların vizyonu olmuştur.

Coleman Marka Kampçılık Buzdolabı:

Coleman soğutucu, 1957’den beri açık hava rekreasyon aktiviteleri dünyasındadır. Coleman şirketi uyku tulumları, tekneler, sırt çantaları, çadır soğutucuları ve mobilyalar gibi endüstrilerde ürünler geliştirdi ve şimdi yenilikler yapıyor.

Igloo Marka Kampçılık Buzdolabı:

Igloo, tek amacı mümkün olan en iyi buz dolaplarını üretmek olan, aslen küçük bir metal işleme atölyesi olan, 1947’de en iyi buz dolaplarında lider markalardan biri haline gelen bir şirkettir. Igloo, kişisel kullanım için soğutucular tasarlıyor ve ABD’deki hanelerin yaklaşık% 75’inin bir Igloo Soğutucuya sahip olduğunu iddia ediyor.

En iyi outdoor kamp buz dolabında aramanız gerekenler:

En büyük soru, en iyi buz soğutucusu arayışında nelere dikkat etmelisiniz?

Her ne kadar önemli olsa da, tasarım / görünüm gibi başkalarının değerlendirdiği birçok faktör olabilir. En iyi buz dolapları olduğuna inandığımız şeyi değerlendirirken ana faktörlerin olduğuna inanıyoruz.

Outdoor Buzdolabı

Aşağıdakiler başlıca faktörlerdir:

  • Boyut / Kapasite
  • Buz tutma
  • Dayanıklılık
  • Taşınabilirlik
  • Fiyat
  • Boyut / Kapasite

Etrafındaki en iyi buz dolaplarını ararken, Boyut onların hareket kabiliyetini etkiler ve bir soğutucunun taşınabilirliği ne kadar büyükse, taşınması o kadar zor olur, bu nedenle ideal bir soğutucu ararken bu büyük bir husustur. Bir dağ yürüyüşüne çıkıyorsanız, bir aile pikniği veya sahilde güzel bir oturma için daha ideal olan daha büyük bir soğutucuya kıyasla, erişilebilirlik ve rahatlıkla hareket etmek için daha küçük bir soğutucu kullanmak daha iyi olacaktır.

Örneğin farklı boyut türleri vardır; orca soğutucusu 20, 26, 40, 58, 75, 140 Quarts olarak gelir.

Dörtte bir = 0,95 litre (ABD)

1 quart (İngiltere) = 1,14 litre.

Quart, daha soğuk kapasiteler için kullanılan tipik bir ölçümdür ve bu, yaklaşık 1 ABD litreye (0.95L) eşdeğerdir. Bu durumda referans noktası olarak, diğer önemli kişiyle pikniğe çıkmak için ideal bir boyut 6 litrelik, birkaç kişiyle kamp yapmak 20 litre civarında olacaktır. Yanınızda kaç kişi olduğuna bağlı olarak.

Buz tutma / Soğutucu İzolasyon

50 dolarlık bir soğutucuyu diğerinden farklı kılan şey, yani 500 dolar. Bu, en iyi buz dolaplarını ararken önemli bir faktör haline gelir.

500 $ ‘lık buz dolaplarının 50 $’ lık bir soğutucudan farkındaki genel eğilim, buz tutma veya yalıtımdır, dolayısıyla daha verimli bir soğutucu.

Yeti, pelikan ve hatta Coleman soğutucusu gibi üst düzey bir soğutucunun buz tutma süresi 9 güne kadar varken, 30 $ ‘lık daha ucuz bir soğutucunun daha ucuz bir modeli, içindekileri yalnızca birkaç saat öncesine kadar soğuk tutacaktır.

Balık tutma gibi etkinlikler ve hobiler için kullanıyorsanız bu hayati önem taşıyabilir, çünkü tüm balıkların olabildiğince taze kalmasını istiyorsanız, birkaç saat veya birkaç gün balıkları tam olarak korumak için yeterli olmayabilir. Pelican veya Yeti gibi soğutucular, uzun süreli koruma için mükemmeldir.

Dayanıklılık

Bir süre dayanacak kadar sağlam olmadan içeriği 9 güne kadar saklayabilen bir soğutucunun artık bir anlamı yok ve bu nedenle dayanıklılık da bir faktör. En iyi buz dolaplarını ararken, ideal soğutucunun, diğer soğutucuların zarar vereceği bir dizi hasara dayanabilmesi gerekir. Örneğin, çiziklerdeki kusurlar yüksekten düşme, ağırlık eforu ve daha fazlası.

Taşınabilirlik

İsteyeceğiniz son şey, seyahat ederken fazla taşınabilirliği olmayan, harika buz tutma özelliğine sahip dayanıklı bir Soğutucuya sahip olmaktır. Büyük soğutucular, özellikle tutamak sorunu nedeniyle etrafta dolaşmak için bir rahatsızlık olabilir, çünkü soğutucuyu etrafa taşımak için kapmak için çok fazla alan vardır ve eğer mümkünse, her iki taraftan tutacak en az iki kişiye ihtiyacınız vardır. “Tutması kolay” soğutuculara veya tercihen tekerlekli bir soğutucuya dikkat etmek iyi bir fikirdir.

En İyi Buz Dolabı İncelemeleri-Cmtın Alma Rehberi 2021

Igloo Polar Cooler Marka Kampçılık Buzdolabı:

Igloo Polar Cooler Marka Kampçılık Buzdolabı:

En iyi buz dolapları listesinde birincisi, harika bir Yeti alternatifi olan Igloo Polar Cooler.

şimdi soğutucuların büyük köpeklerinin peşindeyiz, 120 litrelik dev bir Igloo polar soğutucu çeşitli kullanımlar için kullanılabilir, Yeti tundra ve Igloo soğutucu gibi büyük / ağır hizmet tipi soğutucular balıkları taze bir şekilde korumak için mükemmeldir uzun bir balık gününden sonra 9 güne kadar.

Boyutlar ve Ölçüler

38.31 x 17.38 x 17.75 dış boyutları ile Igloo soğutucusu, 188 kutuya kadar taşıma kapasitesine sahip, bu da bagaj kapağı partileri söz konusu olduğunda bir canavar. Ultratherm yalıtım teknolojisi ile Igloo soğutucusu 90 derece Fahrenheit sıcaklıklarda 5 güne kadar sıcak tutulabilir.

Tasarım

Çoğu soğutucuyla ilgili sorun, sızıntı ve içeriğin dökülmesindeki problemdir, Igloo soğutucu, ambalajlama sırasında soğutucunun yanlara konması durumunda güvenli bir kapak kapatma sağlar. Kullanıldıktan sonra buz ve içindekiler dişli bir tahliye tapası kullanılarak boşaltılabilir.

Artılar ve eksiler

  • 90 derecede 5 güne kadar uzun buz tutma süresi
  • 120 litrelik büyük kapasite
  • Balıkları taze tutmak için harika
  • Güçlü ve dayanıklı, koltuk olarak kullanılabilir
  • Kollar o kadar güçlü olmayabilir, kolların buz dolabı ndaki yük baskısı altında nasıl koptuğuna dair birkaç şikayet var.

Coleman 48-Quart Cooler Marka Kampçılık Buzdolabı:

Coleman 48-Quart Cooler Marka Kampçılık Buzdolabı:

Coleman 48-quart soğutucu paslanmaya karşı dayanıklıdır ve ayrıca sızdırmaz bir drenaja sahip, Menteşeli kapakların kullanımına sahiptir. Bir özellik olarak kulağa sıradan gelse de, bahsetmeye değer, çünkü birçok soğutucunun bir Snap-On kapağı var, bu da akılda tutulması gereken çıkarılabilir bir parçaya sahip olduğunuz gerçeğinden biraz rahatsızlık yaratabilir.

9 pound ağırlığındaki Coleman soğutucusu, daha kolay kaldırma ve taşıma için iki yönlü bir tutamağa sahiptir, her zaman soğutucunun ağırlığının onu tutamayacak kadar ağır olduğu durumdayız, bu da artık iki kişi tarafından her iki taraftan da kaldırabileceği için yardımcı oluyor .

Boyutlar ve Ölçüler

Coleman 48 quarts soğutucunun boyutları 14,5 x 14 x 26’dır. Bu, bir aile pikniği için harikadır, çünkü sıkıca paketlenmişse 2 litrelik şişeleri dik olarak taşımak için yeterli yükseklik ve kapasiteye sahip olduğundan, çıngıraklı gevşek teneke kutuların miktarını azaltmak şişeler tercih edilirse nakliye sırasında dolaşmak.

Ozon dostu

Plastik gerçek bir sorundur, toplu çöp sahaları gibi ve tek kullanımlık değildir ve bazıları serbest radikaller gibi zararlı plastikleri serbest bırakabilir. Coleman soğutucu, CFC’ler gibi ozon tüketen kimyasallar içermeyen bir thermozonetm İzolasyon sağlar.

Artılar ve eksiler

  • Ayarlanabilir kayışlarla taşınabilirlik kolaylığı
  • Naylon ped kullanımıyla mükemmel yalıtım
  • Bakımı / temizliği kolay
  • Antimikrobiyal teknoloji kullanımı küflere ve kokulara dirençlidir
  • 2 dış file cep, 1 İç
  • 3 Ekstra cep (2 Dış, 1 İç)
  • 16 teneke ile zirvede, buz barındırırken nispeten doludur, biraz sıkı bir sıkışma olabilir.

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu