Dünyanın En Popüler 15 Bungee Jumping Rotası

Dünyanın En Popüler Bungee Jumping noktalarını öğrenmek için doğru adrestesiniz. Tıpkı Türkiye gibi, pek çok ülke de yaygınlaşan bungee jumping sporuna elverişli ve özel rotaları ile ün kazanmıştır. Outdoor ekonomisine katkısı gittikçe artan bungee jumping artık ülkelerin turizm potansiyelinin gelişimine ciddi katkılar sağlamaya başlamıştır.

Yüksek yerlerden atlama size adrenalini yüksek mi veriyor? Cevabınız evet ise, o zaman dünyadaki bu adrenalin zıplatan bungee jumping noktalarını listenizden kontrol etmelisiniz. Bir uçurumdan veya bir binadan atlamanın bu kadar eğlenceli olacağını kim düşünebilirdi? Siz de bungee jumping denemek istiyorsanız gözüpek olun ve kendinizi maceranın en uç seviyelerine itin.

Düşmede ihtişam yok ama köprüden atlamak çok heyecan verici. Bungee jumping deneyimi kısa ömürlü olabilir, ancak yüksekten atlama olayı yaşamınızı değiştirebilir. Deneyin. Sınırlarınızı zorlamak veya cüretkar olmak istiyorsanız, dünyadaki en iyi bungee jumping yerlerine gidin ve bırakın!

Amerika Birleşik Devletleri Bungee jumping

Navajo Köprüsü Bungee jumping Arizona

1- Navajo Köprüsü Bungee jumping Arizona – 141.5 metre

Idaho, Arizona’daki Navajo Köprüsü’nü dünyadaki bungee jumping noktalarının listesine yapan şey, konumudur. Büyük Kanyon Milli Parkı’nın şaşırtıcı manzarası sizi suskun bırakırken, bu köprüden 141,5 metre yükseklikten atlamak sizi kesinlikle neşe ve adrenalinle çığlık attıracak. Colorado Nehri üzerinde bir değil iki Navajo köprüsü bulacaksınız.

Ne beklemeli: Daha sonra Colorado Nehirlerinde 4 saniyelik bir serbest düşüş canlandırıcı dalış

Nasıl ulaşılır: Navajo’nun ikiz köprülerine araçlarla kolayca erişilebilir.

Yer: Büyük Kanyon Ulusal Parkı, Idaho, Arizona

Avusturya Bungee jumping

Europabrücke (Avrupa Köprüsü) Bungee jumping

2- Europabrücke (Avrupa Köprüsü) Bungee jumping – 192 metre

Dünyanın en müthiş bungee jumping lokasyonlarından birisi olarak kabul edilen dağların arasında uzanan eşsiz manzaralar, devasa ağaçlarla çevrili ormanlar ve dahasını göreceğiniz Avrupa Europabrucke Köprüsü, aynı zamanda Avrupa’nın en yüksek köprüsüdür. Europabrücke yaklaşık 600 metre uzunluğa ve 190 metrelik yüksekliğe sahiptir.

Avusturya’daki Wipp Vadisi’nde mükemmel bir konumda bulunan vadide bungee jumping sadece yaz aylarında 2 ay içerisinde, hava koşulları müsae ettiği ölçüde yapılmaktadır.

Ne beklemelisiniz: Vadinin şaşırtıcı manzarası, onu bungee jumping için dünyadaki en iyi yerlerden biri yapar.

Nasıl ulaşılır: Köprüye araçlarla erişilebilir. Köprüde ziyaretçiler için bir kaldırım var.

Yer: Parkplatz Europabrücke 3, 6141 Schönberg

Çin Bungee jumping

Makao Kulesi Bungee jumping

3- Makao Kulesi Bungee jumping – 233 metre

Makao Kulesi dünyadaki en yüksek bungee jumping atlama platformuna sahiptir. Sonunda, hepinizin beklediği dünyanın en yüksek bungee jumping noktası – Macau Kulesi geliyor. Makao Kulesi görenlerin nefesini kesiyor, en yüksek ticari bungee jumping için Guinness dünya rekoru deneyimi kitabının bir parçası olarak sınırlarınızı zorlayın ve kendinizi ödüllendirin. Çin’in görkemli mimarileri ayaklarınızın altındayken elbette biraz korkabilirsiniz ama sonrasında alışacağınıza emin olabilirsiniz.

Zıplama akorları, ipler ve bungee sistemi bile çok özel bir deneyim geliştirilebilir.

Ne beklemeli: Vertigo, belki? Ve çok fazla adrenalin patlaması.

Nasıl ulaşılır: Dünyanın en yüksek bungee jumping noktası olan Macau Tower şehirde bulunduğundan, bölgeye ulaşmak için taksiye veya toplu taşıma otobüsüne binebilirsiniz. Kuleye giden otobüs güzergahları 5, 5AX, 9A, 18, 18B, 23, 26, 32’dir.

Yer: Sé, Makao

Finlandiya Bungee jumping

Kaivopuisto Bungee jumping Helsinki

4- Kaivopuisto Bungee jumping Helsinki – 150 metre

Ülkenin en eski parklarından birinde bulunan Finlandiya’nın en yüksek bungee jumping noktasından fırtına gibi esmeye hazır olun. Etraftaki şaşırtıcı görüşler macera bağımlılarının canlanmasını sağlayacaktır. Ve oradayken, okyanustaki platformlara serbest düşüş atlamayı deneyebilir ve hatta “pub bungee” dedikleri bungee ile kokteylleri karıştırabilirsiniz. Bu, şüphesiz dünyadaki en iyi bungee jumpinglerden biridir.

Ne beklemeli: Bungee jumping festivali her yıl Temmuz-Ağustos ayları arasında düzenleniyor

Nasıl ulaşılır: Parka tramvayla, otobüsle veya taksiyle kolayca ulaşabilirsiniz.

Yer: Iso Puistotie – Ehrenstromintie – Itainen Puistotie, Helsinki 00140, Finlandiya

Fransa Bungee jumping

Souleuvre Viaduct Bungee jumping

5- Souleuvre Viaduct Bungee jumping 61 metre

Fransa’da bulunan Normandiya’nın ormanlarla çevrili gölleri üzerinde bulunan bungee jumping platformu yaklaşık 61 metre yüksekliğindedir. Platform çok yüksek olmasa da bölgenin hem amatör hem de profesyonel sporcular arasında bu kadar popüler olmasının nedeni bu platformun gölün üzerinde bulunmasıdır.

Burada yapılan bungee jumping Souleuvre Viaduct atlayış sırasında suya dokunulabilen nadir noktalardan biridir. Souleuvre Viaduct’ı hızlı ulaşım için hava yolunu tercih edebilirsiniz. Fransa uçuş bilgilerini inceleyerek kendinize göre bir seyahat rotası oluşturabilirsiniz.

Güney Afrika Bungee jumping

Bloukrans Köprüsü Bungee jumping

6- Bloukrans Köprüsü Bungee jumping 216 metre

Dünyanın en yüksek bungee jumping yerlerinden biri olan Bloukrans Bridge size birden fazla macera dozu sunuyor. Bungee jumping için en güzel lokasyonlardan birine sahip olan tarihi köprüde yaklaşık 22 yıldır atlayışlar yapılıyor ve şimdiye kadar kayıtlara geçmiş hiç kaza yok.

Her yıl binlerce kişinin bungee jumping için tercih ettiği Bloukrans Köprüsü’nden atlayış yapmak için deyim yerindeyse cesaret hapı yutmuş olmanız gerekiyor. Etkinlik, fermuarlı astarla gönderildiğiniz ve sonunda köprüden aşağıya fırladığınız Afrika’nın en büyük köprüsünün kemerinden gerçekleşir. Atladığınız anda sizi dağ ve kayalık manzaralarının içine alan bu köprüde sayısız Guiness Rekoru da kırıldı.

Dahası: Ayrıca, düşüşten sonra köprüye bir vinçle geri dönün ve vadinin muhteşem manzaralarına gözlerinizi dikebileceğiniz asma kaldırıma gidin.

Nasıl ulaşılır: Cape Town’dan Bloukrans Köprüsü’ne otobüs servisi mevcuttur.

Yer: Doğanın Vadisi, Western Cape, Güney Afrika

Bloukrans Köprüsü, Güney Afrika

İngiltere Bungee jumping

Bray Gölü, Bungee jumping

7- Bray Gölü, Bungee jumping 91 metre

İngiltere’de bungee jumping yapmak istiyorsanız önemli tercihlerinizden birisi olacak Berkshire’da yer alan Bray Gölü İngiltere’nin en yüksek bungee jumping noktalarından birini oluşturur. Göl üzerine kurulan 91 metrelik platform üzerinden atlarken bir tarafınızda yeşillikler içinde banliyöleri bir tarafınızda ise masmavi gölü görebilirsiniz.

İsviçre Bungee jumping

Verzasca Barajı Bungee jumping

8- Verzasca Barajı Bungee jumping 220 metre

Verzasca Barajı hem dış görünüşüyle hem de sunduğu manzaralarla adrenalin tutkunlarını büyüleyici bir atlayış yapma imkanı tanıyor. Doğayla iç içe olan bir barajın tepesinden kendinizi şöyle aşağı bıraktığınızı düşünebiliyor musunuz? Dünyanın en yüksek bungee jumping noktalarından biri olan bu lokasyon adrenalin tutkunlarını bekliyor… Fotoğrafına bakarken bile insanın yüreğini ağzına getiren atlayışın uzunluğu 220 metre! Verzasca Barajı aynı zamanda dünyanın en yüksek bungee jumping noktalarından biridir.

İsviçre’ye yapacağınız seyahatte bu deneyimi de yaşamak için rotanıza Verzasca Barajını ekleyebilirsiniz. Doğal yaşam alanının tam kalbinde bulunan bu baraj yaklaşık 220 metre yüksekliğinde ve dünyanın en yüksek bungee jumping noktaları arasında bulunuyor. Doğa ile iç içe olması nedeniyle de amatör ve profesyonel atlayıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen rotaların başında gelir.

Niouc Köprüsü Bungee jumping

9- Niouc Köprüsü Bungee jumping  190 metre

İsviçre’de bungee jumping yapabileceğiniz ikinci nokta Niouc Köprüsüdür. İsviçre’ye yaptığınız seyahatte çikolatadan daha fazlasını alın, yani dünyanın en iyi bungee jumping noktalarından biri olan Niouc köprüsünden atlayarak alacağınız saf macera mutluluğu. Gerçekten cesur biriyseniz, bu asma köprüden atlamanız ve maceralı şenanın bir parçası olmanız gerekir.

Ne beklemelisiniz: Hazır oradayken listenize uçan tilki, uçurumdan zıplama, zip astarı ve dev salıncakları ekleyin.

Nasıl ulaşılır: Köprüye araba ile kolayca ulaşılabilir.

Konum: Route d’Anniviers, 3960 Niouc, İsviçre

Ticino Verzasca Dam Bungee jumping

10- Ticino Verzasca Dam Bungee jumping – 220 metre

James Bond gibi zıplayan bir numara yapmak ister misin? Goldene Eye filminden kolayca hatırlayabileceğiniz ve dünyanın en iyi bungee jumping noktalarından biri olan İsviçre’nin Ticino Vadisi’ndeki Verzasca Barajı’na gidin. Ünlü “007” zıplamasını deneyin ve filmdeki Pierce Brosnan’dan daha azını hissetmeyin. Onu dünyadaki en iyi bungee atlama noktalarından biri yapan sadece yüksekliği değil, benzersiz deneyimi. Barajdan atlamak için önceden rezervasyon yaptırdığınızdan emin olun.

Ne beklemeli: 7,5 saniyelik bir serbest düşüş ve James Bond hissi.

Nasıl ulaşılır: Baraj üzerindeki atlama noktasına Gordola’dan 2 km’lik bölüm genişliğindeki yoldan yürüyerek kolayca ulaşılabilir.

Yer: Valle Verzasca, 6633 Lavertezzo, İsviçre

İtalya Bungee jumping

Ponte Colossus Köprüsü Bungee jumping

11- Ponte Colossus Köprüsü Bungee jumping

İtalya Alpleri’nin kalbinde bulunan köprü, dünyanın adrenalin tutkunlarına muhteşem bir manzara vadediyor. Köprüden atladığınızda yaklaşık 5 saniye serbest düşüş yaşayabilirsiniz. Bu serbest düşüşle saatte 100 kilometreden daha fazla hıza ulaşıyorsunuz eğer buradan atlayabilirseniz. Ponte Colossus Köprüsü diğerleri kadar yüksek olmasa da sunduğu manzara nedeniyle amatör sporcuların tercih ettiği rotalardan biridir.

Altopiano di Asiago Vicenza Bungee jumping

12- Altopiano di Asiago Vicenza Bungee jumping 175 metre

Yaz aylarında İtalya’da tatil yapıyorsanız ve bungee jumping yapmayı düşünüyorsanız, bir köprüden atlamak isterseniz (tabii ki macera ruhuyla), o zaman Atopiano di Asiago’ya gelmelisiniz. İtalya’nın en yüksek noktasında bulunan ve dünyanın en iyi bungee jumping noktalarından biri olan bu rota outdoor ekstrem sporları sevenler için önemli bir noktadır.

Ne beklemeli: Asiago Platosu’ndaki vadilerin dramatik manzaraları

Nasıl ulaşılır: Hem Fozo’dan hem de Enego’dan arabayla kolayca ulaşılabilir.

Yer: SP76, 36010 Enego VI, İtalya

Nepal Bungee jumping

Bhote Kosi River Bungee jumping

13- Bhote Kosi River Bungee jumping 160 metre

Bir macera dozuna ihtiyacınız olursa, berbat bir eğlenceye düşmenin tadını çıkarmak için yan komşunuza gidebilirsiniz. Nepal’deki Bhote Kosi Nehri üzerinde 160 metre yükseklikte bulunan bu, dünyanın en yüksek bungee jumping noktalarından biridir. Hatta daha sonra düşüşünüzle övünmek için kendinizi filme alabilir ve bir DVD kopyası alabilirsiniz. Bu kesinlikle dünyadaki en iyi bungee sıçrayışları.

Ne beklemeli: Bhote Koshi’de kamp ve nehir raftingi dahil tam günlük macera dolu bir tur

Nasıl ulaşılır: Katmandu’dan arabayla 3 saat uzaklıktadır. Bir organizatörle rezervasyon yaparsanız, ulaşım halledilecektir.

Konum: Bu bungee jumping noktası Nepal-Tibet sınırında yer almaktadır.

Yeni Zelanda Bungee jumping

Queenstown Kawarau Nehri Bungee jumping

14- Queenstown Kawarau Nehri Bungee jumping 43 metre

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nda konumlanan Queenstown şehrindeki Kawarau’da sıradışı bir deneyim yaşamaya hazır olun. Yeni Zelanda muhteşem doğal güzelliklere sahip ülkelerden birisidir. Yüzüklerin Efendisi filmi de bu ülkenin muhteşem coğrafyasında çekilmiştir.

Her şey burada başladı, bu yüzden en iyisi olmalı, değil mi? Kawarau Asma Köprüsü 1986’da Aj Hackett’in dalışa geçtiği ve Auckland’daki Greenhithe Köprüsü’nden onu yakalamak için sadece bir lastik kordonla uçurumdan atladığı yerdir. Bu ona belli bir heyecan verdi ve daha farkına varmadan bungee jumping konusunda takıntılıydı ve dünyadaki ilk reklam ve bungee jumping yerlerinden biri bu şekilde ortaya çıktı!

Köprüye ulaşmak için geçilen zorlu yolların ardından atlayışta yaşanan heyecan ve şehrin el değmemiş doğal güzellikleri birleşerek anın tadını çıkarmanızı sağlıyor Yeni Zelanda’ya tatil amaçlı giden herke mutlaka Kawarau Nehri’ne uğramaktadır. Buraya kadar geldikten sonra da bungee jumping atlaması yapmak size kalmış. Çünkü diğer bungee jumping yerlerinin dışında farklı bir coğrafya denemek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olan Kawarau Nehri, daha atlayış başlamadan adrenalin seviyenizi yükseltecek çünkü bu nehre giden yol, dünyanın en tehlikeli yollarından biri olarak kabul ediliyor..

Nasıl ulaşılır: AJ Hackett dünyadaki en popüler ve en iyi bungee jumping noktalarından biri olduğu için oldukça erişilebilirdir ve buraya ulaşmak için gideceğiniz yerden köprüye taksiye binebilirsiniz.

Yer: Queenstown Trail, Arrow Junction, Yeni Zelanda

Nevis Highwire Bungee jumping

15- Nevis Highwire Bungee jumping 134 metre

Yeni Zelanda’dayken, dalmak zorundasın. Sonuçta, macera ülkesindesiniz. Güney Alpler’in pitoresk ortamında bulunan bu bungee jumping noktası Nevis Nehri Vadisi’nde yer almaktadır. Bu tırnak ısıran bungee’den kurtulmak, damarlarınızın adrenalin pompalamasına neden olacaktır. Asma köprünün cam bir zemini vardır, böylece arkadaşınızın cesaretini izleyebilirsiniz. Bu, dünyadaki en iyi bungee jumpinglerden biridir.

Ne beklemeli: 8,5 saniyelik serbest düşüş

Nasıl ulaşılır: Bu noktaya özel araçlarla ulaşılamamaktadır ve şirketin mağazasından Queenstown’dan bir servis almanız gerekecektir. Bungee noktasına ulaşmak neredeyse 40 dakika sürüyor.

Yer: Queenstown, Yeni Zelanda


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu