Outdoor Bıçaklar ve Parçaları

Nihai hayatta kalma bıçağı, çeşitli görevlerde size en iyi şekilde hizmet edeceğini düşündüğünüz bıçaktır. Güvenilir arkadaşınız olacak bıçağı seçerken akılda tutulması gereken birkaç önemli faktör vardır.

Outdoor Bıçaklar

Hayatta Kalma Bıçağı Tavsiye:

Bıçak almaya başladığınızda, aşağıdaki yedi faktörü göz önünde bulundurmanız akıllıca olacaktır.

1.Outdoor Bıçaklarda Boyut

Bıçağın boyutu, bıçağı ne için kullanabileceğinizi büyük ölçüde etkileyecektir. Daha önce belirtildiği gibi, önyükleme bıçağı maksimumda ortalama olarak yalnızca beş inç uzunluğundadır. Hayatta kalırken, hassas olacak kadar küçük, ancak doğrama gibi daha zorlu görevleri tamamlayacak kadar büyük bir bıçak istersiniz. Aklınızda tutmanız gereken normal uzunluk dokuz ila on bir inçtir, çünkü bu size en geniş kullanım aralığını verecektir. Orta boy aralığı, en iyi hayatta kalma bıçaklarının olduğu yerdir.

 2. Outdoor Bıçaklarda Namlu

Hayatta kalma bıçağınızı seçerken, bıçağın tasarımına çok özel bir dikkat gösterilmelidir. Katlanır bir bıçak bıçağı alabilirsiniz, ancak kolaylık sağlamak için dayanıklılıktan vazgeçeceksiniz. Sabit bir bıçak, özellikle doğrama, sopalama ve bölme gibi görevler söz konusu olduğunda, dayanıklılıkta çok daha güçlü bir ipucuna sahiptir.

Sabit bir bıçak, kötüye kullanım için katlanır bir bıçaktan daha dayanıklıdır. Nihayetinde, hayatta kalmak için çok kullanırsanız katlanır bir bıçak kırılır. Günlük taşıma için harika olsa da, sabit bıçaklı hayatta kalma bıçakları, hayatta kalmanın daha yoğun yanı söz konusu olduğunda herhangi bir katlanır bıçaktan çok daha iyidir.

Gerçek bir hayatta kalma durumuyla karşı karşıya kaldığınızda, muhtemelen bıçağın tamamı (uçtan göbeğe) kullanılacaktır. Bu nedenle, çoğunlukla bir damla veya mızrak tasarımına gitmeyi tavsiye ederim. Bunun nedeni, böyle bir tasarımın ucu bıçağın merkez çizgisinin yakınına yerleştirerek size daha iyi kontrol sağlamasıdır. Ek olarak, bu tür bir tasarım, ucun etrafındaki ağırlığı azaltır ve bu nedenle denge noktası kabzanın yakınında bulunur. Böylece artık daha iyi bir bahşiş kontrolüne sahipsiniz.

Outdoor Bıçaklar

3. Outdoor Bıçaklarda Tang

Tang, bıçağın sapa sarılmış kısmıdır. Tam uçlar, kısmi saplar, sıçan kuyruğu sapları ve gizli saplar mevcuttur, ancak hayatta kalmak için en iyi seçenek genellikle tam tang olarak belirtilir. Tam bir sivri uçla, sapın her yerinde metal izlerini görebilirsiniz, oysa diğer üçü sapta o kadar fazla metal göstermez. Bu, dayanıklılıkta büyük bir fark yaratır ve tam sivri uçlu bir bıçak, kısmi veya gizli sivri uçlu bir bıçaktan çok daha sağlam olacaktır.

Tam bir sivri uçlu bıçak, sapın kırılma ihtimalinde kısmi bir sivri uçtan daha iyi kurtarılabilir. Sapı kırık olan kısmi bir sap, tehlikeli olabilir ve kullanılması tavsiye edilemeyebilir, ancak tam bir uç kordona sarılabilir ve sap kırılmadan önce olduğu gibi çalışmaya devam edebilir. Fiyat tam bir keskinlikle yükselir, ancak sonunda dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü artırarak karşılığını veren bir fiyat artışıdır.

4. Outdoor Bıçaklarda Bıçak Ucu

Outdoor Bıçaklar

Bıçağın ucu çok büyük bir fark yaratabilir. Bıçak için harika bir tasarıma sahip bir bıçak almak cazip gelse de, bıçak benzersiz olmak için fedakarlık yaptığında hissettiğiniz kötülük seviyeleri buna değmez. İyi bir hayatta kalma bıçağı söz konusu olduğunda, muhtemelen bir Cadılar Bayramı aksesuarı olarak daha uygun bir şey aramıyorsunuzdur. Bir mızrak noktasında veya bir düşme noktasında güvenilir ve faydalı bir ipucu bulacaksınız. Daha klasik bir mızrak noktası veya düşme noktası için bir bıçağın korkak stilinden ödün vermek, bıçağınızı nefsi müdafaa için kullandığınızda veya bıçağınızı ince uçlu işler için kullandığınızda daha iyi ücret alacağınız anlamına gelir.

5. Outdoor Bıçaklarda Bıçak Tipi

Kendine özgü yararları ve zararları olan ve kolaylıkla karşılaştırılabilecek üç ana bıçak türü vardır. Çift ağızlı bıçaklar, düz kenarlı bıçaklar ve tırtıklı bıçakların her biri hayatta kalma söz konusu olduğunda kendi güçlü yönlerine sahiptir, ancak belirli görevler için (tahta bölme gibi) düz kenarlı bir bıçak tercih edilir. Düz kenarlı veya tek kenarlı bir bıçağın, kesme gücünü kaybetme endişesi yaşamadan veya elinizi kesip açmadan sopalamada veya ayrıntılı kontrol için kullanabileceğiniz düz bir kenarı vardır. Çift kenarlı ve tırtıklı bıçaklar, dayanıklılık ve kullanışlılıktan ödün vermeden onlara havalı bir görünüm sunarken, düz kenar yine de onlara karşı güçlü bir öneme sahiptir.

6. Outdoor Bıçaklarda Tutamak (Sap)

Bıçak, bıçağın bir alet olarak kullanılabilen tek parçası değildir. Sapın ucu, hafif bir çekiç için mükemmel bir alternatif olabilir. En iyi seçenek düz bir popodur, çünkü bıçağınızı çekiç olarak kullanma seçeneğine sahip olmak kazıkları kolayca yere çakmanıza yardımcı olacaktır. Çekiç, sahip olunması gereken yararlı bir araçtır ve bıçağınızı, bir bıçağın yerine geçecek şekilde biçimlendirmek, acil bir durumda taşıyacak veya endişelenecek bir öğenin daha az olacağı anlamına gelir.

7. Outdoor Bıçaklarda Çok yönlülük

En iyi hayatta kalma bıçağının bulabileceğiniz en büyük, en tırtıklı bıçak olduğunu düşünebilirsiniz. Sonuçta, bu agresif bıçaklar bunun için yapılmış gibi görünüyor. Bununla birlikte, bir hayatta kalma bıçağının amacında çok yönlü olması gerektiğinden yanılıyorsunuz – yani, doğramadan oymaya, detay odaklı kesme görevlerine ve aradaki her şeyi yapabilmelidir. . Bu nedenle, daha basit, daha küçük, daha basit bıçaklar, genel olarak etli taktik bıçaklardan daha iyi olma eğilimindedir. Bunu balık tutmak gibi düşünün: Balık tutmak için bir dinamit kullanabilirsiniz ve başarılı olabilirsiniz, ama ne pahasına?

Outdoor Hayatta Kalma Bıçağının Bakımı

Hayatta kalma bıçağının dayanıklılığından birkaç kez bahsetmiştim, ancak onunla ilgilenmek ve uzun süre size hizmet etmeye devam etmesini sağlamak da size kalmış. İşte bıçak bakımı ile ilgili birkaç faydalı ipucu.

Bıçak Parçaları
  • Bileme: Kör ve kör bir bıçak aslında acil durumlarda ve önemli hayatta kalma görevlerinde size karşı çalışır. Kesmek ve delmek için çok daha fazla baskıya ihtiyacı var ve kontrolleri en hafif tabirle zahmetli. Sonunda sizi yıpratacak ve değerli zamanınızı ve enerjinizi boşa harcayacaktır. Bir sonraki başlıkta bunu nasıl keskin tutabileceğinizi anlatacağım.
  • Kuruluk: Bıçağınızı daima kuru tutun. Güvenli ve uzun ömürlü olması için kuru bir yerde saklayın. Nem, bıçağı bozarak yararsız hale getirebilir. Bıçağınızı çocukların ulaşamayacağı yüksek bir yerde saklamanız da tavsiye edilir.
  • Temizlik: Bıçağınız, yaptığı her görevden sonra her zaman temiz olmalıdır. Bu aynı zamanda uzun ömürlülüğünü ve yüksek performans kalitesini de sağlayacaktır. Temiz olmayan bıçaklar, tehlikeli bakterilerin yüzeylerine yayılması için bir davettir. Sapı ve bıçağı her türlü kir ve odun özünden iyice temizlemek için sabunla akan su kullanın. Daha sonra, olası paslanmayı önlemek için, kılıfa geri koymadan önce bıçak tamamen kurutulmalıdır.
  • Yağlama: Sürtünmeyi en aza indirmek için bıçağınızın bıçağını yağlamalısınız. Bu, bıçağın zahmetsizce kılıfa girip çıkmasına yardımcı olur. Bu görev için biraz evde kullanılan yağlayıcı veya yağ yeterli olmalıdır.

Bir Hayatta Kalma Bıçağını Bileme

Outdoor Bıçaklar

Hayatta kalma bıçağınızı keskinleştirmenin yaygın olarak bilinen 3 yöntemi vardır. Hepsine hızlıca bir göz atalım.

  • Whetstone. Bıçağı bir bileme taşı kullanarak keskinleştirmek için, bıçağı kenarı bir kez daha keskin olana kadar taşın yüzeyine (nemlendirildikten sonra) doğru süpürmeniz gerekir. Daha sonra çok daha ince taşları kullanabilir ve bıçağın keskinliğini dilediğiniz seviyeye getirebilirsiniz.
  • Seramik taş: Bıçak bileme amacıyla bu taşın daha taşınabilir ve daha rahat olduğu düşünülmektedir. Bıçağı taşın kanalları boyunca hareket ettirirsiniz, böylece iki karşıt kenarı aynı anda keskinleştirirsiniz.
  • Elmas: Bu daha çok ev kullanımı için uygundur. Bu cihaz bir çubuk şeklindedir ve esas olarak bıçağı, ihtiyacınız olduğu kadar keskin olana kadar çubuğa doğru hareket ettirirsiniz.

Outdoor Bıçak Tavsiye

Hayatta kalma bıçakları, çeşitli durumlarda hayati önem taşıyan bir araç olabilir. İster ormanda pürüzlendirin, ister en kötüsüne hazır olun, iyi bir taktik çakı size kalın ve ince bir şekilde hizmet edecektir. Hangi tür hayatta kalma bıçağının sizin için en iyisi olduğu iddialarında kaybolmak kolay olsa da (her marka kendi bıçağının en iyisi olduğu konusunda ısrarcı olacaktır), kendi araştırmanızı yapmanız önemlidir. Ben de bu makalede yaptığım şey tam olarak buydu ve umarım bıçakla ilgili seçimleriniz için faydalı olacaktır. Ayrıca bu konuyu bir adım öteye götürdüm ve bir hayatta kalma bıçağının tüm olası özelliklerini ve bununla nasıl ilgilenebileceğinizi listeledim.

Hayatta Kalma Bıçak Tavsiyesi

Hayatta Kalma Bıçakları

İlk olarak, iyi bir hayatta kalma bıçağının sizin için neler yapabileceğine dair birkaç örnek. Bunu şu amaçlarla kullanabilirsiniz:

  • Açık teneke kutular ve yiyecek paketleri
  • Yaraları sarmak için bandajları kesin
  • Yangın çıkarmak için odun kesin
  • Temel bir sığınak inşa edin
  • Ek araçlar kazın
  • Balıkları temizleyin, bir hayvanın derisini yüzün ve yemeğinizi başka şekillerde hazırlayın

Gördüğünüz gibi, iyi bir bıçak, hayatta kalma ekipmanınızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Şimdi ne tür bıçakların olduğunu görelim. Ayrıca her kategorideki en iyi (alçakgönüllü görüşüme göre) hayatta kalma bıçaklarından bazılarını tavsiye edeceğim.

Bot Bıçağı (Boot Knife)

Bot Bıçakları

Bir çizme bıçağı tam olarak söylediği şeydir: bir askeri bota kolayca gizlenecek şekilde tasarlanmış taktik bir cep bıçağı. Bot bıçakları, hem adaşı saklandıkları yer nedeniyle hem de bir kemerin içine, bir pantolon paçasının altına kaydırılabildiğinden veya boynuna takılabildiğinden, gizlenmesi kolaydır. Tipik olarak, bu bıçaklar iki kenarlıdır ve 5 inç uzunluğundadır.

Kısa oldukları için, bot bıçakları birincil hayatta kalma bıçağı için en iyi aday değildir. Bununla birlikte, onları kolayca erişilebilen yerlerde doğal olarak taşıyabildiğiniz için, özellikle kendinizi köşeye sıkışmış bulabileceğiniz durumlarda, onları güvenilir bir yedek bıçak için birincil aday yapar.

Sonuçta, kendi güvenliğiniz için bir bıçağı koyabileceğiniz tek şey doğa değildir ve bir hırsız veya kişisel güvenliğiniz için başka bir tehditle karşılaştığınızda bir çizme bıçağı mükemmel bir seçim olacaktır. Aynı şey herhangi bir bıçak için de söylenebilir, ancak çizme bıçağı onu destekleyecek gizleme gücüne sahiptir.

Bir bot bıçağının başarılı bir şekilde yardımcı olabileceği birkaç durum vardır:

  • Hayatta kalma – bir ipi kesmek için çizme bıçağını kullanın, yara pansumanları yapmak için giysileri dilimleyin, birisi arabada mahsur kalırsa emniyet kemerini kesin, vb.
  • Meşru müdafaa – yukarıda belirtildiği gibi, üzerinize gizlenebilir ve ardından bir saldırgandan belirli bir tehlike durumunda kullanılabilir. Şiddeti savunmuyorum! Ancak, sizin ve sevdiklerinizin tehdit altında olduğu bir zaman gelebilir. Bir önyükleme bıçağı beklenmedik ancak güvenilir bir savunma hattı olabilir.
  • Av – daha büyük bir bıçak için yer olmadığında, özellikle avda yararlıysa, bu tür bir hayatta kalma bıçağı.
  • Genel işler – balığı pişirmeye hazır hale getirmek, fermuarlı bağları ve paketleri açmak, zımba teli çıkarmak, bezleri dilimlemek vb. İçin önyükleme bıçağını kullanın.
Old Timer 162OT bot bıçağı

 Bu nedenle, yüksek kaliteli bir önyükleme bıçağı arıyorsanız, Old Timer 162OT Boot Knife’ı şiddetle tavsiye edebilirim :

  • Güvenilir yüksek karbonlu paslanmaz çelikten yapılmıştır
  • Deri kemer kılıfı sayesinde hızlı erişim
  • 7,8 inç uzunluğunda, 3,8 inç bıçak ve 3,9 ons ağırlık
  • Güvenli ön, bıçağın kaymasını önler
  • Tam tang tasarımı

 Av Bıçağı (Buck)

Av Bıçağı

Kova (Buck) bıçağı, kendinizi derinize, doğramanıza, inşa etmenize veya savunmanıza yardımcı olabilecek mükemmel birçok amaçlı bıçaktır. Sabit bir bıçağa sahip olduğundan, aşınma ve yıpranma söz konusu olduğunda genel olarak daha sağlam bir seçimdir. Kova bıçağı tam olarak avlanmak için değil, sayım için azaldığında oyunu derlemek için kullanılır. Başlangıçta avlanmak için tasarlanmış olsa da, bir buck bıçağı, bir hayatta kalma durumunda gerekli olan çeşitli görevlerde kullanılmak üzere normal av bıçaklarından biraz daha kalın bir bıçağa sahiptir.

 Var olan en iyi kova av bıçaklarından biri Buck 692BR Vanguard Sabit Bıçak Bıçağıdır :

692BR Vanguard bıçak
  • Çelik bıçağı üstün mukavemete, kenar tutma özelliğine ve korozyon direncine sahiptir.
  • Akıllıca tasarlanmış: tam tang, parmak koruması, derin çukur
  • Açık hava seyahatleri ve avcılık için mükemmel
  • Kaymaz tutuş ve mükemmel denge
  • 8,5 inç uzunluğunda, 6,3 ons ağırlık

Gizli Bıçak

Gizli Bıçak

Teknik olarak hemen hemen her bıçak gizlenebilirken, bu kategori özellikle küçük ve gizli bıçaklara atıfta bulunmaktadır. Bu bıçaklar bazen yaygın olarak kullanılan diğer nesneler gibi gizlenir. Giysilerinizin altına veya hatta bir cüzdanın içine kolayca gizlenebilirler. Kendini savunmak için veya bir şeyi hızlı bir şekilde kesmeniz gerektiğinde kullanılabilirler.

Gizli bıçakların kalitesi ve dayanıklılığı farklı modellere göre değişiklik gösterir. Kart Bıçağı, kredi kartı şeklindeki küçük ve gizli bir bıçaktır. Cerrahi mavi çelikten yapılmıştır ve bir saniyede bıçağa dönüşebilir.

Boyun Bıçağı harika bir EDC bıçağıdır. Hafiftir ve göze batmadan boynunuzdan sarkabilir. Oldukça keskin olan bıçağı kısmen tırtıklıdır. Boyun Bıçağı, güvenli bir bıçak kılıfı ve paslanmaz boyun zinciri ile birlikte gelir. SharpCard , Card Knife’a benzer. Son derece ince, su geçirmez ve paslanmaya karşı dayanıklıdır. Bağlantılı site aslında size bir değil, iki bıçak bedava veriyor!

EDC Bıçak Ne Demektir? EDC “every day carry” kelimelerinin ilk harflerinden oluşan kelimedir. EDC Türkçe’de günlük kullanılan, her gün yanında taşınabilen anlamlarını taşır.


Savaş Bıçağı (Combat Knife)

Savaş Bıçağı

Basit bir gerçek: sonunda herkesin kurşunları biter. Bu, askeri meraklıların bir hayatta kalma bıçağıyla ilgilenebileceği anlamına geliyor. Silahlı kuvvetlerin her seviyesinde kullanılan bir savaşta hayatta kalma bıçağı, çeşitli durumlarda kullanışlı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu tür bir bıçak, dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır, böylece yapışkan bir durumda bir hayat kurtarabilecek uzun ömürlü ve kullanışlı bir araç olabilir. İster savaş alanında ister arka ülkede olun, bir savaş bıçağı kıllı bir durumda size olağanüstü derecede iyi hizmet edecektir.

Combat Knife

Her yerde bulabileceğiniz en iyi savaş bıçağı Smith & Wesson SW3B 12.8 inç Sabit Bıçak Bıçağıdır :

  • 14,6 ons, 7,8 inç bıçakla 12,8 inç toplam uzunluk
  • Son derece dayanıklı elektrostatik toz boyalı siyah oksit paslanmaz çelik
  • Naylon elyaftan yapılmış dokulu ve oluklu sap
  • Büyük poşet sayesinde hızlı erişim
  • Ayrıca bir bileme taşı ve tel kesicilerle birlikte gelir

Askeri Bıçak (Military Knife)

Askeri Bıçak

Askeri meraklılar için başka bir seçenek, ABD Ordusu’ndan herhangi bir bıçaktır. Şubeler, standart askeri bıçaklar için kendi benzersiz seçeneklerine sahip olma eğilimindedir, bu nedenle seçim için uygun bir seçim vardır. Örneğin, resmi USMC dövüş bıçağı 7 ″ Ka-Bar bıçağıdır.

Bir silah, askerler söz konusu olduğunda en bariz araçtır, ancak sabit bıçaklı hayatta kalma bıçakları, bir silahın basitçe etkili olmadığı durumlarda çok daha fazla kullanıma sahiptir. Bir silah arızalanabilir veya cephanesi bitebilir. İyi, sabit bir bıçak bıçağında bu sorunlar olmayacak. Bir delik kazmaktan yemek hazırlamaya kadar her şey için askeri bir hayatta kalma bıçağı kullanılabilir. Bir bıçak, bir askerin savaş alanında hayatta kalmasına veya vahşi doğanın derinliklerinde yoğun bir kamp gezisinde size yardımcı olabilir.

SOG Askeri Bıçak

En iyi askeri hayatta kalma bıçağı kesinlikle Kılıflı SOG Sabit Bıçak Bıçağıdır:

  • Hayatta kalma bıçağı, av bıçağı ve ayrıca taktik bıçak görevi görür
  • Paslanmaz çelik, tam tang, 7 inç ve 10,3 ons
  • Bakım gerektirmeyen cam takviyeli naylon sayesinde mükemmel tutuş
  • Kriyojenik ısıl işlem ile güçlendirilmiştir
  • Sert bir naylon kılıfla birlikte gelir

Ka-Bar Bıçağı

Ka-Bar Bıçaklar

Bu ilginç türden hayatta kalma bıçağı ABD Deniz Kuvvetlerine verilir. Genellikle sağlam bir deri tutacağı ve sabit, tek kenarlı bir bıçağı vardır. Ka-Bar ele mükemmel şekilde uyar ve meraklı, kazma vb. Tüm zor görevleri yerine getirmek için tasarlanmıştır.

Ek olarak, bıçak ucu elmas şeklindedir, bu da bu bıçağı saldıran bir düşmanı bıçaklarken özellikle güçlü ve dengeli kılar. Yani bu sadece harika bir hayatta kalma ve avlanma aracı değil, aynı zamanda size yasal bir silah olarak da hizmet ediyor.

Ka-Bar Bıçağı

Bu tür ihtiyaçlarınıza uyuyorsa, Ka-Bar BK-10 Becker Crewman Fixed Blade Survival Knife edinmenizi tavsiye ederim :

  • 1095 Cro-Van çeliğinden yapılmıştır
  • 5.5 inç düz kenarlı bıçak
  • Tam uç, sabit bıçak, kullanımı çok kolay
  • Ön cep kılıfı ile birlikte gelir
  • Dayanıklı ve en kaliteli malzemeden üretilmiştir

Rambo Bıçağı

Rambo Bıçağı

Bir Rambo bıçağı, çoğunlukla tırtıklı kenarlı oyuk saplı bir hayatta kalma bıçağıdır. Rambo bıçağı, kısmen Vietnam gazisi John Rambo’nun büyük bir hayatta kalma bıçağı kullandığı görüldüğü ünlü aksiyon filmleri nedeniyle popülerliğe yükseldi. Film serisi, bu büyük hayatta kalma bıçağını bir hayatta kalma ve erkeklik örneği ile ilişkilendirmekle kalmıyor, aynı zamanda bıçağın kullanılabileceği birçok yolu da gösteriyor.

Rambo Bıçağı

Resmi Lisanslı Rambo II MC-RB2 Hayatta Kalma Bıçağını gerçekten satın alabilirsiniz:

  • Yüksek performans ve dayanıklılık
  • Kaliteli malzemelerden üretilmiştir
  • Tutma yeri kapağının içinde gizli bir pusulaya sahiptir
  • Bacağınıza bağlanabilen bir kılıfla birlikte gelir

Katlanır Hayatta Kalma Bıçağı

Katlanır Hayatta Kalma Bıçağı

Dayanıklılık ve güvenilirlik söz konusu olduğunda, akla ilk gelen katlanır bir hayatta kalma bıçağı değildir. Ancak kolaylık talep edildiğinde, bu bıçak türünden daha üstün bir şey bulmakta zorlanacaksınız. Katlanır hayatta kalma bıçaklarının güçten yoksun olduğu şeyleri, kolayca bir cebe sığdırarak telafi ederler. Büyük bir hayatta kalma bıçağı taşımanın mümkün olmadığı durumlar için mükemmel olan katlanır bir hayatta kalma bıçağı, elinizin altında bulundurmak için idealdir.

Sonuçta, üzerinizde bıçak bulundurmak ve ona ihtiyaç duymamak, ihtiyacınız olduğu ortaya çıktığında yanınızda olmamaktan daha iyidir. Bu sadece sağduyudur.

SOG EDC

 En iyi katlanır hayatta kalma bıçaklarından biri SOG EDC Pocket Knife’dır:

  • Dayanıklılık için tasarlandı – son derece dayanıklı
  • Günlük kullanım için mükemmel şekilde uygun çok yönlü bıçak
  • 4,5 inç sap
  • 3.5 düz kenarlı keskin bıçak
  • Cam takviyeli naylon tutma yeri
Kershaw Bıçak

Bir diğer yüksek puan alan katlama bıçağı Kershaw Blur Black :

  • Herhangi bir elle kolay ve güvenli açma
  • Kolayca depolanır ve fark edilmeden taşınabilir
  • Süper keskin bıçak, her zaman ve her yerde kullanılabilir
  • Liner Lock güvenlik, dayanıklılık ve güç katar
  • Kaliteli kavrama, her koşul ve hava şartlarına dayanabilir

Taktik Bıçak (Tactical Knife)

Taktik Bıçak

Taktik bıçak, kaliteden ödün vermek istemediğiniz bıçaktır, çünkü hem alet hem de silah olarak çalışması gerekir. Hem ev işlerini tamamlamada hem de gecenin köründe kalın bir ormana paraşütle atlamada faydalı olacak şekilde tasarlanan taktik bir bıçak, elinizin altında olması gereken güvenilir bir araçtır. Askerlerimiz düşünülerek tasarlanmış başka bir bıçak.

Taktik bıçaklara bakmak heyecan verici olmayabilir, ancak uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Bıçağınızın ne kadar suistimal edildiğini ve ne sıklıkta keskinleştirmeniz gerektiğini kesinlikle fark edeceksiniz. Bu bıçakların bir ölüm kalım durumunda kırılma olasılığı daha düşüktür ve yaşamları boyunca size iyi hizmet edeceklerdir.

Taktik Bıçak

En çok tavsiye edilen taktik bıçaklardan biri Smith ve Wesson SWBLOP3TS Üçüncü Nesil Black Ops Knife’dır :

  • 3,4 inç bıçak, 7,7 inç toplam uzunluk, 4,8 ons ağırlığında
  • Bıçak, Siyah Oksit Yüksek Karbonlu Paslanmaz Çeliktir
  • Günlük kullanım için harika
  • Güvenilir ve kullanışlı, çok yönlü başparmak düğmelerine sahiptir
  • Astar kilidi + emniyet kilidi ile sabitlenir

Tanto Bıçak

Tanto Bıçak

Tanto bıçak stili seksenlerde Cold Steel tarafından popüler hale getirilmiş olsa da, geçmişi, zırhı delmek için tasarlanmış geleneksel bir bıçak olduğu Japonya’ya kadar uzanabilir. Japon kısa kılıcı olarak da bilinen tanto bıçağı, bir samuray kılıcına benzer ve tekrar tekrar kullanıma dayanacak kadar güçlüdür. Bıçağı inanılmaz derecede güçlü kılan ve bıçak ucunun hasar görmesini inanılmaz derecede zorlaştıran güçlendirilmiş bir uca sahiptir.

Tanto bıçağı geleneksel bıçağa dayandığından, bu bıçağın tarihinin sahip olduğu bazı delme becerilerini miras aldığını ve başka bir hayatta kalma bıçağının yapamayacağı görevleri kolayca yerine getirebildiğini düşünüyor. Uç, meraklı veya kazıma için mükemmel olan keski benzeri bir etkiye sahiptir. Cold Steel, piyasadaki en yüksek kalitede tanto bıçakları üretmeye devam ediyor.

Tanto Bıçak

 Günümüzün en iyi tanto bıçaklarından biri KA1245-BRK Black Tanto’dur :

  • Kalın sivri uçlu bıçak, hedefine kolayca nüfuz eder
  • Cam dolgulu naylon kılıf
  • En zor görevler için bile ideal
  • 8 inç sabit bıçak, 12 inç toplam uzunluk
  • Kraton G malzemeden yapılmış sağlam, dayanıklı sap

EMS Bıçaklar

EMS Bıçaklar

EMS Bıçak Ne demek? Emergency medical services (EMS) bıçaklar acil tıbbi hizmetler (EMS) sağlık görevlilerini, polisi, itfaiyecileri ve hatta bazen orduyu içerir. Kısaca acil müdahale bıçakları denilebilir.

Bir kaza olduğunda ilk müdahale edenler onlar. Ve bazıları EMS bıçağıyla donatılmıştır. Bu bıçak zahmetsizce açılabilir ve tek elle kullanılabilir, bu da aşırı durumlarda çok önemlidir. Kemer klipsi, bıçağı üniformanın herhangi bir yerinden asmayı mümkün kılar. Bıçak tam olarak doğru boyuttadır, çok büyük ve çok küçük değildir, bu da bıçakla yapılan işi çok daha kolay hale getirir. Hatta bir yürüyüş gezisine bile getirebilirsiniz.

EMS bıçağının çerçevesinin tabanında küçük bir çıkıntı var. Bu sivri çıkıntı, bıçağın etkili bir cam kırıcıya dönüşmesine yardımcı olur. Bıçağı bir yumruğun içinden tutup bir pencereye vurursanız, cam kırılır ve içeride mahsur kalan bir kişi kaçabilir. Emniyet kemeri kesmek için de kullanılabilir. Bunlar, acil servislerin bu tür bir hayatta kalma bıçağını nasıl kullandıkları örneklerden sadece birkaçı.

EMS Bıçaklar

 Yılan Gözü Taktik Yay Destekli Bıçak harika ve önerilen bir EMS bıçağıdır:

  • Yüksek puan alan ve yaygın olarak kullanılan çakı
  • 3.25 inç paslanmaz çelik bıçak, 3 mm kalınlığında
  • Bıçak ayrıca siyah ve yarı tırtıklı
  • Emniyet kemeri kesici, cam kırıcı ve cep klipsi ile birlikte gelir
  • Çeşitli kurtarma kuruluşları tarafından taşınır

Fırlatma Bıçakları

Fırlatma Bıçakları

Bir fırlatma bıçağı en iyi şekilde düşmanın dikkatini dağıtmak amacıyla kullanılır. Onunla küçük hayvanları avlamayı deneyebilirsiniz, ancak genel olarak öldürme yetenekleri sınırlıdır. Bıçak genellikle saldırgana fırlatılır, böylece düşmanın odak noktası kırılır ve ardından düşmanınızı farklı bir silahla vurarak takip edebilirsiniz.

Fırlatma bıçakları farklı boyutlarda gelir. Bazıları avuç içi kadar büyük değildir, bazıları ise ayrı bir çantaya ihtiyaç duyacak kadar büyüktür. Çoğunlukla çıplak bir iskelet tutacağı vardır. Bir tutamaç sargısı veya bir tutuş eklemek, bu silahın yörüngesini olumsuz yönde etkiler.

Bıçağın ağırlığının çoğu, bıçağın fırlatıldığı zaman düşmana çarpan ucunun olmasını sağlamak için ön tarafta yoğunlaşmıştır.

Fırlatma bıçakları taşımayı seçerseniz, tercihen günlük olarak sürekli olarak onları fırlatmak için egzersiz yapmanız gerektiğini şiddetle tavsiye ederim. Kolayca edinilen bir beceri değildir, ancak sürekli bir eğitimle kesinlikle öğreneceksiniz.

Fırlatma Bıçakları

 Fırlatma bıçağı için iyi bir seçim, Kılıf 3 Paketli SOG Fırlatma Bıçaklarıdır :

  • Dengesi ve hassasiyeti ile tanınır
  • Bıçak fırlatma pratiği yapmak için mükemmel bir başlangıç noktası
  • Sert kaplama siyah paslanmaz çelik
  • 3 bıçağı da güvenli bir şekilde taşımak için çoklu naylon kılıf
  • Ek bakiye için çıkarılabilir paracord

Hayatta Kalma Bıçağı Taşımak Yasal mı?

Bıçak taşımayla ilgili yasalar bazen ülkeye, hatta bulunduğunuz şehrin eyaletine özgüdür. Genellikle yasalar elinizde gizli bir bıçak bulundurmayı yasaklar. Öte yandan, kırsal yasalar o kadar katı değildir ve hayatta kalma bıçağınızı vahşi doğaya götürebilirsiniz. Sonra yine, bir milli parka gidiyorsanız, kurallar yine katıdır. Sonuç olarak, hayatta kalma bıçağını açıkça taşımaya karar vermeden önce bölgenizdeki yasanın ne dediğini öğrenmeniz yeterlidir. Bu konu hakkında ayrıca detaylı yazı yazacağımız için burada kısaca yukarıdaki bilgilerle yetiniyoruz.

Sonuç olarak;

Sonuçta, hayallerinizdeki hayatta kalma bıçağını seçerken göz önünde bulundurmanız gereken çok şey var. İster askeri düzeyde bir meraklı olun, ister bıçak toplayıcı olun, ister derin vahşi doğada onu kaba işlemeye alışmış deneyimli bir hayatta kalma uzmanı olun, tüm arzularınıza uyan bir hayatta kalma bıçağı vardır. Her zaman çok önemli hayatta kalma ekipmanının bir parçasıdır . Piyasadaki seçenekler zaman zaman bunaltıcı görünebilir ve güçlü bir reklam ve markaya sahip bir bıçağı kapmak cazip gelse de, sizin için mümkün olan en iyi bıçağı bulmak için araştırmanızı yapmak her zaman karşılığını alacaktır.

Hayatta Kalma Bıçağı

Not: Outdoor Bıçaklarını tanıttığımız yazı serimiz devam edecektir.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu