En İyi El Tipi GPS Cihazlarıyla Asla Kaybolmayın

Ahbap, neredeyim ben? Bir sonraki büyük maceranıza hazır olun

Outdoor GPS Cihazları

Oldukça yerleşik bir patikada kamp yapmaya gitmek bir şeydir. Alışılmışın dışında bir macera arıyorsanız, bu tamamen farklı bir top oyunu. Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) ilk olarak 1978’de piyasaya sürüldü ve o zamanlar çoğunlukla askeri operasyonlar için kullanıldı, ancak o zamandan beri sivil dünya tarafından sıkça kullanılmaya başlandı. Ben büyürken, GPS Cihazları sivil pazarda hantal ve oldukça kabaydı, ancak bugün piyasadaki cihazlar neredeyse cep telefonları kadar hafif ve tüm gün dayanabilecek pilleri var. Kaybolmanız durumunda sizi eve geri götürmek için şu anda piyasada bulunan en iyi üç el GPS cihazına bakalım.

El GPS’i ve Cep Telefonu GPS’i

Bu herkesin sorduğu bir soru – telefonumda GPS varken neden bir GPS ünitesine ihtiyacım var? Akla gelen ilk şey, bu GPS cihazlarının çoğunun çok daha iyi pil ömrüne sahip olması ve bazı durumlarda kaybolmanız veya yaralanmanız ve uzak konumunuzdan bir hava taşımacılığına ihtiyaç duymanız durumunda SOS veya mesajlaşma yeteneklerine sahip olmasıdır. cep telefonu hizmeti yok. Telefonunuzdaki veya tabletinizdeki GPS, şebeke dışı bir macera için gayet iyi çalışsa da, pil ömrünüz muhtemelen o kadar iyi olmayacaktır ve söz konusu olduğunda, modern akıllı telefonlar, modern El Tipi GPS’e kıyasla oldukça kırılgandır.

Outdoor GPS

İkinci olarak, telefonunuzun GPS uygulaması için düzgün çalışması için bir hücre sinyali gerekir. El tipi GPS’iniz gibi uydu tabanlı sistemler, gökyüzünü net bir şekilde görebildiğiniz sürece her yerde çalışacaktır. Bu, ağaçların gölgesindeyken işe yaramayacağı anlamına gelmez, ama eğer bir mağaradaysanız, pek de değil.

Garip bir şekilde, GPS uygulamalarının telefonlardaki popülaritesi, el tipi GPS pazarındaki rekabeti azalttı. GPS pazarında büyük bir oyuncu olan Magellan gibi şirketler, otomotiv ve arazi GPS sistemleri gibi diğer alanlara kaymış ve artık elde taşınabilir GPS sistemleri üretmiyor.

GPS nasıl çalışır?

Küresel konum sistemi, temas halinde olduğunuz uyduların miktarına bağlı olarak konumunuzu iki veya üç boyutlu olarak izlemek için şu anda gezegeni dolaşan 31 uydudan oluşan bir ağa dayanır.

Bir GPS cihazının, cihazınızdan uyduya olan mesafeyi ölçerek konumunuzu belirleyebilmesi için en az 4 uydu ile iletişim kurması gerekir. Birleşik Devletler Uzay kuvveti şu anda Küresel Konumlandırma Sisteminin işletilmesinden sorumludur.

Trekking GPS

Gerekli bağlantı

GPS cihazım cep telefonu veya internet bağlantısı olmadan çalışır mı? Kısa cevap evet. GPS donanımlı bir cihazdan başka bir şeye ihtiyacınız olmamalıdır. İnternet veya cep telefonu bağlantısına sahip olmak, cihazınıza haritalar, ara noktalar ve farklı konum türleri indirmenize izin verebilir, ancak temel yapılandırmasında çoğu GPS cihazı, yolculuğunuz boyunca verimli bir şekilde gezinmeniz için size yeterli bilgiyi sağlamalıdır.

El tipi bir GPS buna değer mi?

Telefonunuzda olmayan bir GPS’in sahip olduğu birçok özellik vardır. Herhangi bir açık hava macerası yapmayı planlıyorsanız ve navigasyon yardımına ihtiyacınız varsa, el tipi bir GPS kesinlikle buna değer.

Hangi el tipi GPS kullanımı en kolay?

Basit navigasyon için Garmin eTrex 10’u yenmek zordur. Birkaç düğmeye basın ve hepiniz gitmeye hazırsınız ve fiyat için yenmek zor.

Garmin GPSMAP 66i GPS

Garmin GPSMAP 66i GPS

Garmin GPSMAP 66i GPS El Tipi ve Uydu İletişim Cihazı GPSMAP 64sx ve 64. modellerin yerini alan 66i, Garmin’in bağımsız GPS sisteminin en son yinelemesidir. GPSMAP 66i, baz istasyonu menzilinin dışındayken bile mesaj gönderme ve alma özelliğine sahiptir ve ayrıca bir SOS özelliği içerir (her ikisi de abonelik gerektirir). Dahili lityum iyon pilin, yeniden şarj edilmeden önce belirtilen ortalama ömrü 35 saattir (güç tasarrufu modunda 200 saat) ve cihazın kendisinde haritalar ve diğer veriler için 16 GB depolama alanı vardır.

66i, açık havada güneş ışığında okumayı kolaylaştıran 240×400 çözünürlüğe sahip 3” ekranıyla piyasadaki en iyi ekranlardan birine sahiptir. Cihaz, önceden yüklenmiş topografik haritalar ile birlikte gelir ve BirdsEye Uydu görüntülerini indirebilir. 66i, menzili içindeki WiFi ağlarına ve hızla karmaşıklaşabilen diğer cihazlara da bağlanabilir.

GPSMAP 66i ayrıca 10.000’e kadar ara nokta kaydetmenize, favori ve diğer konumları ayarlamanıza ve ayrıca daha önce gittiğiniz bir yeri izlemek istediğinizi düşünüyorsanız 250’ye kadar rota kaydetmenize olanak tanır. Cihaz hem suya dayanıklıdır hem de sınırlı miktarda su ve çoğu toz ve pisliği cihazdan uzak tutmak için IPX7 sınıfına sahiptir. Garmin GPSMAP 66i, 599,99 $ ile piyasadaki en pahalı modellerden biridir.

Garmin® GPSMAP® 66i GPS El Tipi ve Uydu İletişim Cihazını taşırken gönül rahatlığıyla keşfedin. Etkileşimli bir SOS özelliği, sizi her zaman GEOS 7/24 arama ve kurtarma izleme merkezine bağlar, böylece acil durumlarda yardım için gönderebilirsiniz. Ayrıca inReach® teknolojisi ve %100 küresel Iridium® uydu ağı (uydu aboneliği gereklidir) ile metin mesajları gönderip alabilir, böylece şebekeden uzaktayken arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde kalabilirsiniz. Çoklu Küresel Navigasyon Uydu Sistemleri (GNSS) desteği ve navigasyon sensörleri konumunuzu tam olarak belirlerken, doğrudan cihaza BirdsEye Uydu Görüntüsü indirmeleri ile önceden yüklenmiş topografik haritalar (yıllık abonelik olmadan) çevrenizi detaylandırır. Active Weather tahminlerine ve Geocaching Live’a erişmek için 66i’yi uyumlu bir akıllı telefonla eşleştirin. Ayrıca, yol noktaları, rotalar, aktiviteler ve koleksiyonlar dahil olmak üzere verileri planlamak, gözden geçirmek ve senkronize etmek için sahadayken ücretsiz Garmin Explore ™ mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca bir barometrik altimetre ve eğim dengelemeli, 3 eksenli bir pusulaya sahiptir. Kristal netliğinde 240×400 çözünürlüğe sahip, okunması kolay 3″ ekran. 16 GB’lık bellek, 10.000’e kadar ara nokta, sık kullanılanlar ve/veya konumlar ve 250’ye kadar rota saklar. Güzergah günlüğü, 20.000’e kadar nokta, 250 kayıtlı gpx izi depolayabilir ve 300 kayıtlı uyum etkinliği. Suya dayanıklı IPX7 dereceli yapı, elementlere dayanır, böylece ideal olmayan koşullarda güvenle gezinebilirsiniz. Wi-Fi®, Bluetooth®, ANT+®, Garmin Connect™ ile uyumlu , yüksek hızlı USB ve NMEA 0183. Birlikte verilenlerle güçlendirilmiştir, 10 dakikalık izlemede 35 saate kadar veya 30 dakikalık izlemede 200 saate kadar şarj edilebilir lityum iyon pil. microSD™ kartları kabul eder (ayrı satılır). Garmin GPSMAP 66i el tipi GPS ve uydu iletişim cihazı bir USB kablosu, karabina klipsi ve belgeler içerir. 6,4″Y x 2,6″G x 1,4″D. Ağırlık: 8,5 oz.

  • Üretici modeli #: 010-02088-01.
  • Etkileşimli SOS, sizi GEOS 24/7 arama ve kurtarma izleme merkezine bağlar
  • inReach uydu teknolojisi ile metin mesajları gönderin ve alın
  • Çoklu Global Navigasyon Uydu Sistemleri desteği ve navigasyon sensörleri
  • Doğrudan cihaza BirdsEye Uydu Görüntüsü indirmeleri ile topografik haritalarla önceden yüklenmiştir
  • Aktif Hava tahminleri ve Geocaching Live için uyumlu akıllı telefonunuzla eşleştirin
  • Garmin Explore mobil uygulamasıyla sahadaki verileri planlayın, gözden geçirin ve senkronize edin
  • Barometrik altimetre
  • Eğim dengelemeli, 3 eksenli pusula
  • 240×400 çözünürlüğe sahip, okunması kolay 3″ ekran
  • 10.000’e kadar ara nokta, favori ve konum ve 250’ye kadar rota saklar
  • İzleme günlüğü, 20.000 noktaya, 250 kayıtlı gpx izi ve 300 kayıtlı uyum etkinliğine kadar depolar
  • Suya dayanıklı IPX7 dereceli yapı
  • Wi-Fi, Bluetooth, ANT+, Garmin Connect, yüksek hızlı USB ve NMEA 0183 ile uyumlu
  • Dahil edilen şarj edilebilir pil, GPS’e 30 dakikalık takipte 200 saate kadar güç sağlar
  • USB kablosu, karabina klipsi ve belgeleri içerir.
  • Artıları / Çok Özellik Zengin, Harika Pil ömrü ve mesajlaşma yetenekleri
  • Eksileri / Fiyatına kıyasla piyasadaki en doğru cihaz değil
  • Son söz / Garmin GPSMAP 66i’nin sunduğu uzun özellikler listesine ihtiyaç duyan veya bunu isteyen maceraperest maceracılar için

Garmin eTrex 10 El Tipi GPS

Garmin eTrex 10 El Tipi GPS

Garmin eTrex 10 El Tipi GPS Ünitesi Bankayı kırmayan el tipi GPS cihazları için pazardaysanız, sizi harika bir satın alma ile tanıştırayım. Şimdi, daha yüksek fiyatlı GPS ünitelerinin tüm özelliklerine gerçekten hakim değilseniz, sizin için büyük ölçüde yararsız olacaktır. Bu listeye yaptığım son giriş, çoğu insanın cüzdanları ve kullanımları için biraz daha uygun olduğunu düşündüğüm bir cihaz. eTrex 10, 20 saatlik harika bir pil ömrüne sahip olan ve 2 AA pilin değiştirilmesiyle pillerin anında değiştirilmesini sağlayan küçük, el tipi, fırfırsız bir GPS cihazıdır.

Cihazın tamamı, piller takılıyken bile yalnızca 5 ons ağırlığındadır, ancak yine de 4 seviyeli bir Gri LCD’ye sahiptir, WW temel haritası ile önceden yüklenmiş olarak gelir ve giderek büyüyen popüler bir spor olan ve muhtemelen birçok insanın ilk satın alma nedeni olan geocaching özelliklerine sahiptir. el tipi bir GPS cihazı. eTrex el tipi GPS cihazı sadece 99,99 ABD dolarıdır.

  • Temel model Garmin® eTrex® 10 El Tipi GPS Ünitesi yürüyüş, keşif, avcılık ve daha fazlası için mükemmeldir! Dört seviyeli gri LCD. Önceden yüklenmiş WW temel haritası, gelişmiş yer önbellek özellikleri. Boyutlar: 3.9″ x 2.1″ x 1.3″.  
  • Dört seviyeli gri LCD
  • Önceden yüklenmiş WW temel haritası
  • Gelişmiş geocaching özellikleri
  • Güvenilir ve son teknoloji ürünü eTrex artık her zamankinden daha kompakt ve kullanıcı dostu. Gövde küçültülmüş ve aerodinamik hale getirilmiştir ve daha hafiftir (pillerle yalnızca 5 oz.!), ancak açık hava maceralarınızı daha keyifli hale getirmek için daha da fazla özellikle donatılmıştır. 2.2 “LCD, kapsamlı WW temel haritası bilgilerini görüntüler ve her biri, yerinde konum belirleme için yüksek hassasiyetli GPS ile birlikte verilir. Ayrıca, yalnızca iki AA pil ile 20 saatlik inanılmaz bir pil ömrü elde edersiniz ve tam hızlı bir USB arabirimi standarttır.
  • Artıları / Uygun fiyatlı, değiştirilebilir piller
  • Eksileri / Mesajlaşma veya SOS özelliği yok, haritalar için dahili bellek veya renkli ekran yok
  • Son Söz: / GPS dünyasındaki ilk cihazınız için harika ve size bir yedekleme cihazı veya gündelik yer önbellek için iyi hizmet edecek

Garmin Pzttana 700i GPS

Garmin Pzttana 700i GPS

Garmin Pzttana 700i GPS El Dokunmatik Ekran Navigatörü/Uydu İletişim CihazıGarmin Pzttana 700i, donanımınızın geri kalanının dayanıklılığını akıllı telefonunuzun işlevselliği ve kullanım kolaylığıyla birleştirir. Pzttana 700i’nin en büyük göze çarpan özelliği, 5 inçlik geniş dokunmatik ekranıdır. 700i, “I” tasarım ulusunu, ünitenin cep telefonu kapsama alanı dışındayken bile çalışmasına izin veren inReach Teknolojisine sahip olmasından alır.

Pzttana 700i’nin bir başka şık özelliği de entegre kamerası. Çoğu insan cep telefonunu kullanmaktan veya bir DSLR fotoğraf makinesi taşımaktan memnun olacaktır ancak bence bu, özellikle geniş ekranı ile cihaza düzgün bir şekilde harmanlanmış bir özellik. 700i’nin pil ömrü, özellikle 330 saatlik pil ömrü sağlayan “keşif modu” nu düşünürseniz, standart pil ömrü 18 saattir.

Garmin, Pzttana 700i’nin tasarımını “askeri sınıf yapı” olarak işaretler ve bu öneriye uygun olduğunu gösteren çevrimiçi önerileri inceler. Garmin Pzttana ayrıca yukarıdaki GPSMAP 66i gibi 2 yönlü mesajlaşma ve SOS yeteneklerini içerir. Bir Pzttana 700i almayı düşünüyorsanız, 699,99 dolara güzel bir kuruş geri alacaksınız.

  • 5″ diyagonal çift yönlü transflektif ekran
  • 480 x 800 piksel çözünürlük
  • inReach® teknolojisi (uydu aboneliği gereklidir)
  • GPS ve GALILEO uydu desteği
  • ABD ve Kanada için önceden yüklenmiş topografik haritalar
  • Önceden yüklenmiş City Navigator sokak haritalaması
  • Tam QWERTY klavye
  • GPS modunda 18 saatten fazla lityum iyon pil ömrü
  • Artıları / Büyük Renkli Dokunmatik Ekran ve Son Derece Dayanıklı
  • Eksileri / Diğer modellere göre daha büyük ve ağır ve soğuk havalarda eldivenle pek kullanışlı olmaz
  • Son Söz: / Kolay gezinme ve uzun şebeke dışı maceralar için harika

Bu yazı (https://www.outdoorhub.com/best-handheld-gps/) adresindeki İngilizce makaleden birebir çeviri yoluyla elde edilmiştir.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu