Türkiye’nin outdoor sayfası olarak sadece kendi yayınlarımızı değil, outdoor sektöründe yazılan bütün yayınları tarıyor ve gerekli izinleri aldıktan sonra bütün outdoor sevenlere duyuruyoruz.

Yürüyüşlerinizi Daha Keyifli Hale Getirmek İçin İpuçları

İster egzersiz yapmak için ister doğanın keyfini çıkarmak için yürüyüş yapın, kaldırıma çarpmak yerine kuyruğa çarpmanın tüm amacı eğlenmektir. Ne yazık ki, acıdan yorgunluğa ve hatta can sıkıntısına kadar pek çok faktör normalde tadını çıkaracağınız şeylere engel olabilir. Bu korkulan “yürüyüş rutinine” takılıp kaldıysanız ve manzara değişikliği veya yürüyüş yapmak için yeni yollar yardımcı olmuyorsa, aşağıdaki dış mekan ekipmanlarından bazılarını denemeyi deneyin. Sadece sizi canlandırabilir ve eksik gibi görünen dış mekanlara lezzet katabilir.

Hiking

1. Yürüyüş Botları. 

Hevesli yürüyüşçüler için bir numaralı endişe her zaman pragmatik olmalıdır. Yani, patikalarda yürümenin keyfini çıkarmak için rahat olmalısınız. Eski bir çift tenis ayakkabısı ya da üzerinize tam oturmayan botlar giyiyorsanız, tek başınıza ağrıyan ayaklar ve bir daha ormana adım atmama arzusu gelir. Doğru şekilde oturan botları bulma konusunda yardım için bir dış giyim mağazasında bilgili bir temsilciyle görüşün. Rahat olmalı, mümkün olduğunca az kaymalı ve tipik olarak yürüdüğünüz arazi türü için özel sırtlara sahip olmalıdırlar.


2. Trekking direkleri, batonlar

Bir dayanıklılık sporcusu gibi, hevesli yürüyüşçüler, özellikle dağlık arazide gezinirken, genellikle bacak kaslarında rahatsız edici bir laktik asit birikimi yaşarlar. Bu acıyı hafifletmeye ve yürüyüş için kaybettiğiniz enerjinin bir kısmını geri kazanmaya yardımcı olmak için, kendi kişisel “yürüyüş yardımcınız” olarak bir trekking direği kullanmayı düşünün. Modern direkler oldukça kullanışlıdır, çünkü kullanılmadıklarında genellikle kolay taşıma için teleskop yaparlar. Yürüyüşlerinizde doğru boyutta trekking direği kullandığınızdan emin olun – çoğu, göz hizasına gelenin en iyisi olduğu konusunda hemfikirdir.


3. Dürbün. 

Yürüyüşlerinizi daha az eğlenceli hale getiren şey acı değilse, büyük olasılıkla can sıkıntısıdır. Her gün aynı veya benzer patikalarda yürüyen insanlar genellikle tanıdık manzaralarda yanarlar. Ancak dürbün getirerek, daha önce asla takdir edemediğiniz, çok basamaklı patikaların gizli güzelliğini yakalayabilirsiniz. Kuşları aramak, daha büyük bir oyun aramak ve onları nefes kesici manzaraları izlemek için kullanmak, dışarıdaki geniş gözlü korkunuzu kolayca geri yükleyebilir.


4. Bir olta. 

Yani bu acı değil, manzara değil – belki de yürüyüşlerinizde eksik olan şey bir hedeftir. Ne de olsa, birçoğu yürüyüşlerinin bir anlamı olması gerektiğini ve yürümek için yürümediğini düşünüyor. Yürüdüğünüz parkurların yakınında bir su kütlesi varsa, mini gezinizi biraz balık avı ile noktalamayı deneyin. Köpüren bir dere ya da azgın bir nehir olması önemli değil – yürüyüşünüze bir amaç vermek, yolda halsiz veya amaçsız hissetmenize yardımcı olabilir.
Zaman zaman, hemen hemen herkes, normalde yapmayı sevdiği şeylerden biraz yorulur. Ancak yürüyüşleriniz eğlence duygusunu kaybettiyse ve geri dönmeyi reddediyorsa, işleri biraz değiştirmek için kesinlikle bir girişimde bulunmaya değer. Bazı yeni nüansları eski beklemelere karıştırarak, yürüyüş yapmayı angaryadan, tekrar sabırsızlıkla beklenecek bir aktiviteye dönüştüren bir şey bulabilirsiniz.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu