Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Bingöl ilinin zengin tarihi ve benzersiz turistik yerlerini keşfedeceğiz. Doğunun gizemli incisi Bingöl, bin bir renge sahip doğal güzellikleri ve zengin kültürel dokusuyla büyüleyici bir destinasyon sunuyor. Yemyeşil vadileri, berrak gölleri ve etkileyici dağlarıyla Bingöl, doğa tutkunlarının ve macera arayışındakilerin hayallerini süsleyen bir cennet.

Tarihin izlerini taşıyan antik kalıntıları ve tarihi yapılarıyla geçmişle günümüzü harmanlayan şehir, sıcakkanlı insanlarıyla da unutulmaz anılar sunuyor. Bingöl, keşfedilmeyi bekleyen eşsiz bir turizm deneyimi vadediyor.

Bingöl’ün Kışın Keyfi: Hesarek Kayak Merkezi

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi

Hesarek Kayak Merkezi: Bingöl’ün Kış Keyfi İçin Doğal Mekân

Bingöl’ün doğal güzelliklerini içinde barındıran Hesarek Kayak Merkezi, Dikme Köyü‘nde yer alıyor ve Bingöl Merkez’e 34 km mesafede bulunmaktadır. Hesarek Dağları‘nın eteklerinde kurulu olan bu kayak merkezi, 178.000,00 m2‘lik alana yayılmış durumda.

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi

Üç ayrı zorluk seviyesinde beş adet pist (Telesiyej Pisti: 1200m, Teleski Pisti: 1000 m, Baby Lift Pisti: 200 m) ve 35 oda ile 70 yatak kapasiteli otel binası bulunan merkez, uzun kış sezonuyla dikkat çekiyor.

Hesarek Kayak Merkezi, Bingöl’ün kalbinde konumlanıyor ve Bingöl şehir merkezine 34 kilometre, Bingöl Havalimanı’na ise 45 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Merkezde farklı zorluk seviyelerinde beş ayrı pist bulunmakta olup en uzunu 1600 metre uzunluğunda.

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi

Kayak keyfini en üst seviyeye taşımak için bir gondol asansörü, bir telesiyej ve bir bebek asansörü gibi üç asansör tesis içerisinde hizmet veriyor. Genelde Aralık’tan Nisan’a kadar süren kayak sezonunda, Hesarek Kayak Merkezi aynı zamanda kar ayakkabısı yürüyüşü, kızak ve buz pateni gibi farklı kış aktivitelerine de olanak sağlıyor.

Kış mevsiminin dışında, merkezin çevresinde bir dizi restoran ve otel mevcuttur. Hesarek Kayak Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından kış sporlarına ilgi duyanlar için popüler bir destinasyon haline gelmiş olup aynı zamanda Hesarek Dağları‘nın doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için de cazip bir tercih sunuyor.

Bingöl Hesarek Kayak Merkezi

Hesarek Kayak Merkezi’nde Pazulan İmkanlar:

  • Farklı zorluk seviyelerinde beş adet kayak pisti
  • Bir gondol asansörü, bir telesiyej ve bir bebek asansörü
  • Kar ayakkabısı yürüyüş parkurları
  • Kızak parkurları
  • Buz pateni pisti
  • Restoranlar
  • Oteller
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi

Kışın beyaz örtüsü altında eğlencenin tadını çıkarmak isteyenlere Hesarek Kayak Merkezi kesinlikle unutulmaz bir deneyim sunuyor. Eğer merkezi ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, konaklama ve asansör biletlerinizi önceden ayırtmanızı öneririz. Bu, özellikle yoğun dönemlerde daha konforlu bir deneyim yaşamanıza yardımcı olacaktır.

Adres: Merkez, 12000 Dikme/Bingöl Merkez/Bingöl

GPS Koordinatları: 39.606848, 40.615007


Etiketler: “Bingöl bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Bingöl görülmesi gereken yerler, Bingöl gezecek yerler, Bingöl gezi, Bingöl gezi rehberi, Bingöl gezi yazısı, Bingöl gezilecek çarşı, Bingöl gezilecek doğal yerler, Bingöl gezilecek doğal yerler haritası, Bingöl gezilecek tarihi yerler, Bingöl gezilecek yerler, Bingöl gezilecek yerler doğa, Bingöl ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Bingöl kalesi, Bingöl merkezde gidilecek yerler, Bingöl merkezde ne var, Bingöl ne yenir nerede yenilir, Bingöl ne yenir nereler gezilir, Bingöl otelleri, Bingöl seyahat rehberi, Bingöl tarihi, Bingöl tarihi yerler, Bingöl turizm potansiyeli, Bingöl turizm rehberi, Bingöl turizm ve tanıtım, Bingöl ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Bingöl şehir rehberi, Bingöl’de bir günde ne yapılır?, Bingöl’de gezilecek doğal yerler, Bingöl’de gezilecek mekanlar, Bingöl’de ne yapılır, Bingöl’de ne yenir, Bingöl’de nereye gidilir?, gezilecek yerler, geziye hazırlık, #Bingöl #Bingölmağaraları #mağara #mağaraturizmi #outdoor #Bingöoutdoor #ekoturizm #turkeyoutdoor #outdoor #outdoorlife

#BingölGezisi #BingölDoğası #BingölKeşif #BingölTur #BingölMacerası #BingölRota #BingölGüzellikleri #BingölManzaraları #BingölYolculuk #BingölKeşfet #BingölKeyfi #BingölAktiviteleri #BingölYürüyüş #BingölKamp #BingölDoğa #BingölMacera #BingölGeziRehberi #BingölKültür #BingölTarihi #BingölYemekleri #BingölAnıları #Bingölİzlenimleri #BingölGezgin #BingölGözlemler #BingölKeşfedilmeyiBekliyor

https://turkeyoutdoor.org/