Yapılan yeni düzenlemeyle bir yıl kullanılmadığı için kapanan cep telefonları eski hat takıldığında yeniden kullanıma açılacak. Cep telefonlarının seri numaralarının koruma altına alındığı bu düzenlemeyle klonlama yapılan telefonlar da kapanacak.

Seri numarası klonlanan telefonlar

Klonlanmış Cep Telefonları, Seri Numara Koruma, Düzenleme Değişikliği, Mobil İletişim, IMEI Numarası, Vergi Kaybı

Türkiye’de cep telefonu kullanımı üzerinde önemli bir değişiklik! Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı’nın açıklamalarına göre, yeni düzenleme kapsamında klonlama yapılan cep telefonlarına darbe vuruluyor. İşte detaylar:

Cep Telefonlarına Seri Numara Koruması

Türkiye’de yayımlanan “Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına İlişkin Tebliğ”deki değişiklik, IMEI numaralarının kayıtlarını koruma altına alıyor. Bu düzenlemeyle, klonlama yapılan cep telefonlarının faaliyetleri sınırlanacak ve vergi kaybının önüne geçilecek.

Devlet, Sektör ve Vatandaş İçin Değerli Bir Adım

Düzenlemenin, devlet, sektör ve vatandaş açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Mustafa Kemal Turnacı, kayıt dışılığı önlemeyi amaçladığını belirtti. Ayrıca, bu düzenleme sayesinde kayıtsız telefonların ticaretinin de önüne geçilecek.

Seri numarası klonlanan telefonlar

Vatandaşlar İçin Faydalı Bir Düzenleme

Vatandaşları koruyan bu düzenlemeyi değerlendiren Turnacı, kullanmadıkları cep telefonlarının seri numaralarının kopyalanarak kayıt dışı telefonlarda kullanıldığına dikkat çekti. Artık cep telefonları bir yıl kullanılmadığında otomatik olarak kapanacak ve eski hattınızı taktığınızda tekrar kullanıma açılabilecek. Bu sayede seri numaralarının kopyalanmasının önüne geçilmiş olacak.

Kopyalamanın Önüne Geçilerek Legal Kanal Olumlu Etkilenecek

Seri numarası klonlanan telefonların tekrar açılması durumunda, kopyalama yapılan telefonların da kapanacağını belirten Turnacı, bu sayede kopyalamanın önüne geçileceğini vurguladı. Klonlanmış cihazların kullanılmaması gerektiğini, bunun suç teşkil ettiğini söyledi ve Türkiye’de 3 milyondan fazla klonlanmış cihaz bulunduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

Sonuç: Cep Telefonlarında Seri Numara Koruması

Bu yeni düzenleme, cep telefonlarına seri numara koruması getirerek kayıt dışı faaliyetleri sınırlamayı amaçlıyor. Ayrıca, legal kanalın olumlu etkileneceği bir adım atılıyor. Cep telefonu kullanıcıları için bu düzenlemeye dikkat etmek önemlidir çünkü seri numaraları artık koruma altında!


https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Site, Türkiye’nin dört bir yanındaki açık hava etkinlikleri için kapsamlı bir bilgi kaynağıdır. Sitede, her etkinlik için detaylı bilgiler, rotalar, fotoğraflar ve videolar bulunmaktadır. Site ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleri hakkında güncel haberler ve etkinlikler hakkında bilgi vermektedir.

Sitenin hedef kitlesi, açık hava etkinliklerine ilgi duyan herkestir. Site, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için faydalı bilgiler sunmaktadır. Site, Türkiye’de açık hava etkinlikleri hakkında bilgi edinmek ve bu etkinliklere katılmak isteyenler için ideal bir kaynaktır

https://turkeyoutdoor.org/