https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Likya yolunda yürümek istiyorsanız, yanınıza arkadaş arıyorsanız ya da bir gruba katılmak istiyorsanız ve güncel outdoor etkinlik takvimimize göz atın.

Likya Yolu Anıları: 17. Gün : Olympos – Yukarı Beycik

17. Gün : Olympos – Yukarı Beycik

Sabah 07.00 ‘de dinç bir şekilde uyanıyorum. İlk olarak durgun denize girip sahilin sessizliğinin tadını çıkartıyorum. Sahil kabinlerinde duşumu alıp, çadırımı ve çantamı toparlıyor ve yola koyuluyorum. Olympos ve Çıralı aslında birleşik iki belde. Pansiyonların ve restaurantların arasında ki eskimiş asfalt yoldan çiçeklerin arasından Çıralı’ya doğru yürüyorum. Çıralı’da bahçesinde rengarenk çiçekleri olan bir restaurantta kahvaltı yapmak için bahçede ki masalara yöneliyorum. Kahvaltımı yaparken elektronik cihazlarımı şarj ediyorum. Kahvaltı sonrası düne ait parkur notlarını düzenliyorum.

ÇIRALI TEKİROVA YÖNÜ

ÇIRALI GERİDE KALDI

Ve haritamı inceleye inceleye yürüyüşüme başlıyorum. Daha önce de bahsettiğim üzere Çıralı’da Likya Yolu ikiye ayrılıyor. İlk alternatif Çıralı – Tekirova istikametinde denize paralel olarak devam ediyor. Diğer alternatif Chimera antik kenti ve Yanartaş bölgesinden yükselerek devam ediyor. İki yolda ilerde bahsedeceğim üzere Gedelme köyü sonrası birleşiyor. Daha önce Tekirova parkurunda keşif yürüyüşü yaptığımdan dolayı bu defa yanartaş yönüne doğru devam ediyorum.

YANARTAŞ’A AZ KALDI

BEDAVA ATEŞİ BULDUM

Çıralı çıkışı yol asfalt yol ile devam ediyor. Kısa bir süre sonra üzerinde Çıralı – Tekirova yönlerini gösteren sponsor firmanın tabelalarını görüyorum. Eğer bu yönü tercih edecekseniz tabelanın gösterdiği yöne doğru sağa giren patikaya giriyorsunuz. Parkurun detaylı bilgisi “Likya Yolu Rehberi” isimli rehber kitabımızda bulunmaktadır. İlerde Yanartaş istikametini gösteren tabelaları göreceksiniz. Yol bu tabeladan itibaren toprak yola dönüşüyor. İlginçtir ki işaretlerde yeşile döndü. Direkler üzerinde yeşil parkur işaretlerini takip ederek 2 km sonra yanartaş girişinde ki tesise ulaşıyorum. Tesiste yemek ve su ihtiyaçlarımı karşılıyorum.

DOĞANIN VERDİĞİ MUCİZE

ÖNDER BEY İLE HATIRA

Yanartaş doğal parkı özel işletmeye kiralandığı için girişte ücret ödüyorsunuz. Müze kart geçmiyor. Biletimi alıp sonradan yapılmış ama öncesinde antik yol olan bir taş merdivenlerden çıkmaya başlıyorum. Keyifli bir yol olsa da devamlı tırmandığınız için biraz yorucu. Ve 1 km çıkıştan sonra nihayet Yanartaş bölgesine ulaşıyorum. 500 m2’lik bir alana yayılmış bir bölge kaya kütlesinden oluşuyor. Ve birçok yerinden alevler çıkması ilginç bir manzara gerçekten. Bazı kaynaklarında kapatıldığı belli oluyor. Ama itiraf edeyim çok bakımsız buldum. Çevre düzenlemesi yapılırsa bu bölge daha fazla turist çekebilir. Günün ilk videosunu burada çekiyorum. Bu sırada benimle bölgeyi ziyaret eden Önder Bey ve eşi ile tanışıyorum. Biraz sohbet ediyoruz. Birlikte fotoğraf çektirip vedalaşıyoruz. Ve tepeye doğru tırmanışa devam ediyorum.

ÖNDER BEY İLE HATIRA

TIRMANIŞA DEVAM

TIRMANIŞ SONU

Tırmanış zaman zaman çok dikleşiyor. Bir süre bu tırmanış devam edecek. Sonra yamaçlardan ilerleyerek bulunduğunuz yerin tepe noktasına ulaşacaksınız. Orada bir kaya üzere sprey boya ile 7 km yazmışlar. Bu kayanın dibinden sola aşağı yol devam ediyor. İniş oldukça keyifli ve de güzel. Hiç zorlanmadan dere yatağına kadar iniyorum. Yol üzerinde yürüyüş yapan İtalyan bir aile ile karşılaşıyorum. Çocukların yaşları 4 ile 8 arasında, çocuklarını bu şekilde doğa kültürü aşılaması ve uzun bir parkura çıkartmasını görünce bizim kültürümüzde neden doğa sporları olmadığını daha iyi anlıyorum.

ULUPINAR ÖNCESİ DERE YATAĞI

ULUPINAR KÖYÜ

Dere yatağı oldukça büyük olmasına rağmen eylül ayında kurumuş, bu parkura daha önceki gelişlerimde bu dere yatağını geçmekte çok zorluk çekmiştim. Debisi yüksek bir akarsu, üzerinde derme çatma ahşap köprüler bulunmakta.. Likya Yolu dere yatağının karşısından toprak yola çıkıp sağa doğru devam ediyor. Bir süre sonra tekrar patika girip bir süre ilerledikten sonra yine toprak yola giriyor. Bu şekilde 1 saat kadar daha yürüdükten sonra Ulupınar’a ulaşıyorum. Oldukça yeşil, seyrek olsa da güzel evlerin olduğu şirin bir yerleşim yeri. Yol üzerinde oldukça geniş alana kurulu alabalık tesisini görüyorum. Sedirler o kadar güzel yerleştirilmiş ki insanın gidip dinlenesi ve balık yiyesi geliyor. Saat 14.00 gibi tesise gidip sahibi Bayram Bey ile tanışıyorum. Bana tesisi gezdiriyor bende fotoğraflamayı ihmal etmiyorum.

HAVUZBAŞI ALABALIK TESİSİ

HAVUZBAŞI FOTOĞRAFLARIM

Tesiste 400.000 in üstünde balık yetiştiriliyor. Çekimlerim bitince bana masada mezelerle dolu nefis bir alabalık ikramında bulunuyor. Doğrusu yediğim en güzel alabalıktı diyebilirim. Ve gün batmadan Yukarı Beycik’e ulaşmak için yola koyulmak istiyorum. Bayram Bey bir süre bana eşlik ediyor yürüyerek. Bu bölgenin tarihinden ve turizminden sohbet ederek gidiyoruz. Ve ana otoyola çıktığımızda Bayram Bey ile vedalaşıyorum.

BİRAZDA ALABALIK KEYFİ

YUKARI BEYCİK’E DOĞRU

Anayoldan bir süre devam ediyorsunuz. Ve kavşak noktasından karşıya geçen yürüyüş yolu orman içinde yönü gösteren bir babanın yanından devam ediyor. Kıvrılarak ilerleyen yol beni bir evin bahçesinden geçiriyor. Evin sakinlerine selam verip yolun nasıl ilerlediğini soruyorum. Evin yanından yol sarı işaretlerle devam ediyor. Orman içinde devam ettikten sonra yol beni tekrar asfalta çıkarıyor. Yukarı Beycik bölgesi oldukça güzel bir yer. Deniz gören tek yayla olma özelliğini de taşıyor. Bu bölgede bir işaret karışıklığı var. İşaretler sizi bir market etrafında dolaştırıyor. Beycik bölgesindeki bazı işletmeciler kendi işletmelerine müşteri çekmek için işaretlerle çok oynamışlar.

YUKARI BEYCİK YOLLARINDA

NİHAYET GELDİK

Belde merkezinde Abdurrahman Bey ile tanışıyoruz. Ve sohbet ediyoruz. Kendisi Çınaraltı Restaurant ve pansiyonun sahibi ve işletmecisi. Geceyi burada geçirmeye karar veriyorum. Bahçesiyle ,yemekleriyle, temizliğiyle ve samimi ortamıyla oldukça güzel bir yer ve fiyatları oldukça uygun. Abdurrahman Bilgiç Bey turizm adına bu konuda çok mücadele etmiş ve hatta bölgeyi tanıtan harita dahi bastırtmış. Odama yerleşip duşumu alıp kıyafetlerimi değiştirdikten sonra bahçede yorgunluk çayı içiyoruz. Akşam bahçede Abdurrahman Bey ve Cihan Hanım’ın şehir dışından gelen  aileyle beraber mangal yakıp harika bir yemek yiyoruz. Cihan Hanımın torunu minik Sera ile oldukça güzel anlaşıyoruz. Tüm yorgunluğum Sera’yla dağılıyor benimde. Ve gecenin sonunda yol boyu aldığım parkur notlarını derledikten sonra. Yol boyu ilk defa tulum yerine yatakta bir gece geçireceğim odama çekilip günü bitiriyorum.

ÇINARALTI RESTAURANT

CİHAN HANIM VE TATLI KIZ SERA


Likya Yolu Trekking Rotalarını Tanımak ve Yürüyüş Anılarını Okumak İçin Tıklayınız
  1. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 1. Gün – Ovacık, Faralya, Alınca
  2. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 2. Gün – Alınca, Belceğiz, Bel Köyü
  3. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 3. Gün – Bel, Gavuragili, Pydnai
  4. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 4. Gün – Pydnai, Letoon, Xsantos
  5. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 5. Gün – Kınık, Çavdır, Akbel
  6. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 6. Gün – Akbel, Patara, Kalkan
  7. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 7. Gün – Akbel, Bezirgan, Çukurbağ
  8. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 8. Gün – Çukurbağ, Kaş
  9. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün – Kaş, Limanağzı, Ufakdere
  10. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 10. Gün – Ufakdere, Kilinçli, Aperlai
  11. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 11. Gün – Aperlai, Üçağız, Demre
  12. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 12. Gün – Demre, Muskar, Alakilise
  13. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 13. Gün – Alakilise, Belos, Finike
  14. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 14. Gün – Finike, Karaoz, Gelidonya
  15. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 15. Gün – Gelidonya Feneri, Adrasan
  16. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün – Adrasan, Olympos
  17. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 17. Gün – Olympos, Yukarı Beycik
  18. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 18. Gün – Yukarı Beycik, Gedelme
  19. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 19. Gün – Gedelme, Göynük Kanyonu
  20. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 20. Gün – Kanyon, Hisarcandır Köyü
  21. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 21. Gün – Hisarcandır, Geyikbayırı

Likya Yolu Rehber Kitabı

Likya Yolu Rehber Kitabı
Likya Yolu Rehber Kitabı

“Likya Yolu Rehberi” kitabımız Likya Yolu etkinlikleri için bir rehber kaynak olarak hazırlanmıştır. İçeriğinde tüm yürüyüş parkur bilgileri, harita bilgileri, trekking bilgileri, Likya uygarlığına dair bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, yol boyunca ihtiyacınız olacak her bilgi bulunmaktadır.

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük kızılçam ormanları, müze ve ören yerleri, eşsiz koyları ve de Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri ile Likya Yolu ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor.

Sayfa Sayısı :  200
Kağıt Cinsi :  Amerikan Bristol Kapak – 1. Hamur Kuşe Kağıt
Boyutlar :  21 x 14,5 Yayınevi :  Eğiten Kitap Yayınları
ISBN No :  3546546789
Kitap Tedarik :  0554 244 03 12 – mail@likyayolurehberi.com
İçerik :  30 Likya Parkuru – Haritalar – Likya Tarihi – Trekking Bilgileri
Kitap Gönderileri Anlaşmalı Ücretsiz Kargo ile Yapılmaktadır.


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/