https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Likya yolunda yürümek istiyorsanız, yanınıza arkadaş arıyorsanız ya da bir gruba katılmak istiyorsanız ve güncel outdoor etkinlik takvimimize göz atın.

Likya Yolu Anıları: 18. Gün : Yukarı Beycik – Gedelme

18. Gün : Yukarı Beycik – Gedelme

Çınaraltı Restaurant’ta Abdurrahman Bey ile bahçede güzel bir köy kahvaltısı ile güne başlıyorum. Bahçede bulunan ceviz ağaçlarında yaşayan sincapların sesleriyle kahvaltımı yapıp Abdurrahman Bey’e her şey için teşekkür edip yola çıkıyorum. Likya Yolu asfalt ile devam ediyor. Beycik belde çıkışında yol toprak yol ile sağa doğru tepeye doğru yönlendiriyor beni. Toprak yolun bitimi ve patikanın başladığı yere 40 dk’ da ulaşıyorum ve burada günün ilk rehber videosunu çekiyorum. Yol bu noktada patika ve toprak yol olmak üzere ikiye ayrılıyor. Toprak yol sağ tarafa doğru, patika ise hafif eğimle ormana doğru ilerliyor.Bu iki yolda orman içinde birleşiyormuş. Patika yolu tercih edip Tahtalı dağı manzarası eşliğinde yürüyorum.

YUKARI BEYCİK’TEN AYRILIYORUM

YÜKSELDİKÇE MANZARA GÜZELLEŞİYOR

Yürüyüş gittikçe tırmanışa dönüşüyor. Hatta Likya Yolunun en dik tırmanışlarından biri diyebilirim. Su ihtiyacı her 100 mt.’de hissediliyor. Dinlene dinlene tırmanışım 4 saat kadar devam ediyor. Oldukça yüksek rakımlarda olduğumdan dolayı zaman zaman etrafı sis kaplıyor. Ağaçların dalları sis ve nemden yosun kaplamış neredeyse. Tahtalı dağının yanına kadar süren tırmanış sonrası ağaçların olmadığı düz bir ovaya ulaşıyorum. Dağın tepe noktası tamamen çorak tek bir ağaç bile yetişmemiş. Dileyen gezginler bu noktada dağın zirvesine çıkmak için alternatif etkinlik yapabilirler. Dağın zirvesinde dünyanın üçüncü en uzun mesafeli teleferiği mevcut. Buradan Phaselis antik kentine teleferikle inilebiliyor.

MOLA YERİMİ ÇOK SEVDİM

TAHTALI ÖNCESİ ÇAY EVİ

Çorak düz bir düzlükte 30 dk. ilerledikten sonra işaretler beni sol aşağıya doğru indiriyor. Dik bir inişle bu yol beni toprak bir yola çıkartıyor. Bölge burada da az ağaç var ise de genelde çorak. Uzakta tek bir çiftlik evi gözüme çarpıyor. Ağaç ve kayalık bölge olmadığından işaretleri görmekte zorlanıyorsunuz. Genelde yerdeki taşlar üzerine koyulmuş işaretler. Bilginiz olsun ki bu parkurdan Kemer yürüyüş rotasıda geçmektedir. Levhaları yeşil renktedir. Yol kayalık alanların arasından, dar bir patika şeklinde sağa sola dönerek iniyor. Bu noktadan sonra Gedelme Köy’ü görünüyor. Yolun beni önce Kuzdere’ye sonra Gedelme’ye götüreceğini tahmin anlıyorum.

NİHAYET DAĞIN ETEKLERİNDEYİM

ZİRVE GÖRÜNMÜYOR

İniş 1 saat kadar sürdükten sonra yol Yayla Kuzdere’de toprak traktör yoluyla devam ediyor. 500 mt sonra patikaya girip tekrar toprak yola çıkarıyor sizi. Bu bölgede su sorunu yok, dağdan gelen pınar suları yol üzerinde mevcut. Toprak yoldan 1 saat kadar yürüyorum. İşaretler ne yazık ki bu bölgede yetersiz. Toprak yol bir ara asfalta dönüyor ve asfalt yol karşı yukarıya ve sola olmak üzere ikiye ayrılıyor. Navigasyon cihazı aşağıyı gösteriyor. Hemen alt kısımda köyün camisi ve kale duvarı görünüyor. Asfalt yoldan iniyorum. Gedelme kalesinin yanından yürüyerek beldeye ulaşıyorum.

TAHTALI DAĞI SONRASI DÜZLÜK

GEDELME’DE AY MARKET

Gedelme’de restaurant ve market mevcut. Yol üzerinde danıştığım birkaç kişi kamp için en uygun yerin marketin yanında ki alan olduğunu söylüyor. Markete ulaştığımda kamp alanını görüyorum. Burayı market sahibi Zafer Bey işletiyor. Kendisi ve eşi oldukça mütevazi ve samimi insanlar. Çantamı bahçeye bırakıp, gün içinde yaşadıklarım ve yol bilgilerini içeren rehber video çekimlerimi tamamlıyorum.  Ve Zafer Bey ile sohbete başlıyoruz. Akşam yemeğimizi bahçede piknik masası üzerinde birlikte yiyoruz. Önüme gelen ev yemeği beni daha da mutlu ediyor. Çadırımı bahçede ki şöminenin önüne kuruyorum. Çaylarımızı içtikten sonra yorgunluktan gözlerim kapanmaya başlıyor. Ve iyi geceler dileyip müsaade istiyorum. Gözlerimi kapatmam ile uyumam bir oluyor.


Likya Yolu Trekking Rotalarını Tanımak ve Yürüyüş Anılarını Okumak İçin Tıklayınız
  1. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 1. Gün – Ovacık, Faralya, Alınca
  2. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 2. Gün – Alınca, Belceğiz, Bel Köyü
  3. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 3. Gün – Bel, Gavuragili, Pydnai
  4. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 4. Gün – Pydnai, Letoon, Xsantos
  5. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 5. Gün – Kınık, Çavdır, Akbel
  6. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 6. Gün – Akbel, Patara, Kalkan
  7. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 7. Gün – Akbel, Bezirgan, Çukurbağ
  8. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 8. Gün – Çukurbağ, Kaş
  9. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün – Kaş, Limanağzı, Ufakdere
  10. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 10. Gün – Ufakdere, Kilinçli, Aperlai
  11. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 11. Gün – Aperlai, Üçağız, Demre
  12. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 12. Gün – Demre, Muskar, Alakilise
  13. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 13. Gün – Alakilise, Belos, Finike
  14. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 14. Gün – Finike, Karaoz, Gelidonya
  15. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 15. Gün – Gelidonya Feneri, Adrasan
  16. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün – Adrasan, Olympos
  17. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 17. Gün – Olympos, Yukarı Beycik
  18. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 18. Gün – Yukarı Beycik, Gedelme
  19. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 19. Gün – Gedelme, Göynük Kanyonu
  20. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 20. Gün – Kanyon, Hisarcandır Köyü
  21. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 21. Gün – Hisarcandır, Geyikbayırı

Likya Yolu Rehber Kitabı

Likya Yolu Rehber Kitabı
Likya Yolu Rehber Kitabı

“Likya Yolu Rehberi” kitabımız Likya Yolu etkinlikleri için bir rehber kaynak olarak hazırlanmıştır. İçeriğinde tüm yürüyüş parkur bilgileri, harita bilgileri, trekking bilgileri, Likya uygarlığına dair bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, yol boyunca ihtiyacınız olacak her bilgi bulunmaktadır.

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük kızılçam ormanları, müze ve ören yerleri, eşsiz koyları ve de Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri ile Likya Yolu ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor.

Sayfa Sayısı :  200
Kağıt Cinsi :  Amerikan Bristol Kapak – 1. Hamur Kuşe Kağıt
Boyutlar :  21 x 14,5 Yayınevi :  Eğiten Kitap Yayınları
ISBN No :  3546546789
Kitap Tedarik :  0554 244 03 12 – mail@likyayolurehberi.com
İçerik :  30 Likya Parkuru – Haritalar – Likya Tarihi – Trekking Bilgileri
Kitap Gönderileri Anlaşmalı Ücretsiz Kargo ile Yapılmaktadır.


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/