https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Likya yolunda yürümek istiyorsanız, yanınıza arkadaş arıyorsanız ya da bir gruba katılmak istiyorsanız ve güncel outdoor etkinlik takvimimize göz atın.

Likya Yolu Anıları: 21. Gün : Hisarçandır – Geyikbayırı

21. Gün : Hisarçandır – Geyikbayırı

2015 yılına kadar Likya yolu bu köyde bitiyordu. Yeni açılan Çıtdibi ve Geyikbayırı etaplarıyla beraber, rehber ekip olarak bizlerde parkuru tecrübe etmek üzere yine yollara düştük. Geceyi köy camisinin bahçesinde ki çardak içine kurduğumuz çadırlarda geçiriyoruz. Hava şartlarının yağmurlu olmasından dolayı yürüyüşümüz sabah saat 10.00 gibi başlıyor. Hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra günün ilk hedefi olarak Çıtdibi köyüne ulaşmak üzere yola başlıyoruz. Geceden yağan yağmur nedeniyle zemin hayli ıslak. Parkur otoyoldan Antalya yönüne doğru başlıyor.

CAMİİ ÖNÜNDE YÖN TABELASI

PARKUR OTOYOL İLE BAŞLIYOR.

Çok geçmeden otoyoldan toprak yola dönüyoruz. Gece yağan sağanak yağmur zemini hayli yumuşattığından dolayı çamurlu yollardan yürümek biraz şartları ağırlaştırdı diyebiliriz. Karşı dağın yamaçları manzara açısından sisli görüntüler oluşturuyor. Aynı zamanda bu manzara yürüyeceğimiz dağın yamaçlarını bize gösteriyor. Parkur hayli yorucu ve iniş çıkışlardan oluşuyor. Bir süre toprak yoldan devam ettikten sonra, traktör yoluna giriyoruz. Ve sonrasında orman içinden devam ediyoruz. Yüzeyi yosun tutmuş kayaçlar arasından orman yolundan çıkıp tekrar toprak araç yoluna ulaşıyoruz.

TIRMANACAĞIMIZ YAMAÇLAR GÖRÜNDÜ

PARKURDA KÜÇÜK BARAJ GÖLETİ

Toprak yol bizleri küçük bir baraj göletine ulaştırıyor. Göletin sığ yerinden karlıya geçerek tekrar orman içine giriyoruz. Orman içine girdiğimiz gibi oldukça dik bir tırmanış patikası bizi karşılıyor. Orman havasını ciğerlerimize çeke çeke tırmanışımız devam ediyor. Kuş sesleri ve yaprak sesleri dışında bir ses duyulmuyor. Orman içinde devam eden yürüyüşümüz Çıtdibi köyüne kadar zaman zaman patikadan zaman zaman ise toprak araç yolundan devam ediyor. Likya Yolu köyün girişine kadar bu şekilde devam ediyor. Ve asfalt yola çıkıyoruz. Yolun sol tarafı köy merkezine gidiyor.

ÇITDİBİ KÖYÜNE ULAŞTIK.

TYPALLIA KENTİ HARABELERİ

Kısa bir yemek molası vermenin zamanı geldi. Köy bünyesinde market türü bir işletme bulunmuyor. Yanımızda getirdiğimiz kumanyalarımızla birşeyler atıştırıp yola devam ediyoruz.Asfalt yoldan hemen karşı kayalıklara doğru yönelen yol, tekrar orman içinden tırmanış şeklinde devam ediyor. Patika yol bizi biraz yoruyor doğrusu. Ve tekrar toprak araç yolu bizi karşılıyor. Toprak araç yolu boyu tırmandıktan sonra Typallia antik kalıntılara ulaşıyoruz. Kısa bir molayı hak ettik sanırım. Kalıntılar bitki örtüsü altında olduğundan, birkaç taş lahir dışında göze bir şey çarpmıyor diyebiliriz.

TYPALLIA KAYA MEZARLARI

YOL ÜSTÜ ISSIZ KULÜBELER

Patika şeklinde devam eden yolculuğumuz, heyelana müsait alanlardan geçiyor. Hava yürüyüşümüz boyunca hep kapalı. Zaman zaman yağmur atıştırsa da yoğun bir sağanak yağmura tutulmadan ilerliyoruz. Yol boyu dere yatakları bize su sorunu yaşatmıyor. Parkurda derme çatma çoban kulübeleri görüyoruz. Bir ceviz ağacı bahçesinden devam eden yolumuzda işaretler belirgin ama yinede dikkatle ilerliyoruz. İşaret sorunu yaşadığımız yerlere babalar yerleştiriyoruz. Parkur boyunca tuttuğumuz yol bilgileri yanısıra GPS noktalarıda oluşturmaya gayret ediyoruz.

YOL MEZARLIK YANINDAN GİDİYOR.

KARABEL GEÇİDİ GÖRÜNDÜ.

Parkurun en yüksek noktası Karabel geçidi önce keçiler için uygun meralar ve keçi çobanlarıyla karşılaşıyoruz. Kısa sohbetler sonrası yola devam ediyoruz. Yolumuz üstünde bir köy mezarlığı bulunuyor. Parkurun bu bölümünde sisli dağ manzaraları bize oldukça fotojenik manzaralar sunuyor. Bölge rakım ve yağışı bol aldığından olsa gerek ağaçların yüzeyleri yosun tutmuş durumda. Ve iniş şeklinde devam eden patika ve toprak yollar bizi Trebanna kalıntılarına ulaştırıyor. Kalıntıların üst noktasında, Antalya ilçe manzarası oldukça güzel. Artık yolumuz çok az kaldı.

TREBENNA ŞEHRİNDEN GÖRÜNÜM

ANTİK KENTTEN ANTALYA GÖRÜNÜMÜ

Kalıntılar geniş bir alana yayılmış durumda. Ekip olarak fotoğraf ve video çekimlerimizi tamamladıktan sonra yağmurda başlıyor. Önce bir dere yatağı geçip, daha sonra kaya tırmanışı yapılan alana ulaşıyoruz. Ve böylelikle Likya Yolu’nun yeni etabınızda tamamlamış oluyoruz. Bu bölge kaya tırmanışı sporları için oldukça ideal bir bölge. Bu kamp alanında bir süre dinlendikten kıyafetlerimizi değiştirip dönüş hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu alanın arkasında kalan Antalya yoluna çıkıyoruz ve bizi alacak aracımızı beklemeye başlıyoruz. Ve bir etkinliği daha tamamlayıp Antalya’ya doru yola çıkıyoruz.

TREBENNA’DAN GERİYE KALANLAR

ANTİK ŞEHİRDEN KALINTILAR


Likya Yolu Rehber Kitabı

Likya Yolu Rehber Kitabı
Likya Yolu Rehber Kitabı

“Likya Yolu Rehberi” kitabımız Likya Yolu etkinlikleri için bir rehber kaynak olarak hazırlanmıştır. İçeriğinde tüm yürüyüş parkur bilgileri, harita bilgileri, trekking bilgileri, Likya uygarlığına dair bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, yol boyunca ihtiyacınız olacak her bilgi bulunmaktadır.

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük kızılçam ormanları, müze ve ören yerleri, eşsiz koyları ve de Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri ile Likya Yolu ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor.

Sayfa Sayısı :  200
Kağıt Cinsi :  Amerikan Bristol Kapak – 1. Hamur Kuşe Kağıt
Boyutlar :  21 x 14,5 Yayınevi :  Eğiten Kitap Yayınları
ISBN No :  3546546789
Kitap Tedarik :  0554 244 03 12 – mail@likyayolurehberi.com
İçerik :  30 Likya Parkuru – Haritalar – Likya Tarihi – Trekking Bilgileri
Kitap Gönderileri Anlaşmalı Ücretsiz Kargo ile Yapılmaktadır.


Likya Yolu Trekking Rotalarını Tanımak ve Yürüyüş Anılarını Okumak İçin Tıklayınız
  1. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 1. Gün – Ovacık, Faralya, Alınca
  2. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 2. Gün – Alınca, Belceğiz, Bel Köyü
  3. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 3. Gün – Bel, Gavuragili, Pydnai
  4. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 4. Gün – Pydnai, Letoon, Xsantos
  5. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 5. Gün – Kınık, Çavdır, Akbel
  6. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 6. Gün – Akbel, Patara, Kalkan
  7. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 7. Gün – Akbel, Bezirgan, Çukurbağ
  8. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 8. Gün – Çukurbağ, Kaş
  9. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün – Kaş, Limanağzı, Ufakdere
  10. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 10. Gün – Ufakdere, Kilinçli, Aperlai
  11. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 11. Gün – Aperlai, Üçağız, Demre
  12. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 12. Gün – Demre, Muskar, Alakilise
  13. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 13. Gün – Alakilise, Belos, Finike
  14. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 14. Gün – Finike, Karaoz, Gelidonya
  15. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 15. Gün – Gelidonya Feneri, Adrasan
  16. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün – Adrasan, Olympos
  17. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 17. Gün – Olympos, Yukarı Beycik
  18. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 18. Gün – Yukarı Beycik, Gedelme
  19. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 19. Gün – Gedelme, Göynük Kanyonu
  20. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 20. Gün – Kanyon, Hisarcandır Köyü
  21. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 21. Gün – Hisarcandır, Geyikbayırı


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/