https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Uşak Mesotimolos Yürüyüşü Anıları

Dört yıl önce planladığım ama daha parkur başında Mesotimolos’ta düşüp ayağımı kırmıştım. Bugün (18 nisan 2024) yine dört arkadaşımla yeniden çıktım yola. Uşak’ ta denemeyi dahi düşünmediği bu zorlu yolu bilgisayar ekranında 20 km olarak planlamış ama yaklaşık 30 km ile tam gün yürüyerek tamamladık. Yolda karşılaştığımız köylülerin ve acıların kesinlikle hedefimize(Taşyaran) varmayacağımızı ve ısrarla bir yerde rotadan vazgeçip Eşme/Uşak anayoluna çıkıp araca binmemiz önermeleride rağmen.

Çoğunlukla dere içinde yürümemiz rağmen rotada hiç su kaynağının olmaması bizi çok zorladı. 16.km de rotadan çıkıp(3 km) Cemal Çavuş köyünden su temin ettik. Burada bize bir köylü teyzenin acıyarak ayran ikramı çok anlamlıydı.

Tekrar rotamız da değişiklik yapar devam ettik. Aktaş, ÇalıkHasan ve Çatal köylerini geçerek gün batımında Taşyaran vadisine indik. FinaldeGün batımı manzarası ile Taşyaran’da inme tüm yorgunluğumu u unutturdu.

2000 yıllık Küçük Firikya da denilen Mesotimolos’tan doğa harikası Taşyaran’da yürüyerek iki güzel noktayı birbirine bağlarken, vadiyide başından sonuna yürümüş olduk.

Bu yürüyüşte bana eşlik eden arkadaşlarım Şefik Başak, Erim Kızılöz ve Kemal Uşak’a teşekkürediyor, tek tek hepsini kutlar tebrik ederim.

https://www.facebook.com/hasan.peker

#Mesotimolos

#Taşyaran

#DoğaYürüyüşü


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/