https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Murat Aksoy Likya Yolu Trekking Anıları

Murat Aksoy Likya Yolu Trekking Anıları
Murat Aksoy Likya Yolu Trekking Anıları

Merhaba, 02 Nisan 2024 tarihinde yürümeye başladığım tarihi Likya yolunu tam parkur olarak bugün (19.04.2024) saat 17.00’da tamamlamanın gurur ve sevincini yaşıyorum.

1973 doğumluyum. Profesyonel bir sporcu değilim. Amatörce ilgi duyduğum doğa sporlarına istinaden kendimi Likya yolu yürüyüşü ile ödüllendirmiş oldum. Bu yürüyüş günlerinde toplamda hem cep telefonum, hem de aksiyon kameram ile toplamda 1133 adet resim ve video çekerek bu özel günleri ölümsüzleştirdim.

18 gün boyunca kendi yemeğimi ve barınmamı sağlayarak (sadece 2 ayrı yerde, bunlardan biri Kaş ‘ta pansiyonda diğeri ise Adrasan’da camping alanında yine kendi çadırımda konakladım) genel olarak sabah 07.00-07.30’da başlayıp, akşam ise 18.00’a kadar yürümek kaydı ile günlerimi geçirdim. Yürüyüşümü günlük 3 etap olarak ( 07.00 – 11.00) orta tempoda, 11.00-14.00 ağır tempoda, 14.00-18.00 arası ise orta tempoda [parkurun durumuna göre değişen bir tempo ile] yürüdüm.

Sırt çantam tüm ekipmanlar ve yiyeceğim ile birlikte ortalama 18-19 kg arası oldu. Yanımda getirdiğim ağrı kesici ve eklem kas için temin ettiğim kremler çok işe yaradı. Yara bandı ise parmaklarım için kurtarıcı oldu. Gece kamp alanlarını genellikle yerleşim yerlerinden uzak yerleri tercih ettim. Yürüyüşümün sonlarına doğru kamp yapacağım uygun yer bulduğumda, yerleşim yerlerini ya geçince ya da varmadan belirli bir km mesafede kamp tercihi yaptım. Bazı günler kendime bazlama dahi pişirdim. Her gece çay demledim. Çayımı yudumlarken yıldızları izlemek ayrı bir güzellikti. Bunun keyfi başka… Diğer bir güzellik ise Yaşar Kemal’in İnce Memed roman serisinde Toroslar için özellikle vurguladığı yarpuz kokulu buz gibi pınarlarında doya doya su içmek, kekik ve çam kokulu dağlarında yürümek hatta ala geyik görmek benim için olağanüstü bir güzellik oldu.

Yürüyüşüm esnasında 3 etap benim için zor geçti: Biri Demre- Alakilise -Muskar -Belos yoluna kadar ki bölüm, ikincisi Olimpos – Tahtalı Dağı tırmanışı- Gedelme, üçüncüsü ise Göynük kanyonu – Hisar Çandır bölümleri.

Yol boyunca su sorunu özellikle Karaöz- Gelidonya -Adrasan arası yeterli su kaynağı olmadığı için sıkıntı yaratacaktır, diğeri ise Demre- Alakilise – Muskar -Belos arası . Bu iki parkurda,yeterli su bulundurmanız da fayda var.

Yol boyunca özellikle Fethiye’den itibaren Likya yolunda çok ciddi yapılaşma var bunun önüne geçilmezse gizemli cazibesini etkileyecektir. Yine yol boyunca yerel halkın evlerini ayaküstü uğrak yerlere çevirmesi güzel ama fiyatlar çok ama çok fahiş. Gezginleri zengin, parası çok ve ne kadar soğüşlersem kârdır gözüyle bakıyor. Düşünün bir küçük su 20₺,bir gözleme yerine göre 100 ile 250 ₺ arası…

Son olarak şunu söyleyebilirim: Zor olan her şey güzeldir. Güzel olan her şey de zordur. Yürüyüş zor bir etap ve zor olduğu için de çok güzel.

Saygı ve sevgiyle kalın.

OVACIK – FARALYA – ALINCA– BELCEĞİZ – BEL KÖYÜ–GAVURAĞILI–PYNDAİ – LETOON – XSANTOS-KINIK – ÇAVDIR – AKBEL – PATARA – KALKAN – BEZİRGAN – GÖKÇEÖREN – ÇUKURBAĞ – KAŞ – LİMANAĞZI – UFAKDERE – KILINÇLI – APERLİA – ÜÇAĞIZ – DEMRE – MUSKAR – ALAKİLİSE– BELOS – FİNİKE – KARAÖZ – GELİDONYA FENERİ – ADRASAN – OLYMPOS – YUKARI BEYCİK – GEDELME – GÖYNÜK KANYONU – HİSARÇANDIR KÖYÜ – ÇITDİBİ – GEYİKBAYIRI

https://www.facebook.com/profile.php?id=61554442406526


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/