https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Tunç Fındık (d. 1972, Ankara), Türk dağcılığına büyük katkılar sağlamış profesyonel bir dağcı, dağ rehberi, yazar ve motivasyon konuşmacısıdır. TED Ankara Koleji ve Bilkent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Fındık, dağcılık dünyasında birçok başarıya imza atmıştır.

Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.tuncfindik.com

Outdoor, Dağcılık ve Tırmanma Ekipmanı: The North Face Apogee 24 Çadır İncelemesi

The North Face Apogee 24 Çadır İncelemesi
The North Face Apogee 24 Çadır İncelemesi

The North Face,  bu çadırın yerine 2011 yılından itibaren Assault 22 adını verdikleri tek katlı çadırı üretmektedir.

The North Face’in 1996 -1998 yılları arasında ürettiği yüksek dağ serisi çadırlardandır  Apogee 24.  Tek kat su geçirmez/ nefes alır kumaştan yapılmış, yüksek dağ ve ekspedisyon çadırıdır. Dünyadaki en sert iklimler ve yüksekte, ağır şartlarda  kullanım için tasarlanmış olan  çadırın ağırlığı 3.9 kilogramdır. İki kişilik çadırın 5 çubuğu vardır ve Vertex adlı kumaştan yapılmıştır; tüm dikişleri içten ısıl bantla kapatılmıştır.  Rengi The North Face’in altın sarısı ve şekil / ebat olarak The North Face’in popüler dağ çadırı Mountain 24 ile aynı sayılır.. Bu çadırı 2006 yılında Pamir’de 7000 metrelik dağlarda kullanmıştım, son sefer de 8167 metrelik Dhaulagiri dağında, 7250 metredeki 3. kampta kullandım.. 

Bu ürün 1998 yılından sonra üretimden kalktı ama son yıllarda bazı yerlerde indirimde veya seri sonu olarak yakalanabiliyor.

Artıları: Vertex adlı, The North Face’e has, tek kat, 3 katmanlı sugeçirmez- nefes alır kumaş  kuru ve çok soğuk koşullarda iyi işliyor (bu çadır ıslak, nemli havalar ve alçak irtifada kullanım için asla değildir). Çadır, 4 adet havalandırması ( 2 yan ve yukarıda, iki de çan şekilli) ile iyi hava alıyor.. Çadır çok hızlı kurulabiliyor , iç kat- dış kat tente ile uğraşmak sorunu yok. Kötü havalarda içten takılan 2 çubuğu ve dış kanallara geçen 5 çubuğu ile çok dengeli, fırtınaya karşı koyan, alçak profilli bir şekli var ve davul kadar gergin ve sağlam oluyor. İki kişiyi rahat barındırırken, üç kişi de zorunlu olursa kalınabiliyor. Birçok bağlama noktası ile yere iyi sabitleniyor. Büyük, çubuklu bir bagajı ve iki ucundaki fermuarlı girişleri ile çok kullanışlı. Uzun, alçak şekliyle yüksek dağda dar setlere kurması kolay. Tek kat olduğu için fırtınada şakırdamıyor, çok sessiz bir çadır.

Eksileri: Uzun süreli kullanımda tek kat kumaş biraz olsun ıslanınca ve donunca çadır berbat derecede ağır ve hacimli oluyor, zaten o zaman da kumaş solumuyor ve  çadırın içi tam manasıyla buz kalıbı oluyor. Bu durumda çadırı toplamak çok zor, katır katır donmuş ve ağır oluyor çünkü (gerçi biraz güneş görünce derhal kuruyuveriyor). İki kişi için hiç hafif bir çadır değil. Ayrıca 1000 dolara varan astronomik fiyatı nedeniyle  çok pahalı, indirimden bulmak gerek..


Bu yazı Tunç Fındık’ın sitesinden kendi izniyle alınmıştır. Tunç Bey’e teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgi ve iletişim için sitesini ziyaret edebilirsiniz. http://www.tuncfindik.com

Önemli Hatırlatma: Yazı bir uzmanın kişisel görüşüne dayanmaktadır. Tanıtılan ürünlerin zaman içerisinde versiyonları, kullanılan malzeme ve özellikleri değişmiş olabilir. Çeşitli özellikleri kaybolmuş, azalmış ya da yazıda bulunmayan yeni özellikler eklenmiş olabilir. Ekipman ile ilgili en son bilgiler için ürünün güncel sitesinden bilgi almalısınız.


TurkeyOutdoor.org: Doğa İle Buluşma Merkezi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici açık hava platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyor.

Türkiye’nin Doğal Güzelliklerini Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Açık Hava Tutkunları İçin Özel Rehber! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de açık hava etkinliklerine ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkes için uygun olan bu platform, Türkiye’deki doğa aktiviteleri hakkında aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayışında olanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

https://turkeyoutdoor.org/